Nieuw seizoen Ajax begint wellicht vroeg

BVeenstra, 05-03-2018 om 11:00, 43044 views, Ajax Showtime | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Nu het zo goed als zeker is dat Ajax geen kampioen meer wordt, kan men in Amsterdam alvast voorbereidingen gaan treffen op opnieuw een vroege start van een nieuw seizoen. Nu Ajax waarschijnlijk tweede of derde wordt, begint het seizoen twee weken eerder dan wanneer het kampioen zou zijn geworden. Dit tenzij AZ tweede wordt én de beker wint.

Het gaat niet goed met het Nederlandse voetbal in Europees verband en dat heeft ervoor gezorgd dat Nederland dit seizoen geen directe tickets meer heeft voor zowel de Champions League als de Europa League. Waar de landskampioen de laatste jaren kon rekenen op een direct ticket voor de groepsfase van de Champions League stroomt het nu in de derde voorronde (7/8 augustus) van de kampioenenroute in.

Gezien de achterstand op koploper PSV - tien punten - kan Ajax die route haast wel vergeten. Wanneer Ajax tweede wordt, stroomt het in de tweede voorronde van de Champions League in. De Amsterdammers moeten zich dan via de competitieroute zien te plaatsen voor het hoofdtoernooi van het miljardenbal. De heenwedstrijden van deze ronde zijn op dinsdag 24 en woensdag 25 juli, terwijl de landskampioen pas op dinsdag 7 of woensdag 8 augustus zal instromen, twee weken later dus. Een geluk bij een ongeluk is dat Ajax in de voorronde van de Champions League in ieder geval niet meer de topclubs uit toplanden als Engeland, Spanje, Italië of Duitsland zal treffen. Clubs uit die landen zijn vanaf volgend seizoen direct geplaatst en spelen geen voorrondes meer.

Wie kan Ajax dan eventueel wel treffen via de competitieroute? Denk bijvoorbeeld aan de nummer twee van Turkije, de nummer twee van Tsjechië, de nummer twee van Zwitserland, de nummer twee van Griekenland en de nummer twee van Oostenrijk in de tweede voorronde. Gaat Ajax door naar de derde voorronde treft het bijvoorbeeld de nummer drie van Frankrijk, de nummer drie van Rusland, de nummer twee van Portugal, de nummer twee van Oekraïne of de nummer twee van België. Daarna vindt ook nog een vierde voorronde plaats, waardoor Ajax minimaal drie kwalificatierondes moet zien te overleven om het hoofdtoernooi te bereiken. Wordt Ajax uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League krijgt het een herkansing in de voorrondes van de Europa League.

Er is ook nog een kans dat Ajax de tweede plek in de Eredivisie verliest aan AZ en daardoor de competitie zal eindigen op een derde plek. In dat geval begint Ajax in de tweede voorronde van de Europa League. Deze ronde begint tegelijkertijd met de tweede voorronde van de Champions League, in de week van 24, 25 en 26 juli.

Tenslotte kan ook de bekerfinale nog interessant worden voor Ajax mocht AZ tweede worden in de competitie en de beker winnen. In dat geval gaat AZ de tweede voorronde van de Champions League in en krijgt Ajax - mits het derde wordt - een ticket voor de derde voorronde van de Europa League. 

WK speelt ook een rol
Het WK zal ook nog een rol kunnen spelen voor Ajax in de voorbereiding op een nieuw Europees seizoen. Namens de Amsterdamse club maken een aantal spelers kans op deelname aan het mondiale voetbaltoernooi. Hieronder vallen Lasse Schöne, Kasper Dolberg en in theorie Rasmus Kristensen (Denemarken), Amin Younes (Duitsland), Nicolas Tagliafico (Argentinië), Hakim Ziyech (Marokko), in theorie David Neres (Brazilië) en ook Mateo Cassierra en Luis Orejuela (Colombia) maken in theorie nog kans.

Het toernooi begint op 14 juni en de spelers die meedoen zijn in ieder geval tot en met 28 juni actief. In dat geval hebben die spelers een kleine maand om én op vakantie te gaan én om zich voor te bereiden op de voorrondes die 24, 25 of 26 juli beginnen. Mocht een Ajacied de finale halen - de finale staat gepland voor 15 juli - is er maar een kleine twee weken ter voorbereiding op de tweede voorronde van de Champions League dan wel Europa League.

Belangrijke data:
WK: 14 juni tot en met 15 juli (groepsfase eindigt 28 juni)
Loting 2e voorronde CL/EL: 19 juni
Loting 3e voorronde CL/EL: 23 juli
Heenwedstrijden 2e voorronde CL/EL: 24/25/26 juli
Terugwedstrijden 2e voorronde CL/EL: 31 juli, 1/2 augustus
Loting 4e voorronde CL/EL: 6 augustus
Heenwedstrijden 3e voorronde CL/EL: 7/8/9 augustus
Terugwedstrijden 3e voorronde CL/EL: 14/15/16 augustus
Heenwedstrijden 4e voorronde CL/EL: 21/22/23 augustus
Terugwedstrijden 4e voorronde CL/EL: 28/29/30 augustus
Loting groepsfase CL: 30 augustus
Loting groepsfase EL: 31 augustus

Overzicht Europese ticketverdeling:
- Landskampioen: derde voorronde Champions League (kampioenenroute)
- Nummer twee: tweede voorronde Champions League (competitieroute)
- Nummer drie: tweede voorronde Europa League*
- Bekerwinnaar: derde voorronde Europa League*
- Winnaar play-offs: tweede voorronde Europa League

* = Mocht AZ tweede worden en de beker winnen, speelt AZ in de tweede voorronde van de Champions League en krijgt de nummer drie van de competitie het ticket van de bekerwinst, namelijk derde voorronde Europa League.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Duif63
Ik ben bang dat ook deze zomer de geschiedenis zich weer zal herhalen.
2 0
strafschop
Ondanks dat de clubs van de grote vier niet meer in de CL voorronde zitten, is het er niet makkelijker op geworden.

Er zijn nog maar twee plekken te verdelen via de competitieroute.
0 0
geendagsvlieg
Het kan zo maar dat Ajax in de 3e voorronde CL ongeplaatst is en dan al Basel, Benfica of Lyon loot.
0 0
Starkoo
Nee daar voor staan wij nog wel hoog genoeg op de ranking!
0 0
geendagsvlieg
Ik denk dat jij je daar op verkijkt. Zelfs plaatsing in de 2e voorronde CL is niet zeker.

Besiktas, Basel en Olympiakos liggen niet bepaald op schema om kampioen te worden en staan alle drie hoger op de ranking.

En dat zelfde geldt voor Dinamo Kiev, Benfica en Zenit die in de 3e voorronde in stromen. En uit Frankrijk kan ook nog Lyon of Monaco komen.

2e voorronde (6 teams):

Basel *
Besiktas **
Olympiakos Piraeus **
Ajax
Tsjechische nr 2
Oostenrijkse nr 2

3e voorronde (8 teams)

Benfica *
Zenit *
Dinamo Kiev *
Lyon **
Belgische nr 2

Bij de huidige competitiestanden in Europa zijn er 4 clubs (*) met een hogere ranking en daar kunnen er nog 3 clubs (**) bij komen.
0 0
Van Reenen
Ja, ik enk ook dat het nieuwe seizoen al begonnen is! Veltkamp maar een paar weken rust. Kristensen erin. Wober naast De Ligt en Frenkie op het middenveld en Ziyech ook een week of 9 rust net als Veltvrouw.
Misschien tijdens interlandperiode maar een dag of 10 naar Portugal?
0 -1
AFCjorn
Er van uitgaand dat de contracten van Lamprou, Viergever & Younes niet worden verlengd, en Onana, Veltman & Ziyech vertrekken (dan moeten contracten van Mazraoui & Huntelaar nog worden verlengd):

Dm: Van Leer
(Aankoop)
Alblas

Ra: Orejuela
Kristensen

Cv: De Ligt
Schuurs

Cv: Wöber
(Aankoop)

La: Tagliafico
Sinkgraven
Bakker

Cvm: Van de Beek
Schöne
Eiting

Cm: F. de Jong
Mazraoui

Cam: (Aankoop)
S. de Jong

Rb: Neres
Černý

Sp: Dolberg
Huntelaar
Cassierra

Lb: Kluivert
Jonhsen
0 0
Van Reenen
Hoe aankoop naast Alblas enneh..... we hebben een keeper aangetrokken die nu al meetraint met de selectie. Dus eerst goed orienteren en daarna samenstellen. En voor Cam: Mazraoui en aankoop en Siem mag op de training de doelen plaatsen.
Maar wel graag spelers van minimaal 24 jaar en geen kleuters van 18, 19 of 20 jaar want daarvan hebben wij een soeppot vol.
0 0
koppendicht
Cruijff gaf niet veel om geld, maar mevrouw Cruijff is natuurlijk een ander verhaal. Wanneer je met een vrouw over geld gaat onderhandelen tellen er geen emoties, alleen geld.
4 -1
Bjorn
Indien de naamswijziging van ons stadion, ik herhaal ons stadion, van de baan gaat, hoop ik toch echt dat we massaal van ons laten horen. Spandoeken, spreekkoren, niet meer op komen dagen, wat het ook vraagt. Dit is echt de druppel.

Het is werkelijk ongelooflijk. Deze man maakte Ajax eigenhandig groot. Woedend.
10 0
Joodhannus73
Ik stond met pakweg 50 man te demonstreren tijdens de allesbeslissende bestuursvergadering. Jonk als laatste adept was toen net weggestuurd. Cruijff had definitief verloren. En dan nu roepen om te demonstreren. Mosterd na de maaltijd. Is toen ook opgeroepen om te demonstreren, maar niemand kwam. Waarom nu wel?
2 -1
Middenweg401
Het stadion iedere week leeg laten (ik zeg het nog maar weer even: indien blijkt dat die naamsverandering door Ajax niet door zou gaan) is een makkelijk en zeer krachtig wapen hoor!
1 0
Van Reenen
Het stadion leeg is alleen een goede optie als Ajax ver onder haar kunnen presteert of gepresteerd heeft. Dus te beginnen zondag met Heerenveen thuis bedoel je? Sorry voor mijn woordgebruik maar wat een kutzooi die spelers die afgelopen zondag een wanprestatie hebben geleverd evenals de zondag ervoor. En misschien wel vanaf de eerste wedstrijd na de winterstop.
0 0
Michelangelo
denk ik niet, want dit raakt alleen ajax en niet de gene die over dit besluit gaan.
0 0
Bjorn
Ik denk dat de AFCA Supportersclub destijds een grote fout heeft begaan om op te roepen niet te demonstreren en zich neutraal op te stellen. Een fout die ze zelf denk ik ook inzien achteraf.

Waarom nu wel? Omdat een fout uit het verleden geen reden mag zijn om ons nu niet hard te maken om deze grootheid nog een grote dienst te bewijzen.
3 0
Afca85meer
Ik vraag me telkens af of het supportershome niet de oorzaak is van het feit dat de supportersverenigingen zo weinig van zich laten horen.
0 0
Dexy
Opeens moet ik toch weer terugdenken aan die ene verschrikkelijke en gitzwarte dag: 13 juli 2017. De dag die altijd in ons collectieve geheugen zal blijven vanwege het buitengewoon tragische nieuws, namelijk dat Appie ernstige hersenschade had opgelopen. Ik kon het niet geloven, niemand kon het geloven. En eigenlijk heeft dit seizoen sinds dat moment bij mij al het stempel 'mislukt' gekregen, ongeacht of we wel of geen prijzen zouden halen dit seizoen. Prijzen verbleken bij de emotionele schade die toen al geleden is.

Het 4e jaar op rij geen prijs doet pijn, zeker weten, maar we vergeten even voor het gemak met wat voor emotionele gevolgen de spelers hebben moeten dealen. Tactisch falen, pech op beslissende momenten, bestuurlijke wanorde, het is zeker allemaal van toepassing op dit seizoen. Maar de impact van het 'drama Nouri' is oneindig veel groter geweest voor zowel spelers, trainers als staf. Supporters waren er al kapot van, laat staan deze mensen die veel dichter bij hem stonden.

Dit seizoen was in feite al mislukt en geëindigd voor het goed en wel begonnen was...
2 -2
0romis
Ben ik het zeker mee eens. Ik kan me ook voorstellen dat ze hier nog steeds last van hebben. Maar dan rijst de vraag hoe lang gaat dat nog duren. Een 2e jaar zonder Europees voetbal zou echt een ramp zijn.
0 0
AFCAPolarBear
Lekker kortzichtig de reacties hier! Iedereen gaat mee in de scoreboordjournalistiek. Ja, we hebben (helaas) geen prijs gewonnen de afgelopen jaren, en dit jaar geen Europees voetbal. Maar kijk eens goed! De laatste 8 jaar hebben we CL of voorronde CL, vorig jaar een finale EL. Financieel enorm verbeterd, waarmee we in de winter een speler als Tagliafigo hebben kunnen kopen. Of een Ziyech een jaar eerder. Dit zijn spelers die Feyenoord of PSV maar te graag willen kopen, maar niet kunnen. We hebben kwaliteit genoeg, maar de laatste jaren de pech dat een goal net niet valt, of het enorme geluk van PSV dit jaar en Feyenoord vorig jaar. Beide seizoenen vind ik Ajax echt wel beter, blijkt ook uit de uitslagen in onderlinge duels. Geluk dwing je af, en daar schort het aan. We hebben te weinig ervaring die dat geluk wel kunnen afdwingen. En echte kwaliteitsinjecties willen niet (meer) naar Ajax/Nederland komen. Dus wie wil je dan kopen van al het geld dat we hebben?
1 -8
SjaakWolfs
Onzinnige post vol clichés. `Wel kwaliteit, maar de ballen vallen net verkeerd´ , ´kunnen het geluk niet afdwingen´. Klinkt alsof je een selectiespeler van Ajax bent die voor de camera van FOX het zoveelste verlies probeert recht te lullen.
4 0
BrandjeXL
Wat een lulverhaal zeg. Als je vier jaar op rij geen enkele prijs pakt terwijl je de rijkste club bent met ook nog eens zogenaamd de beste opleiding dan komt jouw verhaal, dat anderen wel dat geluk hebben, echt lachwekkend over.
3 0
Raydo
De ervaring met Europese voorrondes leert dat dit waarschijnlijk toch weer een drama wordt. Gewoon wat spelers van Jong Ajax optrommelen en die van het eerste een normale vakantie geven.
0 0
Hobbemastraat
Wat hoop ik dat het gerucht bij VI niet waar is, dat de Johan Cruijff Arena niet doorgaat... Wat een grote schande zou dat zijn! En het gekke is, dat het me niks verbaast na al die rare streken bij onze club. Diep en diep triest
1 0
Dexy
Mocht dat daadwerkelijk waar blijken en Ajax een grote vinger in de pap hebben in die beslissing, dan kan Ajax bij mij voorlopig even de pest krijgen...
0 0
Middenweg401
Wel meer dan voorlopig..
0 0
cruijffthebest
Off topic................Geen Johan Cruijff Arena................SCHANDALIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ook nog steeds geen standbeeld, echt niet te geloven, dit kan alleen in ons zeer bekrompen landje.
Echt niet te geloven, maar wel een standbeeld voor Wust, tjonge wat een belachelijk land.
Waar blijft de opstand van ons als Ajax-supporters..........dit kan toch niet!!!!!!!
17 -2
Middenweg401
Net ook als gerucht in VI. Kom maar met het artikel AS.
En laten we allemaal maar eens goed duidelijk maken dat dit onacceptabel zou zijn!!
10 0
cruijffthebest
CL hebben we helemaal niets te zoeken met deze selectie!!!!!!!!!!
Er moeten echte versterkingen komen in elke linie, want er moet volgend seizoen einelijk het kampioenschap gehaald worden.
Minder is onacceptabel!!!!
3 0
Juichtoon
Is end of pipe denken. Spelers lijken niet goed omdat wat er voor in de organisatie, opleiding en bij het eerste elftal gebeurt niet goed is.
Daarom heeft spelers vervangen totaal geen zin. De nieuwe spelers zijn in no time net zo goed of slecht zoals je wilt als hun voorgangers.
0 0
kaashaas
Ga nou eerst maar eens een Ajaxwaardige trainer regelen..
3 0
jollie18
Ach ja elk seizoen kijken we er weer naar uit. En het valt al 4 jaar tegen dus verwacht er nog niet al te veel van.
0 0
Gijsje
Vd Sar heeft op voetbaltechnisch gebied alles fout gedaan.Mist alle competenties.Eigenlijk is het een Lulletje Rozenwater.
6 0
Wereld
Haal dus maar een linksback voor de voorrondes als Nico er dan niet bij is..

En een rechtsback (of 2), een échte cvm en nog een cam/cm (want alleen Frenkie, Donny en de blessuregevoelige Sinkgraven zijn niet genoeg voor een heel seizoen met hopelijk Europees voetbal). Extra buitenspeler.

neem aan dat Ziyech, Veltman, Viergever en Younes vertrekken. Onana wellicht ook, Kluivert ligt aan het contract.
Hopelijk wil De Ligt blijven.

Younes/Bandé/Kluivert - Dolberg/KJH/Cassierra - Neres/Bandé
Frenkie/Sinkgraven - V/D Beek/Maz/Schöne
Aankoop/Eiting
Nico/Aankoop/Bakker - Wöber/Aankoop - De Ligt/Schuurs - Aankoop/Kristensen/Orejuela
Aankoop/Van Leer

dan zijn dit de opties die we hebben volgend seizoen?
al ga ik ervan uit dat Schöne weer onze zogenaamde '6' wordt.
2 0
Sampaoli
Het is echt onwerkelijk dat Overmars twee rechtsbacks heeft gehaald voor samen 9 miljoen en dat die beide niet voldoen aan de (matige) standaardeisen. Beschikken beide niet over genoeg basistechniek en verdedigende vaardigheden. Nu kunnen we deze zomer wéér op zoek naar een rechtsback.
7 -1
Suarez16_
Younes gaat ook wel weg aangezien die al bij Napoli heeft getekend. Onana ligt tot 2021 vast, dus gewoon 1 jaar aan zijn contract houden nog. Orejuela moet je proberen te verkopen, dat wordt niks. Persoonlijk zie ik Sinkgraven voor nu liever als back-up linksback en zie ik liever een nieuwe middenvelder komen. Ik zou zelf voor een ervaren back-up CV gaan, een nieuwe rechtsback, een ervaren 6, ervaren back-up middenvelder en nog een buitenspeler zoals Babel of lens.
1 0
Raydo
Welke 'ervaren' spelers zijn er geïnteresseerd om bij Ajax op de bank te komen zitten, denk je? Jos Hooiveld en Niki Zimling?
0 0
Wereld
Klopt, maar ik zou het seizoen niet in willen gaan met alleen Sinkgraven (en Bakker) als back-up linksback, want hij is niet vaak fit en ik denk dat Nico wel wat (gele) kaarten pakt.
0 0
Barrabrava
Ach als je seizoen ook al zo vroeg eindigt (sinds deze week, of misschien zelfs al vorige week), kun je net zo goed vroeg beginnen....
0 0
Hobbemastraat
Leuk om te weten joh! Nu al zin in...
3 -1
Sterretje73
Wij hebben daar nu helemaal niets te zoeken. Leuk voor de ervaring maar zoals we nu ballen zijn we ook snel weer vertrokken.
7 0
Willem410
Het kan mij niet vroeg genoeg beginnen. Afgelopen seizoen was al verloren voor dat het begon met al die ellende in de zomer. Hoe eerder het nieuwe begint hoe sneller we dit rampjaar kunnen vergeten.
2 0
Pierre Heno
of: hoe eerder een nieuw rampjaar van start zal gaan. Een nieuwe start is helaas lang niet altijd een goede start. Eerst maar eens kijken wat er aan spelersmateriaal zal overblijven na het WK en vooral of er sowieso versterkingen beschikbaar zullen zijn. Met dit bestuur heb ik er weinig hoop op dat Afc Ajax zal herrijzen uit haar graf. NV Ajax is in top.
3 0
vader123
We begonnen niet scherp genoeg. Hoe vaak hebben wij dit al moeten aanhoren?
Ook uit de mond van deze en voorgaande coaches. Daar zit het grootste probleem. Wij laten ons steeds door tegenstanders afbluffen. De duelkracht is ver beneden peil en dat met een multidisciplinaire benadering met trainers uit allerlei sporten. De spelers moeten zich doodschamen en coaches die niet meteen ingrijpen in situaties waarin er weer eens slap gespeeld wordt, zijn mede schuldig. Kijk eens wat Reiziger deed met Dennis Johnsen tegen Jong Utrecht. Die kon al voor rust vertrekken. Ik ken er wel een paar die gisteren na een half uur hadden mogen gaan douchen, de aanvoerder voorop. Maar de coach doet niets en wacht weer tot de standaard 75e minuut. Zo krijg je de spelers nooit scherp.
3 0
Hagmag
Allemaal speculaties.
Wij willen prestaties.
0 0
AlexIbarra
In de een-na-laatste alinea staat in 3 regels 3 keer 'in theorie'.

Ik begrijp dat het dus nog niet zeker is dat die jongens naar het WK gaan? ;)
0 0
AFCA-B93
Na de laatste wedstrijd lekker direct maandje vrij. Die sponsortrip na het seizoen kan je beter afzeggen. Halverwege juni weer beginnen.

Of is dat te zwaar voor de verwende voetballers die wij hebben bij Ajax?
0 0
louis60
Je zit dan nog midden in de transfer periode. Per wedstrijd heb je dan misschien grote veranderingen in je team. De WK zorgt voor vermoeide spelers. Zolang we niet kunnen winnen van ADO, Vitesse ,Utrecht en Cambuur (!) kom je de voorronde alleen door met heel veel geluk. En dat hebben we al heel lang niet gehad. Maar ik ga wel gewoon weer naar het stadion. Voor de hotdog, Hazes en het balletje hooghouden
1 0
cruijffthebest
Hazes?
Mag ik een kotszakje?
0 -1
Babayaka
Misschien beter om helemaal niet in te schrijven, Nederlandse clubs gaan de voorrondes niet door komen. Of heerst de olympische gedachten, meedoen is belangrijker dan winnen.
0 0
insectenverdelg
Acht sit seizoen is ook al begin maart afgelopen, dus dat komt goed uit
3 0
ajaxinho
Begin alvast vervangers te zoeken voor
Veltman, Onana en Ziyech.
0 0
Zuiderling
Juist,,,,en zodra Frenkie weer fit is hem centraal op het middenveld zetten ten koste van Ziyech.Het nieuwe seizoen moet eigenlijk vandaag al beginnen...
4 0
Ajaxvooraltijd
Ben blij als volgend seizoen begint, ben je meteen ook weer van al die deprimerende reacties en deprimerende artikelen af van de zogenaamde kenners. Dat Ajax geen kampioen word is nu wel duidelijk maar begin nu echt een beetje moe te worden van het constante gezeik alsof er niets anders in je leven is als alleen voetbal. Er is geen klote aan op het ogenblik op echt geen enkele manier. Ga lekker je tijd leuk besteden ofzo ipv alles en iedereen af te lopen zeiken en iedereen weer weg te honen. We worden dit seizoen tweede na 3 trainerswissels en een zwaar ongeluk, je had het ook gewoon in kunnen calculeren met een beetje gezond verstand.
7 -3
geDaante
Ten eerste had je Bosz moeten behouden, daarna had je Keizer moeten behouden. Dat dat niet gedaan is is puur wanbeleid en visieloosheid. Daar mag kritiek op zijn, daar hóórt kritiek op te zijn. En zeker als de nieuwe coach een halve Frank de Boer is, die niet bij Ajax past.
5 -1
Aspers73
Bemoei je met jezelf alsjeblieft. Als ik zin heb om ergens over te zeiken dan doe ik dat lekker. Met dit materiaal hoor je niet 10 punten achter te staan op die smurfen uit Eindhoven, als je dat allemaal goed of normaal vind moet je lekker in de Kuip wezen. Daar vinden ze alles best.
3 -1
han23
maar is dit materiaal werkelijk wel zo goed, dat is de vraag!!
1 0
Hammerzeit
https://imgflip.com/i/25rj0g
15 -3
3sterren
Very nice ...
; )
4 0
Boeckie
hahahahaha
6 0
Minsc
Goed overzicht; bedankt, Bart.
3 0
0184
Ik zou zeggen begin nu een team te bouwen waar je er gelijk mee staat spelers waarvan ik denken dat ze te kort komen of uit zichzelf weggaan zijn
Ziyech viergever veltman huntelaar Dolberg Kluivert schone das best veel het liefst zie ik sar ten hag overmars en al die vriendjes daar ook oprotten je weet dat dit seizoen naar de kloten is
Hoe erg het ook is wat er met nouri os gebeurd dat mag geen excuus meer zijn voor je prestaties nu op het veld
1 -2
Dennis1964
Ga eerst 2e worden
0 0
Joseph
Nieuw seizoen, dus afscheid nemen van spelers die niet vol voor Ajax willen gaan en spelers die Europees niveau niet aan kunnen.
Veltman is geen winnaar en komt kwaliteit te kort voor Europees voetbal, dit is al jaren een groot probleem.
Schone komt op 6 alleen nog mee tegen clubs uit het rechter rijtje en kan zich alleen onderscheiden tegen degradatiekandidaten. Schone moet plaats maken voor Eiting, maar Overmars moet op zoek naar een complete 6, Eiting moet nog te veel stappen maken voor Europees voetbal.
Ziyech is met zijn negatieve gedrag absoluut een grote stoorzender, en met zijn risicovolle gedrag verstoort hij hij collectief, Frenkie gaat voor Ajax echt een winst zijn op die positie.

Frenkie, Donny en de Ligt moeten ondanks hun leeftijd dominant worden, zij kunnen dit team sturen, niet Schone, Veltman of Ziyech. Daar omheen moet een mix komen van talenten, Dolberg, Kluivert, Neres, Wober, de rest moet ingevuld worden door ervaren spelers. Ik zie dus graag een ervaren rechtsback komen met aanvallend vermogen en op 6 ook een ervaren speler, die die jongens het vertrouwen geven dat de talenten kunnen voetballen zonder angst.
5 0
blava
Dat is ook mijn conclusie. Niets te veel gezegd al denk ik dat Eiting volgend seizoen er wel zal staan. Gek genoeg heb ik ook wel vertrouwen in de Wit, een kopie van Schoenaker. Zo'n speler kan zeer bruikbaar zijn.
0 -1
Suarez16_
Ben ik dan de enige op deze site die vind dat als je wil presteren spelers als Eiting, De Wit en Mazraoui lekker moet weg doen of in ieder geval 1 jaar moet uitlenen om te kijken waar ze staan? Zijn het juist niet die spelers die te kort kwamen, maar die we wel kansen hebben gegeven er hebben voor gezorgd dat we zo ver zijn afgegleden? Dat grote talenten als De Ligt en Frenkie kansen krijgen is top, maar twijfelgevalletjes zijn niet goed genoeg. Jij wil ze de kans geven, maar dan moet je niet mopperen over 5 jaar niks over 1 jaar.
2 0
Leo252
Hoe diep kun je als club vallen................. Een regelrechte schande gezien het budget wat Ajax heeft t.o.v. de rest. Geen Europees voetbal, geen beker, geen schaal. Helaas weer niks in Amsterdam.Tijd voor grote schoonmaak. Verantwoordelijken trek jullie conclusie.
5 0
Zionist
Ik heb het van de zomer al.voorspeld. Maar nee, Ajax was goed bezig.....
1 -4
Mart42
Ik ook maar dat mag je hier niet zeggen want dan ben je een succes supporter......
3 -1
Luie
ik had 5 jaar geleden tegen een vriend gezegd dat we gisteren zouden verliezen. hadden we het allemaal goed gezien
4 0
Heiko
Waar ik het meest bang voor ben is dat een aantal spelers bij Ajax zullen vertrekken na dit seizoen. En dan kan je weer opnieuw beginnen. Het schiet gewoon allemaal niet op zo.

Ik denk dat het grootste probleem motivatie is. tegen PSV en Feyenoord kan men zich nog wel opladen maar voor de rest niet.
1 0
RaynoFischer
Als Veltman, Siem, Schone en Ziyech vertrekken hoor je mij niet klagen
8 0
Redrum
Exact, er zijn twee grote redenen dat het dit jaar niet loopt: 1. Ziyech. 2. Veltman. Ziyech is geen schim meer van de Ziyech van vorig jaar en speelt alleen nog maar voor zichzelf. Veltman is een speler die in de jeugd al af had moeten vallen, maar die op wonderbaarlijke wijze nog steeds bij Ajax speelt en die ook nog eens aanvoerder is gemaakt. Met hem als aanvoerder ga je sowieso de oorlog nooit winnen. Als je captain zelf als een f-pupil staat te schutteren en ook nog eens de uitstraling heeft van een koorknaapje, dan heeft dit geen positieve uitwerking op de rest van het team lijkt me. En als je beste speler alleen nog maar probeert briljante dingen te doen en verder al zijn basistaken verkloot dan heeft dit ook een heel slecht effect op de rest van het team. Ik denk echt dat het een wereld van verschil zal zijn als deze twee niet meer mee doen. Siem hoeft uiteraard ook geen rol meer te spelen volgend seizoen en de rol van Schöne is zo langzamerhand ook wel uitgewerkt.
6 -1
Dexy
Daarom moeten we eigenlijk NU al inspelen op volgend seizoen door een potentiële basiself zonder Ziyech, Schöne en Veltman te formeren.

Tweede of derde maakt mij eigenlijk geen reet meer uit. Gewoon aankomend weekend tegen Heerenveen Ziyech, Schöne en Veltman banken. Voor hun in de plaats Mazraoui, Eiting en Kristensen.
5 0
3*stars*3
Ff offtopic, kreeg net link gestuurd via app.

https://www.vi.nl/video/het-mag-niet-maar-tegen-ajax-spelen-geeft-wel-extra-motivatie

We wisten het al en roepen het hier al jaren maar blijft opmerkelijk dat onze boys nog steeds niet beseffen dat rest van NL zich wel extra kan opladen tegen Ajax en achteraf hoor je weer over instelling, beleving, passie etc.
Je kan compilatie maken van zulke uitspraken.
2 0
Redrum
Ach ja, het is Ajax tegen de rest in Nederland. Iedereen weet dat inmiddels, behalve de spelers van Ajax zelf. Die denken nog steeds de meeste wedstrijden op techniek en talent te winnen. Alleen tegen psv of feyenoord geven ze alles en je ziet hoe makkelijk ze dan winnen. Zo'n instelling hoort absoluut de kop ingedrukt te worden door zowel de trainer als de captain, maar beiden blijken hier niet toe in staat.
4 0
3*stars*3
Helemaal mee eens.
0 0
Ajaxvooraltijd
Schone, Ziyech, Siem en Veltman mogen van mij vertrekken. Die voegen totaal niets toe aan dit Ajax behalve een matig b niveau.
3 0
Eastwood
Aangezien dit seizoen nu definitief naar z'n mallemoer is, nu maar druk aan het werk voor aankomend seizoen. Wie kunnen vertrekken en wie moeten er komen. Ik zie graag Jordy Cruijff en Wim Jonk (terug)komen bij Ajax. Ik weet het, dit is wishful thinking zolang diknekken als Hennie Henrichs nog op het pluche zitten.
5 -1
Joseph
Ik zou dan zeggen van t Schip als hoofdcoach, Wim Jonk als assistent en Jordy op de plek van van der Sar.
Maar goed, dan hebben we het over het redden van de club, besluiten bij Ajax worden alleen genomen op basis van de kans dat hun aanblijven niet in gevaar komt. Mensen die gelinkt zijn aan Cruijff of zelfs Cruijff heten, zullen nooit meer binnen komen.
0 -1
rattaplan09
De clubs en KNVB moeten nu toch wel door hebben dat Europese resultaten voor ons voetbal cruciaal zijn en clubs die Europees spelen ALLE support moeten krijgen. Geef ze meer rust, Laat deze clubs nog later instromen in de beker, ga terug naar 16 of zelfs 14 clubs zodat er rust wordt ingebouwd. De KNVB en clubs moeten SAMEN optrekken om ons weer Europees succesvol te laten zijn. Daarmee kun je aanzien, financiën en dergelijke omhoog brengen. Wat er nu gebeurt is compleet zonder beleid en belachelijk. De topclubs worden zo enorm in de problemen gebracht en daar gaan ze individueel niet uitkomen.
1 -2
3sterren
Misschien ook een goed idee om één keer in de twee weken een wedstrijd te spelen, in plaats van iedere week. En dan niet 90 minuten zuivere speeltijd, maar 3x 10 minuutjes. Trainen alleen een uurtje op woensdagmiddag.

Rust genoeg? ...
0 0
Babayaka
Gewoon alleen een finale, Feyenoord tegen en die gewoon loten.
0 0
DirkvanDam
ja doe clubs als Utrecht vitesse en Twente er maar uit... haha
1 0
AFCA7
Er staat een foutje in de tekst helemaal beneden bij het sterretje. Als AZ tweede word en de beker wint dan spelen ze in de 2e vr. CL ipv EL wat er dus staat.
1 0
3sterren
Er staat nog een foutje in de tekst. De kop had moeten luiden:
”Nieuw seizoen Ajax eindigt wellicht vroeg” ...
0 0
Jappindo
Dit is echt een van de meest dramatische seizoenen in de historie van de club. Sportief geen Europees voetbal, geen beker en geen landstitel. En vooral het drama van Appie. Ik heb net Ajax - Lyon terug zitten kijken. Man het verschil is zo groot wat je dan ziet, het lijkt wel of ik naar een Ajax van 25 jaar geleden zit te kijken, terwijl het nog niet eens een jaar terug is. Belangrijk dat we achter de ploeg blijven staan als supporters, hoe lastig dat ook is wanneer je het vertoonde spel en inzet ziet van sommige spelers. We moeten iig die 2e plaats vast zien te houden, en dan hopelijk fris kunnen beginnen aan komen seizoen...
10 0
KlasseLasse
je kan ook een statement maken dat je er klaar mee bent hoe het nu gaat! als het uitvak je niet eens meer wil bedanken dan is het egt heel erg
2 -3
Labrador
Dat is ronduit schandalig. En dan na afloop gaan lopen huilen dat we ook samen verliezen. Dat doen we ook samen maar er zit een verschil tussen verliezen op een waardige manier dan verliezen op een manier zoals gisteren
2 -2
KlasseLasse
ja dat vind ik ook! ze tonen nul passie en strijd word je helenaal schijt ziek van! ach hun hebben hun geld prima tog denken ze
2 0
X-RaY
Als er geen ervaren bij komt 6 komt is het gedoemd om te mislukken. Het zal toch al lastig worden daar niet van maar als er geen ervaring bij komt. Echt in sommige wedstrijden mis ik Poulsen nog steeds. Overmars moet hier gewoon zijn hoofdtaak van maken en alles daarvoor uit de kast trekken. Zo belangrijk en dat blijkt keer op keer.
0 0
3*stars*3
Ik zei paar weken geleden voor de grap, dat er mogelijk een pot staat te wachten voor een "zilveren plak", Ajax-Az.
En ja hoor van 7 punten voorsprong naar 2 puntjes en het kan nog dramtischer worden, als PSV titel pakt, tegen Ajax....

Maar ok on-topic.... Aardig wat voorrondes om daar te komen.
Vooral niet hopen dat Ajax de nr2 gaat loten van Portugal.
Toen NL nog goed draaide had het al moeite met Portugezen, laat staan...
Las trouwens dat kampioen van Tsjechië zelfs een directe CL ticket pakt en dat zegt genoeg over het jarenlange aankloten van NL clubs en KNVB (fairplay tickets/play offs).
3 0
Mart42
Hou me hart vast voor wat er komend is. Ouderwets europees voetbalavond in de Arena heb ik gemist dit seizoen.
3 0
3*stars*3
Zeker weten.
Vorig jaar zaten we rond deze tijd, toe te leven naar zo'n avondje.
In 1 jaar kan er zoveel veranderen en nu moeten we hopen dat AZ punten gaat morsen want ze hijgen...
3 0
Bjorn
Seizoen begint dus even vroeg als de laatste drie jaar. Toen was de derde voorronde CL ook altijd in de laatste week van juli. Echter hebben ze de speelronden nu korter op elkaar gezet. De feitelijke datum waarop wij de eerste voorronde spelen is niet gewijzigd.

Dus ja, wat is vroeg..
0 0
Ruff Rhythim
Als het CL wordt (wat we nog maar moeten afwachten) dan speel je nu een voorronde eerder in de tweede voorronde CL, dus 24/25 juli, dus twee weken eerder dan voorheen.
0 0
Bjorn
De derde voorronde begon ook altijd in de week van 24/25 juli. De UEFA heeft de speelronden korter op elkaar gegooid. Kijk maar naar de data van 2017/2018 en 2018/2019 op de UEFA Champions League wiki per seizoen.
0 0
Red Devil
Waarschijnlijk komt geen enkele Nederlandse club door de voorronde heen.
3 0
Ajaxsupzuidned
Het seizoen begint eigenlijk nu al! Ajax moet nu al doorselecteren, anticiperen en een fundament gaan leggen voor volgend seizoen zodat ze wederom niet achter de feiten hoeven aan te lopen.
Neem afscheid van een Veltman, Ziyech, Schone en Younes. Doe een poging om Davy Klaassen terug te halen want hij heeft wel de juiste winnaarsmentaliteit en met hem koop je doelpunten want dat mist Ajax zeker op dit moment.
3 -3
HsvHoek
Maakt niet uit wanneer we beginnen, de selectie is toch nooit op niveau/in balans.
0 -5
Suarez16_
Onana? Kameroen heeft zich niet gekwalificeerd volgens mij. Daarnaast gaan Cassierra, Neres en Orejuela 100% niet mee. Younes gaat in de zomer weg en de kans dat hij mee gaat is ook nihil. Verwacht zelf alleen Ziyech, Dolberg (mits fit), Schone en Tagliafico en misschien Kristensen, omdat Denemarken zwak is.
3 0
Dexy
Waarbij Ziyech waarschijnlijk ook gaat vertrekken in de zomer (kans is zeer aanwezig althans)

Alles bij elkaar opgeteld valt het dan uiteindelijk nog wel mee hoeveel impact dat WK heeft op de samenstelling van ons team aan de seizoensaftrap.
0 0
Sunstridr
Kameroen heet niet gekwalificeerd.
0 0
Truth
was het maar alvast zover. Tenminste weer uitzicht op successen. Wat een kut vooruitzichten voor de rest van dit kut seizoen zeg. Doodziek van
1 0
Suarez16_
Als voetballiefhebber ga ik wel genieten van de CL en het WK de komende 3 maanden.
0 0
Redrum
Ik hoop dat het nieuwe seizoen al volop bezig is bij Ajax. En daar bedoel ik mee dat ze nu aan het bespreken zijn hoe ze gaan zorgen dat er volgend jaar wel gepresteerd wordt.
1 0
Labrador
pijnlijk maar informatief artikel
1 0