Kluivert: 'Baal van mijn eigen prestaties'

JesseTH, 04-03-2018 om 18:21, 22720 views, Voetbal International | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Justin Kluivert is voornemens om de komende jaren zijn kwaliteiten te blijven tonen in het rood-wit van Ajax. Hij ziet de ploeg en ook zichzelf matig presteren en vooral dat laatste zit hem erg dwars.

'We maken het onszelf iedere week lastiger', beseft Kluivert in gesprek met Voetbal International. 'Voor de wedstrijd geloofden we er nog in, daarna baal je vooral van deze wedstrijd en denk je helemaal nog niet aan de toekomst. Wat zou jij zeggen als je speler was? Je zou niet zeggen dat het nu onmogelijk is. We zullen kijken hoe we dit nu aan moeten pakken en hoe het zit.'

Ook het spel van Kluivert zelf laat de laatste weken te wensen over. 'Ik baal wel van mijn eigen prestaties de afgelopen tijd. Ik ben zelf ook aan het kijken waardoor dat komt. Ik weet wat ik kan en daarom baal ik er extra van dat het er nu niet uit komt. Ik wil dat gaan opkrikken en hier de aankomende jaren schitteren.'

De jongeling erkent dat de vele verhalen over hem druk met zich meebrengen. 'Of het nu bewust of onbewust is, dat brengt het met zich mee op een jongen van achttien jaar. Daar moet ik ook gewoon van leren. Misschien is dat wel de fase waarin ik nu zit. Ik kan daarin zeker gaan groeien, want ik ga uit van mijn eigen kwaliteiten.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FSideMaluku
"Hij ziet de ploeg en ook zichzelf matig presteren en vooral dat laatste zit hem dwars."

Dit zegt voor mij genoeg. Het is een behoorlijke speler, maar met zijn 18 jaar zie ik hem niet de rest van het team op sleeptouw nemen. Justin denkt zelf van wel.. En dan overschat je je zelf.
0 0
koppendicht
kluivert is van het niveau el ghazi/kishna, al had kishna meer talent dan kluivert en heeft kluivert meer talent dan el ghazi. Maar daar waar el ghazi en kishna zitten, daar gaat kluivert ook eindigen. Ik heb wel dingen van kluivert gezien die goed waren, maar om als buitenspeler echt de top te halen moet je tegenwoordig van uitzonderlijke klasse zijn. Fischer, younes, el ghazi, kishna, noem maar op, dat zijn echt wel goede spelers, en ook die hebben het niet gered of gaan het niet redden, en kluivert overtreft hen niet. Mentaal zit het bij kluivert ook niet goed. Overschat zichzelf, babbelt te veel. En dus niet bereid keihard te werken en alles te geven, zoals een suarez, die een minder fluwelen techniek heeft, maar bereid was te vechten, bijten en werken om de top te bereiken.

Bij Ajax moet kluivert het gaan redden. Als dat niet gebeurt ga je mentaal knakken en komt het nooit meer goed. Dan word je een broodvoetballer. Als je dan ook nog bij Raiola zit, die de hele dag niets anders doet dan aan geld denken en over geld praten (daarom praat kluivert plots ook over 160 miljoen), kun je al bijna een kruis op je carriere zetten.
2 -3
Leviathan
Jij hebt er echt geen verstand van ofwel? Kluivert niveau El Ghazi? El Ghazi had een aardig schot en dat was het dan zo'n beetje. Kluivert heeft veel meer in huis en is pas 18!!! En vroeger noemde je het amsterdamse bluf van Kluivert tegenwoordig mag je alleen politiek correct antwoorden
2 -1
ajaxinho
Ik let niet op wat hij doet of zegt in de media.

Puur op wat hij doet op het veld.
En dat is zoals koppendicht zegt van hetzelfde niveau als El Ghazi.

Misschien heeft hij meer potentie omdat hij jonger is.
Maar die potentie moet hij eerst waarmaken in Jong Ajax.
Nog niet op dit niveau: Het breekt hem en Ajax.
Zelfde verhaal als El Ghazi/Kishna/Fischer/etc.

We zeiken op Raiola vanwege zijn langdurige onderhandelen.
Maar wat de technische staf met hem doet is misschien nog wel erger.
0 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Kluivert is een hele goede voetballer, maar hij is nog te jong en te tenger. Wat bij hem ontbreek net als bij veel jonge spelers, is die schakel in zijn hoofd die absolute bewustwording dat je voor de wedstrijd weet dat je je tegenstander gaat verpulveren.
Die instelling die bv robben en sneijder wel hadden op zijn leeftijd.
1 0
PetrusKeizer
laat die jongen lekker zn gang gaan. komt wel goed. snap alleen niet wat hij met die rioolrat moet, is dat op aanraden van senior?
0 0
Eastwood
Als je nu eerst eens bijtekent voor een x-aantal jaren en dan het vuur uit je kicksen speelt met een winnaarsmentaliteit waarbij je iedere wedstrijd je tegenstander wilt opvreten. Daar krijg je respect van, niet van 'lullen en niet poetsen'.
0 0
AlexIbarra
Younes ziet er helaas ook nog niet bepaald topfit uit.
Een jongen van 18 hoort gewoon concurrentie op zijn positie te hebben bij Ajax.

Of je nou Dolberg, Kluivert of De Ligt heet, het mag nooit zo zijn dat als jij na je eerste toegestane biertjes 3 weken uit vorm bent, wij uit Europa liggen of titels mislopen. Helaas zijn alledrie al eens 'onmisbaar' geweest, en alleen De Ligt heeft zich staande gehouden.
0 0
MarcOndertwix
Jusin, op dit moment ben je effies niveau’tje Fortuna..
4 -5
Schöne82
Dat doen we allemaal Justin! Maar trek het je niet te persoonlijk aan, Ajax mag niet afhankelijk zijn van jouw presteren gezien je leeftijd. Jij zou in een volwassen team moeten instromen, in de luwte. Lerende van volwassen spelers. Niet in een team waar koekenbakkers als Veltman, Ziyech, Siem en Schone de 'dragende' krachten zijn.
1 -3
Kikke
Ach daar gaat het eigenlijk ook niet om! Het probleem is drie trainers in een jaar! En dat kan je geen enkele speler aan rekenen, wel de zooi, die vd Sar en Bergkamp hebben aangericht!
0 0
Olle
Het beste en enige juiste antwoord op dit forum.... Hij moet gestuurd worden in het veld door ervaren, gelouterde met gogme spelende spelers, en niet door een Donny v/d Beek, Frenkie de Jong of een Mathijs de Ligt...... Daar zijn ze simpelweg veel te jong voor......en daarbuiten ook kwalitatief een stuk minder dan Sneijder, v/d Vaart enz.... Ajax slaat de plank finaal mis door zo op de eigen jeugdspelers te gokken... Kan best leuk en goed gaan.....maar niet een heel seizoen lang!
2 0
3sterren
Wat lees ik hier toch een boel kinderachtige reacties, hoogstwaarschijnlijk geschreven door personen die de volwassen leeftijd al ruim zijn gepasseerd. Overigens niet te verwarren met volwassen zijn.

Het talent is pas 18 jaar!!!
Een KIND nog ...
Laat hem gewoon genieten van deze periode, in plaats van hem mikpunt te maken van je eigen frustraties. Wat is dat toch van sommige Ajaxsupporters?
Jalouzie?
Frustratie?
Wellicht een combinatie van beiden?

Dat hij de wens uitspreekt om over een paar jaar te worden verkocht voor € 160 miljoen kun je ook louter positief zien. Ze zijn in ieder geval gezegd met de beste intenties:

1 Dat hij heel ambitieus is;
2 Dat hij nog enkele seizoenen te bewonderen zal zijn in het prachtige rood-wit;
3 Dat hij een groot Ajaxhart heeft. Hij gunt ”zijn cluppie” een royale transfersom.

Had men dan liever gezien dat hij de wens had uitgesproken om over twee seizoenen in de zaterdag amateurtak van Ajax te ballen?

De jongen geeft antwoorden die als fris en speels kunnen worden bestempeld.
Maar ook als verwaand en ongepast, tenminste als je iedere dag azijn pist …
12 -1
Leviathan
Precies er wordt vaak gedaan alsof Kluivert al 25 jaar is maar het is gewoon een broekie die het gewoon goed doet aangezien hij al 2jaar bij t 1e zit.

En ik denk dat hij al lang weet hoe zijn toekomst eruit ziet maar mysterieus doen hoort gewoon bij het onderhandelen om een goed contract te krijgen. Als hij roept ik teken bij hoe dan ook sleep je er niet alles uit en het is zijn goed recht ook zijn contract is ook niet verlopen dusja..
0 0
3*stars*3
Bijna helemaal met jou eens.
Alleen vond ik het echt een hele rare uitspraak van hem, over die 160mil want dan ben je met andere dingen bezig.
Heb geen 1 speler zoiets horen zeggen... Dan is het niet raar dat er nog meer druk komt en vooral leedvermaak maar dan vooral in rest van NL.

Je hebt gelijk, Kluivert is nog een kind en moet nog heel veel leren.
Hij deed lange tijd vaag over verlengen maar sinds Mino laatst, wat positiever was, mag Kluivert nu wat meer praten.

Denk trouwens niet dat er Ajacieden jaloers zijn maar eerder gefrustreerd.
Niet alleen mbt Kluivert maar heel Ajax1 en fucking mentaliteit van die gasten.
3 0
Michelinho
Die uitspraak over 160 miljoen is juist een prima voorbeeld van hoe iets de negatieve kant op geïnterpreteerd wordt. Uit de context gehaald kan het heel erg arrogant overkomen, maar er werd hem naar zijn toekomstdromen gevraagd en die zijn nou eenmaal de absolute top te bereiken. Barcelona, Madrid. Waar 90% van zijn leeftijdsgenoten al dan niet tevergeefs van droomt. Een nog ultiemere droom is om daar niet als bankvulling of groeibriljant, maar als grote aankoop binnen te komen. Over vier à vijf jaar... maar daar hebben veel mensen een blinde vlek voor. Net als voor uitspraken over dat hij graag wil blijven, dat Ajax alles voor hem is, dat hij zichzelf nu nog een zesje geeft, etc. Die worden dan als onwaarheden opgevat. Wat een poldermentaliteit, er heeft er een geloof in zijn toekomst? "Off with his head!"
7 0
Kikke
Hear hear! Laat hem dromen en ze waar maken, zo worden winnaars gemaakt! Je moet het beste willen, anders kan je net zo goed meteen ophouden!
1 0
Leviathan
Net als Ronaldo die nam ook nooit genoegen met minder als het beste en kijk waar hij staat.. Niet dat Kluivert ooit zover zal komen maar om zover mogelijk te komen
2 0
Michelinho
Je weet nooit hoe iemand zich weet te ontwikkelen, Daley Blind is daar een mooi en zeer onverwacht voorbeeld van.
Niet dat die wereldtop is, maar wie had ooit gedacht dat hij zo goed terecht zou komen?
Kluivert was in de jeugd een laatbloeier en krijgt nu al de voorkeur boven Younes (nog wel iig). Wie weet trekt hij goed lering uit zijn huidige ervaringen en is hij al bezig met bv. zijn fysiek te verbeteren. Zeg nooit nooit.
0 0
koppendicht
Ronaldo koppelde dat aan prestaties bij grote clubs, dan heb je recht van spreken. Kluivert is een blaagje die bij Ajax nog niks heeft laten zien. Waar hebben we het over. Hij moet hier twee jaar achter elkaar 13 assists geven en minstens 12 doelpunten maken. Kijk naar Jakanbash bij AZ. Hoor je hem praten over 160 miljoen? De bescheidenheid zelve. Het is te gek voor woorden. Het betekent dat Kluivert heel ergens anders is met zijn gedachten en de realiteitszin volledig maar dan ook volledig verloren heeft. Het is wonderbaarlijk dat vader Kluivert blijkbaar geen sturende rol speelt. Die zou meteen moeten ingrijpen bij dit soort uitspraken.
0 -2
Michelinho
Jahanbakhsh is 24 en speelt bij AZ, dat is toch geen vergelijking?
Ronaldo was 18 en een krielkip toen hij voor €19M naar Man U ging, na nog niet eens één heel jaar bij het 1e van Sporting waarin hij drie goals had gemaakt. Die is ook later pas vele malen beter en zoveel duurder geworden. Maar reken maar dat zijn "dream big"-instelling hem daarbij geholpen heeft.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Kluivert zal nooit vallen in de catagorie ronaldo.
Niemand voor mischien wel voor decenia lang, geen mbape, geen salah, glniet de bruyne, of dembele noem ze maar op.

Door iemand in die catagorie te denken, moet je wel compleet gestoord zijn, ronaldo en messi zijn historische spelers die je misschien maar 3x ziet in je leven als je mazzel hebt.

Denk wel dat kluivert de absolute top kan halen, maar dan moet hij zijn doelen aan gaan scherpen en werken aan zijn spel en lichaam, bovenal wedstrijdbeleving\mentaliteit.

Ronaldo wist al op vroege leeftijd dat hij met zijn spel en houding iedereen kon opvreten en zijn teams overwinningen kon bezorgen. En hij stapt ook elke wedstrijd met die houding het veld op.
0 0
3sterren
Precies wat ik dus bedoel ...
2 0
Michelinho
Mooi, dan zijn we het eens :)
0 0
3*stars*3
Ik blijf het raar vinden dat hij zo'n bedrag noemt en kennelijk is dat voortgekomen na gesprekken met zijn maatje Mino.
Over dat zesje, ja ik zag het en het zou pas gek zijn als hij zou roepen dat hij zichzelf een 8 geeft.

Begrijp mij niet verkeerd want ik zie zeker potentie in hem maar begon mij gewoon te ergeren aan zijn uitspraken en ronddraaien om te verlengen (ook bij Touzani).
Zijn spel is zeker niet constant genoeg maar dat komt nog wel, als hij slim is en een krabbel zet om zich rustig door te ontwikkelen.
0 0
3sterren
Neem het die jongen niet kwalijk, die is net als een jonge pup, lekker speels. Je kunt hoogstens de pest hebben aan zijn zaakwaarnemer/adviseur.
Maar waarom zou je eigenlijk?
Omdat de man doet waar hij telkens voor wordt ingehuurd?
En dat kennelijk ook nog eens heel goed kan.

Ik zou het pas echt vreemd hebben gevonden indien Kluivert een zaakwaarnemer/adviseur in de arm had genomen die een grote koekenbakker zou zijn geweest, in plaats van de voormalige Italiaanse pizzabakker ...
; )
1 0
Michelinho
Ik begrijp jou zeker niet verkeerd, jij reageert meestal wel vanuit ratio en niet die nietsontziende emotie ;) Tja, die 160... hij ziet leeftijdsgenoot en medevleugelspits Mbappé voor zo'n bedrag gekocht worden; ik vind het niet zo raar. Het is niet alsof hij beweert dat hij dat nu al waard is. En dat om de hete brei heendraaien hoort bij de contractperikelen. Frenkie zei daar ook niets over tot kort voordat hij tekende... en dat duurde vijf maanden.
2 0
kaashaas
Ik baal enkel dat je een baas hebt , zo'n Rat van een zaakwaarnemer die er voor zorgt dat jij niet tekend.
0 -3
Pierre Heno
Je focus ligt volledig verkeerd jongen. Zo wordt het in elk geval helemaal niets. Gelukkig hebben we een meer dan goede vervanger om tenminste AZ nog achter ons te houden: Amin Younes! Maar ook die gaat komende zomer weg. Als zovelen. Alleen Veltman en Siem blijven zeker. Om te bouwen.
2 -6
louis60
Laat het eerste team ruilen met jong Ajax . Worden we daar nog kampioen. Even serieus: hoe is het toch mogelijk dat we zoveel blessures hebben in dit seizoen?
3 0
RaynoFischer
Zie ik ze zomaar nog doen op mentaliteit ook, terwijl Ajax 1 op alle posities beter heeft.
0 0
marrene
Dit jongetje moet komende weken maar eens lekker de bank warm houden.
10 -5
Kikke
Ja we hebben ook zoveel beters voor de links positie! Kom op he! Reken het vd Sar aan en Bergkamp, Henrichs, die hebben de club naar de klote geholpen! Kijk hoe we er voor stonden vorig jaar, had Jonk die jongens verder laten klaar stomen... don't blame it on the players! Die zijn goed genoeg met goede begeleiding, daar ontbreekt het aan. En Ten Hag is gewoon niet goed genoeg, maar daar moeten we het nu mee moeten doen!
0 0
Juichtoon
Dat Justin maar weigert om bij te tekenen gaat nu ook ten koste van zn spel. Je bent goed bezig Justin. De focus moet weer terug naar het voetbal beste jongen.
11 0
Leviathan
Ja want de andere spelen wel fantastisch. Ten Hag is de doodateek voor spelers als Kluivert Neres en Ziyech
3 -2
Pierre Heno
Hij schijnt €.160 miljoen wel een mooie transfersom voor hemzelf te vinden in de toekomst.
0 -3
zuidzuid
Ipv daarover te dromen en tika taka te doen kan ie beter gewoon lekker gaan trainen. 18 jaar. Viktor Fischer had nog geen praatjes toen
1 -3
Boer Gijs
Wij ook
0 -1
Freddy Al
Goed dat hij het zelf ook ziet, hij is geen schim meer van de Kluivert die net voor de winterstop goed speelde.
Kluivertje was vandaag te gemakzuchtig, te snel geïrriteerd teveel bezig met zichzelf en dus geen schaduw van zichzelf.
Als hij hier mee aan de slag gaat kan hij een topper worden.
9 -1
trooop
Al 1000x gezien: zodra een talent doorheeft dat de hele wereld op hem let, is het tijdelijk gebeurd met de onbevangen prestaties. Maar kluivert heeft zoveel talent, op het moment dat de schijnwerpers doven zal hij zich rustigjes aan gaan herpakken.
6 -1
Pierre Heno
....op het niveau van de kleredivisie.
1 -4
ElBlanquito
eens
0 0
dirkreus
Prachtige stuk van Willem Vissers in de Volkskrant!!
1 -1
Michelinho
Het artikel "Ajax verliest van Vitesse"? Wat is daar zo prachtig aan? Eén grote bash vol halve waarheden, hele onwaarheden en een hoop weggelaten factoren. Van de man die PSV ophemelt.
1 0
Babayaka
Minder lullen en zakken vullen, meer voetballen.
2 -2
MankeNelis
Zou die deegroller ook meelezen? Dat ventje heeft een goed zelfbeeld. Misschien kan de aanvoerder daar ook wat van leren.
1 0
Three little birds
160 miljoen? :)
2 -3
blava
Kluivert komt er wel. Hij meer zelfkennis dan iedereen denkt. Ajax zou er goed aan doen om hem een beetje in de luwte te houden. Dus geen interviews meer waarin hij soms onzinnige dingen zegt. Trainen en voetballen dat is wat hij moet doen. Younes is toch weg deze zomer dus daar heb je niets aan.
6 0
ajax4ever01
Het zou goed voor hem zijn om weer eens een paar wedstrijden bij Jong Ajax mee te doen dan leert hij te knokken voor een plek in de basis
1 -1
Joseph
Hij is nog niet zo ver als hij zelf denkt, Raiola heeft hem waarschijnlijk wijs gemaakt dat hij al naar Barcelona kan, maar de realiteit is dat Justin ontzettend blij mag zijn dat hij bij Ajax nog niet op de bank zit.
Hij heeft nu wel weer praatjes dat hij wilt blijven, maar het enige bewijs dat daar voor nodig is, is een handtekening en die zet hij niet.
3 -1
KKoossiiee
Presteert al weken ondermaats, en dan zie je dat het toch een kluivert is als hij naief over Barcelona praat en dergelijke.
Wees nou gewoon bescheiden en zeg gewoon ff niets de komende maanden.
Lijkt me zinnig voor heel Ajax ......
6 -1
TimAFCA
Ben wel blij dat hij dit zelf ook inziet. Je hebt ook spelers die stijf blijven volhouden dat het niet door hen zelf komt
0 0
michaellaudrup
Tis simpel als er geen ruimte achter de verdediging ligt kan hij zijn actie niet maken. Cq voor Neres komt nu ook niets uit.
0 0
NouriVandeBeek
Kluivert speelt niet heel ver onder zijn niveau imo. Hij krijgt gigantisch veel aandacht van de media. Iedereen maakt hem iets groter dan die is.
1 -1
talent020
baal ook van Kluivert maar hij is hier wel erg zelfkritisch, nu nieuw contract tekenen en je weer op het voetbal focussen!
3 0
Hagmag
Kluivertje heeft nu opeens last van de verhalen en de druk die het met zich meebrengt.
Wie strooit er nu met getallen van 160 miljoen, hij of wij ?
18 jaar, net droog achter z'n oren, de meest slechte zaakwaarnemer die je maar kan bedenken om zich heen, die alleen maar jong talent met euro's naar de kloten heeft geholpen muv Zlatan.
Als hij zo door gaat, wordt een contract verlenging bij Ajax nog heel moeilijk. Ga gewoon eerst een presteren.
1 -3
Sampaoli
Even met beide beentjes op de grond, net zoals Neres. Younes liet in zijn invalbeurt meer zien dan Kluivert de laatste wedstrijden.
1 -1
Kikke
Hahaha echt niet! Jeetje kort geheugen heb je zeg!
0 0
Wereld
Vriendje van Ziyech.
Is ook wel te zien aan het gedrag en spel van Kluivert en Ziyech, dat ze goed bij elkaar passen.
4 -2
Simon1
Het verschil tussen Bosz en Keizer/Ten Hag kan niet groter. Younes en Traoré vs. Kluivert en Neres. Lijkt allemaal leuk die mooie talenten, maar je kan het hun niet kwalijk nemen dat ze op deze leeftijd nog grillig zijn. De coach kan je het wel kwalijk nemen dat hij zo'n grillige opstelling maakt.
2 0
jaapdijkemasted
Kluivertje komt er wel! Media er om heen praat gewoon teveel onzin over hem! XXX
2 0
bojansuarez
Dat wij het moeten hebben van de 18jarige leider De Ligt en Kluivert zegt genoeg. "Ervaren" jongens als Veltman, Schone, S de Jong en Ziyech waren er vandaag niet en hun valt veel te verwijten. Maar Kluivert is juist 1 van de weinige lichtpuntjes dit seizoen, laten we die koesteren svp. Volgend jaar gaan we europees knallen! 1e of 2e maakt in deze constructie toch niet veel uit, het is jammer maar het zijt zo
1 0
Suarez16_
Begin alweer naar Younes te verlangen. Die heeft geen rendement, maar houdt de bal nog in de ploeg.
3 -2
Wereld
zelfs een assist met zijn Hoofd

helaas is zijn ongeluk niet weggegaan, want hij raakte ook meteen de paal
0 0
Broekzak
we vergeten dat hij pas 18 jaar is. De irritatie komt natuurlijk vooral door de combinatie van "ambitieuze" interviews en daarna geen pepernoot meer raken + het nog steeds niet verlengen van zijn contract.

Had er wat mij betreft vandaag al na een half uur af gemogen, is uit vorm. Kan gebeuren natuurlijk maar als hij altijd maar mag blijven aankloten zal het niet snel veranderen.
1 0
gi0vanni
Het probleem is niet dat wij dat 'vergeten' maar dat vele talenten al denken er te zijn terwijl ze nog niets hebben gepresenteerd.
1 -1
DHNC
Ik wens van harte dat Justin de reacties onder dit artikel leest. Hopelijk bindt ie dan een beetje in, tekent hij bij en gaat hij weer beetje presteren. Wat een naast zijn schoenen lopend mannetje zeg..
3 -4
FT`S
Wat een gelul dit zeg! Hij zoekt het gewoon bij zichzelf...Kluivert is een echte ouderwetse Ajax speler met een juiste dosis bravoure!
4 -1
Pierre Heno
een èchte ouderwetse Ajax speler beschikt over een flinke dosis bravoure.......maar komt ook zijn tegenstander regelmatig voorbij nationaal als internationaal). Justin komt nog geen omvallende zak aardappelen voorbij.
0 -1
DHNC
Verwar grootheidswaan niet met bravoure.

Kluivert staat voor mij symbool voor wat er momenteel goed mis is met Ajax: 10 goede wedstrijden spelen en meteen een transfer willen maken. Houdt dit gewoon eens vol tot je 22e en combineer die toffe uitspraken met flitsend spel, praten we dan verder. Maar niet op deze manier.

Ouderwetse Ajax speler, laat me niet lachen. Sjakie had 'm een straftraining gegeven waar ie sterretjes van zou gaan zien.
1 -2
RoodWit
Heb liever spelers die het een eer vinden om voor Ajax te mogen spelen.

Bijtekenen of opzouten, ben klaar met die Rioolrat en zijn pleurisstreken, elke speler onder Riola lekker weg doen.
1 -2
Marcoryn
Ik heb het al vaker geroepen, deze generatie kunnen niet wachten om thuis achter de PS4 te kruipen. Lekker Fifa skill games spelen onder werktijd in een opblaasbare koepel.
Vinden het aantal Instagram volgers belangrijker dan trainen.

Waarom Suarez wel wereldtop is, hij is een winnaar, een killer en traint zich kapot. Alles draait om winnen en beter worden. En dat heeft deze selectie niet. Het zijn stuk voor stuk over de balk getilde jongetjes die leuk kunnen voetballen. Maar met alleen af en toe leuk voetballen kom je er niet.

Lekker op zijn Engels gaan trainen. Veel conditie en fysiek.

Het probleem is wel groter dan alleen de mentaliteit.. Verkeerde bestuurders maken de club kapot. We hebben bestuurders met een groot Ajax hart nodig. Type van Praag.
We hebben een coach nodig die de spelers beter kan maken.. Type van Gaal.

We zijn gewoon het lachertje van de competitie. De club is ziek en gaat niet snel beter worden. Met alleen het ontslag van Ten Hag ga je het voetbal niet beter zien worden.
6 -5
Afca85meer
Naar mannetje. Die manier waarop hij op de bank zat en in de camera keek zei alles. Kluivert denkt dat alles om hem draait.
3 -3
Jelephi
Maar wel een verongelijkt bekkie trekken als je gewisseld word.
3 -3
afca95
Komt omdat je met randzaken bezig bent.
4 -1
Rood Gevaar
misschien moet je gewoon ff bijtekenen zodat dat niet afleidt van je prestaties
1 -2
Red Devil
Lekker op de tribune zetten dit mannetje.
2 -2
iammike
Misschien snel je contract ondertekenen en richten op het voetbal ipv die randzaken, daar krijg je namelijk voor betaald ipv selfies op instagram in je Mercedes c klasse.
2 -2
Bjorn
Daar heb je het zelf naar gemaakt met al die interviews en schijtlollige items waar je aan mee doet.

Tekenen en klaar. 18 jaar, kom op zeg.
5 -1
Robeerke
Als je in een ander interview roept: "Wie ben ik om nee te zeggen tegen Real Madrid?" moet je je nu ook niet verstoppen achter het feit dat je 18 bent als je wat druk voelt. If you talk the talk, walk the walk.
17 -2
PeterVKV
Dus vanaf nu: bijtekenen, bek houden, voetballen. Of op pleuren.
13 -3
BokkieBokstra
Ik denk als Kluivert leest wat hier geschreven wordt dat hij zich afvraagt, wat doe ik nog bij Ajax? Als Real dan langskomt dan is de keuze niet moeilijk. Hij heeft in ieder geval een uitstekende zaakwaarnemer.
2 0
Wijnvoord
Als hij volgende week de pannen van het dak speelt, ben jij zeker de eerste die roept hoe goed hij is.
3 -12
Turbo
Komt wel weer. Aan de andere kant voorin staat er overigens ook één die al 2 maanden kut speelt en een nog lager rendement haalt dan Kluivert dit jaar en om de één of andere reden alle kritiek ontloopt.

Beetje rouleren voorin kan ook geen kwaad. Keertje Younes ipv Justin, keertje Kluivert vanaf rechts. Kan prima.
5 -5
ajaxinho
Die andere had nog 1 of 2 assists en een goal op zijn naam kunnen schrijven.

Dit jochie is gewoon een snellere mix van El Ghazi.
Totaal geen gogme die Neres wel heeft.
2 -3
AFCA.
Haha Kluivert die heeft zoveel meer gogme dan Neres. Neres is een frommelaar. Maargoed, dat was Suarez ook.
0 0
ajaxinho
Neres weet tot op de centimeter wat hij doet.

Kluivert krijgt het al benauwd als hij in de buurt van de cornervlag komt.
0 0
Turbo
Die andere heeft vorige week en vandaag iets van 5 1op1 kansen om zeep geholpen en speelt net zo slecht. En is ruim 2 jaar ouder. En maakt de laatste maanden ontzettend veel verkeerde keuzes. Ook vandaag weer.

El Ghazi is een bulldozer. Kluivert is technisch van een veel hoger niveau.
7 0
ajaxinho
Neres creëert kansen voor zichzelf en voor anderen.
Wat doet Kluivert de hele wedstrijd?

Kluivert is binnen 2 jaar al weg.
Als het niet door zijn eigen wanprestaties komt,
komt het door zijn begeleiding.
0 0
HZMKK
Rot ook maar lekker op, met die vieze dikke papzak Rioolrat. Neem die ten Hag ook maar mee!
4 -7
altijdwelwat
Het komt door die veel te dikke zaakwaarnemer van je die alleen maar bezig is met centjes ipv ontwikkeling. Het uitblijven van het contract zorgt voor veel onnodige onrust, dit ventje is 18 jaar oud en kan de komende 10 jaar nog enorm veel geld verdienen daar moet het voor nu helemaal niet over gaan.
3 -1
AFCSANCHEZ
Lekker weggaan.
4 -3