'Het begint bij beleving en met je hart spelen'

SJvanveen, 04-03-2018 om 16:34, 13957 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Joël Veltman kijkt niet naar het kampioenschap. Het gat met koploper PSV bedraagt tien punten na de nederlaag in Arnhem zondagmiddag en de aanvoerder was ontdaan na afloop.

'Het begint bij beleving en met je hart spelen, duels winnen', analyseerde de Ajax-captain bij FOX Sports. 'Daar waren ze de eerste helft beter in dan wij', vervolgde Veltman, die vond dat Ajax minimaal gelijk had moeten spelen tegen Vitesse, gezien het aantal mogelijkheden dat gecreëerd werd. 

'We hebben er op getraind', doelde de international op het spelen met Siem de Jong én Mateo Cassierra, die na een uur inviel. 'We hebben heel veel kansen gecreëerd en moeten minimaal gelijk komen. Die 2-2 kan vallen met die bal op de paal, maar we moeten niet praten over het kampioenschap. We moeten eerst wedstrijden gaan winnen en dat hebben we al twee weken niet gedaan.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
undercitydotexe
"Met je hart spelen" Tsja als men van bovenaf al inhumane beslissingen neemt door Keizer eruit te flikkeren terwijl de spelersgroep met hem wegliep, dan kun je van een hart niet echt meer spreken. Eerder vanuit de discipline, domineren, controle houden, afspraken nakomen, balbezit oja en vooral domineren.
2 0
A-west
Bij die eerste goal van Vitesse maakt Veltman een fout. Maakt vervolgens een high five met Onana balt lekker door. Geweldige idioot wordt niet ter verantwoording geroepen door zijn medespelers.
Door Ziyech al helemaal niet. En Kluivert. Die is als het kan nog idioter. Ziyech schiet alles over de goal. Niemand, werkelijk niemand voelt zich aangesproken door geweldig geklungelen. Wat een selectie. Stelletje mafkezen. Ga lekker aan het einde van het seizoen een stap maken. Daar zijn ze mee bezig.
0 0
AFCAHOOLIGAN
Volgens mij ging Wober ook behoorlijk de fout in bij die eerste doelpunt
0 0
b.hulshof
Nigel de Jong wilde graag naar ajax afgelopen zomer, waar zouden we gestaan hebben als hij was gehaald als aanvoerder op de 6 positie.
2 0
michaellaudrup
Die zit voorlopig op de bank bij Mainz, dus zou hij ook het verschil niet gemaakt hebben wel zo een type heb je nodig.
0 0
JanTa
Ajax speelt alsof ze ordners met opdrachten hebben waardoor er geen spelplezier meer is. Kijk naar b. v. Nerves en Kluivert die geen schim meer zijn dan de periode voor Ten Hag. Ajax speelt nu wiskundevoetbal maar wel onder leiding van een slechte wiskundeleraar.
6 -2
michaellaudrup
Dit is Veltman zijn top, hij kan niet beter.
4 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
De oplossing is vrij simpel.


Pressie speel je met zijn allen, anders werkt het niet.
Dan geef je teveel ruimtes weg.
Als je met zijn allen pressie wilt spelen, moet je met zijn allen gemotiveert zijn om voor elkaar te werken, en dat laatste ontbreekt.

Het is niet de tactiek, maar de instelling.
Ajax speelt sloom in de duels, telkens een stap te laat in de duels, de tweede bal is vaak voor de tegenstander, alles te maken met beleving, motivatie en teamgeest. Vorig jaar was ajax elke tegenstander te snel af, de tweede bal was telkens voor een ajax speler. Zouden spelers nu ineens heel slecht zijn geworden? Ik dacht het niet.
Sommige spelers moeten consessies doen.
4 0
MichelAngelo66
Ja en je moet ook goed staan. Als er een of twee alleen met hun eigen carrière bezig zijn en voor zichzelf lopen te ballen dan kan ook Ajax het vergeten. Het is inderdaad vrij simpel, maar blijkbaar te ingewikkeld voor onze coaches.
1 0
ElPistolero9
Klopt. De vervelende houding van Ziyech en Kluivert heeft zeker zijn uitwerking op de rest van de groep.

Ik kan persoonlijk niet wachten totdat Ziyech Ajax verlaat. Heb sinds ik Ajax support nog nooit een speler meegemaakt die zo'n negatieve invloed op het spel en de sfeer bij Ajax heeft gehad. Vanochtend even wat statistieken opgezocht. In de competitie heeft Ziyech 93 keer van buiten de 16 op goal geschoten, en 1x gescoord (vrije trappen niet meegerekend). En dan ook nog verontwaardigd gaan lopen doen. Te ziek voor woorden eigenlijk.
1 0
Simon1
Veltman, haal toch gvd die kutgrijns van je klotesmoel in de interviews als je zo kut hebt gespeeld! Je zou daar gvd met de pest in je lijf moeten staan en die rotkop op standje gvd hebben staan! Lachen doe je maar als je de tegenstander met 5-0 hebt opgerold, niet als jij je weer als droeftoeter hebt gedragen en het kampioenschap hebt weggegooid.
4 0
Afca85meer
Het is gewoon een grote acteur. zowel voor de camera als op het veld. Hij acteert een aanvoerder te zijn.
0 0
X-RaY
Veltman staat synoniem voor het beleid van Ajax.

Middelmatig en aanvoerder onwaardig.

Vraag me af wanneer de ogen eens echt open gaan bij Ajax. Of is onkunde normaal geworden en verwachten de supporters gewoon te veel?
Ik zie het einde van de tunnel niet...
5 0
GeleenAjax
Veltman; aanvoerdersband inleveren!
Je lult wel elke week, maar maakt ook zelf iedere week een cruciale fout...
4 0
michaellaudrup
vandaag minstens drie.
2 0
Lagasj
Kan het ook met je voeten, lul.
Je hart is een pomp.
3 0
dumperPattiruhu
Dat hij überhaupt aanvoerder is geworden ongelooflijk. Veltman is toch wel de belichaming van de chaos bij dit ajax.
4 0
Afca85meer
Ik ben zo blij dat deze kerel vader is geworden van een dochter en niet een zoon.
4 0
michaellaudrup
hahahahahahahaha en weet je ik ook.
0 0
Nickl
het begint bij jezelf meneer de aanvoerder, zo slecht..
3 0
KlasseLasse
vind het van de zotte dat ze er alleen thuis tegen psv en feye op kunnen klappen en het spel kunnen versnellen! waardeloos gewoon
0 0
Ton_Winst
Op dit soort momenten denk ik toch altijd aan Appie Nouri... Jammer dat we schijnbaar niet dat stapje extra kunnen maken voor Appie...
2 -4
BokkieBokstra
Ik denk dat Ajax er mentaal doorheen zit, ook door wat met Appie Nouri is gebeurd. Op een gegeven moment is het op, en dat is nu. Ook door weer een ander gezicht voor de groep.
1 -4
RuffRhythim
Jij noemt het jammer.

Ik vind het ronduit beschamend dat ze dat geen enkele wedstrijd hebben weten op te roepen in zichzelf...geen enkele wedstrijd!!
5 -1
Ton_Winst
Het pijnlijke is dat ik het niet oneens met je kan zijn... Ik erger mij er al heel lang aan...
5 0
JCr14
Pleur op Veltman.
Het begint met concentratie. Dan speel je een simpele terugspeelbal geen corner.
8 0
Youri08
Dat was onkunde
2 0
SjaakWolfs
Men was niet hoog genoeg in de concentratie.
7 0
michaellaudrup
zal wel bij het proces horen.
0 0
Afca85meer
Misschien moet je eens je bek opentrekken tijdens de wedstrijd.
1 0
atalantanio
Beste Joël, zeg even tegen Erik dat je niet aan je nachtrust toekomt met die kleine erbij, dat het voor iedereen beter is als je voorlopig op de bank plaatsneemt en afstand doet van je aanvoerdersband. Zeg ook maar dat Justin druk is met Barca, in zijn hoofd dan, en zich moeilijk meer kan motiveren voor Ajax, misschien kan Alfred daar iets in betekenen. Begin maar niet over Hakim, dat probleem is niet op te lossen. Nou, succes hè!
5 -2
Afca85meer
Het gerucht gaat dat Hakim gevraagd is voor het rugby elftal van Marokko. Ze hebben zijn laatste 200 schoten geanalyseerd en zij zien een nagenoeg perfecte score.
8 0
echtgras
Onbegrijpelijk dat het aanvoerderschap zo wordt onderschat...
Niemand neemt Joël serieus en dat kan ook niet als hij elke week tot de mindere spelers behoort.
Hij maakt zichzelf belachelijk met zn ellebogen en armen en had vandaag ook weer rood kunnen hebben.
Je geeft gvd het doelpunt weg omdat je nonchalant bent of omdat je gewoon niet een bal met links naar de keeper kan spelen zonder druk vd tegenstander.
Dan ben je gewoon klaar als aanvoerder en kan je niemand meer op hun fouten of mentaliteit aanspreken de rest vd wedstrijd.
En dan durf je te zeggen dat een gelijkspel erin hd gezeten als onze spitsen de kansen hadden afgemaakt?
Je had erop moeten knallen, je allerlaatste kans man, dood of de gladiolen. Naast de trainer hoor jij als aanvoerder ook de andere spelers scher te krijgen zodat ze goed aan de wedstrijd beginnen.
Maar ja als je dat zelf niet kan tja...
Ik dacht dat Boilesen de slechtste was maar gefeliciteerd Joël, je bent hem voorbij gestreefd
1 -1
Boer Gijs
Eerste stap: Gerbrands als algemeen directeur halen. Dan als technisch directeur Jordi, als trainer Bosz, als hoofd opleiding Jonk. Good luck.

Waarom? Revolutie is (deels) mislukt. Ajax is alleen nog maar opleidingsclub die geen prijzen wint. Tijd voor nieuwe revolutie daarom.
2 -2
Ajaxvooraltijd
Eigenlijk had ik dit al verwacht. Alleen dat het nu zo definitief voelt is gewoon een kutgevoel. Eigenlijk voelde ik het al aankomen bij de voorbereiding van dit seizoen waarin al het mogelijke fout ging.
0 0
Dit is mijn club
Kan die gast de rest van het seizoen geen spreekverbod krijgen. En in de zomer zo snel mogelijk verkopen aub. Dit moet voetballend gezien toch wel de slechtste aanvoerder zijn die we gehad hebben.
5 0
Ajaxsied4ever
Wordt ziek van de succes supporters ongeacht wat er ook gebeurd blijf je je club en spelers supporten verdomme tyfus start dit seizoen niks boeide iemand na nouri vervolgens opstapelingen van spelers trainers drama etc het ging er bij velen om het beste ervan maken, dit is dus het max. Haalbare dit seizoen punt ! ❌❌❌❤️
1 -10
Afca_126
Begin eerst je naam goed te schrijven
0 -1
echtgras
Nouri was en is vreselijk maar als je het opgeeft kan je net zo goed stoppen.
Juist voor Nouri verwacht ik meer van ze. Ik verwacht dat ze erop knallen. Alles of niets. En als we dan 3-2 verliezen van Vitesse kan ik daar mee leven. Maar ik niet leven met deze wedstrijden tegen Utrecht, ADO en Vitesse als je voor je laatste kans speelt om dan zo slecht te beginnen en geen enkel moment uit te stralen dat je kampioen wil worden..
Misschien maar goed ook want dit Ajax had het op de laatste dag tegen Excelsior toch wel weggegeven.
Dit is niet het max haalbare. Dan had je tegen Utrecht moeten wisselen, dan had je tegen ADO veel eerder moeten wisselen en dan hadden de spelers vele meer moeten geven ipv zich druk maken om een stap hogerop of het publiek. Als het dan niet lukt kan ik ermee leven maar nu niet. Er zat veel meer in
3 -1
Dit is mijn club
Je schrijft Ajacied man.
5 -1
GerardAjax26
Het begon allemaal met die rare actie toen Veltman een corner weggaf, tot die tijd was er weinig aan de hand.
4 0
Lagasj
Nee het begon met die misser van Siem in de eerste minuten.
En dus het falen van Ten Hag.
0 0
Thommy1234
Deze selectie heeft zo een slappe houding..hoe kan je keer op keer het verneuken wanneer je weet dat je moet winnen dan moet je toch zwaar gemotiveerd zijn en ze opvreten en dat zie je gewoon echt totaal niet in dit team..echt gewoon ongeloofelijk deze selectie.
2 0
PJK54
we hebben helaas maar 1 speler die dat wel doet en dat is Nico de rest is eigenlijk te bang om een duel aan te gaan
0 0
ajax4ever01
Wöber was zo slecht niet totdat hij zo'n bal klote kreeg aangespeeld van wie weet ik even niet meer waardoor hij de fout in ging
1 0
michaellaudrup
Zijn aanname liet hem even in de steek wat natuurlijk dodelijk is op die plaats.Maar nog veel belangrijker, waarom geef je die bal?
0 0
AmSTERdamzuid
Stelletje Robots.
0 0
pettuh
TH heeft een opdracht meegekregen vanuit Utrecht om Ajax de vernieling in te brengen. Gefeliciteerd TH het is je gelukt (eikel)!
3 0
charis
Kleffe teksten hebben we niks aan.
0 -1
Youri08
Het begint met niveau.
0 -1
JanTa
Die beleving is er boor Ten Hag eruit gehaald en dan kan je ook niet echt met je hart spelen. Schaakvoetbal bedacht door een slechte schaker.
3 0
Leijtos
bij Ajax lopen er gasten die lekkere centen opstrijken maar totaal niet voetballen met de juiste instelling en beleving. Social media en elke week naar de kapper is belangrijker voor spelers als Ziyech/Kluivert/Neres.
2 0
afcas
Ga Neres niet in dat lijstje noemen...
1 0
Willem410
Ik weet niet hoe het komt maar ik heb vanmiddag erg vaak aan Nouri gedacht. nr 34 voor hem zouden ze het gaan doen dit seizoen. zelfs met die gedachte kunnen die lamballe het nog niet opbrengen. Wedstrijd voor wedstrijd strijden al is het alleen maar als eerbetoon voor die jongen en zijn familie. Nee in plaats daarvan kunnen we over een paar weken als pispaal in Eindhoven gaan spelen als allermooiste figurant die zich maar kunnen wensen in hun kampioensfeest.
1 0
Bjorn
Wat moet je nou met dit soort teksten. Cassettebandje wordt weer afgespeeld, heeft totaal geen zin.
1 0
Robinjo1988
Nee lul, het begint bij goed voetbal. Maar na 7 jaar in Ajax 1 kun je dat nog steeds niet.
4 0
SuperJ00d
Zoals ik al eerder zei 15 punten verloren tegen Ado Vitesse en Utrecht. Is gewoon diep en diep triest. Ik ben er echt helemaal ziek van.
2 0
NouridolbergNeres34
Iedere week hetzelfde, we missen echte winnaars in dit elftal allemaal mooiweer voetballers. Een trainer die op safe speelt, een controlfreak.
0 0
geDaante
Dat eerste is het gevolg van het laatste. Onder De Boer net zo. Onder Bosz gingen ze er tegenaan. Geen toeval natuurlijk, en totaal logisch.
1 0
NouridolbergNeres34
Precies deze trainer inspireert en motiveerd ze niet, waardeloze tactiek word totaal geen druk meer gezet op de tegenstander.
0 0
noahdepoah
Het begint bij een echte rechtsback en een echte spits. Belachelijk wat de meest ervaren spelers vandaag hebben laten zien. Siem en Joël, rot lekker op. Ongelovelijk welke pannekoek dese twee spelers opstelt. Sluiten voetballend totaal niet aan bij de rest, Joël is verdedigend een drama en Siem kan geen bal vasthouden of überhaupt raakt geen bal aan.
2 0
DS
Beschamend interview, begint een beetje vd sar trekjes te krijgen die Veltman.
1 0
Ron403
Die corner weggeven was zo vreselijk.. 0,0 druk op hem. Mag echt niet. En dan nog bijna een assist op matavz...
5 0
Keffie L
Wegwezen met je gepruts jaar in jaar uit!
5 0
pettuh
Bla, Bla, Bla...... goed interview Joëletje!
0 0
lauw
Hou gewoon je ben klote amateur
2 -1
Ajax95Duivendrecht
Qua dynamiek nog nooit zo'n beperkte rechtsback gezien als Joël. Komt zelden tot nooit op zonder bal, veel balverlies, weinig spelinzicht. Ik denk dat het voor de dynamiek aan de rechterkant veel beter is als Kristensen daar speelt.
2 0
insectenverdelg
Ook Kristensen is niet t gouden ei helaas.
1 0
talent020
elke week hetzelfde geouwehoer met Veltman, zeg eens ff flink de waarheid tegen snot jochies als Kluivert
4 0
Thommy1234
Drama aanvoerder als Heitinga aanvoerder was geweest had ze allemaal 1 voor 1 verrot gescholden. Ziyech en kluivert hadden meteen het te horen gekregen.
3 -2
JanTa
GELUL en meer zeg ik niet op je commentaar.
1 -2
mgtow
Niemand neemt hem serieus. Als een van m'n collegas er geen kloten van kan en mij dingen gaat lopen uitleggen dan denk ik ook. Ja mazzel
2 -1
insectenverdelg
T begint bij kwaliteit Joël. Enige dat je nu doet is met je armen zwaaien. Mag van geluk spreken dat hij t einde haalt van deze pot.
5 -1
Ajaxfan16
Heeft iemand een emmer, ik begin te kokhalzen
1 0
hallo1
Inhoudloze kreten pfff.

Moe word je ervan. Feit = 4de jaar op rij geen kampioen terwijl je verreweg rijkste club bent met beste spelers...
0 0
Myosotis78
En vooral iedereen lekker zwart maken en de grond in schelden. Echte clubliefde zeker! Steun je club!!
Ja iedereen baalt en is boos maar steun je club joh.
1 -2
10Sneijder10
Club steunen? Ga jij maar lekker naïef staan juichen joh, dit is al gvd het 4e seizoen zonder prijs. Die mannetjes hebben het alleen maar over transfers midden in het seizoen. de Ligt, Kluivert, Ziyech, Onana. En dan moeten we die gaan steunen?
2 0
geDaante
Cruijff had gesteund moeten worden, die verdiende dat, die achterbakse figuren bij Ajax niet.
3 -1
3sterrenAjax1
hou nou eens op poeplap!
0 -2
Lagasj
Jij zit zeker in het bestuur.
0 -1
chloorbestendig
Elke week hetzelfde gelul, elke week weer met de instelling van een stelletje demente wijven op het veld. We kennen je verhaaltjes nou wel, ga maar weer op de playstation.
2 0
Toon meer reacties