Eiting: 'Zoveel mogelijk minuten meepakken'

JesseTH, 23-02-2018 om 16:51, 8572 views, Ajax TV | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax-middenvelder Carel Eiting is blij met zijn optreden tegen PEC Zwolle van vorige week en de reacties daarop, zo laat hij blijken tegenover Ajax TV. Wel weet het talent dat zijn ploeg nu door moet en daarbij wordt vooral naar het eigen presteren gekeken.

Eiting ontving vele berichtjes na zijn sterk gespeelde tweede helft. 'Het was een hele mooie ervaring. Het is fantastisch dat ik op zo'n manier deel uit kan maken van het team. Het is hartstikke leuk, maar ik krijg zelf niet heel veel mee. Ik beoordeel mezelf op de wedstrijd, dan probeer ik het weer snel af te sluiten en door te gaan.'

De jongeling vertelt dat hij klaar zou zijn om opnieuw te spelen in het eerste elftal, maar benadrukt tegelijkertijd ook dat dat voor iedereen zal gelden. 'Iedereen hoopt natuurlijk dat Lasse fit is. We hebben iedereen nu hard nodig, dus ik wacht rustig af. Ik ben net twintig, maar het is weer een heel belangrijk seizoen in mijn carrière. Dit seizoen wil ik proberen zoveel mogelijk minuten mee te pakken in Ajax 1.'

In aanloop naar de wedstrijd van zondag tegen ADO Den Haag kijkt Eiting niet al te veel naar de opponent. 'Wij willen gewoon voetballen en het tempo hoog houden. Eigenlijk zoals we het altijd willen doen. De focus ligt vooral op onszelf. Zo kijk ik eigenlijk naar elke wedstrijd.' Ook de ontmoeting tussen Feyenoord en PSV van zondag leeft al enigszins. 'Ik denk dat iedereen het wel gaat kijken en benieuwd is naar wat er gaat gebeuren, maar we zijn nu natuurlijk nog bezig met ADO. Ik hoop dat Feyenoord wint.'

De officiële Ajax-shop is genomineerd voor de Shopping Awards.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
eriksen23
Zou direct een leuke pot zijn tegen El Khayati. Wetende dat die nou juist een hekel heeft aan het drukzetten op de 6 aan de bal verwacht ik eigenlijk nog wel een makkelijke middag voor Carel, of Khayati moet ineens gekke dingen gaan doen wat ik al het hele seizoen niet heb gezien van hem.

Frenkie kan even goed op 6, wat dat betreft zitten we wel goed op het middenveld. Echter zou een stroming van de bal over schijven zoals de Jong-Eiting-Donny-Hakim en zo de flanken vinden natuurlijk heel mooi zijn. Op Carel voor Schöne na gewoon zo laten staan, is prima
0 0
kaashaas
Heb je een pen?
0 0
Piejotter
Natuurlijk zegt Carel dat hij hoopt dat Lasse weer fit is maar intussen....
Iedereen wil spelen dus hoopt hij dat Lasse nog niet fit genoeg is.
4 0
ST
Gewoon Frenkie op de plek van Schöne en Wöber op die van Frenkie. Niks meer aan doen.
3 -2
ajaxinho
Eiting is geboren om op 6 te spelen.
Frenkie niet.

Frenkie mag voorlopig op 4 blijven spelen.
En later doorschuiven naar 6 of meteen door naar 8.
3 -4
geDaante
Eiting op 6 en Frenkie en Van de Beek als halven is straks inderdaad het best en mooist denkbare middenveld, allemaal eigen jeugd (voor het gemak Frenkie even meegerekend ;)). Met dan De Ligt daar achter, en Kluivert ervoor, mooi man.

Voor nu zie ik echter Frenkie al wel het liefst doorschuiven naar de 6, omdat de ruimtes daar kleiner zijn en meer van hem gevraagd wordt, is beter voor zijn ontwikkeling. Als CV zal hij niet genoeg uitgedaagd worden.
3 0
ajaxinho
Frenkie op 6 gaat punten kosten.

Eerder in het seizoen speelde hij erg onzeker op die positie.
Dat kwam ook merendeels door het team dat zoekende was.

Ik geloof wel dat hij het kan.
Maar in deze fase wil je niet experimenteren.
Eiting op 6 is volgens mij een minder groot experiment/risico.
0 0
Lane 8
'Eiting op 6'
0 0
JohnSnow
Veel mensen willen Lasse graag uit de basis zien verdwijnen.

Mijn vraag is echter, wie gaat de vrije trappen op zich nemen als Lasse op de bank zit? Lasse is toch wel een echte specialist. Is in het verleden vaak genoeg beslissen geweest uit een dood spel moment.
3 -3
Joseph
Als het spel beter wordt, zullen we minder afhankelijk zijn van vrije trappen en met Eiting ipv Schone zal het spel beter worden.
Schone blijft gewoon 12e man, dus je kan hem altijd inbrengen als alles of niets gespeeld wordt en de kans op vrije trappen daarmee toeneemt.
0 0
AdK
Het wordt tijd voor een nieuwe specialist!!!

Wanneer gaat daarin eens eentje opstaan?!?
Wie doet het Lasse na op de training?
0 0
DannTheDon020
Wöber kan erg goede vrije trappen nemen
1 -5
Van Reenen
Ik stel voor aan Erik dat Matthijs dan de vrije trappen neemt vanaf rechts en Hakim vanaf links. Probleem opgelost, toch?
3 -1
NouridolbergNeres34
Ziyech, die neemt ze nu ook allemaal vanaf rechts indraaiend dus als lasse niet speelt neemt hij ze of je daar blij mee moet zijn is een 2e.

Ik denk dat dolberg en frenkie ook wel aardig goeie nemers zijn, keertje uitproberen kan geen kwaad.
3 -2
RaynoFischer
Dolberg nam ze in de jeugd ook, Frenkie heb ik nog nooit een vrije trap zien nemen, maar zou mij niet verbazen als hij het wel kan
2 -1
NouridolbergNeres34
In jong heb ik hem een paar keer een aardige vrije trap zien nemen en scoren, meestal nam Nouri ze bij jong maar frenkie kan het ook wel aardig.

Dolberg heeft echt een heerlijke traptechniek denk dat hij het veel beter zou doen dan ziyech.
2 -1
RaynoFischer
Een wedstrijd van 90 minuten bestaat wel uit iets meer dan vrije trappen. :p
Schone zakt altijd weer door het ijs na een paar goeie maanden.

Perfecte 12de man
3 -1