'Het zou prettig zijn als Kluivert blijft'

sammekors, 23-02-2018 om 14:40, 17504 views, AS | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax-coach Erik ten Hag heeft zich tijdens de wekelijkse persconferentie uitgesproken over de ontwikkeling van talenten Justin Kluivert en Frenkie de Jong. De jongelingen zouden in de belangstelling staan van meerdere grote clubs. 'Ajax wordt door alle topclubs in Europa bekeken.'

De Jong speelt sinds december als centrale verdediger in het eerste elftal van Ajax. Ten Hag denkt niet dat de positiewisseling de ontwikkeling van de speler in de weg staat. 'Als centrale verdediger doet hij het uitermate goed, hij maakt op die positie een hele goede ontwikkeling door.'

Ook het feit dat Kluivert nog maar een contract heeft voor één jaar bij de club, doet de coach weinig. 'Hij is speler van Ajax. Wij willen succes hebben, de beste speler speelt.' Ten Hag is van mening dat de jonge aanvaller er goed aan zou doen nog even in Amsterdam te blijven. 'Het is goed voor spelers om een aantal jaren bagage te hebben en dan pas de stap maken. Dat is het technische component, maar er zullen ook andere (financiële, red.) afwegingen zijn. Het zou prettig zijn als hij bij Ajax blijft.'

De officiële Ajax-shop is genomineerd voor de Shopping Awards.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Esthas
is toch nog lang niet klaar voor een volgende stap?
1 0
Pierre Heno
Hij staat al een tijdje stil
0 0
suske
Morgen Justin tijdens de wedstrijd laten weten dat hij moet blijven desnoods met een groot spandoek. het is maar een idee van mij. Uit de mond van 50,000 mensen klink het krachtiger.
0 0
AJAXTHELEGEND
Ik heb er goed gevoel over , Justin heeft al meerdere malen aangegeven te willen verlengen. Nu nog te vroeg dag om te vertrekken ,eerst wat prijzen winnen met Ajax. Het Landskampioenschap als eerste ,en dan volgend jaar in de Champions League met Ajax schitteren .
0 0
DonAdam
Ze zijn sinds November aan het onderhandelen, en jij hebt er een goed gevoel over? Oke.

Zeker ook gemist dat hij zichzelf weleenswaar te jong vindt voor de absolute top, maar daarbij met geen woord rept over bij Ajax blijven. Wat zoveel betekent dat hij een overstap naar een club tussen Ajax en de absolute top niet uitsluit ;)

Het kan best dat hij de komende maanden nog bijtekent, maar persoonlijk acht ik de kans net zo groot dat hij wil vertrekken. Er zijn meer clubs dan Barca, Real, Bayern, PSG en City.
0 0
AJAXTHELEGEND
Jazeker ,Justin heeft het meerdere keren aangegeven te willen blijven ,vandaar het goede gevoel. Onderhandelen is zijn goed recht ,tijd zat daar voor . En denk dat hij zelf in de toekomst zal kiezen voor de Absolute top , dus; Barcelona ,Barca ,of Barcelona ,of Barca. Dit jaar kampioen worden met Ajax ,om volgend jaar zijn waarde verder te zien stijgen in de Champions League .
0 0
Afstandsschot
Er is eigenlijk iets wat ik niet zo goed snap, hoop dat iemand hier het me uit kan leggen.

Raiola praat altijd in op jongens met een aflopend contract om te vertrekken naar het buitenland, waarop iedereen zegt dat dat is "omdat hij er rijk van kan worden". Krijgt een zaakwaarnemer niet juist een percentage van de transfersom mee? Dan zou hij er toch veel meer bij gebaat zijn als Kluivert 4 jaar verlengt en over 2 jaar voor 45 miljoen weg gaat, dan dit jaar voor 15? Dat tekengeld ontvangt Raiola dan toch ook nog? Zo hoorde ik bijvoorbeeld dat Raiola 27 miljoen verdiende met Pogba's transfer.
0 0
DonAdam
De grootste winst pakt Raiola als Kluivert elk jaar verkast. Dus nu bijtekenen, dan in de zomer vertrekken naar een club als Lyon, de zomer van 2019 naar Tottenham, de zomer van 2020 naar Juventus, de zomer van 2012 naar Barcelona, de zomer van 2013 naar City etc.

Van Pogba is hij ontzettend rijk geworden, maar ik vermoed dat hij van Zlatan nog veel rijker geworden is.
0 -1
Budapest
Door een aflopend contract kan een zaakwaarnemer direct zaken doen met de kopende club, ipv dat de verkopende club de transferlijst betaald. Hij kan dus een Veel hogere som tekengeld en provisie (niet procentsgewijs, maar als een soort transfersom) vragen. De kopende club betaald minder, de speler en zaakwaarnemer vangen meer, en de verkopende club wordt genaaid.
0 0
DonAdam
Pogba en Neymar waren ook niet transfervrij bij de laatste overgangen en daarbij zijn enorme bedragen aan zaakwaarnemers betaalt die buiten de transfersom betaald werden. Het ligt er dus ook aan hoe uniek of gewild een bepaalde speler is.

Het is echt een schimmge bende dat een keer opgeruimd zou moeten worden door de FIFA. In de VS betalen artiesten en professionele sporters hun agenten en managers een percentage van hun honorarium. Dat zou de hele voetbalbusiness een stuk zuiverder maken. Het zit er dik in dat de FIFA hier vuistdiep inzit, want waarom mag deze koehandel anders?
0 0
Lagasj
Het is zijn moeder die hem bij de rioolrat gebracht heeft. Lekker slim.....
0 0
rsvh88
Ben echt moe van deze berichten over hem elkeee daaag. Hij is niet onomstreden. Laat hem maar vertrekken. Jammer dat het zo een ikkuh, ikkuh persoon is. Lekker doorselecteren.
0 -2
Pierre Heno
Kluivert vertrekt 100% zeker. Niet omdat hij zo goed is maar omdat Riola er veel geld aan kan verdienen.
2 -1
Voetbal1900
Als Kluivert nu al vertrekt is het het einde van zijn carierre. Ik verwacht dat zijn vader wel zo slim is hem dat te vertellen.
2 0
GvanderK
Met een andere zaakwaarnemer had hij direct bijgetekend. Die Raiola loopt die jongen natuurlijk weer te pushen met zijn dollar ogen.
0 0
kaashaas
Jemig, zoek / scout gewoon een nieuwe linksbuiten... je weet het met die rioolrat.. er gaat of niet getekend worden of in het voordeel van die smerig uitbuiter en carriereverneukende rioolrat.
Je kan als club hier niet te lang mee gaan lopen leuren en je moet gelijk doorpakken. Ik wil al die negatieve aandacht niet bij mijn club.
Als je niet wilt tekenen ga gewoon, rot gewoon op..
Het is een leuke speler maar er zijn er wel meer.
1 0
ajaxinho
Hij is nog lang niet op het puntje van de springplank.

Ik hoop dat ie dat beseft.
1 0
MaximilianRosse
Ik wordt inmiddels wel een beetje Kluivert moe. Het zou veel over deze jongen zeggen als hij niet bij Ajax blijft.
2 0
gras
Het feit dat hij het zo laat slepen en op de spits drijft, vind ik al een totaal verkeerd signaal. Natuurlijk kun je elk contract tot de max uitonderhandelen en hij weet dat hij forse marktwaarde heeft. Maar Ajax leidt zo'n jongen op, geeft hem de speeltijd om zoveel waard te worden. Haal dan niet het uiterste uit je eerste contracten.
2 0
MaximilianRosse
Helemaal met je eens. Hij zoekt het randje op. Ik heb er een slecht gevoel over. Na de contractverlening van Frenkie zou hij de volgende zijn die zou verlengen. Dat bericht is inmiddels lange tijd geleden.
0 0
Robinjo1988
Het is graag of niet voor Kluivertje, als hij deze zomer naar een grote club vertrekt is zijn carriere wel klaar.
0 0
HZMKK
Z’n vervanger is allang vast gelegd en dus houd Ajax wel degelijk serieus rekening met een vertrek...
Zou overigens ontzettend dom zijn, Justin is totaal (NOG) niet toe aan een grotere club! Eerst maar eens uitblinken tegen ploegen als AZ, Feyenoord psv en Vitesse.
0 0
Sallons@AS
Zijn vervanger? Bandé bedoel je? Nee, die is gehaald voor Younes. Ajax hield rekening met zijn vertrek
0 0
Middenweg401
Het zou volslagen idioot zijn als hij na zo'n korte tijd en op zo'n leeftijd al vertrekt bedoel je.
Alsof hij uitgeleerd is. En dan heb ik het niet over 1 extra jaartje maar en stuk of 3.

Maar ja.. blijkbaar is die dikke erg goed in hersenspoelen. Hij zal wel allerlei voorbeeldjes in zijn voordeel aanhalen, en de legio negatieve voorbeelden weglaten. Voeg daar de jeugdige overmoed bij en voila..
0 0
ST
Het succes van Ajax valt of staat niet bij Kluivertje. Neres is veel belangrijker.
3 0
Hagmag
Kluivertje zou z'n contract toch verlengen ???
Hij wilde pas weg voor 160 miljoen ?
Toch nog niet getekend hé.
Zit pizzabakker / minkunkel andere bankadviezen te geven, met die €tekens in z'n ogen ?
Eerst zien dan geloven.
1 0
SilverHaze
Ik kan me niet voorstellen dat de familie kluivert geld verdienen heel belangrijk vindt, aangezien Papa genoeg poen bij elkaar gescoord heeft lijkt me.
0 0
behangdelul
Nou dat is maar de vraag:
https://www.volkskrant.nl/binnenland/kluivert-al-jaren-gechanteerd-door-goksyndicaat-oud-spits-had-schuld-van-1-miljoen~a4478765/
0 0
JohnSnow
Ik blijf tegen mijzelf zeggen:
- Kluivert verlengd toch wel.
- Kluivert is een prima speler en persoon, andere meningen zal ik pas vormen als hij daadwerkelijk niet verlengt en vertrekt.
- Probeer je niet in te denken wat er kan/gaat gebeuren.

Echter komt er elke dag een post van AS met de vraag of onze Kluivert nu bij gaat tekenen... Wel niet, wel niet...

Ik word er echt moe van..
2 -1
behangdelul
Hopla, het dagelijkse Kluivert-bericht! Tekenen of wegwezen Justin, graag of niet, voor jou staan er 1000 anderen in de rij die wel willen....en hopelijk dat er daarvan 2 beter zijn :P
1 -1
Ajax412
Don Mino met zijn maffia praktijken. Het word tijd dat hij wakker wordt met een paardenkop in zijn bed en lekker de meloenen gaat bespuiten met insecticide in zijn huisje op Sicilië.
2 0
amthree
Die riool rat speelt gewoon een vies spelletje en kluivert trapt er gewoon in.
0 0
Staaf78
Potverdorie. Kom nou es met een bevrijdend berichtje. Duurt lang.
0 0
Eastwood
Je merkt aan de uitlatingen, die Justin her en der doet, dat hij het liefst nog een aantal jaren bij Ajax wil blijven, maar dat Raiola hem allerlei lekkere worsten in het buitenland voor houdt.
1 0
433metdepuntnaarlinks
Ik heb het idee dat dit weer vanuit Raiola komt om het contract van Kluivert wat extra omhoog te duwen. Salaris, geld, gelimiteerde som, zulke dingen. Ik kan het ook fout hebben maar lets be honest, die jongen moet gewoon kampioen worden, nog 80 wedstrijden spelen waaronder Europees, hij moet international worden en daarna mag hij eens gaan kijken naar het buitenland.
3 0
Panama
Die wil max 2 jaar verlengen denk ik ja
1 0
JohnSnow
Echt ongelofelijk. Met zulke gedachtegang kom je juist niet ver in mijn ogen. Bij het tekenen van een nieuw contract geen 4 maar 2 jaar bij willen tekenen omdat je na 2 jaar verwacht te vertrekken...

Dit lijkt best verstandig hoor, maar in de praktijk denk ik dat transfers veel soepeler zullen lopen als je juist nog een contract van een aantal jaar hebt en een club je écht wilt hebben.

- Geen clubs die nog een jaartje willen wachten.
- Een goede onderhandelingspositie voor de club zelf en duidelijkheid wat er gebeurd als de koper ervan afziet (en dus geen laffe trucjes na afloop van het kort-lopende contract).
- En het belangrijkst: een speler die zich 100% in blijft zetten voor de club. Dit is niet alleen voor de club beter, maar ook voor de speler zelf (demotivatie doet niemand goed).
0 0
josajacied
Die gaat op zeker, met een intentie om te blijven had hij die andere jongens al wel gevolgd.
0 -1
Stroeve
Het zou te gek voor woorden zijn als ie vertrekt.
1 0