Ten Hag: 'Winnen we alles, zijn we kampioen'

BVeenstra, 23-02-2018 om 14:20, 10299 views, AS | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax-trainer Erik ten Hag denkt dat wanneer Ajax de laatste tien competitiewedstrijden weet te winnen er een kampioenschap gevierd kan worden. De oefenmeester focust zich vooral op zijn eigen elftal en wil niet te veel naar titelconcurrent PSV kijken.

Aankomende zondag speelt Ajax een keer eerder dan PSV. 'Dat betekent dat we in ieder geval de druk kunnen opvoeren. Dat kan je een stap dichterbij brengen', aldus Ten Hag op de persconferentie. 'Maar zoals ik elke keer zeg: we moeten vooral naar onszelf kijken en onszelf verbeteren. Als wij alle wedstrijden winnen, staan wij bovenaan na afloop van het seizoen. We hebben het niet in eigen hand, dus PSV moet wat laten liggen.'

Terugkijkend op het duel met PEC Zwolle is Ten Hag nog altijd tevreden. Vooral omdat de ploeg dit keer negentig minuten lang wist te domineren, terwijl het in de wedstrijden daarvoor 'prestatieniveau wisselend' was. Wel liet Ajax na meer doelpunten te maken tegen de Zwollenaren. 'Of ik mij zorgen maak? Nee. We hebben veel spelers op het veld met scorend vermogen. Vier spelers staan hoog in de topscorerslijsten. Dat is een prima wetenschap. Ten tweede scoren we ook op verschillende manieren. Punt van aandacht is wel dat het effectiever kan. Hoe kun je dat trainen? Door spelers vaak in de situatie te brengen. Dat is vanaf 1 januari al een aandachtspunt. We creëren veel scoringskansen, maar moeten er meer rendement uit halen.'

Dat Ajax dit keer negentig minuten lang wist te domineren heeft volgens Ten Hag met meerdere factoren te maken. 'Maar ook met de tegenstander. Daar moet je op anticiperen. Een andere factor is concentratie. Dat hebben we de ploeg voorgehouden. Als je de tegenstander kunt killen, moet je dat doen. Het verschil tegen PEC Zwolle mag dan niet zo minimaal zijn. Dat is een punt van aandacht. Nee, ik loop niet juichend over het trainingsveld. Er is nog veel te verbeteren, er zit nog veel rek in deze groep.'

Denk jij dat Ajax de resterende wedstrijden allemaal gaat winnen? Wees er op voorbereid!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Robeerke
2 dagen later..
0 0
Van Reenen
Stel Ajax wint alles en PSV verliest alleen van Ajax, zijn wij dan kampioen Erik? Dacht het niet. Waarop is jou berekening gebaseerd? Volgens mij is 5-3=2
Maar zal wel gebaseerd zijn op de verlies punten die ze in Eindhoven nog gaan incasseren. Misschien.......Ik hoop het in elk geval van harte.
0 0
jarenfan
Probeer eerst maar van den Haag te winnen.
Omgaan met druk,geldt niet alleen voor 040.
1 0
SnakeDoc
Als het spel zoals tegen PEC beter is, en onze kansen benutten kan dat ja.
0 0
Raoul14
Dat denk ik ook, dus maak het maar waar!
1 0
chuckie88
Heel simpel ! Motto voor seizoen 2017/2018 is gewoon: Alles voor nr34 !! Heb je nog meer motivatie nodig ben je Ajax onwaardig!
2 0
gras
Verlies je alles, niet.
0 0
mehmetseuntjens
PSV gaat het laten liggen in april. Lastig programma.
2 0
Hagmag
De wedstrijd DOMINEREN dat is het goede woord. Dan komen de goals van zelf.
Ik hoop dat ADO gedomineerd gaat wordt.
HAGMAG dat regelen.
3 -5
ajax_janneman
Het zou ook lekker zijn om met een groot verschil te winnen van ADO. Dan is in ieder geval het doelpunten saldo ook totaal geen issue meer.
2 0
ChelseaMan
Alle vertrouwen in Ten Hag!
Mijn broertjes zijn van 92, beste live wedstrijd die ze ooit hebben gezien van Ajax 1. Zo dominant zijn we al jaren niet geweest..nu hopen dat Schone niet meer opgesteld wordt en dat Neres nog ietsjes beter druk gaat zetten.
Dolberg blijft een gemis..totale dominantie de komende jaren in de eredivisie is een garantie onder Ten Hag.
4 -5
Van Reenen
Volged seizoen komen Kuhn en Bandé er ook bij voorin, dus keuze genoeg met een herstelde Cherny, misschien Dolberg en Kluivert en Cassierra.
0 0
Afstandsschot
Ben ik niet met je eens. Laatste 6 jaar bijna alle thuiswedstrijden live gezien, en veruit de beste wedstrijd van Ajax was vorig jaar thuis tegen Lyon. Ongekend dat je zo'n team eigenlijk met 8-2 naar huis hoort te sturen. Daarnaast hebben we Feyenoord vorig jaar echt vernederd in de ArenA. Absoluut, Bosz heeft ook veel zaadpotten overzien, maar die twee wedstrijden waren echt veel beter dan Zwolle uit.
1 0
Lane 8
Ook een fantastische reclame voor de club ajax. Ik denk dat je de harten van de neutrale toeschouwer hebt gestolen met dit prachtvoetbal.
0 0
Siemmie
Dan zijn je broertjes vast bij weinig wedstrijden geweest.
1 0
ChelseaMan
Adrie Koster
Marco van Basten
John van 't Schip
Martin Jol
Frank de Boer
Peter Bosz
Marcel Keizer
Michael Reiziger
Erik ten Hag

?
1 -2
Siemmie
Vorig jaar gemist?
1 0
BrandjeXL
Niet overdrijven op een paar hele goede wedstrijden waren er ook voldoende zaadpotten. Zelfs aan het einde van de competitie toen we er moesten staan!!
1 -1
ErikDeBosz
Ik ben blij dat ik niet de enige ben. Zelfs in de tweede helft van de competitie heb ik genoeg matige wedstrijden gezien onder Bosz. Bovendien vond ik die uitwedstrijden van Bosz in Europa ook nogal naïef te noemen. Begrijp me niet verkeerd, hij heeft het uitstekend gedaan, laten we echter ook niet overdrijven.
1 0
Siemmie
Zeg ook niet dat het hele seizoen goed was, alleen er waren wel potten tussen (Feyenoord, Lyon, Schalke thuis) waarbij Ajax meer dominantie toonde dan uit tegen pec afgelopen zondag. Verder waren er indd genoeg zaadpotten.
1 0
ChelseaMan
Kwa druk op de bal en dominantie totaal niet te vergelijken met vorig jaar..Zwolle uit is een voorbode op wat nog gaat komen.
1 -2
Siemmie
Sorry hoor, maar dan heb je de thuiswedstrijden tegen Schalke, Lyon en Feyenoord blijkbaar gemist.
2 -1
Mathobo
Overdrijven is ook een vak
1 0
Bjorn
2016 en 2017 flashbacks met deze teksten.
0 -1
Labrador
2016... au au au au.
1 0
Bjorn
Heel erg auw. Nog altijd.
0 0
idefixion
dit heb ik eerder gehoord... als psv wint komend weekend dan is het voorbij.
1 -11
PuurGeluk
Weet je al hoe je het gaat doen? Met een touw? Voor een trein? Pillen schijnen niet goed te werken.
1 -4
idefixion
huh?

dan is het kampioenschap voorbij... ik denk dat je zelfbeeld te negatief is
2 -1
jameesk
weet iemand ofer zondag bier wordt geschonken?
0 0
Redrum
Tegen Ado wel
0 0
jameesk
Top bedankt!
0 0
Jayq
Kom je anders niet?
0 0
jameesk
als jij dr ook bent liever niet, heb het niet zo op verzuurde mensen namelijk
3 -1
chuckie88
Zolang Ajax niets in eigen hand heeft moet je idd gewoon alles winnen..... Voor mij wordt het pas echt spannend als Ajax nog minimaal 2 punten inloopt op PSV, waarbij ik denk en verwacht dat dit het komend weekend nog niet het geval is. Buiten de wedstrijd tegen PSV zelf natuurlijk denk ik nl dat AZ uiteindelijk de sleutelwedstrijden worden voor zowel PSV als Ajax
0 0
PuurGeluk
Het ging anders prima met het doelsaldo!
0 0