Jong Ajax door De Wit alleen aan kop in JL

SJvanveen, 19-02-2018 om 21:50, 33595 views, AS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Een tweetal doelpunten van Dani de Wit heeft Jong Ajax maandagavond over het dode punt geholpen tegen FC Oss. In een matte wedstrijd trokken de beloften zo aan het langste eind, waardoor de Amsterdammers weer koploper zijn in de Jupiler League.

De Brabanders stonden goed in de eerste helft en Jong Ajax had daar zichtbaar moeite mee. De equipe van Michael Reiziger kon lastig de muur slechten en kwam pas na een halfuur op gang. Rasmus Nissen Kristensen, die meedeed bij Jong Ajax, brak door aan de rechterkant, maar zijn mogelijkheid tot scoren strandde in de drukte. Mateo Cassierra mikte van dichtbij op ex-Ajacied Xavier Mous.

Op slag van rust was het toch raak. Mitchel Bakker, die zondag nog op de bank zat bij PEC Zwolle – Ajax, kwam goed mee op, hij bediende De Wit op panklare wijze, waarna de diepgaande middenvelder fraai afrondde met het hoofd: 1-0. Na rust zorgde dezelfde speler voor de bevrijdende 2-0. Cassierra ontkwam aan buitenspel, had een fraaie schijnbeweging in huis, alvorens hij De Wit bediende. Het jeugdproduct tikte simpel binnen: 2-0.

Invaller Kaj Sierhuis had op aangeven van Ché Nunnely, ook ingevallen, nog kans om de score uit te breiden, maar bovengenoemde score bleek de eindstand. Door de overwinning gaat Jong Ajax geheel zelfstandig aan kop in de Jupiler League. Het gat met nummer twee NEC is drie punten. Volgende week maandag gaat Jong Ajax op bezoek bij Jong FC Utrecht.

Opstelling Jong Ajax: 
Lamprou, Kristensen, Doekhi, Bergsma, Bakker; Mazraoui, Dani de Wit, Bijleveld (Nunnely 67'); Johnsen, Cassierra, Lang (77' Sierhuis)
Wissels Jong Ajax: 
-

Doelpunten: 
1-0 Dani de Wit (39')
2-0 Dani de Wit (73')

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Persoonlijk zie ik liever Nunnely en Ylätupa spelen dan Johnsen en Lang. Nunnely moet leren het overzicht te bewaren maar met zijn explosiviteit, actie en ijverigheid hebben backs het altijd moeilijk tegen hem. Het zou me niet verbazen als hij uitgroeit tot een wisselspeler die trainers van Ajax er graag rond de zestigste minuut inbrengen wanneer de ruimtes wat groter worden. Ylätupa is een moderne linksbenige linksbuiten, iemand die niet op de 'wing' maar in de zogenaamde 'half-spaces' zijn acties maakt en goed is in de korte combinatie. Daarbij heeft hij een prima schot in zowel zijn linker- als (zwakkere) rechterbeen.

Ervan uitgaande dat als Bergsma, Mazraoui en/of Eiting volgend seizoen nog geen vaste positie in de wedstrijdselectie van het eerste hebben Ajax ze zal verhuren (of in het geval van Bergsma misschien zelfs definitief laten vertrekken) zou ik graag zien dat Reiziger volgend seizoen kiest voor een basiselftal met Kotarski; Bakboord, Sidoel, Kemper, Bakker; Pasquali, Ter Heide, Bijleveld; Nunnely, Danilo en Ylätupa. Dat team heeft een overschot aan voetballend vermogen maar moet hardheid en inhoud ontwikkelen en ervaring opdoen door zo veel mogelijk Jupiler League wedstrijden te spelen.
0 -3
JanTa
Zelfs de A1 zou moeiteloos mee kunnen doen in de Jupiler League en daarom begrijp ik dat de beloftes op de 1e plek staan.
0 -1
geDaante
Oh wat kickt men weer op een paar goaltjes, en wordt zo'n loper weer de hemel ingeprezen, net als eerder Siem de Jong en later Klaassen, totaal overschatte one-trick-pony voetballers die wanneer ze in de kleinere ruimte terecht komen helemaal niks meer kunnen. Totaal weer verblind door wat goaltjes, totaal geen oog meer wat de negatieve gevolgen zijn voor het veldspel met zo'n speler, en hoeveel goals je niet maakt als team, of door andere spelers, met zo'n speler.

Dat ze de opleiding na Jonk en Cruijff zouden afbreken had ik al wel verwacht, maar zo snel al, en in deze mate, dat nog net niet. Helaas hadden Cruijff en Jonk gelijk door te zeggen dat het goed met Ajax zou komen, maar dat ze bang waren van niet, wetende dat met hun vertrek de topsportmentaliteit weg zou valllen, de lat weer laag zou komen te liggen, teamresultaat weer belangrijker zou worden, het weer conservatief zou worden zonder innoveren, jeugdtrainers hun egootjes weer boven een clubvisie zouden mogen plaatsen waardoor ook weer eilandjes, en van een eenduidige visie geen sprake meer zou zijn.
0 -4
Ozymandias
Dani de Wit had toen Jonk nog hoofd jeugdopleiding was ook bijna altijd een vaste basisplaats en ook toen waren er spelers met meer voetballend vermogen beschikbaar. Alleen toen Dani de Wit moest concurreren met Nouri en Vd Beek had hij geen vaste basisplaats. Trainers die door de KNVB zijn opgeleid hechten nu eenmaal enorm veel waarde aan het goed bespelen van de ruimte tussen de spits en het doel door de middenvelders. Jammer genoeg hechten ze er zo veel waarde aan dat spelers die dit minder doet doen maar een veel groter voetballend vermogen hebben (Bijleveld ten opzichte van Dani en Jensen ten opzichte van Ekkelenkamp) worden gepasseerd.
2 0
geDaante
En dus moet je dat soort KNVB trainers niet aannemen, en eenmaal toch binnen, niet de ruimte geven hun eigen kansloze visietje toe te passen. Dani de Wit kan onder Jonk wel gespeeld hebben, maar ik heb geen enkel team onder Jonks bewind met zo'n loper zien spelen. Ik heb misschien een enkel efltal gemist, maar de meeste heb ik aan het werk gezien, en die speelden allemaal aanvallend combinatiespel, met de meest technische spelertjes, zonder van die lopers, of die in ieder geval niet steeds zo extreem diep gingen en zich onttrokken aan de opbouw en het verder veldspel.
Onder Jonk was het ook meer gedreven, meer druk, meer aanvallen, meer combinatiespel, meer risico, blijven gaan tot het eind, etc.. Het motto leek echt meer scoren dan de tegenstander. De nul houden lijkt nu weer belangrijker dan toen.

Men laat nu dus gewoon de KNVB toe in de opleiding, dus is deze niet meer Cruijffiaans. De hele nederlandse verouderde en kansloze opleidingen en visie, met als gevolg het verval, is grotendeels terug te brengen bij diezelfde KNVB, en ook Ajax zelf, beiden door Van Gaal zo 'hervormd'. En men loost doodleuk de altijd bewezen, moderne, aantrekkelijke en succesvolle visie Cruijff, gewoon weer ten faveure van die conservatieve, verouderde, kansloze visie van de KNVB. Hoe haal je het in je hoofd? Hebben al die trainers en oud-voetballers dan totaal geen eigen visie? Gewoon doen wat ze bij de KNVB geleerd hebben? Nooit eens verdiepen in Cruijffs visie?
0 -1
eriksen23
Er komt er weer zo een aan overigens, dan met de naam Ekkelenkamp. Als ik dan mensen zie die Ekkelenkamp ophemelen op AS en op social media op basis van zijn statistieken moet ik echt diep zuchten.

Een loper op het middenveld is prima, maar niet zoals het nu in Nederland wordt ingevuld. Als zo een loper een man uit kan spelen om zo aanvallende ruimte te creëren mag hij wat mij betreft best beperkt in de passing zijn, als hij maar in en rondom de 16 ook gevaarlijk is. Echter is dit bij types als Ekkelenkamp of de Wit ook niet het geval want die komen met de bal nog geen lantaarnpaal voorbij. Echt zorgelijk dat alle creativiteit bij zowel Jong als bij O19 moet komen vanaf de flanken. Het voetbalmodel waarbij het centrum in principe alleen dient voor het afpakken van een bal en uiteindelijk afmaken heeft totaal niks met Ajax te maken, dat zijn PSV praktijken die wij nu zien.

O17 is eigenlijk de enige lichtpunt wat ik kan aanhalen. Weet wel zeker dat het (in potentie) heerlijke middenveld Gravenberch-Taylor-Llansana zo uiteen zal worden gerukt door dieptefanaten als Heitinga en Reiziger.
0 0
geDaante
Ja precies, PSV praktijken, maar ook Frank de Boer praktijken, met name in zijn laatste jaar. Daarvoor haalde hij ook Gudelj, terwijl er al helemaal geen creativiteit meer op het middenveld was. Het devies was het drukke middenveld en daar eventueel balverlies voorkomen, de bal naar voren peren, hopen dat ie goed valt, anders tweede bal winnen en ga zo maar door.

Ik vind dat iedere speler bij Ajax goed moet zijn in de passing, met name de middenvelders, alle middenvelders. Je combinatiespel moet van een zo hoog mogelijk niveau zijn, dus zo secuur en zo snel mogelijk. Één zwakke schakel daarin, en je haalt dat hele niveau onderuit. Medespelers weten dat die ene speler er niet in mee kan, spelen hem niet meer aan, of het hele team verlaagt het tempo. Heb je er een razendsnelle en handige speler staan, wordt hij eerder ingespeeld, en wordt er sneller tempo in het spel gelegd, om maar wat te noemen.

Diepgang zonder bal is niks mis mee, zeer gewenst zelfs, maar veel meer gedoseerd, en moet niet de prioriteit zijn van een middenvelder, eerder een van de meerdere 'wapens'. De basis moet altijd techniek, balgevoel, wendbaarheid, combinerend vermogen en creativiteit zijn bij aanvallende middenvelders. Daarbovenop moet dan die diepgang komen, en dus af en toe eens diep gaan, in plaats van continue. Een goede voetballer op die plek, wil en kan ook meer de bal ontvangen op het middenveld, waardoor een betere opbouw en combinatiespel.
0 0
eriksen23
Ik snap het gezeik op Johnsen niet zo. Moet zich nog verbeteren in het herkennen van situaties maar aan werkelijk alles zie je dat die jongen meer talent heeft dan de rest wat er rondloopt. Mits zijn rendement iets omhoog gaat is dat gewoon Ajax 1 materiaal. Spelers zoals Lang en Johnsen zie ik veel liever dan Dani de Wit die niks bijdraagt aan vloeiend combinatievoetbal, alleen maar diep loopt en totaal geen Ajax-voetballer is. Wel wat voor FC Utrecht ofzo op den duur, maar niet hier.

Was gisteren ook wel weer schrijnend hoe Reiziger constant maar ''diepte'' riep naar elke middenvelder. Doelpunten en winst kunnen me wel worst wezen, er wordt weinig druk gezet, weinig door het centrum gevoetbald en de halfspelers (met name dus de Wit) zoeken of de zijkanten of de zestien op waardoor combineren ook niet mogelijk is. Ik vind het steeds matter ogen eigenlijk. Als je weinig keus door het midden hebt en dus veel afhankelijk van je flanken bent, is het geen wonder dat spelers zoals Lang en Johnsen constant met 2-3 man te maken hebben. Mede daardoor dat backs die opkomen het verschil kunnen (en moeten) maken, zoals de gemiste kans van Kristensen gisteren en assist van Bakker. Puur omdat die al op topsnelheid aankomen.
2 -1
geDaante
Ja visie Cruijff heeft alweer plaats gemaakt voor visie Frank de Boer/KNVB helaas, en teamresultaat staat weer voorop. Hoe jij dat spel beschrijft, is puur resultaatvoetbal. De nul willen houden ook, vandaar het drukkere middenveld mijden. Terwijl je daar juist in moet voetballen, om beter te worden in de kleine ruimte. Maar ja, weleens balverlies dan... Kansloos.
1 0
Ozymandias
Inderdaad, het is duidelijk dat Johnsen nog een lange weg te gaan heeft maar dat hij over een enorme bak aan voetballend vermogen beschikt lijkt mij net zo duidelijk. Natuurlijk is het nog maar de vraag of hij genoeg uit dat vermogen kan halen want momenteel steekt hij gewoonweg onvoldoende energie in zijn spel.
1 0
altijdwelwat
Over welke enorme bak aan voetballend vermogen heb jij het dan ? Ik zie vooral dat hij razendsnel is , maar dat zijn techniek en balaanname zeer beperkt zijn. Maar het meest stuitende is zijn gebrek aan voetbalintelligentie, in 7 van de 10 gevallen maakt hij de verkeerde keuze. Was het maar waar dat het alleen onvoldoende energie is.
0 0
Ajaxvooraltijd
Zo'n lichting als die met Appie kom je ook maar eens in de tig jaar tegen dus zo gek is dat ook niet dat het nu minder is dan vorig seizoen. Wat veel knapper is, is dat ze als geheel wel een stuk beter presteren. De prestatie van Reiziger en dus de hand van de trainer is veel meer zichtbaar dus dit seizoen en kun je stellen dat Reiziger het stukken beter doet dan zijn voorgangers.

De wit doet me overigens denken aan Klaassen. Geen fluwelen techniek maar hij maakt een hele hoop goed op mentaliteit.

Trouwens wel knap dat Kristensen er nu weer geen klote van kan of Oreuela. Misschien moeten mensen eens beseffen dat Ajax 1 iets heel anders is dan Jong Ajax en dat ook de prestaties van spelers een verschil van dag en nacht kunnen vertonen. Het is een teamsport en dus ben je ook afhankelijk van de staf en je medespelers. Er waren wel meer spelers die er in jong geen klote van bakten en in Ajax 1 een versterking bleken te zijn. Buiten dat wil niemand een jarenlange blessure oplopen en zijn carrierre vergooien voordat ze ook maar een volledige wedstrijd in Ajax 1 hebben gespeeld. Ik denk dat dat laatste meer mee speelt als veel mensen denken. Je zou maar moeten zeggen dat je veelbelovende carrierre is geeindigd in de krochten van de Jupiler League.
8 -7
geDaante
Reiziger is inderdaad vooral met teamresultaat bezig, niet met zo goed mogelijk opbouwen, combineren en algeheel veldspel, maar met tactiekjes en bepaalde keuzes om resultaat als team te behalen. Scorend vermogen van één speler, en op maar één zeer beperkte manier (de 16 induiken) stelt hij boven de ontwikkeling van technische speler met wél potentie voor Ajax 1, en boven het beter leren opbouw en combineren, en uitgespeelde kansen creëren over vooral de grond. Misschien had Keizer dat ook gedaan, met minder materiaal, maar dat denk ik niet.

Reiziger is heel slecht bezig, net als Heitinga, en dus ook Ouaali.
1 -1
waayop
Kijk eens naar het grote mensenvoetbal in de wereld om je heen wellicht begrijp je de keuzes van Reiziger beter. Wie naar het verleden kijkt staat met zijn rug naar de toekomst.
0 0
frankvandeschepop@outlook.com
Altijdwelwat geeft exact weer wat ik ook vind
0 0
Rentokill
De teamprestaties van JA doen er totaal niet toe. De individuele prestaties van de de spelers. Daar gaat het bij alle teams, behalve het 1e, om.
2 0
altijdwelwat
Lang , Bakker en Bergsma behoren elke week tot de beste, die jongens hebben niks gekost.Van de aankopen kan alleen Cassiera ( 5,5 miljoen) mij af en toe overtuigen. Maar er loopt voor 9 miljoen aan dramatische rechtsbacks en Johnsen heeft ook 2,5 miljoen gekost. Dat zijn een hoop centjes voor ondermaatse voetballers , daar mag best kritisch naar gekeken worden lijkt mij.
5 -4
altijdwelwat
Johnsen en Kristensen waren echt zorgwekkend slecht, ik vind het helemaal niet erg als een actie mislukt als er maar een idee achter zit. En ik kan best door een slechte partij heen kijken , maar de laatse goede pot van Johnsen was in september. Blinkt sinds die tijd vooral uit in onnodig balverlies en dramatische keuzes en dat heeft te maken met voetbalintelligentie. Kristensen lijkt in helemaal niets een voetballer, hij schijnt een goed voorzet te hebben maar is positioneel en technisch zo verschrikkelijk armoedig dat we daar weinig van gaan zien.
6 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
toch blijf ik mij verbazen hoe slecht eerste divisie voetbal vandaag de dag is geworden, het leek wel of ik naar amateurs zat te kijken. zo slordig allemaal en zo ongelofelijk traag.
je geloofd bijna niet dat ajax gewoon bovenaan staat met dit spel.
als ik dit zo zit te bekijken, gaat ons voetbal er nog veel slechter op worden de aankomende jaren.

begrijp mij niet verkeerd, ik zou het tof vinden als ze kampioen worden, maar in wat voor een competitie?
6 -2
DavidFerr
Je doet net alsof Jong Ajax elke week zo speelt. Ik heb wel degelijk ook goede wedstrijden van Jong Ajax gezien.
1 -1
jackwolf
Wat hebben die gasten van jong Ajax toch in hun shirt op hun rug zitten. Het lijkt wel of ze allemaal een bochel hebben.
0 0
Ajax#1900
Een kastje waarmee dingen worden gemeten. Zie je tegenwoordig vaker.
1 0
Maxwell5
Ze dragen een gordel met een sensor er in dat o.a. de hartslag, vochtverlies en loopafstanden meet. Dit dragen ze al een jaar of 3.
6 0
Ajax#1900
Haha je bent me net voor zie ik
0 0
jackwolf
Ah ok. Dat mag zeker alleen in de jupiler l.
0 0
gegenpressing
Wedstrijd niet gezien, hoe speelde Kristensen?
0 0
jtsmit
Kut
1 0
altijdwelwat
Had liever een geel/blauw shirt aan kunnen hebben, niveau Top Oss. Oogt ook helemaal niet als een voetballer , we gaan Veltman verschrikkelijk missen.
9 -2
frankvandeschepop@outlook.com
Lamprou top. Bakker en doekhi redelijk.de wit nuttig lang redelijk. Rest echt heel slecht. Kristenen viel gigantisch tegen . Ook verloor hij op snelheid alle duels van zijn tegenstander.verdedigend ook slecht. Veltman is echt veel beter. Johnson is een blindganger. Doet maar wat. Denk toch paar miskopen. Niet alle aankopen zijn succes. Is nu eenmaal zo
8 -1
Ajax#1900
Ben het eens met je analyse hoor, maar zou niet een mailadres als username gaan gebruiken (tenzij het geen echt mailadres is natuurlijk)
0 0
jaribombari
Wat is er met die nieuwe Duitse aanvaller? Niet fit?
7 0
Joseph
Zitten nou niet bepaald spannende spelers tussen, als Ajax succes wilt halen de komende jaren, zal het van de lichting moeten komen die nu in het eerste staat..
1 0
AFCAPolarBear
Verdedigend ben ik het met je eens. Niet voor niets heeft Overmars de afgelopen 2 jaar al menig verdediger gekocht; Sanchez, Tagliafico, Orejuella, Wöber, Kristensen en Schuurs. Maar spelers als Lang, Mazraoui, Sierhuis en Johnsen zijn leuke spelers. Daarnaast spelen bij O19 ook wel leuke spelers. Danilo, Ekkelenkamp, el Maach en Ylatupa zijn voor mijn potentiële basisspelers voor Ajax 1
1 -1
altijdwelwat
Lang en Bakker gaan die stap echt wel maken hoor , veruit de jongste en het meeste potentie.
4 0
altijdwelwat
Voor alle Veltman haters , ze hebben een Deense clown gehaald als opvolger. Veel slechter heb ik ze niet zien lopen, ik dacht dat met Dijks de bodem wel bereikt was. Maar Dijks is 3 klasse beter, dan deze slechte grap.
7 -9
fanforeffer
Wat verschrikkelijk slecht voetbal. passes die niet op snelheid zijn heel veel achter de man. Johsen wilde bal niet afgeven. Als dit het ajax van de toekomst is zakken we ver weg.
9 0
ajax_janneman
en wat als we Kuhn nou eens een paar wedstrijden laten spelen in plaats van Johnsen? Dan kan die even gaan trainen op afpassen op een juist moment en wat rendement uit zijn acties halen.
5 0
Michelinho
Wat een belabberde pot weer; ik krijg ook iedere keer weer niet het idee dat er echt een gedachte achter zit.
"Stop de beloften" roepen de supporters van de JL clubs. Nou, als dit zooitje beter is dan de rest zegt dat genoeg over het niveau dat dan wel heel hard een kwaliteitsinjectie kan gebruiken.
6 -1
AjacNouri
Ik vind het leuk dat jong Ajax de titel kan halen, maar sportief gezien heb ik het liefst dat beloftenteams uit het Nederlandse voetbal worden gegooid?
Wie worden hier nou beter van? De hele Jupiler League, wat er nog van over was, naar de knoppen en in het amateurvoetbal wedstrijdjes tegen jong Vitesse.
Zowel sportief als voor de suporters is dit natuurlijk geen toegevoegde waarde.
En als je ziet dan jong Ajax kampioen kan worden en jong psv in de top vijf eindigt dat die beloftenploegen de eerste divisie zijn ontstegen en die ploegen gewoon weer lekker in een eigen competitie moeten gooien.
Beloftenteams kunnen njet promoveren of nacompetitie spelen. Eigenlijk zijn ze daar voor spek en bonen en ze verpesten de competitie als ik niet kijk volgens mijn Ajax bril.
3 -19
MankeNelis
Barça B speelt in de segunda division maw het gaat ook zo in het buitenland. Het doel is dat jonge spelers sneller sterker worden fysiek en mentaal. Daar profiteerd indirect het totale NLse voetbal van.
3 0
ajax_janneman
1. het niveau van de jupiler league is hoger dan die van de beloften.
2. doordat ajax en psv meespelen wordt het niveau van de jupiler league ook hoger. Dat is uiteindelijk ook goed voor het hele voetbal in Nederland
11 0
3*stars*3
Als ik Johnsen zo bezig zie, doet hij mij echt denken aan een speler voor een countersysteem.
Ik moet gelijk weer denken aan de woorden van Hansie, die riep constant hoe geweldig die gozer is.
Valt tot nu toe gewoon heel erg tegen.
12 0
altijdwelwat
Is ook alleen bruikbaar op de counter en dan het liefst vanaf eigen helft , met helemaal niemand voor zich en dan maar hopen dat hij ergens onderweg niet naar links of rechts moet of over de bal struikelt. Zeldzaam snel , maar nog zeldzamer blind.
1 0
chuckie88
Ben erg gecharmeerd van Doekie en Bakker en Noa Lang... Lamprou zeer sterk, zelfs bij hoge ballen en voetballend. Bijleveld, Johnsen, Mazraoui zeer matig vandaag. Wel verdiende overwinning.
7 -1
Starkoo
Het kan zo maar gebeuren Ajax 1 en 2 kampioen, zijn beiden de beste!
3 0
Minsc
De mannen van Dani de Wit flikken het 'm maar weer eens, hulde! Maar wat is die Johnsen toch slecht, een TD die daar 2,5 miljoen voor neertelt is m.i. niet goed snik.
7 -3
DavidFerr
Dan heb jij Johnsen zijn eerste wedstrijden in Jong Ajax zeker niet gezien. (De laatste maanden speelt hij wel slecht)
3 -2
altijdwelwat
Ook toen waren het slechts momenten hoor ! Is vanaf het begin dramatisch geweest in zijn keuzes, alleen werd dat verbloemd door een paar toeval treffers van grote schoonheid. En ook nu zie je heel sporadisch wel eens een goede actie , dat ziet er dan ook direct goed uit. Maar tegenover elke goede actie staan 10 mislukkingen.
3 -1
DavidFerr
In dat geval raad ik je aan om de reacties bij dit artikel over Johnsen eens te lezen!

https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/107288/keizer-merkt-snelle-opmars-van-johnsen-op

Dan zie je wat wij Ajacieden in september over Johnsen zeiden.
0 -1
DUDE92
Hij was anders bij jong Heerenveen echt bij vlagen fenomenaal. In de voorbereiding leek hij op weg om een vaste plek bij het eerste elftal te krijgen. Vrij goede gok toentertijd wat mij betreft. Maar hindsight is een bitch.
5 -2
arigold
Krijg het gevoel dat meneer een beetje naast zijn schoenen loopt sinds zijn overgang naar Ajax, de topsportmentaliteit ontbreekt lijkt het, afgaande op zijn social media posts. Op 80 procent haal je het niet. Maar dit zijn aannames en hopelijk heb ik het helemaal mis.
4 0
Suarez16_
Leuk statistiekje, Alblas 10 wedstrijden 20 tegen goals. Zonder Alblas 15 wedstrijden 15 tegen goals. Verschilt letterlijk 1 goal per wedsrijd.
9 0
Redrum
Ja niet verrassend dit, Alblas is echt een drama
8 0
Onpartijdig
Slechte wedstrijd, zoveel ruimte op het middenveld, maar het voelt alsof iedereen op 70 procent wil aanvallen.
3 0
3*stars*3
Ik ben geen fan van Lamprou maar hij staat vandaag echt lekker te keepen.
13 0
Redrum
Absoluut, voor mij geen Alblas meer
13 0
Onpartijdig
Johnsen loopt, gaat een man voorbij, loopt verder, en verder, en verder, en verder en verder.. bal kwijt. Die gast heeft soms zoveel keuzes die hij kan maken nadat zijn eerste actie goed is.. maar hij kan alleen maar doorlopen, zonde.

Doet me een beetje denken aan Leonardo in die zin, vooral toen hij bij NAC speelde. Die gast ging iemand voorbij en wilde daarna nog 5 man voorbij.
6 0
Ozymandias
Als Johnsen tien keer per wedstrijd zo veel inzet in een actie steekt als bij die van zo net is hij een geweldige speler. Het probleem is dat hij die inzet maar één of twee keer per wedstrijd toont.
1 -3
MelleAfca
Maar zelfs dan gaat hij moeite krijgen met het positiespel wat wij graag spelen vrees ik.
3 0
mickey2602
Hoe maak je heel Nederland gek en jaloers...
Door aan het eind van het seizoen met Jong Ajax kampioen in de Jupiler League te worden en met het eerste van Ajax kampioen in de eredivisie!!
En dat is dit seizoen nog steeds mogelijk!
5 0
3*stars*3
Hahaha dat gaat echt voor depressie zorgen in een groot deel van NL.
3 0
Erik1966
Hahahaha Dat zou wel cool zijn. Dan gaan dr echt een paar springen. En niet omdat ze jood zijn.
5 0
Ajax_33
Als Johnsen na zijn schotje gewoon nog voor de bal gaat heeft hij hem, maar dan geeft hij alweer op
4 0
3sterrenAjax1
kristensen is een type dijks. wellicht een betere voorzet. maar verder een lomp paard met een hele matige balbehandeling. allesbehalve een ajax back. dat kan je al erg duidelijk zien helaas.
7 -5
NouridolbergNeres34
Inderdaad echt heel matig enige positieve is zijn voorzet voor de rest zeer zwak en orejuela valt ook al zwaar tegen, geen beste aankopen deze 2 . 9 miljoen aan uitgegeven.
3 -2
MelleAfca
Ik ga hem nog niet afschrijven aangezien ik er toch vanuit ga tot Ajax en haar scouting geen 5 miljoen heeft neergelegd voor een koekenbakker. Zelfde geldt overigens ook voor Orejuela, die uit tegen Twente écht goed inviel.
Echter is het wel bizar dat je tussen je aanvoerder, 2 aankopen van pak hem beet samen 9 miljoen én je jeugdspeler die zou moeten doorstromen, eigenlijk geen enkele écht goede optie hebt op rechtsback.
2 0
Ferd
Ajax heeft wel grotere bedragen neergelegd voor spelers die het niet redde. Transfersom zegt mij helemaal niet.
1 0
Minsc
Orejuela kunnen we echt wel alvast afschrijven, was na 2 wedstrijden al duidelijk dat hij er helemaal niets van kan. Onbegrijpelijke aankoop.
5 -1
DavidFerr
Grappig dat je dat zegt. Want Orejuela zijn alleerste wedstrijd tegen Jong PSV was juist heel goed en hoopvol. Dus knap van jou dat jij hem na 1 goede en 1 slechte wedstrijd helemaal kon afschrijven.

De laatste maanden speelt hij wel matig.
2 0
Ajax_33
Johnsen heeft me nog niet kunnen overtuigen dit seizoen
5 0
HZMKK
Lord de Wit
0 0
insectenverdelg
Goede voorzet johnsen
0 0
Mart42
Cassiera is ook niet veel bijzonders jammer genoeg
6 -5
Erik1966
Wat een enorm dom commentaar... pfffffff
0 0
Mözil
waarom niet Johnsen eraf en Cassiera naar links?
0 0
3sterrenAjax1
lamprou keept top. mag gezegd worden.
5 -1
Mart42
Zeker te weten
0 0
Keffie L
Dani’s talent is eindelijk ontdekt! Hij is gewoon de perfecte nummer 9!
2 0
insectenverdelg
Nee dus. Gij moet in de 16 komen
Niet er als staan.
0 0
Keffie L
Hij is gewoon de perfecte pinch hitter
0 0
PeterVKV
El Mazraouii wordt de hemel in geprezen door Tem Hag en speelt meteen als een krant.
Dani de Wit is een matige voetballer met een top mentaliteit. Ook een leider in het veld.
7 -1
geDaante
Helaas is een top mentaliteit alleen van toegevoegde waarde als het bovenop voetballende kwaliteiten komt. Voor mentaal goed, voetballend matig, moet je bij een club als Celtic zijn.
1 0
PeterVKV
ik ben ook geen fan van hem, maar gun het hem wel
2 0
geDaante
Ik misgun hem niets, maar gun hem vooral een transfer naar een leuke andere club. Dit kan gewoon niet. Blijkbaar is het de nieuwe visie van Ajax met alle respect simpele lopers als half in te zetten, in plaats van een technisch/creatieve. Totaal on-Ajax, en kansloos. Het passer- controleur - loper principe. Kansloos. En dat maakt me heel pissig, wetende wat ze om zeep hebben geholpen.
1 0
Adamoost
Waar is kuhn?
1 0
AJAIXIXIXI
Dat vraagt iedereen zich af.
1 0
Redrum
Dat vraagt iedereen zich af hier
1 0
Hziyech22
Ja blij dat t 2-0 staat maar wil deze jingen echt niet in ajax 1 zien.
1 -2
didierajax020
Cassierra kan echt wel een keer een helft invallen in Ajax 1, duidelijk klaar voor. Die jongen heeft echt prima overzicht!
5 -1
Mart42
Kom jongens vol houden.
1 0
Suarez16_
Dani De Wit contract voor het leven.
0 0
laling
Die Lamprou is best wel een goede keeper. Jammer dat hij niet zo groot is.
Dat die de Wit zoveel scoort is geen toeval. Dat is kwaliteit!
3 0
geDaante
Dat is gewoon steeds de 16 induiken, niks meer niks minder. Logisch dat je dan je goaltje meepikt en mag je ook wel verwachten, anders voeg je al helemaal niks toe.

Je moet niet kijken naar het 'scorend vermogen' van één speler, maar wat voor waarde een speler toevoegt aan het veldspel en scorend vermogen van het team. Door Dani de Wit loopt het aanvalsspel en combinatiespel veel moeizamer, is de opbouw minder, waardoor minder goed voetbal, minder controle en dominantie, en minder uitgespeelde kansen als team. In Nederland kom je ook weg met zo'n tactiekje, in Europa kan je dat vergeten. Verspil er dan ook geen tijd aan.
2 -2
insectenverdelg
Zowaar met de voet van Dani!
0 0
Onpartijdig
De Wit is een gigant
2 0
Suarez16_
Had Litmanen er uit gespeeld in 1995.
1 -1
Onpartijdig
Ik ga binnenkort mijn profielafbeelding veranderen inderdaad.
2 0
jollie18
Als de site werkt wel! probeer hem ook al een paar weken te veranderen maar elke keer heeft hij een fout aan.
0 0
jollie18
Als de site werkt wel! probeer hem ook al een paar weken te veranderen maar elke keer heeft hij een fout aan.
0 0
3*stars*3
Dani, who else...
0 0
altijdwelwat
Die Johnsen is echt schandalig slecht , hebben we het bonnetje nog ??
5 0
Keffie L
Wie anders dan Dani de Wit!!!!
0 0
Redrum
Hahaha ja hoor daar is ie weer
1 0
Erik1966
Lekker Cassiera
0 0
Erik1966
Die Lampru kan toch wel wat met zn 1meter 30
1 0
Suarez16_
Prima keeper. Jammer dat hij 20 cm te klein is.
0 0
Onpartijdig
Goede fopduik!
0 0
Redrum
Jezus die Johnsen man! Neemt hij hem lekker aan en maakt meteen goed snelheid en gaat dan drie meter later op de bal staan..
2 0
Keffie L
Alleen Bakker valt goed op vanavond.
1 0
altijdwelwat
Lang speelt ook een prima pot ....
2 0
Keffie L
Mwa heb ‘m wel eens betere wedstrijden zien spelen moet ik bekennen.
0 0
insectenverdelg
T commentaar man. Echt enenkrommend. Duidelijk JL niveau.

Lang op t middenveld dat is wel interessant.
1 0
Mart42
Hoe is het tot nu toe geweest? Eerste helft gemist.
0 0
insectenverdelg
Saai. Pas vanaf minuut 36 werd t ietsjes beter aan Ajax kant. Daarvoor niets gecreëerd
0 0
Mart42
Dank. Sinds jaren eerste helft gemist van jong Ajax.
0 0
NouriVandeBeek
Die 2,5 Miljoen voor Johnson is weggegooid geld helaas.
5 0
Pheadrus
En Kuhn dan? Is die weggetoverd of heeft Ajax zich helemaal in hem vergist? Hij speelt nergens mee.
3 0
Redrum
Dat is echt een mysterie waar die gebleven is ja
1 0
Ozymandias
El Ghazi was niet beter op die leeftijd en heeft Ajax zo'n 7 miljoen euro opgeleverd. Johnsen moet leren dat hij veel meer energie in een wedstrijd moet spelen. Van mij mag hij wel even naar de bank gehaald worden om aan te geven dat er meer gevraagd wordt dan af en toe een goede actie hebben.
2 -2
FlyingDutchMan
Mazraoui slordig zeg..
3 0
Redrum
Doekhi, Doekhi
1 -1
Keffie L
Johnsen zo ontiegelijk slordig
0 0
EVH
Ja zijn doorbraak gaat dubbeltje op zijn kant worden.
0 0
Keffie L
Idd ja
0 0
3*stars*3
Ik hoop echt dat Kristensen grote stappen gaat maken want aan de bal, oogt het niet echt ''lekker''...
2 0
Ozymandias
Kristensen moet eigenlijk pas in het laatste 1/3 van het veld aan de bal komen. Als hij in het andere 2/3 van het veld aan de bal komt moet hij die zo simpel mogelijk naar een middenvelder of (als er geen middenvelder aanspeelbaar is) een centrale verdediger spelen. Qua type vind ik hem wel een beetje vergelijkbaar met Walker (die ook niet lang en vaak aan de bal moet komen in het eerste 1/3 van het veld).

Dit soort type back is zeer bruikbaar in het moderne voetbal maar ik zie liever een type-Lahm (zoals Tagliafico) met een enorme spelintelligentie die ook naar het middenveld kan knijpen als extra centraal aanspeelpunt voor de centrale verdedigers. Zo'n type voegt veel meer variatie in het positiespel in de opbouw toe.
2 -1
geDaante
Dat is wel zo, maar dat geldt natuurlijk voor iedere back in zo'n systeem, dat is een kwestie van simpele taken uitvoeren. Diep staan en op en neer kunnen kan iedereen, dat is een kwestie van doen.

Een back komt altijd wel in de kleine ruimte terecht, ook achterin, waar je onder druk uit wil voetballen. Dat kan je met Kristensen wel vergeten. Ook aanvallend komt ie vast weleens een speler tegen, dan is het handig als je die eens uit kan spelen. Wat je zegt, een type Lahm/Sinkgraven/Tagliafico is veel meer gewenst.

Ik durf Kristensen nu al te bestempelen als een miskoop, net zo onbegrijpelijk als Van der Hoorn. Het lijkt een beetje op een sneller variant op Sightorsson.
2 -1
Ozymandias
Inderdaad, maar het type Lahm is erg zeldzaam en zelfs Guardiola haalt daarom spelers als Walker en Mendy die aan de bal (behalve een goede voorzet) zeer beperkt zijn. Ik heb in het verleden een aantal keer geschreven dat ik Mazraoui graag als rechtsback zie. Dat is omdat (zoals Ten Hag nu ook zegt) hij een talent met een groot spelinzicht heeft en op rechtsback een type Lahm is.

Kristensen een miskoop bestempelen vind ik absurd. Als Walker en Mendy kunnen slagen in de speelstijl van Guardiola kan Kristensen zeker slagen in de speelstijl van Ten Hag.
0 0
geDaante
Kristensen staat haaks op jouw eigen voorkeur qua type, totaal haaks, waarom is dat dan absurd?

Hoe kom je er als club bij een speler te scouten die alleen heeft laten zien de flank te kunnen bestrijken? Dat kan iedere speler met een beetje loopvermogen. Alsof er geen spelers te vinden zijn die ook nog een beetje comfortable aan de bal zijn, sneller wenden en keren. Kristensen is niet eens ook gescout op verdedigende kwaliteiten, omdat hij dat nauwelijks hoefde. In de kleine ruimte achterin zal het misgaan, of hij moet de bal steeds naar voren peren.

Dat is pas absurd, net als Van der Hoorn toen, die bij Utrecht puur ballen uit de eigen 16 kopte, en meteen gehaald werd, zonder te kijken naar zijn enorme draaicirkel, traagheid op de eerste meters, etc, dus niet met ruimte in de rug kunnen verdedigen.
1 -1
Ozymandias
Omdat er meer wegen naar Rome leiden. Het type Lahm (Tagliafico) heeft mijn voorkeur maar het type Walker (Kristensen) kan ook zeer bruikbaar zijn in de speelstijl van Ajax. Alles wat je over Kristensen schrijft kan je ook over Walker schrijven en die doet het geweldig in de speelstijl van Guardiola.
0 0
Keffie L
Misschien vloeken in de kerk, maar ik had Arias graag bij ons gezien met zijn snelheid en aanvallende impulsen.
1 0
Redrum
Arias had goed bij ons gepast ja, is sowieso veel te aanvallend ingesteld voor psv, al heeft Cocu hem dit jaar goed aan banden gelegd.
1 0
Keffie L
Arias op rechts en Taglia op links, heerlijk!
0 0
3*stars*3
Mee eens en je moet spelers tijd gunnen maar het oogt niet soepel en dat kan je gelijk zien.
Ik keek bijv liever naar een Orejuela en heb hier vaak gelezen dat ze met Mazraoui aan de slag moeten en van hem een back maken.

Maar ok, laten we maar ff afwachten en hopen dat hij positief kan verrassen.
0 0
Ozymandias
Ik vind Kristensen een veel betere indruk maken dan Orejuela. De Colombiaan loopt veel te veel met de bal (zoals de backs in de tijd van De Boer) en het is als tegenstander makkelijk om druk te zetten als backs veel met de bal lopen. Daarbij vind ik de voorzet van Orejuela een stuk minder dan die van Kristensen.
1 0
3*stars*3
Nee bedoelde puur als voetballer.
Ik kende Orejuela al voordat hij kwam en ik dacht echt dat hij een versterking zou zijn.

Voorzetten van Kristensen zien er idd beter uit, als je hem zo zag in Kerkrade.
1 0
insectenverdelg
Dat hoort elke back in bslbezit imo. Sinkgraven was een uitzondering, maar de backs op eigrnhleft de opbouw willen laten verzorgen heb ik nooit begrpen.
0 0
Keffie L
Staat erg zwaar op z’n poten
0 0
Ozymandias
It zou graag zien dat Dani de Wit eruit wordt gehaald, Matusiwa invalt als '6' en Mazraoui naar de rechtshalf positie wordt doorgeschoven.
0 -2
Pheadrus
Hoe is Kristensen eigenlijk?
0 0
Engeltje
Wat of wie zijn de wisselspelers eigenlijk
0 0
3*stars*3
Die Fleuren lijkt op een schurk.
1 0
Budapest
Met dit team, met allemaal spelers die voor Ajax 1 in aanmerking komen dan wel al wat oudere jeugd zijn, mag je toch wel minstens 3/4-0 verwachten
1 0
Sergevanw
Wat een vreselijke commentator zonder enige kennis
1 0
Ajax_33
Die Dani is weer lekker onzichtbaar, nooit in het spel betrokken. Maar natuurlijk scoort hij wel.
0 0
Terranova
Siem 2.0
0 -1
AjaxPassion
0.5 eerder
2 0
Ajax_33
0.2, de Jong was nog een aardige speler in de kampioensjaren
3 0
RaynoFischer
1 ding kan Dani goed dat is ballen erin koppen.
0 0
AjaxPassion
Er wordt gewoon gekozen voor scorend vermogen (lees: resultaat) boven (iets) beter voetbal en kansen creëren. Raar voor een 2e team dat totaal nergens voor speelt en enkel ontwikkeling en speelwijze inslijpen voor ogen moet hebben...
1 0
Adamoost
Donny speelt ook een beetje zo
0 -1
insectenverdelg
Als Dani niet met het hoofd zou mogen scoren, hoeveel plekken lager zou Jong Ajax dan staan?
1 -1
AjaxPassion
Als Dani de Wit niet mee zou mogen doen, hoeveel beter zou Ajax 2 dan voetballen?
5 -2
Michelinho
Je kan over Dani zeggen wat je wil, maar koppen kan ie. Powerrrr!
2 0
3*stars*3
Zeker weten maar zou wat zijn als hij nergens goed in is...Maar mooi voor hem.
1 -1
Redrum
En dan scoort ie toch weer, verschrikkelijke voetballer werkelijk, totaal geen Ajax-materiaal, maar staat voor een middenvelder wel vaak op de goeie plek om te scoren
3 -1
insectenverdelg
Da's geen toeval maar een kwaliteit. Maar het is idd niet de speler die je in Ajax 1 wil zien. Maar geloof me er zijn zo 10 a 12 ploegen in de eredivisie waar hij op handen gedragen wordt.
4 -2
Redrum
Dat is absoluut een kwaliteit ja. Mocht hij Ajax 1 niet halen, wat mij vrij logisch lijkt, staan de aasgieren (Feyenoord en psv) te dringen om zijn krabbel waarschijnlijk.
0 -1
insectenverdelg
Hij doet mw als type speler een beetje denken aan Lex immers. Hij heeft ook wel body. Daar zou hij nog iets meer gebeuik van moeten maken. Dan is hij voor veel ploegen waar t positiespel minder belangrijk is en die graag de lange bal willen spelen de ideale man om rond de spits te spelen.
1 -1
insectenverdelg
Dani met het hoofd. Wie anders. :)
1 0
joodje!
Cassierra verdient gewoon een eerlijke kans ten faveure van Huntelaar
5 -2
Keffie L
Bakker topper!!!
1 0
***1900***
Lekker Dani!
0 0
Ajax_33
Die Fleuren was ik al helemaal vergeten, zijn kapsel is typerend voor zijn voetballende kwaliteiten haha
1 0
Superjan
Als Ajax over de middellijn komt, zakt Oss met negen veldspelers in waarna ze prikkend druk zetten. Dan kan je toch wel wat meer visie en techniek gebruiken op het middenveld. Sowieso hoor, begrijp me niet verkeerd maar nu helemaal.
2 -1
Ozymandias
Mazraoui en Bijleveld zijn beide spelers met relatief veel voetballend vermogen en creativiteit. Het zou mooi zijn als Dani de Wit wordt vervangen door Pasquali.
2 -4
geDaante
Wordt totaal teniet gedaan door zo'n loper ernaast, een zwakke schakel in het korte en vlotte combineren.
3 0
Ozymandias
Inderdaad, daarom vind ik het altijd zo onbegrijpelijk dat mensen zeggen dat een type-Eriksen een een type-Siem de Jong complimentair zijn. Een type-Eriksen heeft veel meer aan een andere type-Eriksen aangezien hij dan de snelle combinatie aan kan gaan.
0 0
geDaante
Precies.
0 0
Engeltje
Johnson is geen intelligente speler zeg
3 0
Redrum
Middenveld is collectief dramatisch
3 -1
insectenverdelg
Ook complimenten aan top die een goede tactiek heeft waar jong geen antwoord op heeft.
0 0
Ajax_33
FC :)
0 0
Keffie L
Heel matig idd
0 0
Redrum
Die Bakker is toch wel een lekkere speler hoor
1 0
Keffie L
Lijkt wel alsof ze allemaal verkeerde schoenen aan hebben
1 -1
NouridolbergNeres34
Wat zijn we vorig jaar toch verwend met Appie & Frenkie bij Jong wat een niveau was dat toch!
2 -2
geDaante
Vooral andere trainer ook.
3 0
Redrum
Ja dat was echt genieten. Dani de Wit en Bijleveld leveren toch niet hetzelfde genot..
2 0
Redrum
Zwak begin
2 0
Keffie L
Bergsma levert alles in
1 0
insectenverdelg
Zag ik daar nou net ten Hag juichend op de toekomst?
1 0
Keffie L
Pasquali was ziek en deed niet mee met de A1, maar waarom is Jensen afwezig? Neem die jongen gewoon erbij, liet tegen Fortuna uit en Helmond thuis zien het niveau met twee vingers in de neus aan te kunnen, en Jong speelde mede dankzij zijn invloed een stuk beter..

En wat betreft Kühn, ik vrees dat RaynoFischer gelijk heeft :0
4 -1
Mitta023
Jensen heeft meegetraind met Ajax 1, helaas er niet bij dus mogen we Dani de Wit weer aanschouwen. :/
2 0
Suhusu89
Die Michiel Teling is nu al de weg kwijt...
2 0
Suarez16_
Benieuwd naar Kristensen. Die zou geen problemen mogen hebben.
1 -1
luiszwaaris
Kon op Unibet geen Cassierra to score vinden, wel Sierhuis? Cassierra speelt toch gewoon?
0 0
NouridolbergNeres34
Ja hij speelt gewoon.
0 0
NouridolbergNeres34
Iemand die weet wie de wissels zijn ?
0 0
Suarez16_
Sidoel, Sierhuis, Nunnely, Schouten, Van Bladeren, Flemming, Matusiwa en Lartey Sanniez.
3 0
AjaxPassion
Nunnely of matusiwa voor D. De wit moet kunnen...

Zeker tegen Oss
1 0
NouridolbergNeres34
Thanks man. Ook geen vince gino dekker helaas.
0 0
Suarez16_
Pasquali niet op de bank. Ook bij de o19 niet op de bank vrijdag. Heeft hij een blessure?
1 0
Petervandersluis
Zonde dat D. de Wit - wat geen potentieel Ajax 1 materiaal is- in de basis staat ten koste van Pasquali. Dat is in mijn ogen wel een speler met potentie om Ajax 1 te halen.
3 -1
RaynoFischer
Weer geen Kuhn, ook niet bij de wissels
Is die jongen ontvoerd door aliens ofzo?, na zijn presentatie hoor je er niks meer van
6 0
AjaxPassion
Wie zijn de wissels?
1 -1
RaynoFischer
Check reactie van Suarez16 hierboven ;)
1 0
Suarez16_
Kijk mijn bericht hierboven maar.
1 0
AjaxPassion
Zag t thanks.
2 0
FlyingDutchMan
Heel vaag inderdaad, moet nog langer fit worden dan RVP die al drie jaar geen wedstrijd heeft afgemaakt..
3 0
NouridolbergNeres34
Haha echt he, snap er geen reet van.
4 0
Keffie L
Je hoort ook niemand binnen Ajax erover.. Raar
2 0
NouridolbergNeres34
Hij zit nog niet hoog genoeg in de concentratie denk ik :p
2 0
Keffie L
Haha oja das waar ook
1 0
Redrum
Prima opstelling
4 0
geDaante
Met Dani de Wit erin kan het nooit echt een prima opstelling zijn.
Niet lullig bedoeld naar Dani, maar die past beter bij een club die opportunistischer speelt.
3 -2