'Niet juichend over De Toekomst lopen'

SJvanveen, 19-02-2018 om 19:38, 14250 views, Ajax TV | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Erik ten Hag zag zondagmiddag eindelijk een Ajax dat negentig minuten goed speelde. De Amsterdammers waren voorheen in fases goed, op bezoek bij PEC Zwolle domineerden de Ajacieden de hele wedstrijd lang. 

Het stemde de coach zeer tevreden, zo liet hij weten tegenover Ajax TV. 'Wat ik bijvoorbeeld goed vond, is dat we over de hele wedstrijd gezien compact zijn blijven spelen en dat hebben volgehouden', begint Ten Hag. 'Dat was een groot verschil. Het was een prima wedstrijd en dan zie je de progressie.' 

'Het is niet zo dat we juichend over De Toekomst lopen', blijft Ten Hag nuchter. 'Want er zijn genoeg verbeterpunten, zoals het maken van kansen. We hebben ontzettend veel gecreëerd, maar de effectiviteit bleef achterwege. Als je zó dominant op het veld staat, moet je meer rendement halen uit de kansen die je creëert.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
We zaten laag in de effectiviteit.
4 0
Redrum
Dat komt omdat ze niet hoog genoeg in de concentratie zaten
2 0
RaynoFischer
Of juist te hoog in de concentratie op het voetbal dat de concentratie in de effectiviteit te laag werd ;)
1 0
Bocarra
Wat nog veel belangrijker was is dat ten Hag tijdens deze uitzending flink uit heeft gehaald naar Pec Zwolle en de KNVB. Het veld was levens gevaarlijk voor de spelers. Spiegel glad en bevroren. Ik vroeg mij al af waarom niemand het hier over had. De veld verwarming niet aanzetten is belachelijk !!! Je speelt met de gezondheid van spelers. Wat een verschrikkelijke amateurs.
5 0
tMuurtje
Ongelooflijk inderdaad.
Het is sowieso absurd dat veel clubs niet in staat zijn een normaal speelveld (van echt gras) te bieden.
Alsof het veld een soort bijzaak is.
Terwijl je een verstandelijke beperking moet hebben om niet te snappen hoe belangrijk een goede ondergrond is.
Het blijft een hopeloos ouderwetse sport (ook wat arbitrage-technologie betreft).
0 0
Mikey Stormram
Denk dat Ten Hag met compact met name bedoeld dat Ajax gegroepeerd druk zet en de ruimtes rondom de bal, en dus ook afspeelmogelijkheden voor de tegenstander, zo klein mogelijk maakt. Het is een andere (Duitse) vorm van drukzetten. Ben hier persoonlijk wel voorstander van. Hopelijk heeft Ten Hag nu de verdediging op orde (wat de basis vormt van elk succesvol team) en nu gaat bouwen aan de opbouw en de aanval.
2 0
Ajax412
Ik vond dat Huntelaar vaak helemaal alleen te ver druk ging zetten en totaal niet in de gaten had dat hij de verdedigers van PEC iets verder op had moeten laten dribbelen. Je had PEC zo goed in de val kunnen lokken door ze iets verder terug op te wachten en gebruik te maken van de ruimte die er lag. Er waren zeker momenten om vroeg druk te zetten en dat moet je dan ook doen, maar de verdediging van PEC liep ook vaak naïef naar voren. Huntelaar liep vaak de compactheid uit het elftal in deze sitiaties. De tweede helft ging dat beter.
0 0
geDaante
Op zich was het niet slecht, je ziet wel variatie, ook centraal willen opbouwen en combineren, weinig lange ballen, maar het blijft saaiïg door gebrek aan tempo, nog te weinig naar voren spelen en te weinig korte diepe combinaties aan te gaan.

Het moet doortastender, sneller, 'risicovoller'. Het moet meer meer scoren dan de tegenstander worden, en minder de nul houden.
1 -5
maikelklaassen
dude, het had makkelijk 0-6 kunnen zijn op bezoek bij de nmr 5!!!
0 0
ElPistolero9
Wat een onzin. Als je 8 gigantisch grote en nog eens 10 halve kansen creeert, heb je meer dan genoeg risico genomen.
1 0
AFCA.
Veel mensen zijn negatief over het woordje compact dat Ten Hag steeds gebruikt. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon 60 meter van de goal compact staan.
3 0
Ozymandias
Inderdaad, Ajax moet in de lengte (centrale verdediger tot spits) altijd compact staan (zowel verdedigend als aanvallend).
0 0