Vd Beek over PSV: 'Voelt niet lekker voor ze'

JesseTH, 18-02-2018 om 20:41, 16323 views, Ajax Life | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax-middenvelder Donny van de Beek is blij dat zijn ploeg de kans om in te lopen op PSV herkende en met beide handen aan heeft gegrepen. Ajax kon ruimer winnen dan het deed en Van de Beek was daar debet aan, maar het liep wel in op de Eindhovenaren.

'Ik dacht gelijk: ok, hier liggen mogelijkheden', spreekt Van de Beek tegenover Ajax Life over het gelijkspel van PSV. 'Dit is dé kans om op ze in te lopen. Je weet dat ze een keer punten gaan verspelen. Dat gebeurde en dan moeten wij natuurlijk wel zelf winnen. Dat deden we gelukkig. Het gat is nog vijf. Alles is nog mogelijk.'

De middenvelder erkent dat ook hij enkele kansen heeft gehad die er net niet ingingen. ' In de tweede helft schoot ik nog op de paal. Ik zag Diederik Boer iets naar links trekken, dus ik dacht ‘m rustig in de rechterhoek te schieten, maar hij kwam op de paal. Ja, die had er in gemoeten natuurlijk. Gelukkig scoort Klaas Jan dan, maar ook daarna kregen we nog een aantal grote kansen.'

Op deze manier voert Ajax de druk op PSV weer wat verder op. 'Ik denk toch dat dit niet lekker voelt voor ze. Het gat is nu nog maar vijf punten. Wij spelen volgende week thuis tegen ADO die we moeten winnen en PSV heeft een moeilijke uitwedstrijd bij Feyenoord.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Eastwood
Het zou een keerpunt kunnen zijn, het gelijkspel van PSV afgelopen zaterdag. Als Ten Hag Ajax stabieler aan het ballen krijgt en PSV tegen Feyenoord verliest, kan iedereen het ons niet gunnen, maar gaat die schaal naar Amsterdam.
0 0
de-Ajacied
feyenoord verliest sowieso expres van psv. De deal is gemaakt. Zie vorig jaar toen psv met ruime cijfers thuis van utrecht verloor in de beker en een week later zelf met 0-4 won in Utrecht.
feyenoord is zich nu al aan het indekken: de beker zo belangrijk dat ze zich misschien moeten sparen ( thuiswedstrijd tegen Willem II).
Uitslag dus vrij voorspelbaar. En voor elke 10 euro inzet krijg je er 30 terug als psv wint.
2 0
Rentokill
De bal is rond. Het is 11 tegen 11. Elke wedstrijd is een finale op zich. Etc.
0 -3
jariafca020
Het is te hopen dat PSV alsnog krijgt wat het verdient met dit voetbal. Helemaal niks. Laffe kutploeg. Het is dat het Ajax is, anders zou iedereen met een klein beetje liefde voor voetbal hopen dat wij kampioen worden.
4 0
Ben
5 Punten is niks, PSV hoeft maar 1 keer niet te winnen en we hebben het in eigen hand. En om te beginnen mogen ze zonder Lozano naar Feyenoord, en met een beetje geluk zonder Lozano tegen Utrecht. Zou me niet verbazen als we 15 april een voorsprong verdedigen.
5 -2
Redrum
Als Ajax daadwerkelijk zo blijft voetballen en blijft winnen dan is het niet geheel ondenkbaar dat wij als koploper naar Eindhoven gaan nee. Maar goed, met het verloop van dit seizoen tot nu toe ben ik op dit moment al tevreden als wij bij winst in ieder geval de koppositie over kunnen nemen in Eindhoven.
0 0
Piejotter
Zowel Ajax als PSV zijn heel kwetsbaar. Helaas moet ons clubje nog 5 punten goed maken, dat is niet onmogelijk maar wel moeilijk. Hoever zakt PSV terug is nu de vraag ?
8 0
433metdepuntnaarlinks
Mee eens, als je die dosis geluk van PSV tot nu toe eraf trekt zou je eigenlijk ongeveer gelijk staan qua punten en was Ajax favoriet. Natuurlijk valt er ook wat te zeggen dat ze steeds stug winnen, laten we t maar "kwaliteit" noemen. Je ziet het nu, zit het een keer tegen dan is het defensief stuntelig, alles ballen worden naar voren geknald, 5 man achterin en ook de irritaties komen langzaam naar boven.

Wij winnen echt niet alles meer (al zie ik ons ook niet meer veel punten verspelen) maar ik zie het PSV ook echt nog wel een paar keer lastig krijgen dus t hangt er idd vanaf; hoe ver valt het terug en hoevaak kunnen ze nog een 2-1 of 1-0 over de streep trekken zonder dat t fout gaat.
0 0
Ajaxtrouw
Alleen doet Fnoord as zondag natuurlijk niks met het oog op de beker
10 -1
Redrum
Ik verwacht ook vrij weinig van Feyenoord. Geen idee of ze zich gisteren ook al aan het sparen waren voor de beker, maar Heracles was gewoon beter en de overwinning van Feyenoord was dan ook zwaar onverdiend.
1 0
Ferd
Ze moeten wel punten pakken zodat ze kans blijven maken op nacompetitie indien ze de beker niet winnen
1 0
PuurGeluk
Yup, dat wordt gewoon 0-5. Lozano of niet.
1 -1
Godenzoon24
Juist. Van volgende week moeten we niet teveel verwachten.
1 -1
Nagilahava
Wij gaan zeker niet alles winnen. Er zullen meer partijen als Utrecht komen.
2 -7
FlyingDutchMan
Als je toch die glazen bol uit de kast hebt getrokken, hoeveel gouden medailles pakken we nog?
1 -1
Rujar
Hou op met die amateur psychologie... is hij ervaringsdeskundige of fluistert iemand dit soort onzin in. (Schone / Veltman)
3 -15
gras
Dit is gezond verstand, geen amateur psychologie.
13 0
ambtenaar
Hij zegt toch niks geks ?
Waar heb jij moeite mee ?
11 -1
vdvaart23
Als Ajax balbezit is hij echt geweldig. Positioneel geniaal en goed aan de bal. Daar kan ik echt van genieten.
Verdedigd wisten we allemaal wel dat het wat minder is, erg traag vooral, maar waar ik mij aan begin te storen is de lichtzinnigheid in de duels en terugverdedigen soms. Nico moet nu bijvoorbeeld die kaart pakken voor een laf duel van Donnie. Ook in het terug sprinten denk ik soms dat hij inhoudt om niet een duel op waarde te verliezen, om geen gezichtsverlies te lijden. Misschien verbeeld ik mij dat laatste in maar hij moet beter met zijn krachten omspringen om meer van waarde te zijn verdedigend. Hij is er sterk genoeg voor.
0 -3
Godenzoon24
Dat inhouden wat je denkt te zien is mis gewoon zijn snelheid. Dat vind ik namelijk zijn enige echte zwakte.
1 0
AlexIbarra
Van onze 3 middenvelder vind ik Donny het agressiefst in de omschakeling en uberhaupt in de duels.

Het kan altijd beter, maar het is maar waar je het mee vergelijkt.
1 -1