Bakker opnieuw toegevoegd aan selectie

BVeenstra, 17-02-2018 om 15:04, 16456 views, Ajax.nl | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft verdediger Mitchel Bakker opnieuw toegevoegd aan zijn wedstrijdselectie. De linksback behoorde ook al tot de wedstrijdgroep rond het uitduel met Roda JC. Ajax speelt zondagmiddag op bezoek bij PEC Zwolle.

Voor een andere linksbenige verdediger, Nick Viergever, komt het treffen met PEC Zwolle nog te vroeg, zo meldt de Amsterdamse club via Ajax.nl. Verder is Max Wöber wel van de partij, maar geeft Ajax wel aan dat de Oostenrijker nog een twijfelgeval is.

Uiteraard ontbreken ook nog altijd de langdurig geblesseerden. Hieronder vallen Benjamin van Leer, Daley Sinkgraven, Vaclav Cerny en Kasper Dolberg.

De selectie:
Andre Onana
Kostas Lamprou
Joël Veltman
Matthijs de Ligt
Max Wöber (twijfelgeval)
Nico Tagliafico
Rasmus Kristensen
Mitchel Bakker
Donny van de Beek
Hakim Ziyech
Carel Eiting
Lasse Schöne
Frenkie de Jong
Siem de Jong
David Neres
Klaas Jan Huntelaar
Amin Younes
Mateo Cassierra
Justin Kluivert
Noussair Mazraoui

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
Als je vandaag wint met 0-1 loop je 2 punten in. Als je vandaag wint met 0-5 deel je een tik uit.
0 0
Finidi en Nwanko
Off topic: dit weekend twee punten inlopen!
0 0
Joseph
Die Bakker is een jongen van Raiola, eerst voor 5 jaar laten tekenen met een minimaal salaris, dan pas een debuut op het veld!
Anders gewoon laten gaan.
5 -1
Piejotter
Hoop dat hij kan spelen, Wober. Althans kan invallen, Erik gaat toch zijn vaste opstelling voorlopig handhaven.
1 -1
Marcw1972
Jammer toch dat Wober zo vaak pijntjes heeft.
3 -2
Ozymandias
Het zou mij niet verbazen als Bakker tegen het einde van het seizoen kwalitatief goed genoeg is voor een vaste basisplaats. Natuurlijk moet hij eerst wachten tot Tagliafico vertrekt of op een andere positie komt te spelen maar het zal niet lang duren voordat hij klaar is voor een basisplaats. Het zou mij trouwens ook niet verbazen dat wanneer Bakker kwalitatief goed genoeg is Ten Hag ervoor kiest om Tagliafico (als die dan nog bij Ajax speelt) op '6' te zetten.

Tagliafico is heeft een enorm spelintelligentie en volgens mij zou hij (net als Lahm onder Guardiola) goed tot zijn recht komen in een centrale rol. Maar het komende anderhalve seizoen zou ik hem (in ieder geval) op linksback houden. Het is namelijk veel te goed dat Ajax nu eindelijk een linksback heeft waar ze op kunnen bouwen. Met Bakker als back-up zal Ten Hag volgend seizoen gewoon een luxe probleem hebben en dat is alleen maar goed.
3 -10
AlexIbarra
Ik heb me ook afgevraagd of Fico de dynamische Cvm zou kunnen zijn waarnaar we al zo lang zoeken (naast dynamische backs). Wie weet komen we er ooit achter.

Ik heb Bakker slechts 3 wedstrijden of zo zien voetballen maar ben er een stuk minder enthousiast over dan jij. Behalve zijn fysiek vind ik haast niets indrukwekkend. Wat zijn de kwaliteiten waardoor jij een basisspeler in hem ziet?
0 0
Ferd
In het begin had je best goeie posts, maar je begint steeds vreemdere dingen te raaskallen
7 0
AltijdGelijk
Ik heb Bakker gister zien spelen.

Hij staat bij de tegengoals gewoon te kijken (niet dat het zijn schuld is) maar Tagliafico zou op die momenten in het strafschopgebied staan om de bal weg te halen.

Bakker is een leuke speler, maar als je Tagliafico op 6 wil zetten dan zou ik eerder Ryan Gravenberch op 6 neer zetten volgend seizoen.

Wat een talent is dat, die kan echt de nieuwe Pogba worden! Is geloof ik pas 15 jaar??

Bakker vind ik een goede speler, maar voor mijn gevoel teveel gericht op aanvallend spel terwijl hij verdedigend af en toe zeker steken laat vallen.

De Ligt was bijvoorbeeld al een klasse beter op die leeftijd, speelde al veel gedisciplineerder.

Danilo, Gravenberch en Lang komen er aan.

Gravenberch is echt een topspeler in de dop (wereldtop)
3 -1
Sergevanw
Eens!! Die Gravenberch heeft een geweldige motoriek fysiek techniek en alles in zich een topper en misschien zelfs wereldtopper te worden die kan deze zomer al mee op trainingskamp om te wennen
1 -1
altijdwelwat
Gravenberch word in mijn optiek enorm gehyped , en heeft verre van een goede motoriek. Zijn benen zitten hem bij tijd en wijle behoorlijk in de weg en het mag allemaal wel wat feller. Maar goed is pas 15 en laat af en toe wel goede dingen zien. Bakker moet ik allemaal nog zien, die laat met regelmaat in verdedigend opzicht en zeker tactisch steken vallen.Noa Lang komt er in mijn optiek wel echt aan , is o19 volledig ontgroeid.
0 0
FlyingDutchMan
Mee eens
2 0
geDaante
Dus je ziet het straks niet zitten om met het middenveld Frenkie - Sinkgraven - Van de Beek te spelen? Dat lijkt mij een heerlijk middenveld met heel veel voetballend vermogen.
4 0
Mözil
Dat zou ik heerlijk vinden! Op de een of andere manier gun je het Sinkgraven ook gewoon om te slagen op het middenveld bij Ajax. Ik denk dat je met deze 3 ook heel veel positiewisselingen kunt uitvoeren wat mede bijdraagt aan de creativiteit van het elftal.
1 0
Turbo
Nico is qua techniek en passing bij lange na niet goed genoeg om als 6 te spelen. Doet het prima als back, maar geeft regelmatig een matige pass vooruit en is niet de meest fijn besnaarde speler. Heeft eigenlijk helemaal niks wat een 6 moet hebben, en zijn voetbalintelligentie zit hem imo meer in het defensieve gedeelte, niet zozeer in zn inzicht vanuit balbezit. Dat Bakker dit seizoen (of uberhaupt op enigzins korte termijn) al het niveau gaat hebben voor Ajax 1 betwijfel ik ook.
4 -2
AlexIbarra
Ik ben het vaak met je eens maar net zoals Theo Janssen voor Vertonghen en Alderweireld niet werkte, ben ik nu ook niet altijd tevreden over hoe de cvm wordt ingevuld. Vind sowieso dat het een optie moet zijn om daar een slimme, dynamische, verdedigend ingestelde speler op te stellen.

Niet omdat ik wil dat wij verdedigend voetballen, integendeel. Omdat ik denk dat de andere 2 middenvelders dan veel vrijer spelen en alle vier de verdedigers wat meer lef kunnen tonen qua indribbelen of een keer diep sprinten. ('Toe maar Joel, hup!!')

Hij moet dus niet de spil zijn waarbij elke aanval begint maar degene die je aanspeelt wanneer er even niets beters mogelijk is.
0 0
Turbo
Is ook prima. Imo was Anita bv een fantastische Ajax 6. Het ging mij niet zozeer om het juiste type maar meer om de kwaliteiten van Tagliafico. Je moet wel een beetje handelingssnelheid hebben en een goede strakke inspeelpass. Dat laatste mis ik bij hem en dat eerste ligt ook niet al te hoog. En als we met Frenkie en vdBeek als halven komen te spelen moet de 6 imo wel een dosis voetballend vermogen hebben aangezien ik VdBeek geen al te bijzondere speler vind aan de bal, en geen al te groot spelaandeel heeft.
0 0
NegentigMinutenLang
Ik ben het met je eens, maar dat zou de filosofie achter het systeem veranderen. In een 4-3-3 is in aanvallend opzicht de CVM heel vaak de spelverdeler, dus begint het opzetten van een aanval ook regelmatig bij de CVM. Op het moment dat je dat niet wil en aanvallende middenvelders alleen / vooral wil laten aanvallen, moet je je CVM in balbezit als verdediger gebruiken. Dan moeten je backs opkomen om het middenveld over te steken, waar ze zonder CVM gelimiteerd in zijn door een gebrek aan afspeelmogelijkheden en richtingen, en heb je door je opkomende back flanken die kwetsbaar zijn voor een counter, mis je overtal op het middenveld waardoor een langlopende aanval minder waarschijnlijk is. Ik zeg niet dat het een slecht idee opzich is, ik denk alleen dat het niet bij dit Ajax past. Wat natuurlijk wel gedaan wordt is het binnen een wedstrijd afwisselen van deze twee vormen, dat is zeker een optie, mits je counters kan voorkomen.
1 0
Budapest
Hij zou dan het type 6 zijn dat ballen verovert en zo snel mogelijk inlevert bij de creatieve spelers. Hij is niet fijnbesnaard, maar heeft wel een functionele techniek en de ability om snel een simpele, goede oplossing te kiezen. Het zou dus best kunnen werken, maar dan moet je wel met 2 creatieve middenvelders en opkomende backs spelen.
1 0