Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Niet in positie om mooi voetbal te spelen'

SJvanveen, 16-02-2018 om 15:59, 8627 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Joël Veltman merkt langzamerhand dat de hand van Erik ten Hag bij Ajax zichtbaar wordt. Met name in defensief opzicht is er het menigeen veranderd en de aanvoerder ligt het toe. 

In gesprek met FOX Sports vertelt Veltman: 'In het spel zie je dat we wat compacter staan, wat dichter bij elkaar. Dat is soms nog wat zoeken omdat sommige jongens wel willen, maar dan moeten we juist bij elkaar blijven. We zijn nog niet helemaal waar we willen zijn, maar dat weten zowel de trainer als de spelers.' 

De titel is het grote doel van het seizoen en daarom vindt Veltman spelontwikkeling niet per se het belangrijkste. 'Het spel is nog niet top, daar willen we aan werken. Maar we zitten nu niet in de positie om mooi voetbal te spelen', aldus de captain, die blij is met de komst van Rasmus Nissen Kristensen. 

'Concurrentie is goed. Deyo (Zeefuik, red.) is natuurlijk weg, dus het is goed dat Rasmus er is en ik soms centraal kan spelen', spreekt Veltman, die niet verwacht dat hij op korte termijn definitief naar het centrum verhuist. 'Zoals het er nu naar uitziet, denk ik van niet.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Maak mij echt grote zorgen over de gehele ontwikkeling bij ajax. We gaan voorlopig niet meer terugkeren naar het nivo winter\voorjaar 2017.
Grootste fout blijft het niet aan trekken van verdedigers in de zomer van 2017. Ons zelfvertouwen heeft daardoor een flinke deuk opgelopen. Daarna hebben de trainers hun stinkende best gedaan om er nog iets van te maken, maar zijn hierop afgerekend.
Structureel gaat ajax naar de knoppen, oude godenzonen besmet, weggewuifd aan de kant gezet als grofvuil.

Dit is de prijs die wij met zijn allen die ajax een warm hart toedragen moeten betalen voor 1 fantastisch jaar. In 1998\99 hadden wij ook zon jaar, we waren de jaren daarvoor superieur in europa, maar opgegeven moment komt alles aan zijn eind, en val je in een diep gat, en kun je als suporter daar moeilijk mee leven.

In de zomer moet ajax weer een herstart gaan maken, met frisse moed en nieuwe mensen opnieuw gaan bouwen, ikzelf ben allang ingesteld dat wij de titel niet gaan halen, dus de teleurstelling zal niet zo groot zijn als bij vele. Psv heeft alleen maar makkelijke wedstrijden, en ik zie ajax met dit spel ook niet winnen in eindhoven het spijt me.
0 0
Ferd
Wober is toch gekocht? En qua zelfvertrouwen, ach, met dezelfde backs haalde Ajax de EL finale dus aan het zelfvertrouwen zal het niet gelegen hebben.
1 0
Afca85meer
Joël denkt dat hij nog wel een keertje centraal kan spelen. Het wordt tijd dat onze aanvoerder vertrekt. Kan niet beter, wordt niet beter en is totaal geen leiderschapsmateriaal. Vooral dat laatste valt me heel erg van hem tegen. Het is in alle opzichten een gemaakte persoonlijkheid. Binnen en buiten het veld.
2 0
3*stars*3
Dit zegt natuurlijk genoeg.
Een prijs is altijd belangrijk voor een topclub maar Ajax is een geval apart.
In Eindhoven maakt het ze geen reet uit hoe ze winnen, Ajacieden zien het graag anders.

Vorig seizoen stond Ajax op het einde met lege handen maar toch overheerst er een goed gevoel bij veel Ajacieden.
1 -1
gras
Omdat Ajax zijn identiteit niet enkel ontleent aan resultaten, maar ook aan de manier waarop die worden behaald. Die identiteit is nog blijvender dan prijzen.
1 0
Babangida83
Dat is dus weer typisch zo'n product dat niet zelf kan nadenken en de trainer maar lekker napraat. Met Bosz zei hij precies het omgekeerde.
2 -1
A-west
Veltman, Veltman, wat loop je toch weer te kwallen. Als je goed voetbalt, win je meestal ook hoor. Druiloor. Als je het slecht doet krijg je wat je vorige week tegen Boere van Twente deed. Als je niks beters te melden hebt, hou dan je muil dicht. Volgens mij begrijp je er nog steeds niet veel van. Van de zomer lekker een stap maken, is goed voor je ontwikkeling he?
4 -5
Ferd
Als je niets beters te melden hebt, hou dan je muil dicht. Volgens mij begrijp je er nog steeds niet veel van.
0 0
rodnet
Kan iemand Veltman alsjeblieft een stuk duct tape over zijn waffel plakken? Ik heb die jongen werkelijk nog nooit op een zinnige uitspraak kunnen betrappen. Als hij kutvoetbal wil spelen moet hij lekker bij Feijenoord of PSV gaan spelen.
4 -2
PetrosQ
Velen hier wijten het slechte spel van Ajax aan de nieuwe trainer. Dat het zijn intentie is om zo te spelen. In het eerste kunnen ze gelijk hebben; over het tweede heb ik mijn twijfels. Ik heb eerder het idee dat de ideëen van Ten Hag, het spel dat hij wil spelen, er nog niet helemaal uitkomen. Ajax speelde de eerste seizoenshelft onder Bosz ook niet altijd best. Spelers zullen altijd moeten wennen aan een nieuwe trainer en de hand van de trainer zal nooit direct zichtbaar zijn. Daar gaat tijd over heen. Dat zie je overal.
0 0
Babangida83
Hoewel je redenering een juiste is, is het met feiten te bewijzen dat Ten Hag verdedigender speelt. Pieter Zwart van vi heeft vandaag toevallig een poging gedaan dit in een beeldanalyse uit te leggen. Zoek daar maar ff op.
1 0
insectenverdelg
Allemaal leuk, maar als Veltman hier uitspraken geeft dat t compacter staat, terwijl t team bij druk zetten steeds in 2 linies uit elkaar valt, dan slaat bij de plank volledig mis. T kan mss de intentie van ten hag zijn, maar tot nu toe is dat in de wedstrijden nog niet het geval. En ook t positiespel is er nog niet beter op geworden. Enige wat ik zie is dat de backs er vaker overheen komen. Maar met Nico is dat ook makkelijker. Wat ik dan ook zie is dat de vleugels minder vrijheid hebben, en dat dat ze niet echt ten goede komt. Maar feit blijft dat ze kans op kans kinderlijk weggeven. Dat kan je toch niet echt compact noemen lijkt me.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Met dit elftal en dit soort type spelers, hoort ajax gewoon erop te klappen. Dit is helemaal geen elftal om degelijk te voetballen, want dan krijgt het juist goals om de oren.
1 0
kaashaas
Pleur is op met klote hand!! Sla de hand aan jezelf
1 -1
Ferd
Zoals jij drie keer per dag doet, rukker?
0 -1
insectenverdelg
??? Als ze weer is heel slecht spelen roep ik ook wel is stelletje rukkers. Maar wat jij hier nu vraagt, dat ze dat ook echt in t veld gaan doen, dat hoeft van mij dan weer niet persoonlijk. :)
0 -1
kaashaas
Whaa
0 -1
amthree
Ik vraag me echt af wat ze in godsnaam op de trainingen doen...
1 0
insectenverdelg
Compacter? Ik zie juist dat niemand de juiste positie heeft in de omschakeling. Elke matige ploeg onderaan rechterrijtje kan er zo doorheen wandelen. Als dat nu nog het gevolg was van hoog druk zetten en goed positiespel kon ik t nog enigszins billijken, maar dat is ook meer uitzondering dan regel ( eerste 20 minuten tegen Twente was leuk, verder eigenlijk nog weinig gezien) Als dit echt de hand van ten Hag Is, dan hoeft die hand zich niet verder uit te werken wat mij betreft.
8 0
leppe
'is er het menigeen veranderd'

Pak verdomme eens een woordenboek als je een stukkie tikt :-)
4 -1
gras
Ik vind dit wel apart om te horen van de aanvoerder van Ajax.

Voor de winterstop was de situatie nog slechter met 10 punten achterstand. Met welk soort voetbal hebben we toen de achterstand - bijzonder overtuigend - gehalveerd Joel? Verdedigend voetbal? Initiatief aan de tegenstander latend?
7 -1
Robinjo1988
Als er mooi voetbal gespeeld moet worden is Veltman sowieso de eerste die afhaakt.
5 -4
Joseph
Dat compact betekend bij te Hag volgens mij meer terug, ik hoop dat hij daar op terug komt.
Voor de rest is Veltman centraal echt een doodzonde, was hopelijk de laatste keer..
2 0
ajax4ever01
Frank de Boer 2.0 voetbal dus!
6 0
Ar
Volgens mij mogen ze helemaal niet mooi voetbal spelen van die Ten Hag.
Die staat alleen maar langs de zijlijn te bleren van compact staan en hoge concentratie.
7 -1
fcpe
niemand speelt mooi voetbal in de eredivisie
2 -9
trooop
Goed gesproken jongen. Letterlijk de enige reden dat mensen graag naar Ajax kijken is omdat ze altijd proberen, ook al lukt het maar zelden, om mooi voetbal te spelen.
2 -1
fcpe
dan ook stoppen met het klagen op PSV , die doen het uitstekend op hun manier
ben klaar met de hypocrieten die denken dat ajax totalvoetbal speelt terwijl het misschien nog triester is dan PSV
2 -4
Labrador
Het verschil met psv is dat Ajax soms best leuk voetbal laat zien en psv niet. Totaal niet.
4 -2
Redrum
Ik wacht met smart op de dag dat wij verlost zijn van Veltman.
9 -7
Ferd
Nou, als ik zo die Kristensen bezig zie, en daarvoor Zeefuik en Tete, ben ik toch maar wat blij met Veltman.
3 -1
Jaridebeste
Mooi voetbal? Begin eerst maar eens met het uitbannen van die vele slordigheden en simpel balverlies. Begin met strijd en beleving. Want zelfs dat is lang altijd niet aanwezig. Over mooi voetbal hoef je het dan nog niet eens te hebben. Dat moet overigens wel een doel zijn wat mij betreft. We zijn ten slotte wel Ajax.
5 0
Ferd
Strijd en beleving, want wij zijn Feyen...... oh, wacht even.

voor de volle 100% inzetten wel, maar strijd? Daar moet Ajax door een technisch overwicht juist van wegblijven.
1 0
booya4afca
Hier krijg je toch spontaan jeuk van...
3 -2
Ajaxvooraltijd
Ik denk dat hij daar wel gelijk in heeft. Op dit moment zijn gegarandeerde 3 punters belangrijker dan mooi spel. Als we 7 punten voor hadden gestaan was het een ander verhaal geweest.
4 -4
Ajacied0343
Ongelofelijk dit..
1 -1
geDaante
Wat een gelul, de titel is altijd het doel, ieder seizoen, dus dan zou je nooit in de positie zijn mooi voetbal te spelen. Lijkt wel alsof ze zich laten inspireren door PSV.

Het is nog te vroeg om te oordelen, maar wat je allemaal onder Ten Hag hoort en ziet, stemt nog niet bepaald hoopvol. Compactheid boven drukzetten is ook niet des Ajax bijvoorbeeld.
6 -2
Ozymandias
"Compactheid boven drukzetten is ook niet des Ajax bijvoorbeeld."

Je doet net alsof het twee verschillende dingen zijn terwijl compact spelen juist enorm belangrijk apect in het drukzetten is. Als je niet compact staat is het makkelijk voor een tegenstander om onder de druk uit te spelen. Compact staan (in de lengte maar natuurlijk niet in de breedte) is trouwens ook belangrijk in het balbezit omdat je de bal sneller rond kan laten gaan. Daarbij is het belangrijk dat Ajax bij balbezit compact staat omdat er dan bij balverlies direct als geheel druk gezet kan worden. Als Ajax bij balbezit niet compact staat moeten ze eerst compact gaan staan voordat ze als geheel druk kunnen zetten.
4 -2
geDaante
Ten Hag hanteert compactheid door in te krimpen naar achteren toe, dus meer opvangen. Uiteraard is compactheid van de linies goed, maar naar voren toe, druk zettend, dat is heel wat anders, en dat doet Ten Hag niet.
2 0
gi0vanni
Dat is nu net een van de problemen, je hebt er niets aan dat de verdediging compact staat als zoals nu de linies te ver uit elkaar staan. En het hoeft niet allemaal in één keer te lopen maar daar kan je geen domme fouten mee goed praten. En tel daar nog wat domme keuzes bij op en dan is er nog veel werk aan de winkel.
2 0
Ozymandias
Ik vind persoonlijk dat Veltman het goed doet (als rechtsback) maar mijn god wat zegt hij toch vaak domme dingen. Hij kan toch weten dat Ajax supporters direct een hissy fit krijgen als hij zo'n uitspraak doet?
2 0
Ferd
Zegt dat iets over de intelligentie van Veltman, of de domheid van heel veel Ajax supporters? Ik gok op het tweede.
0 0
Sampaoli
Pff. Wat een uitspraak.. Als je dermate veel meer kwaliteit hebt dan de tegenstander, zoals 9 van de 10 wedstrijden in de Eredivisie, ben je in de positie om mooi voetbal te spelen. Heel simpel.
4 0
AFCA0492
schijtbakken voetbal....
4 -4