Ajax breekt contract keeper Kotarski open

SJvanveen, 16-02-2018 om 15:29, 10139 views, Ajax.nl | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Dominik Kotarski heeft een nieuwe verbintenis ondertekend bij Ajax. De Kroatische goalie ligt nu tot medio 2023 vast. Eerst liep zijn contract door tot en met de zomer van 2020.

De komst van de goalie stond al enige tijd vast, maar pas op zijn achttiende verjaardag (10 februari) mocht hij naar de Amsterdamse club komen. Nu zijn negentiende levensjaar is ingegaan, gaat hij onderdeel uitmaken van Jong Ajax. 'Natuurlijk moet ik mij aanpassen', vertelt Kotarski tegenover de officiële kanalen van Ajax. 

'Maar ik heb zin om mij te bewijzen, om te gaan trainen en wedstrijden te spelen. Ik heb Jong Ajax gevolgd de afgelopen periode. Er loopt heel veel kwaliteit rond, ik denk dat we echt kans maken op de titel', besloot Kotarski, die moet gaan concurreren met Norbert Alblas, Stan van Bladeren en Peter Leeuwenburgh. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
donpedroh
Ajax is wel toe aan een Balkan keeper; hopelijk wordt katorski het.
0 0
Veliborvasovic
Ben benieuwd. Men heeft nogal vertrouwen in hem. Geen minuut bij Ajax gespeeld en al ruim een half jaar niet gekeept.
0 0
BillSplate
Kan niet wachten tot hij de Jong Ajax keepers uit het basiselftal speelt. Kan er niet bij dat de overige drie heren zo ver in de jeugd van Ajax zijn gekomen. Van Bladeren haalt zijn niveau niet meer en staat stil, maar had tenminste nog wat potentie.
0 0
trodat4030
V Bladeren wordt gewoon verneukt. Speelde slechts 10 wedstrijden in anderhalf seizoen (waarvan 3 vorig seizoen in de A1 (YL)). Zie je dan maar eens te ontwikkelen. Die 450 minuten die Lamprou in Jong heeft mogen spelen, had je ook in je toekomst kunnen investeren door ze aan v Bladeren te gunnen. Maar nu is wel duidelijk dat de Lange een goede keus heeft gemaakt door naar Twente te verkassen. Die had dit seizoen 0 min gemaakt.
0 0
Piejotter
Moet bekennen dat ik dit niet kan volgen. Hij is een nieuwe aanwinst en nieuwe contract word direct opengebroken. Gaat wel erg snel. Soort correctie op het eerste contract? En hij heeft nog geen een wedstrijd gespeeld bij Ajax.?
0 0
Niko1995
Mocht maar tot 2020 tekenen eerst, nu is hij jarig geweest en mag hij wel 5 jaar contract hebben
2 0
Piejotter
Foto rechtsboven: Kotarski en de foto van de beruchte mistwedstrijd tegen Liverpool met Johan Cruijff.
0 0
Van Reenen
De opvolger van André Onana is dus al in huis! Schijnt hele goede keper te zijn, maar wil het eerst met eigen ogen zien.
0 0
KevinDurant
Dat zal Van Leer worden
0 0
FlyingDutchMan
Vermoed dat Ajax op Van Leer hoopt en ervan uit gaat dat Kotarski het eerste sowieso gaat halen.
0 0
fc Barcelona_ke
Concurrentie met leeuwenburgh en alblas? Nee hoor beiden vertrekken dit zomer... van bladeren, kotarski en 3e doelman van eerst elftal.. hoop dat kleine lamprou nog jaar bijhouden... ondanks zn lengte, voormalige kakkerlakken vind ik hem wel goeie doelman.
6 -1
Ajaxvooraltijd
Dat laatste vind ik ook hoor. Je kunt zeggen wat je wil maar ondanks zijn geringe lengte is het een prima keeper.
3 -1
Radikaal
Ja is het ook, hoewel ik niet weet of ie er beter van wordt, als ie maar vijf ballen in een wedstrijd krijgt - want die lengte is wel een heel duidelijke handicap. Niet alleen omhoog (corners) maar ook bij gestrekt gaan (afstandschoten, directe vrije trappen, 1op1 met ruimte) wat een keeper bij Ajax relatief vaak te verwerken krijgt. Kan voetballen. Ook heel snelle reflexen in een druk strafschopgebied, daar is ie erg goed en dus met een team als WillemII ondanks zijn lengte een uitstekende eredivisie-keeper.

Dus ok als back-up maar laten we ons er niet rijk mee rekenen.

Onana gaan we enorm missen. Die is zo goed.

We hebben sinds vdSar niet meer zo'n keeper in NL gezien. Jammer, we hadden altijd heel goede keepers. Ben benieuwd naar deze Kroaat.
0 0
Ajaxvooraltijd
Ik las net ergens dat Kluivert sr deel gaat nemen aan de directie van Ajax. Of kom ik nu met oud nieuws?

https://www.voetbalprimeur.nl/transfergeruchten#rumors_796547
0 0
Suarez16_
Is daar na 2 jaar ellende dan eindelijk het einde van Norbert "blunder" Alblas?
2 -2
Web
Wat er nu loopt komt tekort, hopelijk maakt hij zijn potentie waar
0 0
SuperJ00d
El Maach vind ik wel een hele goeie. Met hem en El Maach zitten we denk ik wel goed in de toekomst!
2 0
Keizer020
Primaaa
0 0
Ozymandias
Hopelijk lukt het Kotarski om snel een vaste basisplaats bij Jong Ajax te veroveren. Leeuwenburgh, Alblas en Van Bladeren zijn allen kwalitatief niet goed genoeg dus als Kotarski daadwerkelijk het potentieel heeft om het eerste te halen moet dat niet al te moeilijk zijn. Het probleem is natuurlijk wel dat hij al een lange periode geen wedstrijden op niveau heeft gespeeld. Al zal dat voor een keeper waarschijnlijk minder uitmaken dan voor een veldspeler.
2 -1
Radikaal
Ik denk niet dat het minder uitmaakt. Niet zozeer vanwege de fysieke fitheid. Een keeper moet vertrouwen hebben en dat krijg je alleen maar door goed te spelen in wedstrijden, over een langere periode. Een beetje als een spits - maar een keeper kan zich niet in een wedstrijd spelen als er geen bal komt - hij kan m niet gaan ophalen, kan niet gaan jagen, kan niet gaan "werken". Daar gaat het naar verhouding nóg meer juist om het koppie. Ook de reden waarom ze keepers niet snel wisselen.
1 0
Ozymandias
Ik denk dat het voor veldspelers veel meer uitmaakt omdat de klik tussen hun en hun ploeggenoten veel belangrijker is dan een keeper. Een veldspeler kan eigenlijk alleen goed in het combinatievoetbal meegaan als hij van zijn ploeggenoten weet wat ze gaan doen en visa versa zijn ploeggenoten weten wat hij gaat doen.
0 0