Ten Hag verwijt Veltman niets bij gelijkmaker

SJvanveen, 11-02-2018 om 15:12, 15673 views, NOS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Erik ten Hag is te spreken over de eerste goal die Ajax maakte zondagmiddag tegen FC Twente. De trainer kijkt niet naar het penaltyincident, maar wat er daarvoor gebeurde. Over het centrum Matthijs de Ligt - Joël Veltman was hij tevreden.

'Het was een spelverplaatsing, goede combinatie en goede individuele actie van Hakim', sprak Ten Hag bij de NOS over de versierde penalty van de Marokkaan die Ajax uiteindelijk aan de overwinning hielp. Even daarvoor had Twente gelijkgemaakt door een fout van Veltman, maar Ten Hag kijkt er doorheen. 'Hij is een ervaren verdediger. Ik denk dat hij ook uitgleed. Dat mag niet gebeuren, maar daarna stond het centrum als een huis.' 

Het eerste doelpunt aan Ajax-zijde vond Ten Hag om van te watertanden. Wat betreft de titelrace wil de oefenmeester weinig kwijt. 'De goal die we maken was geweldig. Hoe wij die uitspelen... Een supertempo zat erin. Daarna wordt het minder en minder. Maar het is wel de klasse dat ze het ombuigen. Er zit karakter in deze ploeg.' Of het aan het eind van de rit iets oplevert? 'Het is te vroeg om daarover te oordelen. Titels worden gewonnen in april of mei, niet in februari.' 

Sven Kramer
Voorafgaand aan Ajax - FC Twente sprak Ten Hag ook al met de NOS. In gesprek met Joep Schreuder tekende de coach op inspiratie te halen uit Sven Kramer, die zondag een gouden medaille haalde op de Olympische Spelen. 'De manier en controle die hij had tijdens de race. De drang om te winnen... Hij is een heel inspirerende sportman.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
brullie
Als er een tegendoeltpunt te incasseren valt is Veltman 80% van de gevallen de veroorzaker....
4 0
carel romijn
Dan is hij de enige
3 -1
Ozymandias
Ten Hag moet vanaf de komende wedstrijden voor Wober en De Ligt centraal achterin en Frenkie op '6' kiezen. Wober is een betere centrale verdediger dan Frenkie en Frenkie is een betere '6' dan Schone. Ajax zal dus een kwalitatieve impuls krijgen als Wober een basisplaats krijgt en Schone eruit wordt gehaald.

Ik denk dat de buitenspelers ook weer beter gaan presteren als er met Frenkie een extra middenvelder met een goede steekpass (en crosspass) opgesteld staat. Daarbij denkt ik dat het voor Neres en Kluivert ook goed zal zijn wanneer Dolberg weer fit en in vorm is. Die is een stuk beter in de combinatie dan Huntelaar.
5 -1
X-RaY
Het grootste probleem is het egoïsme in het veld. Frenkie zeker een vooruitgang op het middenveld maar ik ben bang dat er nog meer egoïsme bij komt en dat moeten ze echt gaan afleren. Het is geen team en dat moet ten Hag er toch echt in rammen want anders wordt het nooit wat.
1 0
Professor
Had het niet beter kunnen verwoorden.
0 0
louis60
Van het Veld (t)-man!
3 -3
blessure
Hoe kan Ten Hag zeggen dat hij super tevreden is, over het centrum de Ligt en Veltman.
Veltman gaat , als CV, tegen NAC, naar een paar minuten al in de fout en ook tegen Fc Twente, gaat het weer helemaal mis.
Veltman is te klein voor CV en maakt teveel fouten.
Terwijl je Wober op de bank hebt, ongelofelijk gewoon.
De wedstrijden onder Keizer, met Wober er in, ging verdedigend, uitstekend.
Waarom niet Wober er in. Schone er uit en Frenkie de Jong op het middenveld?
Vervolgens zegt Ten Hag, dat hij genoten heeft, van het karakter, wat de ploeg toonde.
Hij heeft in de tweede helft, zeker naar een andere wedstrijd gekeken.
6 0
MosesD
Wöber hoort gewoon in de basis. Schöne is al tijdje matig, gewoon op de bank zetten. Net als Huntelaar. Dat Veltman te klein is, dat is van der Gijp geklets. Is gewoon een matige speler, zeker opbouwend.
0 -1
Just_wes
Schóne doet her nog 10 keer beter dan Ziyech. Veldman eruit en Ziyech even lekker bij zinnen laten komen en het bankje laten warmhouden.
1 -2
MosesD
Ziyech is vele malen beslissender dan Schöne.
1 -1
Just_wes
Maar ook vele male onzorgvuldiger. Weet je hoeveel negativiteit het spel van Ziyech met zich mee brengt.
1 0
mistermiyagi
Veltman kan toch niet meer, Wober is echt beter als CV.
Heeft nog geen fout gemaakt, staat als een slager achterin.
Veltman moet echt vertrekken.
5 -2
michaellaudrup
Veltman kan al 4 seizoenen niet meer, maar wat erachter zit kan voorlopig ook niet.
2 0
Afca85meer
Iemand die niet beter kan, moet je het inderdaad niet kwalijk nemen. Dit is exact de reden dat er afgelopen zomer niemand op de stoep stond voor Joël. Komt gewoon tekort. Op rechtsback is het in NL leuk maar ook niet meer dan dat. Centraal is het matig.
4 0
Pierre Heno
Veltman is gewoon niet goed genoeg als (R)CV en is bovendien te klein. Hij miste die bal o.a. door verkeerde timing maar vooral ook omdat hij er niet bij kon. Die nr 10 van Twente ( Haris Vučkić) zou bij Ajax overigens helemaal niet misstaan in de spits: kracht, technisch, en slim spelend. De Ligt had het er een hele kluif aan. Maar Ajax voelt zich nog steeds te groot om dit soort spelers aan te trekken . Volledig misplaatst. Waarom Kluivert jr continu in het centrum loopt te dribbelen ( en daar doorgaans de bal verliest) is een raadsel. Hij loopt zover terug naar Tagliafico dat die dan ook niet meer weet op wie hij de bal moet passen. Kluivert moet juist die diepte inlopen . Toen Younes er voor hem inkwam had ik verwacht dat die meteen wat acties zou gaan maken maar nee hoor ...zelfde acties als Kluivert: halverwege helft van Twente naar binnen trekken of weer tikkie terug. Dat zal dan dus wel opdracht zijn van de coaching. Het leidde er slechts toe dat Twente voor de winst bleef gaan. Maar TEn Hag had veel goeie dingen gezien..nou ...hij wèl dus. Met dit spel gaan we niet winnen in Arnhem of Eindhoven. En die 7 punten zijn heel wat meer dan dat ene puntje van vorig seizoen.
2 -1
X-RaY
De Boer wisselde vaak verkeerd.

Keizer wisselde vaak verkeerd.

Ten Hag wisselt verkeerd of helemaal niet.

Heitinga wisselt te laat of helemaal niet.

Ajax wisselt verkeerd?

Wat gaat er fout hier?
1 -1
Redrum
Ik dacht dat we met Ten Hag in ieder geval iemand zouden krijgen die logische wissels toe zou passen, iets wat volgens mij echt niet heel erg ingewikkeld is. Maar hij weet het te presteren om zo mogelijk nog krankzinniger te wisselen dan Keizer.
0 0
X-RaY
Hij kan natuurlijk niet zijn aanvoerder wisselen.
Maar om Veltman cv te zetten vanwege het feit dat Kristensen speelminuten moet maken omdat hij 'klaar' moet zijn voor het volgende seizoen is volkomen van de zotte. Veltman had NOOIT aanvoerder mogen worden vanwege dit gegeven punt. Helaas kan ten Hag daar niets aan veranderen. Nooit meer cv dat lijkt me toch ook wel duidelijk voor ten Hag. Het is nu de 2e keer dat hij hem cv zet, mij benieuwen...
1 0
Rentokill
Misschien jouw idee over wisselen?
1 0
DavidFerr
Nee vandaag was na de eerste 20 minuten het spel niet goed. Maar laten wij ten Hag de tijd geven. Zijn begin is in ieder geval beter dan dat van Bosz en Keizer.

Eerste 5 wedstrijden eredivisie

Peter Bosz: 10 punten (tegen Sparta - Roda Jc - Willem ii - Go Ahead Eagles - Vitesse)

Marcel Keizer: 10 punten (Heracles - Groningen - VVV - PEC - ADO)

Ten Hag: 13 punten (tegen Feyenoord - Fc Utrecht - NAC - Roda JC - FC Twente)

Zoals je ziet presteert ten Hag qua punten in het begin beter dan Bosz en ook Keizer en dat met een moeilijker programma. Laten wij ten Hag de tijd geven om dit stap voor stap beter te gaan doen en hopelijk de rest van het seizoen alles te winnen.

In het begin vonden velen hier Bosz helemaal niets.
4 -3
koppendicht
De competitie is ook al een halfjaar gaande he. Het is niet zo dat er zoals aan het begin van het seizoen een heel elftal neergezet moet worden.
5 -1
Joseph
Je moet daarin wel meenemen dat Bosz het over moest nemen van de Boer, die moest ze bijna opnieuw leren voetballen. Keizer en Ten Hag hebben een ploeg die voor 80% bestaat uit spelers die de finale van de EL speelde..
Maar goed, laten we hopen dat hij die eerste 20 minuten gebruikt om verder te komen en dat hij in de buurt kan komen van het voetbal dat Bosz liet zien.
2 -3
Bensco
Van de 18 spelers die meespeelden in de Europa league finale zijn er 7 vertrokken. Bijna 40%.
2 -1
wladimir
Onana
Veltman
Sanchez
de Ligt
Riedewald
Klaassen
Schöne
Ziyech
Traoré
Dolberg
Younes

Er zijn vier spelers vertrokken. Idd bijna 40%.
1 0
Joseph
Van de basis spelen er nog 8 van de 11 bij Ajax. Daarbij is Sanchez de enige die ons zwakker heeft gemaakt. Neres doet het beter dan Traore en vd Beek doet niet onder voor Klaassen.
Dan moet je ook nog meenemen dat het een jonge groep is en dan kun je stellen dat het een zeer treurige ontwikkeling die er is ingezet na Bosz.
1 0
Pierre Heno
en qua spelbepaling was dat wel 75%! Sanchez, Traoré, Klaassen Dat scheelt me even een slok op een borrel. Kluivert hield het na zijn goal van hedenmiddag na 10 min al voor gezien en kwam niemand meer voorbij. Schöne maakte zijn complete off day deels goed door de winnende pingel prima in te schieten, Frenkie loopt veel te veel met de bal en vergeet te passen. Als LCV ongeschikt want hij veroorzaakte al bijna de gelijkmaker door opnieuw onderuit te gaan. Tegen Roda leverde dat meteen een tegengoal op. Hij is een middenvelder die moet passen maar zonder dat heilloze postbode lopen want dat haalt all snelheid uit het spel.
0 -1
DavidFerr
Daar heb je wel gelijk in.
0 0
Babayaka
Kijk daar hebben we wat aan. Duurde bij Bosz en keizer een wedstrijd of 12 voordat het ging lopen.
2 -2
Tinus
Bosz ging het radicaal omgooien tov FdB. Keizer had te maken met een dramatisch ongeval met Appie. Ten Hag had als enige de randvoorwaarden om het beter te doen.
2 -1
koppendicht
Ten hag profileert zich als een vrij domme druiloor in plaats van te voldoen aan de onterechte hype dat het een tactisch brein is. Er is een keer aan tafel bij VI geroepen dat hij tactisch sterk is, en dat is een eigen leven gaan leiden. Volgende keer niet meer op hypes afgaan ajb, maar op trackrecord. Trackrecord ten hag = verdedigend voetbal, geen prijzen en weinig ervaring. Precies wat je nu bij Ajax te zien krijgt.
5 -9
michaellaudrup
Ligt dat ook niet voor een deel aan de beleving van de spelers zelf?
2 0
Ellende
Waarop baseer jij dat hij tactisch niet sterk is????
Je hoort van wel, van iedereen waarmee hij gewerkt heeft, zelfs als hij weg is.
Sorry maak ik ga niet mee met jouw hype.
2 0
Joseph
Dit mag Ten Hag alleen zichzelf verwijten, Veltman is een dramatische centrale verdediger. Onbegrijpelijk dat hij niet Wober bracht, vind het erg zorgwekkend dat deze trainer niet ziet dat Veltman dit gewoon niet kan, was met Frenkie ook al een drama.
Als je Kristensen wilt brengen, breng je hem voor Veltman, als je Frenkie wilt doorschuiven, breng je Wober, het is werkelijk zo simpel!
8 -1
noahdepoah
Zo simpel is het inderdaad maar ja al die trainers lopen weg met Veltman, je zou bijna denken dat er een glory hole in het kantoor van de trainer zit.
1 -1
meerzicht
Ik vind Veltman voetballend iers sterker geworden masr verdedigend is het echt heel matig
1 0
michaellaudrup
eigelijk dus nog steeds Ajax onwaardig als ik het begrijp:)
0 0
talent020
verwijt Ten Hag de onnodige onrust, hoe haal je het in je hoofd om met 1 wissel het voor elkaar te krijgen om 3 plekken te wijzigen, het spel was al niet best in die fase, en je zag daardoor de onzekerheid toenemen, voor iemand die bekend staat dat hij tachtisch sterk is vond ik dit een vreemde zet, zoals ik wel vaker zeg, ik geef Ten Hag de tijd, maar beoordeel hem intussen wel, en tot op heden is hij nog geen verbetering t,o,v Keizer
0 0
Odin
4 plekken zelfs...
0 0
Piejotter
Veltman was niet de enige die uitgleed (Kluivert, en Frenkie) Was er iets met het veld of het schoeisel?
0 0
Remark
"Was er iets met het veld?"
Is de paus katholiek?
0 0
HarryHarHar
Het was na de 1-0 dat het aan de inzet mankeerde!, de heren dachten van zo dit voetballen wij wel ff uit.. nou het is dat we geholpen zijn door de scheidsrechter anders hadden we weer tegen totaal onnodig puntverlies door onze eigen lamlendige instelling aangelopen.
nog niet één keer een goed gemotiveerd Ajax gezien onder Ten Hag.. ja de eerste helft tegen 010 maar toen zat de drive van Keizer er nog een beetje in, maar na de rust was dat toen ook over.. en is niet meer terug gekomen net als het hoog druk zette, dat is ook helemaal weg! de nul houden is al bijna net zo moeilijk geworden als scoren... .. want hoeveel kansen moet je hebben om een wedstrijd tegen de nr 17 in het slot te gooien!..........
0 0
meerzicht
Is er een keer eens niets mis net het veld?
0 0
koppendicht
Veltman moet niet meer centraal gezet worden, dat was toch al duidelijk na Roda? Waarom dringt dat dan niet door tot het botte Tukkerse hoofd van ten hag? Ook is al tijden duidelijk dat de jong niet centraal hoort te staan en dat daar wober moet staan. Waarom ziet iedereen de logica der zaken, maar houden trainers vast aan zaken die niet werken.
11 0
Ajax68
En WIJ,....VERWIJTEN Veldman ALLES, wat een KLUNS, en wát een ONKUNDE, die vent kan helemáál niet voetballen, laat staan verdedigen, zo " ervaren ", en nog steeds weer die zélfde fouten BLIJVEN maken, flikker hem eruit .
En als Aanvoerder helemaal ONWAARDIG !
En haal die de Frenkie de Jong daarachter weg, is véél te Langzaam, én speeld te risicovol, zet gewoon Wober daar neer, wat wél een echte verdediger is.
Die wissel was ook al onbegrijpelijk, en wat een draak van een tweede helft, niet om aan te gluren.
Binnen het éérste kwartier had de wedstrijd al beslist MOETEN zijn in het voordeel van Ajax, maar toen was het alweer afgelopen, en geloofden de heren er wel in.
NICO is een verademing, die zal je niet betrappen op lichtzinnigheid of aflatende concentratie.
Deze wedstrijd had een flinke overwinning móeten worden, en dan krijg je zoiets slechts voorgespiegeld, SCHANDE.
5 -11
Michelangelo
Vanaf "Die wissel was ook al" ben ik het met je eens. Alles wat daar boven staat is de grootste onzin.
2 0
EVH
Het is Veltman.
Niet Veldman.
5 -2
JanTa
Frankie gleed ook uit en het scheelde maar heel weinig of er ontstond een doelpunt maar niemand die ik daar over hoor. Heel Ajax speelde gewoon barslecht met steeds meer de accenten op de verdediging. Dat is de hand van Ten Hag.
7 -1
T.reckveugel
Pep ten Hag is de nieuwe wisselkoning, na Keizer en Bosz de volgende in lijn.
Dramatische wedstrijd, weifelaars pur sang
4 -1
Robinjo1988
In plaats van Wober te brengen gaat hij zo raar wisselen waardoor je moet gaan schuiven met het halve team. Wat een tactisch meesterbrein...
8 0
SuaSulejAjax
Klasse haggie. Neem m in bescherming indd!
3 -1
EVH
Verpatsen voor 10 miljoen moet lukken.
In Engeland doen de clubs gekke dingen met geld.
3 0
ElPistolero9
Er zit karakter in deze ploeg?? Vorige wedstrijd zei die ook al: 'er zit veel drive in deze ploeg'.

Precies de 2 dingen die deze ploeg juist niet heeft...
4 -2
Turbo
Gaf hem vorige week nog complimenten voor zn 2e seizoenshelft, maar tegen Roda en vandaag tegen Twente was het dramatisch. Als ervaren speler mag je dit soort fouten onder beperkte weerstand niet maken. Was aan de bal ook om van te janken.

Schrok wel een beetje van Kristensen. Staat heel zwaar op zn benen en lijkt wendbaarheid te missen.
7 -1
PeterVKV
Ik neem Veltman ook niets kwalijk. Hij kan het gewoon niet.
6 -1
ST
Prima rechtsback. Geen centrale verdediger. Wöber is op die positie veel betrouwbaarder.
9 -1
AFCAwooz
Mwah al zie je Nico op links, denk ik dat je toch heel wat mist met de statische Veltman. Hij is wel heel degelijk op rechts maar het schiet voor geen meter op.
2 0
louis60
Veldman is een topper. Als rechtsback. Een echte aanvoeder. Sportief, goed in kopduels, geeft uitgekiende steekballen en wat is ie snel. Maakt bijna geen fouten. Ik kan me voorstellen dat ten Hag lgeen kwaad woord wil horen over Veldman. Met hem worden we kampioen. Dan is maar behelpen over links. Maar ja daar staat een nieuwe speler die net komt kijken.....
2 -12
Ozymandias
Veltman*
1 -1
Ruff Rhythim
Veltman als CV hoeft voor mij niet meer.
Maakt fouten, is te statisch, en is dramatisch traag in de opbouw.
Als rechtsback voldoet ie, als CV niet meer en dat bleek ook al tegen Roda
10 0
Bjorn
Als hij het Veltman niet verwijt, dan hoop ik dat hij het zichzelf verwijt. Klote wissel door 4 posities te wijzigen.
6 -1
AFCZlatan
Dus Ten Hag neemt Veltman niets kwalijk, terwijl Veltman het zichzelf wel kwalijk neemt en eerlijk toegeeft dat het zijn fout was. Een beetje de omgekeerde wereld, niet?
7 0
DavidFerr
Hij neemt gewoon zijn speler in bescherming.
3 0
Ajaxbrl
Had Keizer lekker laten zitten
8 -5
Jaridebeste
Tja, het was natuurlijk ook allereerst jouw fout met die achterlijke wissel van je.
Maar natuurlijk kun je Veltman wel iets verwijten. Dat ie in dit geval niet goed verdedigde bijvoorbeeld. Duhh.
5 0
ErikDeBosz
Laat ik beginnen dat ik nog allerminst onder de indruk ben van ten Hag, maar de spelers mogen ook wel een keer hun hand in eigen boezem steken. Wat spelen ze namelijk als een stel zombies. Het lijkt wel over ze gewoon niet langer dan 15 tot 20 minuten goed kunnen of willen spelen. Het begint flitsend met veel bewegende mensen, goede loopacties, snelle passes, hoog drukzetten en daarna stort het gewoon volledig in en lijkt iedereen het wel best te vinden. Ach een keer balverlies hier, een keer balverlies daar, we spelen tegen Twente wat kan ons gebeuren. Je moet arrogant zijn omdat je dit soort teams volledig te kijk zet, niet arrogant zijn omdat je in potentie een stuk beter denkt te zijn. Ik vond het echt een verschrikkelijke wanvertoning en ik keek er zeker niet voor mijn plezier naar.
5 0