'Spel niet om over naar huis te schrijven'

SJvanveen, 11-02-2018 om 15:00, 12861 views, FOX Sports | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Joël Veltman beaamde na afloop van Ajax - FC Twente (2-1) dat hij fout zat bij de gelijkmaker van de uitploeg. De verdediger was kritisch op zichzelf. 

'Wat wil je horen? Ik schat 'm verkeerd in', begon de Ajax-aanvoerder in gesprek met FOX Sports. 'Gelukkig scoorde Schöne nog de 2-1, anders sla je jezelf voor de kop. Met welk gevoel ik hier nu sta? Dat je uiteindelijk de drie punten hebt, maar we moeten met zijn allen werken aan het spel. Het spel is nog niet om over naar huis te schrijven.' 

Ajax speelde slecht tegen FC Twente, na juist een hele sterke beginfase. Toen tot drie keer toe een kans niet werd benut, viel Ajax als een kaartenhuis in elkaar. 'We werden slordig en dan kom je niet lekker in je spel', aldus Veltman. 'Je pept elkaar dan op in de rust, want je staat voor, maar voor hetzelfde geld scoren ze. Dat deden ze dan ook.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Ajax moet ook kappen met een verdediger aanvoerder te maken. Hoort gewoon een middenvelder te zijn die er midden in staat.
1 -1
Schöne82
De tering, wat een enorm verval t.o.v de eerste 15 minuten!! Niet normaal.
Verder tweede thuiswedstrijd op rij dat ik rond minuut 70 in slaap viel achter de tv.....

Wel 3 punten.....
1 0
ETM
Hoeft ook niet Joel; we hebben het allemaal heel goed kunnen zien.
1 0
Pierre Heno
We pakken gewoon de beker Joël.....(maar dan wel pas volgend seizoen, want daar liggen we ook al lang uit).
1 0
Ajax75Amsterdam
We hadden een aantal jaren geleden met mindere spelers het gevoel hoe dan ook we worden kampioen en dat was 4x op rij ook zo.Er sloop toen een bepaalde mentaliteit in de groep die ik ondanks wat er allemaal gebeurd is toch dit seizoen wel mis.Het is kort dag maar wie weet.
2 0
Ajax75Amsterdam
We hadden bij rust al zeker met 3.0 voor moeten staan zonder te overdrijven.

Inzet insteling Tempo En we zijn er al.En uitspraken zoals we hadden het gevoel dat we er vandaag niet vol op gingen vind ik ook zo La La.Met pech had je vandaag alweer punten verspeeld tegen Twente.

Maar goed Hoop Hoop Hoop.Het zou dan toch leuk zijn als PSV dat nu al Ruim het hele seizoen hoe dan ook bovenaan staat kort voor het einde van het seizoen van de troon gestoten word.En met dat kampioenschap ben ik niet minder blij mee want een paar jaar geleden was het omgekeerd ook zo.

Al vond ik die wedstrijd bij de graafschap zelf ook niet te geloven.dat kampioenschap had ik eigenlijk al als gewonnen gevierd.Maar het liep anders.
0 -1
masterrr
Veltman bewees vandaag maar weer eens waarom hij op de rechtsbackpositie staat, waar hij minste kwaad kan doen.

Komende weken bouwen aan Wober-De Ligt en laat de concurrentiestrijd op het middenveld maar losbarsten!
3 0
KKoossiiee
Ongeloofelijk slechte instelling.
Deze jongen doet zijn best maar valt wekelijks door de mand.
Wordt tijd voor een ander, met deze jongen win je nooit wat.
0 -1
BillSplate
Misschien niet elkaar oppeppen tijdens de rust, maar al veel eerder en op meerdere momenten Joel. Praten durf je enkel voor de camera, maar tegen je teamgenoten praten? Ho maar.

Je kan tegen meerdere teamgenoten zeggen dat ze er volle bak voor moeten gaan tijdens een wedstrijd en aansporen dat ze de boodschap doorgeven. Niet zo moeilijk, maar vergeet soms dat goed voetballen voor jou toch echt te vaak te moeilijk is.
0 -3
mvdk
Hier gaat PSV ook niet zenuwachtig van worden. Als ze een paar potten dik winnen kunnen ze de druk opvoeren, maar nu weten ze dat wij ook gewoon makkelijk punten kunnen verspelen. Vorige week ook al.
2 0
koppendicht
Hoe is het mogelijk dat je met deze ploeg niet fluitend kampioen wordt? Waar hebben we het over. Onana, tagliafico, zyiech, de jong, dolberg, de ligt, wober, neres, dat zijn gewoon absolute topspelers voor de eredivisie. En dan krijg je dit spel voorgeschoteld? Onbegrijpelijk. En ten hag, ga nou eens harde maatregelen nemen in laats van iedereen complimentjes te geven en de hand boven het hoofd te houden. Schone is klaar, de jong hoort op zijn plek. Veltman nooit meer centraal, hooguit rechtsback, wober naast de ligt, en met huntelaar kun je geen voetbal spelen. Hou eens op met dat gebabbel van je en grijp eens in!
7 -1
afcas
je vraagt je af hoe het mogelijk is, maar geeft zelf het antwoord al. schone is klaar. dat weet hij zelf ook waardoor hij niet meer vol druk zet uit angst dat hij het niet meer kan belopen. hierdoor heb je bij iedere vorm vn omschakeling eigenlijk 2 kampen binnen het team en ontstaat er op het middenveld een enorm gat voor de tegenstander om te voetballen...
1 0
PetrosQ
Veltman speelt nu al zo’n 6 seizoenen bij Ajax en wordt dit jaar 25 jaar. Nog steeds laat hij zich simpel uitspelen en versiert hij domme gele kaarten. Hij laat zich vaak simpel over links passeren, kan de voorzet er niet uithalen, speelt een bal compleet verkeerd in, heeft totaal geen actie met de bal aan de voet, heeft een zwakke voorzet en, nog het meest idiote van allemaal, pakt geregeld geel door een domme, onnodige tackel op de helft van de tegenstander. Ik zag toentertijd liever Tete en nu al liever Kristensen. Die heeft verder niks met hemzelf te maken, maar puur zijn prestaties op het veld.
4 -2
PetrusKeizer
wat fijn toch dat we van Keizer af zijn, goeie zet van Oversar was dat toch he, dat voetbal was zooooooooo WISSELVALLIG en ook niet om AAN TE ZIEN, je moest met n vergrootglas zoeken naar de doelpunten ens scoringskansen. en kijk nu ns naar Guardiola 2.0, onze HAG! EEN en al STABILITEIT, resultaten zijn geweldig en ik zie bij elke wedstrijd VOORUITGANG! Ik neem nog ns n lekkere punt appeltaart bij mn pittige bakkie HAG!!
2 -2
BarAjax
Zit je aan de coke? Hij is er net. Hoe lang had Bosz nodig? Juist.. Wat maakte hij van Ajax.. juist, een machine.

Neem nog n snuifie
2 -1
Pierre Heno
Met Sanchez en mèt Traoré erbij ja. En met Klaassen. Bij Dortmund bakte hij er toch ook niets meer van na 8 speelrondes? Zonder stabiel goede spelers ben je als coach ook volledig afhankelijk van wat die spelers er zelf voor over hebben en wat ze aan kwaliteit in huis hebben. Zet Sanches en Traoré in dit team en je wint meteen alles in de NL Klompetitie.
1 0
ETM
Wat Bosz bij Dortmund deed is totaal niet relevant.
Klaassen en Traore stabiel? U bent een hoop vergeten, hoor. Bosz bij Ajax zette een proces in gang dat zou leiden tot het meest aantrekkelijke Ajax in jaaaaren. Met allemaal grillige jonge spelers, en een paar flink opgeleefde routiniers, die er bijna allemaal nog zijn.
1 0
Pierre Heno
Traoré was nota bene bijna 2 maanden geblesseerd en deed mee aan de AC. In die periode verloor Ajax heel wat punten op Feyenoord. Dat ene puntje wat we tekort kwamen kwam o.a. door de afwezigheid van Traoré. Gelukkig deed hij niet alles goed want anders had hij natuurlijk never nooit bij Ajax gespeeld.
0 0
afcas
toch knap, normaal bepalen de resultaten alles, maar onder bosz maakte dat blijkbaar niet uit. of nee, sinds bosz vertrokken is maakte het onder bosz niks uit. toen hij er nog zat was bosz namelijk ook niet goed genoeg volgens velen omdat hij toch geen prijs had gewonnen... wat een treurig volk loopt er op deze site rond.
0 0
ETM
Ik weet niet zo goed wat je wil zeggen. Ik heb niets van doen met wat anderen van Bosz vinden of vonden. Resultaat onder Bosz is EL finale halen, maar niet winnen en een teenlengte te kort komen voor het kampioenschap. Ik ben zelf ook erg van 'hoe' men resultaat probeert te halen. Voetbal kijk ik voor mijn plezier en het voetbal van Ajax kijk ik met nadrukkelijke wensen...
0 0
Michelangelo
Hij heeft gewoon gelijk. Het spel wordt alleen maar slechter en slechter en zijn wissels zijn niet iets wat bij ajax hoort. Aan het einde stonden er 5 verdedigers!!
2 -2
EVH
Ik mis Peter Bosz.
7 -2
PeterVKV
Het spel gaat nooit beter worden met Huntelaar in de spits. Hij komt zwaar tekort als aanspeelpunt, alles gaat veel te snel voor hem. Hij zal er zeker nog een paar inschieten, maar goed voetbal is met zo'n spits onmogelijk. Tel daarbij op de trage opbouw van Schone en Veltman en dynamisch voetbal is bijna onmogelijk. Maar Ten Hag kan het oplossen als hij durft.
4 -1
RoodWit
Dit was wel zo slecht, eerste 30 minuten redelijk tot goed, maar alles erna was Ajax onwaardig.
3 0
flyingsoccer
Om te janken zo dramatisch slecht.
2 -2
GerardAjax26
Dit soort uitspraken heb ik dit seizoen al iets te vaak gehoord.
2 0
EVH
Onze aanval komt op dit moment tekort en functioneert amper.
Te weinig efficient.
0 0
chino
Zou fijn zijn om De Jong te verlossen van de plek in de verdediging. Aan alles zie je dat hij niet kan verdedigen. Dankzij zijn snelheid wordt het nog enigszins gecamoufleerd. Gewoon Wober en de Ligt centraal zo heeft ajax de beste wedstrijden gespeeld.
Op het middenveld moet je keuzes maken, je kan niet iedereen te vriend houden.
6 0
ST
Onana
Veltman - De Ligt - Wöber - Nico
Vd Beek - De Jong - Ziyech
Neres - Hunter - Kluivert
2 0
HarryHarHar
Na de winterstop was er eigenlijk geen één wedstrijd om naar huis te schrijven, ja de eerste helft tegen de kakkies, maar toen zat er nog wat van Keizer in het spel, dat was na de rust ook verdwenen en daarna is het hollende achteruit gegaan zeker qua inzet en beleving!.......... een wedstrijd duurt 90+ minuten, dit komt zo niet goed boys niet met dit kader!.......... het is los zand ipv een hecht team dat wil strijden voor elkaar, dan was het onder Keizer vlak voor de winterstop veel beter en dat was al niet goed genoeg blijkbaar, Met Ten Hag gaat hij het zoals het nu gaat helemaal niet worden, hij zou een tactisch genie zijn..????????????? nou............
4 -1
ElPistolero9
Het ontbreekt deze ploeg compleet aan inzet, beleving, karakter en winnaarsmentaliteit. Het ergste is nog dat 2 van onze meest ervaren spelers (Veltman en Schone) het hardst door de ondergrens zakken, laat staan dat ze de rest aansporen en er doorheen trekken. Ik vraag me af of dit komt doordat de spelers liever met Keizer door hadden gewild.

Er staat geen ploeg op het veld die koste wat kost wedstrijden wil winnen, laat staan kampioen wil worden. Dat worden we dan ook niet.
7 -2
bremovic
had binnen 12 minuten al 4-0 moeten staan
8 -1
EVH
Klopt.
0 0
Mart42
Wat moet er nog gaan gebeuren dat de huidige selectie eens fatsoenlijk dit soort wedstrijden makkelijker gaat winnen? Iedere week een verhaal van Veldman maar het wordt maar niet beter. Pak je verantwoordelijk eens en zorg dat iedereen zich 200% gaat inzetten.
2 -1
Ajaxbrl
Ze moeten van de zomer eens ff 3 geweldenaren kopen voor 20M per stuk en vanaf dan elk jaar fluitend kampioen worden. Dit kan zo niet langer , al 4jaar geen prijzen kom op he! Dit is toch Ajax niet meer..
1 -1
Mikey Stormram
Joël, jij bent als aanvoerder verantwoordelijk voor de motivatie als het slecht loopt. Pak mekaar eens wat harder aan en doordring iedereen ervan dat Ajax kampioen moét worden na 3 niks. Dit doe je het hele seizoen al niet! Neem een voorbeeld aan Vertonghen of Klaassen of lever je band anders maar in...
4 -4
ST
Viel mij ook op hoe hij het koppie liet hangen na de goal. Is ook gewoon geen centrale verdediger.
0 0