'Continu bezig met ontwikkeling speelwijze'

SJvanveen, 11-02-2018 om 12:14, 12954 views, FOX Sports | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Erik ten Hag denkt dat het snelle aanpassingsvermogen van Nicolás Tagliafico te maken heeft met zijn achtergrond. De Argentijn is cruciaal in de steeds beter ontwikkelde speelwijze van coach Erik ten Hag en zijn Ajax. 

'Hij past vooral in de speelwijze die ik graag zie. Hij past daar goed in', begon Ten Hag bij FOX Sports. 'Hij is ook zo opgeleid. Hij is een overlever en heeft een bepaalde drang om in het voetbal te slagen. Het is goed voor een Nederlandse speler om daarmee geconfronteerd te worden.' 

Volgens de oefenmeester van Ajax gaan de Amsterdammers steeds beter spelen. 'Je bent continu bezig met de ontwikkeling van je speelwijze', sprak Ten Hag. 'We hebben progressie gezien, maar er moeten nog een aantal accenten beter. Deze week hebben we drie wedstrijden, dan kunnen we stappen voorwaarts zetten.' 

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik ben niet kapot van ten Hag, maar wij mogen ook van onze spelers verwachten dat zij Elke wedstrijd structureel elke tegenstander in de eredivisie, door de gehaktmolen drukken.
kom op, kijk wie wij hebben lopen, dat kan toch echt niet.
het is niet alleen het probleem van een trainer jongens, de ploeg speelt als een stel mietjes, met hun persoonlijke issues en grootheidswaanzin. jullie zijn nog helemaal nergens, win eerst eens prijzen, en wees blij dat je bevoorrecht bent om voor ajax te spelen. de club van cruijff, en suarez van barca. jullie hebben de EL finale gespeeld, dan kan je toch niet lopen schutteren tegen FC twente!!!?

volgende wedstrijd pec zwolle, voluit en 0-5 winnen en op naar het volgende slachtvee.
0 0
DeGodenzonen020
Goed van Ten Hag dat hij consolideerde. Als Ajax punten verspeelde in de laatste minuten wordt vaak geklaagd over een wedstrijd 'over de streep kunnen trekken'. Daarin was Keizer soms naïef. Zeker nu is resultaat gewoon het belangrijkste. Om zijn werkelijke visie te kunnen ontdekken, heeft hij gewoon wat maanden nodig. Het lijkt me heel goed als er variatie is op het zo voorspelbare 433. Een deel van het feit dat iedereen tegen ons beter speelt, is omdat ons systeem al 40 jaar bijna onveranderd is. Dan is voor het kwalitatief mindere broeders gemakkelijk om druk te zetten op zwakste schakel, compact te staan en te wachten tot de jonkies van ons onrustig worden. Als er variatie is met Ziyech op rm of soms rv, Frenkie op twee plekken, Sink zometeen, worden we onvoorspelbaarder. Lijkt me een goede zaak.

Tuurlijk telt de amusementswaarde wel. Hoog druk is het leukste, maar dat moeten de spelers dan ook wel inslijten. Met zoveel druk op het heilige 433 en aanvallend spel, beperk je jezelf en ben je naïef in een bubbel, precies de bubbel die ook de achteruitgang van ons Oranje nu beleeft en veroorzaakte. Het mooie van crisis is dat het bewustzijn en vooruitgang oplevert. Ik hoop dat Ajax daar ook iets van zal ervaren. In de huidige financiële tegenstroom en toch zon heilig systeem hanteren maak je het jezelf moeilijk. Systeem vormen naar spelers is gewoon pragmatisch en verstandig. Je ziet al dat vele talenten zich niet kunnen schikken en ook dat speelt een rol dat ee een boel het niet redden. Niet enkel kwaliteitsgebrek. Als je spelergericht kijkt en daar een evenwichtig en verrassend aanvallend team mee smeedt, presteer je eerder weer in de Europese subtop
0 0
witchmaster11
Begin dan maar eerst door frenkie naar het midden te plaatsen , tis geen verdediger me neer de trainert
0 0
Rufus
Man man man. Wat een schreeuwlelijkerds hier. Janken als er slecht gevoetbald en gewonnen word. Janken als er goed gevoetbald en verloren word. De laatste jaren is wel gebleken dat het bijna onmogelijk samen gaat voor een heel seizoen. Soms heb je een goede pot met resultaat en vaker een mindere/matige pot met resultaat. Dit was ook onder Bosz. Bosz die 2de werd en tactisch blunderde tegen psv. Bos die schalke van de mat speelde door er na met geluk als nog door te moeten gaan omdat ze uit vernederd werden.

Uiteindelijk gaat het om winnen en wat boeit het nou hoe het gedaan word. Schoonheidsprijzen doen ze niet aan in het voetbal. Als je dat wil dan kan je beter naar schoonspringen gaan kijken.
3 0
DeGodenzonen020
Snap best dat men liever 5-0 ziet dat 2-1 en dat ze liever een 90 min dominerend, wervelend Ajax zien, maar realisme is soms ver te zoeken. Mourinho zou hier ook maanden nodig hebben om zn visie optimaal ten uitvoer te zien. Resultaat is wat nu vooral telt!
0 0
Babangida83
Even voor de duidelijkheid. Dit heeft Ten Hag gezegd nog voor de wedstrijd tegen Roda op ajax TV.
0 0
PetrusKeizer
ik ben nu al MOE van HAG's TRAINERSGELUL!!
0 -3
DeGodenzonen020
En ik van jouw CAPS-gebruik...
0 0
Michelangelo
Ik zie alleen maar een verslechtering in het spel. De enige verbetering die ik zie is een goede linksback.
2 0
31xAjax
Steeds beter ontwikkelde speelwijze????

Wat een lariekoek!!! Er zit totaal geen lijn in het spel en het niveau is allerbelabberst. De speler die iedere wedstrijd een keer of 25-30 de bal verliest is en waant zich onaantastbaar en die halve gare, die hoog in de concentratie zit, ziet iedere week progressie.....

Denkt ie nou echt dat ie duizenden Ajax supporters voor de gek kan houden???
1 -1
Ar
Welke progressie?
Het wordt alleen maar slechter.
De enige verbetering tov voor de winterstop is onze Argentijnse vriend.
En die wissels?
Ik moest even terugdenken aan Keizer. Wat een lafheid zeg.
1 -1
Tscheu
Het wordt steeds slechter.
1 -1
Kikke
Welke ontwikkeling ten Hag? Lachwekkend 5 verdedigers...
0 -1
ST
4. De Jong ging naar t middenveld
0 0
geDaante
Later nog een wissel, in de 89e minuut, waardoor toch met 5 verdedigers.

Tijdrekken tegen een flink verzwakt Twente...
1 0
JanTa
Frank de Boer 2.0 dat geperfectioneerd moet worden.
2 0
Michelangelo
Frank speelde in zijn eerste jaar beter voetbal. Pas toen ajax weigerde om vervangende spelers te halen werd het minder. Dat kun je hem dus niet kwalijk nemen. Met dit team had Frank beter voetbal laten zien.
1 0
Babangida83
Franks argument is altijd 'de kwaliteit van de spelers was te laag'. Maar ook met mindere kwaliteit van de spelers, kun je gewoon verticaler spelen, hoor. En kun je ook gewoon de opbouw zo inrichten, dat het niet steeds terug en breed moet. Gaat gewoon om positioneel goed staan en lopen.
Het eerste seizoen is De Boer gewoon gered door Eriksen die de ballen al bij de verdediging (links aan de zijkant) op kwam halen en er dan wat goeds mee deed.
Daarnaast is het niet echt goed om steeds met excuses te komen. Dat houdt namelijk verbetering in de weg. En dat is helaas nog steeds zo bij De Boer. Ik verwacht niet dat hij veel veranderd is na Inter en CP. (ook bij Inter was het niet echt om aan te zien, overigens, en dat lag niet aan het verschil in cultuur, want de handtekening van De Boer zag je duidelijk in het spel van Inter.)
0 0
Dexy
Daar was vandaag niet veel van te zien, Erik
1 0
trodat4030
Volgens mij zijn we gewoon keihard opzeg naar een 442.. Ziyech op 'rechtsbuiten' is hetzelfde als Schone op 'rechtsbuiten' onder FdB. Mietjesvoetbal! TH heeft níks in Amsterdam te zoeken. Hoogstens als trainer vd tegenpartij!
0 -1
fanforeffer
Wat hebben wij een domme laffe trainer gekregen,onvoorstelbaar. hij eindigt met 5 verdedigers ! En de meest nutteloze man van het veld ,Schone, mag blijven staan ! Hij wisselt in een thuis wedstrijd tegen de nummer 17 van de lijst een aanvaller voor een verdediger. Hij is laf ,dom en een tactisch
onbenul.
2 0
hallo1
Propaganda Ten Hag.

Ik zie het spel namelijk met de week minder worden. Nu moet een coach de tijd krijgen, maar om te zeggen dat het beter begint te lopen is onzin. Ik ben benieuwd hoe spelers dadelijk zich gaan gedragen ten opzichte van Ten Hag. Altijd veel en lang trainen, maar het is vooralsnog niet terug te zien op het veld.
2 -1
erwtenpeller
o,o vertrouwen in Ten Hag.
1 0
tonny
ik zie andere wedstrijden dan ten hag schijnbaar
we moeten gewoon bosz weer terug halen
3 0
DannTheDon020
Nou pas jij je maar eens aan aan de speelwijze
1 0
Marcw1972
Steeds beter spelen? Nou, ik zie het.
2 0
fc Barcelona_ke
A la tagliaficos altijd halen
0 0