Ajax O19 lijdt puntenverlies in aanloop naar PSG

BartVeenstra, 03-02-2018 om 16:34, 26269 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De jeugdteams van Ajax kende zaterdagmiddag een magere dag op de Toekomst. Daarbuiten ging het hen beter af. Zo was het Ajax Onder 19 dat zich niet voorbij de leeftijdsgenoten van Vitesse wist te voetballen en hetzelfde gold voor Ajax Onder 15, dat op hun beurt niet voorbij AZ kwam. Ajax Onder 16 speelde een uitwedstrijd tegen FC Utrecht en die wedstrijd werd wel overtuigend gewonnen. Ajax Onder 17 zou op bezoek gaan bij FC Groningen, maar die wedstrijd werd afgelast.

FT | Ajax O19 - Vitesse O19 (1-1)
De wedstrijd begon vrij rustig aan beide kanten. Het was Ajax dat de bal had en Vitesse dat inzakte, maar toch kwam het eerste gevaar van de Arnhemmers. Ondanks dat waren het de Amsterdammers die nog binnen het kwartier op een voorsprong kwamen. Aanvaller Szabolcs Schön zette zijn eerste actie in en die bleek meteen gevaarlijk. Hij legde terug en Noa Lang kon via de binnenkant van de paal binnenwerken. Vijf minuten later echter, deed Vitesse alweer iets terug. Boy Kemper liet zich in een sprintduel makkelijk wegzetten, waarna Mike de Beer alleen op doelman Issam El Maach af kon en de gelijkmaker scoorde.

Na het Arnhemse doelpunt werd Ajax wat slordiger, maar het was nog altijd de ploeg van John Heitinga dat de boventoon voerde. Het voetbal was tot een bepaalde hoogte prima, maar de eindpass ontbrak steeds. Via Danilo Pereira werd het nog eenmaal enigszins gevaarlijk, maar hij treuzelde te lang waardoor hij op de keeper schoot. Zo gingen beide ploegen aan de thee met een 1-1 tussenstand.

Vrijwel meteen na rust was het diezelfde Pereira die gevaarlijk wist te worden, maar ditmaal miste het schot te veel kracht om doel te treffen. Kort hierna zette Heitinga het om. Ryan Gravenberch kwam op zes te spelen en Jurgen Ekkelenkamp werd verder naar voren geposteerd. Lang kreeg het in de tweede helft vervolgens aardig op zijn heupen. De middenvelder kende tal van goede acties, maar heel serieus doelgevaar kwam er niet uit voort. Een kleine twintig minuten na rust dreigde Ajax wel gevaarlijk te worden, maar op het moment dat Lang de beslissende pass wilde geven, stuiterde de bal op en was de kans verkeken.

Pereira bleef vaak het eindstation van aanvallen, maar de Braziliaan bleek niet scherp genoeg om het gevaar om te zetten in goals. Een kwartier voor tijd was het Ekkelenkamp die het publiek van de banken kreeg. Hij waagde een omhaal, maar zijn inzet ging net over het doel van Vitesse. In het restant van de wedstrijd was het Ajax dat erg haastig opzoek ging naar het winnende doelpunt, maar dit kwam de zuiverheid van het aanvalsspel niet ten goede. Mede daardoor werd er dan ook niet meer gescoord en zo leed het duur puntenverlies tegen Vitesse.

Opstelling Ajax O19: 
El Maach; Ter Heide (Dest 46'), J. Timber, Kemper, Bakker; Gravenberch, Ekkelenkamp, Lang; Schön (Jensen 62'), Pereira, Ylätupa (Kaars 74').
Wissels Ajax O19: 
Plomper, Dest, Margaret, De la Vega, Jensen, Kaars, Solomons. 

Doelpunten:
1-0 Noa Lang (13')
1-1 Mike de Beer (18')

FT | Ajax O15 - AZ O15 (0-0)
Ajax O15 is zaterdagmiddag niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Beide ploegen kregen weliswaar kansen om een doelpunt te maken, maar dit gebeurde niet.

De eerste kans van het duel was voor Youri Regeer, maar zijn lob ging over het doel van AZ. Even later kreeg ook AZ kansen, waarbij Dani van den Heuvel onder meer een bal uit de kruising wist te tikken. Na rust gebeurde er wat meer en vooral AZ leek de betere kansen te hebben. Zo ging er een bal voorlangs en raakten de bezoekers ook de paal.

Aan de andere kant raakte Regeer de lat, maar echt grotere kansen kreeg Ajax niet. AZ kreeg nog wel enkele kansen, maar Van den Heuvel wist met enkele knappe reddingen een tegentreffer te voorkomen. Zo was AZ vlak voor tijd dichtbij met een kopbal uit een corner, maar kon de keeper de bal nog net onder de lat vandaan tikken.

Opstelling Ajax O15: 
Van den Heuvel; Oostwoud, Dakriet, Bonnah, Camara; Regeer, Yah (Mukeh 60'), Campagne; Markelo (Achemlal 50'), Enem (Quaedvlieg 65'), Braspenning;
Wissels Ajax O15: 
Setford, Mukeh, Quaedvlieg, Achemlal, Karahasanovic;

Doelpunten:
-

Overig duel:

FT | FC Utrecht O16 - Ajax O16 (2-7)

Opstelling Ajax O16: Raatsie; Mbinga, Kasanwirjo, Warmerdam, Aksit; Unuvar (De Vries 60'), Beelen (Scholten 60'), De Waal; Hoogewerf (Pynadath 41'), Pinas, Hernandez.
Wissels Ajax O16: Pynadath, De Vries, Dieker.

Doelpunten:
Jaymillio Pinas (drie), Max de Waal, Enrico Hernandez (twee), Neraysho Kasanwirjo

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Pinas blijft maar scoren.
0 0
altijdwelwat
Heel matig onder 19 gezien , alleen Lang laat zien dat hij dit niveau ontgroeid is. Verder erg matig voetbal zonder lijn en ideeën, weet iemand wie er dinsdag mee spelen als dispentiatie spelers ??
3 0
NouriVandeBeek
Sierhuis en Sidoel volgens mij.
0 0
AFCAdam
Vandaag een sterke (1helft) o16 tegen een matig Utrecht.

Geen verassingen.. en waren weer de gebruikelijke individuen die uitblonken...

Warmerdam en Beelen controlerend goed, Unuvar met zijn creativiteit voorste linie in stelling bracht en een koelbloedige Pinas die ze erin schoot.

Heb laatste 20 minuten van o15 kunnen mee pikken... En helaas niets bijzonders te melden wat noemenswaardig is...

Iemand die de 1e helft gezien heeft en kan vertellen hoe Campagne, Owusu, Markelo en Yah speelden?

Persoonlijk verwacht Ik veel van Campagne de 2e helft van het seizoen.
1 0
Minsc
Gelukkig, geen verassingen, iedereen leeft nog.
0 0
geDaante
Van Ajax -15 zal je later een samenvatting van ongeveer een half uur kunnen terugkijken op YouTube, zoeken op 'Hillen'. Die kerel, volgens mij een vader van een talentje, neemt al hun wedstrijden van AZ -15 op en zet ze op YouTube.

Spelen leuk, dat AZ -15, met een paar leuke talentjes. Combineren veel, willen altijd aanvallen, denken naar voren, etc.
0 0
mikemeat
Az 015 gewoon de betere vandaag en eigenlijk al hele seizoen. Bij Ajax individueel aantal goede spelers maar als team niet goed genoeg. Az ook een aantal zeer goede spelers. Spelen een stuk of 4 oud spelers van AFC Amsterdam. Daar heeft de scouting van Ajax liggen slapen. Rio Hillen (nummer4) is er een van.
0 0
Michelinho
En weer gelijk tegen Vitesse.
0 0
geDaante
Who cares? Als er maar getracht is goed en des Ajax te voetballen, en de individuele speler voorop staat. Niet dat ik denk dat dat nog het geval is, in ieder geval niet voldoende.
3 0
Michelinho
Ben ik met je eens, maar toch heb ik liever dat ze winnen.
1 0
koenos1
Aardig matig met zo'n opstelling
2 0
Michelinho
Aankopen Ylatupa en Jensen gewisseld, Lang en Bakker behoorden tot de beteren volgens verslaggeving.
3 0
TimAFCA
Goed om te zien dat Gravenberch speelt.
0 0
FlyingDutchMan
Leuk middenveld, lekker aanvallend. Ryan was afgelopen week geweldig vs die kakkerlakken!
0 0
wolterx
O15 belangrijke pot, zou voor Unuvar en Hoogewerf een beter potje zijn dan nu tegen Utrecht met de o16. AZ hun team is echt zeer goed, winnen alles, krijgen vrijwel niets tegen. Enkel onze o15 heeft punten afgesnoept en dat was met een uitblinkende Naci.
1 0
NouriVandeBeek
Noa Lang en Mitchell Bakker in de basis. Die staan dinsdag tegen PSG aan de aftrap.
0 0
FlyingDutchMan
Zou Ajax Vitesse op Ajax tv te zien zijn?
0 0
Sunstridr
Highlights waarschijnlijk, maar niets meer.
0 0