[Update II] Witschge officieel individueel trainer Ajax 1

BVeenstra, 17-02-2018 om 08:50, 18095 views, Algemeen Dagblad, De Telegraaf | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Richard Witschge blijft tot de rest van het seizoen assistent-trainer van het eerste elftal van Ajax. De oefenmeester zal die rol fulltime gaan vervullen, zo melden De Telegraaf en het Algemeen Dagblad.

De oud-speler was in Amsterdam al actief als individueel trainer in de jeugd, maar gaat nu dus hoofdtrainer Erik ten Hag assisteren. Witschge ging onlangs mee op trainingskamp naar Portugal en in eerste instantie zou het bij die week blijven. Echter, de samenwerking beviel van meerdere kanten, waardoor Ten Hag al snel wilde dat Witschge voor vast bij de technische staf zou blijven.

Update - 14.15 uur (2 februari 2018)
Ajax-trainer Erik ten Hag is blij dat Richard Witschge tot het einde van het seizoen is toegevoegd aan de technische staf van Ajax. Dat liet de oefenmeester vrijdagmiddag weten op de persconferentie. 'Er zaten wat hiaten in de staf en de taakvelden. Daarna gingen we met een grote groep naar Portugal. Ik vond dat er toen qua mankracht een trainer bij moest. Ik had er graag een specifieke trainer bij voor de aanvallers en die ontbreekt in mijn ogen nog steeds.'

Uiteindelijk werd Witschge door Ajax naar voren geschoven. 'Ze zeiden dat hij zich uitstekend ontwikkelt en dat hij een geschikte kandidaat is. In Portugal en in de weken erna heb ik gemerkt dat dat zo is. Hij heeft een scherp inzicht, zegt wat hij ziet. Vanuit de jeugd kent hij alle spelers, speelt een mentorrol, spreekt Spaans. Ik heb toen gezegd: ik wil hem erbij houden waarop de directie zei het een halfjaar te willen aankijken. Als het goed bevalt en hij zet zelf deze lijn op de lange termijn door is het mogelijk dat hij in de staf blijft.'

Toch is ook een spitsentrainer nog altijd welkom bij Ajax, zo legt Ten Hag uit. 'De ontwikkeling van jonge spelers is belangrijk. Die moet je specifiek trainen, coachen, begeleiden. Dan heb je specialisten nodig om daar heel doelgericht mee aan het werk te gaan. Ik wil dus inkleden dat het daadwerkelijk gebeurt. Zo kun je procenten verbeteren. Dat is voor het team beter, maar ook voor het individu', aldus de trainer, die niet op eventuele namen wil ingaan. 'De directie kent mijn wens, we zijn het wel aan het bekijken. Ajax zal altijd eerst intern kijken, al is iemand van buitenaf soms ook heel goed.'

Update II - 08.50 uur (17 februari)
Richard Witschge is officieel individueel trainer van Ajax 1. De Amsterdammer heeft tot 1 juli 2018 een contract getekend bij de Amsterdamse club. Eerder al gaf trainer Erik ten Hag aan dat Witschge zou worden toegevoegd aan de technische staf van het eerste elftal van Ajax. In eerste instantie tot en met het einde van het seizoen, maar een langere samenwerking zou niet uitgesloten zijn.

 

Wij feliciteren @richardwitschge met zijn verbintenis met @afcajax als individueel trainer van Ajax 1 tot 1 juli 2018!

Een bericht gedeeld door Players United (@playersunited) op

De nieuwe Onze Trots al bekeken? Ja, inderdaad, want we zijn op video! Bekijk hier de Onze Trots met Klaas van der Eerden!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Ik hoop dat zijn dochter ook een contract krijgt.
1 -3
Mart42
Die gene die jou een duim omlaag heeft gegeven heeft een beroerd slecht leven:-))))))
0 -1
433metdepuntnaarlinks
Kent de club en ik denk dat het ten Hag en Schreuder dus wel bevalt hoe hij werkt. Ook fijn dat hij Spaans spreekt, niks op tegen dus. Kan geen kwaad lijkt me!
1 -1
gras
Heb het idee dat hier wel meespeelt dat Ten Hag Witschge nog kent als tegenstander. Niets mis mee trouwens.
1 -1
blueberry
Waarom heeft Huntelaar en spitsentrainer nodig?
1 0
dezeman
Omdat hij een professionele sporter is en elk klein beetje kan helpen om beter te worden, ook al ben je in de 30. Ik denk dat iemand als Huntelaar heel goed begrijpt waarom dat juist wel nodig is.
0 0
DavidFerr
En Cassierra, Dolberg, Sierhuis en Danilo Pereira dan.

Zelfs iemand als Robben probeert nog steeds beter te worden.
1 0
SjakieWolfs
Marko Pantelic spitsentrainer of Patrick Kluivert.
2 -1
Juichtoon
Zijn we ook in een handomdraai van al die langdurige hamstringblessures af ;-)
0 0
Web
Nou Richard het gaat je goed denk ik? zo kennen wij je niet.
0 -1
Daveajax1976
Snap nog steeds niet waarom jari litmanen geen functie bij Ajax heeft
5 0
dezeman
Ik denk dat Jari het gewoon prima naar zijn zin heeft in Finland en Estland (waar hij ook vaak is vanwege zijn vrouw). Het zou fantastisch zijn als hij ooit weer bij Ajax kwam werken, maar die man heeft ook zijn eigen leven en naar Amsterdam verhuizen moet daar maar net binnen passen.
0 0
FlyingDutchMan
Litmanen oohhoo Litmanen oohhooo
2 0
Web
Zou kunnen. Maar niemand van ons weet of hij dat geschikt voor is.
0 -2
gras
Hoe krijg je het uit je strot. Jari is zowel qua persoonlijkheid als qua techniek en tactisch inzicht een voorbeeldtrainer, in ieder geval op jeugd- en individueel niveau.

Ik vind het prima als hij de boot afhoudt, want teveel grootheden raken beschadigd. Laat mensen maar met diep respect over hem blijven praten, in plaats azijn over iemand met ongeëvenaarde verdiensten - zoals Bergkamp - uit te gieten bij gebrek aan een eigen leven.
0 -1
Web
Zeg ik van niet? Uit je strot, gelukkig dat jij het weet.
Misschien wel eens gehoord van over kunnen brengen?
0 0
Ar
We hadden al een spitsentrainer, maar die staat nu op non-actief.
En dat terwijl de aanvallers lovend over hem waren.
Maar Overmars en zijn pikkie, daar is ie nogal snel op getrapt.
1 -10
Web
Maar dat komt omdat je deze mensen te veel macht geeft, helemaal eens Bergkamp was een uitstekende spitsen trainer.
2 -1
BillSplate
Welke spits is dan dankzij hem echt beter geworden? Zo lovend is niet iedereen over hem hoor. De spitsen die positief over hem waren, lieten het niet zien. De spelers die positief over hem waren, lieten meer horen dat hij nog steeds perfecte aannames heeft, maar hij kon dat onvoldoende overbrengen als je het mij vraagt.
2 -2
Web
Ze zijn wel lovend over hem, maar hij had te veel macht. Daar ging het fout.
Iedeale spitsen trainer.
0 0
vijfennegentig
Kluivert of Bergkamp hoorden deze rol allang te vervullen. Smh
0 -3
MankeNelis
Patty Kluivert
0 -1
Barric
Ik zou Huntelaar alvast aanstellen als spitsen trainer. Eerst in deeltijd en daarna vaste spitsen trainer!!
4 -1
CyclOwneD
Hier zat ik dus ook aan te denken. Lijkt me niet eens een verkeerde move.
2 0
Barric
Precies, Huntelaar heeft alles al meegemaakt en kent 't klappen van de zweep en kan elke toekomstige spits zijn leepheid en geslepenheid in de zestien bijbrengen. En Ajax houdt geld in z'n zak!!
1 0
Ferd
John Bosman doorschuiven vanuit de jeugd?
5 0
BennJii020
Bergkamp mag van mij puur spitsentrainer worden... Als ie zich maar nergens anders mee bemoeit
5 -2
MankeNelis
Hij is wel de ultieme spitsen trainer.
0 -2
Pingpong
Pietje Keur als spitsentrainer
0 0
Duif63
Haha Piet (Li)keur. Was wel een kleurrijk figuur ja.
1 0
Jornnn
Ik had een andere PK in gedachte. Een met de nodige ervaring als trainer en jaren een van de beste spitsen ter wereld is geweest.
1 -1
ajaxinho
Geweldig nieuws!

Kan Winter geen andere rol krijgen?
Lijkt me niet verstandig om twee middenvelders als assistenten te hebben.
0 -3
Ar
Ik snap niet zo veel van de kritiek op Winter.
Als speler was ie multifunctioneel en kon desnoods als back en zelfs als mandekker spelen. Ik denk dat een Frenkie heel wat aan hem heeft. Spelers die in staat zijn om een tegenstander uit te schakelen, te mandekken indien nodig, als back kan fungeren, en die voetballend ook sterk zijn, zijn schaars. Maar ook spelers die je als eerste op je wedstrijdformulier zet.
0 0
afcas
je weet dat assistenten geen specialistentrainers zijn? als assistent moet je over de zelfde eigenschappen beschikken als een hoofdcoach. vooral tactisch inzicht is erg belangrijk en over het algemeen zijn middenvelders daar het sterkst in. dus dat er 2 daarvan assistenten zijn is dat helemaal geen probleem. afhankelijk natuurlijk van hun kwaliteiten en prestaties, maar zeggen dat er teveel van zijn puur omdat ze in dezelfde linie hebben gevoetbald is vrij onzinnig...
1 0
Ferd
Waarom lijkt het je niet verstandig? Zijn twee totaal andere types, vullen elkaar misschien wel prima aan.
3 0
Causio
Wel goed een stevige dosis Amsterdamse humor en tempo in het team! Een beetje nodig met een dooie alsTen Hag!
6 0
Vlieske
Tot het einde van het seizoen? Omdat ten hag dan ontslagen wordt?
3 -6
Woodenshoe
Goeie zet denk ik! Mooie gozer met humor, kan heel belangrijk zijn in deze groep met de strenge ten Hag.
7 0
4xEC1
Moet ook ruimte zijn om te lachen idd..
Over Witschge als voetballer, hij was nooit de beste speler vond ik maar voor mij wel de koning van de opening naar de andere kant van het veld als Ajax ingesloten dreigde te worden. Daardoor ook echt wel belangrijk geweest.
1 0
AlexIbarra
Het is natuurlijk maar wat je onder 'beste speler' verstaat maar puur technisch vond ik Witschge (zeker in zijn jonge jaren) juist heerlijk om naar te kijken.

Beetje type Özil wat mij betreft, miste net effe de drive en scherpte voor de echte wereldtop. Wel iemand die het op een goede dag de wereldtop lastig kon maken qua techniek en gogme.

Qua rendement hadden wij uiteindelijk meer aan Davids maar Witschge had een mooiere stijl.
3 0
Lagasj
Witschge was een fantastische voetballer.
2 0
Tinus
“Witschge zou de beste voetballer ter wereld zijn als hij ook nog snelheid had”, alsdus Zidane een jaar of 10 terug.
3 0