[Update III] Younes traint weer mee bij Ajax

BVeenstra, 02-02-2018 om 13:35, 52747 views, De Telegraaf, Ajax | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax verwacht Amin Younes woensdag terug in Amsterdam. Dat meldt Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf woensdagochtend via Twitter.

Het is nog niet bekend of de buitenspeler direct aansluit bij de groep of dat er eerst een gesprek moet plaatsvinden met de clubleiding. Younes stond op de drempel van een directe overgang naar Napoli, maar wegens privéredenen wil de Duitser pas in de zomer een transfer maken.

In dat geval is Younes transfervrij en verdient Ajax geen geld aan hem. Was hij deze transferperiode vertrokken, had Ajax een transfersom van vijf miljoen euro geïncasseerd. Het contract van Younes loopt na dit seizoen af. Waar Ajax van mening is een optie te hebben om deze met een jaar te verlengen, is daar volgens het kamp-Younes geen sprake van. Verweij spreekt van een optie bij een bepaald aantal gespeelde wedstrijden of een wederzijdse optie.

Update - 14.15 uur (31 januari 2018)
De reden van het afketsen van de transfer van Amin Younes naar Napoli is ook voor Ajax nog onduidelijk. De zaakwaarnemer van de Duitser, Nicola Innocentin, liet weten dat zijn cliënt vanwege privéomstandigheden pas in de zomer naar Napoli wil. In zulke gevallen wordt vaak aan iets ernstigs gedacht, maar volgens Ajax is daar geen sprake van, zo meldt de NOS.

Inmiddels is Younes weer terug in Amsterdam, maar volop reageren wil Ajax nog niet. Dat wil de Amsterdamse club pas als de transfermarkt gesloten is. Wanneer Younes bij Ajax blijft, komt er een gesprek met Ajax-trainer Erik ten Hag. De oefenmeester zal dan aangeven wat hij met de buitenspeler van plan is voor de rest van het seizoen.

Update II - 19.40 uur (31 januari 2018)
Ajax heeft in een officiële verklaring laten weten dat Amin Younes het seizoen afmaakt bij Ajax. De buitenspeler kreeg van de club toestemming zijn transfer naar Napoli af te ronden, maar zag hier wegens persoonlijke omstandigheden van af. Ajax laat weten dat de Duitser met Marc Overmars en Erik ten Hag een goed gesprek heeft gevoerd, waarin van beide kanten het vertrouwen naar elkaar is uitgesproken.

Overmars: 'Amin vond het uiteindelijk voor zichzelf beter om bij Ajax te blijven en van ons hoefde hij bovendien niet weg. Wij kunnen hem goed gebruiken en zijn dan ook blij met deze beslissing. Het streven is om op alle posities een dubbele bezetting te hebben. Dat is nu het geval en daarom kan ik mij vinden in deze wending.'

Update III - 13.35 uur (2 februari 2018)
Amin Younes heeft vrijdag voor het eerst sinds zijn transfersoap weer meegetraind bij Ajax, zo meldt de Amsterdamse club via Ajax.nl. De Duitse aanvaller stond op de drempel van een overgang naar Napoli, maar op het laatste moment ging deze transfer niet door. Officieel vanwege privéomstandigheden, maar her en der zijn andere geluiden te horen. Verder trainde ook Joël Veltman weer mee. De aanvoerder was eerder deze week nog afwezig, maar dit keer was de kersverse vader weer van de partij.

De nieuwe Onze Trots al bekeken? Ja, inderdaad, want we zijn op video! Bekijk hier de Onze Trots met Klaas van der Eerden!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNelis
Update IV - Younes zit op de tribune.
0 0
michaellaudrup
Hij heeft gewoon een dealtje gemaakt met Napoli en word er een stuk beter op als hij eind van het seizoen gratis de deur uitloopt. Kunnen ze die 5 miljoen via een verdeelsleuteltje splitsen.
2 0
DonAdam
Zou best weleens kunnen. Naar verluid wilde Napoli hem direct verhuren, en ik neem aan niet bij een club van het niveau van Ajax.
0 0
ajaxinho
Kun je toch nog kampioen worden ;)

Succes Younes!
1 -2
Leviathan
Ff offtopic. Ik droomde vanacht dat ajax met 9-2 van nac won haha. Ik ben benieuwd meeste dromen zijn bedrog helaas
1 0
Boer Gijs
Ik hou hem in het achtergrond. Er zijn hier wel vaker dromen uitgekomen.
0 0
Ajacied33
Met de nieuwe trainer is een 2-0 zege op NAC een monsterzege... Flauw ik weet het..
2 -1
Gerrr
Een erg onduidelijk verhaal,ik hoop dat Ajax zich niet door deze dwerg en zijn zaakwaarnemer in de zeik laat nemen.

Bij twijfel,pleur hem maar op de bank....bij jong.
3 -3
ajax4ever01
Joepie
1 0
Marcao
Welcome back, Younes! Efkes gauw leren afwerken en dan gewoon lang bij Ajax blijven :o)
4 -3
klompv
Younes !
3 -2
vincent_DV
Even helemaal off-topic maar dit heb ik al een hele tijd in mijn hoofd en ben benieuwd naar de meningen.

Iedereen hekelt Man City steeds omdat ze overal spelers wegkapen die ze helemaal niet nodig hebben en die alleen gebruikt worden om geld mee te verdienen. Maar ik vraag met steeds af waarom Ajax dit niet in het klein doet. Ajax heeft namelijk geld genoeg. Dit heeft meerdere voordelen:
- Er kan geld mee verdient worden
- Je kan je eigen competitie er sterker mee maken
- Je kan spelers hebben die wel goed genoeg worden voor Ajax

Waarom zou je als Ajax zijnde niet een potje geld beschikbaar maken(20-30 miljoen, ik zeg maar wat) en hiervan spelers kopen die nu nog niet goed genoeg zijn voor Ajax maar die wel veel potentie hebben. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat bij wijze van Groningen bij Ajax aanklopt met een speler die hun financieel onhaalbaar lijkt. Ajax koopt deze vervolgens en stalt hem bij Groningen. Hier zou Groningen zelfs een vergoeding voor kunnen betalen. Groningen profiteert hiervan doordat ze bijvoorbeeld 20% van de toekomstige transfersom krijgen. Hiervan krijg je een sterkere Eredivisie als dit vaak gebeurt. Ajax kan zelf ook speuren naar zulke spelers en ze dan vervolgens proberen te stallen bij clubs. Of wanneer Ajax over een speler twijfelt kunnen ze hem alsnog nemen en het dan 1-3 jaar aankijken en vervolgens verkopen of bij Ajax houden. Hierdoor heb je de spelers al en hoef je geen grote transfersommen te betalen. Er zijn zat voorbeelden uit het verleden die een kleine investering vergde van minder dan 3 miljoen waar Ajax bijna geen verlies op zou lijden. Ook zou je de beste jonge spelers uit de jupiler league kunnen halen en stallen in de Eredivisie zodat ze minder snel gaan cashen in het buitenland. In een gunstig geval hou je er uiteindelijk zowel geld als spelers aan over als Ajax zijnde. Je kan haten op Manchester City maar zij hebben hierdoor wel een extra verdienmodel en als er 1 Nederlandse club is die dat ook kan doen is het Ajax wel.
1 -2
Ajax27
Als een speler niet bij Ajax haalt om ook maar 1 wedstrijd te spelen, zal ie voor een paar ton verkassen. Dat is het verschil 3n daarom kan Ajax dit niet doen. Wij leiden spelers op voor Ajax1, lager dan dat is niet rendabel. vanuit Man City zijn er nog heel wat niveaus onder om rendabel te blijven.
1 0
gi0vanni
Ajax heeft dan wel een aardig eigen vermogen maar dat is van minder belang het gaat om de jaarlijkse begroting. En dan kan Ajax al niet mee met City en met het niveau spelers dat je gaat verhuren is ook niet veel te verdienen.

Wees eerder blij dat Ajax spelers zelf opleid voor het eerste, dat ging best goed. En ondanks dat ze de manier redelijk verpest hebben is Ajax nog steeds een club met een redelijk niveau.
1 0
MisterAFCA
Zit best muziek in jouw stukje. Het blijft alleen wel zo dat de echte goede alsnog heel snel weggehaald gaan worden door de grote clubs... maar als ze daar veel geld voor kunnen vangen kan je als Ajax zijnde idd groeien.
0 -1
megaonion
Younes we worden kampioen!
2 -2
bremovic
vast niks aan de hand bij hem,hij wil gewoon transfervrij weg denk ik
4 -1
Ajaxtrouw
Dat denk ik ook, hij krijgt nu deel transfersom. Vind het vooral raar dat Ajax zich neerlegt bij het feit dat Younes geen openheid wil geven
3 -1
Sjaakvaak
Off: Sierhuis stond weer lekker met een fles champagne aan zijn mond in de kleine Cooldown. Echte professional is het toch ook.
1 -1
KlaasJanServie
welkom terug,uiteindelijk beter Younes dan die van utrecht...goede zaak
1 -1
Cello
Wat een geleuter van Younes. Kon overstappen, maar kon bij Napoli, net als bij Ajax, geen directe basisplaats krijgen en dus zou de kans groot zijn dat hij dan daar in Napels ook op de bank zou belanden. Dan mnaakt het voor het komende half jaar gen verschil of je op de ene bank danwel de andere bank zou zitten......
Wat wel een verschil maakt is, dat hij na de tweede seizoenshelft transfervrij is èn dat scheelt een hele hoop geld aan tekengeld. Transfervrij kan hij aanzienlijk méér tekengeld bij Napoli krijgen en kan het dus heel lucratief zijn om dan nu nog maar een half jaartje Ajax te volbrengen, al dan niet op de bank. Dat halve jaar kan zomaar 1 a 2 mio meer tekengeld opleveren....dat is wel heel makkelijk geld verdienen.........
3 0
Cheezhead
Zoals afgelopen zondag op die *****grasmat had ik kleintje er graag bij gehad
2 -1
Jelephi
Wat een gelul. Simpel meewerken aan een transfer om hem vervolgens doodleuk te verwelkomen nu meneer hardhandig voor zorgt dat Ajax niets aan hem verdient. Zonder openheid van zaken te geven over wat die persoonlijke zaken dan zijn. Onder de noemer 'hij hoefde niet weg'.

Die fooi van 5,5m had Ajax helemaal niet nodig, ze wilden hem gewoon lozen en Labyad/Bande halen.
1 -3
Ardoe
Goede zaak, kunnen die kleine dribbelaar goed gebruiken achter Kluivert. Misschien kan ie nog verrassen met goed spel, t geld is niet zo belangrijk. Hebben genoeg.
3 -6
Minsc
Waarom kunnen we iemand met nul komma nul rendement gebruiken?
0 0
Leviathan
Als er genoeg geld was speelden we wel CL nu en stonden we aan kop.. En die kleine dribbelaar kan alleen dribbelen en heb je niks aan lekker op de tribune zetten. Dat was de regel toch? Niet bijtekenen niet spelen
1 0
Piejotter
Blij dat er nu serieuze concurrentie is voor Kluivert. Zie Johnsen nog niet zover zijn.
4 -5
FT`S
Younes is alleen serieuze concurrentie voor de kantinejuffrouw..
1 -5
martin1234
Heintje Younes. Net voetschimmel. Als je denkt dat je er vanaf bent, komt het toch weer terug.
13 -13
Ricbun
1 ding is in ieder geval zeker, nooit meer zaken doen met Napoli
10 -5
iammike
Welkom terug Amin. Succes dit laatste half jaar nog!
7 -8
Ajaxtrouw
Hij heeft ons 5 miljoen door de neus geboord!
3 -4
Finidi en Nwanko
Tep, idd. Ben benieuwd of er meer info naar buiten komt over de inhoyd van de optie. Blijft nu nog schimmig.
4 0
Jood074
Younes wou gewoon even een paar dagjes naar Italië op vakantie. begrijp m wel
6 -2
Denees
Laten we elkaar niet voor de gek houden, het gaat over geld. Younes gaat zijn contract verlengen en Kluivert gaat binnen een jaar weg. Dan kan Ajax ook aan Younes verdienen en Younes kan een Duitse club uitzoeken.
0 0
Harrie Nak
Dat het over geld gaat denk ik ook, maar ik denk eerder dat Younes einde seizoen gratis de deur uitloopt en een mooie tekenpremie ontvangt.
2 -1
Mart42
Klaassen ook niet naar Napoli. Wat is daar aan de hand in Italië????
1 0
Patrick78
De Laurentiis is een gierige rat.
1 0
tjerkosaurus
Al die negatieve reacties hier... Gewoon prima speler en mens, die de afgelopen jaren z'n stinkende best heeft gedaan voor het team. Niet iedereen is een voorbeeldprof en niet iedereen zit zo stabiel in elkaar als dat je hoopt van een profvoetballer.
Die paar miljoen die we wellicht mislopen voelen wij als fans toch niks van, dus hopelijk kan Amin nog van waarde zijn dit seizoen!
9 -7
aka
Juist
4 -6
martin1234
Onjuist!
4 -6
PeterVKV
Heel goed voor Ajax dit (behalve financieel misschien). Kluivert zakt toch wat terug en dat is niet gek op zijn leeftijd. Younes zal gebrand zijn om heel goed te presteren al was het alleen maar voor de WK selectie. Ik verwacht veel van Armin, om te beginnen bij een invalbeurt zondag tegen NAC.
3 -3
martin1234
Ik verwacht juist geen ene zak patat meer van Younes. Die wacht lekker een half jaar en loopt gratis de deur uit.
1 -1
DarkDefender
Toch vraag ik me stiekem wel af wat Ajax gedaan had als de transfer wel was doorgegaan....
1 0
martin1234
Vijf miljoen op de bank zetten en rente vangen.
0 0
Ajaxtrouw
Nou we smijten inmiddels best met geld hoor
0 0
Michels
Dan zit je bij de bank niet echt op de juiste plek op dit moment... Tegenwoordig moet je rente betalen bij de bank
1 0
Labrador
Dan deed het TH een poep en een plas en alles zou blijven zoals het was
5 0
NouridolbergNeres34
Napoli heeft hem goed omgelult, hij ontvangt nu een dikke tekenbonus in de zomer van Napoli en napoli hoeft geen transfersom van 5 mil te betalen. En Overmars is nog tevreden met dit alles ook.
4 -1
DeGodenzonen020
Omgeluld. Een voltooid deelwoord is vaak met een d, t zie kofschip. Ik zie hier vaak en het zou niks af moeten doen aan je boodschap, maar onbewust toch ... (kon het niet laten; wordt leraar :p)
0 0
Mözil
Als je zelf leraar wordt, had je beter wordt leraar met een d kunnen schrijven ipv dt.
4 0
EricAjax1
oeiii
0 0
Ajaxtrouw
Als je zo gaat beginnen, kun je hier nog je lol op....
0 0
Ardoe
Haha touché
0 -1
31xAjax
Je hebt de klok wel horen luiden.....

(Ik kon het ook niet laten)
0 0
Toekomst1900
Wat kan die 5 miljoen ons nou interesseren? Met Younes, dus dubbele bezetting op linksbuiten, zie ik de kans iets toenemen op de titel, die je meer dan 5 miljoen oplevert.

Wie zegt dat Younes wel echt naar Napoli wil? Zei het gisteren ook al: misschien toch geen vertrouwen in Napoli. Ze kochten ook een linksbuiten van Sassuolo.
1 -5
NouridolbergNeres34
Younes gaat echt niks toevoegen hoor, met of zonder hem hebben we net zoveel kans op de titel. Scoren doet hij toch niet en assists geeft hij ook nauwelijks.
3 -2
martin1234
Younes weet dat hij in de zomer het team verlaat en volgens mij is hij niet meer gemotiveerd. Ik kan mij vergissen natuurlijk.
2 0
Toekomst1900
Kluivert raakt geen pepernoot meer. Misschien zonder concurrent niet scherp?
1 -2
RobbertAjax32
kijkt ook zeker 1 wedstrijdje
1 0
NouridolbergNeres34
Kom op dat veld bij utrecht was waardeloos, iedereen speelde matig op veltman, de ligt en nico na.

Kluivert was geweldig in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen willem II en wedstrijden daarvoor.
2 0
Pauw
Prima om erbij te hebben. Ten Hag heeft er weer een serieuze wisselspeler bij :)
3 -3
Masterbry
Heeft Ten Hag wisselspelers nodig dan?
1 0
gi0vanni
Haha, goeie. Zal wel iets met concurrentie te maken hebben. Maar volgens mij is de RV niet dubbel bezet.
0 0
DarkDefender
Hopelijk is Younes er nu op gebrand om alsnog op een hele mooie manier afscheid te nemen van Ajax. Ik hoop dat hij nu geprikkeld is en het zou toch mooi zijn als hij nog een belangrijke rol gaat spelen in het mogelijke kampioenschap. Ik hoop tevens dat we dan uiteindelijk toch nog de optie kunnen lichten, al weet volgens mij niemand nu precies hoe het daarmee zit.
0 0
AFCAsphere
Voor iedereen die Younes op één of andere manier dwars wil zitten: je weet dat we daarmee een heel negatief beeld van de club afgeven aan spelers die wij in de toekomst aan ons willen binden.
2 -6
10Sneijder10
Grappenmaker. Spelers moeten niet denken dat zij de algehele dienst uitmaken. Ze hebben al veel macht maar het laatste beetje dat je zelf nog in handen hebt moet je niet zomaar weggeven. Spelers moeten bij Ajax willen spelen, als ze dat willen en ze geven er alles voor dan is dat prima. In het geval van Younes was dat geloof bij mij al weg sinds begin dit seizoen. Hij voetbalde vooral voor zichzelf om het WK te halen.
1 0
meerzicht
Nou niet om het een of ander maar deze hele situatie behelst een redelijk negatief beeld, van younes, ajax en napoli. Zou toch graag het probleem neer willien leggen waar het thuis hoort
2 -3
AFCAsphere
Als Younes echt zo'n negatief beeld van zichzelf af zou geven, dan hadden Napoli en Swansea hem niet willen contracteren.

Maar goed, gelukkig maken de mensen hier geen beslissingen voor onze club, want dan hadden spelers als Kühn, Bandé en Schuurs ook niet naar ons toe willen komen.
2 -2
waynelove
eens met jou
1 -1
meerzicht
Ken je die mop van die voetballer die naar Napoli ging, die ging niet
0 0
FlyingDutchMan
Ken je de mop van die bankrekening die er 5 miljoen bij zou krijgen!?¿
1 0
waynelove
die mop van boeie Younes hoeft tenminste niet te wennen en werkt zich 90 minuten de tyfus voor jou. dahagg
1 -1
FlyingDutchMan
Heeft die Duitser weleens gewerkt @ Ajax? Hij sjokt bedoel je..
1 0
VoorMokum
Hoe kort door de bocht kan je je reactie schrijven..
0 0
meerzicht
Wat een toppunt van amateurisme
1 0
Dennis1964
Welkom terug bij de mooiste club van Nederland
1 0
frankvandeschepop@outlook.com
Heel blij mee. Hadden hem nodig tegen Utrecht. Hij gaat ons kampioen maken.mark my words
1 -8
godenzonenssuper
Ik weet niet of we ons aan iemand moeten vasthouden die zijn mailadres invult bij gebruikersnaam.
4 0
ovdw
Hahaha wat een baas jij.
1 0
jollie18
Blijf het een heel raar verhaal vinden. Maar Younes je bent voor mij nog een half jaar welkom.
1 -2
10Sneijder10
Ik hoop voor hem dat hij een serieuze gegronde reden heeft. Zoniet, dan kan het nog een heel vervelend half jaar voor hem worden... eerst een transferverzoek indienen, huilen in de pers en via zijn zaakwaarnemer een vertrek afdwingen maar er vervolgens op terugkomen en een bedrag van 5 miljoen door Ajax' neus boren.
3 -1
Suarez16_
Ik las net: "Bij privé omstandigheden zou je denken aan iets ernstig, maar dat is volgens Ajax niet zo." aldus Ajax op voetbalzone.
1 0
RaynoFischer
Idd, laten we van het goeie uitgaan en dat er echt wat aan de hand is
Anders zou dit wel een smerige naaistreek zijn, niet achter hem gezocht als dat het toch blijkt te zijn ...
0 0
martin1234
Echt wat aan de hand? Quote: "Bij privé omstandigheden zou je denken aan iets ernstig, maar dat is volgens Ajax niet zo."

Nou. Nee dus. Dit zouden ze echt niet zeggen als zijn moeder ongeneeslijke kanker had of zoiets.
0 0
Dennis1964
Younes naait niet, ja zijn vriendin. Maar niet zijn club.
Altijd positief en eerlijk..
1 -2
FlyingDutchMan
Onze Duitse Sjaak Zwart van drie seizoenen lol..
1 0
Masterbry
Sjaak Swart bedoel je. Sorry, normaal zou ik niet corrigeren, maar bij één van onze grootheden kan ik het niet laten.
0 0
Synzo
Ik zou Flying Dutchman geen grootheid willen noemen :-)!
0 0
Afca85meer
Laten wij ons door een simpele linksbuiten gewoon in ons hemd zetten? Boycotten die kerel. Liep al in een Napoli shirt rond. Als het bestuur het niet doet vanwege zijn transferwaarde dan wij als supporters maar...
6 -4
waynelove
Jij kan linksbuiten niet eens spellen.
0 -2
Rsv
Lekker rouleren met Kluivert dit seizoen.
1 -5
FlyingDutchMan
Lekker de bank warm houden en het wk missen denk, al wel snugger van Younes dat hij inziet @ Napoli geen kans te maken!
0 0
Patrick78
De bank? De tribune...
0 0
Michelinho
Nou, daar gaan alle theorieën. Er is "wederzijds vertrouwen" en Ajax wilde hem toch al niet kwijt. De zeer dure back up voor Kluivert is binnen hoor.
0 0
Suarez16_
Hoe mooi zou het zijn als hij elke wedstrijd in de 92ste minuut gaat invallen om die optie te lichten?
2 0
Duif63
Ik denk dat Napoli hem eerst voor anderhalf jaar uit wilde lenen aan een club in een ander land. Dan vertrekt Dries Mertens en kan Younes zijn plaats in nemen. Als hij zich tenminste goed ontwikkeld. Dat zou ook verklaren waarom Napoli zo weinig wilde betalen. Maar Younes schijnt dit scenario niet te zien zitten en heeft de hele boel afgeblazen.
0 -1
Gerrr
Ik denk dat ze in Napels erachter gekomen zijn dat 30 + voor Milik wel heeeeeeel veeeeel is geweest.
3 0
Ajax412
Hij begon geweldig daar, maar zware blessures gooiden roet in het eten. Mits hij fit was gebleven, had hij dat geld zeker wel terug betaald.
1 0
Rinus M.
Versneld afschrijven Younes en een half jaar op de bank levert Ajax uiteindelijk het meeste op.
0 -4
Robeerke
'Privéomstandigheden' van 5 miljoen.
4 -1
Wereld
Persoonlijke WK omstandigheden dan?
2 0
Bertus2002
Optie voor een extra jaar lichten en lekker laten verrotten op bank.
4 -3
Piejotter
Blijft gissen. Heeft Younes een relatie? Dan zal dat de reden zijn. Vrouw is de baas.
2 -3
OKP-AFCA
Is hij geen Moslim?

Dan gaat jou theorie zeker niet op.
4 -3
PetrusKeizer
hij wandelt rond in een Napoli-shirt en schudt handjes met fans, en nu dit. laten we t er maar op houden dat e.e.a. de schoonheidsprijs niet verdient.
1 0
geronimo
het wordt met de dag misterieuser
0 0
Piejotter
Mysterieuzer.
3 0
14ajax1974
Een collega speler heeft aangegeven dat hij 2,7 miljoen extra tekengeld krijgt en dat men dan geen transfersom hoeft te betalen,
1 0
grannig mokum1
Tekengeld staat los van transfersom dus dan neem ik aan dat napoli gewoon moet betalen toch?
0 -2
Suarez16_
Nee. Als Younes nu komt betaald Napoli 5.5 miljoen en 7 ton salaris voor Younes is +- 6 miljoen. Komt Younes is de zomer dan kost het ze +-2.5 miljoen en krijgt Younes 2 miljoen meer. Scheelt ze dus 3,5 miljoen en Younes krijgt 2 miljoen meer.
1 0
Suarez16_
Nee. Als Younes nu komt betaald Napoli 5.5 miljoen en 7 ton salaris voor Younes is +- 6 miljoen. Komt Younes is de zomer dan kost het ze +-2.5 miljoen en krijgt Younes 2 miljoen meer. Scheelt ze dus 3,5 miljoen en Younes krijgt 2 miljoen meer.
0 0
Joseph
Dit lijkt gewoon een truc van Napoli om Younes alsnog gratis naar Italie te halen. Ik hoop dat het Ajax lukt om zijn contract met een jaar te verlengen, leuk voor jong Ajax.
4 0
PabloXXX
Misschien iets minder harde woorden hier. Denk is na waarom zou Younes zijn enige kans op het wel weggooien als dat de reden was, waarom hij in eerste instantie weg wilde?
0 -8
3*stars*3
Heb het vaak gezegd maar ik was echt fan van deze man, tot dit seizoen.
Vorig seizoen had hij nog zijn waarde in EL campagne maar was het in Eredivisie ook om te janken.

Ik zei het gister al maar dit is gewoon een vies spelletje van Younes en zijn Italiaanse zaakwaarnemer.

Die strijken in de zomer gewoon aardig wat miljoenen op...
2 -2
Michelinho
Wellicht heeft hij te horen gekregen dat zijn kansen op speeltijd bij Napoli het komende half jaar nihil zijn? Milik komt weer terug van zijn blessure en er zijn met Mertens en ik geloof nog twee spelers betere opties voor LB tot de zomer? Zou het hem een paar miljoen extra op kunnen leveren als hij transfervrij weg kan? Weet ie misschien best wel dat ie eigenlijk maar voor spek en bonen bij die Mannschaft zat? Zit ie nog vol rancune omdat hij vorige zomer niet weg mocht? Redenen genoeg te bedenken. Maar idd, eerst maar eens afwachten hoe het werkelijk zit.
1 0
Starkoo
Hoop dat Amin Younes dit als een nieuwe kans ziet, in top vorm heb je wel wat aan hem!
0 -6
Ajax#1900
Haha, leuk die FR12 reacties hier. Wat een niveau.
2 -7
Suarez16_
Nasri transfervrij. Is dat niks als blijkt dat Younes ons naait?
1 -3
Ajax#1900
Die is nog enger dan Kramer en Vilhena bij elkaar. Maar hij kan wel voetballen.
1 0
Suarez16_
Die jongen was echt een genot voor het oog bij Arsenal en is pas 30 (moment dat je op je top komt).
0 -3
RSM
Dit laat al zien dat Napoli te heel erg te wachten staat op younes.
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
ze zijn de transfersom van milik nog steeds aan het betalen, dus ik snap wel dat men het geld direct wil.
Ajax moet younes net zo veel wedstrijden laten spelen tot zijn clausule geactiveerd Wordt, doet hij dit niet is dit werkweigering en dan mag hij (een deel) zijn salaris terugbetalen.
2 -1
VoorMokum
Zullen we gewoon netjes met een speler om gaan die zich jaren in heeft gezet voor de club? Als jouw werkgever dit soort geintjes bij je uithaalt kan je er ook niet om lachen.
1 -3
Pointer1
Laten we het netjes houden en even afwachten wat er aan de hand is.
0 0
Bijgoochem
Eerst eens afwachten wat er echt aan de hand is. Had altijd wel de indruk dat Younes privé een prima kerel is (o.a. met z'n liefdadigheid in Libanon), maar als het op geld aankomt weet je nooit hoe mensen zich gedragen.
1 -1
Redrum
Ja en je weet niet in hoeverre Napoli hem gemanipuleerd heeft.
1 0
meerzicht
van duitsters heb je nooit gewonnen voor dat het eindsignaal heeft geklonken.
8 0
Zlatipruim
transfervrij vertrek naar juve in zomer
dat is de reden
2 0
RobbertAjax32
als er sprake is van opzet wat niet deugt dan verlies pakken want er is geld genoeg en meteen contract ontbinden tot ziens
0 -2
godenzonenssuper
Dan lachen Napoli en Younes zich kapot.
1 0
Leviathan
Idd Younes uit de selectie gooien en alleen ballen en water laten dragen.
1 0
abel
Younes was gister met zn broer op instagram nog lekker uiteten in amsterdam.
Van mij hoeft die niet meer in het eerste te zitten zo..
2 0
Michelinho
Dat filmpje met Rabih Baroud bedoel je? Dat is nl. van 17 november.
0 0
Ben
Dit is hoe ik het heb geïnterpreteerd:

Ajax wilt het bedrag voor Younes in 1 keer ontvangen omdat ze (1) zekerheid willen dat ze het geld uberhaubt krijgen, en (2) omdat ze dan misschien nog iets kunnen doen met dat geld voordat de markt sluit. Napoli wil het bedrag niet in 1 keer overmaken, maar in verschillende termijnen. Ajax gaat hiermee akkoord mits Napoli met een bankgarantie komt. In de ogen van Napoli is een bankgarantie 'administratie rompslomp van Ajax'. Ajax houdt voet bij stuk en Napoli kan dus niet aan de voorwaarden voldoen om de transfer rond te krijgen. Vervolgens 'straft' Napoli Ajax door Younes dan maar met een lulverhaal in Amsterdam te laten en hem in de zomer gratis op te pikken. Younes werkt daar aan mee.

Ik sta volledig achter Ajax, en ik denk dat we Younes alleen nog in Jong Ajax gaan zien. En dat Ajax nu nog geen mededelingen doet, heeft er denk ik mee te maken dat de transfer nog niet definitief afgeketst is.
8 0
Michelinho
Als dit het werkelijke verhaal is mogen ze hem van mij op non-actief zetten, zelfs niet laten meetrainen. Maar laten we het even afwachten voor dit soort theorieën als waarheid worden overgenomen.
2 0
grannig mokum1
Ajax heeft nog een optie om Younes zijn contract nog met 1jaar te verlengen,, dat las ik laats nog en als dat zo zijn dan moet ajax dat maar doen toch?
2 0
Gerrr
Als er geen ernstige priveomstandigheden zijn zoals nu wordt gedacht zou ik zeggen, bye bye wk vriend,je gaat niet met onze kloten spelen.....
Als er wel ernstige priveomstandigheden zijn veranderd dit de zaak natuurlijk.
7 0
Leviathan
Maar wat kan nou zo ernstig zijn waarom je niet naar Napoli gaat?? Het gaat om familie in Duitsland dus vliegen moet ie toch al.. Kijk is hij nou een nederlander die dan liever dichtbij zijn fam blijft is het anders. Maar hij heeft hier geen fam misschien een gezin maar die verhuizen mee lijkt me? En mocht er iemand ernstig ziek zijn ben je dan vast ook niet genezen
0 0
FelixjeGassenlicht
Blijft vaag, snap niet dat Ajax geen openheid van zaken geeft. Men had toch al een mondelinge overeenkomst. En, wij hebben toch een optie voor een jaar? Die lichten en alsnog 5 mln vragen. Wij gaan vanwege persoonlijke omstandigheden toch geen 5 mln inleveren? Of is er toch geen optie?
Daarbij:
1 0
Ajax68
Napoli speeld gewoon weer een VIES spel, zodat ze hem straks voor niks hebben, omdat er momenteel eerst andere transfers voorrang moeten hebben , hij wordt maar een speler voor de breedte, vandaar !
En Ajax piest daarmee langs het potje.
2 0
X-RaY
Napoli wilde wat geld terugverdienen op de transfer van Milik.

Maffiapraktijken.
3 0
JanTa
Waarom dachten jullie dat Ajax bij de Italianen altijd extra voorzichtig zijn, het is niet de 1e keer dat ze kleit hebben willen belazeren (valse bankgarantie) en blijkbaar is dat nu weer het geval.
4 0
Ajax4life16
Ajax heeft toch nog gewoon een optie tot nog een jaar? Ik snap niet dat daar zo veel onduidelijkheid over is, het staat toch gewoon (of juist niet) in zijn contract?
0 -1
Ajax68
??????????????????????????????
0 0
Yba
Volgens mij is het afhankelijk of de speler een minimaal aantal wedstrijden heeft gespeeld
0 0
Leviathan
Hij begon dit seizoen gewoon in de basis daarna echter geblesseerd geraakt
1 0
AJAIXIXIXI
volgens mij moest Younes daar ook nog mee akkoord gaan. Wat hij dus niet wil.
0 0
Redrum
Werd er bij mij thuis maar zoveel afgeketst als bij Ajax.
11 -2
SjaakWolfs
Younes naait Ajax en kiest voor zijn eigen portemonnee. Strijkt aankomende zomer een mooi deel van de aanvankelijke transfer fee nu zelf op als tekengeld. Dit moet je als Ajax zijnde niet pikken. Laat hem maar in z'n eentje trainen op een bijveldje en verder geregeld laten opdraven bij Jong.
10 0
Redrum
Nou ja, ik zou sowieso ook kijken wat voor juridische stappen er te nemen zijn tegen hem als blijkt dat hij de kluit aan het belazeren is. Maar goed, laten we eerst maar afwachten wat er nou precies aan de hand is.
4 0
SjaakWolfs
Met beide punten eens. Vooralsnog ziet het er van Younes z'n kant niet heel netjes uit allemaal.
1 0
RedFeather
Dit is echt zo raar
Hoe dan ook zijn we genaaid door deze pingeldwerg
5 0
Suarez16_
Elke week 92ste min laten invallen. Verlengen. Jaar Jong Ajax.
6 -1
Intec
Helemaal niet laten spelen. Alleen laten trainen bij jong Ajax. Vind het jammer wat hij en zijn zaakwaarnemer aan het doen zijn.
1 0
SjaakWolfs
Precies. Die genoemde eenzijdige optie (geen idee of die er ook echt is) lichten en hem een jaar in Jong Ajax laten spelen.
0 0
koenos1
En dan talent in de weg zitten?
1 0
Jornnn
Napoli wilde €1 miljoen betalen en deze krijgt Amin nu netto in de zomer bovenop zijn teken geld.

In de tussen tijd weet Younes dat hij meer kans op speeltijd heeft bij Ajax (gezien de dunne bezetting). Hij weet dat Ajax weinig vertrouwen heeft is alles bij Jong Ajax, anders hadden ze niet zo hun best gedaan om Bandé of Labyad te halen.

Om zijn selectieplek bij Duitsland niet in gevaar te brengen, blijft hij daarom tot de zomer lekker meetrainen en af en toe wat invallen.
1 0
Abvious
'La Gazzetta dello Sport maakt melding van een bizarre wending in de transfersoap rond Amin Younes. De Duitser zou Napoli afgezegd hebben omdat hij een aanbieding heeft ontvangen van een van de aartsrivalen van de ploeg uit Napels, namelijk Juventus. Younes zou in de zomer transfervrij naar Juventus kunnen vertrekken'

Als dit waar is hoop ik van harte dat Overmars hem voor 1.5 jaar aan zijn contract houdt.
4 0
ziz0u.
wel knap dat als hij in de zomer transfervrij kan vertrekken, Overmars hem toch 1,5 jaar aan z'n contract kan houden.
1 -2
DeGodenzonen020
Om een voorbeeld te stellen? Zo van Ajax laat zich niet fucken? Toch kan dat ook zijn weerslag hebben op de groep, die hem ook zal kennen als een hardwerkende, sympathieke jongen. Sociale wetenschappen laten steevast zien dat een beleid van straffen averechts werkt, hoewel politici er op korte termijn mee lijken te scoren. Lijkt me onverstandig om je best te doen hem zo hard mogelijk aan de schandpaal te nagelen. Wel is het idd een gekke wending.
0 0
3sterren
Zal wel iets te maken hebben met: ”zal ik een zwarte Ferrari kopen, of toch maar een klassieke rode?”
1 0
SjaakWolfs
Denk eerder: "”Zal ik een zwarte Ferrari kopen, of ga ik door voor de Bugatti Chiron?"
1 0
3sterren
You got taste ...
; )
0 0
de-Ajacied
Nou, half jaartje Jong Ajax dan maar
1 0
Labrador
Ik hoop dat hij zijn hoofd leeg kan maken en weer gaat doen wat hij in zijn eerste jaar liet zien.
0 -5
Tscheu
Welcome back Amin !
1 -5
CruyffFootball
De priveomstandigheden zijn zo ontzettend heffig dat Younes zich vandaag gewoon op de Toekomst moet/kan melden.

Juist ja.
12 0
Redrum
Ja dit is een hele vreemde zaak. Misschien kan Peter R. de Vries, misdaadverslaggever en Ajax-fan op de zaak duiken.
1 0
CruyffFootball
Alleen als hij €2500 krijgt.
5 0
Afcascheme015
Excl reiskosten
1 0
mvdk
Dat zijn de reiskosten.
0 0
Redrum
Precies. Zo Amin, vertel eens, waarom ben jij hier weer terug bij Ajax? En wat zijn dat dan precies voor privé-omstandigheden? Volgens mij lieg jij gewoon de hele boel bij elkaar. Ja dat denk ik echt. Nou, komt er nog wat van?
9 0
Heiko
het fijne weten wij er niet van en dat zullen we ook wel nooit te horen krijgen.
0 0
wladimir
Wat een gigantische blunder van Overmars om hem niet deze zomer te laten vertrekken.
5 -9
Ferd
Wat een gigantische blunder van wladimir om zoveel onzin te roepen.

Ajax het seizoen in met alleen de jeugdige, wisselvallige Kluivert als linksbuiten, dan had wladimir de eerste geweest die Overmars had lopen afkraken.
2 -2
Raydo
Afgelopen zomer hadden ze nooit een vervanger kunnen kopen voor hem, omdat Bergkamp elke transfer blokkeerde. Dan heb je misschien 10-15 miljoen extra in kas, maar zit je met twee tieners (Kluivert en Johnsen) als enige opties voor linksbuiten.

Overmars heeft de nieuwe trainer daar niet mee op willen zadelen, en die keuze is volledig te begrijpen. Zeker als je in het contract van Younes een optie denkt te hebben op een extra jaar, waardoor hij normaal gezien nog geld op kon leveren aankomende zomer.
2 -1
Duif63
Richarlison.....
3 -2
DeGodenzonen020
Vergeet zulke namen. Ajax is financieel niets vergeleken met PL
1 0
Raydo
Goeie. Niet 'elke' transfer dus.
0 0
Ferd
Als die was gekomen had Younes in de zomer inderdaad verkocht geworden.
1 0
MisterAFCA
Om even op jullie allebei te reageren, ik vond dat Overmars het iets beter ging doen de laatst tijd maar dan vooral over het op peil brengen voor volgend seizoen. Overmars had Younes laten gaan als Richarlison was gekomen. Dat is afgeketst op 5 ton... maar van de zomer heeft hij toch wel een paar steken laten vallen en daar plukken we nu de vruchten van.Ik vind het bijvoorbeeld erg raar dat er door Ajax voor één pisitie, kennelijk ook maar één speler wordt gescout. Dat is toch raar? Ajax zou toch meerdere spelers op het lijstje moeten hebben voor alle posities? Hij kwam niet en nu zitten we met een speler die gratis de deur uitloopt of voor 5mio. Oftewel 10 tot 15mio verlies. Maar als je deze zomer dat half mio meer had betaald zou je dus minimaal 1 mio winst hebben gemaakt op dat moment want dan had je die 15 voor Younes gekregen. Nu krijg je 0 tot 5 mio voor m en je betaald 8,5 voor Bandé waarvan nog niemand weet of die jongen echt zo goed is. Je kan dus in potentie door dat half miljoen extra afgelopen zomer, nu voor 4 tot 9mio de brug opgaan...

Maar het beleid is wel sterk idd...

Dit stukje is overigens geen kritiek op jullie maar gewoon een reactie.
0 0
Duif63
Dat bedoel ik inderdaad, en dat had je er per saldo nog geld aan overgehouden ook.
0 0
gi0vanni
Verlies heb je toch niet echt. Voor iets meer als 2 mil opgehaald en hij heeft met de EL dat met gemak weer terugverdiend.
0 -1
The
Dat is heel gemakkelijk roepen achteraf. Heeft het afgelopen seizoen prima gedaan en had zijn aandeel in de finale van de UEFA cup.

Wanneer Younes zijn groei gewoon doorzet en hij gaat scoren dan heb je gewoon een Mertens 2.0 Dat dit, door wat voor reden dan ook, niet gebeurt was niet te voorspellen.
1 -2
wladimir
Dit is door veel mensen gezegd afgelopen zomer. Younes als Duits international verkopen. De marktwaarde was afgelopen zomer heel hoog. Kennelijk is de eenzijdige optie voor Ajax om te verlengen aankomende zomer niets waard en vertrekt hij transfervrij. Net als Viergever en Dijks waarvoor ook interesse was afgelopen zomer. Hieruit blijkt gewoon dat ook Marc Overmars een zeer zwakke schakel is.

Van der Sar zat afgelopen zomer in kamp Bergkamp. Net voor de kerst is hij overgestapt naar kamp Overmars. Onder de nieuwe trainer is de achterstand op PSV groter geworden i.p.v. kleiner. Onze club wordt niet heel kundig bestuurd.
2 -1
Ferd
Dijks wilde niet naar de clubs die hem wilde, dat valt Overmars niet aan te rekenen. De deal met Richarlison ketste onverwachts af, als die was gekomen had Younes vertrokken, kan je Overmars ook niet aanrekenen.
0 -1
klompv
Younes!
0 -5
Minsc
Pech und Feder en een half jaar auto's laten wassen. Krijgt natuurlijk gewoon een miljoen extra van de maffia, levert ze toch weer 4 miljoen op. Altijd slim, Italianen.
7 0
Marcus
Zit een naar luchtje aan hoor. Wegens privé/familie omstandigheden de transfer niet door laten gaan Amin? Ajax roept je op om vandaag nog op de training te komen?
Blijkt dat Ajax het niet vertrouwt en dat zal zo haar redenen hebben.

Ik weet niet wat er met Younes aan de hand is de laatste tijd, maar zijn non-verbale houding op het veld dit seizoen (kopje bijna naar beneden, contstant teleurstellende blik) veraden mij dat we met een speler te maken hebben die mentaal niet sterk is (zwak uitgedrukt).
Amin gaat de rest van het seizoen in deze houding blijven, zo niet een nog mindere houding. Deze situatie kent alleen maar verliezers.
3 -1
foensai
Maar daarom moest Younes ook al die wedstrijden spelen. ook al speelde hij slecht. zo kon Ajax Zijn clausule in het contract activeren.
1 0
Duif63
Als het echt zo ernstig zou zijn, zouden ze hem vandaag niet terug verwachten in Amsterdam. Dit is gewoon een spelletje van het kamp Younes in de ondoorzichtbare en ondoordringbare wereld van de voetbaljungle.
2 0
Raydo
Waarom die vage insinuaties in de woorden tussen haakjes in die tweet van Verweij? Als je journalist bent en je wéét dat het officiële verhaal niet klopt, zeg dat dan expliciet. Als je dat niet weet, moet je ook geen speculatieve en stokerige dingen gaan twitteren.
3 0
De Stift
Laten we uitgaan van de goede kant van de mens. Younes heeft waarschijnlijk een goede reden nu niet te gaan. Aangezien Ajax goed voor hem is geweest (kans op ontwikkeling, veel vertrouwen toen hij minder speelde, coulant toen hij per se weg wilde), gaat Younes goed zijn voor Ajax. Die verlengt zijn contract met een half jaar, zodat Napoli hem voor 5 miljoen overneemt in de zomer.
2 -1
DeGodenzonen020
Ik heb ook zo'n gevoel. Hij komt niet beter binnen daar als hij zich compleet slap toont na een half jaar onwil en jong ajax. Tekengeld opstrijken zou een blik op de korte termijn zijn en niet van carriereplanning. Younes komt daar mij te verstandig voor over. Even schakelen en weer knallen en strijden met kluivert om linksvoor
0 0
Superjan
Ik denk dat Napoli nooit van plan is geweest iets voor Younes te betalen. Dat verkondigden ze in het begin ook.
0 0
Patrick78
Younes terug in Amsterdam voor een plats op de tribune tot zomer. Lekker Amin!
3 0
grannig mokum1
Family omstandigheden?????
2 0
Gerard36
Ik heb het idee dat ajax toch die 5 miljoen beurt, die overeenkomst staat zwart op wit op papier
.het enigste wat verandert is is dat younes door omstandigheden later naar Napels gaat, maar dat staat apart van de overeenkomst
0 -1
Superjan
Nee jammer maar helaas, het enige wat nog moest gebeuren is het tekenen van een contract.
0 0
mehmetseuntjens
Dit... dit is een mysterie! #Conplot
1 -3
mehmetseuntjens
complot
4 -2
Patajax
Jaaaa de gewenste back-up voor de linkerflank is weer binnen.... Maar wel zielig voor Younes natuurlijk
0 -1
JDerksen
lekker dat je tenminste 2 linksbuitens weer hebt. Volgend seizoen hebben we er 4 (zonder Younes en als kluivert blijft), dan zou ik Ajax zijnde hem niet willen houden. Teveel concurenten voor 1 positie is niet gezond
0 -1
Dwergje48
Dit is wel de soap van dit seizoen hoor.
3 0
X-RaY
Deel 4 seizoen 3.
1 0
Jasppp
Vind het vrij kort door de bocht om te stellen dat Younes gratis de deur uitloopt. Ajax heeft nog steeds die optie in zijn contract die ze theoretisch gewoon kunnen lichten. Dat zou toch ook een onderhandelingspositie moeten geven.

Sowieso goed dat we nu geen nieuwe linksbuiten hoeven te halen voor laatste half jaar. Ik ben er niet eens zo zuur om dat Amin er weer bij is.
0 -3
Finidi en Nwanko
Ik begrijp dat er enige onduidelijkheid is over de optie...

En de gedachte die nu bij mij speelt is dat Younes in de zomer weg wil. De transfersom van 5 miljoen kan dan gebruikt worden om het salaris van Younes op te krikken. Of om te gebruiken als tekengeld. Niet erg chique. Mo ht dat de reden zijn dan hoop ik dat Ajax de optie licht en met een jaar verlengd.
1 0
DarkDefender
Hopelijk komt er snel duidelijkheid over de reden, scheelt een hoop gespeculeer. Het blijft natuurlijk een vreemd verhaal. Wat maakt het nou uit of je onder contract staat bij Napoli of bij Ajax. Lijkt me niet dat het verschil in reistijd een issue kan zijn.
6 0
Dwergje48
Tuurlijk wel. Als er echt iets aan de hand is met zijn familie of iets dergelijks en die wonen dicht bij Amsterdam ga je niet midden in die situatie lekker ergens anders wonen.
3 -2
SjaakWolfs
Napoli regelt waaarschijnlijk een hoop voor hem m.b.t. huisvesting/randzaken en de eerste weken/maanden zit je als voetballer sowieso vaak in een hotel. Voor die 'familieomstandigheden' maakt het niet uit of hij nu bij Ajax of Napoli onder contract staat. Dit zaakje riekt.
1 -1
Dwergje48
Als je in Amsterdam woont en de situatie die zich nu afspeelt in Amsterdam (familie omstandigheden was een voorbeeld) is het makkelijker om er voor ze te zijn dan wanneer je ergens in Italië woont.
1 -2
SjaakWolfs
Hoezo? Hij was al medisch gekeurd, alleen het papierwerk moest nog afgehandeld worden. Napoli had hem best een weekje vrij kunnen geven. Daarnaast ben je met het vliegtuig zo in Düsseldorf vanuit Napels.
0 0
Dwergje48
Ze hadden hem inderdaad een week vrij kunnen geven en Italië is inderdaad niet heel ver weg maar als je er met de auto kan komen vind ik dat makkelijker dan met het vliegtuig etc.
0 0
DarkDefender
In dat opzicht moet ik je een punt geven inderdaad. qua rompslomp die dat met zich meebrengt zit je daar niet op te wachten inderdaad. Maar goed om dan wel al te roepen dat je in de zomer gaat, niet helemaal fair richting Ajax.
1 -2
Harmpiejjajax
wordt je mooi genaaid dan!
4 0
JDerksen
ajax is niet treurig om het geld, ze zijn wel blij met hem en hebben het geld er graag voor over
0 -3
Michelinho
Tuurlijk, 5,5 miljoen voor een half jaar ongemotiveerde bankzitter, wie zou daar niet blij mee zijn?
2 0
Toon meer reacties