Ajax bevestigt komst Kristensen

giobelloni, 23-01-2018 om 13:25, 17751 views, Ajax.nl | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax heeft de komst van Rasmus Nissen Kristensen dinsdagmiddag officieel bevestigd. Dat meldt de club via de officiële kanalen. De 20-jarige Deen tekent een contract dat hem tot 2022 aan Ajax bindt.

Met de transfer zou zo'n 5,3 miljoen euro gemoeid zijn. De rechter vleugelverdediger wordt gehaald als back-up voor aanvoerder Joël Veltman. Ajax haalt de Deen daarom al deze winter zodat Kristensen eerst een half jaar kan rijpen, mocht het zover komen dat Veltman aankomende zomer vertrekt. 

Kristensen is een jeugdinternational van Denemarken die zijn wedstrijden voorheen speelde bij FC Midtjylland. Daar was de Deen teamgenoot van oud-Ajacied Rafael van der Vaart.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rdk1983
Heb je met Kristensen, Veltman, Orejuela en Zeefuik genoeg rechtsbacks.
0 0
trooop
Iedereen snakt kennelijk zo ontzettend naar succes en mooie tijden dat alle voorbehoud overboord is gegooid. Vanwaar in godsnaam al die vreugde over dit ventje. Noem 1 goede deense back die in de laatste 10 jaar is doorgebroken. Inderdaad, die bestaat niet. Uit heel scandinavie dan? Bestaat ook niet. Een echt goede scandinavische speler dan, welke positie dan ook? Ik kan er zo snel 2 opnoemen, en die zijn al Ajacied: eriksen en dolberg.

Ondanks dat drukke gescout aldaar (zlatan-effect?) kunnen de meeste scandinaviers gewoon niet zo goed voetballen. Dus zet deze kristensen niet zo hoog op het paard. Als je de reacties hier leest is hij nu al beter dan hij ooit kan worden.

Edit: christensen van chelsea. Dat zijn er dan 3.
0 -7
vdvaart23
Jij doet niet meer mee.
2 0
MankeNelis
Ooit speelde hier een legendarische nr 10 uit Finland. Noem eens 1 Finse middenvelder die de laatste 10 jaar is doorgebroken?
2 0
RaynoFischer
En toch doen Denenmarken en Zweden gewoon mee aan het WK en Nederland niet..
Nee een Brazilië brengt meer wereldtoppers, mag ook wel voor zo'n groot land ;)
Uruguay kan ik er bijvoorbeeld ook maar 3 noemen, Suarez, Cavani en Forlan.
0 0
trooop
Aan een wk meedoen zegt niks, en beter zijn dan nederland zegt tegenwoordig ook niks. Ik beweer nergens dat deze gast er niks van kan, ik zeg alleen dat alle euforie nergens op slaat.
0 0
Saanchez
Uit Gabon, Burkina Faso en Armenië komen ook niet veel goede voetballers maar hebben toch spelers als Traoré, Aubameyang en Mkhitaryan opgeleverd. Het maakt vrijwel geen hol uit waar de speler precies vandaan komt, kan zomaar een wereldtopper in zitten!

Dit doet me denken aan die uitspraak van Aad de Mos over spitsen uit Argentinië en backs uit Brazilië, pure onzin als je t mij vraagt
2 0
RaynoFischer
Precies en het hoeft niet perse wereldtop te zijn zoals Messi o.a
Maar caterogieen daaronder heb je ook nog genoeg goeie spelers
0 0
Ozymandias
Hahaha, je kunt echt alleen Eriksen, Dolberg en Christensen bedenken? Je kijk waarschijnlijk niet zo veel voetbal dan toch? Lindelöf (verdediger), Augustinsson (back), Kjaer (verdediger), Vestergaard (verdediger), Höjbjerg, Schmeichel, Poulsen, Sisto, Elyounoussi en Nordtveit (verdediger) zijn allen spelers die makkelijk meekunnen in de subtop van Europa.

Ik weet niet of Kristensen een goede speler is of wordt maar het is onzin dat Scandinavie geen goede spelers opleidt. Zeker in Denemarken is er een zeer goed jeugdbeleid door de nationale bond doorgevoerd. Een nationale ploeg met Schmeichel; Christensen, Kjaer, Vestergaard; Ankersen, Kvis, Eriksen, Delaney, Sisto; Dolberg en Jorgensen in de basis heeft meer kwaliteit dan Oranje.
2 0
trooop
Goed om te zien dat je in elk geval even plezier hebt gehad. Maar ik heb het over echt goede spelers en jij komt hoogdravend aanzetten met een rijtje pure B-categorie. Op lindelof na, die was ik vergeten, al moet ik nog zien hoe goed die echt wordt. En vooruit, hojberg kan aardig ballen. Maar de rest had ik voor geen goud bij Ajax willen zien.
Het idee is dat Ajax spelers koopt en opleidt voor de top. Niet voor de middenmoot in een willekeurig A-land.
0 0
Lars93
Noem 1 goede Nederlandse back die in de laatste 10 jaar is doorgebroken. Inderdaad, die bestaat niet (of je moet Van der Wiel eronder rekenen.....). Een echt goede Nederlandse speler dan, welke positie dan ook? Ik kan er zo snel 1 opnoemen, en die was al Ajacied: Klaassen. (En voordat Van der Vaart, Sneijder, Robben, Van Persie en Huntelaar genoemd worden; die braken langer dan 10 jaar geleden door.)

En met Klaassen hebben we het bij lange na niet over absolute top. Laten we dus maar stoppen met kopen en opleiden van Nederlanders, want die kunnen gewoon niet zo goed voetballen.

Net zo'n onzinnige redenatie.

Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat Kristensen de nieuwe Dani Alves is, of ons kampioen gaat maken, maar dat we maar niet meer in Scandinavië moeten kijken omdat ze daar niet kunnen voetballen is onzin.
0 0
Johnvanessen
Onana - van Leer

Veltman (vertrek zomer) - Kristensen - Orejuela
de Ligt - Schuurs (zomer)
Wober - Aankoop?
Nico - Sinkgraven - Bakker

Donny - Siem
Ziyech - Eiting
Frenkie - Schone

Neres - Cerny (zomer) - Aankoop?
Dolberg - Huntelaar - Cassierra
Kluivert - Johnsen - Bande (zomer


Verhuren: Zeefuik
Verkopen: Younes, Dijks, Veltman (zomer),
Einde contract: Viergever

Overmars is goed bezig door alvast spelers te kopen voor plekken waar hij een leegte verwacht of waar een leegte was. Verwacht niet heel veel vertrekkende spelers komende zomer, of er komt een beste zak geld. Als sterkhouders niet vertrekken, dan hebben we alleen op rechtsbuiten en achter Wober geen sterke speler.

Misschien dat komend half jaar een speler van jong Ajax zich dusdanig ontwikkelt. Zoals een Kuhn, Ekkelenkamp die zich stormachtig ontwikkelt. Wat mijn voorkeur heeft natuurlijk! Voor de rest vind ik selectie evenwichtig; talentvol, ervaren, verrassend, temperamentvol, volwassen, veel doelpunten!
1 0
sdjt01
Alles wat je zegt klopt, behalve dat Ziyech in de zomer waarschijnlijk wel vertrekt.
0 0
RaynoFischer
Achter Wober heb je Frenkie en volgens mij kan je Nico daar ook neerzetten eventueel.
Achter Neres Cerny en Kuhn denk ik

Ziyech hoop ik dat hij blijft, maar zou me niet verbazen als hij na het WK verder wilt kijken.
0 0
Johnvanessen
Zeker waar. Achterin moet je ook niet teveel spelers hebben. 7 voor 4 posities is ook prima!

Kuhn is altijd afwachten. We weten nooit hoe spelers jong Ajax zich ontwikkelen. Met deze selectie zou ik ook geen moeite hebben, integendeel. Teveel kopen moeten we ook niet doen! Maar wel goed te zien dat Marc in het voren werkt. Anders blijven we opbouwen!
1 0
fc Barcelona_ke
Frenkie wober
Sander berge halen..
0 0
Labrador
ik kom er nu pas achter dat hij per direct komt. Voel me nu echt een volwaardig AS lid. Niet lezen en denken dat je het wel weet
5 0
AFCAsphere
Haha :')
0 0
Josajacied87
Mooi om te zien dat Overmars niet halstarrig aan die Colombiaanse rechtsback vasthoudt. Verkeerd gezien, we schakelen door. Hij heeft vele goede aankopen gedaan, maar niet alles kan raak zijn. Part of the game.
3 0
Caparzo
Wat een verademing, Marc die de regie heeft genomen nu de 'tegenkrachten' zijn verdwenen. Veldman zal na dit seizoen wel gaan verwacht ik (Duitse subtoppen ofzo), dan kunnen Kristensen en Orejuela gaan strijden om de RB-positie. Voor de rest hebben we de verdediging ook (eindelijk) goed voor mekaar, ook voor de langere termijn (sowieso volgend seizoen). Ajax kan/moet het Bayern van NL gaan worden.
0 0
NouriVandeBeek
De selectie is in mijn ogen nu rond voor de 2e seizoenshelft. We spelen nog maar 15 wedstrijden. Alleen Bande is nog welkom om alvast te wennen.
1 0
NouridolbergNeres34
Welkom bij Ajax rasmus, ben zeer benieuwd aanvallend ingesteld, fysiek sterk, snel. Zag net op ajaxtv ook dat hij goed bevriend is met kasper hoop dat dolberg ook nog minimaal 1 jaar bij Ajax blijft.
0 0
EVH
Ga zo door Marc.

AJAX is eindelijk bezig de juiste weg te belopen.

Overmars is de man om AJAX op lange termijn op transfer- en scoutinggebied te leiden.
0 0
YochananAFCA
En nu stoppen met kopen? Straks floppen ze en sta je weer voor schut
0 0
X-RaY
Welkom zoon! ❌❌❌
0 0
Pheadrus
Hij is pas 20 jaar en heeft al 2000 minuten gespeeld dit seizoen. Dat schept wel verwachtingen.
2 0
Bobbaasje
Nu worden we dik kampioen.
4 0
Piejotter
Mocht Veltman vertrekken deze zomer wat nog lang niet zeker is al doen sommige dat wel vermoeden. Mijn gevoel zegt dat men niet tevreden is over de ontwikkeling van Orejuela en ook Zeefuik is er nog niet klaar voor. Ik denk dat mocht Veltman vertrekken in de zomer men weer de transfermarkt opgaat voor een rechtsback en Zeefuik kan verhuurd worden.
0 0
GinoAFCA
Ik ben benieuwd ! Ajax zal nu denk ik toch wel klaar zijn op de transfermarkt?
0 -2
Ozymandias
Ik denk dat Dijks en Younes nog worden verkocht en Labyad nog aan zal worden getrokken om dit seizoen (in de plaats van Younes) met Kluivert de concurrentie aan te gaan en volgend seizoen Ziyech als linkshalf te vervangen.
1 -1
Piejotter
Zyech vervangen? No way!!!
1 0
Piejotter
Voor Dijks word het moeilijk om voor een fatsoenlijke prijs te verkopen als er geen buitenlandse interesse is. Men verkoopt Younes alleen als er men er beter van word, dus zal er een goede vervanger moeten zijn.
0 0
afcajacied00
Welkom Rasmus! Hopen dat je veel plezier zal beleven bij ons aller Ajax!
2 0
DeWijsneus
Erg goed gedaan. Complimenten Marc. We hebben mooie basis voor de komende jaren. Nu hopen dat Dolberg goed gaat aansluiten weer en wellicht hopen op een buitenkansje op zes.
2 0
Voetbalverstand
Welkom! Mocht Veltman weggaan kunnen wij volgend jaar met Tagliafico en Kristensen wel 2 aanvallende backs opstellen.
1 0
Ajax68
Welcome Rasmus and good luck, we hope your doing well !
2 0
Oliveira
Welkom Kristensen!
0 0
chuckie88
Zo, om een beetje ruimte te maken voor alle nieuwe spelers die ons zijn komen versterken zou ik een aantal spelers verhuren en of definitief afscheid van nemen in deze laatste week van de transferperiode : Johnsen? (begon heel goed nu enorme dip, verhuren?) , Zeefuik (te onrustig, onstuimig, ongelukkig) , Orejuela ( in mijn ogen echt eredivisie onwaardig, zeker geen Ajax nivo) , Sierhuis (komt te weinig aan het spelen toe, verhuren zou goed voor hem zijn, wel degelijk potentie !) , Van Bladeren of Alblas verhuren (nu 4 keepers voor Jong), Younes verkopen (Kuhn doorschuiven of Labyad aantrekken), Dijks verkopen / verhuren.
3 -2
Ozymandias
Ik zou Johnsen niet direct al weer verhuren, dan maak je zo'n jonge mentaal namelijk kapot. Laat Reiziger hem even een paar wedstrijden buiten de basis te laten met de melding dat hij meer energie in zijn spel moet stoppen (en zo meer uit zijn kwaliteit te halen) om zijn basisplaats terug te verdienen. Hij moet duidelijk worden gemaakt dat ze duidelijk potentieel in hem zien maar dat hij dat potentieel er alleen uit gaat halen als hij tijdens de wedstrijden harder werkt.
0 0
Sjaakvaak
Johnsen zou ik houden, je weet niet of Younes nog vertrekt en door de blessure van Cerny is de spoeling tot aan de zomer dun. Dolberg ligt er nog zeker tot maart uit dus Sierhuis is derde spits, voor twee elftallen, als ik hem was zou ik blijven. Al zou verhuur vast goed voor hem zijn, de potentie zie ik alleen nog niet.

Het aantal keepers is inderdaad belachelijk hoog en Dijks moet je gewoon transfervrij laten gaan, die gast heeft altijd geknokt voor zijn kans en zelfs toen hij naar de tribune werd verbannen; stond hij er toch weer toen hij noodgedwongen moest spelen. En dat zonder te zeiken. Die gast verdient beter.
1 0
chuckie88
Kuhn hebben we ook nog voor de linkerkant he? En bij vertrek Younes denk ik dat Labyad als nog wordt gehaald. Over Sierhuis verschillen wij dan van mening. Het is niet een typische Ajax spits, maar hij heeft zo onwijs goed gevoel voor scoren, als afmaker zou hij wel degelijk enorm belangrijk kunnen zijn. Doorvoetballen wordt lastig met hem, dat ben ik met je eens. maar dat heeft Hunt nu ook niet echt meer, Sierhuis moet je eerder vergelijken met een type Harry Kane. maar juist bv een half jaartje NAC zou goed zijn om te zien waar zijn kwaliteiten en of tekortkomingen liggen,
0 -2
Pheadrus
Kuhn is een eerste jaars A speler. Hij kan volgend seizoen nog een jaar in de Youth League spelen. Verwacht daar niet te veel van op korte termijn. Hij is heel ambitieus maar eerst maar eens kijken wat hij echt kan. Danilo is er ook nog. Die is een jaar ouder dan Kuhn.
0 0
chuckie88
Wat mij erg opvalt in het aantrekken van de verdedigers de laatste tijd.... het zijn allemaal passievolle spelers, no nonsense, nuchter en sober.... misschien niet de meest technische spelers maar wel enorme drive hebben ze. Echte persoonlijkheden, eerst Sanchez, nu Nico, Schuurs, Wober en nu Nissen Kristensen. De aanvallende talenten en middenvelders zijn daarentegen vaker wat flegmatieker en ander soort type karakters, Bande, Kuhn, Johnsen, Neres Kluivert, Ziyech. Voor dit soort spelers is blijkbaar eigenschappen als creativiteit, bravoure, originaliteit, authenticiteit enorm belangrijk.
Ben heel erg tevreden met de aankopen die dit jaar al gedaan zijn voor de verdediging. Zeker als De Ligt komend seizoen ook nog bij ons speelt (liefst zijn contract opwaarderen en verlengen tot 2023). Afscheid nemen, verkopen of verhuren van Veltman, Viergever, Orejuela en Zeefuik.
Bakker volgend seizoen laten aansluiten. Frenkie naar middenveld en eventueel nog een Cv erbij
9 0
Champy
Als het aan mij ligt, verlengen ze het contract van Viergever. Uiteindelijk heb je het over een 4de centrale verdediger. Zonde om daar weer 4-5 miljoen aan uit te geven.
4 0
chuckie88
Van mij mag dat ook ...alleen het is verdomd stil rondom hem. Maar ik verwacht dat ze bakker gaan doorschuiven volgend jaar. Deze Mitchel Bakker (speelde gisteren trouwens matig) al vervroegd doorgeschoven naar de O19 en na de winterstop zoals het er nu uitziet naar Jong, maakt grote stappen, fysiek erg sterk en snel, redelijk tot prima voorzet en enorme drive naar voren, past wel in het plaatje van de moderne opkomende back die Ajax voor ogen heeft. Daardoor vertegenwoordigt hij dus potentieel kapitaal waardoor hij denk ik wel de voorkeur krijgt boven Viergever.
1 -1
Champy
Ja, maar Viergever is dan wel gewoon de 4de centrale verdediger en Bakker is een linksback.

Tuurlijk snap ik wel wat je bedoelt. Als Viergever blijft, zal die ook sneller linksback spelen ipv Bakker als vervanger van Tagliafico.

Ofwel moet je weer ergens een oudere cv gaan huren of een eenjarig contract geven.

Ik heb liever dat ze gewoon een eigen speler verlengen of een jeugdspeler op de bank zetten als 4de keuze. Een bankzitter koop je niet.
1 0
chuckie88
Of je een Cv extra nodig hebt is heel erg afhankelijk wat Ten Hag van plan is met Frenkie. Schuift hij Frenkie door als Ziyech bv vertrekt? Of gebruikt hij hem toch ook nog regelmatig in wedstrijden waarbij een extra man op het middenveld taktisch beter is voor het resultaat? In die situatie zou je nl helemaal geen extra Cv hoeven aan te trekken. de Ligt, Schuurs, Wober en De Jong
0 0
Champy
De vraag is of je miljoenen wil uittrekken voor een (wat oudere) centrale verdediger die voor de bank bedoeld is.

De enige logische scenario waar ze een extra centrale verdediger moeten aantrekken is wanneer De Ligt vertrekt.

Bij nood kan je nog altijd Tagiafico daar laten spelen, of Frenkie of een Bergsma. Dit zijn schaarse minuten bij de verkoudheid of schorsing van De Ligt en Wober.
Je zal moeten denken aan huren/goedkope krachten als je echt een externe speler wil halen.

Beter meer geld uitgeven aan een reserve-aanvaller dan aan een reserveverdediger.
0 0
rogerbandit
Die Overmars is echt goed bezig...........!!!!!
10 0
mickey2602
Eindelijk maken ze hun woorden waar. Pasgeleden hebben ze toch gezegd dat ze volgend seizoen de selectie ruim op tijd in orde willen hebben?
0 0
KlasseLasse
volgend seizoen selectie intact houden! dan worden we tog lachend kampioen of ben ik nou heek arrogant??
3 0
SjaakWolfs
Dit wordt bijna elk jaar gezegd.
4 0
Suarez16_
Jep. Met Sanchez hadden we nu eerste gestaan.
0 0
NouriVandeBeek
Niet arrogant, maar onrealistisch.
4 0
Champy
Een zelfverzekerde jongeman zo op het eerst. Ik ben benieuwd!
2 0
idefixion
wow, ajax haalt eindelijk verdedigers laatste tijd... roep het al jaren.
1 0
RaynoFischer
Viktor Fischer look a like, alleen iets groter en breder :p
2 -1
TikkieTerugJaap
Valentijn Driessen zei gister dat de kans groot is dat Labyad na de wedstrijd tegen Utrecht komt, nou vraag ik me af waarom je hem dan niet voor die wedstrijd haalt, dat lijkt me toch het belangrijkste?
2 0
trodat4030
En jij denkt dat Utrecht daar mee akkoord gaat? Die spelen liever mét Labyad tegen Ajax dan tegen een Ajax met Labyad..
0 0
Champy
Trojaans paard.
4 0
IDJosh
Ik ben echt heel erg benieuwd naar deze jongen! Niets tegen Veltman, want hij doet het gewoon erg goed maar ik hoop Kristensen gauw een keertje te zien op de back positie.
1 0
Jordialbers16
Lekker! Alleen gaat wel de hele eredivisie scheef groeien, Ajax zal binnen 5 jaar zo'n grote overmacht hebben, dat het gewoon zielig wordt. Vind het trouwens niet erg hoor.
3 0
Pheadrus
Voordat we gaan praten over "overmacht"; laten we eerst weer eens kampioen worden en de finale van de Beker halen.
4 0
Patje2011AJAX
Het is ook goed voor de Eredivisie. PSV en Feyenoord zullen toch willen aanklampen en zullen dus hun niveau moeten/ gaan verbeteren. Of dat lukt is natuurlijk is de natturlijk de vraag eb bijna onmogelijk gezien het geld van Ajax, de jeugdopleiding en de huidige selecties die we hebben. Maar het zal ten goede komen van de Eredivisie.
0 0
mickey2602
Feyenoord gaat nu ook een poging daartoe doen met hun deal in China.
0 0
ajax_janneman
Ik vind het persoonlijk wel jammer eigenlijk. Natuurlijk moet je handelen en als je de middelen hebt, proberen door te groeien. Echter is dan wel een beetje de charme van de eredivisie weg. Ik wil geen competitie zoals in Schotland. Ik neem aan dat een kampioenschap van Celtic nu ook geen ene reet meer waard is
1 0
kampioen2010
alweer de 5e aanwinst van de afgelopen maanden, na Schuurs, Bande, Tagliafico en Kuhn.
Als er geen of misschien 1 of 2 spelers vertrekken is de selectie al op orde. Vooral in het geval dat de vertrekkende spelers Veltman (Kristensen) en Ziyech zijn (opgevangen door Frenkie).
5 0
ajax_janneman
Waarschijnlijk gaat Onana ook weg. Die loopt er al de hele tijd naar te hinten. Ik weet nou niet zo heel zeker of je met van Leer het volgende seizoen in wilt.
1 0
Champy
Dat gaan ze ook niet wagen met alleen Van Leer.
Er zal een nieuwe keeper bijkomen.
1 0
Patje2011AJAX
Mooi dat Ajax daadkrachtig wordt en de selectie kwalitatief versterkte op de posities waar ze niet echt goede jeugd voor hebben. Hoezo is de visie van Cruijff verloren gegaan? Dit schijnt echt een heel groot talen te zijn die bereidt is om als stand-in te groeien bij Ajax. Klasse gedaan van Overmars en geweldig om te zien dat hij zijn selectie voor 2018/2019 zsm rond wil hebben.
4 0
mickey2602
Ik zie dit ook gewoon als onderdeel van Plan Cruijff. Zoveel mogelijk uit de opleiding halen,zit daar een dergelijke speler niet tussen,dan kopen. En jeugd op de bank en aankopen in het veld.
Schijnbaar zit er in Jong of O19 geen geschikte rechtsback om Veltman op te volgen. We hebben Zeefuik en Orejuela in Jong,O19 weet ik niet wie maar die is vast dus niet geschikt om volgend seizoen in het eerste te spelen.
Ze hebben nu een aantal keren Zeefuik in het eerste laten spelen en in mijn ogen was dat geen succes. Daarna Orejuela enkele minuten laten maken maar die schrijf ik nog niet af.
Dan gok ik dat het volgend seizoen deze jongen als vaste rechtsback gaat worden met daarachter Orejuela. Zeefuik verhuren of verkopen.
1 0
barrybever
Vind het wel jammer dat hij zijn oude nummer van Midtjylland gekozen heeft en niet #2. Vond het al gek dat Tagliafico die niet gepakt heeft, maar kon het nog wel begrijpen omdat hij een linksback is.
0 0
gi0vanni
Nummer 2? Volgens mij kan een basisspeler die kiezen maar ik denk niet dat een bankzitter daar aanspraak op maakt.
0 0
barrybever
Voor wie moet het nummer anders zijn? Hij is al opvolger van Veltman gehaald maar als die weg gaat denk ik dat Tagliafico #3 wil, want dat was bij Independiente zijn nummer (na 31).
Tete had ook Veltman voor zich zitten (al had hij natuurlijk ook al veel gespeeld), maar Wober en Sinkgraven kregen ook meteen basisnummers, dus het had op zich wel gekund.
0 0
insectenverdelg
Welkom. Als ik zn filmpje Zie, zie je dat hij kan voetballen en een enorme drive heeft. Nu hopen dat hij ook nog kan verdedigen. Dan is Ajax spekkoper met deze deal.
1 0