Scouts Bayern op tribune voor De Ligt

JesseTH, 21-01-2018 om 21:04, 18510 views, Algemeen Dagblad | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Tijdens de gewonnen Klassieker van zondagmiddag, waarin Matthijs de Ligt een sterkte wedstrijd speelde, zaten er scouts van Bayern München op de tribune voor de stopper. De Duitse grootmacht ziet in de Ajacied een potentiële versterking, zo weet het Algemeen Dagblad.

De Ligt heeft een contract dat loopt tot en met 2021 en dus is het geen vanzelfsprekendheid dat hij na dit seizoen zomaar vertrekt. Een andere Europese topclub, FC Barcelona, zou de mandekker ook al langere tijd volgen.

De centrale verdediger debuteerde vorig seizoen onder Peter Bosz in het eerste elftal van Ajax en sindsdien is hij een vaste waarde in de Amsterdamse defensie. Inmiddels kende hij in 48 gespeelde wedstrijden voor Ajax al vele verschillende verdedigingspartners. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan60
Ajax moet het salarisplafond omhoog bijstellen willen ze talentvolle en belangrijke spelers behouden. Dus De Ligt een hoger salaris en daaraan een contractsverlenging koppelen t/m 2023. Als een topclub hem dan echt wil hebben dan zullen ze diep(er) in de buidel moeten tasten. Ze moeten die spelers ook eens voorhouden dat veel spelers uiteindelijk in het buitenland geen basisplaats krijgen. Zelfs al zakken ze na hun mooie debuut bij een topclub af naar het niveau van een buitenlandse middenmoter dan zitten ze vaak nog op de bank. Cillissen zit de bank warm te houden bij Barcelona en Klaassen bij Everton. Ook was ooit Boetius (die Feyenoorder; weet niet of ik die naam goed spel) een talent . Is snel naar het buitenland vertrokken, is nu weer terug en heeft nu het bedroevende niveau van zijn huidige ploeggenoten.
0 0
DavidFerr
Helaas worden de salaris verschillen alleen maar groter en kunnen wij op dat vlak niet concurreren. Spelers blijven voornamelijk omdat zij zich eerst nog verder willen ontwikkelen. Zo lang de Ligt denkt dat hij hier nog veel kan leren denk ik dat hij nog blijft.
0 0
funnymountain
Hoe kan dat nou toch ? Volgens Rob Jacobs op Rijnmond TV, na de oorwassing 1-4 in de kuip, waren de verdedigers van Ajax "niet eredivisie waardig". Goh, die heeft er kijk op !
1 0
koppendicht
vraag maar eens gekke bedragen, 80-100 miljoen ofzo. Is een betere verdediger dan Van Dijk, heeft EL finale gespeeld, is nog maar 18 (!). Beter nog: niet laten gaan. Zelfde geldt voor Ziyech. Biedt Ziyech een contractverlenging aan met forse opwaardering van contract, maak een uitzondering voor ziyech, want dit is een van de beste spelers van de afgelopen 10 jaar bij Ajax.
1 0
wladimir
Ajax moet deze zomer heel veel centjes investeren om deze jongen een jaartje of liever twee langer vast te leggen. Contract loopt nu tot 2021. Donny en Frenkie blijven sowieso. Met Mathijs, Justin en Kasper blijft een zeer talentvolle groep over. Zeker wanneer ook André en David blijven.
2 0
Sampaoli
Ze moeten er alles aan doen om het talent langer bij Ajax te houden, zo simpel is het gewoon. Dan maar een hoger salaris. Alleen dan kunnen we presteren in Europa (of dat nou CL of EL wordt even buiten beschouwing gelaten).
0 0
markplas
60 milj en 2 jaar verhuren aan ajax
0 0
markplas
60 milj en 2 jaar verhuren aan ajax
0 0
Ajaxtrouw
Is in de zomer helaas weg...
0 -2
MankeNelis
Hij wordt een hele grote. Hij kan al heel veel voor zn 18 jaar. Wat een beest. Nog ff hier blijven, maar zoals Johan altijd zei: er zijn altijd uitzonderingen.
0 0
johnd
Die jongen moet echt nog vier jaar blijven, maar het zal wel niet, hij zal wel op z'n 20ste weggaan en bij een topclub bankje zitten.

Hij zou veel meer kans van slagen hebben als hij pas rond z'n 25ste gaat, maar dat is echt een utopie. Als hij echt nog jaren blijft kan hij een legende worden bij Ajax EN daarna bij een andere club meteen in de basis starten.
1 0
NouriVandeBeek
Absolute top moet je niet doen op zo'n jonge leeftijd. Zeker niet als CV.
1 0
didierajax020
Off: http://www.voetbalinside.nl/spelerweek

Hakim of Matthijs boys?
0 0
mickey2602
Dan vind ik toch Hakim. Matthijs heeft voor een klassieker best weinig te doen gehad,Ajax was meer in de aanval en dus heeft Hakim meer kunnen laten zien.
0 0
Ajax_026
De ligt heeft volgend jaar perr schuur of max wober naast zich staan en dan speelt ie de sterren van de hemel en wordt het onmogelijk om hem te behouden maar nu is het gewoon vlammen voor ajax!
5 0
Pheadrus
Het zou mij niet verbazen als hij nog een jaar blijft. Bij Ajax speelt hij veel en dat is op deze leeftijd het aller belangrijkste. Vergelijk eens met Fosu Mensa; door Man U verhuurd aan Crystal Palace. Wat voor een lijn zit er in zijn ontwikkeling? Vorig jaar had hij maar 350 minuten gespeeld. Dit jaar meer maar verhuurt aan een degradatie kandidaat. Eerste de Boer, nu weer een andere trainer. In een belangrijke fase neem je risico met je ontwikkeling.
2 0
Ajaxbrl
60M niet minder..
3 0
Siemons
Niet alleen die van Bayern. Geloof dat maar.
0 0
RedFeather
Leer
Kristensen Ligt Wober Tagliafico
Jong Beek Labyad
Neres Dolberg Kluivert

Denk dat dit is waar het volgend jaar heengaat.
2 0
DappreStryder
Ik zie Ziyech nog niet zo snel vertrekken. Is in mijn ogen wel al jaren uitgeleerd in de Eredivisie, maar zie geen club komen en 40 miljoen voor hem betalen en dat zou hij in de huidige markt toch minimaal moeten opbrengen... Heb het idee dat het een gevalletje Boussoufa kan worden, dus nog even hier blijven en er vervolgens maar voor kiezen om voor het geld te gaan spelen omdat die sportieve stap nooit komt... Als clubs voor Ziyech in de markt waren, hadden ze hem in eerste instantie al bij Twente opgehaald, anders wel na vorige seizoen.. Hij heeft zich al duidelijk bewezen, maar blijkbaar is er geen markt voor hem...
0 -1
Ajax#1900
Hij is na het WK in principe gewoon weg hoor. En natuurlijk is er wel een markt voor hem. De halve subtop zit achter hem aan.
1 0
Pheadrus
Ik ben het met je eens. Ziyech kiest zijn eigen weg. Dat deed hij al eerder toen hij naar Twente ging terwijl hij ook naar Fey kon gaan. Als hij een goede klik heeft met Ten Hag / Schreuder zou hij zo maar eens bij Ajax willen blijven, ook als Juventus 35 mil op hem biedt.
1 0
grannig mokum1
Nog te jong en te weinig bagage om naar een grote club te gaan,
3 -1
ajax4ever01
Ja.daar kun je op wachten
0 0
AFCAWZAWZDB
De Ligt is niet gek, weet ook wel dat het het beste voor zijn eigen ontwikkeling is om na dit seizoen nog minimaal 1 seizoen te blijven. Volgend jaar eerst maar weer eens op Europees niveau laten zien wat die kan.
4 0
wladimir
Natuurlijk is dat het beste, maar zeg maar eens nee tegen Bayern of Barcelona en het daarbij behorende honorarium.
0 0
Champy
Ik heb daar toch zo'n Eriksengevoel bij als ik z'n contractduur zie. 2021, dan is ie pas 22 jaar. Eriksen vertrok ook toen ie 21 jaar was voor een habbekrats.

Als ie in de zomer besluit te blijven, is het een prioriteit z'n contract te verlengen.
3 0
koenos1
Ga anders even lekker stressen.. De Ligt blijft nog minimaal 1,5 jaar. Nuchtere en verstandige jongen die doorheeft eerst de bepalende en heersende speler van Ajax 1 te moeten worden (evt captain). Tevens heeft hij het prima naar zijn zin met zijn vrienden Eiting, Frenkie de Jong, Sierhuis en Bergsma.
3 0
DavidFerr
Moet minimaal 100 wedstrijden voor Ajax spelen.
2 0
Tinus
Doe maar minimaal 200, hij zit nu al op bijna 50.
2 0
kaashaas
Als hij weg gaat is.voor hem carriere killing
1 0
CruyffFootball
De Ligt, dolberg en kluivert moeten gewoon hierna nog minimaal 2 seizoenen in Amsterdam blijven. Niet gek laten maken door zaakwaarnemers.
6 0
ST
Schuurs staat al klaar.
0 -5
Suarez16_
De Ligt nog 2,5 jaar bij Ajax. Dat zou mij nou gelukkig maken.
6 0
insectenverdelg
Met 1.5 jaar ben ik al heel blij.
3 0
Rinky
Als er een club uit de Europese top is die De Ligt niet op de lijst heeft staan zou dat groter nieuws zijn in mijn ogen ;-)
8 0
RaynoFischer
Dat wel idd, ineens
BREAKING: Real Madrid is niet geïnteresseerd in De Ligt ;)
0 0
ST
Als Van Dijk 85 miljoen waard is dan is De Ligt net zoveel waard. Groter talent maar minder ervaring.
3 0
Josajacied87
Ben benieuwd wat Ajax gaat vragen voor hem?
In mijn optiek moet die niet voor minder dan 60 miljoen weg, maar hebben we de ballen om nee te zeggen tegen 40 miljoen?
2 0
mickey2602
Zolang Overmars maar niet weer gaat zeggen in de media dat hij niet voor minder dan 60 miljoen weg mag. Zoals hij bij Sanchez deed. Waarop direct Tottenham met de gevraagde 40 miljoen kwam en weg was Sanchez.
0 0
xstaniox
Ik denk met al het geld dat we nu hebben wat we krijgen door de waarschijnlijke zomerse transfers van Veltman en Ziyech denk ik niet dat we per se die 40 miljoen moeten pakken om het grootste talent in jaren bij Ajax te verkopen.
0 0
Dolberg25
Nu Bergkamp weg is, denk ik van wel.
2 -1
Ajax#1900
Haha het AD probeert even te stoken terwijl iedereen kan bedenken dat al onze toptalenten in beeld zijn bij de grote buitenlandse clubs.
3 0
RaynoFischer
100 miljoen minimaal!
1 0