Ten Hag: 'Overtalsituaties sneller herkennen'

SJvanveen, 21-01-2018 om 17:22, 10901 views, NOS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Erik ten Hag was zondag content met de overwinning van Ajax in de Klassieker tegen Feyenoord. Wel zag de coach genoeg verbeterpunten, zo tekende hij op in gesprek met de NOS.

'Voetbal gaat altijd om resultaat, maar als de weg ernaar toe niet goed is, haal je geen resultaat', sprak Ten Hag. 'Dat moet kloppen en ik vond het kloppen, van begin af aan. Natuurlijk waren er verbeterpunten en natuurlijk hadden we momenten dat we moesten versnellen naar aanvallen toe', vervolgde Ten Hag, die dieper ingaat op wat hij precies bedoelt. 

'In de omschakeling hebben we heel veel laten liggen en hadden we gevaarlijker kunnen worden. Daar moeten we mee aan de slag. De keuzes die we maken... Om uiteindelijk lengte in ons spel te krijgen. We moeten doorschakelen, sneller de overtalsituaties herkennen en daar de bal brengen. Dan hebben we de creativiteit om gevaarlijker en doeltreffender te worden', besloot de trainer. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
koppendicht
Ten Hag staat bekend als een defensieve coach en dat zag je gisteren terug in het spel. Va n de vijfsecondenregels is sowieso helemaal geen sprake meer. Het is toch vreemd dat een defensieve coach gehaald wordt
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Het was geen beste wedstrijd toegegeven, maar verdedigend was ajax top gisteren. Backs kwamen op op het moment dat er daar de mogelijkheden voor waren, niet om hersenloos iedereen voor de poten te lopen.
Het kan nog beter worden uitgevoerd als er nog sneller meters worden gemaakt naar de buitenspelers, dat zou het spel van ajax ook nog aantrekkelijker maken. Het mag wel wat sneller allemaal. Niettemin feyenoord maar 1 kans, 0 tegengoals dis al direct resultaat met de aankoop tagliafico tov dijks.
0 0
koppendicht
En ik zou je ook het advies willen geven om AANVALLENDER te gaan spelen. Speelt vanuit een gesloten verdediging, nauwelijks combinatievoetbal door het midden. On-Ajax.
1 -8
4xEC1
En ik zou jou het advies willen geven om je naam in enkelvoud te veranderen en ervoor te zetten: 'ik moet mijn' en erachter: 'houden'.
0 -1
Henkstarr
Ik irriteer me trouwens al jaren aan die Joep Meloen Schreuder van de NOS, wat een ontzettende domme man.
9 0
FlyingDutchMan
Is ook een gigantische irritante kneus die denkt dat hij leuk is, werkte ook mee aan die racisme blooper van Davids vs onze Johan..
0 0
Keffie L
Met z’n kinderlokker stem
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Hahaha

Die denigerende kinderachtige opmerking ook naar jorgensen haha.
0 0
gras
Treffend :)
0 0
Hziyech14
Wel schattig on te lezen dat een paar kakkies willen dat peter bosz hun nieuwe trainer word.
5 0
Tinus
Niet zo vreemd als je ziet met wat voor strijdplan die gasten de wedstrijd in gaan. Lange ballen en vertragen waar mogelijk. Het was toch onwaardig voor een club uit de traditionele top 3? Maargoed, na psv thuis en Feyenoord thuis is de conclusie dat ze doodsbang zijn voor Ajax.
7 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Vond ze wel spelen zoals je ajax kan verslaan. Gewoon de lange bal om het middenveld over te slaan, probleem voor hun was alleen dat ze dat spel niet gewend zijn en er niemand inzet toonde. En dat wij voor de verandering niet met dijks speelde, die daar 9 van de 10 keer niet loopt.
0 0
AFCA1510
Spelen naar je mogelijkheden heet dat. Boszvoetbal met de feyenoord selectie, dan lach je je helemaal krom denk ik.
5 0
AFCA0492
lijkt me ook een goede trainer voor feyenoord wantja goed genoeg voor ajax is eigenlijk te goed voor een tobber als feyenoord.
2 0