Hattrick Ekkelenkamp bij tweede zege O19

JipVR, 20-01-2018 om 15:45, 37340 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dit is het overzicht van de jeugdwedstrijden van zaterdag 20 januari. Ajax O19 heeft goede zaken gedaan in de kampioenspoule en pakte de tweede overwinning op bezoek bij NEC. Eerder op de dag won O17 een doelpuntrijke wedstrijd van Sparta. Ajax O16 ging de boot in bij ADO Den Haag en verloor. 

FT | Ajax O17 - Sparta Rotterdam O17 (5-2)
Ajax O17 heeft zaterdagmiddag zonder al te veel moeite weten te winnen van de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam. Al snel in het duel kwamen de jonge Amsterdamse talenten op voorsprong, waarna het duel niet meer uit handen werd gegeven.

Het duel was nog geen drie minuten oud of Ki-Jana Hoever schoot Ajax O17 uit een vrije trap al naar een 1-0 voorsprong. Vlak erna kregen Liam van Gelderen, Brayen Brobbey en Kenneth Taylor kansen op de tweede Ajax-treffer, maar bleef deze nog even uit. Want even later was het alsnog opnieuw raak. Een vrije trap werd bij de tweede paal breed gelegd door Enric Llansana, waarna Terrence Douglas kon binnen tikken.

Ook hierna bleef Ajax kansen creëren. Zo waren Brobbey en Sontje Hansen dichtbij de 3-0, maar viel deze niet. Uit de eerste aanval van Sparta werd direct gescoord. De Rotterdammers kwamen in de zestien van Ajax, speelden het goed uit en kwamen via Luc de Kruys terug in het duel. Nog voor rust herstelde Ajax de marge, want op aangeven van Hoever zorgde Brobbey voor de 3-1.

Na rust startte Ajax direct voortvarend. Na een goede combinatie met Brobbey zorgde Van Gelderen voor de 4-1. Even later was het opnieuw raak. Hansen sneed de zestien binnen, legde breed, waarna Kenneth Taylor voor 5-1 kon zorgen. Hierna kende Ajax een mindere fase en kwam het nauwelijks meer tot noemenswaardige kansen. Gescoord werd er dan ook niet meer door de Amsterdammers, al deed Sparta dat namens Mohamed Sankoh vlak voor tijd nog wel.

Opstelling Ajax O17: Reiziger; Hoever (Mbinga 61'), Llansana, Fosu-Mensah (Musampa 53'); Douglas; Q. Maduro, Taylor (Omzigtig 61'), Van Gelderen; Hansen, Brobbey, Maddy (Hernandez 50');
Wissels Ajax O17: Dieker, Omzigtig, Musampa, Mbinga, Hernandez;

Doelpunten:
1-0 Ki-Jana Hoever (3')
2-0 Terrence Douglas (16')
2-1 Luc de Kruys (34')
3-1 Brayen Brobbey (38')
4-1 Liam van Gelderen (49')
5-1 Kenneth Taylor (51')
5-2 Mohamed Sankoh (78')

FT| NEC/FC Oss O19 - Ajax O19 (0-4)
Bij NEC O19 - Ajax O19 was er een hoofdrol weggelegd voor Jurgen Ekkelenkamp. De centrale middenvelder scoort dit seizoen aan de lopende band en ook in Nijmegen liet hij dit niet achterwege. Drie van de vier treffers kwamen op naam van Ekkelenkamp, Ché Nunnely maakte de andere Amsterdamse goal. Door de zege staat Ajax O19 nu op zes punten uit twee wedstrijden in de kampioenspoule.

Opstelling Ajax O19: El Maach; Bakboord, Solomons, Kemper, Dest; Ter Heide, Jensen, Ekkelenkamp; Ylätupa, Pereira, Nunnely.
Wissels Ajax O19: Plomper, J. Maduro, Farcas, De la Vega, Margaret, Kaars, Schön;

Doelpunten:
0-1 Jurgen Ekkelenkamp (28')
0-2 Ché Nunnely (38')
0-3 Jurgen Ekkelenkamp (43')
0-4 Jurgen Ekkelenkamp (66')

Overig duel

FT | ADO Den Haag O16 - Ajax O16 (3-0)

Opstelling Ajax O16: Raatsie; Oostwoud, Kasanwirjo, Aksit, Scholten; Warmerdam, De Waal, Beelen; Pynadath, Pinas, Cleonise;
Wissels Ajax O16: De Vries, Karahasanovic, Dakriet, Peroti.

Doelpunten:
-

Bij de bookmakers krijg je 20x keer je inzet voor een 4-1 overwinning op Feyenoord.

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
QBFAJAX34
waarom speelt van Gelderen op het middenveld gister? Ik dacht dat hij centrale verdediger was.
0 0
wolterx
Met oog op ontwikkeling, sneller handelen, meer in duels, nieuwe situaties etc.
0 0
Champy
Wat een stijve hark is Luc De Kruijs geworden trouwens.
2 0
NouriVandeBeek
Ontwikkeling Brobbey vind ik wel positief. Er zit een stijgende lijn in. Brobbey zal nooit een grandioze techniek krijgen, maar ik zou hem zeker een contract aanbieden en volgend jaar de kans geven in O19.
3 0
Ajax95Duivendrecht
Hij doet inderdaad veel meer op techniek dan Sint. En hij ontwikkelt zich snel. Speelde gisteren een erg puike wedstrijd!
1 0
DavidFerr
Ik zag in de samenvatting een goede technische goal en een mooie assist van hem.
2 0
jeugdvolger
Alas o15 eindigd 3e in de poule, achter Leverkusen en Bremen. Zijn ze hierdoor uitgeschakeld?
0 0
de-Ajacied
Toch een opvallende speler de Ekkelenkamp
3 -1
Piejotter
Ik weet dat je niet spelers met elkaar kunt vergelijken en zeker niet als ze in een ander tijdperk hebben gespeeld maar deze Ekkelenkamp doet me een beetje denken aan Dick Schoenaker.
Altijd keihard werken, en regelmatig als middenvelder een doelpuntje meepikken.
1 -1
ajaxinho
Sommige mensen zien hem liever als verdediger...
1 -5
geDaante
Scoren als middenvelder is niet zo heel moeilijk als je constant de 16 induikt, dan speel je meer als valse spits. Het is hetzelfde als bij Siem de Jong toentertijd; bruikbaar bij ballen de 16 in, en hem steeds die 16 in laten duiken, maar puur als half, dus als middenvelder voetballend te matig en niet handig genoeg.

Een middenvelder moet anderen, voornamelijk de voorwaartsen bedienen, bij Ekkelenkamp is het andersom, hij wordt vooral bediend in plaats van zelf te bedienen. Ik vind dat helemaal niks, gaat ook ten koste van het niveau van het combinatiespel (temp/accuratesse in kleinere ruimte) en van de opbouw.

Ekkelenkamp schat ik wel hoger in dan Siem de Jong, lijkt wat creatiever en geslepener, maar als half zie ik het dus niet in hem zitten, en ik laat me door goals niet overtuigen/verblinden, ik kijk ook naar hoe zijn spel impact heeft op het algehele spel. Zoveel spelers in de jeugd die erop los scoorden, maar uiteindelijk niks in Ajax 1 te zoeken hadden.
4 -3
Champy
Laat ik ermee beginnen dat Ekkelenkamp ook niet mijn type middenvelder is, maar scoren is wel moeilijk als middenvelder, ook als je continu in het strafschopgebied loopt.

1. je speelt al met 1 mv middenvelder tijdens die aanvallen
2. de hoeveelheid van die loopacties is niet mis.
3. Je moet ook kunnen afwerken.

Wat wel zo is, is dat het wedstrijdbeeld vaak niet om aan te zien is. Je hebt nooit de controle op het middenveld als je al op voorhand met 1 mv minder speelt.
2 -3
geDaante
1. begrijp ik niet helemaal door de constructie van de zin ;).
2. Dat is waar, maar dan doel je op conditie? Want ik vind dat juist niet goed. Het moet veel meer gedoseerd, en bovenop een hoop andere veel belangrijkere basiskwaliteiten
3. Dat is waar, dat kan ie wel, Klaassen kon dat ook, van dichtbij. Siem ook. Maar ja, Siem kwam dan uiteindelijk ook niet voor niets in de spits terecht toen Eriksen vertrok en er van Siem meer werd gevraagd op het middenveld. Toen viel hij door de man als middenvelder, zelfs voor De Boer.
0 -2
Champy
correctie bij 1: je speelt al met 1 mv "minder" tijdens die aanvallen.
2. laat maar, ik weet zelf niet meer wat ik ermee wou zeggen. :)
3. Ik moet zeggen dat die ook vaak van die moeilijke ballen er keurig in weet te krijgen. Weinig van die panklare ballen die Klaassen wel eens krijgt. Voor de rest vind ik hem echt helemaal niks. Ook als verdediger zou die geen kans krijgen, omdat hij eigenlijk een slappe nicht is.
1 -1
PetrosQ
Uiteindelijk win je wel door veel te scoren en niet door leuk rond te spelen. Ik ben van menings dat je een type speler als Enkelenkamp altijd kan gebruiken op het middenveld, mits hij gecombineerd wordt met andere type spelers. Dat heeft Ajax ook altijd gehad, zoals Siem de Jong, Davy Klaassen en Donny van de Beek (die heeft dat ook, maar is technisch vaardiger). Harde werkers die ballen veroveren en duels winnen. Daarnaast zijn box-to-box spelers nu heel erg in en bruikbaar. Ik denk dat Ekkelenkamp best een toekomst kan hebben bij Ajax, maar dat hangt natuurlijk wel samen met zijn verdere ontwikkeling
2 -1
geDaante
Vanuit dat rond kunnen spelen, met de nadruk op 'kunnen', want je moet niet eeuwig rond blijven tikken, steeds gevaarlijk kunnen worden is het ideaalplaatje. Van daaruit kan je het namelijk iedere tegenstander moeilijk maken, en kan je heersen in de kleine ruimte, van waaruit je nuances kan aanbrengen in je spel, als de tegenstander daar om vraagt.

Met iemand als Ekkelenkamp of eerder Siem en Klaassen, ben je flink afhankelijk van dat foefje van de bal erin gooien op de inkomende Siem of Klaassen. Dat is heel erg voorspelbaar. In de eredivisie kwam Ajax daar lang mee weg, maar Europees ben je kansloos. Je hoeft maar iemand op Siem te zetten, of de aangever aan te pakken (Eriksen toentertijd) en je grootste en vrijwel enige wapen is weg.

Kort en vlot rond kunnen tikken heeft ook als voordeel of eerder absolute noodzaak, dat je je makkelijker uit benarde situaties en druk van de tegenstander kan uitspelen. Als Ajax zijnde wil je op de helft van de tegenstander spelen en hen onder druk zetten, en niet andersom. Om dominant aanvallend te spelen, moet je eigenlijk heersen in de kleine ruimte. Hoe beter, hoe makkelijker je de bal in de ploeg houdt (en dus die druk er makkelijker op kan houden), hoe meer rust en controle je hebt waardoor je meest creatieve spelers kunnen excelleren, en hoe meer je van daaruit tot goede uitgespeelde kansen kan komen, in plaats van vooral opportunistische langere ballen/hoge voorzetten. Wel diepte boven breedte dan in het tikken uiteraard, en niet óm balbezit te houden, maar om daarmee gevaarlijk te worden.

Als Ajax zijnde moet je creatief, technisch, handig, onvoorspelbaar, veelzijdig zijn, en heersen in het combinatiespel. Pas dan kan je dominant aanvallend voetbal spelen op de helft van de tegenstander en goede uitgespeelde kansen creëren, voor meerdere spelers.
0 -1
Champy
Ja en nee.

Als je met een extra middenvelder speelt die de bal goed laat rondgaan, kan je ook meer kansen creëren voor de aanvallers.

Ekkelenkamp maakt er zelf wel 18, maar de rest vd aanvallers staat op een zeer laag aantal. Dus die doelpunten heb je niet om te winnen.

En de onder 19 blijft ook een opleidingsteam. Daar produceer je spelers die goed moeten zijn in de dingen die horen bij hun positie. Voor een middenvelder horen daar op de eerste plaats een goede techniek en overzicht/inzicht bij.
4 0
geDaante
Precies, je moet kijken naar de algehele bijdrage van een speler binnen en voor het team, en hoe het team presteert, en of spelers elkaar versterken in hun spel, of frustreren.

De basis moet altijd zijn het korte combinatiespel, het als je wil de bal over het hele veld vlot en kort rond kunnen laten gaan, zonder zwakke schakels, en ook met de posities goed bezet.
Van daaruit kan je specifieke individuele kwaliteiten inzetten als wapens, of aan de hand daarvan wapen creëren, door samenspel. Dat diepgaan kan wel, en moet ook, maar veel meer gedoseerd, en op het juiste moment; niet onttrekken aan de opbouw, maar meedoen met de opbouw, en pas als de bal bij de andere half is, of bij de opgestoomde back, dan kan je eens zo nu en dan diepgaan zonder bal. Maar dat moet bovenop kwaliteiten komen zoals meer dan voldoende techniek, creativiteit aan de bal (in passing of actie/voetenwerk), handigheid, handelingssnelheid, etc.

Zoals je min of meer zegt, Ekkelenkamp ontneemt de voorwaartsen teveel kans om zich optimaal te ontplooien en zelf tot goals te komen. Het is een veel beter teken als het doelpuntenaantal aan het eind van een seizoen heel erg verdeeld is over meerdere spelers, dat betekent dat je veelzijdiger bent geweest, beter hebt gevoetbald, en minder afhankelijk bent geweest van een tactisch foefje.

Dat dit succesvolle korte termijnfoefje met Ekkelenkamp boven individuele ontwikkeling van meerdere spelers wordt gezet (ook het algehele veldspel lijdt eronder, dus iedere speler), doet mij weer wat meer vermoeden dat het resultaat als team steeds weer meer boven individuele ontwikkeling wordt geplaatst.
0 -1
Patatjeoorlog
Belachelijke reactie, hij denkt dat hij zelf de trainer is...
0 0
Champy
Totdat ie een linie wordt teruggeschoven, en het allemaal goed uitpakt, wordt dit weer gezien als "goed opleiden volgens de Cruijff methode". Succes kent vele vaders ;)
0 0
jeugdvolger
Iemand die weet waarom Gravenberch en Unuvar niet actief waren dit weekend? Moeten we ons zorgen gaan maken ?
0 0
Panama
Maak je over Naci maar geen zorgen haha
0 -1
wolterx
Gravenberch al paar weken blessure, Unuvar had wat last en heeft daarom afgezegd voor toernooi met de o15 in Duitsland.
3 0
Champy
Beiden hebben fysieke ongemak.
3 0
Finalvoetbal
Ongelofelijk hoeveel goals Ekkelenkamp als middenvelder maakt. Ben benieuwd hoe hij het volgend jaar bij Jong Ajax gaat doen.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Hattrick Ekkelenkamp!
0 0
wolterx
De O15 in Duitsland eerste pot 3-0 verloren van Leverkusen
0 0
wolterx
Tweede pot 1-1 tegen Werder Bremen, Hoogewerf met de goal.
0 0
wolterx
Derde pot 9-2, 3x Enem, 3x Hoogewerf, 2x Markelo en Campagne keertje. Ze spelen over 5 minuten laatste pot tegen Frankfurt, een goede winst zou tweede plek in de groep veiligstellen. Mits Leverkusen het niet nog weggeeft tegen Bremen nu (staan voor)
0 0
wolterx
3-3 tegen Frankfurt Bonnah en 2x Hoogewerf. Krijgen laatste seconde de 3-3 tegen wat hoogstwaarschijnlijk einde toernooi gaat zijn.
0 0
wolterx
3e in groep dus, morgen Dortmund, Schalke en Stuttgart dus. Pittig.
0 0
wolterx
En eerste pot 0-2 verlies tegen Schalke.
0 0
wolterx
Moeten nu allebei de andere wedstrijden winnen om door te gaan naar KO fase. Zie dat niet gebeuren eigenlijk.
0 0
wolterx
En verliezen nu met 2-0 van BVB, einde toernooi dus.
0 0
wolterx
En ook 2-0 verlies van Stuttgart, naar huis dus met 3x verlies op finaledag.
0 0
FlyingDutchMan
Daar kan je mee thuis komen
0 0
AFCAdam
Zonder Unuvar een zwakke lichting..
1 -1
Champy
Zonder hem is de kans natuurlijk een stuk kleiner om een toernooi te winnen, maar een zwakke lichting vind ik het voorlopig niet echt.
3 0
NouriVandeBeek
Ekkelenkamp prikt er weer 2 in. 18e doelpunt al. Hele goede cijfers voor een middenvelder.
1 0
AFCAdam
Klopt, scoort vaak maar zou meer betrokken moeten zijn bij het opzetten van aanval.. dat mis ik bij Ekkelenkamp.
Ben van mening dat hij niet het type middenvelder is die in de kleine ruimtes tot zijn recht komt. En dat is nou precies wat ik wil zien van een potentiele Ajax 1 speler.
3 0
gi0vanni
Als hij dit in de toekomst nu ook eens in Ajax 1 zou kunnen doen. Sinds van der Vaart geen middenvelders meer gezien die er rond de 20 per jaar inschieten.
2 0
Persian07
Klaassen misschien?
1 0
gi0vanni
Klaassen? Die heeft alleen in zijn laatste jaar veel goals gemaakt. Daarvoor ging het niet slecht maar kwam hij aan rond de 10 goals.
0 0
Persian07
Scoort die Ekkelenkamp ook een keertje niet?? Ahaha die gozer scoort werkelijk waar altijd.....
3 0
BobaAjax
Grote kans nec 019. Onderkant lat eruit.
0 0
Suarez16_
Pasquali bij Jong?
0 0
wolterx
Ja, is doorgeschoven.
1 0
Suarez16_
Terecht. Speelde altijd minimaal een 7 bij de o19 en kan makkelijk een niveau hoger aan terwijl Jensen ook veel te goed is voor de bank bij de o19.
1 0
NouriVandeBeek
Waarom nog speeltijd faciliteren aan Solomons? Schuif Van Gelderen door of laat Jurrien Maduro spelen.
0 0
Champy
mss is ie zich aan het terugvechten? Maar sws vind ik als je een volwassen verdediger haalt ve ander continent, dat je hogere eisen moet stellen.
1 0
NouriVandeBeek
Hij is 18, maar tactisch en technisch is die 15 jaar oud. Eisen moeten inderdaad strenger zijn.
2 0
Rsv
Valt Solomons echt zo erg tegen?
0 0
Ajax95Duivendrecht
Behoorlijk, ja. Ik heb hem nog niet kunnen betrappen op een goede verdedigende actie of een uitmuntend spelinzicht.
2 0
Ozymandias
Jonkind zal het wel vreemd vinden dat Van Gelderen (een centrale verdediger) op het middenveld staat terwijl hij er niet is om de trainers op de dragen dat spelers op andere posities worden gezet voor hun ontwikkeling...
1 -2
Champy
Ik denk zelf dat die steeds vaker op het mv wordt gezet om van hem een voetballende rechtsback te maken. Voor het centrum komt ie wat body tekort.
0 0
FlyingDutchMan
Als Van Gelderen via het centrum niet gaat redden, hebben we voorlopig niks in de jeugd wat er op die plek aan zit te komen.
0 0
Champy
Voor het centrum zie ik geen zekerheidje in de bovenbouw, tenzij Van Gelderen plots nog een stukje gaat groeien, of als Botman plots een sterke ontwikkeling meemaakt.
Bij de o16 heb je nog wel een paar jongens die daar naartoe kunnen groeien, als ze goed uit de puberteit komen.

Om te concluderen, er is geen zekerheidje. Je moet 'hopen' dat een spelertje een groeispurtje krijgt.
1 0
Champy
Vreemd om Nunnely terug te halen voor zo'n wedstrijd. Ik vind de komst van Kuhn hier toch geen reden voor.
1 0
rickyboy1444
Is Pasquali net als Gravenberch geblesseerd of is hij ook doorgeschoven naar Jong Ajax net als Bakker?
0 0
wolterx
ADO scoort weer tegen Ajax o16, hele hele hele matige pot van Ajax kant.
1 0
wolterx
o13 2-5 gewonnen in Eindhoven. Egah 2x, Misehouy 2x en Konadu.
2 -1
Keffie L
Klasse! Van o.a jou gehoord dat Misehouy wel wat kan, kijk ernaar uit om die jongen te volgen in de toekomst!
0 -1
wolterx
Vorige week nog speler van toernooi op Eurocup Delfzijl geworden.
0 0
Keffie L
Netjes!
0 0
wolterx
Ik hou ervan als Ajax uit naar Den Haag moet, kan je de wedstrijd 8/10x live volgen. Wel typisch dat de seconde als ik inschakel Ajax o16 mag aftrappen.
1 0
FlyingDutchMan
Zendt ADO dat uit via YouTube?
0 0
wolterx
Ja, doen ze altijd.
0 0
ditisdebeslissing
als ze dit ook ff live op YouTube uitzenden..zou super zijn.
1 0
Ratatouille
ADO -Den Haag O16 - Ajax O16. 3-0
0 0