[Update V] VI: Kristensen doorstaat medische keuring

giobelloni, 22-01-2018 om 22:10, 122993 views, Telesport | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Rasmus Nissen Kristensen, rechtsback van FC Midtjylland, wordt Ajax' volgende aankoop, zo meldt De Telegraaf. De club hoopt de transfer van de jeugdinternational van Denemarken snel formeel af te ronden.

Hoofdscout Henk Veldmate had de verdediger in zijn tijd bij FC Groningen al op de radar en ziet in hem bij Ajax de ideale back-up voor Joël Veltman. Het aantrekken van Nissen zou voor Ajax de vijfde inkomende transfer in korte tijd worden. De Deen speelde dit seizoen al 24 wedstrijden voor Midtjylland en wist daarin vier goals te maken. Ook bij Jong Denemarken is hij voor een rechtsback behoorlijk doeltreffend te noemen. In twaalf interlands maakte hij vijf doelpunten.

Update - 11.05 uur (20 januari 2018)
Als we het Deense EkstraBladet moeten geloven zal Rasmus Nissen Kristensen de opvolger zijn van Joël Veltman. Het medium verwacht namelijk dat de huidige rechtsback van Ajax na dit seizoen zal vertrekken. Naar verluidt zou Ajax zo'n 5,5 miljoen euro over hebben voor de rechtsback, die deze winter al naar Amsterdam moet komen. Ajax wil hem namelijk eerst een halfjaar laten wennen, zodat hij vanaf de zomer klaar is voor 'het grote werk'

Update II - 14.30 uur (20 januari 2018)
De Deense rechtsback Rasmus Nissen Kristensen vliegt morgen (zondag, red.) naar Amsterdam, zo meldt Algemeen Dagblad-journalist Daniël Dwarswaard via Twitter. Ajax betaalt naar verluidt 5,3 miljoen euro voor de Deense jeugdinternational, die voorlopig als stand-in van Joël Veltman zal moeten fungeren.

Update III - 10.57 uur (21 januari 2018)
Rasmus Nissen Kristensen bracht zaterdagmiddag al een verrassingsbezoek aan de training van Ajax. Aanvankelijk zou hij pas zondag naar Amsterdam afreizen, maar dat werd met een dag vervroegd. Naar verwachting zal de definitieve transfer naar Ajax op korte termijn afgerond worden.

Update IV - 07.00 uur (22 januari 2018)
De Deense rechtsback Rasmus Nissen Kristensen zal naar verluidt een contract voor vierenhalf jaar gaan tekenen bij Ajax. Dit meldt De Telegraaf maandagochtend. De krant verwacht dat Ajax maandag of uiterlijk dinsdag de komst van de speler zal gaan bevestigen. Zondag was hij nog toeschouwer bij de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord (2-0).

Update V - 20.50 uur (22 januari 2018)
Het gaat niet meer lang duren voordat Rasmus Nissen Kristensen gepresenteerd gaat worden bij Ajax. De rechtsback uit Denemarken doorstond maandag met succes de medische tests bij de Amsterdamse club. Momenteel verblijft het talent nog even in Denemarken, maar de verwachting is dat hij snel aansluit bij de groep van Erik ten Hag.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Ik ben ook weer wat opgeleefd na een periode waarin ik het effe helemaal nie meer zag zitten met Ajax. Down van alle ontwikkelingen en weinig vertrouwen in de leiding..
Dit komt dan vooral neer op dat ik weer echt benieuwd ben naar de volgende wedstrijd.
Maar op dit op dit forum heerst een haast euforisch optimisme. Daar ben ik nog lang niet.
0 0
Champy
Een zelfverzekerde jongeman zo op het eerst. Ik ben benieuwd!
0 0
Mikey Stormram
Op het eerste oog lijkt hij een stuk fysieker en atletischer dan zijn Deense voorgangers (Andersen, Boilesen, Bay etc.)
2 0
RaynoFischer
Een beest idd :)
0 0
Ajaxtrouw
Nu ff klaar zou ik zeggen, eerst weer spelers lozen Dijks, Zeefuik.... we moeten wel financieel gezond blijven
1 -1
LS16
Ik hoop dat Ajax dan ook direct Zeefuik en Oreguela voor het komende half jaar verhuren aan eredivisie clubs. Ik ben heel benieuwd of ze zich staande kunnen houden. Vooral bij de laatstgenoemde.
1 0
Ozymandias
Ik denk dat er geen enkele club in de Eredivisie is die Orejuela zou willen huren. Hij heeft bij Jong Ajax namelijk een zeer slechte indruk gemaakt. Zeefuik heeft in de Eredivisie zich ook alleen nog negatief laten zien maar heeft (als rechtsback) in Jong Ajax wel veel hele goede wedstrijden gespeeld.
0 0
Champy
Voor het psychologische kan je Zeefuik beter verhuren. Zo'n Orejuela heeft nu vooral rust in het hoofd nodig en moet gewoon veel spelen bij Jong.

Zeefuik speelt inmiddels al anderhalf jaar in Jong, en die kan je wel gemakkelijker verhuren, desnoods aan een Belgische club.
0 0
LS16
Het is begrijpelijk dat Overmars niet aan kunstgras clubs verhuurt maar ook wel jammer. Die backs van Sparta zijn bijvoorbeeld niet om aan te gluren. Daar had een van deze twee niet misstaan.
0 0
Ozymandias
Floranus is juist één van de enige Eredivisie waardige spelers die Sparta heeft. Hij is in ieder geval een stuk beter dan het niveau wat Orejuela tot nu toe heeft gehaald.
0 0
LS16
Ja daar heb je een punt, maar Floranus is een linksback.
0 0
Milan95
Gewoon Rasmus NK zoals ie vaak genoemd wordt. Lekker makkelijk
0 0
RaynoFischer
Welkom Nissen of Kristensen!, whatever welkom Rasmus!! :)
0 0
TikkieTerugJaap
Het is dus toch Kristensen, staat ook op z'n shirt.
Iedereen maar hele tijd roepen dat het Rasmus Nissen is op Twitter.
2 -1
RaynoFischer
Stond in Denenmarken ook gewoon Nissen op zijn shirt, misschien dat hij hier voor Kristensen kiest?
1 0
Ricbun
Hij koos in Denemarken voor de achternaam van zijn moeder (Nissen) maar kiest ervoor om bij Ajax met achternaam van zijn vader te spelen: Kristensen. Bron: AjaxTV
1 0
RaynoFischer
Zag het idd, Thanks ;)
1 0
didierajax020
Welkom Rasmus Kristensen!
0 0
Ajax68
WELKOM Rasmus, en ik hoop dat jij Veldman snel eruit kan spelen, SUCCES dus .
2 -6
didierajax020
Het is nog altijd VelTman.
3 0
Ozymandias
Wat raar, komt het vaker voor dat iemand een hoofletter in het midden van hun naam heeft? ;-)
0 0
Panama
Ja, want die is zo slecht....
4 0
godenzonenssuper
Iets met een zwaluw.
0 0
Labrador
Echt he. Speelde tegen 010 gewoon prima.
5 0
ajax1forever
Voor zijn doen... Zijn wij nu al tevreden mee... Moet zeggen de assist op klaas was ok, maar hoe vaak geeft hij dit soort ballen? 2 keer per jaar?
Ik hoop ook dat deze Viking snel in de basis staat. Sorry Joel, ik denk dat het vinden van een andere aanvoerder een lastiger vraagstuk wordt dan de beslissing om jou op de bank te zetten.
0 -1
ETM
geheel offtopic: Ik heb lang op het AN gepost en wel bijna dagelijks. Ben eigenlijk wel nieuwsgierig of hier veel ex of actieve ANers zitten. Na verloop van tijd is het leuke van zo'n forum dat users echt een beetje personages worden. Van AN herken ik voorlopig Champy en geDaante.. en bij anderen heb ik slechts een vaag vermoeden..
0 0
Ajaxvooraltijd
Marc Overlord!
0 -1
jollie18
Ow dacht dat hij bij JA gaat voetballen maar hij gaat meteen naar Ajax 1
4 0
Ajax#1900
Uiteindelijk gaat hij wel voetballen bij JA en op de bank zitten bij 1 natuurlijk.
0 -1
Oliveira
Achter Veltman hebben we nu eigen geen echte goede vervanger als hij eerder van het veld moet of geblesseerd is, dus ik snap wel dat ze nu hem halen om die rol in te vullen.
0 0
RaynoFischer
En als je Zeefuik vandaag weer ziet kutten en Orejuela ziet stuntelen, kan deze jongen vrijwel niet minder zijn.

Welkom Rasmus!! :)
6 0
jollie18
Idd Zeefuik zou nog wel verhuurd gaan worden denk ik. Orejuela moet je gewoon de kans geven ook al is het vanavond niet veel. Idd een goede stand-in voor Veltman.
2 -1
Oliveira
Welkom! Ik hoop dat hij een goede opvolger zal zijn voor Veltman en een goede concurrent zal zijn voor Orejuela.
1 0
insectenverdelg
Orejuela nog niet afgeschrevrn. Maar hoop dat deze jongen verder is. Want 5.5 miljorn is best veel geld voor een back. Ben wel benieuwd.
0 0
Oliveira
Orejuela heb ik ook zeker nog niet afgeschreven maar gezien de huidige situatie waar hij nu in zit denk ik dat hij 2de keuze zal worden. Maar goed we zullen zien wie van de 2 bovenop komt als ze met elkaar de concurrentie strijd aangaan.
0 0
Lagasj
Orejuela was al in de eerste wedstrijd afgeschreven.
0 0
YochananAFCA
Ben benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen
0 0
Budapest
Vrij uitgebreide analyse van de speler:
http://breakingthelines.com/player-analysis/my-best-prospect-rasmus-nissen-kristensen/

Kortom: Back met goede fysiek, agressiviteit, en zowel aanvallende als verdedigende kwaliteiten. In de Deense competitie weliswaar.
Relatief zwak in communicatie en tactisch inzicht. Maar dat is iets wat men bij Ajax vaak leert, zeker met een coach als Ten Hag.
3 0
DappreStryder
Juist, dat hele stuk heb ik ook gelezen. Verder viel mij op dat hij, volgens dat stuk, redelijk onbesuisd is in de duels. Hij schijnt er altijd vol voor te gaan en daardoor niet alleen tegenstanders in gevaar te brengen, maar ook zichzelf. Daarnaast veel drang naar voren. Ik heb er wel veel vertrouwen in als ik dit zo lees.
1 0
Jajijdaar
Ik hoop echt dat Ziyech volgend jaar nog blijft als we wat willen betekenen Europees gezien.
4 0
Pointer1
Zou mooi zijn als we volgend jaar Europees weer leuk mee doen. Was wel een gemis dit seizoen. Best saai.
2 0
oudzuid2
probleem is dat iedere speler die het een beetje leuk doet gelijk weg is. ik vrees bij Neres voor hetzelfde scenario als Sanchez. een jaartje top spelen en foetsie. De Ligt en Ziyech ook weg waarschijnlijk, en je kan weer opnieuw beginnen
4 -1
DappreStryder
Ziyech doet het toch al jaren fantastisch in de Eredivisie en tot nu toe is er nog steeds geen concrete interesse
0 0
pinballmagic
Daar heb je gelijk in
Als ik Ajax was legde ik de lat wel heeeeel hoog als er interesse is in onze spelers
Meteen denken in 10tallen miljoenen
0 0
Isthisreal
In mijn ogen het sterkste Ajax team sinds 2001, en misschien zelfs nog beter dan 2001. En dan dus zelfs het beste team sinds 1995. Man man wat hebben we dramatisch gevoetbald in de jaren na 2001!
1 -1
mgtow
Met zo'n tactisch wonderbrein als Ten Hag die ook nog eens meer traint en het talent van onze jongens moet je elk seizoen minimaal leuk mee kunnen doen in Europa. Moet je alleen wel zorgen dat de belangrijkste spelers net even dat ene seizoen langer bij de club blijven. Dan zijn ze beter en hebben ze meer ervaring en het neemt de druk weg bij de (nog) en geeft Ajax meer tijd om ruim op tijd binnen eigen gelederen of op de transfermarkt een goeie opvolger te vinden. Ik meen het, als we zo doorgaan bulken we helemaal van 't geld en kunnen we serieus het Bayern München van Nederland worden. PSV kan nu nog aanhaken en pakt nu meer punten (zonder beter te spelen overigens)maar kan al snel niet meer aanhaken en Feyenoord is zelfs al compleet achterhaald. Alles valt en staat bij stabiliteit binnen de staf. Geen drama's, neuzen dezelfde kant op.
2 0
ym22
Rond 2003 hadden we ook nog een aardige selectie hoor. Jonge jongens zoals Sneijder,Van Der Vaart,Heitinga,Zlatan,Maxwell,Trabelsi etc. In de allerlaatste seconde uitgeschakeld in de kwart finale CL.
10 0
Isthisreal
Sorry, ik bedoel ook 2003:)
0 0
nightgoat
Er zit een goede kop op deze jongen en hij snapt het spelletje dus zelden loopt hij achter de feiten aan.
~
0 0
Piejotter
Ziet er uit als een echte viking. Positief bedoeld uiteraard.
3 0
DappreStryder
Dat zal dan wel de training voor de klassieker geweest zijn, mooi man. Dat zal sowieso een goede indruk op hem hebben gemaakt.
6 0
chloorbestendig
Straks gewoon een hesje aantrekken en meedoen met de warming-up, beetje de boel stangen.
1 0
Synzo
Staat gewoon basis zo meteen haha!
5 0
Michelinho
Neenee, er wordt zo snel "doorgeselecteerd" dat ie nu al naar de tribune verdwijnt. ;)
0 0
RaynoFischer
Zou wel een stunt zijn als presentatie hahaha :)
0 0
AlexIbarra
Doet me op de foto denken aan Ole Tobiasen.
Hopelijk gaat deze jongen wel een mooie en blessurevrije toekomst bij ons tegemoet.
1 -1
RobbertB
Zelfde plan als Neres. Half jaar wennen en dan aan het begin van volgend jaar vlammen.
3 0
Superjan
Gast heet dus Nissen, niet Kristensen.

https://da.wikipedia.org/wiki/Rasmus_Nissen
0 0
Michelinho
Op YouTube staan filmpjes met 'Rasmus NK'. Rasmus Nederlands Kampioen, ik zeg: doen!
1 0
meerzicht
Komt ook beter uit; met nissen kunnen we veltman missen
0 0
OKP-AFCA
In FM is het ook Rasmus Nissen..

Speelt volgens mij ook met Nissen op de rug.
1 0
lf87
Nissen Kristensen, komt wel vaker voor dat de naam van vader en moeder wordt gegeven.
1 0
RaynoFischer
Klopt, Kasper heet volledig ook Kasper Dolberg Rasmussen.
Meestal kiezen ze dan de minst voorkomende als eerste
2 0
Superjan
Ja, dat snap ik maar de naam in het artikel is Kristensen en zo begint iedereen hem hier inmiddels te noemen. Dat wilde ik even rechtzetten. De korte versie is dus Nissen. Ik was idd niet helemaal duidelijk.

Edit: maar Rasmus vind ik ook prima. Beuker van een naam. Net als Ragnar en Gunnar.
2 -1
Gonzo
Rasmus wordt dan de 5e verdediger die we dit seizoen aantrekken. Magellan misschien zelfs de zesde. Benieuwd wie er nog weggaan deze winter en dan in de zomer.
1 0
Ellende
Denk in Viergever, Veltman, Dijks, Zefuik (verhuur)
0 0
michaellaudrup
Gewoon brengen als het kan, om het niveau van Veltman aan te tikken hoef je echt geen half jaar in jong te spelen.
0 -4
AFC34
Het is zeefuik en orejuela nog niet gelukt anders..
9 -1
Ellende
Orejuela heeft nog niet veel mogen laten zien. Hoeveel basisplaatsen in 1 heeft hij gehad.
0 0
arigold
Precies, let maar op vanmiddag...Veltman is in toppers altijd één van de betere
2 0
BillSplate
Vraag me af waarom hij in zomer niet kon komen ipv Orejuela. Kennelijk vonden we Orejuela dan beter of geschikter. Een club laat een sterkhouder niet zomaar gaan in de winter. Dus ze zijn nu echt overtuigd door ons bod. Mogelijk niet destijds in de zomer?
1 0
AlexIbarra
Mooie profielnaam Bill.. ;)

Ik denk dat we afgelopen zomer per se een back wilde die itt Nick, Mitchell en Joel acties naar voren kon brengen. Orejuela ( Zeefuik) heeft wel het loopvermogen om de hele flank te bestrijken maar voegt voetballend toch weinig toe. Verdedigend geen topper, waardoor ik goed begrijp dat beide trainers Joel opstellen.

Nu is het profiel volgens mij ge-update naar een degelijke allround rechtsback die er snel kan staan, en komen we bij Nissen uit.
1 0
Michelinho
Nou, ik lees vooral dat deze back m.n. aanvallend sterk is en verdedigend minder.
0 0
sdds
heb het niet meer zo op deense backs maar ik laat me verrassen.
0 -5
Champy
Hopelijk zet het vliegtuig deze jonge Deen af zonder blessures.
1 -1
JPM
Aad, ben jij dat? Laat me raden; je bent wel gecharmeerd van Braziliaanse backs?

Je zou je toch afvragen of er een tijd komt waar iedereen in gaat zien hoe volslagen belachelijk het is om de nationaliteit van een speler te verbinden aan zijn kwaliteit.
13 0
sdds
zuurpruim is met een knipoog he
0 0
geDaante
Hij doelt ongetwijfeld op Boilesen, maar flauw natuurlijk, op basis van één ervaring met één speler dat roepen.
1 0
Jessey1981
zo langzamerhand beginnen we toch echt wel een mooie selectie te krijgen. tis natuurkijk afwachten wat bande en kristensen zijn maar Ajax 1, JA en o-19 barsten van de talenten. Hopelijk pakken we door en worden we de Bayern Munchen van Nederland. Verwacht morgen gewoon weer een ruime overwinning van een nulletje of 4.
3 0
EVH
Bergkamp is pleite en eindelijk kan de voet van de rem.

Heerlijk.

Doorpakken nu.
8 -3
Cleo9
Als ie maar niet op aanraden van vd Vaart komt.... we weten hoe dat de vorige keer is afgelopen
4 -1
Michelinho
Was ook het eerste waar ik aan dacht :)
0 -1
didierajax020
https://www.youtube.com/watch?v=oRrJ-Ze77H0

Een behoorlijke en creatieve opkomende back. Spreekt me via deze beelden erg aan.
3 -1
ram
Het filmpje van Orejuela was ook bizar. Even afwachten dus maar dit ziet er leuk uit!
0 0
Edski
Okee, het is maar een youtube-filmpje, maar ik word hier toch wel voorzichtig blij van. Als we Veltman een leuke transfer gunnen, kunnen Orejuela en deze jongen prima als opstomende back spelen.
0 0
Ajax_33
Qua postuur en uiterlijk doet hij mij een beetje denken aan Fischer haha
1 -2
AFCAsphere
Ik keek naar zijn foto en ik dacht direct aan Viktor Fischer. Zal ook net zoals hem goed bij de vrouwelijke fans bevallen haha.
0 0
lf87
Ik kan als vrouwelijke fan zeggen dat hij zeker bevalt haha, net als dat Fischer dat ook deed
0 0
AFCAsphere
Haha, ik kan het ook als man zijnde enigszins begrijpen. Denk dat er ook een behoorlijk aantal vrouwen fan van Ajax worden vanwege de spelers die we hebben (gehad). Dani, Fischer, Daniel de Ridder, Schöne, Dolberg en nu ook weer Tagliafico.

Leuk trouwens om te zien dat er ook een vrouwelijke stem op AS te zien is. Ik heb het idee dat er bijna alleen maar mannen op deze site komen.
1 0
Dolle
En Wöber!

Nog een vrouwelijke meelezer hier! :)
0 0
AFCAsphere
Haha, goed om te lezen! Ben erg blij dat hij erbij is gekomen. Hij levert de nodige strijd die ik bij sommige spelers mis.
0 0
lf87
Haha ja ik hou wel van blond dus Dolberg valt ook zeer in de smaak.
Volgens mij zijn er idd niet heel vrouwen hier, maar bij deze, Lotte, 19 jaar en groot fan van Ajax, niet alleen door de knappe spelers haha
1 0
AFCAsphere
Haha, goed om te horen. Een èchte supporter dus.

Aangenaam, Yannick hier. Ben je trouwens ook actief op Instagram?
0 -1
lf87
Ik ben zeker actief op instagram, lottuhb, omdat je meer ajacieden wil volgen ;)
0 0
ST
Zojuist een verzoek ingediend :)
0 0
apeldoorner
is het waard om te volgen hoor :)
0 0
apeldoorner
yannick wil scoren :)
3 0
AFCAsphere
Haha, ik weet niet eens hoe ze eruit ziet. Wil gewoon graag wat meer Ajacieden op IG volgen :-)
0 0
apeldoorner
haha....ik dol maar wat...zet je eigen insta hier neer...maybe volgen er enkele :)
0 0
wolterx
Ach, wij zijn de meest scorende ploeg. He got this.
1 0
AFCAsphere
Mooie opmerking haha
0 0
lf87
Haha vond ik ook ja
0 0
Jordialbers16
Ben ik de enige die dit heel lullig voor Orejuela vind? Op zo'n jongen leeftijd de overstap naar een ander continent maken, dan afgedankt worden binnen een half jaar..
7 -4
Ajaxvooraltijd
Jij bent er dus zo 1 die alles voor waarheid aan neemt en Freek gelooft op zijn blauwe ogen? Geen wonder dat dit soort mensen in dienst worden genomen door vroeger gerespecteerde bladen en kranten. Dat soort mensen krijgen pas schofterig betaald als je de kwaliteit van hun geleverde werk na gaat. Maar ja als er dan mensen zoals jij zijn die hen in stand houden is dat wel te begrijpen. Het spijt me als ik nu onaardig over kom maar begin me nogal te irriteren aan het Privé gehalte van de huidige media en de kritiekloosheid van de meeste lezers.
0 -1
zuidzuid
Jaartje in Jong laten spelen.

Kijk maar op links waar alles geblesseerd was ineens. Altijd goed wat als back up te hebben.
0 0
X-RaY
Het is geen zomeravond voetbal hoor. Ze worden er schofterig voor betaald.
0 0
Oliveira
Ik denk dat het nog wel mee gaat vallen. Veltman gaat waarschijnlijk weg en achter Orejuela is Zeefuik die niet een al te beste indruk heeft gemaakt. Ik denk zelf dat er volgend jaar een strijd zal zijn voor de rechtsback positie met Orejuela en Kristensen als de voornaamste kandidaten.
8 0
Gerrr
Ik zie Veltman binnenkort nog wel vertrekken.....
0 0
Dwergje48
Business is business.
2 -1
Jordialbers16
Hoop dat ie een goeie club krijgt. Verhuren aan een eredivisie ploegje ofzo.
0 -3
chuckie88
Ik kan het talent van deze Deen niet beoordelen op basis van wat youtube beelden...alhoewel het er wel goed uitziet... waar ik wel heel blij van wordt is zijn passie en beleving.... daarnaast zit er gewoon een goede winnaarskop op... kan zomaar eens een publiekslieveling worden... mentaliteit en instelling is vaak de ontbrekende schakel gebleken bij veel van zijn Deense voorgangers...ik hoop dat hij het hele pakket juist wel heeft
0 -3
Dip
Vanwaar al die overbodige puntjes?
5 -2
NotForSale
Best veel geld voor iemand die alles nog moet bewijzen, maar goed in Henk Veldmate heb ik wel vertrouwen
0 -1
Ozymandias
Ik vertrouw Veldmate ook maar ik vertrouw Olsen nog veel meer en aangezien dit een Deense speler is neem ik aan dat Olsen degene is die hem bij Ajax heeft aangeraden. Natuurlijk zijn Boilesen, Fischer en Andersen niet geslaagd maar het was duidelijk dat ze alle drie zeker wel het potentieel hadden om te slagen. Bij Boilesen en Fischer zijn het voornamelijk (zware) blessures geweest die roet in het eten hebben gegooid.
8 0
michaellaudrup
Fischer had het gewoon niet, maar Boilesen en Andersen daar had meer in gezeten ware het niet dat je met een betere begeleiding er wellicht meer uit kunnen halen.
0 -1
Ajax#1900
Veldmate schijnt hem al hebben gescout toen hij nog voor FC Groningen werkte.
2 0
gras
Niet eerder dan Olsen hem al op zijn radar had staan.
1 -1
Ajax#1900
Dat is puur de situatie op de markt. Nog niet zo lang geleden zouden we 2.5 betalen, naar kregen we ook nooit 40 mln voor Sanchez.
1 0
Champy
Nog geen 5 jaar geleden was het schande om 1m te betalen voor Cerny. Nu betalen we het 3-voudige voor vergelijkbare talenten.
0 0
Mikey Stormram
Dit is duidelijk een ander type Deen dan Andersen of Boilesen. Ziet er een stuk fysieker en atletischer uit dan die twee. Ben benieuwd
5 -1
kaashaas
Het zou zo maar kunnen dat er een club voor veltman zich gemeld heeft...
0 -2
Oliveira
Veltman heeft dit seizoen geen reden om te vertrekken. Hij staat altijd basis en is aanvoerder.
0 0
Piejotter
Veltman laten ze niet gaan in de winterstop zal tot zomer moeten wachten.
1 0
lf87
Zal zelf ook niet weggaan nu, zijn vrouw kan elk moment bevallen dan vertrek je niet even naar het buitenland
0 0
Champy
Ik heb zo'n gevoel dat Magallan de nieuwe Coetzee wordt. Elke zomer gaat z'n naam weer herhaald worden op de fora.
0 0
Woodenshoe
Wie is Coetzee?
0 0
Ajax#1900
Speelde bij Capetown en werd daardoor een paar keer aan ons gelinkt maar is verder niks bijzonders.
1 0
gi0vanni
Wel grappig ja. Heb ook de naam Eto'o ook heel vaak gezien. En wat te denken van van der Vaart om er wat te noemen.
0 0
Champy
Elke voetbalvolger kent die twee spelers maar een speler van Cape Town leken sommigen echt heel goed te kennen....
0 0
Champy
Een spook uit het verleden. Tientallen fans hier wisten van alles over hem te vertellen op basis van wat COPA wedstrijden bij de o19.
0 0
Suarez16_
Volgend jaar is dit hopelijk dus onze selectie van optie 1 t/m 3 in volgorde:

DM: Onana, Van Leer en Kotarski.
RB: Kristensen, Orejuela en Sidoel.
RCV: De Ligt, schuurs en Botman.
LCV: Wöber, aankoop (Magallan?) en Bergsma.
LB: Tagliafico, Sinkgraven en Bakker.
CVM: F. De Jong, Schone en Eiting.
RCM: Van de Beek, S. De Jong en Lang.
LCM: Ziyech, aankoop (labyad/thomas?) en Jensen.
RV: Neres, Cerny en Kühn. (Bandé kan hier ook).
LV: Kluivert, Bandé en Johnsen.
SP: Dolberg, Huntelaar en Cassierra/Sierhuis.

Hierachter eventueel ook nog El Maach, Pasquali, Ylatupa, Ekkelenkamp, Nunnely en Danilo.

Huntelaar is de enigste met een aflopend contract en die zie ik graag verlengd worden.

Weg: Lamprou, Alblas, Veltman, Zeefuik, Viergever, Dijks en Younes.

Uitlenen: Cassierra of Sierhuis en Mazraoui. Eventueel Eiting, Cerny en Zeefuik.

Nieuw: back-up Wöber en Ziyech en dat zouden dan Magallan en labyad/thomas kunnen worden.

Nu hoop ik dat Ziyech, De Ligt, etc. allemaal blijven, maar dat lijkt mij niet onrealistisch aangezien ze allemaal nog tot 2021 vastliggen.
2 0
Keffie L
Liever Jensen dan Ekkelenkamp, dat is een mindere variant van Klaassen.
1 0
Suarez16_
Klopt. Jensen heb ik ook als 3de achter Ziyech staan.
0 0
Piejotter
Leuk om deze lijst te bewaren en in januari 2019 de verschillen te zien.
3 0
Suarez16_
Zeker. Al lijkt mij dit niet onrealistisch op Onana en Ziyech na. De namen die ik bij vertrek zette lijken ook daadwerkelijk te vertrekken en de eventuele aankopen (zijn er maar 2) worden hevig aan ons gelinkt.
0 0
R.F.
Marc zet pijlen op Jupiler league.
Jong ajax wordt echt gruwelijk.
3 0
Jayajax
Goed om te zien dat er nu eindelijk geanticipeerd wordt op transfers in plaats van gereageerd. Dit is de enige manier om ons financiële voordeel uit te buiten en om te zetten in een sportieve voorsprong.

Vroeger was het opleiden van eigen spelers een totaal nieuwe ontwikkeling, waardoor wij als Ajax mee konden dingen met de Europese grootmachten. Totdat zij dit trucje afkeken en door de grote verschillen op financieel gebied, met name door de ongelofelijke bedragen die omgaan in de wereld van TV-rechten, niet meer bij te benen werden.

Begrijp me niet verkeerd, we moeten blijven opleiden, want het blijft toch het mooist als eigen jeugdspelers doorbreken. Neemt niet weg dat als er niet direct een jeugdspeler klaar kan staan met de gewenste kwaliteiten, deze met gerichte aankopen zullen moeten worden aangevuld.
4 -1
RedFeather
Marc is on fire.
Jarenlang gezeik.
Bergkamp is weg.
En alle zwakke jeugspelers worden direct vervangen.
Hulde!!
5 0
Puurvoetbal
Kopen, kopen, kopen.
6 -6
Oliveira
Volgens mij heb jij niet door dat geld de meest voornaamste middel is om aan spelers te komen. Hoe denk jij dat (bijna) alle spelers bij Ajax zijn gekomen? Het zou een heel ander concept van kopen worden als Ajax bijvoorbeeld 25-30 miljoen zou uitgeven voor een ervaren speler die ook een enorme salaris zou hebben. Dit huidige beleid is kijken wat je zelf hebt en daarop anticiperen. Dat er nu geen goede backs rondlopen bij Ajax geeft de consequentie dat Ajax genoodzaakt is door spelers van andere clubs te halen. Of begrijp jij deze logica niet?
0 0
Turbo
Hey, daar is onze undercover kakkerlak weer.. Al zenuwachtig voor morgen? Durf je wel te kijken?
2 0
X-RaY
Puur genieten dus ;) gewoon omdat het kan bij Royal Bank Overmars.
0 0
ram
Ja. Mooi hé! :)
5 0
Mentir
Wie moet er dan spelen, zeefuik is gewoon niet goed genoeg
Orejuela laat ook nog niet echt wat goeds zien
2 -1
AjaxDordt
Sinds de veranderingen in het TH zit er geen rem meer op Overmars haha!
2 0
X-RaY
Zijn remmen heeft ie meegeven aan handrem hennie, die kon nog wel een extra setje gebruiken.
0 -1
Raikkonen94
Marc Netto is niet meer ;-)
4 0
SjaakieSwart
Ik verwacht dat komende zomer Ziyech, Viergever, Veltman en Younes vertrekken. Met deze aankopen heb je de selectie voor het volgende seizoen dus al bijna rond:

Keepers: Onana, van Leer, Lamprou
Rechtsback: Kristensen, Orejuela
CV's: De Ligt, Schuurs, Wober
Linksbacks: Tagliafico, Bakker, (Sinkgraven)
Middenvelders: vd Beek, de Jong, Schone, S. de Jong, (Sinkgraven)
Buitenspelers: Kluivert, Neres, Bande, Cerny
Spitsen: Dolberg, Huntelaar, (Cassierra)

Ik zou er dan alleen nog een creatieve aanvallende middenvelder bij willen om Ziyech op te volgen. En misschien nog een buitenspeler erbij en Cerny laten gaan.
1 0
Ferd
Lamprou heeft ook een aflopend contract en is weg. Die kwam alleen vanwege veel blessures.
0 0
piemonte
Magallan en Labyad erbij..
1 0
chuckie88
Ik vrees helaas ook voor een vertrek van een van de volgende spelers: Kluivert, De Ligt en Onana. natuurlijk zal Ajax alles eraan doen deze jongens te behouden maar vrees dat dit vrijwel onmogelijk is bij de niet te weigeren aanbiedingen.
Wel heb je dan meer dan 60 tot 80 miljoen extra binnen waar je natuurlijk wel weer je selectie mee kan aanvullen
1 -1
X-RaY
Denk dat Onana de enige is die vertrekt. Kluivert en de Ligt zien ook wel dat je meer wedstrijden in de benen moet hebben om gelijk te kunnen slagen in het buitenland.
1 0
Ajax#1900
Ik denk dat Ziyech na het WK vertrekt. Onana waarschijnlijk ook, maar kan ook best nog 1 seizoen blijven.
0 -1
X-RaY
Grote kans dat hij ook vertrekt.
0 0
WestlandforAjax
Eens, al heb ik liever dat die spelers blijven dan dat je 80 miljoen binnen krijgt. Zo lang naar uitgekeken om deze talenten te zien spelen, dan moeten we er wel 3 jaar van kunnen genieten.
0 0
koppendicht
Daar waar Brands volkomen faalt in het versterken van de selectie (elftal van PSV is volkomen uit balans + geen LB), stoomt Overmars door.
4 -3
Ajaxvooraltijd
Zitten veel lampen en kakkerlakken hier vandaag vanwege de afgunst.
1 0
Minsc
Calimero fan?
1 -2
chuckie88
Ben het helaas niet met je eens.... In mijn ogen doet Brands het gezien de financiele middelen heel erg goed. Weliswaar met een hoog risico gehalte, maar er staat toch een heel behoorlijk elftal. En er komen daar ook wel degelijk een aantal hele goede jeugdspelers aan. Feijenoord gaat de komende jaren ver afhaken. Pas als het nieuwe stadion er weer staat kunnen ze bouwen aan een nieuwe aansluiting met de Nederlandse top. Maar dat gaat nog minimaal 10 jaar duren
1 -2
Bensco
Lol, Brands doet het goed? Afgelopen zomer moest de rem er zelfs op omdat hij wel megaveel geld in die vage deal met Lozano moest steken en nu moest hij Locadia weer verkopen om Romero te kopen. En dat terwijl zijn selectie op cruciale posities tekort schiet. Ze hebben nauwelijks financiële ruimte om risico te nemen. Hij heeft niks voor niks als doelstelling dat ze de komende 5 jaar 40 miljoen moeten gaan sparen.
2 0
petwes
Ik ben het er wel mee eens dat Brands het heel goed doet, want hij heeft zeer beperkte financiele middelen. Je moet echter niet vergeten dat PSV niet voor 100% eigendom is van veel aankopen, en ze wat dat betreft minder zeggenschap over transfers hebben, en kleinere doorverkooppercentages krijgen. Ze doen er echter alles aan om het elftal kwalitatief goed te houden. Dit moet echter wel CL voetbalopleveren, want op de lange termijn schiet dit niet op. Nu hebben ze wel geluk met veel geld voor een middelmatige speler als Locadia, maar eigenljk moeten ze gewoon CL halen om aan te kunnen haken.

Feyenoord is financieel nu wel solide, heeft meer spelers echt onder contract, en ze lopen wel wat achter op Ajax, maar schat ze hoger in dan PSV, zeker op de lange termijn met het nieuwe stadion. Voor PSV is het nu do or die, Feyenoord kan prima zonder CL voetbal.
0 0
Champy
Alleen heeft Feyenoord een selectie die niet veel waard is.

Berghuis en Jorgensen kunnen gerust wat opbrengen, maar ze zijn ook al tegen de 27 jaar. Bovengemiddelde bedragen ga je er niet uithalen. Vilhena zit hier qua transferwaarde ook dicht tegen aan. De rest is eigenlijk geen ballen waard, terwijl ze toch meer dan 40 miljoen hebben uitgegeven aan deze selectie.
1 0
petwes
Ben ik wel deels met je eens, maar vergelijk het met PSV die zijn niet eens echt eigenaar van hun spelers. Iedere club heeft maar 1 etalage, en daar zetten ze in Eindhoven producten in waar iemand anders aan verdient als ze verkocht worden. Als voordeel hier van kan je resultaat halen, maar dat resultaat moet dan wel financieel tot een groot voordeel leiden, en dat is alleen zo bij CL voetbal. Erg opportunistisch allemaal, want zelfs de kampioen speelt niet direct CL voetbal. PSV is sportief gezien een kaartenhuis dat binnen drie jaar zo in elkaar kan storten. En je kan niet iedere keer grond onder je stadion voor 50 miljoen aan de gemeente verkopen.
0 0
Champy
Ik ken die Z-Amerikaanse transferregelingen niet, dus ik kan daar geen oordeel over vellen. Hetzelfde geldt ook voor onze Z-Amerikaanse spelers.

Waar ik bij PSV mijn vraagtekens bij zet, zijn hun domme (Eredivisie)aankopen. Die kopen een speler, en verkopen ze dan met winst, maar ze denken dat de volgende Eredivisiespeler weer een Strootman wordt, terwijl dat niet zo is.
Maher is bv een pijnlijke miskoop gebleken, en straks misschien ook met Ramselaar.

Op hun Z-Amerikaanse aankopen na, hebben ze vooral spelers die een bedrag kunnen opleveren om slechts een volgende mee Ramselaar te kopen.

Arias: 1 jaar contract
Luuk De Jong? de markt zal ook niet groot zijn?
Hendrix: simpele middenvelder
Zoet? Hij kan wat opbrengen, maar probeer met dat geld maar een goede keeper te vinden.
Brenet?...
Schwaab? geen restwaarde
Isimat? is die slecht?
1 0
Rsv
Staan ze toch 5 punten voor helaas
1 -1
Ajaxvooraltijd
Met alle schijtmazzel van de wereld ja. Dat is niet structureel.
0 0
X-RaY
Dat zat erin, Zeefuik en Orejuela zouden het toch niet redden dus Logisch dat Overmars in de tweede versnelling doorschakelt.

Was Orejuela ook niet gescout door Veldmate?
3 -2
Superjan
Scouting heeft een negatief advies uitgebracht over Orejuela.
0 0
Hugoboss92
Orejuela geef ik nog een kans, vanwege zijn degelijke 2e helft tegen AZ. Zeefuik komt duidelijk tekort
1 -2
X-RaY
Geef hem weinig kans. Tegen AZ had hij een aardige invalbeurt ja maar daarentegen was hij de bal meerdere malen letterlijk kwijt.
0 0
RedFeather
Zeefuik is te zwak.
Orejuela heeft wel potentie.
1 -2
Champy
Die 1m76 volgens google en wiki is trouwens wel een beetje gedateerd.
Die jongen is een stukkie groter op beeld (1m86 volgens de clubsite).

Lijkt een jongen met inhoud en houdt van aanvallen. We zullen zijn defensieve en voetballende kwaliteiten nog moeten bekijken.
Met hem erbij heeft Ajax voor ruim 100m aan spelers gekocht (1, Jong en onder 19).

Marc mag van z'n bijnaam af lijkt me.
8 0
Ajaxvooraltijd
100 miljoen in wat voor tijdsbestek? Neem aan niet alleen in deze tp?
0 0
Champy
Alle spelers die nu onder contract staan bij Ajax plus de spelers die gekocht zijn voor volgend jaar.
0 0
Ajaxvooraltijd
Ik ben in ieder geval blij met deze speler en de ingeslagen weg om even positief af te sluiten. Ik hoop dat Overmars en de nieuwe aankopen alle zure mondjes heerlijk zullen snoeren en de oogjes van afgunstige types zullen uitsteken.
2 -1
Sulejmanibesteaankoopooit
hoelang moet orejuela nog wennen?
maar als de staf concludeert dat orejuela niet goed genoeg is moet er nog een back bij.

Wat een verademing met afgelopen jaren, nu hebben we de selectie voor de winter en komend seizoen al rond, in plaats van dat alles misgaat omdat er chinees besteld wordt.
1 -1
Rood Gevaar
Ik hoop dan dat ze Zeefuik kunnen verhuren
2 0
mistermiyagi
Juist eerst weten wat voor vlees je in de kuip hebt..

Zo te lezen verwacht ik wel het één en ander van deze gast.

Ajax doet uitstekende zaken qua transfers, als Overmars blijft en niet voor een dubbeltje spelers weg gaat doen.
behouden we een top selectie.
2 -1
godenzonenssuper
Ja hoor daar hebben we het weer, “Wennen”. Lachwekend.
In Denemarken spelen ze niet met vierkante ballen en zonder buitenspel ofzoiets.

Als dit een dynamische rechtsback is hoort hij gewoon te spelen aangezien Veltman weigert mee te doen bij balbezit.
10 -3
DavidFerr
Wij zijn nu de schade van vorige zomer aan het inhalen.

Zomer 2017 zijn er met Sanchez, Tete, Riedewald en Westermann 4 ervaren verdedigers vertrokken die er gelijk konden staan.

Daar hebben wij alleen Wober en Orejuela voor terug gehad en dat is gewoon te weinig. Zeefuik kreeg vanuit de jeugd de kans maar heeft tot nu toe niet laten zien het niveau aan te kunnen.

Nu staan wij verdedigend weer in balans. Met Wober, Orejuela, Tagliafico en die Kristensen zijn er dan ook weer 4 verdedigers bij gekomen.

Door die tekorten na afgelopen zomer moesten wij noodgedwongen Dijks laten spelen en dat heeft ons de nodige punten gekost.
3 0
AFC34
Vergeet schuurs niet! 5 maar met het oog op een vertrekkende dijks, viergever en veltman is dat helemaal niet erg. Als er niemand van jong kan doorschuiven aankomende zomer mag er wat mij betreft nog wel iemand bijkomen.
1 0
Pieter433
Westermann ging en Dijks kwam terug. Streep die maar tegen mekaar weg. Kan niet zeggen dat 1 van de 2 beter of slechter was.
0 0
Ajaxvooraltijd
Klopt en op zich kun je niet geheel ontevreden zijn over de vervangers die nu gehaald worden. Beter als al die middelmaat uit de eredivisie. Een aantal jaren geleden hadden we spelers als Beugelsdijk gehaald en dan roepen dat hij ook als rb of keeper kan spelen.
0 -2
Turbo
Mooi zo. Back-posities zijn onze enige probleem. Op alle andere posities ziet het er fantastisch uit. Misschien nog kijken naar een 6 voor volgend seizoen. Verder heerlijk materiaal. Als het bij elkaar blijft ben je op eredivisie niveau verplicht wekelijks oogstrelend voetbal te spelen.
2 0
hallo1
Een 6??? We hebben Frenkie de Jong en Schöne. Niks meer aan doen. Ik vind dat een van de best bezette posities bij Ajax.
3 -1
Turbo
Frenkie hoort op linkshalf. Schone is een prima speler, maar Ik denk dat er betere spelers beschikbaar zijn in de vijver waarin Ajax vist.
0 -2
hallo1
Linkshalf? Frenkie is juist de ideale opbouwende speler die het spel moet gaan verdelen. Dan hoor je op 6 thuis.
1 0
Turbo
Frenkie heeft een fantastische dribbel en steekpass. Dat hoort bij een AM. Opbouwen doe je ook als half, zoals Eriksen dat bijvoorbeeld deed. Iets wat we al jaren missen, een half die continu aanspeelbaar is en het spel maakt.
1 -2
hallo1
Frenkie kan zeker ook als AM spelen, maar ik zou hem op 6 zetten en ik weet zeker dat Ten Hag dat straks gelukkig ook zal gaan doen.
1 0
DavidFerr
En daar achter ook nog Eiting.
0 0
Turbo
Eiting is geen Ajax 1 materiaal imo.
2 -1
petwes
Denk dat het zoals altijd afhangt van de balans op het middenveld,zie er niet snel een basisspeler in, maar wie weet hoe dat in de toekomst is, kan prima combineren
0 0
Ajaxvooraltijd
Zit ik hier op een Feyenoordforum of wat? Alles is negatief wat Overmars doet lijkt het wel. Iedereen noemt hem eerst gierig en een koper van AZ rommel, dan heeft iedereen het erover dat we al lang het Bayern van Nederland hadden kunnen zijn en nu geeft ie geld uit wat de andere 2 concurrenten niet hebben om afstand te nemen en is het weer negatief. Het is ook nooit goed he! Ik heb meer vertrouwen in ervaren succesvolle zakenman Overmars dan een stel leken en jaloerse types van andere clubs hier. Vooral dat een groot deel van de selectie voor volgend seizoen al rond is omdat we ons dat kunnen veroorloven is een dikke plus tov de rest.
4 -12
hallo1
Ik ben blij dat Ajax actiever wordt met het tijdig vervangen van spelers, maar het enthousiasme over aankopen die vrijwel niemand ooit heeft zien spelen is natuurlijk voorbarig. Orejuela zou een topback zijn, Cassierra zou een geweldige multifunctionele aanvaller zijn, maar beiden komen niet aan de bak... Het zal altijd moeten blijken hoe aankopen uitpakken. Ja, het is goed dat Ajax vooruit denkt en inspeelt op het vertrek van spelers, maar je moet ook overbodige spelers van de hand gaan doen om te voorkomen dat je dezelfde fouten maakt als in het verleden (een uitpuilende selectie met veel overbodige spelers).
5 0
Ajaxvooraltijd
Ajax heeft dat ook gedaan. Zoveel overbodige spelers heeft het volgend seizoen niet meer.
1 -4
hallo1
Zeefuik, Cerny, Cassierra, Orejuela (als Veltman niet vertrekt), Dijks en Younes. Dat zijn er al 6. Dat is veel. Daar moet dus wat aan gedaan worden.
2 0
Ajaxvooraltijd
Ik weet toevallig dat jonge gasten op basis van prestatiecontracten werken en niet zo veel verdienen als veel mensen denken. Ze verdienen pas veel als ze van waarde worden voor het eerste van de club. Die twee Colombianen wil ik niet meteen afschrijven en Cerny ook niet meteen, Veltman is gewoon waardevol, dijks is straks weg en Younes is weg en als hij blijft van waarde als backup..
0 -3
hallo1
Zeefuik, Cerny, Cassierra, Orejuela, Dijks en Younes noem ik. Welke van deze spelers heeft volgens jou een prestratiecontract? Je lult uit je nek.
1 0
Ajaxvooraltijd
In ieder geval de eigen jeugd en de spelers die in eerste instantie begonnen bij Jong Ajax of als Backup. Veel bonussen bij het behalen van successen bedoel ik daarmee maar geen miljoenen als basissalaris zoals bij de andere twee van de top 3. Buiten dat ik gelijk heb of niet hoef je niet zo stoer te gaan praten hoor achter je toetsenbordje.
0 0
hallo1
Je lult weer uit je nek, Ik heb het over overbodige spelers bij Ajax 1, zoals Zeefuik, Cerny, Cassierra, Orejuela (als Veltman blijft), Dijks en Younes. Daar moet wat aan gedaan worden om salariskosten in te perken. En jij komt met het argument dat jeugdspelers prestatiecontractjes hebben. Dat slaat als een tang op een varken.
0 0
AFC34
DIT is anticiperen op een eventueel vertrek, niet pas een vervanger halen als er iemand weg is. Ben blij met hoe overmars te werk gaat nu en helemaal omdat alle aankopen tot nu toe gerichte aankopen zijn!
6 0
petwes
Prima, maar Orejuela is dus al afgeschreven?
0 0
chuckie88
De reden dat Ajax nu veel spelers aantrekt rond de 18 tot 20 jaar is juist omdat er vanuit de 019 juist niet zo heel veel toppers lopen op misschien Ekkelenkamp en Bakker na... De 017 daarentegen is wel een hele goede lichting. Natuurlijk is het nog even afwachten hoe spelers daar van doorontwikkelen.
Wat ik nu zie is dat bij Ajax er ook al wordt doorgeselecteerd in de leeftijdcategorie van 18 tot 2...... In Jong Ajax hoe goed ze het als team ook doen, kunnen nog wel een 8 tal spelers vertrekken of worden uitgeleend. Spelers en Kuhn en Nilsen Kristisen worden daarom gehaald en natuurlijk omdat Ajax wil anticiperen op vertrek van basisspelers.
men is echt bezig om in de breedte steeds sterker te worden, zeker als volgend seizoen weer Europees gespeeld moet worden. je hebt gezien hoeveel punten ieder team verliest nav Europees voetbal, met als Feijenoord dit jaar het ultieme voorbeeld
0 0
Keffie L
Ekkelenkamp is geen topper
0 0
Budapest
Dit denk ik ook ja. De komende lichting is helaas gewoon vrij matig, en de aankopen moeten dat compenseren. Ik verwacht over een aantal jaar weer minder aankopen, aangezien er een aantal mooie lichtingen aankomen.

Daarbij zijn er ook een aantal spelers juist heel vroeg al naar Ajax 1 doorgeschoven. De Ligt en Kluivert als grootste voorbeelden.
0 0
Ajaxvooraltijd
Bij Feyenoord is de basis ook gewoon belabberd matig.
0 -3
ajax1forever
Waarschijnlijk is Orejuela dan toch te druistig
1 0
petwes
Jammer, zou hem graag in Ajax 1 aan het werk zien, misschien in eredivisie verhuren volgend jaar?
0 0
Ajaxvooraltijd
Ajax is op weg Bayern van Nederland te worden. Bij PSV heeft Ajax de prijs van dat 18 jarige talent tot ongekende hoogte opgevoerd en gaan er daarna vandoor met koopje Kuhn. Voor de rest kopen ze nog een blik vol talenten op wat potentie heeft om naar de top door te groeien (iedereen weet dat Overmars daar goed in is en oog voor heeft). Brands en PSV hebben te snel hun kruit verschoten en te veel populair lopen doen in de media en te kennen gegeven waar ze mee bezig waren terwijl Overmars zich stil hield en er nu met de bak knikkers vandoor gaat voor een fractie van het risico. Volgend jaar is er alleen nog maar een top 1. Dat is in ieder geval het scenario wat ik zie voor volgend jaar. Complimenten aan Overmars die goed de troefkaarten tegen de borst weet te houden.
1 -9
Redrum
Overmars is on fire. Hij haalt precies wat we nodig hebben. Er is duidelijk een koerswijziging gaande bij Ajax en tot nu toe bevalt die me wel.
6 -12
Eduard
Als deze jongen een topper is op die positie is dit een geweldige aankoop!! Bij Ajax is t achter Veltman op dit moment niet best op rechts achter. Orejuela and Zeefuik zijn niet klaar en ik moet zeggen twijfelgevallen at best. In Jong Ajax en de O19 lopen op dit moment ook geen spelers rond van wie je mag verwachten dat ze er kunnen staan. Dan moet je dus iemand kopen die er direct kan staat en waarde kan toevoegen. Net als we op links achter hebben gedaan!!

Ik ben groot voorstander van plan Cruijff. Zeker ook van de pijler om van de Ajax jeugd de beste van Europa te maken. Een aantal van die jongens komt dan ook vast en zeker in het eerste terecht.
Ik ben het ook eens met aankopen in de jeugd als er niet het juiste talent in de regio Amsterdam rondloopt. Het maakt mij niet uit of dat talent dan van groningen of het buitenland komt. We willen de beste spelers met goed potentieel op jonge leeftijd. Kijk in heel nederland zijn ZEER goede spitsen(v Basten, Bergkamp types die je snel zag komen) dun bezaaid dus Danilo Pereira da Silva is een logische aankoop geweest. (hij speelde vorige week erg goed)

Ajax I heeft op dit moment uit mijn hoofd zo n 7 spelers uit de jeugd in het eerste lopen (Veltman, de Ligt, vd Beek, F de Jong(via willem II maar ik noem dat jeugd voor dit verhaal), Siem de Jong (die speelt minder), Kluivert, Dolberg. Dat vind ik echt zeer goed!! Plan Cruijff heeft wel degelijk gewerkt in mijn beleving (ik ga al jaren elke zaterdag naar de toekomst, ik ga zo ook de wedstrijd van O17 kijken). Spelers geven hoog op van de opleiding.

Er komen ook weer spelers aan die een kans maken volgend jaar op z n minst minuten te maken. Achterin Bergsma, Doekki en zeker ook Mitch Bakker (17), Middenveld Mazraoui, Flemming en Noa lang Ekkelenkamp!! en voorin Kaj Sierhuis Cassiera Dennis Johnson, Nicolas Kuhn (ok is dit nog eigen jeugd??), en ik hoop dat Pereira van O19 doorstoot.

Ik vind dit allemaal heel goed!! En ja het kan altijd beter
5 -7
Ozymandias
Doekhi en Flemming kan je al afschrijven en bij Bergsma, Mazraoui en Sierhuis kun je ook alvast een groot vraagteken zetten. De rest heeft potentie of is nog te jong om goed in the schatten.
0 0
Michelinho
Je hebt nogal een ruim kader vwb eigen jeugd. Frenkie en Dolberg reken ik daar absoluut niet onder en Cassiera en Johnsen al helemaal niet.
0 0
Minsc
Hoe laag gaan we de lat leggen? Ongelofelijk.
0 0
Bocarra
Een noodzakelijke aankoop. Het verschil tussen Ajax jeugdverdedigers en het niveau dat het eerste vraagt is te groot. Dat heeft de Cruijff revolutie ook niet kunnen verbeteren.
1 -1
Daluniz10
ik weet dat je altidj op alle posities top spellers kunt hebben maar toch vraag ik me al een tijd af ..... de cruijf revolutie is nu toch al een dikke 5 a 6 jaar terug... hebben zij toendertijd geen één 12-jarige kunnen opleiden tot een sanchez (of iemand dat daar in de buurt komt) ?? geen één??

blijf het toch altijd raar vinden dat we zoveel moeite hebben om goede (met goed bedoel ik écht goed en geen twijfelaars als veltman) verdedigers op te leiden.
0 0
Michelinho
Je bent je ervan bewust dat het opleidingsgedeelte van plan Cruijff met het vertrek van Jonk en een zooi jeugdtrainers en performance coaches een jaar of drie geleden tot een einde is gekomen? Sindsdien veel minder aandacht voor het individu en meer voor teamprestaties. We zullen het nooit weten hoe goed de huidige generatie
0 0
flithje
Mathijs de ligt, nu 18 toen 12. Dus zeker een;).
1 0
Daluniz10
klopt.. had ik ff over het hoofd gezien :-D
neemt niet weg dat de andere 3 posities niet voldoen vind ik. Het is zelfs zo erg dat de vervangers niet voldoen, zowel LB als RB
0 0
hallo1
Veltman vertrekt deze zomer of Orejuela is afgeschreven?

Ik kan niet helemaal meegaan in het directe enthousiasme over al deze aankopen. Wie heeft Kristensen nu daadwerkelijk zien spelen? Over Orejuela werd een halfjaar geleden nog gezegd dat het een soort Trabelsi was, terwijl die in de pikorde onder de inmiddels afgeschreven Zeefuik stond....

Labyad zal ook nog wel komen. We zullen spelers als Zeefuik, Dijks, Younes, Orejuela (als Veltman niet vertrekt), Cerny, Cassierra (verhuur eventueel) moeten slijten. De selectie ziet er wel prima uit voor volgend jaar, als er geen basisspelers vertrekken.

Keepers: Onana, Van Leer.
Verdedigers: Veltman, Kristensen, De Ligt, Schuurs, Wöber, Viergever, Tagliafico, Sinkgraven.
Middenvelders: Schöne, Frenkie de Jong, Van de Beek, Siem de Jong, Ziyech, Labyad.
Aanvallers: Neres, Kühn, Dolberg, Huntelaar, Kluivert, Bandé.
0 -1
Ajaxvooraltijd
Vertrokken en vertrekkende spelers moeten vervangen worden. Ajax gebruikt gewoon het geld van Sanchez om aankopen te doen dus verandert er helemaal niets aan het eigen vermogen of de kwaliteit. Sterker nog ik denk dat de kwaliteit met veel aankopen omhoog gaat.
0 -4
hallo1
Er verandert natuurlijk wel wat aan de samenstelling van het eigen vermogen als je aankopen doet, omdat die niet gratis naar Ajax komen. Daarnaast moet je wel degelijk rekening houden met de salarishuishouding. Het is noodzaak afscheid te nemen van spelers die niet meer in aanmerking komen voor speeltijd, zoals Younes, Dijks, Zeefuik, Cerny, Cassierra etcetera. Alles bij elkaar opgeteld ben je aan salaris voor overbodige spelers al miljoenen per seizoen kwijt als je niet tijdig ingrijpt.
3 0
Michelinho
Eigen vermogen en liquide middelen is nogal een verschil. Spelers aankopen gaat van je liquide middelen af, maar vertegenwoordigen wel een marktwaarde die tot je eigen vermogen gerekend wordt. Nou slaagt niet iedere speler, maar op het gebied van salarishuishouding, inkoop en verkoop is het bedrag onder de streep bij Ajax nog altijd zeer riant.
0 0
Ajaxvooraltijd
Sanchez was gewoon een extra minimaal 30 miljoen bovenop het al aanwezige dikke eigen vermogen. Ik bedoel meer dat niet opeens wat ik bij sommige mensen proef die tig miljoen op de bank word aangetast. De salarishuishouding blijft ongeveer hetzelfde als je het aantal vertrokken spelers in ogenschouw neemt.
0 -4
hallo1
Ajax heeft ook na aankopen nog veel eigen vermogen, maar het gaat wel snel eraf. Orejuela 3,6 miljoen, Wöber 7,5 miljoen, Kühn 2 miljoen, Kristensen 5,5 miljoen, Labyad gaat waarschijnlijk komen voor 7-8 miljoen...Daarbij heb je een hogere salarishuishouding als je geen spelers verkoopt en dat kost ieder seizoen een aantal miljoenen. Het eigen vermogen van Ajax is in relatief korte tijd snel opgebouwd tot een mooi bedrag, maar het kan er ook snel weer af. Dat is onnodig, dus ik hoop dat Ajax dat ook beseft. Niet meer dezelfde fouten maken als in het verleden...
2 0
Ajaxvooraltijd
Afschrijvingen gaan over de lengte van de contractduur. Overmars is een ervaren zakenman maar af en toe heb ik het idee dat mensen denken dat het een rommelmarktkoopman is.
2 -3
hallo1
Wat hebben afschrijvingen er mee te maken? Het geld voor die spelers is betaald en afschrijvingen brengen dat geld niet terug. Enige manier is voor een mooi bedrag doorverkopen. Daarbij zal het salaris van alle spelers die er zijn betaald moeten worden, dat heeft niks met afschrijvingen te maken.

Overmars heeft nu het heft in handen en hij zal als hij verstandig is van veel spelers afscheid gaan nemen die niet meer in aanmerking komen. Dat is hard nodig om financieel sterk te blijven op lange termijn.
0 0
Masterofajax
De transfersommen worden geactiveerd, daarover schrijf je af en alleen deze afschrijven drukken het resultaat en dus het eigen vermogen.. Vaak wordt het saldo op de bank verward met het eigen vermogen.Jammer dat iemand die het begrijpt (Ajaxvooraltijd) daarvoor minnetjes krijgt..

Vraag is wel wat er met Orejuela gaat gebeuren.. maar wel eens met hallo1 dat gekeken moet worden naar dr selectie, terug naar de tijd met 70 selectiespelers is niet best..

Al lopen natuurlijk sowieso Dijks en Viergever (helaas) uit contract en is vanuit Jong al voorgesorteerd op aankopen.

Wel is de vraag waarom de optie op Younes nog niet is gelicht..
0 -1
hallo1
Het geld is betaald, dat is dus uit de kas van Ajax. Vervolgens wordt datzelfde bedrag als bezitting weergegeven omdat het dan immers de waarde van de speler vertegenwoordigd. Hier wordt echter geen rekening mee gehouden dat je ook te veel voor een speler betaald kunt hebben.... Daarnaast gaat kas weg, wat liquide is en komt er vaste activa voor terug wat minder liquide is. De financiele slagkracht die overblijft gaat er dus op achteruit als je aankopen doet en heeft dus niks te maken met hoe je de koop van een speler afschrijft.
1 0
Ajaxvooraltijd
Ja dat snap ik wel maar je snapt toch wel wat ik bedoel? Ajax verkoopt bovendien ieder jaar zoveel dat dit bedrag makkelijk is opt te vangen. Ook nog terug komende op de salarislasten, Ajax heeft de afgelopen tijd ook een heel elftal laten vertrekken. De spelers op het veld vertegenwoordigen natuurlijk ook nog een zooi geld hoewel dit kan stijgen en dalen.
0 -2
hallo1
Ik snap wel wat jij/jullie bedoelen, maar dat kan een gevaarlijk spelletje worden als je daarin doorslaat. Als je 3/4 verkeerde aankopen doet dan teer je snel in. Je zult dus gericht moeten blijven kopen en geen overbodige spelers aan moeten houden die salaris vreten ieder jaar. Overmars zal moeten gaan bewijzen dat hij dat in de smiezen heeft, anders gaan we terug in de tijd waarin we een opgeblazen selectie krijgen met te veel overbodige, dure spelers. Dat zou zonde zijn en is compleet onnodig.
0 0
Masterofajax
De huidige koers van aankopen is goed, dus snap zeker wat je bedoeld. Denk ook dat dit zorgt voor waardevermeerdering, dus eens.

Ben blij met de inspanningen van Overmars! Keerzijde kan zijn zoals bij Bosz dat spelers ontevreden raken, wat de sfeer en prestaties aantast of dat je bepaalde spelers niet weg krijgt omdat ze zijn mislukt maar niet elders willen spelen i.v.m. mindere salaris. Al heb ik nog steeds vertrouwen in bijv. Cassiera.
0 0
Bobbaasje
Leuk en aardig, maar Lisandro Magallán moet hoe dan ook gehaald worden.
7 -6
Ozymandias
Waarom moet Maggalán hoe dan ook worden gehaald?
0 0
VoorMokum
Die wil zelf niet komen dus dat kan je vergeten.
1 -4
Bobbaasje
Ja joh verdraai het lekker. De club Boca Juniors wilt hem niet laten gaan.

De Argentijnse journalist Álvaro Riera Carbo, werkzaam voor Radio Caravana, meldt echter dat Boca Juniors een aanbod van Ajax afgewezen heeft. De Argentijnse topclub wilt hem behouden voor de Copa Libertadores. In de zomer kan er pas gepraat worden over een eventuele transfer naar Ajax.
4 0
GerardAjax26
Het lijkt alsof er nu veel meer aankopen worden gedaan dan hiervoor, maar dat komt deels doordat jarenlang is nagelaten bepaalde posities te versterken en dat Ajax nu opeens al die posities wel versterkt. Zo is na Boilessen er nooit meer een echte linksback geweest en hebben we jarenlang met centrale verdedigers op de back posities gespeeld. Dat het nu meer een ''vreemdelingen legioen'' lijkt komt ook doordat de aankopen nu uit andere landen komen ipv de gebruikelijke jaarlijkse AZ aankopen. Toch hoop ik dat er gauw weer wat jeugdspelers doorbreken. Je speelt nu in principe nog met 4 eigen jeugd spelers in de basis (Veltman, VD Beek, de Ligt en Kluivert) en dat is gewoon prima. Maar ik denk niet dat Veltman, Kluivert en in mindere mate de Ligt nog lang in Amsterdam spelen. Dadelijk speelt er meer Ajax jeugd in Rotterdam dan in Amsterdam. Het moet in mijn ogen een combinatie blijven van eigen jeugd en gerichte aankopen. Dat hier eigen jeugd de kans krijgt maakt Ajax uniek, in tegenstelling tot PSV bijvoorbeeld. Verder begrijp ik deze aankoop, omdat Zeefuik tot zover niet overtuigend over kwam.
4 0
Ajaxvooraltijd
Ach als er maar kwaliteit op het veld staat. Ik zou niet willen ruilen met de spelers van Feyenoord op echt geen enkele positie.
1 -2
GerardAjax26
Kwaliteit is natuurlijk belangrijk. Eigen jeugdspelers hebben toch iets extra's in mijn ogen. Neem bijvoorbeeld Sanchez, was echt een topper maar heeft verder geen binding met de club. Na een goed jaar is die gelijk weer weg om elders meer te verdienen. Jongens van de club zoals VD Beek en daarvoor Klaassen blijven veel langer en dat is ook belangrijk voor de continuïteit. Los daarvan moet je als club zijnde je eigen identiteit behouden. Dus gerichte aankopen prima, zolang eigen jeugd ook de kans blijft krijgen. Als kwaliteit het enige criterium is, ga je de kant op van Chelsea en daar word ik persoonlijk niet zo blij van. De grootste talenten van Nederland horen gewoonweg in Amsterdam te spelen.
2 0
Jaridebeste
Eens!
0 0
Budapest
Wat ik me afvraag (niet negatief bedoelt), heeft Denemarken dan zoveel betere rechtsbacks dat hij zijn debuut in het nationale elftal nog niet heeft gemaakt?
2 0
JesusZoonVanGod
Hij heeft op dit moment Ankeren, Dalsgaard en Larsen voor zich op de rechtsback en dat zijn behoorlijk ervaren jongens en die zijn ook al een stukje ouder. Als hij het straks goed gaat doen bij Ajax dan zal hij vast wel eens zijn kans gaan krijgen. Maar de concurrentie is groot en het is vooral bij een nationaal elftal lastig om er tussen te komen.
1 0
Budapest
Thanks!
0 0
Ajaxbrl
Een sterke brede selectie is echt belangrijk , nu hebben we 11/12 goeie en de rest is zoveel minder gelijk.. (Was te zien tegen Duisburg)
6 -4
Jaridebeste
Ik ben toch wel verbaasd om steeds al die blije reacties te zien bij alle aankopen. Terwijl er zo lang ik hier kom erg gedweept wordt met Cruijff en alles waar hij voor stond. Een gerichte aankoop zo nu en dan en een geweldige jeugdopleiding. Kijk, dit is misschien een hele goede aankoop daar gaat het mij niet om. Maar we zijn de laatste tijd alleen heel veel aan het kopen. En dat is wellicht noodzakelijk omdat er nu vanuit de jeugdopleiding te weinig goeds komt. Maar dat geeft toch te denken? Ik vind dat helemaal geen goede ontwikkeling. Heel vervelend zelfs. Het wordt meer en meer een vreemdelingen legioen; zelfs in de jeugdopleiding zelf al. Allemaal buitenlanders opkopen. En waar blijft ons Nederlandse talent? Ik weet dat ik hier verreweg in de minderheid ben maar ik word hier niet heel blij van.
15 -11
HeavenlyDivine
Ik heb inmiddels m'n ontbijt op, dus ik wil er wel wat dieper op ingaan.

Ik zie sowieso het probleem niet. Afgelopen jaar zijn Donny, Frenkie, De Ligt en Kluivert doorgebroken. Eiting zit er redelijk dicht tegenaan en Appie was ook doorgebroken. Sierhuis, Lang en Bakker gingen mee op trainingskamp. Dit jaar zit er wat minder talent in Jong Ajax, so be it. Ajax gaat echt niet stoppen met het produceren van Nederlands talent.

Je zegt zelf dat je ook niet wil dat we met middelmaat uit de jeugd gaan spelen, maar wat wil je dan precies? Je kan toch niet opeens een goede rechtsback uit een hoed toveren. Zeefuik ontwikkelde zich goed in de A1, maar het is hem uiteindelijk niet geworden. Jammer, maar dan wordt hij vervangen. Wij doen dat met een Deen. Andere opties zijn ene Jeroen Hopjesvla van AZ of Ben Slecht van Heerenveen, maar het verleden laat zien dat deze jongens vaak de stap niet eens kunnen maken naar de Nederlandse top. Feyenoord probeert het nog altijd op deze manier op te lossen en daarom blijven ze slecht en zijn ze keihard afgegaan in Europa.

Als Ajax ooit nog iets wil betekenen in Europa, zijn aankopen als deze noodzakelijk. Elk groot talent, zowel in Nederland of in het buitenland moet je zo snel mogelijk binnen halen. Als je iets te lang wacht, wordt hij onbetaalbaar of is er een laagvlieger uit Spanje of Engeland (Watford) die hem oppikt.
2 -2
Web
Ik vind het overdreven dat er niet veel door komt. Kluivert, vd Beek, Frenkie de Ligt.
Bovendien zijn al heel veel jonge talenten vroeg weg gegaan , Redan enz.

Wil je een stap maken en PSV en Feyenoord ontsteigen zul je wel moeten.
Ik heb daar geen problemen mee. Ajax heeft de middelen nu om dat te doen.
Bovendien lijkt het wel zeker dat Veltman aan het eind van het seizorn zal vertrekken.
Zeefuik komt te kort. En dan zou je maar een back overhouden Orejuela. Laat die het maar uit vechten met Kristensen.
4 -1
Godenzoon24
Eens maar hoop wel dat dit gewoon heel goed inspelen op volgend seizoen is en niet de norm voor de toekomst en we iedere transferperiode zoveel aankopen doen. Liever 3 hele goeie waar de jeugd zich aan op kan trekken. Dan een hoop breedte aankopen.
2 0
BokkieBokstra
Ik denk als je resultaat haalt en je staat uiteindelijk met een prijs, dan maakt het allemaal heel weinig uit. Het staat wel heer ver van Ajax af en ik vraag me ook af, wat betekent dit voor de jeugdopleiding. Ik moet bijna aan Roda of Nac denken, dat zijn ook van die bijeengeraapte elftallen. Verder is het niet goed voor het NL voetbal als een van de belangrijkste clubs in NL niet meer voor NL jongens kiest maar voor aankopen overal vandaan.,
3 -2
HeavenlyDivine
Persoonlijk kan het Nederlands elftal me geen kut schelen, als Ajax maar beter wordt.
3 -7
RaynoFischer
Wat heb je dan liever?, middelmaat als Zeefuik, Dankerlui etc uit de jeugd ipv. kwaliteit buitenaf.
Nu staan De Ligt, Kluivert en Vd Beek er toch gewoon en die 1ste 2 kunnen nog meedoen met 019 :p
2 0
Jaridebeste
Nee zeker geen middelmaat. Dat is ook niet wat ik zeg. En ik heb het niet over nu maar ik me zorgen over de toekomst en onze jeugdopleiding en het Nederlandse voetbal. Juist vanwege die middelmaat wordt er veel gekocht. En dat zou niet nodig moeten zijn. Ajax is kennelijk niet in staat Nederlandse jonge talenten aan zich te binden en dan ook te houden. En met houden bedoel ik dat ze niet al op hun 16e/17e vertrekken. En dat vind ik heel jammer want dat heb ik veel liever dan, ik noem het maar even oneerbiedig, zo'n vreemdelingenlegioen van buitenaf. Maar nogmaals, dat is mijn mening.
6 0
Basajaxcied
Ik ben het zeker met je eens, maar je kan simpelweg niet verwachten van een jeugd opleiding dat er voor elke positie nederlandse top talenten klaar staan. Per jaar zouden er in principe 2 talenten moeten doorbreken en dat is tot nu toe denk ik aardig gelukt. Kijk simpelweg naar Barcelona, tuurlijk heel ander niveau maar die hadden 8 jaar geleden een top generatie en sindsdien is er niet veel meer doorgebroken. Een club die mee wil met de Europese sub top kan simpel weg niet alleen maar op de jeugd opleiding leunen.
5 0
dave50
dus ajax kan geen verdedigers zelf meer opleiden dat ze maar gekocht moeten worden.
Orejuela,wober, taliaficico,schuurs, Kristensen.
Geeft ook te denken
4 -7
wolterx
Laatste 3 jaar hebben we Tete, Veltman, Riedewald, De Ligt, Dijks en Zeefuik, Van Rhijn, Denswill, Moisander (heeft in opleiding gezeten begin deze eeuw), Boilesen (te twisten of je hem meetelt), Blind en Heitinga in Ajax 1 gehad die op de Toekomst hebben gespeeld. Dit zijn allemaal spelers die in verdediging hebben gespeeld en in 14/15 tot nu 16/18 bij het eerste zaten. Dat is iets om over te denken.
2 -1
Rsv
Zeefuik weg dus, en Orejuela te licht bevonden om Veltman op te volgen
4 -5
kleinedraaicirkel
Denk eerder dat Veltman dus zeker weggaat in de zomer en Overmars nu al inkoopt voor komende zomer. Als Kristensen de komende maanden nog meer indruk maakt dan is die weer heel duur. Nu hebben we hem, hopelijk, voor een respectabel bedrag en gaan Orujuela en Kristensen het in de zomer uitvechten.

Zeefuik als optie zien voor de RB is eigenlijk pure humor. Nu hebben we gewoon twee RB van niveau. Prima inkoop.
2 -1
Hziyech22
Voor volgend seizoen of dit seizoen?
1 0
RaynoFischer
Volgens mij komt hij meteen, maar misschien pas volgend seizoen voor het 1ste? of een beetje zoals Neres die eerst back-up van Traore was
0 0
Daneman
veldmate en Overmars druwlijk goed bezig. Er is erg veel geleerd de laatste tijd. Bijvoorbeeld dat er een kanjer de tijd heeft om in te spelene, voordat een andere kanjer vertrekt.
Was kort geleden nog anders.
4 -4
koenos1
Nu Magallan nog en het feest is compleet.
6 -9
Dastaan
Wel jammer dat het erbij staat als back up voor Veltman. Ik hoop dat deze jongen snel veltman uit de basis speelt. Hiermee is wel duidelijk dat Orejuela het dus niet is helaas. Wel zonde, ik had echt gehoopt dat hij de zelfde potentie had als Sánchez. Maar jammer genoeg kan niet elke gekochte speler knallen.
3 -1
Van Reenen
Orejuela kan ook op de plaats van Matthijs spelen, dus mislukking? We zullen zien. Ik hoop dat Matthijs ook volgend seizoen bij Ajax speelt, maar er wordt nu al aan hem getrokken.
0 -5
Superjan
Ik kan ook op de plaats van Matthijs spelen. Ik heb er alleen, net als Orejuela, de kwaliteiten niet voor.
2 0
WeerDinges
Misschien een geval wie vooruitziet regeert? Dacht dat veltman afgelopen (zomer) transferperiode wel oren had naar een transfer. Orejuala is ook nog wat jonger. Volgend seizoen die 2 voor de rechts backpositie misschien.
0 0
Rentokill
Dat is wel erg voorbarig. Overmars doet gewoon zn werk. Koopt talent niet omdat het direct nodig maar omdat het de breedte sterk maakt. Als Veltman weggaat is er voor de backup ook een backup nodig. Het is aan de trainer om de juiste spelers op te stellen. Gelukkig heeft ie straks wat om te kiezen.
1 0
Daneman
Zou niet zo gezond zijn als ajax zou communiceren: Hij moet de strijd aan gaan met Veltman. Dat is niet netjes naar Veltman
1 0
AFCA.
Dit wordt helemaal niks! Backs haal je namelijk uit Brazilië.... ;-)
Zonder dollen, Marc is echt klasse bezig. Ik kan niet een zwakke plek bedenken binnen de selectie. Op alle posities staan ook nog waardige vervangers.
3 -1
Koenniiee
Wow, klasse Ajax. Een maand of 4 terug noemde ik hem als talentje voor Ajax. En nu is hij er ineens. Heel goede speler en eentje die erg goed kan voetballen, dynamisch is en een grote potentie heeft.
13 -4
Bil
Echt een topper!!!

Maar hoezo kan Ajax nu wel opeens snel transfers doen??

Door wie werd Overmars tegengewerkt??
3 -2
RobbertAjax32
spuit 11
0 0
Mart42
Bergkamp en Spijkerman.......
2 -3
Superjan
Nou ja zeg, dan heb je echt geen idee hoe de lijnen lopen.
0 -1
gras
Eerder van Duivenbode. Maar als het je een kick geeft bergkamp de schuld te geven, gewoon doen joh. Het is internet. Je komt er toch mee weg.
2 -1
Bil
Ja, dat denk ik ook.

Echt heel opmerkelijk, sinds dat Bergkamp weg is, is alles mogelijk.
1 0
Mart42
De intentie van Bergkamp snap ik wel maar het is gewoon niet haalbaar. Toch blijf ik een Bergkamp fan prachtige voetballer
0 0
Basajaxcied
Hadden Bergkamp en Spijkerman en consorte zo veel invloed dat ze transfers met weken vertraagde? Groen licht voor een transfer wordt naar mijn idee gegeven bij de raad van commissaris.
0 0
ambtenaar
Wat een krankzinnige transferperiode deze winter.
3 0
ST
Laatste seizoen van Veltman. Anders koop je niet twee rechtsbacks in een jaar tijd. Zeefuik is denk ik niet goed genoeg voor Ajax. Meer van het niveau Willem II. Orejuela verdient een eerlijke kans in het eerste.
3 0
Voetbalverstand
Ik heb het idee en zie dat wij nu zo'n talentvolle selectie hebben. Als alle talenten zich blijven ontwikkelen worden wij het Bayern en PSG van Nederland.
6 0
ajaxminimax
Kan al genieten bij de gedachte.... en dan al die jaloezie weer bij die Ajax haters....
0 0
AFCA-B93
Ik zie veel dingen staan over Ajacieden met de hoogste Sci-skill scores. Is het niet iets om op basis daarvan ook spelers aan te trekken? Had begrepen dat een club uit Denemarken zoiets ook al doet
1 0
vijfennegentig
Haha ja toevallig de club in kwestie, Midtjylland.
1 0
afc_red
Lijkt me een zeer degelijke aankoop.
Is aanvallend iets beter dan verdedigend maar niet bovenmatig snel. Doorzetter, gedreven, agressief en een harde werker.
Is pas 20 en kan dus nog volop groeien. Zou best in een jaar of 2 een serieuze topper kunnen zijn.
2 0
Dexy
Dit is serieus een goede speler! Eén van de talentvolste rechtsbacks die er momenteel op de Europese velden rondloopt. Bij Midtjylland maakt hij indruk met rushes naar voren en een goede balbehandeling. Kan zowel aan de buitenkant (overlappende run gevolgd door voorzet) als aan de binnenkant (middenveld inschuiven) spelen, een beetje à la Sinkgraven. En het voordeel: hij is nog maar 20 en heeft de potentie om nog beter te worden.

Echt puik werk wanneer Ajax deze speler weet binnen te hengelen!
6 0
gebruikersnaam
Als we zelfs al binnen een jaar tijd 2 rechtsbacks gaan kopen begin ik me toch wat zorgen te maken
0 -1
johnd
Zou niet rouwig zijn als Veltman dan binnen een half jaar verkocht is, kunnen deze jongen en Orejuela het lekker uitvechten.
2 0
behangdelul
Lijkt mij een goede aankoop, maar ik vind het wel vreemd dat onze Deense meesterscout hier niet eerder mee is gekomen maar Veldmate?
1 0
Ajaxvooraltijd
Dan moet je eerdere berichten over deze speler even lezen. Ajax had al eerder interesse.
3 0
behangdelul
ok goed om te horen!
0 0
CruyffFootball
Februari 2018
2 aangekochte rechtsbacks op de bank en een centrale verdediger als rechtsback.

Dat wordt weer een unicum in de hoofdstad hoor.
2 -6
CruyffFootball
Gezellig, dan kunnen hij en Orejuela samen “wennen”.
0 -2
Ajax4xbestevaneuropa
Blijf het mooi vinden dat Ajax gewoon pakt wat het pakken kan. Niet eerst nog een keer 1000x scouten maar meteen handelen.
We zijn nu heel rijk, hoe rijk waren we als we de voorgaande jaren ook CL speelde, per seizoen nog zeker 15/20 mil, hoevaak speelde we EL al 3 jaar volgens mij. Dus had nog 50 mil. meer kunnen zijn.
Kapitaal aan spelers op het veld. Nu de prijzen nog en CL, want nog een jaar EL kan echt niet. Maar na een jaar geen europees zal je dan ook niemand horen klagen.
4 0
afcas
want jij ruikt dat ajax hem niet vaker bekeken heeft?
0 0
RaynoFischer
Nouja ik wil best wel weer in de finale EL komen hoor en dan wel winnen ;)
1 0
RaynoFischer
Het wordt wel een saaie zomer zo, als we onze selectie zo vroeg al op orde hebben :p
Ze maken wel hun woorden waar nu.
3 0
Rockpotje
Alles beter dan de zomer van vorig jaar. We spelen hoe dan ook Europese voorrondes, dus de selectie moet gewoon vroeg compleet zijn. In augustus kan er dan nog een buitenkansje worden opgepikt of een vervanger worden gehaald voor een onverziene verkoop.
2 0
ajaxminimax
Een saaie zomer bij Ajax? Is dat mogelijk?
1 0
fc Barcelona_ke
Nou dan hebben we al sterke elftal cl voorronde spelen.. afgelopen jaren gaan sterkhouders weg en weinig tijd heeft nieuwe spelers halen..
3 0
Michelinho
Handig hè, Google Translate?
0 -1
rafael32
Orejuela was toch echt aangekocht als back-up voor Veldman. Als Overmars het record aantal miskopen dit seizoen niet gaat verbeteren, dan toch zeker volgend jaar. Positief dat we zo veel selectiespelers krijgen dat er niet veel meer geld overblijft voor een aanval op het grootste aantal volstrekt onzinnige aankopen .
1 -9
CruyffFootball
Ho ho, geen kritiek op die “uitvoerder van plan cruijff”.

Die aankopen die we eerst maanden niet zien zijn toch prima?
2 -2
Ajax#1900
Sterke post dit.
2 -1
Suarez16_
Eindelijk beginnen ze wakker te worden. Keeper is prima. Centraal niks mis. Backs uit armoede ingevuld door 2 cv's die daar te kort komen. Middenveld prima. Spits prima. Buitenspelers mag er nog wel 1 bij. Nou nu hebben ze 2 backs gehaald en in de zomer komt Bande en ze hebben nu al Kühn gehaald voor de vleugel. Aankomende zomer flink doorselecteren en Lamprou, Veltman, Zeefuik, Dijks, Viergever en Younes weg doen. Dan nog 1 verdediger voor een dubbel bezette achterhoede (Magallan?). Als Ziyech blijft is het middenveld prima, maar wellicht nog die reis oppikken bij groningen of een til/labyad, want Schone word ook oud? Huntelaar nog een jaartje verlengen. Buitenspelers met Bande, Kühn en Cerny (fit) ook prima als Neres en Kluivert blijven. Mooi dat de selectie al bijna rond is voor volgend seizoen. Verwacht nog geen transfer van De Ligt, De Jong, Neres, Kluivert of Van de Beek. De enigste die ik van de dragende krachten zie vertrekken zijn Veltman (al op ingespeeld als deze komt), Onana en Ziyech. Hopelijk behouden we minimaal 1 van die laatste 2 en het liefst allebei. Mocht dat zo zijn dan kan Ajax echt gaan vlammen volgend jaar. Ziyech moeten we echt nog een jaartje vast houden als we echt weer een stap willen zetten. Die gast is qua passing en inzicht veel te goed voor ons en zal daardoor gewoon weer mega veel creeeren en hij kan Europees dan de leider zijn, wat zeker niet slecht is.
8 0
Ricbun
Denk dat Ziyech wel blijft als we kampioen worden en grote kans maken op CL. Daarnaast, als Veltman vertrekt kan hij misschien wel captain worden wat een extra reden zou kunnen zijn om te blijven. Onana zie ik helaas wel vertrekken maar denk dat we met van Leer een prima keeper hebben. Wel echt mooi (en zeldzaam) dat de selectie voor komende zomer al op orde is en met zeer veel kwaliteit nog ook, we gaan de goeie kant op!
2 0
Bensco
effe kennismaken:

20 jaar oud, 1,76 meter en een pure rechtsback die ooit in een ver verleden ook op links heeft gespeeld. Lijkt ook inzetbaar als rechtsmidden en komt graag hoog op richting de 16.

54 wedstrijden in de deense competitie, 5 goals gemaakt en en 7 assists
15 wedstrijden in europa league kwalificatieduels, 1 goals en 4 assists op zijn naam
31 wedstrijden van de jeugdteams van Denemarken, 8 goals gemaakt

filmpje van hem:
https://www.youtube.com/watch?v=WPBdaHPMU-A
3 0
Michelinho
Pure rechtsback? Heeft de afgelopen 10 wedstrijden RM gestaan.
0 0
Bensco
Draaide toch echter het grootste gedeelte van zijn wedstrijden als rechtsback.
0 0
Michelinho
13 RV, 10 RM volgens Transfermarkt. Neemt toch wel een beetje het "pure" van rechtsback weg.
0 0
Ajax#1900
Goede samenvatting, maar ter aanvulling, het is geen pure rechtsback vind ik hoor. Hij speelt ook als rechtermiddenvelder zoals Moses en Alonso dat doen bij Chelsea. Wel aanvallende dan een echt back dus. Hoewel je ook zou kunnen zeggen dat het gewoon een moderne back is natuurlijk haha.
3 0
Bensco
dat vind ik wel goed nieuws om eerlijk te zijn. De backs bij Ajax horen ook aanvallend ingesteld te zijn. Dat element mis je met Viergever, Veltman en Wober op de flanken echt. Dat hij als middenvelder kan spelen betekend ongetwijfeld dat hij graag mee naar voren komt.
1 0
Ajax#1900
Precies, vandaar dat ik ook aangaf dat dit voor Ten Hag ook een goede aankoop kan zijn. Die heeft volgend jaar echt een elftal wat bij hem past. Hoe meer ik er over na denk hoe meer ik geloof heb in de triple volgend seizoen haha
2 0
TikkieTerugJaap
Zo die zag ik ff niet aankomen.
Hier wat meer info : https://www.transfermarkt.nl/rasmus-nissen-kristensen/profil/spieler/369684

Zeefuik, en misschien ook wel Lartey-Saniez, zullen dus wel vertrekken.
1 0
Ajax#1900
Lartey had sowieso geen toekomst hoor. Dat is echt een gevalletje Dankerlui. Voor zeefuik gaat er qua speelttijd niet zo heel veel veranderen denk ik. Gewoon in JA spelen, en dan volgend seizoen verhuren.
3 0
TikkieTerugJaap
Ik zou ze allebei verkopen, zit geen toekomst in.
0 0
Bensco
kans is vrij aannemelijk dat Zeefuik vorig jaar verhuurd wordt.
0 0
Ferd
Vorig jaar niet, volgend jaar wellicht ;)
0 0
Ajax#1900
Jup, dat is precies wat ik zeg. Dan zijn we het eens dus ;)
0 0
ajaxminimax
Logische aankoop. Veltman zal wel weggaan na dit seizoen. Zeefuik is te licht. Orejuela moet dus de strijd aan met deze jongen. Overmars, nog even contract van kluivert verlengen, daarna mag ie van mij op vakantie.
1 0
Ellende
Ken deze gast alleen van football manager. Daar een erg groot talent.
3 0
Toon meer reacties