[Update V] VI: Kristensen doorstaat medische keuring

giobelloni, 22-01-2018 om 22:10, 118529 views, Telesport | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Rasmus Nissen Kristensen, rechtsback van FC Midtjylland, wordt Ajax' volgende aankoop, zo meldt De Telegraaf. De club hoopt de transfer van de jeugdinternational van Denemarken snel formeel af te ronden.

Hoofdscout Henk Veldmate had de verdediger in zijn tijd bij FC Groningen al op de radar en ziet in hem bij Ajax de ideale back-up voor Joël Veltman. Het aantrekken van Nissen zou voor Ajax de vijfde inkomende transfer in korte tijd worden. De Deen speelde dit seizoen al 24 wedstrijden voor Midtjylland en wist daarin vier goals te maken. Ook bij Jong Denemarken is hij voor een rechtsback behoorlijk doeltreffend te noemen. In twaalf interlands maakte hij vijf doelpunten.

Update - 11.05 uur (20 januari 2018)
Als we het Deense EkstraBladet moeten geloven zal Rasmus Nissen Kristensen de opvolger zijn van Joël Veltman. Het medium verwacht namelijk dat de huidige rechtsback van Ajax na dit seizoen zal vertrekken. Naar verluidt zou Ajax zo'n 5,5 miljoen euro over hebben voor de rechtsback, die deze winter al naar Amsterdam moet komen. Ajax wil hem namelijk eerst een halfjaar laten wennen, zodat hij vanaf de zomer klaar is voor 'het grote werk'

Update II - 14.30 uur (20 januari 2018)
De Deense rechtsback Rasmus Nissen Kristensen vliegt morgen (zondag, red.) naar Amsterdam, zo meldt Algemeen Dagblad-journalist Daniël Dwarswaard via Twitter. Ajax betaalt naar verluidt 5,3 miljoen euro voor de Deense jeugdinternational, die voorlopig als stand-in van Joël Veltman zal moeten fungeren.

Update III - 10.57 uur (21 januari 2018)
Rasmus Nissen Kristensen bracht zaterdagmiddag al een verrassingsbezoek aan de training van Ajax. Aanvankelijk zou hij pas zondag naar Amsterdam afreizen, maar dat werd met een dag vervroegd. Naar verwachting zal de definitieve transfer naar Ajax op korte termijn afgerond worden.

Update IV - 07.00 uur (22 januari 2018)
De Deense rechtsback Rasmus Nissen Kristensen zal naar verluidt een contract voor vierenhalf jaar gaan tekenen bij Ajax. Dit meldt De Telegraaf maandagochtend. De krant verwacht dat Ajax maandag of uiterlijk dinsdag de komst van de speler zal gaan bevestigen. Zondag was hij nog toeschouwer bij de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord (2-0).

Update V - 20.50 uur (22 januari 2018)
Het gaat niet meer lang duren voordat Rasmus Nissen Kristensen gepresenteerd gaat worden bij Ajax. De rechtsback uit Denemarken doorstond maandag met succes de medische tests bij de Amsterdamse club. Momenteel verblijft het talent nog even in Denemarken, maar de verwachting is dat hij snel aansluit bij de groep van Erik ten Hag.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Ik ben ook weer wat opgeleefd na een periode waarin ik het effe helemaal nie meer zag zitten met Ajax. Down van alle ontwikkelingen en weinig vertrouwen in de leiding..
Dit komt dan vooral neer op dat ik weer echt benieuwd ben naar de volgende wedstrijd.
Maar op dit op dit forum heerst een haast euforisch optimisme. Daar ben ik nog lang niet.
0 0
pjs
En het mooie is er komt ook nog een vleugelaanvaller deze transferperiode.
0 0
Champy
Een zelfverzekerde jongeman zo op het eerst. Ik ben benieuwd!
0 0
Mikey Stormram
Op het eerste oog lijkt hij een stuk fysieker en atletischer dan zijn Deense voorgangers (Andersen, Boilesen, Bay etc.)
2 0
RaynoFischer
Een beest idd :)
0 0
Ajaxtrouw
Nu ff klaar zou ik zeggen, eerst weer spelers lozen Dijks, Zeefuik.... we moeten wel financieel gezond blijven
1 -1
LS16
Ik hoop dat Ajax dan ook direct Zeefuik en Oreguela voor het komende half jaar verhuren aan eredivisie clubs. Ik ben heel benieuwd of ze zich staande kunnen houden. Vooral bij de laatstgenoemde.
1 0
Ozymandias
Ik denk dat er geen enkele club in de Eredivisie is die Orejuela zou willen huren. Hij heeft bij Jong Ajax namelijk een zeer slechte indruk gemaakt. Zeefuik heeft in de Eredivisie zich ook alleen nog negatief laten zien maar heeft (als rechtsback) in Jong Ajax wel veel hele goede wedstrijden gespeeld.
0 0
Champy
Voor het psychologische kan je Zeefuik beter verhuren. Zo'n Orejuela heeft nu vooral rust in het hoofd nodig en moet gewoon veel spelen bij Jong.

Zeefuik speelt inmiddels al anderhalf jaar in Jong, en die kan je wel gemakkelijker verhuren, desnoods aan een Belgische club.
0 0
LS16
Het is begrijpelijk dat Overmars niet aan kunstgras clubs verhuurt maar ook wel jammer. Die backs van Sparta zijn bijvoorbeeld niet om aan te gluren. Daar had een van deze twee niet misstaan.
0 0
Ozymandias
Floranus is juist één van de enige Eredivisie waardige spelers die Sparta heeft. Hij is in ieder geval een stuk beter dan het niveau wat Orejuela tot nu toe heeft gehaald.
0 0
LS16
Ja daar heb je een punt, maar Floranus is een linksback.
0 0
Milan95
Gewoon Rasmus NK zoals ie vaak genoemd wordt. Lekker makkelijk
0 0
RaynoFischer
Welkom Nissen of Kristensen!, whatever welkom Rasmus!! :)
0 0
TikkieTerugJaap
Het is dus toch Kristensen, staat ook op z'n shirt.
Iedereen maar hele tijd roepen dat het Rasmus Nissen is op Twitter.
2 -1
RaynoFischer
Stond in Denenmarken ook gewoon Nissen op zijn shirt, misschien dat hij hier voor Kristensen kiest?
1 0
Ricbun
Hij koos in Denemarken voor de achternaam van zijn moeder (Nissen) maar kiest ervoor om bij Ajax met achternaam van zijn vader te spelen: Kristensen. Bron: AjaxTV
1 0
RaynoFischer
Zag het idd, Thanks ;)
1 0
didierajax020
Welkom Rasmus Kristensen!
0 0
Ajax68
WELKOM Rasmus, en ik hoop dat jij Veldman snel eruit kan spelen, SUCCES dus .
2 -6
didierajax020
Het is nog altijd VelTman.
3 0
Ozymandias
Wat raar, komt het vaker voor dat iemand een hoofletter in het midden van hun naam heeft? ;-)
0 0
Panama
Ja, want die is zo slecht....
4 0
godenzonenssuper
Iets met een zwaluw.
0 0
Labrador
Echt he. Speelde tegen 010 gewoon prima.
5 0
ajax1forever
Voor zijn doen... Zijn wij nu al tevreden mee... Moet zeggen de assist op klaas was ok, maar hoe vaak geeft hij dit soort ballen? 2 keer per jaar?
Ik hoop ook dat deze Viking snel in de basis staat. Sorry Joel, ik denk dat het vinden van een andere aanvoerder een lastiger vraagstuk wordt dan de beslissing om jou op de bank te zetten.
0 -1
ETM
geheel offtopic: Ik heb lang op het AN gepost en wel bijna dagelijks. Ben eigenlijk wel nieuwsgierig of hier veel ex of actieve ANers zitten. Na verloop van tijd is het leuke van zo'n forum dat users echt een beetje personages worden. Van AN herken ik voorlopig Champy en geDaante.. en bij anderen heb ik slechts een vaag vermoeden..
0 0
Ajaxvooraltijd
Marc Overlord!
0 -1
Armatsoooooo
Lijkt me prima aankoop van Marc
Welkom bij de mooiste club Rasmus
3 0
jollie18
Ow dacht dat hij bij JA gaat voetballen maar hij gaat meteen naar Ajax 1
4 0
Ajax#1900
Uiteindelijk gaat hij wel voetballen bij JA en op de bank zitten bij 1 natuurlijk.
0 -1
Oliveira
Achter Veltman hebben we nu eigen geen echte goede vervanger als hij eerder van het veld moet of geblesseerd is, dus ik snap wel dat ze nu hem halen om die rol in te vullen.
0 0
RaynoFischer
En als je Zeefuik vandaag weer ziet kutten en Orejuela ziet stuntelen, kan deze jongen vrijwel niet minder zijn.

Welkom Rasmus!! :)
6 0
jollie18
Idd Zeefuik zou nog wel verhuurd gaan worden denk ik. Orejuela moet je gewoon de kans geven ook al is het vanavond niet veel. Idd een goede stand-in voor Veltman.
2 -1
Oliveira
Welkom! Ik hoop dat hij een goede opvolger zal zijn voor Veltman en een goede concurrent zal zijn voor Orejuela.
1 0
insectenverdelg
Orejuela nog niet afgeschrevrn. Maar hoop dat deze jongen verder is. Want 5.5 miljorn is best veel geld voor een back. Ben wel benieuwd.
0 0
Oliveira
Orejuela heb ik ook zeker nog niet afgeschreven maar gezien de huidige situatie waar hij nu in zit denk ik dat hij 2de keuze zal worden. Maar goed we zullen zien wie van de 2 bovenop komt als ze met elkaar de concurrentie strijd aangaan.
0 0
Lagasj
Orejuela was al in de eerste wedstrijd afgeschreven.
0 0
YochananAFCA
Ben benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen
0 0
Budapest
Vrij uitgebreide analyse van de speler:
http://breakingthelines.com/player-analysis/my-best-prospect-rasmus-nissen-kristensen/

Kortom: Back met goede fysiek, agressiviteit, en zowel aanvallende als verdedigende kwaliteiten. In de Deense competitie weliswaar.
Relatief zwak in communicatie en tactisch inzicht. Maar dat is iets wat men bij Ajax vaak leert, zeker met een coach als Ten Hag.
3 0
DappreStryder
Juist, dat hele stuk heb ik ook gelezen. Verder viel mij op dat hij, volgens dat stuk, redelijk onbesuisd is in de duels. Hij schijnt er altijd vol voor te gaan en daardoor niet alleen tegenstanders in gevaar te brengen, maar ook zichzelf. Daarnaast veel drang naar voren. Ik heb er wel veel vertrouwen in als ik dit zo lees.
1 0
Jajijdaar
Ik hoop echt dat Ziyech volgend jaar nog blijft als we wat willen betekenen Europees gezien.
4 0
Pointer1
Zou mooi zijn als we volgend jaar Europees weer leuk mee doen. Was wel een gemis dit seizoen. Best saai.
2 0
oudzuid2
probleem is dat iedere speler die het een beetje leuk doet gelijk weg is. ik vrees bij Neres voor hetzelfde scenario als Sanchez. een jaartje top spelen en foetsie. De Ligt en Ziyech ook weg waarschijnlijk, en je kan weer opnieuw beginnen
4 -1
DappreStryder
Ziyech doet het toch al jaren fantastisch in de Eredivisie en tot nu toe is er nog steeds geen concrete interesse
0 0
pinballmagic
Daar heb je gelijk in
Als ik Ajax was legde ik de lat wel heeeeel hoog als er interesse is in onze spelers
Meteen denken in 10tallen miljoenen
1 0
Isthisreal
In mijn ogen het sterkste Ajax team sinds 2001, en misschien zelfs nog beter dan 2001. En dan dus zelfs het beste team sinds 1995. Man man wat hebben we dramatisch gevoetbald in de jaren na 2001!
1 -1
mgtow
Met zo'n tactisch wonderbrein als Ten Hag die ook nog eens meer traint en het talent van onze jongens moet je elk seizoen minimaal leuk mee kunnen doen in Europa. Moet je alleen wel zorgen dat de belangrijkste spelers net even dat ene seizoen langer bij de club blijven. Dan zijn ze beter en hebben ze meer ervaring en het neemt de druk weg bij de (nog) en geeft Ajax meer tijd om ruim op tijd binnen eigen gelederen of op de transfermarkt een goeie opvolger te vinden. Ik meen het, als we zo doorgaan bulken we helemaal van 't geld en kunnen we serieus het Bayern München van Nederland worden. PSV kan nu nog aanhaken en pakt nu meer punten (zonder beter te spelen overigens)maar kan al snel niet meer aanhaken en Feyenoord is zelfs al compleet achterhaald. Alles valt en staat bij stabiliteit binnen de staf. Geen drama's, neuzen dezelfde kant op.
2 0
ym22
Rond 2003 hadden we ook nog een aardige selectie hoor. Jonge jongens zoals Sneijder,Van Der Vaart,Heitinga,Zlatan,Maxwell,Trabelsi etc. In de allerlaatste seconde uitgeschakeld in de kwart finale CL.
10 0
Isthisreal
Sorry, ik bedoel ook 2003:)
0 0
nightgoat
Er zit een goede kop op deze jongen en hij snapt het spelletje dus zelden loopt hij achter de feiten aan.
~
0 0
Piejotter
Ziet er uit als een echte viking. Positief bedoeld uiteraard.
3 0
DappreStryder
Dat zal dan wel de training voor de klassieker geweest zijn, mooi man. Dat zal sowieso een goede indruk op hem hebben gemaakt.
6 0
chloorbestendig
Straks gewoon een hesje aantrekken en meedoen met de warming-up, beetje de boel stangen.
1 0
Synzo
Staat gewoon basis zo meteen haha!
5 0
Michelinho
Neenee, er wordt zo snel "doorgeselecteerd" dat ie nu al naar de tribune verdwijnt. ;)
0 0
RaynoFischer
Zou wel een stunt zijn als presentatie hahaha :)
0 0
AlexIbarra
Doet me op de foto denken aan Ole Tobiasen.
Hopelijk gaat deze jongen wel een mooie en blessurevrije toekomst bij ons tegemoet.
1 -1
HFW44
Nissen gaat ze grijpen!
0 0
RobbertB
Zelfde plan als Neres. Half jaar wennen en dan aan het begin van volgend jaar vlammen.
3 0
Superjan
Gast heet dus Nissen, niet Kristensen.

https://da.wikipedia.org/wiki/Rasmus_Nissen
0 0
Michelinho
Op YouTube staan filmpjes met 'Rasmus NK'. Rasmus Nederlands Kampioen, ik zeg: doen!
1 0
meerzicht
Komt ook beter uit; met nissen kunnen we veltman missen
0 0
OKP-AFCA
In FM is het ook Rasmus Nissen..

Speelt volgens mij ook met Nissen op de rug.
1 0
lf87
Nissen Kristensen, komt wel vaker voor dat de naam van vader en moeder wordt gegeven.
1 0
RaynoFischer
Klopt, Kasper heet volledig ook Kasper Dolberg Rasmussen.
Meestal kiezen ze dan de minst voorkomende als eerste
2 0
Superjan
Ja, dat snap ik maar de naam in het artikel is Kristensen en zo begint iedereen hem hier inmiddels te noemen. Dat wilde ik even rechtzetten. De korte versie is dus Nissen. Ik was idd niet helemaal duidelijk.

Edit: maar Rasmus vind ik ook prima. Beuker van een naam. Net als Ragnar en Gunnar.
2 -1
Gonzo
Rasmus wordt dan de 5e verdediger die we dit seizoen aantrekken. Magellan misschien zelfs de zesde. Benieuwd wie er nog weggaan deze winter en dan in de zomer.
1 0
Ellende
Denk in Viergever, Veltman, Dijks, Zefuik (verhuur)
0 0
michaellaudrup
Gewoon brengen als het kan, om het niveau van Veltman aan te tikken hoef je echt geen half jaar in jong te spelen.
0 -4
AFC34
Het is zeefuik en orejuela nog niet gelukt anders..
9 -1
Ellende
Orejuela heeft nog niet veel mogen laten zien. Hoeveel basisplaatsen in 1 heeft hij gehad.
0 0
arigold
Precies, let maar op vanmiddag...Veltman is in toppers altijd één van de betere
2 0
BillSplate
Vraag me af waarom hij in zomer niet kon komen ipv Orejuela. Kennelijk vonden we Orejuela dan beter of geschikter. Een club laat een sterkhouder niet zomaar gaan in de winter. Dus ze zijn nu echt overtuigd door ons bod. Mogelijk niet destijds in de zomer?
1 0
AlexIbarra
Mooie profielnaam Bill.. ;)

Ik denk dat we afgelopen zomer per se een back wilde die itt Nick, Mitchell en Joel acties naar voren kon brengen. Orejuela ( Zeefuik) heeft wel het loopvermogen om de hele flank te bestrijken maar voegt voetballend toch weinig toe. Verdedigend geen topper, waardoor ik goed begrijp dat beide trainers Joel opstellen.

Nu is het profiel volgens mij ge-update naar een degelijke allround rechtsback die er snel kan staan, en komen we bij Nissen uit.
1 0
Michelinho
Nou, ik lees vooral dat deze back m.n. aanvallend sterk is en verdedigend minder.
0 0
sdds
heb het niet meer zo op deense backs maar ik laat me verrassen.
0 -5
Champy
Hopelijk zet het vliegtuig deze jonge Deen af zonder blessures.
1 -1
JPM
Aad, ben jij dat? Laat me raden; je bent wel gecharmeerd van Braziliaanse backs?

Je zou je toch afvragen of er een tijd komt waar iedereen in gaat zien hoe volslagen belachelijk het is om de nationaliteit van een speler te verbinden aan zijn kwaliteit.
13 0
sdds
zuurpruim is met een knipoog he
0 0
geDaante
Hij doelt ongetwijfeld op Boilesen, maar flauw natuurlijk, op basis van één ervaring met één speler dat roepen.
1 0
Jessey1981
zo langzamerhand beginnen we toch echt wel een mooie selectie te krijgen. tis natuurkijk afwachten wat bande en kristensen zijn maar Ajax 1, JA en o-19 barsten van de talenten. Hopelijk pakken we door en worden we de Bayern Munchen van Nederland. Verwacht morgen gewoon weer een ruime overwinning van een nulletje of 4.
3 0
EVH
Bergkamp is pleite en eindelijk kan de voet van de rem.

Heerlijk.

Doorpakken nu.
8 -3
Mr.P.
hij wordt en is al richting een complete back, goede keuze van mark
0 -1
Cleo9
Als ie maar niet op aanraden van vd Vaart komt.... we weten hoe dat de vorige keer is afgelopen
4 -1
Michelinho
Was ook het eerste waar ik aan dacht :)
0 -1
Mr.P.
zimling ? xD
0 -3
Cleo9
Westermann ;-)
2 0
Mr.P.
zimling was veel slechter lol
1 -1
Oliveira
Westermann was gewoon oud en op. Hij was op zich geen slechte speler maar kan gewoon niet meer mee op dit niveau.
3 -1
RaynoFischer
De minuten die hij maakte waren op zijn 1ste wedstrijd na niet eens zo slecht, maar liep idd op zijn tenen, lag wel goed in de groep
3 0
Michelinho
Een beetje vergelijkbaar met Ooijer.
0 -1
Champy
iig beter dan Johnnie, die niet meer kon lopen in z'n laatste jaar.
5 0
didierajax020
https://www.youtube.com/watch?v=oRrJ-Ze77H0

Een behoorlijke en creatieve opkomende back. Spreekt me via deze beelden erg aan.
3 -1
ram
Het filmpje van Orejuela was ook bizar. Even afwachten dus maar dit ziet er leuk uit!
0 0
Edski
Okee, het is maar een youtube-filmpje, maar ik word hier toch wel voorzichtig blij van. Als we Veltman een leuke transfer gunnen, kunnen Orejuela en deze jongen prima als opstomende back spelen.
0 0
Ajax_33
Qua postuur en uiterlijk doet hij mij een beetje denken aan Fischer haha
1 -2
AFCAsphere
Ik keek naar zijn foto en ik dacht direct aan Viktor Fischer. Zal ook net zoals hem goed bij de vrouwelijke fans bevallen haha.
0 0
lf87
Ik kan als vrouwelijke fan zeggen dat hij zeker bevalt haha, net als dat Fischer dat ook deed
0 0
AFCAsphere
Haha, ik kan het ook als man zijnde enigszins begrijpen. Denk dat er ook een behoorlijk aantal vrouwen fan van Ajax worden vanwege de spelers die we hebben (gehad). Dani, Fischer, Daniel de Ridder, Schöne, Dolberg en nu ook weer Tagliafico.

Leuk trouwens om te zien dat er ook een vrouwelijke stem op AS te zien is. Ik heb het idee dat er bijna alleen maar mannen op deze site komen.
1 0
Dolle
En Wöber!

Nog een vrouwelijke meelezer hier! :)
0 0
AFCAsphere
Haha, goed om te lezen! Ben erg blij dat hij erbij is gekomen. Hij levert de nodige strijd die ik bij sommige spelers mis.
0 0
lf87
Haha ja ik hou wel van blond dus Dolberg valt ook zeer in de smaak.
Volgens mij zijn er idd niet heel vrouwen hier, maar bij deze, Lotte, 19 jaar en groot fan van Ajax, niet alleen door de knappe spelers haha
1 0
AFCAsphere
Haha, goed om te horen. Een èchte supporter dus.

Aangenaam, Yannick hier. Ben je trouwens ook actief op Instagram?
0 -1
lf87
Ik ben zeker actief op instagram, lottuhb, omdat je meer ajacieden wil volgen ;)
0 0
ST
Zojuist een verzoek ingediend :)
0 0
apeldoorner
is het waard om te volgen hoor :)
0 0
apeldoorner
yannick wil scoren :)
3 0
AFCAsphere
Haha, ik weet niet eens hoe ze eruit ziet. Wil gewoon graag wat meer Ajacieden op IG volgen :-)
0 0
apeldoorner
haha....ik dol maar wat...zet je eigen insta hier neer...maybe volgen er enkele :)
0 0
wolterx
Ach, wij zijn de meest scorende ploeg. He got this.
1 0
AFCAsphere
Mooie opmerking haha
0 0
lf87
Haha vond ik ook ja
0 0
Armatsoooooo
Hoe kan dat dan
Is toch gescout
En dan is het een miskoop na een half jaar
Als de miljoenen maar weer niet heel gauw verdampt worden op deze manier
Pure kapitaal vernietiging
2 -13
Ajax#1900
Man man man...
2 0
Armatsoooooo
Dus jij vindt het normaal ?
1 -3
Ozymandias
Omdat ook gescoute spelers kunnen mislukken. Noem mij één club die niet met enige regelmaat een miskoop doet?
5 -1
geDaante
Toch wordt er nog teveel gegokt voor miljoenen. Die luxe heb je eigenlijk niet met je relatief geziene zeer weinige financiele middelen (ten opzichte van de grotere Europese competities.)
0 0
Champy
Jij kijkt vooral naar individuele spelers, maar als TD kijk je naar een hele selectie.
Een geslaagd aankoopbeleid heb je al als je je investering kan terugverdienen met eventueel beetje winst.

Als ik louter naar de huidige aankopen in de selectie kijk, ben ik best conservatief als ik zeg dat we ongeveer 50% op de investeringen gaan verdienen. Er zijn weinig clubs die dat kunnen zeggen.

Ajax heeft op dit moment nog heel veel kapitaal over. Als ze willen kunnen ze dezelfde aankopen nog een keer betalen.

Dan hebben we het nog niet eens gehad over de waarde van de jeugdspelers in het eerste, en hopelijk nog de ontwikkeling van de jeugdige aankopen als Schuurs, Kuhn en de onder 19 aankopen.

De club heeft nu 7 jaar na de Revo een eigenvermogen van 160M. Het zou niet raar zijn als dat over 5 jaar het dubbele bedraagt.

Financieel moet je je geen zorgen maken over het aankoopbeleid van Ajax.

Een extreem geval zoals de aankopen rond dat Van Basten jaar zal niet meer snel voorkomen waar je in een keer 40-50m aan aankopen ziet verdampen.
0 0
Ozymandias
Wat bedoel je met gegokt? Elke aankoop neemt een risico met zich mee maar door middel van scouting kan je dat risico verminderen (nooit wegnemen). Voor clubs met een lager budget zijn de risico's van aankopen normaliter hoger. Als je 220 miljoen aan Neymar kan besteden weet je dat je een wereldtopper in huis haalt.
0 0
Armatsoooooo
Je hebt gelijk
3 0
Jordialbers16
Ben ik de enige die dit heel lullig voor Orejuela vind? Op zo'n jongen leeftijd de overstap naar een ander continent maken, dan afgedankt worden binnen een half jaar..
7 -4
Ajaxvooraltijd
Jij bent er dus zo 1 die alles voor waarheid aan neemt en Freek gelooft op zijn blauwe ogen? Geen wonder dat dit soort mensen in dienst worden genomen door vroeger gerespecteerde bladen en kranten. Dat soort mensen krijgen pas schofterig betaald als je de kwaliteit van hun geleverde werk na gaat. Maar ja als er dan mensen zoals jij zijn die hen in stand houden is dat wel te begrijpen. Het spijt me als ik nu onaardig over kom maar begin me nogal te irriteren aan het Privé gehalte van de huidige media en de kritiekloosheid van de meeste lezers.
0 -1
zuidzuid
Jaartje in Jong laten spelen.

Kijk maar op links waar alles geblesseerd was ineens. Altijd goed wat als back up te hebben.
0 0
X-RaY
Het is geen zomeravond voetbal hoor. Ze worden er schofterig voor betaald.
0 0
Oliveira
Ik denk dat het nog wel mee gaat vallen. Veltman gaat waarschijnlijk weg en achter Orejuela is Zeefuik die niet een al te beste indruk heeft gemaakt. Ik denk zelf dat er volgend jaar een strijd zal zijn voor de rechtsback positie met Orejuela en Kristensen als de voornaamste kandidaten.
8 0
Gerrr
Ik zie Veltman binnenkort nog wel vertrekken.....
0 0
Dwergje48
Business is business.
2 -1
Jordialbers16
Hoop dat ie een goeie club krijgt. Verhuren aan een eredivisie ploegje ofzo.
0 -3
achterlijn
gaan we weer investeren in kabouters... 1.76 meter en Tagliafico is 1.71 meter... nu vond ik een zo een kabouter niet erg maar als je er al 2 van in je "achilleshiel" de achterhoede hebt staan dan gaat het verkeerd lopen, je bent dan genoodzaakt om 2 cv's te hebben met grote lengte, je moet dan met de Ligt en Wober spelen om tegen de hoge ballen opgewassen te zijn...... Viergever kan dan al niet meer samen met deze twee jongens.
Anders ga je weer kansloze potjes spelen tegen de lengte van ploegen als Rostov, en worden je de punten tegen "lange" ploegen als Twente weer afgenomen.
1 -16
L8
Liever een R. Carlos dan een Dijks...
0 0
OKP-AFCA
Gaan we weer, achterlijn met zijn lengte fetisj.

Dijks is lekker groot he.. topper op de back positie.

En nog steeds Rostov als voorbeeld.. recenter voorbeeld misschien?
4 0
geDaante
Alleen maar hoopvol voor backs, kleine spelers zijn vaak behendiger en sneller op de eerste meters, en minder kans dat het teveel type CV's zijn. Niet altijd, maar ik krijg er dus eerder een goed gevoel bij, dan een negatieve.
2 -1
FriescheAjacied
Investeren in kabouters? Deze jongen is 1.86. Eerst je huiswerk eens doen, jochie.
0 0
Freddy Al
Correctie, echt 1,76 m
0 -1
Ozymandias
Als je iemand corrigeert moet je wel zeker van je zaak zijn. Volgens de officiele website van Midtjylland is hij 1,86 meter lang en op de YouTube beelden die van hem beschikbaar zijn ziet hij er ook duidelijk rond die lengte uit.
0 0
Champy
Als je naar de beelden kijkt, zie je al onmiddellijk dat die een grote jongen is. Met wat meer opzoekwerk zie je dat die 1m76 van google niet klopt.
0 0
Noxin
Lengte zegt niet alles. Sprongkracht en timing zijn belangrijker.
0 0
geDaante
En dat vooral bij CV's, niet zozeer bij backs.
1 0
AFC34
Precies, die staan vaak tegenover buitenspelers, en volgens mij zijn onze spelers kluivert en neres bijvoorbeeld ook geen beren, sterker nog, ik vind het oprecht een opgave om 10 grote sterke buitenspelers op te noemen van niveau.
0 0
geDaante
En ook al zouden het beren zijn, dan nog zie ik liever een behendige rappe back, want moeten vrijwel altijd een rappe behendige buitenspeler zien te stoppen, dan moet je zo snel mogelijk zijn op de eerste meters, en het liefst zeer kort en snel draaien en keren.
0 0
Ozymandias
Alsof backs vaak kopduels aan moeten gaan. Hoge ballen worden bijna nooit naar de flanken gespeelt. Waarom denk je dat bijna alle backs in de Europese top relatief klein zijn?
6 0
Champy
In het geval van het huidige Ajax is dat toch wel handig dat je meer dan 2-3 jongens hebt die langer zijn dan 1m85 voor bij standaardsituaties.

Nu praat je wel over een back, en in het algemeen heb je gelijk, maar voor de huidige ploeg van Ajax mis je wel wat lange jongens.

Als alles goed is, heb je alleen De Ligt, Wober en 1 vd spitsen die boven de 1m85 komt. Lijkt me wat te schaars voor 1 elftal.
En als je nu een nieuwe rechtsback aantrekt, kan je dat als extra eis stellen.

Ik kan me trouwens wel herinneren dat we onder De Boer wel een paar keer degelijk last hadden van een kleine back (Anita). Tegen Milan waar Zlatan steeds naar die kant liep om de lange bal te ontvangen.

Tegen Utrecht dacht ik ook met die blonde spits van voor. Ben z'n naam alweer vergeten.
0 0
Ozymandias
Je hebt naast Wober en De Ligt ook Dolberg/Huntelaar van boven de 1,85 meter en Veltman is misschien wat kleiner maar is een goede kopper.
0 0
Champy
Je herhaalt gewoon wat ik zeg.
3 grote jongens vind ik niet genoeg voor bij standaardsituaties.
Als Frenkie speelt, heb je er maar 2 voorlopig.

Veltman is alleen een goede verdedigende kopper, en geen aanvallende kopper, in mijn ogen 2 verschillende dingen.
0 -1
DoorenAFCA
Barcelona heeft ook weinig grote kopsterke jongens. Het gaat niet altijd om lengte. Kijk naar onze wedstrijd tegen AZ. Ik kan me herinneren dat Frenkie de Jong notabene de meeste kopduels met Weghorst gewoon won.
0 0
Champy
We zijn dan ook geen Barcelona. Ik heb het hier puur over standaardsituaties, waar we naar mijn mening niet genoeg uit profiteren.

Van mij moet er geen grote back bijkomen, maar als je toch eentje haalt, is een grote voetballend back een extra voordeel.
0 0
Oliveira
Die gegevens van Kristensen zijn oud en nooit aangepast. Hij is lang, 1.86 volgens de gegevens van zijn huidige club.
1 0
Turbo
Backs hebben weinig aan lengte. En jij bent fan van Dijks.. dat plaatst alles ook al aardig in perspectief.
11 -1
afcas
ah wat schattig ben je weer.
1 0
Champy
Die Deen is een grote jongen. 1m76 klopt niet. Op de site van zn club staat zelfs 1m86.
1 0
Dwergje48
Backs zijn nergens echt lang.
2 0
Keffie L
Het is een back he..
0 0
chuckie88
Ik kan het talent van deze Deen niet beoordelen op basis van wat youtube beelden...alhoewel het er wel goed uitziet... waar ik wel heel blij van wordt is zijn passie en beleving.... daarnaast zit er gewoon een goede winnaarskop op... kan zomaar eens een publiekslieveling worden... mentaliteit en instelling is vaak de ontbrekende schakel gebleken bij veel van zijn Deense voorgangers...ik hoop dat hij het hele pakket juist wel heeft
0 -3
Dip
Vanwaar al die overbodige puntjes?
5 -2
achterlijn
Om jou te pesten
1 -3
NotForSale
Best veel geld voor iemand die alles nog moet bewijzen, maar goed in Henk Veldmate heb ik wel vertrouwen
0 -1
Ozymandias
Ik vertrouw Veldmate ook maar ik vertrouw Olsen nog veel meer en aangezien dit een Deense speler is neem ik aan dat Olsen degene is die hem bij Ajax heeft aangeraden. Natuurlijk zijn Boilesen, Fischer en Andersen niet geslaagd maar het was duidelijk dat ze alle drie zeker wel het potentieel hadden om te slagen. Bij Boilesen en Fischer zijn het voornamelijk (zware) blessures geweest die roet in het eten hebben gegooid.
8 0
michaellaudrup
Fischer had het gewoon niet, maar Boilesen en Andersen daar had meer in gezeten ware het niet dat je met een betere begeleiding er wellicht meer uit kunnen halen.
0 -1
Ajax#1900
Veldmate schijnt hem al hebben gescout toen hij nog voor FC Groningen werkte.
2 0
gras
Niet eerder dan Olsen hem al op zijn radar had staan.
1 -1
Ajax#1900
Dat is puur de situatie op de markt. Nog niet zo lang geleden zouden we 2.5 betalen, naar kregen we ook nooit 40 mln voor Sanchez.
1 0
Champy
Nog geen 5 jaar geleden was het schande om 1m te betalen voor Cerny. Nu betalen we het 3-voudige voor vergelijkbare talenten.
0 0
Mikey Stormram
Dit is duidelijk een ander type Deen dan Andersen of Boilesen. Ziet er een stuk fysieker en atletischer uit dan die twee. Ben benieuwd
5 -1
kaashaas
Het zou zo maar kunnen dat er een club voor veltman zich gemeld heeft...
0 -2
Oliveira
Veltman heeft dit seizoen geen reden om te vertrekken. Hij staat altijd basis en is aanvoerder.
0 0
Piejotter
Veltman laten ze niet gaan in de winterstop zal tot zomer moeten wachten.
1 0
lf87
Zal zelf ook niet weggaan nu, zijn vrouw kan elk moment bevallen dan vertrek je niet even naar het buitenland
0 0
Champy
Ik heb zo'n gevoel dat Magallan de nieuwe Coetzee wordt. Elke zomer gaat z'n naam weer herhaald worden op de fora.
0 0
Woodenshoe
Wie is Coetzee?
0 0
Ajax#1900
Speelde bij Capetown en werd daardoor een paar keer aan ons gelinkt maar is verder niks bijzonders.
1 0
gi0vanni
Wel grappig ja. Heb ook de naam Eto'o ook heel vaak gezien. En wat te denken van van der Vaart om er wat te noemen.
0 0
Champy
Elke voetbalvolger kent die twee spelers maar een speler van Cape Town leken sommigen echt heel goed te kennen....
0 0
Champy
Een spook uit het verleden. Tientallen fans hier wisten van alles over hem te vertellen op basis van wat COPA wedstrijden bij de o19.
0 0
Suarez16_
Volgend jaar is dit hopelijk dus onze selectie van optie 1 t/m 3 in volgorde:

DM: Onana, Van Leer en Kotarski.
RB: Kristensen, Orejuela en Sidoel.
RCV: De Ligt, schuurs en Botman.
LCV: Wöber, aankoop (Magallan?) en Bergsma.
LB: Tagliafico, Sinkgraven en Bakker.
CVM: F. De Jong, Schone en Eiting.
RCM: Van de Beek, S. De Jong en Lang.
LCM: Ziyech, aankoop (labyad/thomas?) en Jensen.
RV: Neres, Cerny en Kühn. (Bandé kan hier ook).
LV: Kluivert, Bandé en Johnsen.
SP: Dolberg, Huntelaar en Cassierra/Sierhuis.

Hierachter eventueel ook nog El Maach, Pasquali, Ylatupa, Ekkelenkamp, Nunnely en Danilo.

Huntelaar is de enigste met een aflopend contract en die zie ik graag verlengd worden.

Weg: Lamprou, Alblas, Veltman, Zeefuik, Viergever, Dijks en Younes.

Uitlenen: Cassierra of Sierhuis en Mazraoui. Eventueel Eiting, Cerny en Zeefuik.

Nieuw: back-up Wöber en Ziyech en dat zouden dan Magallan en labyad/thomas kunnen worden.

Nu hoop ik dat Ziyech, De Ligt, etc. allemaal blijven, maar dat lijkt mij niet onrealistisch aangezien ze allemaal nog tot 2021 vastliggen.
2 0
Keffie L
Liever Jensen dan Ekkelenkamp, dat is een mindere variant van Klaassen.
1 0
Suarez16_
Klopt. Jensen heb ik ook als 3de achter Ziyech staan.
0 0
Piejotter
Leuk om deze lijst te bewaren en in januari 2019 de verschillen te zien.
3 0
Suarez16_
Zeker. Al lijkt mij dit niet onrealistisch op Onana en Ziyech na. De namen die ik bij vertrek zette lijken ook daadwerkelijk te vertrekken en de eventuele aankopen (zijn er maar 2) worden hevig aan ons gelinkt.
0 0
R.F.
Marc zet pijlen op Jupiler league.
Jong ajax wordt echt gruwelijk.
3 0
Jayajax
Goed om te zien dat er nu eindelijk geanticipeerd wordt op transfers in plaats van gereageerd. Dit is de enige manier om ons financiële voordeel uit te buiten en om te zetten in een sportieve voorsprong.

Vroeger was het opleiden van eigen spelers een totaal nieuwe ontwikkeling, waardoor wij als Ajax mee konden dingen met de Europese grootmachten. Totdat zij dit trucje afkeken en door de grote verschillen op financieel gebied, met name door de ongelofelijke bedragen die omgaan in de wereld van TV-rechten, niet meer bij te benen werden.

Begrijp me niet verkeerd, we moeten blijven opleiden, want het blijft toch het mooist als eigen jeugdspelers doorbreken. Neemt niet weg dat als er niet direct een jeugdspeler klaar kan staan met de gewenste kwaliteiten, deze met gerichte aankopen zullen moeten worden aangevuld.
4 -1
RedFeather
Marc is on fire.
Jarenlang gezeik.
Bergkamp is weg.
En alle zwakke jeugspelers worden direct vervangen.
Hulde!!
5 0
MFox
Damn, wat zijn ze opeens proactief bezig. Afwachten hoe het uitpakt, maar ik kan deze nieuwe daadkracht wel waarderen.
6 0
Puurvoetbal
Kopen, kopen, kopen.
6 -6
Oliveira
Volgens mij heb jij niet door dat geld de meest voornaamste middel is om aan spelers te komen. Hoe denk jij dat (bijna) alle spelers bij Ajax zijn gekomen? Het zou een heel ander concept van kopen worden als Ajax bijvoorbeeld 25-30 miljoen zou uitgeven voor een ervaren speler die ook een enorme salaris zou hebben. Dit huidige beleid is kijken wat je zelf hebt en daarop anticiperen. Dat er nu geen goede backs rondlopen bij Ajax geeft de consequentie dat Ajax genoodzaakt is door spelers van andere clubs te halen. Of begrijp jij deze logica niet?
0 0
Turbo
Hey, daar is onze undercover kakkerlak weer.. Al zenuwachtig voor morgen? Durf je wel te kijken?
2 0
X-RaY
Puur genieten dus ;) gewoon omdat het kan bij Royal Bank Overmars.
0 0
ram
Ja. Mooi hé! :)
5 0
Mentir
Wie moet er dan spelen, zeefuik is gewoon niet goed genoeg
Orejuela laat ook nog niet echt wat goeds zien
2 -1
AjaxDordt
Sinds de veranderingen in het TH zit er geen rem meer op Overmars haha!
2 0
X-RaY
Zijn remmen heeft ie meegeven aan handrem hennie, die kon nog wel een extra setje gebruiken.
0 -1
Raikkonen94
Marc Netto is niet meer ;-)
4 0
SjaakieSwart
Ik verwacht dat komende zomer Ziyech, Viergever, Veltman en Younes vertrekken. Met deze aankopen heb je de selectie voor het volgende seizoen dus al bijna rond:

Keepers: Onana, van Leer, Lamprou
Rechtsback: Kristensen, Orejuela
CV's: De Ligt, Schuurs, Wober
Linksbacks: Tagliafico, Bakker, (Sinkgraven)
Middenvelders: vd Beek, de Jong, Schone, S. de Jong, (Sinkgraven)
Buitenspelers: Kluivert, Neres, Bande, Cerny
Spitsen: Dolberg, Huntelaar, (Cassierra)

Ik zou er dan alleen nog een creatieve aanvallende middenvelder bij willen om Ziyech op te volgen. En misschien nog een buitenspeler erbij en Cerny laten gaan.
1 0
Ferd
Lamprou heeft ook een aflopend contract en is weg. Die kwam alleen vanwege veel blessures.
0 0
piemonte
Magallan en Labyad erbij..
1 0
chuckie88
Ik vrees helaas ook voor een vertrek van een van de volgende spelers: Kluivert, De Ligt en Onana. natuurlijk zal Ajax alles eraan doen deze jongens te behouden maar vrees dat dit vrijwel onmogelijk is bij de niet te weigeren aanbiedingen.
Wel heb je dan meer dan 60 tot 80 miljoen extra binnen waar je natuurlijk wel weer je selectie mee kan aanvullen
1 -1
X-RaY
Denk dat Onana de enige is die vertrekt. Kluivert en de Ligt zien ook wel dat je meer wedstrijden in de benen moet hebben om gelijk te kunnen slagen in het buitenland.
1 0
Ajax#1900
Ik denk dat Ziyech na het WK vertrekt. Onana waarschijnlijk ook, maar kan ook best nog 1 seizoen blijven.
0 -1
X-RaY
Grote kans dat hij ook vertrekt.
0 0
WestlandforAjax
Eens, al heb ik liever dat die spelers blijven dan dat je 80 miljoen binnen krijgt. Zo lang naar uitgekeken om deze talenten te zien spelen, dan moeten we er wel 3 jaar van kunnen genieten.
0 0
koppendicht
Daar waar Brands volkomen faalt in het versterken van de selectie (elftal van PSV is volkomen uit balans + geen LB), stoomt Overmars door.
4 -3
Ajaxvooraltijd
Zitten veel lampen en kakkerlakken hier vandaag vanwege de afgunst.
1 0
Minsc
Calimero fan?
1 -2
chuckie88
Ben het helaas niet met je eens.... In mijn ogen doet Brands het gezien de financiele middelen heel erg goed. Weliswaar met een hoog risico gehalte, maar er staat toch een heel behoorlijk elftal. En er komen daar ook wel degelijk een aantal hele goede jeugdspelers aan. Feijenoord gaat de komende jaren ver afhaken. Pas als het nieuwe stadion er weer staat kunnen ze bouwen aan een nieuwe aansluiting met de Nederlandse top. Maar dat gaat nog minimaal 10 jaar duren
1 -2
Bensco
Lol, Brands doet het goed? Afgelopen zomer moest de rem er zelfs op omdat hij wel megaveel geld in die vage deal met Lozano moest steken en nu moest hij Locadia weer verkopen om Romero te kopen. En dat terwijl zijn selectie op cruciale posities tekort schiet. Ze hebben nauwelijks financiële ruimte om risico te nemen. Hij heeft niks voor niks als doelstelling dat ze de komende 5 jaar 40 miljoen moeten gaan sparen.
2 0
petwes
Ik ben het er wel mee eens dat Brands het heel goed doet, want hij heeft zeer beperkte financiele middelen. Je moet echter niet vergeten dat PSV niet voor 100% eigendom is van veel aankopen, en ze wat dat betreft minder zeggenschap over transfers hebben, en kleinere doorverkooppercentages krijgen. Ze doen er echter alles aan om het elftal kwalitatief goed te houden. Dit moet echter wel CL voetbalopleveren, want op de lange termijn schiet dit niet op. Nu hebben ze wel geluk met veel geld voor een middelmatige speler als Locadia, maar eigenljk moeten ze gewoon CL halen om aan te kunnen haken.

Feyenoord is financieel nu wel solide, heeft meer spelers echt onder contract, en ze lopen wel wat achter op Ajax, maar schat ze hoger in dan PSV, zeker op de lange termijn met het nieuwe stadion. Voor PSV is het nu do or die, Feyenoord kan prima zonder CL voetbal.
0 0
Champy
Alleen heeft Feyenoord een selectie die niet veel waard is.

Berghuis en Jorgensen kunnen gerust wat opbrengen, maar ze zijn ook al tegen de 27 jaar. Bovengemiddelde bedragen ga je er niet uithalen. Vilhena zit hier qua transferwaarde ook dicht tegen aan. De rest is eigenlijk geen ballen waard, terwijl ze toch meer dan 40 miljoen hebben uitgegeven aan deze selectie.
1 0
petwes
Ben ik wel deels met je eens, maar vergelijk het met PSV die zijn niet eens echt eigenaar van hun spelers. Iedere club heeft maar 1 etalage, en daar zetten ze in Eindhoven producten in waar iemand anders aan verdient als ze verkocht worden. Als voordeel hier van kan je resultaat halen, maar dat resultaat moet dan wel financieel tot een groot voordeel leiden, en dat is alleen zo bij CL voetbal. Erg opportunistisch allemaal, want zelfs de kampioen speelt niet direct CL voetbal. PSV is sportief gezien een kaartenhuis dat binnen drie jaar zo in elkaar kan storten. En je kan niet iedere keer grond onder je stadion voor 50 miljoen aan de gemeente verkopen.
0 0
Champy
Ik ken die Z-Amerikaanse transferregelingen niet, dus ik kan daar geen oordeel over vellen. Hetzelfde geldt ook voor onze Z-Amerikaanse spelers.

Waar ik bij PSV mijn vraagtekens bij zet, zijn hun domme (Eredivisie)aankopen. Die kopen een speler, en verkopen ze dan met winst, maar ze denken dat de volgende Eredivisiespeler weer een Strootman wordt, terwijl dat niet zo is.
Maher is bv een pijnlijke miskoop gebleken, en straks misschien ook met Ramselaar.

Op hun Z-Amerikaanse aankopen na, hebben ze vooral spelers die een bedrag kunnen opleveren om slechts een volgende mee Ramselaar te kopen.

Arias: 1 jaar contract
Luuk De Jong? de markt zal ook niet groot zijn?
Hendrix: simpele middenvelder
Zoet? Hij kan wat opbrengen, maar probeer met dat geld maar een goede keeper te vinden.
Brenet?...
Schwaab? geen restwaarde
Isimat? is die slecht?
1 0
Rsv
Staan ze toch 5 punten voor helaas
1 -1
Ajaxvooraltijd
Met alle schijtmazzel van de wereld ja. Dat is niet structureel.
0 0
X-RaY
Dat zat erin, Zeefuik en Orejuela zouden het toch niet redden dus Logisch dat Overmars in de tweede versnelling doorschakelt.

Was Orejuela ook niet gescout door Veldmate?
3 -2
Superjan
Scouting heeft een negatief advies uitgebracht over Orejuela.
0 0
Hugoboss92
Orejuela geef ik nog een kans, vanwege zijn degelijke 2e helft tegen AZ. Zeefuik komt duidelijk tekort
1 -2
X-RaY
Geef hem weinig kans. Tegen AZ had hij een aardige invalbeurt ja maar daarentegen was hij de bal meerdere malen letterlijk kwijt.
0 0
RedFeather
Zeefuik is te zwak.
Orejuela heeft wel potentie.
1 -2
Champy
Die 1m76 volgens google en wiki is trouwens wel een beetje gedateerd.
Die jongen is een stukkie groter op beeld (1m86 volgens de clubsite).

Lijkt een jongen met inhoud en houdt van aanvallen. We zullen zijn defensieve en voetballende kwaliteiten nog moeten bekijken.
Met hem erbij heeft Ajax voor ruim 100m aan spelers gekocht (1, Jong en onder 19).

Marc mag van z'n bijnaam af lijkt me.
8 0
Ajaxvooraltijd
100 miljoen in wat voor tijdsbestek? Neem aan niet alleen in deze tp?
0 0
Champy
Alle spelers die nu onder contract staan bij Ajax plus de spelers die gekocht zijn voor volgend jaar.
0 0
Ajaxvooraltijd
Ik ben in ieder geval blij met deze speler en de ingeslagen weg om even positief af te sluiten. Ik hoop dat Overmars en de nieuwe aankopen alle zure mondjes heerlijk zullen snoeren en de oogjes van afgunstige types zullen uitsteken.
2 -1
Sulejmanibesteaankoopooit
hoelang moet orejuela nog wennen?
maar als de staf concludeert dat orejuela niet goed genoeg is moet er nog een back bij.

Wat een verademing met afgelopen jaren, nu hebben we de selectie voor de winter en komend seizoen al rond, in plaats van dat alles misgaat omdat er chinees besteld wordt.
1 -1
Fieldman
Helaas koopt Marc alleen maar middelmaat en zullen we nooit meer terugkeren naar onderstaande glorietijden.

Opstelling:
--
Vermeer/Verhoeven
Van Rhijn Moisander Denswil/Van de Hoorn Boilesen
Gudelj Zimling Duarte
El Ghazi Sigurdsson Boerrigter
--
Trainer: Frank de Boer
8 -3
El-Dorado
Dit was goed waardeloos idd.
0 0
Puurvoetbal
Dit was idd heel erg
0 0
PuurGeluk
Haha gadverdamme man..
0 0
JCr14
Kan echt slechter.

Timmer
Atouba, colin, kuffour, Moisander
Delorge, García , Soetaers
Bakircioglu, Urzaiz, Gabrich
4 0
AlexIbarra
Zo zijn we toch nooit echt een wedstrijd begonnen mag ik hopen?
0 0
JesusZoonVanGod
Moisander was geen topper, maar wel gewoon een prima speler. Werd kampioen met Ajax en was ook niet voor niets een periode aanvoerder. Vreemd dat je hem in dit rijtje zet met spelers die mislukt zijn bij Ajax.
6 0
Fieldman
Delorge en Kennedy, die waren toch gehaald door Mr. Middelmaat - Martin van Geel?

Bizarre aankopen.
0 0
Ajaxvooraltijd
Je ben sarcastisch neem ik aan?
1 0
mvdk
Dat hoop ik ook. Toch knap dat die ploeg kampioen geworden is. Al vraag ik me af op welke zwarte lijst Sigurdsson gestaan heeft...
0 0
Fieldman
Ik ga nog steeds twee keer per week naar de psycholoog om te proberen te praten over het tijdperk Frank de Boer.

Soms lukt het me, maar vaak is het te lastig.
4 0
AjaxfanRuben
Kijk wat een belachelijke slechte opstelling voor ajaxbegrippen hij heeft gefrabriceerd hahaha
0 0
Pieter433
Ik zou zeggen Verhoeven erin voor Vermeer, Van der Hoorn voor Moisander en Sigthorsson voor Sigurdsson. ;-)
2 0
Fieldman
Ok :-)
0 0
AFC34
Sigurdsson van everton zou ik er graag bij hebben hoor!
4 0
Rood Gevaar
Ik hoop dan dat ze Zeefuik kunnen verhuren
2 0
mistermiyagi
Juist eerst weten wat voor vlees je in de kuip hebt..

Zo te lezen verwacht ik wel het één en ander van deze gast.

Ajax doet uitstekende zaken qua transfers, als Overmars blijft en niet voor een dubbeltje spelers weg gaat doen.
behouden we een top selectie.
2 -1
godenzonenssuper
Ja hoor daar hebben we het weer, “Wennen”. Lachwekend.
In Denemarken spelen ze niet met vierkante ballen en zonder buitenspel ofzoiets.

Als dit een dynamische rechtsback is hoort hij gewoon te spelen aangezien Veltman weigert mee te doen bij balbezit.
10 -3
DavidFerr
Wij zijn nu de schade van vorige zomer aan het inhalen.

Zomer 2017 zijn er met Sanchez, Tete, Riedewald en Westermann 4 ervaren verdedigers vertrokken die er gelijk konden staan.

Daar hebben wij alleen Wober en Orejuela voor terug gehad en dat is gewoon te weinig. Zeefuik kreeg vanuit de jeugd de kans maar heeft tot nu toe niet laten zien het niveau aan te kunnen.

Nu staan wij verdedigend weer in balans. Met Wober, Orejuela, Tagliafico en die Kristensen zijn er dan ook weer 4 verdedigers bij gekomen.

Door die tekorten na afgelopen zomer moesten wij noodgedwongen Dijks laten spelen en dat heeft ons de nodige punten gekost.
3 0
AFC34
Vergeet schuurs niet! 5 maar met het oog op een vertrekkende dijks, viergever en veltman is dat helemaal niet erg. Als er niemand van jong kan doorschuiven aankomende zomer mag er wat mij betreft nog wel iemand bijkomen.
1 0
Pieter433
Westermann ging en Dijks kwam terug. Streep die maar tegen mekaar weg. Kan niet zeggen dat 1 van de 2 beter of slechter was.
0 0
Ajaxvooraltijd
Klopt en op zich kun je niet geheel ontevreden zijn over de vervangers die nu gehaald worden. Beter als al die middelmaat uit de eredivisie. Een aantal jaren geleden hadden we spelers als Beugelsdijk gehaald en dan roepen dat hij ook als rb of keeper kan spelen.
0 -2
Turbo
Mooi zo. Back-posities zijn onze enige probleem. Op alle andere posities ziet het er fantastisch uit. Misschien nog kijken naar een 6 voor volgend seizoen. Verder heerlijk materiaal. Als het bij elkaar blijft ben je op eredivisie niveau verplicht wekelijks oogstrelend voetbal te spelen.
2 0
Fieldman
@Turbo, hoe zie je het middenveld dan volgend seizoen? Ervan uitgaande dat Ziyech vertrekt. Volgens mij zijn de enige halven die echt goed genoeg zijn Frenkie en Donny. Schone kan als '6', maar als half mist hij het loopvermogen.
1 0
godenzonenssuper
Sinkgraven werd ooit voor 8,5 miljoen gehaald als linkshalf.
1 0
Fieldman
Sinkgraven mist ongeveer alles om te slagen als middenvelder.
0 -2
Dusbaba
Bullshit. Meer dan goede speler en nog steeds prima als middenvelder te gebruiken.
1 0
petwes
Is een prima speler, hoop dat hij ooit nog de kans krijgt, gaat nu wel steeds lastiger voor hem worden.
1 0
Turbo
vlnr Frenkie - Schone - Ziyech

Als Ziyech vertrekt dan vdBeek op zijn plek en proberen een nieuwe creatieve speler vast te leggen. Odegaard ofzo. Misschien kijken of we Blind of Sahin of iets in die richting kunnen halen als 6, puur als kwaliteitsimpuls.
2 -5
Ozymandias
Met Ziyech én Frenkie als halven is er niet genoeg diepgang vanaf het middenveld. Daarbij vind ik Fenkie beter als '6' en Vd Beek beter als half (dan Frenkie als half).
0 0
Turbo
Diepgang is totaal geen vereiste voor een AM van Ajax. Onze voorhoede zit vol diepgang. En waarin is vdBeek beter dan Frenkie als half?

In Modric - Kroos of Iniesta - Xavi zit toch ook geen diepgang?
0 0
Ozymandias
Diepgang vanaf het middenveld is een vereiste voor elke club ter wereld. Zelfs het Barcelona van Guardiola had veel diepgang vanaf het middenveld.

Iniesta en Xavi hadden samen zeker wel diepgang. Iniesta heeft van nature veel diepgang in zijn spel en ook Xavi ging in zijn beste jaren (onder Guardiola) met regelmaat diep.

Modric en Kroos hebben dat een stuk minder en dat is dan ook een enorm probleem bij Real dit seizoen. Geen goed voorbeeld van je dus.

Ik vind Vd Beek als half positioneel beter en daarbij heeft hij meer scorend vermogen. Frenkie heeft een betere dribbel en steekpass maar is positioneel een stuk minder.
0 -3
AlexIbarra
Moest een duimpje omhoog zijn...
0 0
Turbo
Modric en Kroos hebben samen 2x op rij de CL gewonnen als spelbepalers. Beetje flauw om naar dit seizoen te wijzen en te doen alsof die 2 niet elk middenveld kapot hebben gespeeld de laatste jaren zonder ook maar een greintje diepgang. Iniesta en Xavi willen alles in de voeten, hebben 0 diepgang, blijven 99% van de tijd onder de bal, scoren nooit en zijn volgens mij allergisch voor de 16. Ziyech komt vaker in de 16 dan Iniesta en Xavi bij elkaar. Frenkie is ook een jongen die aan kan sluiten en een goal kan maken. Kijk bv naar zn enige goal tot dusverre tegen GAE. Komt de 16 in zonder bal en kopt binnen. Diepgang vanaf het middenveld is vrijwel nutteloos als je een aanval met veel diepgang hebt en het moet hebben van kort spel en balbezit. Backs en 1, het liefst 2, van je 3 aanvallers hebben diepgang nodig. Middenvelders niet. Van de Beek is positioneel niet beter maar positioneert zich gewoon veel safer en verder van de bal af. Frenkie volgt de bal. Zonder bal zijn de beide hartstikke kwetsbaar positioneel. Scorend vermogen is vooral scorebord-journalistiek. In voorgaande jaren heb ik zelden iets over het scorend vermogen van vdBeek gehoord. Frenkie zal als half zn goaltjes ook meepikken, maar is simpelweg meer betrokken bij de fase daarvoor. Is qua afronding of schot absoluut niet minder imo.
1 0
hallo1
En Donny op de bank?

Jij bent knettergek!
1 0
Turbo
Als er 2 AM posities zijn te verdelen en de opties zijn Frenkie, Ziyech en vdBeek dan zit vdBeek inderdaad op de bank bij mij ja. Prima speler, maar Frenkie is een andere categorie en Ziyech is wat mij betreft ook van een andere klasse in de laatste fase. Als back up van alle middenveld posities speelt vdBeek dan overigens alsnog semi-wekelijks.
1 -2
petwes
Ik ben het met je eens Frenkie en Donny zijn een andere categorie, Donny is namelijk de enige speler op het middenveld voor de echte top. Schone, Frenkie en Donny kunnen allemaal prima voetballen, maar qua balans en type speler heb je toch een klein probleem zonder Ziyech, gewoon belangrijk om iemand te hebben de echt op creativiteit gericht is. Appie was zijn natuurlijke opvolger, en nu die er niet meer is, zie ik geen back-up voor Ziyech, en zo een speler met klasse kopen is heel duur en moeilijk, daar maak ik me dan toch meer zorgen over. Frenkie gaat gewoon langzaam Schone aflossen, en zeker volgend jaar als je weer 3 competities speelt is dat geen probleem qua aantal minuten dat ze allemaal kunnen maken. Eiting is prima in de toekomst, maar eerst gewoon lekker verhuren.
0 0
hallo1
Frenkie kan volgens jou niet als 6 spelen, tja dan gaan wij het niet eens worden.

Frenkie en Schöne vind ik allebei ideale spelers voor op 6, beide goed overzicht en het spelletje kunnen verdelen.
0 0
Turbo
Je bent een beetje aan het overdrijven nu. Waar zeg ik dat Frenkie niet als 6 kan spelen? Als hij als CV kan spelen kan ie ook als 6 spelen. Hij kan er zelfs prima spelen. Maar hij is nog beter als half. Zijn sterke punten (dribbel, steekpass) komen veel beter tot zn recht als AM.

En dit gaat toch ook niet over de 6? Als je 2 posities hebt om in te vullen en je kan kiezen uit Frenkie, Ziyech en vdBeek, dan lijkt het me niet zo heel raar dat vdBeek dan op de 3e plaats eindigt. In wat is vdBeek beter als half dan Frenkie of Ziyech? Hij is balvaster en soberder dan Ziyech, maar dat is het wel. Dus op basis waarvan zou vdBeek dan de concurrentiestrijd van 1 van die 2 winnen?
3 -3
petwes
Donny speelt in dienst van de creativiteit van Ziyech, maar als het andersom zou zijn zijn Donny veel meer scoren dan Ziyech nu zou doen, Ik vind de huidige balans ook het beste, maar er zijn duizend onderdelen waarop vd Beek beter is dan Ziyech: actieradius, motor, duelkracht, snel spelen, afwerking op goal, goede oplossing kiezen..
0 0
hallo1
Ajax heeft 3 posities om in te vullen op het middenveld, geen 2.
1 0
Turbo
Je kan toch gewoon amtwoord geven op mn vraag? Je geeft zelf aan dat Frenkie ook als half kan spelen. Als Schone volgend jaar fantastisch speelt op 6, of Ajax haalt iemand voor die plek en komt in de situatie dat het met Frenkie, Ziyech en vdBeek 3 opties voor de halven heeft (niet ondenkbaar) dan zou bij jou dus ten alle tijden Frenkie of Ziyech op de bank zitten? Aangezien je iemand die stelt dat vdBeek wel eens op de bank kan zitten af doet als "knettergek".
2 -2
Fieldman
Hij kan het wel, maar het is zonde van zijn kwaliteiten.
0 0
Turbo
Juist.
0 -2
hallo1
Een 6??? We hebben Frenkie de Jong en Schöne. Niks meer aan doen. Ik vind dat een van de best bezette posities bij Ajax.
3 -1
Turbo
Frenkie hoort op linkshalf. Schone is een prima speler, maar Ik denk dat er betere spelers beschikbaar zijn in de vijver waarin Ajax vist.
0 -2
hallo1
Linkshalf? Frenkie is juist de ideale opbouwende speler die het spel moet gaan verdelen. Dan hoor je op 6 thuis.
1 0
Turbo
Frenkie heeft een fantastische dribbel en steekpass. Dat hoort bij een AM. Opbouwen doe je ook als half, zoals Eriksen dat bijvoorbeeld deed. Iets wat we al jaren missen, een half die continu aanspeelbaar is en het spel maakt.
1 -2
hallo1
Frenkie kan zeker ook als AM spelen, maar ik zou hem op 6 zetten en ik weet zeker dat Ten Hag dat straks gelukkig ook zal gaan doen.
1 0
DavidFerr
En daar achter ook nog Eiting.
0 0
Turbo
Eiting is geen Ajax 1 materiaal imo.
2 -1
petwes
Denk dat het zoals altijd afhangt van de balans op het middenveld,zie er niet snel een basisspeler in, maar wie weet hoe dat in de toekomst is, kan prima combineren
0 0
Ajaxvooraltijd
Zit ik hier op een Feyenoordforum of wat? Alles is negatief wat Overmars doet lijkt het wel. Iedereen noemt hem eerst gierig en een koper van AZ rommel, dan heeft iedereen het erover dat we al lang het Bayern van Nederland hadden kunnen zijn en nu geeft ie geld uit wat de andere 2 concurrenten niet hebben om afstand te nemen en is het weer negatief. Het is ook nooit goed he! Ik heb meer vertrouwen in ervaren succesvolle zakenman Overmars dan een stel leken en jaloerse types van andere clubs hier. Vooral dat een groot deel van de selectie voor volgend seizoen al rond is omdat we ons dat kunnen veroorloven is een dikke plus tov de rest.
5 -12
hallo1
Ik ben blij dat Ajax actiever wordt met het tijdig vervangen van spelers, maar het enthousiasme over aankopen die vrijwel niemand ooit heeft zien spelen is natuurlijk voorbarig. Orejuela zou een topback zijn, Cassierra zou een geweldige multifunctionele aanvaller zijn, maar beiden komen niet aan de bak... Het zal altijd moeten blijken hoe aankopen uitpakken. Ja, het is goed dat Ajax vooruit denkt en inspeelt op het vertrek van spelers, maar je moet ook overbodige spelers van de hand gaan doen om te voorkomen dat je dezelfde fouten maakt als in het verleden (een uitpuilende selectie met veel overbodige spelers).
5 0
Ajaxvooraltijd
Ajax heeft dat ook gedaan. Zoveel overbodige spelers heeft het volgend seizoen niet meer.
1 -4
hallo1
Zeefuik, Cerny, Cassierra, Orejuela (als Veltman niet vertrekt), Dijks en Younes. Dat zijn er al 6. Dat is veel. Daar moet dus wat aan gedaan worden.
2 0
Ajaxvooraltijd
Ik weet toevallig dat jonge gasten op basis van prestatiecontracten werken en niet zo veel verdienen als veel mensen denken. Ze verdienen pas veel als ze van waarde worden voor het eerste van de club. Die twee Colombianen wil ik niet meteen afschrijven en Cerny ook niet meteen, Veltman is gewoon waardevol, dijks is straks weg en Younes is weg en als hij blijft van waarde als backup..
0 -3
hallo1
Zeefuik, Cerny, Cassierra, Orejuela, Dijks en Younes noem ik. Welke van deze spelers heeft volgens jou een prestratiecontract? Je lult uit je nek.
1 0
Ajaxvooraltijd
In ieder geval de eigen jeugd en de spelers die in eerste instantie begonnen bij Jong Ajax of als Backup. Veel bonussen bij het behalen van successen bedoel ik daarmee maar geen miljoenen als basissalaris zoals bij de andere twee van de top 3. Buiten dat ik gelijk heb of niet hoef je niet zo stoer te gaan praten hoor achter je toetsenbordje.
0 0
hallo1
Je lult weer uit je nek, Ik heb het over overbodige spelers bij Ajax 1, zoals Zeefuik, Cerny, Cassierra, Orejuela (als Veltman blijft), Dijks en Younes. Daar moet wat aan gedaan worden om salariskosten in te perken. En jij komt met het argument dat jeugdspelers prestatiecontractjes hebben. Dat slaat als een tang op een varken.
0 0
AFC34
DIT is anticiperen op een eventueel vertrek, niet pas een vervanger halen als er iemand weg is. Ben blij met hoe overmars te werk gaat nu en helemaal omdat alle aankopen tot nu toe gerichte aankopen zijn!
6 0
petwes
Prima, maar Orejuela is dus al afgeschreven?
0 0
chuckie88
De reden dat Ajax nu veel spelers aantrekt rond de 18 tot 20 jaar is juist omdat er vanuit de 019 juist niet zo heel veel toppers lopen op misschien Ekkelenkamp en Bakker na... De 017 daarentegen is wel een hele goede lichting. Natuurlijk is het nog even afwachten hoe spelers daar van doorontwikkelen.
Wat ik nu zie is dat bij Ajax er ook al wordt doorgeselecteerd in de leeftijdcategorie van 18 tot 2...... In Jong Ajax hoe goed ze het als team ook doen, kunnen nog wel een 8 tal spelers vertrekken of worden uitgeleend. Spelers en Kuhn en Nilsen Kristisen worden daarom gehaald en natuurlijk omdat Ajax wil anticiperen op vertrek van basisspelers.
men is echt bezig om in de breedte steeds sterker te worden, zeker als volgend seizoen weer Europees gespeeld moet worden. je hebt gezien hoeveel punten ieder team verliest nav Europees voetbal, met als Feijenoord dit jaar het ultieme voorbeeld
0 0
Keffie L
Ekkelenkamp is geen topper
0 0
Budapest
Dit denk ik ook ja. De komende lichting is helaas gewoon vrij matig, en de aankopen moeten dat compenseren. Ik verwacht over een aantal jaar weer minder aankopen, aangezien er een aantal mooie lichtingen aankomen.

Daarbij zijn er ook een aantal spelers juist heel vroeg al naar Ajax 1 doorgeschoven. De Ligt en Kluivert als grootste voorbeelden.
0 0
Ajaxvooraltijd
Bij Feyenoord is de basis ook gewoon belabberd matig.
0 -3
ajax1forever
Waarschijnlijk is Orejuela dan toch te druistig
1 0
petwes
Jammer, zou hem graag in Ajax 1 aan het werk zien, misschien in eredivisie verhuren volgend jaar?
0 0
Ajaxvooraltijd
Ajax is op weg Bayern van Nederland te worden. Bij PSV heeft Ajax de prijs van dat 18 jarige talent tot ongekende hoogte opgevoerd en gaan er daarna vandoor met koopje Kuhn. Voor de rest kopen ze nog een blik vol talenten op wat potentie heeft om naar de top door te groeien (iedereen weet dat Overmars daar goed in is en oog voor heeft). Brands en PSV hebben te snel hun kruit verschoten en te veel populair lopen doen in de media en te kennen gegeven waar ze mee bezig waren terwijl Overmars zich stil hield en er nu met de bak knikkers vandoor gaat voor een fractie van het risico. Volgend jaar is er alleen nog maar een top 1. Dat is in ieder geval het scenario wat ik zie voor volgend jaar. Complimenten aan Overmars die goed de troefkaarten tegen de borst weet te houden.
1 -9
Redrum
Overmars is on fire. Hij haalt precies wat we nodig hebben. Er is duidelijk een koerswijziging gaande bij Ajax en tot nu toe bevalt die me wel.
6 -12
Eduard
Als deze jongen een topper is op die positie is dit een geweldige aankoop!! Bij Ajax is t achter Veltman op dit moment niet best op rechts achter. Orejuela and Zeefuik zijn niet klaar en ik moet zeggen twijfelgevallen at best. In Jong Ajax en de O19 lopen op dit moment ook geen spelers rond van wie je mag verwachten dat ze er kunnen staan. Dan moet je dus iemand kopen die er direct kan staat en waarde kan toevoegen. Net als we op links achter hebben gedaan!!

Ik ben groot voorstander van plan Cruijff. Zeker ook van de pijler om van de Ajax jeugd de beste van Europa te maken. Een aantal van die jongens komt dan ook vast en zeker in het eerste terecht.
Ik ben het ook eens met aankopen in de jeugd als er niet het juiste talent in de regio Amsterdam rondloopt. Het maakt mij niet uit of dat talent dan van groningen of het buitenland komt. We willen de beste spelers met goed potentieel op jonge leeftijd. Kijk in heel nederland zijn ZEER goede spitsen(v Basten, Bergkamp types die je snel zag komen) dun bezaaid dus Danilo Pereira da Silva is een logische aankoop geweest. (hij speelde vorige week erg goed)

Ajax I heeft op dit moment uit mijn hoofd zo n 7 spelers uit de jeugd in het eerste lopen (Veltman, de Ligt, vd Beek, F de Jong(via willem II maar ik noem dat jeugd voor dit verhaal), Siem de Jong (die speelt minder), Kluivert, Dolberg. Dat vind ik echt zeer goed!! Plan Cruijff heeft wel degelijk gewerkt in mijn beleving (ik ga al jaren elke zaterdag naar de toekomst, ik ga zo ook de wedstrijd van O17 kijken). Spelers geven hoog op van de opleiding.

Er komen ook weer spelers aan die een kans maken volgend jaar op z n minst minuten te maken. Achterin Bergsma, Doekki en zeker ook Mitch Bakker (17), Middenveld Mazraoui, Flemming en Noa lang Ekkelenkamp!! en voorin Kaj Sierhuis Cassiera Dennis Johnson, Nicolas Kuhn (ok is dit nog eigen jeugd??), en ik hoop dat Pereira van O19 doorstoot.

Ik vind dit allemaal heel goed!! En ja het kan altijd beter
5 -7
Ozymandias
Doekhi en Flemming kan je al afschrijven en bij Bergsma, Mazraoui en Sierhuis kun je ook alvast een groot vraagteken zetten. De rest heeft potentie of is nog te jong om goed in the schatten.
0 0
Michelinho
Je hebt nogal een ruim kader vwb eigen jeugd. Frenkie en Dolberg reken ik daar absoluut niet onder en Cassiera en Johnsen al helemaal niet.
0 0
Minsc
Hoe laag gaan we de lat leggen? Ongelofelijk.
0 0
Bocarra
Een noodzakelijke aankoop. Het verschil tussen Ajax jeugdverdedigers en het niveau dat het eerste vraagt is te groot. Dat heeft de Cruijff revolutie ook niet kunnen verbeteren.
1 -1
Daluniz10
ik weet dat je altidj op alle posities top spellers kunt hebben maar toch vraag ik me al een tijd af ..... de cruijf revolutie is nu toch al een dikke 5 a 6 jaar terug... hebben zij toendertijd geen één 12-jarige kunnen opleiden tot een sanchez (of iemand dat daar in de buurt komt) ?? geen één??

blijf het toch altijd raar vinden dat we zoveel moeite hebben om goede (met goed bedoel ik écht goed en geen twijfelaars als veltman) verdedigers op te leiden.
0 0
Michelinho
Je bent je ervan bewust dat het opleidingsgedeelte van plan Cruijff met het vertrek van Jonk en een zooi jeugdtrainers en performance coaches een jaar of drie geleden tot een einde is gekomen? Sindsdien veel minder aandacht voor het individu en meer voor teamprestaties. We zullen het nooit weten hoe goed de huidige generatie
0 0
flithje
Mathijs de ligt, nu 18 toen 12. Dus zeker een;).
1 0
Daluniz10
klopt.. had ik ff over het hoofd gezien :-D
neemt niet weg dat de andere 3 posities niet voldoen vind ik. Het is zelfs zo erg dat de vervangers niet voldoen, zowel LB als RB
0 0
hallo1
Veltman vertrekt deze zomer of Orejuela is afgeschreven?

Ik kan niet helemaal meegaan in het directe enthousiasme over al deze aankopen. Wie heeft Kristensen nu daadwerkelijk zien spelen? Over Orejuela werd een halfjaar geleden nog gezegd dat het een soort Trabelsi was, terwijl die in de pikorde onder de inmiddels afgeschreven Zeefuik stond....

Labyad zal ook nog wel komen. We zullen spelers als Zeefuik, Dijks, Younes, Orejuela (als Veltman niet vertrekt), Cerny, Cassierra (verhuur eventueel) moeten slijten. De selectie ziet er wel prima uit voor volgend jaar, als er geen basisspelers vertrekken.

Keepers: Onana, Van Leer.
Verdedigers: Veltman, Kristensen, De Ligt, Schuurs, Wöber, Viergever, Tagliafico, Sinkgraven.
Middenvelders: Schöne, Frenkie de Jong, Van de Beek, Siem de Jong, Ziyech, Labyad.
Aanvallers: Neres, Kühn, Dolberg, Huntelaar, Kluivert, Bandé.
0 -1
Ajaxvooraltijd
Vertrokken en vertrekkende spelers moeten vervangen worden. Ajax gebruikt gewoon het geld van Sanchez om aankopen te doen dus verandert er helemaal niets aan het eigen vermogen of de kwaliteit. Sterker nog ik denk dat de kwaliteit met veel aankopen omhoog gaat.
0 -4
hallo1
Er verandert natuurlijk wel wat aan de samenstelling van het eigen vermogen als je aankopen doet, omdat die niet gratis naar Ajax komen. Daarnaast moet je wel degelijk rekening houden met de salarishuishouding. Het is noodzaak afscheid te nemen van spelers die niet meer in aanmerking komen voor speeltijd, zoals Younes, Dijks, Zeefuik, Cerny, Cassierra etcetera. Alles bij elkaar opgeteld ben je aan salaris voor overbodige spelers al miljoenen per seizoen kwijt als je niet tijdig ingrijpt.
3 0
Michelinho
Eigen vermogen en liquide middelen is nogal een verschil. Spelers aankopen gaat van je liquide middelen af, maar vertegenwoordigen wel een marktwaarde die tot je eigen vermogen gerekend wordt. Nou slaagt niet iedere speler, maar op het gebied van salarishuishouding, inkoop en verkoop is het bedrag onder de streep bij Ajax nog altijd zeer riant.
0 0
Ajaxvooraltijd
Sanchez was gewoon een extra minimaal 30 miljoen bovenop het al aanwezige dikke eigen vermogen. Ik bedoel meer dat niet opeens wat ik bij sommige mensen proef die tig miljoen op de bank word aangetast. De salarishuishouding blijft ongeveer hetzelfde als je het aantal vertrokken spelers in ogenschouw neemt.
0 -4
hallo1
Ajax heeft ook na aankopen nog veel eigen vermogen, maar het gaat wel snel eraf. Orejuela 3,6 miljoen, Wöber 7,5 miljoen, Kühn 2 miljoen, Kristensen 5,5 miljoen, Labyad gaat waarschijnlijk komen voor 7-8 miljoen...Daarbij heb je een hogere salarishuishouding als je geen spelers verkoopt en dat kost ieder seizoen een aantal miljoenen. Het eigen vermogen van Ajax is in relatief korte tijd snel opgebouwd tot een mooi bedrag, maar het kan er ook snel weer af. Dat is onnodig, dus ik hoop dat Ajax dat ook beseft. Niet meer dezelfde fouten maken als in het verleden...
2 0
Ajaxvooraltijd
Afschrijvingen gaan over de lengte van de contractduur. Overmars is een ervaren zakenman maar af en toe heb ik het idee dat mensen denken dat het een rommelmarktkoopman is.
2 -3
hallo1
Wat hebben afschrijvingen er mee te maken? Het geld voor die spelers is betaald en afschrijvingen brengen dat geld niet terug. Enige manier is voor een mooi bedrag doorverkopen. Daarbij zal het salaris van alle spelers die er zijn betaald moeten worden, dat heeft niks met afschrijvingen te maken.

Overmars heeft nu het heft in handen en hij zal als hij verstandig is van veel spelers afscheid gaan nemen die niet meer in aanmerking komen. Dat is hard nodig om financieel sterk te blijven op lange termijn.
0 0
Masterofajax
De transfersommen worden geactiveerd, daarover schrijf je af en alleen deze afschrijven drukken het resultaat en dus het eigen vermogen.. Vaak wordt het saldo op de bank verward met het eigen vermogen.Jammer dat iemand die het begrijpt (Ajaxvooraltijd) daarvoor minnetjes krijgt..

Vraag is wel wat er met Orejuela gaat gebeuren.. maar wel eens met hallo1 dat gekeken moet worden naar dr selectie, terug naar de tijd met 70 selectiespelers is niet best..

Al lopen natuurlijk sowieso Dijks en Viergever (helaas) uit contract en is vanuit Jong al voorgesorteerd op aankopen.

Wel is de vraag waarom de optie op Younes nog niet is gelicht..
0 -1
hallo1
Het geld is betaald, dat is dus uit de kas van Ajax. Vervolgens wordt datzelfde bedrag als bezitting weergegeven omdat het dan immers de waarde van de speler vertegenwoordigd. Hier wordt echter geen rekening mee gehouden dat je ook te veel voor een speler betaald kunt hebben.... Daarnaast gaat kas weg, wat liquide is en komt er vaste activa voor terug wat minder liquide is. De financiele slagkracht die overblijft gaat er dus op achteruit als je aankopen doet en heeft dus niks te maken met hoe je de koop van een speler afschrijft.
1 0
Ajaxvooraltijd
Ja dat snap ik wel maar je snapt toch wel wat ik bedoel? Ajax verkoopt bovendien ieder jaar zoveel dat dit bedrag makkelijk is opt te vangen. Ook nog terug komende op de salarislasten, Ajax heeft de afgelopen tijd ook een heel elftal laten vertrekken. De spelers op het veld vertegenwoordigen natuurlijk ook nog een zooi geld hoewel dit kan stijgen en dalen.
0 -2
hallo1
Ik snap wel wat jij/jullie bedoelen, maar dat kan een gevaarlijk spelletje worden als je daarin doorslaat. Als je 3/4 verkeerde aankopen doet dan teer je snel in. Je zult dus gericht moeten blijven kopen en geen overbodige spelers aan moeten houden die salaris vreten ieder jaar. Overmars zal moeten gaan bewijzen dat hij dat in de smiezen heeft, anders gaan we terug in de tijd waarin we een opgeblazen selectie krijgen met te veel overbodige, dure spelers. Dat zou zonde zijn en is compleet onnodig.
0 0
Masterofajax
De huidige koers van aankopen is goed, dus snap zeker wat je bedoeld. Denk ook dat dit zorgt voor waardevermeerdering, dus eens.

Ben blij met de inspanningen van Overmars! Keerzijde kan zijn zoals bij Bosz dat spelers ontevreden raken, wat de sfeer en prestaties aantast of dat je bepaalde spelers niet weg krijgt omdat ze zijn mislukt maar niet elders willen spelen i.v.m. mindere salaris. Al heb ik nog steeds vertrouwen in bijv. Cassiera.
0 0
Bobbaasje
Leuk en aardig, maar Lisandro Magallán moet hoe dan ook gehaald worden.
7 -6
Ozymandias
Waarom moet Maggalán hoe dan ook worden gehaald?
0 0
VoorMokum
Die wil zelf niet komen dus dat kan je vergeten.
1 -4
Bobbaasje
Ja joh verdraai het lekker. De club Boca Juniors wilt hem niet laten gaan.

De Argentijnse journalist Álvaro Riera Carbo, werkzaam voor Radio Caravana, meldt echter dat Boca Juniors een aanbod van Ajax afgewezen heeft. De Argentijnse topclub wilt hem behouden voor de Copa Libertadores. In de zomer kan er pas gepraat worden over een eventuele transfer naar Ajax.
4 0
GerardAjax26
Het lijkt alsof er nu veel meer aankopen worden gedaan dan hiervoor, maar dat komt deels doordat jarenlang is nagelaten bepaalde posities te versterken en dat Ajax nu opeens al die posities wel versterkt. Zo is na Boilessen er nooit meer een echte linksback geweest en hebben we jarenlang met centrale verdedigers op de back posities gespeeld. Dat het nu meer een ''vreemdelingen legioen'' lijkt komt ook doordat de aankopen nu uit andere landen komen ipv de gebruikelijke jaarlijkse AZ aankopen. Toch hoop ik dat er gauw weer wat jeugdspelers doorbreken. Je speelt nu in principe nog met 4 eigen jeugd spelers in de basis (Veltman, VD Beek, de Ligt en Kluivert) en dat is gewoon prima. Maar ik denk niet dat Veltman, Kluivert en in mindere mate de Ligt nog lang in Amsterdam spelen. Dadelijk speelt er meer Ajax jeugd in Rotterdam dan in Amsterdam. Het moet in mijn ogen een combinatie blijven van eigen jeugd en gerichte aankopen. Dat hier eigen jeugd de kans krijgt maakt Ajax uniek, in tegenstelling tot PSV bijvoorbeeld. Verder begrijp ik deze aankoop, omdat Zeefuik tot zover niet overtuigend over kwam.
4 0
Ajaxvooraltijd
Ach als er maar kwaliteit op het veld staat. Ik zou niet willen ruilen met de spelers van Feyenoord op echt geen enkele positie.
1 -2
GerardAjax26
Kwaliteit is natuurlijk belangrijk. Eigen jeugdspelers hebben toch iets extra's in mijn ogen. Neem bijvoorbeeld Sanchez, was echt een topper maar heeft verder geen binding met de club. Na een goed jaar is die gelijk weer weg om elders meer te verdienen. Jongens van de club zoals VD Beek en daarvoor Klaassen blijven veel langer en dat is ook belangrijk voor de continuïteit. Los daarvan moet je als club zijnde je eigen identiteit behouden. Dus gerichte aankopen prima, zolang eigen jeugd ook de kans blijft krijgen. Als kwaliteit het enige criterium is, ga je de kant op van Chelsea en daar word ik persoonlijk niet zo blij van. De grootste talenten van Nederland horen gewoonweg in Amsterdam te spelen.
2 0
Jaridebeste
Eens!
0 0
Budapest
Wat ik me afvraag (niet negatief bedoelt), heeft Denemarken dan zoveel betere rechtsbacks dat hij zijn debuut in het nationale elftal nog niet heeft gemaakt?
2 0
JesusZoonVanGod
Hij heeft op dit moment Ankeren, Dalsgaard en Larsen voor zich op de rechtsback en dat zijn behoorlijk ervaren jongens en die zijn ook al een stukje ouder. Als hij het straks goed gaat doen bij Ajax dan zal hij vast wel eens zijn kans gaan krijgen. Maar de concurrentie is groot en het is vooral bij een nationaal elftal lastig om er tussen te komen.
1 0
Budapest
Thanks!
0 0
Ajaxbrl
Een sterke brede selectie is echt belangrijk , nu hebben we 11/12 goeie en de rest is zoveel minder gelijk.. (Was te zien tegen Duisburg)
6 -4
Jaridebeste
Ik ben toch wel verbaasd om steeds al die blije reacties te zien bij alle aankopen. Terwijl er zo lang ik hier kom erg gedweept wordt met Cruijff en alles waar hij voor stond. Een gerichte aankoop zo nu en dan en een geweldige jeugdopleiding. Kijk, dit is misschien een hele goede aankoop daar gaat het mij niet om. Maar we zijn de laatste tijd alleen heel veel aan het kopen. En dat is wellicht noodzakelijk omdat er nu vanuit de jeugdopleiding te weinig goeds komt. Maar dat geeft toch te denken? Ik vind dat helemaal geen goede ontwikkeling. Heel vervelend zelfs. Het wordt meer en meer een vreemdelingen legioen; zelfs in de jeugdopleiding zelf al. Allemaal buitenlanders opkopen. En waar blijft ons Nederlandse talent? Ik weet dat ik hier verreweg in de minderheid ben maar ik word hier niet heel blij van.
15 -11
HeavenlyDivine
Ik heb inmiddels m'n ontbijt op, dus ik wil er wel wat dieper op ingaan.

Ik zie sowieso het probleem niet. Afgelopen jaar zijn Donny, Frenkie, De Ligt en Kluivert doorgebroken. Eiting zit er redelijk dicht tegenaan en Appie was ook doorgebroken. Sierhuis, Lang en Bakker gingen mee op trainingskamp. Dit jaar zit er wat minder talent in Jong Ajax, so be it. Ajax gaat echt niet stoppen met het produceren van Nederlands talent.

Je zegt zelf dat je ook niet wil dat we met middelmaat uit de jeugd gaan spelen, maar wat wil je dan precies? Je kan toch niet opeens een goede rechtsback uit een hoed toveren. Zeefuik ontwikkelde zich goed in de A1, maar het is hem uiteindelijk niet geworden. Jammer, maar dan wordt hij vervangen. Wij doen dat met een Deen. Andere opties zijn ene Jeroen Hopjesvla van AZ of Ben Slecht van Heerenveen, maar het verleden laat zien dat deze jongens vaak de stap niet eens kunnen maken naar de Nederlandse top. Feyenoord probeert het nog altijd op deze manier op te lossen en daarom blijven ze slecht en zijn ze keihard afgegaan in Europa.

Als Ajax ooit nog iets wil betekenen in Europa, zijn aankopen als deze noodzakelijk. Elk groot talent, zowel in Nederland of in het buitenland moet je zo snel mogelijk binnen halen. Als je iets te lang wacht, wordt hij onbetaalbaar of is er een laagvlieger uit Spanje of Engeland (Watford) die hem oppikt.
2 -2
Web
Ik vind het overdreven dat er niet veel door komt. Kluivert, vd Beek, Frenkie de Ligt.
Bovendien zijn al heel veel jonge talenten vroeg weg gegaan , Redan enz.

Wil je een stap maken en PSV en Feyenoord ontsteigen zul je wel moeten.
Ik heb daar geen problemen mee. Ajax heeft de middelen nu om dat te doen.
Bovendien lijkt het wel zeker dat Veltman aan het eind van het seizorn zal vertrekken.
Zeefuik komt te kort. En dan zou je maar een back overhouden Orejuela. Laat die het maar uit vechten met Kristensen.
4 -1
Godenzoon24
Eens maar hoop wel dat dit gewoon heel goed inspelen op volgend seizoen is en niet de norm voor de toekomst en we iedere transferperiode zoveel aankopen doen. Liever 3 hele goeie waar de jeugd zich aan op kan trekken. Dan een hoop breedte aankopen.
2 0
BokkieBokstra
Ik denk als je resultaat haalt en je staat uiteindelijk met een prijs, dan maakt het allemaal heel weinig uit. Het staat wel heer ver van Ajax af en ik vraag me ook af, wat betekent dit voor de jeugdopleiding. Ik moet bijna aan Roda of Nac denken, dat zijn ook van die bijeengeraapte elftallen. Verder is het niet goed voor het NL voetbal als een van de belangrijkste clubs in NL niet meer voor NL jongens kiest maar voor aankopen overal vandaan.,
3 -2
HeavenlyDivine
Persoonlijk kan het Nederlands elftal me geen kut schelen, als Ajax maar beter wordt.
3 -7
RaynoFischer
Wat heb je dan liever?, middelmaat als Zeefuik, Dankerlui etc uit de jeugd ipv. kwaliteit buitenaf.
Nu staan De Ligt, Kluivert en Vd Beek er toch gewoon en die 1ste 2 kunnen nog meedoen met 019 :p
2 0
Jaridebeste
Nee zeker geen middelmaat. Dat is ook niet wat ik zeg. En ik heb het niet over nu maar ik me zorgen over de toekomst en onze jeugdopleiding en het Nederlandse voetbal. Juist vanwege die middelmaat wordt er veel gekocht. En dat zou niet nodig moeten zijn. Ajax is kennelijk niet in staat Nederlandse jonge talenten aan zich te binden en dan ook te houden. En met houden bedoel ik dat ze niet al op hun 16e/17e vertrekken. En dat vind ik heel jammer want dat heb ik veel liever dan, ik noem het maar even oneerbiedig, zo'n vreemdelingenlegioen van buitenaf. Maar nogmaals, dat is mijn mening.
6 0
Basajaxcied
Ik ben het zeker met je eens, maar je kan simpelweg niet verwachten van een jeugd opleiding dat er voor elke positie nederlandse top talenten klaar staan. Per jaar zouden er in principe 2 talenten moeten doorbreken en dat is tot nu toe denk ik aardig gelukt. Kijk simpelweg naar Barcelona, tuurlijk heel ander niveau maar die hadden 8 jaar geleden een top generatie en sindsdien is er niet veel meer doorgebroken. Een club die mee wil met de Europese sub top kan simpel weg niet alleen maar op de jeugd opleiding leunen.
5 0
dave50
dus ajax kan geen verdedigers zelf meer opleiden dat ze maar gekocht moeten worden.
Orejuela,wober, taliaficico,schuurs, Kristensen.
Geeft ook te denken
4 -7
wolterx
Laatste 3 jaar hebben we Tete, Veltman, Riedewald, De Ligt, Dijks en Zeefuik, Van Rhijn, Denswill, Moisander (heeft in opleiding gezeten begin deze eeuw), Boilesen (te twisten of je hem meetelt), Blind en Heitinga in Ajax 1 gehad die op de Toekomst hebben gespeeld. Dit zijn allemaal spelers die in verdediging hebben gespeeld en in 14/15 tot nu 16/18 bij het eerste zaten. Dat is iets om over te denken.
2 -1
Fieldman
Jij maakt net als heel veel anderen de fout dat je opleiden overschat.

Zelfs de beste opleiding ter wereld kan iemand als Zeefuik of Lukoki maar 10% procent beter maken. De andere 90% is simpelweg talent. Die talenten moet je dus gewoon naar Amsterdam halen, want de hoeveelheid talent in Amsterdam en omgeving is natuurlijk beperkt.

Als Ajax alleen maar zou mogen vissen in de regio Amsterdam (ca. 2 miljoen inwoners) zouden we een erg karig elftal krijgen.
5 0
Rsv
Zeefuik weg dus, en Orejuela te licht bevonden om Veltman op te volgen
4 -5
kleinedraaicirkel
Denk eerder dat Veltman dus zeker weggaat in de zomer en Overmars nu al inkoopt voor komende zomer. Als Kristensen de komende maanden nog meer indruk maakt dan is die weer heel duur. Nu hebben we hem, hopelijk, voor een respectabel bedrag en gaan Orujuela en Kristensen het in de zomer uitvechten.

Zeefuik als optie zien voor de RB is eigenlijk pure humor. Nu hebben we gewoon twee RB van niveau. Prima inkoop.
2 -1
foroloca
Ken hem niet dus lastig te beoordelen... laten we hopen op een voltreffer. Grootste talenten horen bij Ajax te spelen.
1 0
Hziyech22
Voor volgend seizoen of dit seizoen?
1 0
RaynoFischer
Volgens mij komt hij meteen, maar misschien pas volgend seizoen voor het 1ste? of een beetje zoals Neres die eerst back-up van Traore was
0 0
Daneman
veldmate en Overmars druwlijk goed bezig. Er is erg veel geleerd de laatste tijd. Bijvoorbeeld dat er een kanjer de tijd heeft om in te spelene, voordat een andere kanjer vertrekt.
Was kort geleden nog anders.
4 -4
koenos1
Nu Magallan nog en het feest is compleet.
6 -9
Fieldman
Deze gast heeft de uitstraling van een krijger.

Dit is gewoon een Viking die toevallig goed kan voetballen. Straks met El Pitbull en Ragnar Kristensen zal de tegenstander nog maar met negen spelers het veld betreden. De buitenspelers durven simpelweg niet.
7 -3
gras
Pfff kinderlijk dit zeg.
1 -2
Fieldman
Wat is er mis met kinderlijk?
2 -1
Dastaan
Wel jammer dat het erbij staat als back up voor Veltman. Ik hoop dat deze jongen snel veltman uit de basis speelt. Hiermee is wel duidelijk dat Orejuela het dus niet is helaas. Wel zonde, ik had echt gehoopt dat hij de zelfde potentie had als Sánchez. Maar jammer genoeg kan niet elke gekochte speler knallen.
3 -1
Van Reenen
Orejuela kan ook op de plaats van Matthijs spelen, dus mislukking? We zullen zien. Ik hoop dat Matthijs ook volgend seizoen bij Ajax speelt, maar er wordt nu al aan hem getrokken.
0 -5
Superjan
Ik kan ook op de plaats van Matthijs spelen. Ik heb er alleen, net als Orejuela, de kwaliteiten niet voor.
2 0
WeerDinges
Misschien een geval wie vooruitziet regeert? Dacht dat veltman afgelopen (zomer) transferperiode wel oren had naar een transfer. Orejuala is ook nog wat jonger. Volgend seizoen die 2 voor de rechts backpositie misschien.
0 0
Rentokill
Dat is wel erg voorbarig. Overmars doet gewoon zn werk. Koopt talent niet omdat het direct nodig maar omdat het de breedte sterk maakt. Als Veltman weggaat is er voor de backup ook een backup nodig. Het is aan de trainer om de juiste spelers op te stellen. Gelukkig heeft ie straks wat om te kiezen.
1 0
Daneman
Zou niet zo gezond zijn als ajax zou communiceren: Hij moet de strijd aan gaan met Veltman. Dat is niet netjes naar Veltman
1 0
Fieldman
Op YouTube ziet het er prima uit allemaal. Mooie uitstraling en stijl.

Als wij hem niet hadden gehaald was hij waarschijnlijk wel naar PSV gegaan als opvolger voor Arias.
0 0
Redrum
Ja daarom moet Ajax alles zo geheim houden, anders wordt het scoutingsapparaat van psv gealarmeerd.
0 -1
AFCA.
Dit wordt helemaal niks! Backs haal je namelijk uit Brazilië.... ;-)
Zonder dollen, Marc is echt klasse bezig. Ik kan niet een zwakke plek bedenken binnen de selectie. Op alle posities staan ook nog waardige vervangers.
3 -1
Koenniiee
Wow, klasse Ajax. Een maand of 4 terug noemde ik hem als talentje voor Ajax. En nu is hij er ineens. Heel goede speler en eentje die erg goed kan voetballen, dynamisch is en een grote potentie heeft.
13 -4
Bil
Echt een topper!!!

Maar hoezo kan Ajax nu wel opeens snel transfers doen??

Door wie werd Overmars tegengewerkt??
3 -2
RobbertAjax32
spuit 11
0 0
Mart42
Bergkamp en Spijkerman.......
3 -3
Superjan
Nou ja zeg, dan heb je echt geen idee hoe de lijnen lopen.
0 -1
gras
Eerder van Duivenbode. Maar als het je een kick geeft bergkamp de schuld te geven, gewoon doen joh. Het is internet. Je komt er toch mee weg.
2 -1
Bil
Ja, dat denk ik ook.

Echt heel opmerkelijk, sinds dat Bergkamp weg is, is alles mogelijk.
1 0
Mart42
De intentie van Bergkamp snap ik wel maar het is gewoon niet haalbaar. Toch blijf ik een Bergkamp fan prachtige voetballer
0 0
Basajaxcied
Hadden Bergkamp en Spijkerman en consorte zo veel invloed dat ze transfers met weken vertraagde? Groen licht voor een transfer wordt naar mijn idee gegeven bij de raad van commissaris.
0 0
ambtenaar
Wat een krankzinnige transferperiode deze winter.
3 0
ST
Laatste seizoen van Veltman. Anders koop je niet twee rechtsbacks in een jaar tijd. Zeefuik is denk ik niet goed genoeg voor Ajax. Meer van het niveau Willem II. Orejuela verdient een eerlijke kans in het eerste.
3 0
Mr.P.
hij is een sociaal en empathisch persoon:

https://www.youtube.com/watch?v=FbF5IIRPeOk
0 0
Voetbalverstand
Ik heb het idee en zie dat wij nu zo'n talentvolle selectie hebben. Als alle talenten zich blijven ontwikkelen worden wij het Bayern en PSG van Nederland.
6 0
ajaxminimax
Kan al genieten bij de gedachte.... en dan al die jaloezie weer bij die Ajax haters....
0 0
Mr.P.
dan moet de opleiding nog een tand op schroeven dus meer aandacht aan het individu en de ontwikkeling van bepaalde vaardigheden *kuch plan cruijff kuch*
5 -1
Mr.P.
hij gaat net als tagliafico het hele team naar een hoger niveau tillen aanvallend gezien, pft met wober er ook nog bij heb je zeer goede vleugelbacks, weet niet hoe dat gaat met orejuela maar hij moet bereidt zijn om de concurrentie aan te gaan, zo werkt voetbal,

de beste wordt geselecteerd uiteindelijk

wat betreft verdedigende backs, die moet je ook hebben anders kan je niet kiezen als je tegenstander aanvallend over de flanken veel sterker is, viergever is dan de goede vervanger en daarachter heb je dijks op links als tackelaars, op rechts heb je veltman en zeefuik als tackelaars, die heb je ook nodig
1 -4
Bensco
Cruciale denkfout. Wöber, Veltman en Viergever zijn geen backs. Het zijn centrale verdedigers die eventueel op die positie kunnen spelen. Het is een pure noodoplossing voor het feit dat we al jaren geen fatsoenlijke backs hebben. Je hebt geen aanvallende of verdedigende backs, een goede back hoort beidde diciplines te beheersen anders heb je dus gewoon een centrale verdediger op die positie staan zoals wij de afgelopen jaren hadden. Dat zag je ook want alledrie leverden ze geen bijdrage aan de aanval en bleven ze te ver naar achteren staan met als gevolg dat je een dood spel krijgt. Zeker bij Ajax is het aanvallende aspect van een back cruciaal. Het is ook niet des Ajax om je in te graven tegen een aanvallende tegenstander. De filosofie is heel helder: altijd een meer maken dan je tegenstander.
0 0
Koenniiee
Verdedigende backs heb je niets aan. Het beperkt je alleen maar. En voor wie moeten wij ons aanpassen? En die keer dat je tegen een topper moet heb je ook veel meer aan spelers die je in balbezit houden (door goede passing) dan een verdedigend type die de bal inlevert. Dan kom je dus meer in verdedigende situatie en zelfs spelers van Real of super-verdediger Kenny Tete is niet defensief 100% solide. Gok dan op die extra assist, de aanvallende waarde. En zelfs die aanvallende back kan het dan nog iets behoudender invullen, indien nodig.
1 0
Michelinho
Klopt als je uitgaat van 433, maar zelfs dan kan ervoor gekozen worden voor een Frenkie-scenario waarin een meer rigide restverdediging wel handig is. Helemaal bij een 343.
0 0
DavidFerr
Dijks kan helaas echt niet meer.
5 0
HFW44
Godzijdank niet meer!! Dit zijn superaanwinsten.
1 0
AFCA-B93
Ik zie veel dingen staan over Ajacieden met de hoogste Sci-skill scores. Is het niet iets om op basis daarvan ook spelers aan te trekken? Had begrepen dat een club uit Denemarken zoiets ook al doet
1 0
vijfennegentig
Haha ja toevallig de club in kwestie, Midtjylland.
1 0
afc_red
Lijkt me een zeer degelijke aankoop.
Is aanvallend iets beter dan verdedigend maar niet bovenmatig snel. Doorzetter, gedreven, agressief en een harde werker.
Is pas 20 en kan dus nog volop groeien. Zou best in een jaar of 2 een serieuze topper kunnen zijn.
2 0
Dexy
Dit is serieus een goede speler! Eén van de talentvolste rechtsbacks die er momenteel op de Europese velden rondloopt. Bij Midtjylland maakt hij indruk met rushes naar voren en een goede balbehandeling. Kan zowel aan de buitenkant (overlappende run gevolgd door voorzet) als aan de binnenkant (middenveld inschuiven) spelen, een beetje à la Sinkgraven. En het voordeel: hij is nog maar 20 en heeft de potentie om nog beter te worden.

Echt puik werk wanneer Ajax deze speler weet binnen te hengelen!
6 0
Toon meer reacties