TG: 'Younes mag weg bij win-winsituatie'

BVeenstra, 19-01-2018 om 13:05, 11993 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Een winters vertrek van Amin Younes valt altijd nog niet uit te sluiten, ook al heeft Ajax deze week opnieuw aangegeven de Duitser tot het einde van het seizoen te willen behouden. Dit meldt De Telegraaf vrijdagmiddag. 'Met Marc Overmars is afgesproken dat er over een transfer valt te praten als er een win-winsituatie is', aldus Nicola Innocentin, de zaakwaarnemer van Younes.

Younes wordt gevolgd door clubs uit heel Europa. Zo bood Swansea City tien miljoen euro, maar zag de dribbelaar uit sportief oogpunt geen heil in de club uit Wales. Andere clubs lijken grotere kansen te hebben. 'Ik ben door Zenit Sint-Petersburg, Inter, Watford, Sevilla en Napoli benaderd', somt Innocentin het lijstje geïnteresseerde clubs op. Van een akkoord met Napoli - waarover gesproken wordt in Italiaanse media - is geen sprake. 'Amin heeft geen overeenkomst met welke club ook. Napoli heeft noch Ajax noch Amin een voorstel gedaan.'

Volgens Innocentin heeft Younes twee doelen voor ogen: landskampioen worden met Ajax en een plek in de WK-selectie van Duitsland veroveren. 'Amin maakte de laatste interlands deel uit van de selectie van de Mannschaft, waar bijvoorbeeld ook Leroy Sané en Julian Draxler in zaten. Zij spelen bij Manchester City en PSG. Amin wil waarde hebben voor Ajax, dus spelen, en niet slechts een back-up zijn', klinkt het klare taal. Innocentin hoopt dat er een oplossing gevonden kan worden, waar zowel Ajax als Younes iets aan heeft. 'Amin is Ajax dankbaar en wil het allerbeste voor de club. Dat bewijst hij door elke dag als eerste op het trainingsveld te staan en ook op zijn vrije dagen te trainen. Als het deze transferperiode niet tot een transfer komt, zal hij er alles aan doen kampioen te worden.'

Bij de bookmakers krijg je 20x keer je inzet voor een 4-1 overwinning op Feyenoord.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Goh, als hij zoveel op het trainingsveld staat, wat doet hij dan? Het kijken is denk ik juist wat hem ontbeerd, het kijken waar andere staan, misschien daar op trainen? Individueel, meer dribbels, op het goal schieten, zou hij allemaal niet moeten doen. Want juist dat egotrippen, trok ik niet. Kluivert en Neres kenmerken zich juist door niet vanuit een onmogelijke hoek te willen schieten op goal, maar altijd voor de makkelijkste oplossing gaan en effectief spelen. Dat maakt ze beiden zo goed, dan gaat scoren ook een stuk makkelijker als je ziet waar de keeper staat...
0 0
AFCAlways
Grijp je kans ajax! Iedere euro is mooi meegenomen!
1 0
Ajax412
Younes verdient het dat we met respect met hem om gaan. Werkt altijd hard, zeurt vrijwel nooit en heeft meerdere malen uitgesproken diep respect voor de club Ajax te hebben. Amin is een goeie gast en ik wens hem het beste.
13 -2
Tscheu
Helemaal mee eens, daarnaast heb ik vaak van hem genoten. Dank.
1 -1
Mokumnorth
ik vind dat swansea met hun bod, de prijs hebben bepaald. Voor minder moet je hem niet laten gaan, aangezien je op dit moment (nog) geen waardig vervanger hebt voor kluivert en/of neres.
Om nou een nieuwe speler te kopen voor dit half jaar zou ik zonde vinden, mede doordat je bande, kuhn, johnsen en cerny volgend jaar weer hebt.

Licht de optie, en verkoop hem van de zomer voor 4 miljoen ofzo
0 0
MelleAfca
Als Engelse clubs de prijs mogen bepalen blijft er niks over voor derest
1 0
Mokumnorth
ik bedoelde meer dat Ajax dat moet eisen omdat wij hem dit seizoen nog niet kwijt kunnen (ivm vervangers). Die 10 miljoen heb je ook nodig om een nieuwe te kunnen kopen....
1 0
chuckie88
Alle berichten lezende kom ik tot de volgende conclusie.. : Ajax heeft een eenzijdige optie indien Younes minimaal 70 % van de wedstrijden gespeeld zou hebben. O.a. door zijn blessures komt hij daar net niet aan, waardoor Ajax iets minder sterk staat in de onderhandelingen. Nu heeft Younes dus nog maar een contract tot einde van dit seizoen. Overmars zit dus nu een beetje in dubio.... achter Kluivert staat nl bij een vertrek van Younes (nog) geen waardige opvolger Johnsen. Daarom heeft hij geprobeerd Bande eerder richting Amsterdam te krijgen.
Younes wil absoluut naar Napoli (zou anders toch al deze zomer voor niets vertrekken) . Napoli kent dus de situatie ook en biedt Ajax max 1 miljoen compensatie als Younes deze winter kan komen. Vanuit hun standpunt wel heel begrijpelijk. Overmars wikt en weegt nu...
Ik denk dat uiteindelijk Younes alsnog vertrekt in de laatste week van de transferperiode voor 2 a 3 miljoen en dat dit bedrag door Overmars zal worden aangewend om of Bande alsnog los te weken voor 2 a 3 miljoen of dat bv een Labyad alsnog wordt aangetrokken.
Het blijft gissen maar ik denk aardig in de buurt te zitten van de waarheid.
Als nl Overmars wel degelijk een eenzijdige optie had gehad voor Younes was dit allemaal echt niet gebeurd. Op de een of andere manier heeft Younes een iets te sterke onderhandelingspositie.......
5 0
AFCAlways
Mooi verhaal maar ik gok dat we de tweede seizoenshelft zitten opgescheept met Younes en Labyad.
0 0
Lazell
Als je dat geld gebruikt voor Labyad of Bande, kan je beter Younes een half jaar laten banken. Die staat er meteen.
0 -1
RusselWestbrook
Eenzijdige optie om te verlengen is nooit aan voorwaardes verbonden. Dit mag Ajax gewoon doen wanneer het dat wil.

Wat jij voorstelt is een clausule, geen optie, die automatisch in werking treed, al komen die zelden tot nooit voor op de manier zoals jij hem stelt, het is praktisch altijd een vooraf bepaald aantal wedstrijden en geen percentage.
0 0
JPM
Een vooraf bepaald aantal wedstrijden is anders verwoord, maar het is in de praktijk vaak nagenoeg dezelfde metric als een vooraf bepaald percentage, tenzij het aantal wedstrijden in de beker/Europees erin mee genomen wordt/onverwacht stijgt door goede prestaties.
0 0
Minsc
Eenzijdige optie kan natuurlijk ook gewoon voorwaarden bevatten.
0 0
Sjaakvaak
Ook die eenzijdige optie kan zulks een clausule bevatten.
0 0
afcas
ik vind het knap hoe jij op een heel andere conclusie uit kan komen. ik heb bijvoorbeeld nergens gelezen over een optie die geldt wanneer hij 70% van de wedstrijden speelt. zulke opties zijn over het algemeen ook opties vanuit de speler zelf. vaak wat oudere spelers die op die manier garantie hebben op nog een seizoen als de club ze belangrijk genoeg vind om regelmatig te laten spelen. verder lees je in dit bericht dat de zaakwaarnemer het gerucht dat younes alleen naar napoli wil vertrekken ontkracht, maar toch ga je er van uit dat het waar is. dit terwijl de zaakwaarnemer de kans op een transfer naar napoli vergroot als hij juist bevestigd dat younes alleen daar naartoe wil.
0 0
TikkieTerugJaap
Laat hem en Dijks alsjeblieft nog weg gaan deze maand.
2 -2
DappreStryder
Bijzonder dat een speler die geregeld geklaagd heeft over een gebrek aan vakantie en rust op zijn vrije dagen traint... Je zou denken dat hij juist dan zijn rust optimaal probeert te pakken..
5 0
insectenverdelg
en bij Napoli zou hij basis staan?

Snap dat Younes graag wil spelen, maar ook hij zal moeten concluderen dat Kluivert een kans kreeg en deze gepakt heeft. en t was niet zo dat Younes daarvoor onomstreden was. Kortom, zelf je kansen pakken. Je kan geen basisplek eisen.

Overigens heb ik ook het gevoel dat Ziyech een betere klik heeft met Kluivert die ook diep gaat. das ook belangrijk.
2 0
Kikke
Ach iedereen heeft een betere klik met Kluivert, niet lullig bedoeld overigens. Ik vind zeker dat Younes respect verdient, en als hij kan trainen op nauwkeurig passen en goed kijken, kan het echt een goede voetballer worden... zie je eigen zwaktes en verbeter die!
0 0
Labrador
En zo is dat. De beste moeten spelen en Younes was gewoon uit vorm.
0 0
Suarez16_
Nee maar goed. Bij Ajax op de bank achter een 18-jarige voor 4 ton salaris of bij Napoli op de bank achter een 28-jarige Italiaan met 1.5 miljoen salaris.
2 0