'Speeltijd is belangrijker dan een hoog salaris'

giobelloni, 19-01-2018 om 11:55, 20660 views, Ajax Life | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

David Neres is niet van plan om snel weer uit Amsterdam te vertrekken. Dat vertelt hij in een uitgebreid interview met Ajax Life. De 20-jarige Braziliaan is op het moment gelukkig bij Ajax en wil niets anders dan strijden om het kampioenschap.

Te beginnen bij de wedstrijd tegen Feyenoord. De vorige editie in Rotterdam zag de vleugelaanvaller als zijn definitieve doorbraak bij Ajax. 'Zo voelt het wel een beetje. Ik weet nog dat we met de spelersbus terugkwamen op De Toekomst. Daar stonden veel supporters op de bus te bonken en te slaan, het leek wel alsof het fans van de tegenstander waren. Ze waren allemaal loco van blijdschap.'

Toch was de Braziliaan nog niet vanaf het begin van het seizoen onomstreden op zijn positie. 'In het begin had Marcel Keizer blijkbaar weinig vertrouwen in mij, maar dat veranderde gelukkig. Ik heb het goed gedaan in die periode.' De 'Samba Kid' vertelt dan ook dat hij nog lang niet uitgeleerd is. 'Nee, ik speel voor Ajax. Voor mijn ontwikkeling is het goed als ik hier nog een paar jaar blijf voetballen. Speeltijd is belangrijker dan een hoog salaris.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NouridolbergNeres34
Geweldenaar, uitgegroeid tot mijn favoriete speler!
0 0
Voetbalverstand
Bij mij ook. ben echt enorm fan van David
1 0
kaashaas
Assistkoning, individuele klasse, heerlijke diepgang, alles op alles zetten, snelheid, goed en snel in kleine ruimte, niet te verdedigen, SPELVREUGDE... dit zijn enkele gedachtes die er bij.me opkomen als het over jouw gaat!!
1 0
flithje
En dit doe ik allemaal gewoon in de 5de klasse ergens in Brabant! Jij bent goed op de hoogte maat;).
7 -1
kaashaas
Whaaa!! ;-)
1 0
Joseph
Een paar jaar? Ik zou al ontzettend blij zijn met een extra seizoen. Neres speelt zeer indrukwekkend voor een speler van 20, echt een ongekende drive op die leeftijd.
Dit zijn ook woorden die Overmars mag belonen, leg hem ook maar vast tot 2022, ik had nooit verwacht dat hij zou tekenen, maar die kans is er dus wel degelijk.
Vind het ook wel een verschil met Kluivert, die blijkbaar erg moeilijk doet om te verlengen.
6 0
RaynoFischer
Misschien wilt Kluivert ook wel, maar je kent het met Raiola he...
1 0
EenAjacied
Als hij na dit seizoen nog 2 seizoenen bij Ajax zo beslissend blijft spelen en dan vertrekt naar een topclub, dan vertrekt hij als legende bij Ajax. Je weet natuurlijk nooit hoe het loopt (kijk naar de vorm van Dolberg dit seizoen) maar hier hoop ik echt op. Vorig seizoen hoopte ik nog op hetzelfde scenario met Sanchez maar helaas. Als speler vind ik hem legendarisch maar met maar 1 seizoen zal hij nooit de helden status voor mij hebben als bijv. een Vertonghen of Suarez.
4 0
Djabber
In hedendaagse markt is zo'n jongen na twee seizoenen praktisch onhoudbaar voor Ajax. Triest maar waar.
0 0
EenAjacied
Ja dat is helaas bijna altijd de harde waarheid. Denk dat het zelfs met een verhoging van t salaris plafon lastig blijft. Wat ik trouwens nog best zie gebeuren gezien de nieuwe koers van Ajax. Maar goed ik blijf gewoon duimen dat er weer is een uitzondering tussen zit ;)
0 0
chuckie88
Zodra Kluivert zijn contract heeft verlengd , het contract van deze jongen openbreken anders moet je hem aan het einde van volgend seizoen al verkopen.... contract tot 2023 aanbieden
0 0
Ajax68
Mannetje he, jeeeetje wat is hij gegroeid en goed geworden, wij houden van je David Neres !
4 0
JanTa
Natuurlijk is speeltijd belangrijk voor een voetballer maar op een gegeven moment wil je weer een stap hoger en dan gaat salaris een zeer belangrijke factor worden.
3 0
DavidFerr
Dan nog blijft speeltijd voor hem waarschijnlijk het belangrijkste. Anders had hij vorig jaar niet voor Ajax gekozen maar voor Engeland of Spanje.
1 0
RaynoFischer
Het belangrijkste is dat we kampioen worden en/of dat we weer terug komen in Europa, anders zie ik jongens zoals Onana, Neres en Ziyech (hij denk ik sws na het WK) wel vertrekken denk ik als er iets moois langskomt
0 0
Ruff Rhythim
Ik hoop het echt dat hij er nog is volgend seizoen en dat hij zijn hoofd niet gek laat maken als de poenclubs op hem afkomen deze zomer.
Hou mn hart vast voor de komende zomer transferperiode...
1 0
mvdk
En laten we eerlijk zijn. Zijn salaris is ook niet mis. Ik moet er in ieder geval een aantal jaar voor werken.
0 0
Jajijdaar
Hoeveel verdiend hij op dit moment precies?
0 0
Mikey Stormram
Volgens mij heb ik me ooit laten vertellen dat hij nu al meer dan 1 miljoen verdiend. Ze hebben hem bij zijn contract aardig wat moeten bieden om hem naar Nederland te halen. Als niet-EU speler moet Ajax hem volgens Europese richtlijnen ook een extra hoog percentage uitbetalen, dus hij komt uiteindelijk zelfs boven de 1 miljoen uit.

Leuk feitje trouwens: van zijn eerste loonstrookje kocht hij een Maserati, en na zijn debuut mocht ie plotseling ook nog een Mercedes uitzoeken ;)
1 0
afcas
als niet eu speler moet hij 150% van het gemiddelde eredivisiesalaris verdienen. zal bij een gemiddelde van 400k (ruime schatting) nog steeds maar 600k zijn. waarschijnlijk zelfs minder. dat is overigens een nederlandse regel, heeft de eu weinig mee te maken. daarom snap ik ook nooit dat iedereen in ml zo jankt om het grote geld in andere landen. gooi die hele regel voor niet eu spelers weg en clubs worden niet geforceerd mindere kwaliteit spelers te halen doordat ze een betere niet eu speler niet kunnen betalen... en dan zullen veel mensen roepen dat het slecht is voor het nederlandse voetbal als er meer buitenlanders hier spelen, maar zolang die het niveau omhoog trekken zullen de nederlandse spelers hierin mee moeten waardoor deze automatisch beter worden in plaats van dat ze nog steeds amper de bal bij een medespeler krijgen maar worden omschreven als "uitgeleerd" in nederland doordat de rest nog slechter is... en hoezo is dat een leuk feitje? een heel groot deel van de voetballers koopt iets dergelijks als een auto als ze hun eerste salaris ontvangen en spelers van ajax krijgen standaard een mercedes auto van de club omdat het de sponsor is...
0 0
Ferd
Je haalt dingen doof elkaar. Hij moet gewoon boven een bepaald bedrag zitten (iets van 3 ½ ton bruto) als niet EU speler, daar komt geen percentage overheen.
1 0
JariHeijden
Als niet-EU speler moet hij minimaal het gemiddelde eredivisiesalaris verdienen. Dat is de enige restrictie die erop staat (naast een werkvergunning uiteraard). Het gemiddelde staat op nog geen vier ton, dus een Ajax speler van buiten de EU hoeft niet naar het gemiddelde salaris te kijken. Voor een Sparta of Excelsior wordt het een stuk anders.
0 0
Jajijdaar
Dan mogen ze hem snel een contract aanbieden tot 2023 voor 1,5 netto per jaar. Verdiend hij netto 1 miljoen extra in die twee jaartjes dat hij langer blijft.
0 0
DavidFerr
Dus jij wilt hem 3 miljoen salaris per jaar betalen?

ps. Het salaris wat hij nu verdiend is bruto. Het rond de 1 miljoen salaris plafond van Ajax is ook bruto.
0 0
Voetbalverstand
Ik gaf het eerder al aan. Kom op Marc opwaarderen en verlengen tm 2023
4 0
Hempie
heb je het nu slecht financieel dan lijk me niet ook nu ben je zo miljonair , maar top dat je er zo over denkt.
0 0
Ferd
Dat ‘zo miljonair’ valt wel mee, hij zal nu geen topsalaris hebben, zeg zo’n 7 ton maar dat is bruto. Dus zelfs als hij niets uitgeeft, onder een brug woont en niet eet, duurt het 3 jaar voor hij miljonair is
0 0
insectenverdelg
Voor een gemiddelde Nederlander. Nee. Voor een gemiddelde Braziliaan, Zeker niet! Maar voor een voetballer met zijn capaciteiten, kan hij elders zeker meer verdienen.
0 0
Leviathan
Op elke bank in Engeland krijgt ie al t dubbele en basis 4 voudig nog wel.
0 0
RaynoFischer
Tuurlijk heeft hij financieel weinig te klagen, genoeg mensen die dromen van het salaris dat je bij Ajax verdiend ;)

Maar goed toch zijn er mensen die dan altijd alsnog meer, meer en meer willen.
2 0
Afcas20
Naja als ik 1 miljoen heb zou ik het ook nog steeds niet verkeerd vinden om daar 5 miljoen van te maken
1 0
RaynoFischer
Niemand denk ik hoor ;)
Maar goed als voetballers ook aan hun ontwikkeling blijven denken
0 0
insectenverdelg
Mooie woorden, maar ik moet t zien als in de zomer Arsenal wel aanklopt met tussen de 50 en 60 miljoen.
0 0
wladimir
Ajax zal hem met een grote strik erom laten gaan. Dan halen we Kuwas op bij Heracles. Dan zijn we niet beter, maar wel weer een stuk rijker.
0 -2
insectenverdelg
Het vleit je ego natuurlijk ook als er even een bod op je uitgebracht wordt, waarmee je de duurste speler ooit uit de eredivisie wordt. als je dan ook nog een goed verhaal van Wenger / nieuwe trainer krijgt, dan ga jee wel hoor. Let maar op.
0 0
RaynoFischer
Kijk dat zijn de juiste en verstandige teksten :)
1 0
Ajacied33
Kijk,dat zijn verstandige teksten
1 0
Loek14
Geweldig die laatste zin! Speeltijd belangrijk dan salaris <3 Hopelijk blijft die nog een tijdje. Goeie mentaliteit heeft David
3 0
Ferd
nou Marc, openbreken dat contract, zo lang mogelijk verlengen.
3 0
MNJ7
Idd tot Hoelang ligt Neres nu vast ?
1 0
Loek14
Zomer 2021
0 0