Labyad wacht af: 'Weet dat er interesse is'

JesseTH, 18-01-2018 om 18:43, 24801 views, RTV Utrecht |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Zakaria Labyad wil, zoals hij eerder al zei, de stap naar de top drie van de Eredivisie maken wanneer die kans zich voordoet. De Marokkaan zegt zelf echter met nog geen club in contact te hebben gestaan.

'Ik kreeg het via de media al een beetje door toen ik in Spanje zat', legt Labyad uit tegenover RTV Utrecht. 'Zolang FC Utrecht en Ajax niets naar buiten brengen, zal er nog niets concreets zijn. Persoonlijk weet ik wel dat er interesse is. Er zijn meerdere clubs die concrete belangstelling hebben, binnen Nederland en in het buitenland. Het is aan mij en een club waar ik me goed bij voel. De transfermarkt is nog twee weken open, er kan van alles gebeuren.'

De middenvelder wil nu gaan nadenken over wat voor hem de beste vervolgstap is. 'Hier nog een halfjaar blijven, of een stap hogerop. Daar heb ik nu nog niet echt over nagedacht. Als het heel dichtbij komt, dan denk je daar wel over na. Ik heb mijn ambities uitgesproken. Ieder persoon heeft die en ik ben daar één van. Als een stap om naar de topdrie te gaan dichterbij komt, dan wil ik daar ook naartoe gaan. De clubs moeten er eerst uitkomen, daarna volg ik pas.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJK54
Ik denk niet dat Ajax hem echt nodig heeft middenvelders genoeg en was hij nu echt een "topper" is het te overwegen.

Ik vind ook dat Ajax ervoor moet waken geen "koopclub" zoals P=V te worden volgens mij kunnen wij nog steeds terug vallen op een prima jeugdopleiding.
0 0
Ozymandias
Elke professionele club is een koopclub, Ajax is al een koopclub sinds ze spelers professionele contracten geven. Zelfs in de basis van het Ajax wat in 1971 de Europa Cup I won waren vijf van de elf spelers aangekocht en in de basis van het Ajax wat in 1995 de Champions League won stonden maar vijf eigen jeugd spelers.

Het verschil tussen Ajax en veel andere clubs is dat er bij Ajax (in principe) alleen wordt gekocht als de eigen jeugd niet goed genoeg is op die positie. Alleen doordat de grootste talenten van de 1998 lichting zijn vertrokken (en uit die lichting alleen Eiting als toptalent is overgebleven) en de grootste talenten van de 1999 lichting of zijn vertrokken (Malen) of al zijn doorgebroken (Kluivert en De Ligt) heeft Ajax momenteel weinig eigen jeugd wat op doorbreken staat. Het is dus logisch dat ze dan wat meer spelers van buitenaf aantrekken.
0 0
JariHeijden
Finale CL 1995, basisopstelling Ajax, eigen jeugd:
VdSar, Reiziger, Rijkaard, Frank de Boer, Seedorf, Davis, Ronald de Boer.

Dat zijn er zeven. Ja, Frank Rijkaard en Ronald de Boer zijn teruggekocht, maar toch echt eigen jeugd.
0 0
kaashaas
Is het niet wat voor zuid holland
0 0
4xEC1
Hij zou een moeilijk en arrogant mannetje zijn. Maar ten Hag was zijn trainer en die schijnt zich eerst achter de mens te verdiepen bij elke speler, als we vertrouwen in ten Hag hebben laten we dan ook zijn oordeel over Labyad vertrouwen en dan zien we wel of hij komt of niet.
1 0
Bil
We kunnen er gewoon van uit gaan, dat Labyad komt.

Utrecht moet alleen wachten op Samuel Armenteros.
Schijnt dat dit niet gemakkelijk gaat.
Als die binnen is, dan komt Labyad naar Ajax.
2 0
3*stars*3
Ik was nooit een Labyad fan en dit lijkt mij ook een gozer die tekort komt bij ons.
Max niveau fey.
Bij Utrecht staat hij nu basis en dan is het een blij mannetje maar hij lijkt mij een rotte appel, als hij zijn zin niet krijgt.

Erg off-Gister aangekomen op Curacao en was ff wat gaan drinken bij Cabana.
En wie kom ik daar tegen, Krüzen en Bosz.
Lijkt alsof ontslag bij Dortmund, Bosz goed heeft gedaan.
Want hij zag er "fresh" uit.
5 -1
Champy
Veel plezier man.
4 -1
3*stars*3
Thanks kerel.
Zondag moet we wel vroeg opstaan om richting een sportsbar te gaan.
5 uur tijdsverschil.

Maar Ajacieden zijn overal ;-)
4 -1
Ajax4proud
Ik ben er ook geen fan van. Maar als hij niet de Messi gaat uithangen, waarom niet. Als hij Ajax beter kan maken dan zeg ik ja.
2 -2
433metdepuntnaarlinks
Heb er een slecht gevoel over ... Ventje kan goed voetballen, heeft wel wat extra's maar of dat ook werkt bij Ajax? Hij lijkt zichzelf verschrikkelijk goed te vinden, heeft geen geweldig verleden op het gebied van zelfkennis en ik ben nooit zo'n fan van trainers die bekende spelers halen. Traore en Bosz is ook zo'n moeilijke situatie geweest, het zou kunnen dat Ten Hag ook een plek gaat zoeken voor "zijn" aankoop (mogelijk ook niet want ik zie Labyad als die komt niet bij de eerste 11, niet eens bij de eerste 15 horen).

Ik ben benieuwd ... Ben geen fan ook al kan die wel prima ballen.
0 -1
didierajax020
https://www.youtube.com/watch?v=cSnyvlqJuUU

Deze is ook goud. Moeten het hele team nog even bekijken voor zondag.
1 -1
Anilo
Labyad altijd handig om er bij te hebben, kost weinig en brengt altijd wel wat winst op
1 -1
Fredschuit1
Werk je bij de bank ofzo?
1 -1
Ajax#1900
Haha inderdaad zeg, die kruideniersmentaliteit hier soms gaat echt te ver.
2 -1
lauw
Ben zelf nog niet overtuigd van de meerwaarde van Labyad maar als er iemand is die hem in het gareel kan houden is ten Hag het wel. We gaan het zien denk zelf dat hij richting Rotterdam Zuid gaat daar spelen steeds meer van zijn vrienden uit het Marokkaanse elftal
1 -1
BGB
https://www.youtube.com/watch?v=fI8FXDhjxms

Voor diegene die in de aanloop naar de klassieker nog even willen genieten, dit is echt goud!
3 -1
DarkDefender
Blijft prachtig inderdaad haha.
2 -1
Champy
Als je zijn artikel in VI pro leest, lijkt ie echt helemaal vol van zichzelf. Praat over de huidige lichting alsof hijzelf het voetballen decennia geleden heeft geleerd. Zoals elke voetballer laat ie weer merken dat het niet om het geld ging, terwijl we wel beter weten. Als het niet om het geld ging, had ie ook gewoon bij PSV kunnen blijven als 19-jarige.
Praat vooral hoe hard het bij Sporting wel niet gaat, terwijl hijzelf kilo's bijkwam omdat hij rust wou hebben.
Die jongen is niet geschikt voor topvoetbal. Laat hem gewoon bij modale Eredivisieclubs spelen. Dat zo'n jongen uberhaupt in aanmerking komt...brr
4 -2
Ozymandias
Ja, je zult de mentaliteit van Labyad wel beter weten dan Ten Hag. Gelukkig dat je een artikel hebt gelezen en Labyad nu goed kent en kan inschatten dat hij niet geschikt is voor topvoetbal. Ik hoop dat Ten Hag dat artikel ook snel leest en de kennis die hij dacht te hebben opgedaan over Labyad (als zijn hoofdtrainer) uit zijn hoofd zet... Zucht...
2 -3
Champy
Haha, zegt degene die (mogelijke) aankopen hoger inschat dan ze werkelijk zijn, en qua voorspellingen alleen onzin uitkraamt.
3 -2
Ajax#1900
Beetje simpel dit. Ik snap best dat er twijfels zijn rondom Labyad, die heb ik zelf ook wel, maar feit is wel dat hij onder Ten Hag gewoon prima presteert. Dan is het op de man spelen en iedere keer weer beginnen over z'n periode bij Sporting wat flauw.
1 0
Champy
Hij heeft dan ook maar een goed half jaar achter de rug.

Weet je welke spelers dat ook hadden? Spelers die louter mislukt zijn bij ons. Dit is het niveau als die spelers. Ik snap niet waarom iemand als Ozy die ook al jaren voetbal kijkt, maar niet kan groeien in zn kijk op voetbal en zulke voorbeelden vergeet.
0 -1
Ozymandias
Welke recente (laatste paar seizoenen) aankopen ben ik lyrisch over geweest? Ziyech, Sánchez (nadat ik hem een paar wedstrijden in de Copa Libertadores had zien spelen nadat Ajax hem had aangetrokken), Schuurs (een intelligentie jongen met een goede mentaliteit én ook nog eens een enorme bak aan voetballend vermogen) verder nog iemand?

Labyad zou zeker wel in dat rijtje terecht komen. Ik vind hem gewoon één van de beste spelers van de Eredivisie. Qua voetballend vermogen doet hij niet voor Ziyech en De Jong onder en tactisch (bijvoorbeeld qua drukzetten) heeft hij onder Ten Hag een enorme stap gezet in zijn ontwikkeling.

Hij zal zich tactisch zeker moeten aanpassen aan een linkshalf positie maar dat moest Ziyech ook. Ik vertrouw erop dat Ten Hag de mentaliteit van Labyad na een jaar met hem te hebben gewerkt goed kan inschatten en dus wel kan voorspellen of Labyad zich aan de linkshalf positie kan aanpassen.
0 0
Champy
Ik heb het niet over het recente verleden, maar over wat je de jaren ervoor hebt meegemaakt en het nu weer vergeet. Labyad is voor mij duidelijk een speler die in die klasse (hetzelfde niveau als de Lindenberghs en Gudeljs van deze wereld) valt: een Eredivisiespeler enkel voor de Eredivisie. Die vbn hadden mss niet het talent van Labyad, maar Labyad speelt wel op hetzelfde niveau vind ik.

Als je zegt dat die op hetzelfde niveau is als Ziyech, dan vind je dat maar zo. We komen hier nog later op terug net zoals onze spelersdiscussie in het verleden.

Overigens heeft niemand ooit gezegd dat Labyad voor de linkshalfpositie wordt gehaald.
0 -2
Oliveira
Ik hoop dat het niet doorgaat. 10x liever Siem de Jong dan hemen daarnaast zou ik niet weten wie voor hem moet wijken in de basis, iedere middenvelder is beter.
3 -4
Ferd
Siem de Jong of Labyad, dan weet ik het wel. Ik vind Siem een prima gast, maar als voetballer zie ik liever Labyad
4 -3
Godenzoon24
Idd maar ook Labyad liever niet!
1 -1
Champy
Ik verwacht z'n komst pas na Utrecht uit. Hopelijk ketst het af.
4 0
de-Ajacied
Alle posities zijn nu goed bezet. Lastig typetje die op de bak onrust veroorzaakt
4 -3
TikkieTerugJaap
Ik lees een hoop negatieve reacties elke keer als het over Labyad gaat.

Maar eigenlijk is het heel simpel, Labyad is een stuk beter dan Younes en Ten Hag kent hem door en door. Ben zelf ook geen voorstander van zijn komst maar AJax wil nou eenmaal Labyad halen zodra Younes weg is, dus we gaan er in ieder geval op voor uit. Komt ook bij dat hij op meerdere posities inzetbaar is en dat we niet echt geweldig talent op de vleugel hebben achter Kluivert en Neres. Ben zelf totaal niet overtuigd van Johnsen en Lang, en het duurt nog wel ff voor Cerny terug is en Nunnely klaar is voor een basisplek.

Wat mij voornamelijk irriteert is dat Dijks en Younes er nog steeds zijn.
2 -6
Bobbaasje
Younes speelt niet voor niets voor die Mannschaft.
4 -3
Michelinho
En wat voor belangrijke wedstrijden tegen tegenstanders van formaat heeft Younes daar mogen spelen? Nul en dat is ook niet voor niets.
1 -1
TikkieTerugJaap
Jij wil bij blessures of schorsingen van Kluivert en Neres een Johnsen, die er nog lang niet klaar voor is, of Younes, die totaal ongemotiveerd is en geen schim meer is van vorig seizoen?

Het word tijd dat we de titel weer is pakken en er zijn nog 16 zeer belangrijke wedstrijden te spelen, dan mag je best wat investeren en je 2 slechtste spelers (Dijks en Younes) inruilen voor wat beters.
0 0
SnakeDoc
Hopelijk nooit in een Ajax shirt.
4 -2
GvanAchteren
Ik ben er zeker een voorstander van om Labyad te halen. Younes vertrekt vrijwel zeker en dan zitten we alleen met Kluivertje als linksbuiten. Die jongen krijgt gegarandeerd nog wel een dipje of raakt geblesseerd. En we hebben geen echte vervanger, want Johnsen is echt nog niet zo ver.
4 -4
NouriVandeBeek
Ik denk dat Ajax nog een keer een poging gaat wagen om Bande eerder te halen.
5 -1
Champy
Yup, als er nog iemand komt, zal dat voor na Utrecht zijn denk ik, maar dan enkel als Younes al weg is.
1 0
Juhaz02
Leuke voetballer maar onnodig en daarbij geen uitzonderlijke kwaliteiten. Zonde van het geld imo.
2 -2
Bobbaasje
Lekker naar 010 gaan en daar de boel onrust stoken.
9 -3
Dexy
OT: Locadia naar Engeland. Het lijkt erop dat PSV dit jaar definitief het landskampioenschap laat schieten. ;)
9 -2
Josajacied87
Wel een goed bedrag voor zo'n middelmatige speler.
6 0
Red Devil
Blijf lekker in Utrecht.
Geen speler voor Ajax.
10 -2
pinballmagic
Hopelijk niet naar Ajax
11 -4
Gerard36
hij kan heel goed linksvoor spelen, scoorde dit seizoen ook de tweede goal vanaf links tegen ajax met een kapbewrging
2 -1
Rentokill
Hij zegt 5x hetzelfde hahaha
1 -2
Ajaxmax
Welja, laat rollen die poen
0 -1
Champy
Hij staat wel eens op het middenveld, maar had me altijd afgevraagd waarom? Hij is alleen van voor te vinden, waar z'n krachten liggen. Geen middenvelder voor Ajax wat mij betreft.
Als aanvaller? Ga maar achter Kluivert en Neres op de bank. Dat zal die niet leuk vinden.
1 -1
insectenverdelg
Mits younes weg gaat prima om erbij te hrbben. Zeker omdat ik verwacht dat Ziyech volgend jaar ook weg is.
3 -1
Ajax#1900
Klopt. Younes moet wel vertrekken eerst. Toch een behoorlijke verbetering.
3 -1
Sander020
Ik denk dat ze afwachten of Ziyech gaat vertrekken
2 -1
ajaxinho
Wat maakt hem zo goed dan?

Kan hij goed passeren, voorzetten, scoren?
1 0
Keffie L
Uitstekende trap, fysiek aardig sterk, goede dribbel en heeft een goede steekpass in huis imo
2 -1
mehmetseuntjens
Komt niet.
3 0
NouridolbergNeres34
Laten we dat lekker zo houden, zit niet op hem te wachten.
8 0
Ajax68
Kom op Overmars, betaal en haal hem op tijd binnen !
Nu ook nog een Centrale verdediger erbij voor komend seizoen, kunnen ze alvast wennen.
Labyad is volwassen geworden, en die streken van jeugdigheid zijn voorbij.
2 -10
Ferd
Wat lul jij nou? We hebben volgend seizoen al 4 (!!) centrale verdedigers, Frenkie niet meegeteld) en dan kunnen Veltman en Tagliafico daar ook nog spelen
0 -1
Ajax#1900
Dan schuif je dus Bergsma en co direct door naar het eerste? Lijkt mij niet heel verstandig.
0 0
Ferd
De Ligt, Wober, Schuurs en dan Bergsma inderdaad als jong talent erbij. Met Nico en Sinkgraven heb je links de keuze om Nico naar het centrum te halen en rechts heb je net Orejuelo en Veltman ook die keuze. En dan is De Jong er nog.

Pas als er spelers vertrekken is een nieuwe cv nodig. Geen breedteaankopen, dat is tegen plan Cruijff
1 0
Ajax#1900
Dat is kwantitatief en kwalitatief gewoon echt te weinig, en zal dan ook niet gaan gebeuren denk ik. Je kan niet je hele achterhoede aanpassen als er 1 speler uitvalt. Dat gaat Ten Hag ook nooit accepteren natuurlijk. In dit geval gaat het dan ook niet om een pure breedte aankoop vind ik, maar dat is ook maar net hoe je het interpreteert. Viergever is gewoon heel belangrijk geweest voor ons de afgelopen jaren bijvoorbeeld. Als dat een probleem is ivm plan Cruijff is dat maar zo. Van plan Cruijff is sowieso geen sprake, en als dat al zo was geweest was het niet heilig maar een algemene leidraad.
0 0
Ferd
Kwalitatief en kwantitatief goed genoeg, zeker weten.

Wober en De Ligt in de basis, Schuurs als eerste invaller. En dan heb je nog 3 mogelijkheden als er nog meer schorsingen of blessures zijn.
0 0
swing
Nee, gewoon nee.
7 0
michaellaudrup
Wat mij betreft een welkome aanwinst . Ik denk dat Ten Hag hem wel in pocket heeft. Gaan we een hoop plezier aan beleven als hij zou komen.
2 -5
ST
Voor wie moet ie spelen?
1 0
Patrick78
Top drie dus Ajax, Psv of AZ. PSV en AZ zijn niet geïnteresseerd. Ajax is de enige club en op dit moment Labyad is goed als back-up van Kluivert of Neres.
2 0
Ozymandias
Ik denk dat Labyad een enorm succes bij Ajax zou zijn. Het eerste halve seizoen zou hij waarschijnlijk als back-up van zowel Ziyech als Kluivert worden gebruikt en in het tweede seizoen kan hij dan Ziyech opvolgen als linkshalf. Dan heeft Ajax met Labyad, Vd Beek en De Jong ook volgend seizoen een geweldig middenveld. Labyad is een speler met een goede productiviteit zowel qua doelpunten als assists en andere beslissende passes. Hij heeft dit Eredivisie seizoen 42 kansen (5 assists) voor FC Utrecht gecreëerd en daar bovenop 7 keer gescoord in 16 wedstrijden. Bij Ajax heeft alleen Ziyech meer kansen gecreëerd.
5 -4
Tecmessa
Ik denk niet dat dit gaat gebeuren. Typisch zo'n transfergerucht wat ontstaat uit de optelsom dat zijn trainer nu bij ons is en hij klaar denkt te zijn voor een volgende stap. Maar ik kan me niet voorstellen dat Marc echt interesse heeft, zie niet op welke positie hij meer potentie heeft dan zijn concurrent die wij nu al hebben.
2 -2
Suarez16_
Denk het niet. 1. Ajax kon Bandé niet halen en Younes wil weg. Dan zit je alleen met Neres, Kluivert en Johnsen die net 1 jaar op het hoogste niveau spelen. 2. Ziyech gaat vertrekken en wie moeg hem opvolgen? 3. VI meldde het en VI verzint nooit binnenlandse geruchtens. Buitenlandse geruchten worden opgenomen in een transferdagboek. 4. van seumeren en nu ook labyad zeggen in ieder geval dat er interesse is.
0 0
Champy
Als VI het meldt zijn de interesses wel serieus. Of die komt is een andere zaak.
0 0
Ferd
ach, een aantal jaar geleden verzon ik een gerucht dat Ajax interesse had in Kristof Snelders van Beerschot puur om te kijken hoe dat zich in de media zou ontwikkelen. 3 dagen later stond het in de Gazet van Antwerpen en op de site van de VI. Dus zo serieus zou ik de VI niet nemen als betrouwbare bron.
0 0
Habalaski
Komt op mij over als een slimme jongen. Lijkt er op dat hij dan toch het licht gezien heeft.
Misschien ziet hij in dat dit zijn laatste kans is..
1 -2