Heitinga gretig: 'We willen alle prijzen pakken'

JipVR, 16-01-2018 om 20:44, 9233 views, Ajax.nl | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

John Heitinga erkent dat zijn ploeg de afgelopen seizoenshelft fantastische resultaten geboekt heeft, maar de trainer van Ajax O19 weet dat iedere ploeg in de kampioenspoule met een schone lei begint. 

'Ik heb ze duidelijk gemaakt dat de statistieken van de eerste seizoenshelft geweldig waren. We eindigden tien punten boven PSV O19 en Jurgen Ekkelenkamp en Mitchel Bakker waren topscorer en assistkoning. Maar ik heb duidelijk gezegd dat we daar nu niks meer aan hebben, want we beginnen weer op nul punten. De top acht van Nederland speelt nu om de prijzen', vertelt de voormalig verdediger aan Ajax.nl.

Het vlaggenschip van de jeugdopleiding van Ajax speelt nog om drie prijzen: het kampioenschap, de beker en de UEFA Youth League. Voor Heitinga zijn de prioriteiten duidelijk. 'Het belangrijkste is het kampioenschap, want daarmee kunnen we ons voor volgend seizoen verzekeren van de UEFA Youth League. We strijden nog om drie prijzen en die willen we het liefst allemaal pakken. Aan het einde van de rit zijn we echt tevreden als we met de schaal in onze handen staan.'

Ajax O19 staat in de play-offs voor het hoofdtoernooi van de Youth League, nadat Hammarby en Legia Warschau in twee tweeluiken verslagen werden. Op 6 februari treffen de Amsterdammers Paris Saint-Germain in de mini-Champions League.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Onderdeel van de ontwikkeling van spelers is dat ze een winnaars mentaliteit krijgen en vol voor een resultaat durven gaan.
Er is helemaal geen tegenstelling tussen ontwikkelen en resultaat nastreven (tenzij we resultaat voorop plaatsen en derhalve behoudend en initiatiefloos gaan spelen).
Dat wil zeker niet zeggen dat het halen van een prijs niet zou stroken met de ontwikkeling van spelers.
Ook de grote voetballers willen ,en wilden in het verleden,hun naam verbinden aan prijzen .
Voetbal is een sport met een sterk competitie element dus dat is onlosmakelijk verbonden aan ontwikkelen van jeugdspelers.
0 0
Dexy
Ontwikkeling van spelers zou doelstelling nummer 1 moeten zijn bij de jeugd. Als dat uiteindelijk gepaard gaat met prijzen, is dat een prima bijkomstigheid.
0 0
altijdwelwat
Er is voor ongeveer 10 miljoen euro aan spelers gekocht voor deze ploeg, zou een schande zijn als je geen kampioen word.
0 0
trooop
Blijf het bezopen vinden dat deze onnozele goedzak zomaar tot trainer van het belangrijkste jeugdteam is gebombardeerd. En zo'n peereboom ondanks prima werk doodleuk wordt gedegradeerd. Ajax is geenszins gebaat bij dit soort voorkeursbehandeling. Maar kennelijk is dat de manier waarop we het sinds het mislukken van fluwelen revolutie weer doen. Van de bestuurlijke top tot aan (in elk geval een deel van) de trainers: iedereen zit z'n eigen vriendjes weer vooruit te schuiven.
3 -2
Ozymandias
Leg mij eens uit hoe Heitinga en Overmars/Bergkamp vriendjes waren? En hij Vos (trainer van de B1/o17) een vriendje van Overmars/Bergkamp was? Ouaali is een vriendje van Jonk maar door Overmars/Bergkamp hoofd jeugdopleiding gemaakt.
1 -1
trooop
Noem 1 reden waarom iemand van het kaliber sjon heitinga zonder de juiste hulp uit het niets zo'n positie zou krijgen. Ouaali lijkt me een hele schappelijke en kneedbare man, dat is ook categorie 'vriendje van'. Vos ken ik niet. Ik bezie het van een afstand, en vanaf daar ziet het er niet goed uit. Maar overtuig me vooral van het tegendeel. Dat dit soort beslissingen voortkomen uit visie en pure kwaliteitsoverwegingen.
2 -3
Ozymandias
"Noem 1 reden waarom iemand van het kaliber sjon heitinga zonder de juiste hulp uit het niets zo'n positie zou krijgen."

Misschien maakte hij indruk als assistent van Keizer bij Jong Ajax. Maar nogmaals, leg mij uit waarom Heitinga een vriendje is van Overmars/Bergkamp. Wanneer zijn ze bevriend geraakt, hoevaak komen ze bij elkaar over de vloer, wat heeft Heitinga laatste keer gekookt toen Overmars/Bergkamp kwamen eten?

"Ouaali lijkt me een hele schappelijke en kneedbare man, dat is ook categorie 'vriendje van'."
Het is duidelijk dat jij Ouaali niet kent. Hij is, inderdaad, een vriendelijke man maar hij is zeker geen pushover (of "kneedbaar"). Hij heeft zijn eigen opleidings (en pedagogische) visie waar Jonk (toen ze elkaar leerde kennen bij FC Lisse) zo onder de indruk van was dat hij hem eerst mee naar Volendam en daarna mee naar Ajax heeft genomen. Hetzelfde geld trouwens voor Peereboom die net als Ouaali een "vriendje" van Jonk is en door Jonk van FC Lisse naar eerst Volendam en later Ajax is meegenomen.

Je kan het niet eens zijn met de beslissingen die zijn genomen (ik had ook liever een andere trainer bij de A1 gezien) maar het is onzin dat Heitinga en Ouaali vriendjes van Overmars/Bergkamp zijn.
0 0
Champy
Best een naieve reactie.

Het trainersschap van de A1 wordt al jaren gegeven aan de eerste de beste oud-voetballer die ze tegenkomen of beschikbaar is. Er zit toch geen technische gedachte achter de aanstelling van Grim, De Boer, Winter, Trustfull, Blind, Silooy en nu Heitinga.

Het plan is eerder om deze mensen aan het werk te zetten, dan dat talenten worden opgeleid.
0 0
trooop
Lul niet zo dom met je 'wat is er gekookt'. Als je Ajax en het voetbal in het algemeen al jaren nauwgezet volgt weet je wel een keer hoe de hazen lopen. Dan worden patronen en voorkeuren zichtbaar, onderlinge relaties, en de momenten waarop die worden 'ingezet'. Zoals een tijdje geleden, toen er ruzies waren en ontslagen vielen, en mensen op meerdere posities zich onzeker gingen voelen. Dat is het moment om je met vertrouwelingen te omringen, dat is standard procedure. Jij doet net alsof nepotisme iets bijzonders is, maar het is pas bijzonder waar het niet gebeurt. Al helemaal in een slangennest als Ajax.

Ik 'ken' al ouaali al heel lang, alleen niet persoonlijk. Zoals ik sjonnie ook niet persoonlijk ken. Als dat een reden is om niks over ze te mogen beweren kan ik daar in komen, maar dan moeten we fora als deze opheffen.
0 0
Ferd
Prijzen maken mij niet zoveel uit in de opleiding, spelers moeten zich maximaal ontwikkelen
1 -2
Ozymandias
Om zich maximaal te kunnen ontwikkelen moeten ze prijzen pakken zodat ze Youth League mogen spelen. Daarbij is het belangrijk dat ze leren wat het is om elke wedstrijd te moeten winnen. Het ontwikkelen van een winnaarsmentaliteit is net zo belangrijk als de tactische en technische ontwikkeling. In de bovenbouw van Ajax is duidelijk het winnen ondergeschikt aan de ontwikkeling aangezien ze anders niet zo snel spelers zouden doorschuiven.
2 0
Ajax#1900
Dat is het belangrijkste idd, maar de druk van het moeten winnen van prijzen is ook iets wat daar bij hoort.
1 0
Jornnn
Zolang de spelers zich blijven ontwikkelen is het prima.
6 0