[Update] Bergkamp tekent bezwaar aan

ArthurV, 17-01-2018 om 20:40, 44048 views, De Telegraaf, Voetbal International | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Het lijkt erop dat het nog wel even gaat duren voordat er een akkoord bereikt is tussen Ajax en het op non-actief gestelde trio Dennis Bergkamp, hoofdtrainer Marcel Keizer en assistent-trainer Hennie Spijkerman. Dit meldt De Telegraaf maandagochtend.

'Het ontbinden van de contracten met het trio ligt bij de advocaten van de respectievelijke partijen en we hopen dit zo snel mogelijk afgerond te hebben', vertelt algemeen directeur Edwin van der Sar. De krant meldt verder dat de onvoltooide afhandeling van de lopende contracten voor Ajax geen belemmering was om met de nieuwe trainers Erik ten Hag en Alfred Schreuder in zee te gaan.

Keizer, Spijkerman en Bergkamp werden daags na de bekeruitschakeling bij FC Twente (21 december) op non-actief gesteld. Officieel zijn zij dus nog altijd niet ontslagen. Wat betreft de situatie van Bergkamp is het opmerkelijk dat de individueel trainer een maand eerder overeenstemming met Van der Sar bereikte over de aanpassing van diverse voorwaarden in zijn doorlopende arbeidscontract.

Update - 20.30 uur (17 januari 2018)
Via zijn advocaat Harro Knijff heeft Dennis Bergkamp bezwaar aangetekend tegen Ajax. Reden hiervan is, zoals bekend, zijn ontslag bij Ajax van afgelopen december. 'We hebben Ajax laten weten het oneens te zijn met de ontslaggronden', vertelt Knijff aan Voetbal International. 'We hebben nog geen andere redenen gehoord dan die in het persbericht stonden en daar tekenen we bezwaar tegen aan.'

Dennis Bergkamp staat op de website van Ajax nog steeds vermeld als lid van de technische staf. Knijff laat weten hier erg verbaasd over te zijn. 'Maar het gaat ons hier om de ontslaggronden. Ik wacht op een nadere reactie van Ajax. Als we hierover geen overeenstemming bereiken, zal Ajax een arbitragezaak bij de KNVB aanhangig moeten maken om tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst te kunnen komen. De bal ligt bij Ajax.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JDerksen
mensen maken een standaard fout om zomaar kenmerken toe te delen aan goede voetballers; maar Gullit is niet slim en ook nog eens een eikel, Ibrahimovic is een arrogante lul en totaal geen sociaal mens, van Basten is geen goede coach en Bergkamp is geen goede bestuurder. Als je met het schip Ajax koers wil varen, moeten alle neuzen de zelfde kant op staan. Als er contstant 1 iemand discussies aangaat en de koers bemoeilijkt, dan moet er gegeven moment ingegrepen worden. Dennis was een fenomeen als voetballer en zal voor altijd een erelid zijn, maar past niet in de functie die hij helaas al te lang heeft bekleed
0 0
Dragon36
Wat wil hij dan? Schadevergoeding oid? HIj heeft toch al genoeg verdiend kom op, zeg. En terugkeren lijkt me al helemaal geen optie, werkrelatie volledig verstoord.
Wees een vent, accepteer hoe het is en gun Ajax en jezelf rust.
0 0
Eduit020
Bergkamp vondt het niet de moeite om met Ajax mee te gaan naar uitwedstrijden en als Ajax thuis speelde zat meneer bovenin het stadion op zijn ivoren troon te kijken, als ass trainer hoor je volgens mij toch op de bank te zitten en gewoon mee te gaan naar de wedstrijden?
0 -1
Pluto10
Bergkamp heeft gelijk dat hij gerechtelijke stappen onderneemt, al gun ik hem die rollercoaster niet. Hij is ten onrechte op non-actief gesteld omdat hij -als medelid van de trainersstaf- meerdere weken voor een daadwerkelijk ontslag-, uit morele overwegingen
nòg niet wilde praten met een opvolger.
Dat siert de man juist.

Bergkamp houdt niet van publiciteit, maar zijn spaarzame interviews getuigen van
intelligentie. Hij zat niet bij Ajax om het geld, niet om de macht en niet om het aanzien. Hij was daar met een missie. Hij droeg (vooral intern) zijn visie uit als een club-icoon met een oprechte betrokkenheid bij onze club.
0 0
michaellaudrup
Linksom of rechtsom,hij zal toch een keer zijn muil moeten opentrekken. In de vorm van zijn advocaat vrees ik.
2 -1
erwtenpeller
Wanneer komt de tijd dat we eens een jaar of zes de rust binnen de club kunnen houden.ik word beroerd van al dat negatieve gedoe .laten we eindelijk eens gaan presteren voor onze trouwe fans.
2 0
Knalpot
Opmerkelijk om te lezen hoeveel 'fans' toch alweer hun conclusies klaar hebben en alle stenen al van onderen naar boven hebben gehaald. Als je dit zo leest snap je uberhaupt niet waarom er nog advocaten ingeschakeld dienen te worden. Tokkies blijf bij je leest...de waarheid komt toch wel boven.
2 -1
geDaante
Bergkamp had bij mij allang volledig afgedaan, maar op zich heel Ajax; de rest van het TH minus Jonk, directie, RvC en bestuursraad. En ook alle leden die aanwezig waren toen unaniem voor nietszeggende, achterbakse figuren als Hennie Henrichs werd gekozen, ten koste van Cruijff. Hoe krijg je het voor elkaar!!! Maar ook de supporters, die het allemaal wel prima vonden.

Dus om nu alles op Bergkamp te schuiven, en te doen alsof Overmars en ook Van der Sar het nu prima doen, slaat helemaal nergens op, die zijn net zo schuldig aan het falen van Plan en visie Cruijff, hebben zich daar nooit voor ingezet, geloofden er blijkbaar niet in. Als je daar vanaf het begin niet in gelooft, maak dan dat je wegkomt! Ga dan niet de boel saboteren en laten klappen.
Maar nee, lekker die posities innemen, dankzij Cruijff, en dan diezelfde man keihard in de rug steken.

Het zijn allemaal egoïstische, achterbakse figuren gebleken, Overmars ook, Van der Sar ook, de gehele RvC en ook bestuursraad. De zogenaamde Cruijffianen in die lagen, hebben Cruijff net zo hard laten vallen. Dan kunnen ze zeggen dat ze in de minderheid waren en werden weggestemd, maar dan zou je door je principes er afstand van nemen, vertrekken en er schande van spreken.

Buiten dat steunde Van der Sar Bergkamp bij het naar voren schuiven van Keizer. En dat in zijn functie als Directeur met bijbehorende verantwoordelijkheden, waarvoor hij buitensporig veel geld verdient, zogenaamd vanwege die verantwoordelijkheid, en de grotere kans je baan te verliezen door het maken van fouten. Die kans is in werkelijkheid helemaal niet groter, daar dit soort mensen in deze lagen elkaar vaak genoeg de hand boven het hoofd houden. Nu ook weer.

Directeur Van der Sar zou er eerder uit moeten vliegen dan werknemer Bergkamp, Bergkamp had een adviserende rol gekregen, Van der Sar een verantwoordelijke directiefunctie. En als Bergkamp al weg moet, dan Van der Sar helemaal. Maar nee, hij zag de bui hangen, en is heel sneaky op tijd de kant van Overmars gaan kiezen, zodat hij nu Bergkamp de schuld kan geven, en hij zelf meer buiten schot blijft. En vrijwel iedereen stinkt erin. Ouderwets pluche plakken. En dan nog heel slim vlak daarna naar buiten brengen dat Van der Sar opstapt bij tegenvallende resultaten. Reken er maar niet op, dat weet hij straks wel weer zo te praten, dat hij daaronder uitkomt, voor zichzelf en zijn mede plucheplakkers.

Verder is deze constructie met de technische macht bij één man, Overmars, zeer slecht en riskant, en zal zorgen voor weer korte termijnbeleid, en het lange termijnbeleid dát er zal zijn, zal weer stoppen zodra Overmars vertrekt, waarna zijn opvolger alle macht krijgt, met weer zijn eigen visie en beleid, en die keuze moet dan perfect zijn, bij een mindere keuze, krijg je een reeks aan slechte aankopen, slechte trainers, etc. Die kans is dan groot. Zo'n man krijgt alle macht, en dus vrijwel alle verantwoordelijkheid, en dus sneller paniekreacties als paniekaankopen, en blindstaren op de korte termijn.

Dus allemaal heel leuk en aardig dat Overmars het nu in zijn eentje aardig doet, maar men beseft niet dat dit een hele slechte ontwikkeling is, en Ajax qua structuur gewoon weer terug is naar pre-revolutie, en weer zo'n standaard voetbalclub structuur heeft zoals zo veel nietszeggende, identiteitsloze, visieloze clubs.
3 -5
Juhaz02
Waarom ben jij nog voor Ajax man? Zo zuur als je overkomt, vraag ik me dat oprecht af.
1 -1
trooop
Juist dit soort halsstarrig chagrijn, deze grondige afkeer van hypocrisie en middelmatigheid, is wat aan de basis staat van alle werkelijk onderscheidende prestaties. Niet alleen in het voetbal. En het is bepaald niet zo dat hij zomaar wat uit z'n nek lult.
Juist de berusting, de relativering en het moderne gepreek over positief zijn en het leuk en gezellig houden, is een garantie is voor middelmaat.
2 0
Juhaz02
Nou hij verteld in zijn betoog dat vd Sar en Overmars hypocriet zijn omdat ze niet zijn opgestapt nadat ze de weg van Cruijf niet meer konden verdedigen. Dus jullie willen allebei dat ze de handdoek in de ring gooien en de club naar zn kloten laten helpen door Bergkamp en co? Deze grondige afkeer tegen Bergkamp door Overmars en vd Sar komt in mijn ogen zelfs al erg laat. Maar dit is wel een stap richting een goede selectie en mooi voetbal, dit had je met name door Bergkamp en de zogenaamde assistenten op de bank anders laten verpesten. Overmars zorgt weer voor een prima selectie volgend jaar en vd Sar is dan nog niet helemaal doorgewinterd maar hij doet nu al goede zaken. Een hard besluit om iedereen eruit te gooien kenmerkt vd Sar en de goede intenties die hij heeft met en voor Ajax. Maar goed zo zijn de kampen tussen de supporters verdeeld en de tijd zal blijken welk kamp hierin zijn gelijk haalt. We shall see.
0 0
Web
Alles was HEEL goed. Alles is nu HEEL slecht.
Wij weten het nu wel eens
0 0
Rentokill
Wat een kort door de bocht stuk. Vol met voorbarige conclusies en zure aannames.
1 -1
RusselWestbrook
Dit is een samenvatting van zo'n beetje elke post die Daan hier ooit gepost heeft. En dat in slechte twee zinnen.

Best knap.
0 -1
blava
Ik neem aan dat Ajax voor het het op non actief stellen van de drie zijn eigen jurist geraadpleegt heeft en een bepaalde strategie heeft voor deze zaak. Zo'n Knijff roept maar wat. Een goede jurist regelt zo'n zaak zonder publiciteit en rechtzaak. Blijkbaar staat Bergkamp zwak en is het tijd om de publiciteit te zoeken om er nog iets uit te slepen.
2 -2
gras
Bla bla bla.

Echt, de reacties hier zijn van onderontwikkelde pubers zonder opleiding. Deze man heeft volledig recht op het ontslag aan te vechten. Dat bepalen internethelden niet voor deze man, laat staan voor een clubicoon.
2 -5
JDerksen
jij bent de enige wijze hier en niemand begrijpt je, is het niet? daarom geeft iedereen je elke keer een duimpje omlaag als jij wat schrijft; het is gewoon een onredelijke wereld. Herken jezelf sukkel!
0 0
Rentokill
De pot verwijt de ketel dattie zwart ziet. Bergkamp kan zn ontslag niet aanvechten. Hij is namelijk niet ontslagen. Hij is op non-actief gesteld. Wegens verantwoordelijkheid bij tegenvallende prestaties en meningsverschillen over het te voeren beleid. Bergkamp weet heel goed dat wanneer hij wint het niet zal gaan om weer doodleuk in het TH plaats te nemen, laat staan op de bank naast ten Hag te gaan zitten. Dit doet hij alleen om zn verlies te dekken.
3 0
niquedegraaff
Nou weet ie de pers dus wel te vinden..
2 -1
BokkieBokstra
Ook indirect maar dat is een probleem voor Ajax wat al jaren speelt. Slechte communicatie met de pers. Want dit verhaal kan je ook ophangen voor van der Sar en Overmars. Ik vind het een groot verschil hoe met bv PSV en Feyenoord. Die clubs worden wel geleid door persoonlijkheden en mensen die normaal hun zegje kunnen doen voor de camera. Het is bij Ajax al jaren huilen met de pet op.
2 -1
RusselWestbrook
Ze mogen van mij stotterend voor de camera staan en complete wartaal uitslaan zolang ze goede spelers blijven kopen (Overmars) en dikke sponsorcontracten binnenhalen (van der Sar). Dat dat onwerkbare TH inmiddels ook niet meer bestaat is ook een pluspunt voor beide heren.
0 0
BokkieBokstra
Ze zeggen helemaal niets. Stotterend wartaal uitslaan dat zou al iets zijn.
0 0
RusselWestbrook
Waarom zouden ze iets moeten zeggen?
0 0
BokkieBokstra
Ja, waarom zouden ze iets moet zeggen? Je hebt gelijk je kan ook gewoon je mond houden. Ik denk, het hoort bij je functie als directeur dat als er iets gebeurt dat je daar iets over zegt. Ik denk ook dat het verstandig is om jouw kant van het verhaal te vertellen. Dat verwacht je ook van een coach of spelers na een wedstrijd dat er iets gezegd wordt. Ik ben bang dat het niet eens opzet is maar gewoon onkunde.
0 0
BokkieBokstra
Hoe krijgen de leidinggevenden van Ajax het voor elkaar er zo een rommeltje van te maken in zo een treurig jaar. Een belediging is het. Zou de RVC niet in kunnen grijpen? Wat mij betreft wordt de hele directie, van de Sar en Overmars ook op non actief gezet. Deze mensen zijn volledig ongeschikt. Stel maar een paar zwaargewichten aan om Ajax in rustiger vaarwater te krijgen.
2 -2
Rentokill
Waarom? Wat doen ze fout? Er is een verkeerde coach aangesteld. Is niet de eerste keer en zal zeker niet de laatste keer zijn. Het is en blijft mensenwerk. Managers zijn niet anders dan voetballers en andersom.
2 0
Ajax68
Van de Sar is een Laffe Zwakkeling, en hoort niet daar te zitten als voorzitter !
Laat Overmars zijn gang maar gaan nu die Werkweigeraar weg is, en stel een Voorzitter aan die van wanten weet.
Haal dhr. Kinsbergen maar terug.
1 -4
BokkieBokstra
Overmars vind ik net zo verantwoordelijk voor deze puinhoop. Ik denk aan bijvoorbeeld Michael van Praag. Er is iemand nodig die de brokken van de afgelopen jaren kan repareren. Ik vind het onbegrijpelijk dat er zoveel Ajacieden zijn die inmiddels perona non grata zijn bij Ajax. Die revolutie heeft Ajax door midden gescheurd. Daar is hoop werk aan de winkel om al die mensen weer aan je te binden.
1 -8
mcjc
Bergkamp kan een rol vervullen als cultuurbewaker van de jeugdopleiding en daarnaast individueel trainer blijven. Als lid van het technisch hart veroorzaakt hij teveel conflicten en onrust.
0 -4
Ajax68
WERKWEIGERING en MEDEWERKING,..WERK ONMOGELIJK maken voor MEDEBEPALERS en anderen, ..SFEER BEDERVEND bezig zijn,.. GESPREKS WEIGERING na verschillende verzoeken te hebben gedaan etc etc.
WEG met dit soort WEIGERAARS !
1 -7
ram
Knopje links van de 'a'. Even uitzetten. Staat zo schreeuwerig en is nogal Tokkie. Tevens maakt het je post onleesbaar. Het is maar een tip hoor. Doe ermee wat je wil...
7 0
NotForSale
Gewoon de jeugd laten trainen
1 -3
Rentokill
En dan die gespeelde verbazing van de advocaat dat Bergkamp nog op de site staat. Alsof hij niks had geroepen wanneer Bergkamp al van de de site was gehaald... Zo doorzichtig allemaal. Bergkamp had de schijn al tegen en nu helemaal. De man heeft een groot gebrek aan tact en social skills. Dan hoor je niet in een technisch hart. Wereldvoetballer of niet.
5 -2
PJK54
Het inschakelen van een advocaat zal een ieder doen zeker als het om veel geld gaat dus kijk daar niet vreemd van op ik hoop alleen dat dit niet weer een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Ajax gaat worden doordat advocaten alles via de media gaan spelen.

Ik denk dat de grootste fout het moment van op non-actief zetten is geweest en de rol van vd Sar hierin als je iemand eerst een loonsverhoging geeft en vervolgens op non-actief zet is er iets niet goed en lijkt het mij een emotionele beslissing geweest.

Al met al weer niet goed voor Ajax.
4 0
Ben
Vanuit Bergkamp zijn perspectief begrijp ik het helemaal, je contract wordt net verlengd, en een paar weken later wordt je ontslagen. Vanuit Ajax begrijp ik het ook, je wilt met een schone lei, nieuwe trainers, nieuwe staf beginnen. Maar geef Bergkamp dan een andere -minder invloedrijke- functie binnen de club. Ik weet niet wat zijn ambities zijn, maar voor een grootheid als Bergkamp moet altijd een plek zijn binnen Ajax.
4 -1
ram
Ik snap Dennis best. Ik begrijp niet dat Ajax hem ooit heeft verlengd aangezien hij er een ongelooflijke zooi van gemaakt heeft. Wat mij betreft is er dan ook echt geen ruimte meer voor hem op de club.

Legende als speler en dat blijft voor altijd. Maar als 'bestuurder' dramatisch.
0 -1
FelixjeGassenlicht
Deze man heeft een spoor van ellende achter zich gelaten met vooral conflicten en Ajax niets gebracht sinds 1992. Dat hij nu weer doorgaat met advocaten e.d. spreekt ook boekdelen.
0 -4
PJK54
"een spoor van ellende" vind ik nogal een uitspraak volgens mij is het jaren goed gegaan zo goed zelfs dat, voor hij op non-actief gezet werd, zijn contract is verbeterd dus waar zit het niet goed.
3 0
Caparzo
Formeel staat hij toch op non-actief? Dan is hij dus (nog) niet ontslagen..
5 0
WeerDinges
Precies. Salaris doorbetalen en de aankomende tijd lekker thuis laten zitten. Zal qua kosten niet veel schelen met de ontslagvergoeding en scheelt weer proceskosten.
0 0
GvanderK
Dennis Bergkamp is iemand die normaal nooit tegenspraak krijgt, nu die is ontslagen, is het meneertje op zijn pik getrapt. Wees een vent en neem je verlies.
6 -2
AFCA0492
hij wil gewoon geld zien en daar is helemaal niks mis mee. zou hetzelfde doen.
0 -7
niquedegraaff
Denk dat Bergkamp Ajax al genoeg geld heeft gekost.
2 0
Joseph
Reden ontslag? Tegenwerken van plan Cruijff, wegwerken van Jonk en daarmee Cruijff, waarde van Bosz onderschatten, dominant in de club met een voetbalfilosofie van decennia geleden.

Hij moet de eer aan zichzelf houden, zodat de fans hem weer kunnen herinneren als voetballer en niet als verzieker van onze club.
7 -5
Pierre Heno
Advocaten erbij en dan start de ellende.Dit wordt gewoon dus weer een ordinaire geldkwestie want that's the core business van juristen, zeker in deze kwesties. En het schuift goed. De kas is in elk geval goed gevuld bij Ajax.
2 -1
KingVince
Was al helemaal klaar met Bergkamp, maar als je de advocatuur een beetje kent..... met Harro Knijff in zee gaan. Wellicht 1 van de grootste witte boordencriminele advocaat die er maar bestaat...... een van de beste om op dit niveau.... lees Shell, KLM, Oranje die hij allemaal vertegenwoordigd heeft, gewoon je gelijk te halen...........

Zie hier voetbal is een afspiegeling van de maatschappij :(
1 -1
Juichtoon
Dennis doe ons een lol, wees een vent en pak je verlies.
5 -2
Ajax4xbestevaneuropa
Bergkamp-Jonk conflict waardoor Cruijff weg ging, liet Bergkamp Cruijff eigenlijk vallen. Daarna riep hij wel steeds: Ik draag Cruijff's visie uit. Maar voortborduren op europees succes van de finale en een trainer aanstellen die nooit in zijn loopbaan europees voetbal meemaakte....
Nouri geen excuus, geen europees en rijker dan ooit. Moeten er koppen rollen. sinds 2014 geen prijs, dus geen gokjes met trainers zoals Keizer die alleen boerenclubjes en jong ajax deden. Was Ajax nog 2 jaar 2e onder keizer had bergkamp hem ook willen behouden omdat hij keizer kende.
Denk je dat Johan het leuk had gevonden als hij zag hoe Dennis met Bosz omging? Laatste foto Cruijff met Bosz he, Dennis hoorde ik niet toen Johan kanker had en steun vroeg.
2 -3
JDerksen
Naarling Dennis, Blijf van Ajax af !
7 -3
JDerksen
Dennis ROT OP !!
6 -3
Rentokill
Zeer triest. Sar en Marc hebben het lang met m geprobeerd. Veel dingen opgeofferd voor hem. Deze reactie van Dennis illustreert dit alleen maar nog meer.
8 -2
JDerksen
Je wordt toch stapelgek van die gozer!! Naast niet vliegen doet ie ook niet naar luisteren en signalen opvangen lijkt het. Wil ie nou z'n zakken nog meer vullen dan als ze al zijn of heeft ie een bord voor z'n kop. Iedereen struikelt over 'm en hij zorgt er al tijden voor dat ontwikkelingen met de handrem erop gebeuren. Je moet er toch niet aan denken dat die gozer straks terug komt; dan is er echt stront aan de knikker, dan ga je echt grote schade oplopen. Geef hem alsjeblieft het geld met een strik erom! Het was een geweldige voetballer, maar ik ben zo blij dat ie eindelijk uit het bestuur is. Het moet weer een keer rustig worden op de club
11 -2
Rentokill
Klopt helemaal. Alleen: Het gaat m niet om geld maar om zn gezicht. Ten koste van alles en iedereen moet hij z’n gelijk halen.
6 -1
Ruff Rhythim
Deze zaak kent geen winnaars....
6 -2
BGB
Deze man is financieel onafhankelijk en één van Nederlands grootste voetballers geweest, waar maak je je dan druk om zeg.
8 -2
Mart42
Op de manier hoe ze met hem om zijn gegaan. Hoop op een snelle oplossing en dat bij iedereen het belang van Ajax voorop staat
1 0
Labrador
Dennis hou toch op man
8 -2
wodonar
Ze zijn op non-actief gezet, niet ontslagen toch nog?
1 0
Qwibuss98
Snapt iemand waarom dit niet gebeurt (voor zover wij weten) bij andere ontslagen van trainers?

Pastoor niet bijvoorbeeld...
Vind sowieso ontslagrecht (in vergelijking met 'normaal' ontslagrecht waar de gemiddelde AS'er mee te maken krijgt) in het voetbal ook maar apart
0 0
Raydo
Omdat de meerderheid een contract voor bepaalde duur heeft. Om dat af te kopen kun je simpelweg de resterende salarissen uitbetalen. Bij een contract voor onbepaalde duur, zoals hier, zul je tot een vergelijk moeten komen.
1 0
Ajax#1900
Dit is ook een strijdt tussen egos natuurlijk, en het gaat om meer geld.
1 0
Daniii
Het houd ook nooit op..
13 0
Bobbaasje
Zakkenvuller dat het is.
19 -4
ARUCAMBA
levenslange zitplaats arena inruilen voor een zitplaats voor uitwedstrijden, zielig gedoe, heeft miljoenen op de bank staan, moet zo nodig ajax nog even uitwringen, had veel goodwill kunnen kweken met te zeggen "mijn inbreng werd niet meer op prijs gesteld, dus doorgaan heeft dan geen zin, daarom lever ik mijn contract in".
29 -9
Schip
Jij begrijpt er echt niets van stumper.
0 0
gras
Stupide en naïef verhaal dit. Ik wil jou wel horen als je na een verlenging ontslagen wordt. Kijken of je dan deze over geromantiseerde nobelheid kan opbrengen.

Ik zal je alvast zeggen dat je daar niet toe in staat bent.
3 -4
Mart42
Net voor het ontslag is het contract van Dennis Bergkamp verlengt terwijl ze binnen Ajax al een andere trainer en plannen hadden. Geen goede zet van Ajax en kan Dennis goed begrijpen dat er nu een advocaat is op gezet. Ben benieuwd wat hier uit gaat komen.
3 -2
Raydo
Is niet verlengd, hij had al een contract voor onbepaalde duur.
0 0
Dexy
Vanuit Bergkamps oogpunt volkomen begrijpelijk, hij had een lopend contract bij Ajax dat nu ineens per direct is stopgezet.

Ik heb geen verstand van juridische zaken, maar het lijkt me dat dit met een schadevergoeding van Ajax richting Bergkamp snel opgelost kan worden. Maar we zullen zien wat de rechter uiteindelijk beslist.

Hoop in ieder geval niet dat deze rechtszaak er één van de lange baan wordt, aan dergelijke onzekerheid heeft Ajax helemaal niets.
2 -13
jvs
Je kan ook denken: "Ajax is mijn club. Misschien moet ik niet proberen die club kapot te procederen"! Zou mijn negatieve gevoel dat ik nu heb over Bergkamp een stuk verbeteren.
6 -1
BokkieBokstra
Poeh poeh, als je ene nog niet gehad hebt dan heb je het andere weer. Gelukkig is de oorlogskas vol. Wat is dit allemaal enorm slecht. Vraag me af wie straks nog de brokken moet gaan ruimen bij Ajax.
3 -2
klompv
Younes!
5 -2
Schip
Terecht.
3 -10
johnd
Triest en teleurstellend. Dit gaat echt alleen om geld, niets met clubliefde te maken.

Helaas zal hij die rechtzaak ook nog gaan winnen ook, net als Vd Zee toen.
5 -5
Ajaxvooraltijd
Gewoon afkopen en oprotten met die rat. Beter nog, laat hem de spoorbomen open en dicht doen zoals Zivcovic toen der tijd.
13 -7
Schip
Naar mannetje ben jij nog steeds.
3 -8
Ajaxvooraltijd
Tja zal er vannacht echt wakker van liggen.
5 -2
ST
Tsja... staat in zijn recht. En was daarom te verwachten. Ze zullen hem een smak geld mee moeten geven aangezien hij waarschijnlijk al voor onbepaalde tijd aan Ajax verbonden was. Zo niet moeten ze zijn salaris doorbetalen tot het einde van zijn lopende contract.
5 -4
Tscheu
Ja, zal hij echt nodig hebben !
3 0
MickS
Het is en blijft een voetbalfenomeen, maar als mens ben ik zo ontiegelijk teleurgesteld in deze man. Het is met geen pen te beschrijven gewoon...
5 -2
Panama
Misschien dat er bij advocatenkantoor Kasem & De vries nog een goede rondloopt Dennis? Garantie dat je zaak besproken wordt in Jinek,Rtl late night & boulevard.
2 -1
Robinjo1988
Fucking triest persoon! Een held als voetballer maar ik hoef die vent nooit meer bij Ajax te zien.
10 -4
michaellaudrup
Tis mij nog altijd een raadsel wat zijn functieomschrijving is, het heeft in ieder geval niet lekker gewerkt .
4 -1
gras
Terecht. Pak die rat van een Overmars en windvaan vdSar maar aan.
1 -29
trooop
Het wemelt van de ratten binnen Ajax, maar daar heb ik netto nou juist nooit onder geschaard. Waarom is hij volgens jou een rat? Toch niet alleen om hoe hij het rond keizer heeft aangepakt?
2 0
AFCACBS1900
Pro Bergkamp en dan heb je een foto van Jonk? Over Van der Sar heb je gelijk. Die ontspringt de dans steeds terwijl hij de absolute eindverantwoordelijk is.
2 0
Oliveira
euuhhmm...??? De kaartenhuis van Ajax staat al niet heel erg stabiel op dit moment en door 2 van de beste steunpilaren weg te willen hebben helpt niet echt. Juist die 2 hebben recent voor de veranderingen gezorgd. Ja, ze hebben slechte keuzes gemaakt maar dat maakt elk mens. En om alleen maar naar de slechte dingen te kijken vind ik te kort door de bocht en te naïef.
1 0
FrankRijkaard4
Bergkamp. Een kunstenaar als voetballer. Stond bij mij op een voetstuk. Daar is hij keihard vanaf gevallen.
8 -2
MickS
als voetballer zal hij daar altijd blijven staan wmb. Maar hem als mens ben ik volledig met je eens!
1 -1
TOOL
Gaat alleen maar om de centen!
2 -1
Dwergje48
En terecht denk.
2 -1
Champy
Eerder principe.
3 0
Champy
Net zoals Van Der Zee destijds. Ontslag na verlenging.
Benieuwd wat de uitkomst hiervan is.
2 0
gras
Zelfde verhaal. Geen dossier, net verlengd dus men was tevreden over Bergkamp. Dan kun je niet opeens zeggen dat je niet tevreden bent. En al helemaal niet als het verschil van inzicht een ontslag betreft, dat volgens het recht dat arbiters toepassen totaal niet te rechtvaardigen valt.

Bergkamp zet zich gewoon schrap omdat hij niet zonder slag of stoot aan de kant wil worden gezet door een Overmars en VdSar. Kan me niet voorstellen dat hij echt door wil onder deze directie. Maar goed, dat dacht ik over vdZee ook.

Altijd jammer gevonden dat Jonk nooit bezwaar heeft gemaakt en de handschoen op heeft gepakt. Die ging voor een regeling. Doodzonde.
1 -1
JDerksen
Jonk is weg door Berkamp, vriend
0 -1
Panama
Jonk bezwaar maken tegen wat? Tegen bergkamp?
1 -1
MankeNelis
De spijker op zijn kop. Ik denk dat Sarremans een probleem heeft.
0 0
AjaxRobEnschede
Waarom zou er door het ontslag van Keizers geen onhoudbare situatie ontstaan kunnen zijn ? In een maand tijd kan veel veranderen Dat het niet handig is lijkt me duidelijk maar onmogelijk nee. Alleen de boel is onder advocaten, net als met Nouri. Voer voor de media, telegraaf voorop uiteraard. Maar we zouden eigenlijk al dat nieuws moeten negeren. Gaat om de pegels, alles geoorloofd
0 0
Adam24
Ik snap dus niet dat dit niet achter gesloten deuren afgehandeld kan worden. Ajax snapt toch wel dat ze moeten betalen? Betaal hem gewoon, je hebt net verlengd, hij staat in zijn recht, eigen schuld, dikke bult en door.
4 -1
Champy
De beerput die Ajax heet kan je nooit volledig dichthouden.
1 -2
Noxin
Bergkamp als spitsentrainer; prima. Lijkt me sterk dat zo'n grote speler die jonkies niet wat bij kan leren. Maar laat 'm zich alsjeblieft niet meer met het technische beleid bemoeien.
2 -2
Erik87
1 ding kun je dus wel zeker zeggen nu. Bergkamp heeft dus niet zelf ontslag genomen.
4 0
gras
Mjah, maar wat wel kan is dat hij heeft gezegd: als je Keizer ontslaat, dan mij ook. En vervolgens liet hij Sar geen keuze. Dan ben je dus wel principieel en verbindt je je lot aan dat van Keizer.
0 -4
Ferd
Maar in dat scenario gaat hij dus akkoord met ontslag, wat hij niet doet.

Bergkamp is nooit loyaal geweest aan Keizer. Ajax (lees Overmars en Sar) wilde van Bergkamp af en Keizer is het slachtoffer geworden.
1 0
MickS
zo zie ik het ook.
0 0
xstaniox
Jaa..
Als wat jij zegt waar zou zijn, dan had Ajax nu toch de perfecte reden om Bergkamp te ontslaan?
Volgens mij is Bergkamp het juist niet eens met de ontslaggronden..

Lezen blijft moeilijk
0 0
RedFeather
Dennis..
Laat nog iets heel van de held die je was
4 -5
GerardAjax26
Ajax verlengt zijn contract en kort daarna ontslaan ze hem. Wat moet Dennis dan? Zijn ontslag zo maar accepteren? Of je het nou inhoudelijk eens of oneens bent met Bergkamp, dit bezwaar is logisch natuurlijk.
3 0
AFCACBS1900
Dennis kan ook aan de club denken en beseffen dat onrust alleen maar slecht is. Dat doet Dennis niet, die legt zich niet neer bij zijn ontslag en wilt geld zien. Als Dennis bij Wenger aanklopt heeft ie waarschijnlijk de volgende dag nog een goed betaalde functie. Met andere woorden, Dennis heeft het geld niet eens nodig wat hij probeert los te krijgen van Ajax. Het is hem puur om zijn eigen ego te strelen en met opgeheven hoofd (en extra gevulde zakken) Ajax te verlaten.
2 -1
GerardAjax26
Ach, zo lang als ik Ajax al volg is er altijd onrust, dus daar hoeft hij echt geen rekening mee te houden. Het is een kwestie van tijd tot er weer een nieuwe soap volgt. En wat de beweegredenen van Bergkamp zijn kun je niet weten, dus dat is slechts een aanname van je. Bergkamp staat gewoon in zijn recht of je het nou leuk vindt of niet. Er zullen maar weinig mensen zijn die hun ontslag zomaar accepteren nadat net hun contract is verlengt..
0 0
insectenverdelg
Gok dat Bergkamp juridisch heel sterk staat. Denk namelijk dat hij niet heel veel anders gehandeld heeft dan de afgelopen pak weg 4 jaar. Een maand voor ontslag vond Ajax dat goed genoeg om hem nog contract verlenging aan te bieden. Dan moet je dus goede redenen hebben waarom dat nu anders zal zijn. Gok dat dit wel is lang kan duren en misschien nog wel is meer koppen kan laten rollen.
7 0
NouridolbergNeres34
Hier kon je natuurlijk op wachten dat dennis bezwaar ging maken, heel erg triest allemaal de manier waarop dit moet gaan.

Laten we hopen dat het snel wordt afgewikkelt financieel en het boek bergkamp kan worden afgesloten, zit er niet op te wachten dat hij weer terug komt.
3 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
De cruijff revolutie heeft alleen maar schade berokkend.
Opnieuw een ajax icoon die word uitgescheten. Wil niet zeggen dat ajax het bij het verkeerde eind had, maar men had ook anders kunnen handelen.

Achteraf begrijp ik ook waarom bv frenk rijkaard en seedorf nooit komen opdagen.
Dat gezannik altijd om ajax heen. Ik hoop dat wij eindelink weer eens een decenia krijgen dat er totale rust heerst. Gewoon lekker spelers opleiden en onze doelstellingen hoger leggen, want eerlijk gezegd heb ik geen zin in decenia lang gezeik van jordy cruijff, die zogenaamd uit de naam van zijn vader om de club geeft, maar eigenlijk nooit wat heeft betekend voor de club. We moeten cruijff eren en de boel afsluiten en ons nieuwe moderne beleid ondersteunen, het heeft gewoon niet gewerkt en alleen maar geschaad.

4 landstitels en een el finale hebben we hard voor moeten boeten.
7 -7
Ozymandias
"De cruijff revolutie heeft alleen maar schade berokkend."

Ben je vergeten hoe slecht Ajax ervoor stond voor de Fluwele Revolutie? De revolutie heeft Ajax weer op de weg omhoog gezet en natuurlijk worden er nog fouten gemaakt maar ik heb meer vertrouwen in de huidige directie dan in alle andere directies die Ajax deze eeuw heeft gehad. Het transferbeleid wordt steeds beter (al zal Overmars natuurlijk nog regelmatig een miskoop doen maar noem mij één technisch directeur die dat niet doet) en met eerst Bosz en nu Ten Hag lijkt Overmars voor hoofdtrainers met een goed ontwikkelde visie te gaan. Iets wat ik persoonlijk zéér positief vind.
8 0
CruyffFootball
Ik weet niet waar jij de afgelopen 2 jaar geweest bent maar sinds Jonk eruit gegooid is, is het wat de visie Cruijff betreft al afgesloten.
Met Freek de Jonge die de doodzieke Cruijff voor lul mocht zetten op de ledenvergadering als symbolisch einde.
4 0
Ajax27
Lekker weer die onrust.... heeft uiteraard ook effect op de spelers. Net Oals de onrust nu op de verhalen rondom Nouri. Ik hoop dat het ons geen punten gaat kosten.
2 0
mickey2602
Zie hier veel reacties momenteel over Feyenoord dat we daar wel even van zullen winnen,etc, etc. Maar precies die 2 redenen van onrust hoop ik dat dat niet teveel effect gaat hebben op de spelers. Ze zeggen wel vaak dat ze van bestuurlijke zaken niks meekrijgen,zij trainen gewoon en doen hun werk. Maar dat betwijfel ik.
0 0
Michelinho
Ach, terwijl de Cruijff-revolutie gaande was stond de club in de fik en pakten we schaal vier keer op rij. Onrust hoort helaas bij Ajax.
3 -1
insectenverdelg
En dat is toch de kracht van de Boer geweest dat hij de selectie altijd buiten de onrustvheeft gehouden in die jaren. Maar deze zaken liggen wel dichter bij de selectie, op t ontslag van Jol destijds na dan.
1 -1
Joseph
Zo lang ze maar niet terug in dienst komen, vind ik alles best. Bergkamp wil ik alleen als voetballer herinneren, zijn rol daarna wil ik zo snel mogelijk vergeten.. Wat een schade heeft deze man onze club aangedaan.
4 -2
trainerdv
Goh, wat doet dit mij pijn....8 was ik; Met mijn toen nog levende vader. Eerste wedstrijd. Een volgepakt Olympisch stadion. Dennis scoorde tegen Feyenoord. Dan ben je gewoon voor altijd iemands held. En dan lees je nu deze kop... Tsjonge jonge, dat het zo ver is gekomen. Erg zonde dat het niet op een elegante manier kon. Hopelijk blijkt het voor Ajax het beste en is er ove een paar jaar, na een paar mooie prijzen, weer een verzoening. Zo gaat dat gelukkig wel vaak bij Ajax :)
4 0
koppendicht
Lol, wat zijn supporters ook gemeen. Bergkamp wordt afgemaakt alsof hij genocide heeft gepleegd. Beetje overdreven.
7 -4
Ajaxvooraltijd
Nee hoor hij word afgemaakt omdat hij smerige spelletjes heeft gespeeld met Cruijff, met Roy, met Ling, met Jonk en de hele zooi trainers die samen met Jonk vertrokken en het verneuken van de baan van Keizer. Allemaal mensen die schade hebben opgelopen door hem. Ik neem hem dat zeer kwalijk. In mijn ogen is dat geen Ajacied dan maar een egotripper.
11 -7
Web
Mooi dat jij weet, wat er presies aan de hand is. vd Sar geeft aan nog niets naar buiten te brengen.
Bergkamp is voor het ontslag van Keizer gaan liggen ???
Hoe komt het dan dat Jordy Cruijff het jammer vind dat hij weg is?
3 -5
BokkieBokstra
We weten totaal niet wat er speelt. Wel, tegen Bergkamp wordt al heel lang stemming gemaakt. Henk Spaan week in week uit, bij VI Iniste gaat men tekeer. Dat heeft enorme invloed op de opinie. Dat was tijdens de revolutie ook zo, mensen die geslacht werden op TV of in de krant. En het hoofd met een rood kruis ervoor op de voorpagina terugvonden. Ook, hier is papegaaienpraat troef.
3 0
Ajaxvooraltijd
Betalen en daarna met hun reet op de stoep zetten. Alleen Keizer bedanken voor bewezen diensten en hem een baan in de jeugd aanbieden als daar plek voor is. Keizer kan er niets aan doen dat zijn "vriend" Bergkamp zijn werkzaamheden bij Ajax hoogstpersoonlijk om zeep heeft geholpen (dat doet hij wel vaker). Soms denk ik wel eens: 'Je zou maar een vriend van Bergkamp zijn, dan moet je echt op je tellen passen want voor je het weet ben je je baan kwijt en loop je imagoschade op'. Bergkamp is houdt van eerlijkheid behalve als hij dat zelf moet zijn, is voor kritiek maar alleen als hij dat zelf mag hebben op anderen want als je dat op hem hebt ben je snel de Sjaak. Zogenaamd een echte Amsterdammer volgens sommigen, nou het is gewoon een achterbakse Gooische kakvlek geworden. Geef mij maar Witsche, die is tenminste makkelijk in de omgang, heeft tenminste een vlotte babbel en humor en begrijpt het spelletje ook prima maar doet niet zo achterbaks en uit de hoogte. Als ik aan het Amsterdamse gedeelte van Ajax uit die tijd denk, dan denk ik eerder aan Roy, de Witsches, Kluivert, Rijkaard ed, die zijn voor mij 10x meer Amsterdammer dan Dennis Bergkamp.
4 -5
BRAMHOUTEN
Wat een dom gelul van je. Jij mag dit vinden maar je slaat de plank volledig mis
0 -1
Tinus
Dat is een lang verhaal om slechts een onderbuikgevoel te ventileren. Waardoor denk je zo over bergkamp? Heb je voorbeelden? Je zal mij niet horen zeggen dat er geen reden was om hem te ontslaan, maar ik hoor veel mensen elkaar napraten en bergkamp veroordelen en uitschelden zonder dat ze weten wat er echt aan de hand was.
5 -1
Ajaxvooraltijd
Dat vind jij. Ik acht bewezen dat Bergkamp er meer dan eens achter zat. Cruijff gaf het voor zijn dood nog aan, Ling fileerde hem, Roy stapte op nadat er niets met zijn bevindingen bij Bayern werd gedaan, Jonk heeft genoeg verteld inclusief Jongkind en Keizer is er doorheen gedrukt door hem. Of wil je nu gaan beweren dat deze mensen allemaal liegen en dat het allemaal aan hen lag? Nee Dennis is gewoon een heethoofd en gaat dan smerige spelletjes spelen, en buiten dat heeft hij niets toegevoegd aan Ajax (alleen maar afgebroken).
4 -5
Ajax68
AFREKENEN,.....en WEG ermee, we hebben geld zat, zodat we weer snel RUST in de tent hebben.
5 -2
Finidi en Nwanko
Als kind van Ajax, multimiljonair en de wetenschap dat hij, Marc en Sar niet groter zijn dan de club ga ik er vanuit dat hij slechts een zeer geringe ontslagvergoeding (salaris tot einde seizoen?) vraagt. Of laat hij de club toch de dupe worden van de twist met zijn oud ploeggenoten....
0 0
Labrador
Die krijgt het druk zeg. Als hij ook nog Sparta moet trainen
2 0
Ajaxtrouw
Maar goed dat we een beetje gespaard hebben....
0 0
DonShining
Bergkamp.... zit toch in het aard van het beestje?
Is hij nou alsnog een individuele trainer?
1 -1
insectenverdelg
Die doet momenteel niets meer bij Ajax. Is alleen zn contract aan t uotonderhandelen.
0 0
insectenverdelg
Dat was al lang duidelijk. Anders was er allang vuile was naar buiten gekomen van be3gkamp keizer me spijkerman. Dat komt overigens nog wel hoor.
0 0
kaashaas
Wij suporters hebben onderhand wel eens recht om te weten wat er aan de hand is.
3 -1
niquedegraaff
Waar is dat op gebaseerd? Supporters hebben helemaal geen recht. Maar denk dat we wel blij mogen zijn dat deze enge kwal geen deel meer uit maakt van Ajax. Goede voetballer, maar als mens/persoon .. brrrr
3 -3
MisterAFCA
Supporters geen recht? De club bestaat verdomme dankzij de supporters! Zonder supporters gaat Ajax naar de klote namelijk. Wij supporters houden van Ajax, betalen grof geld aan Ajax en zien dat er een hoop gesodemieter is bij ons Ajax! Dan mogen wij supporters best eens duidelijkheid krijgen van ons Ajax!
2 -1
Tinus
En waar is enge kwal op gebaseerd? Was je erbij? Weet je wat er allemaal speelde? Bergkamp is geen prater misschien, maar dat maakt hem nog geen naar persoon. VdSar en overmars zijn nou ook niet bepaald communicatieve hoogvliegers. Ik kan me daarom goed voorstellen dat dit problemen op kan leveren. Maar ongetwijfeld zullen overmars en sar ook schuld hebben in dit verhaal. Voor onze club hoop ik dat dit snel is opgelost, want al dat gerommel leidt alleen maar af.
1 -3
grannig mokum1
Precies D,...
1 -1
suske
De waarheid is dat Keizer en Spijkerman zijn ontslagen. En alleen Bergkamp op non actief is gesteld. En dat de verslaggeving van Driessen rammelt aan alle kanten.
Analisten en journalisten vertellen of schrijven allemaal hun eigen waarheid zoals zij denken dat dat de waarheid is.
4 0
Ajacied33
Wist niet dat Ten Hag op 21 december ontslagen is..
0 0
RSM
Ten Hag?
0 0