Ten Hag: 'Hebben meer dan elf basisspelers'

JesseTH, 12-01-2018 om 19:03, 8356 views, AT5 | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Erik ten Hag vindt niet dat je bij een club als Ajax kan spreken van een vaste basiself. De nieuwe trainer ziet veel spelers van het niveau van een basisspeler en dus staat onder zijn leiding nog niets vast.

'Ik denk niet dat je bij Ajax kunt spreken van een basiself', spreekt Ten Hag in een gesprek met AT5. 'We hebben veel meer dan elf basisspelers. Dat zul je ook nodig hebben als je uiteindelijk succesvol wilt zijn. Zeker richting de eindfase streef je ernaar om vastigheden in je team te hebben. Je krijgt altijd te maken met schorsingen en blessures, dus dan zul je meer dan elf basisspelers moeten hebben.'

De trainer werkte nog niet met Daley Sinkgraven en dus vindt hij het lastig om over hem een oordeel te vellen. 'Sterker nog, hij is de enige speler waarmee ik nog geen kennis heb gemaakt. Maar ik ken zijn kwaliteiten en hij heeft dat vorig jaar uitstekend ingevuld.' Wie de coach als zijn centrale duo ziet, wil hij nog niet uitspreken.

Ten Hag is onder de indruk hoe Frenkie de Jong zijn rol invulde in de eerste seizoenshelft. 'Het gaat om een bepaalde dynamiek in het Ajax-spel van achter uit. Het is een optie, een hele goede zelfs. Het is goed dat het op het middenveld dringen geblazen is, want concurrentie heb je nodig. Het tekent ook de kwaliteit die voor handen is in de middenlinie.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AgeM
Lijkt inderdaad oude trainingsjack van Spijkerman wel !
Ons bint zunig!
Brede selectie is inderdaad nodig voor loodzware nederlandse competitie .
En vergeet vooral Europa niet ! O nee daar spelen we niet .
0 0
AlexIbarra
Deels door blessures, deels door een onevenwichtige selectie, deels door traininerswissels, deels door tegenvallende resultaten, zoeken we al twee jaar meer vastigheden in het team.
Daardoor lijkt een vaste basiself een soort doel op zich te zijn, zoiets als 'overwinteren in Europa' waar je ook niks aan hebt als je in de 16e finales vd EL meteen verliest.

Juist als iedereen ingespeeld is en weet wat ie aan elkaar heeft, kun je mensen rust geven of in bepaalde wedstrijden spelers vervangen door jongens met iets andere kwaliteiten.
Een kopsterke spits of juist een snelle aanvaller, een cvm met duelkracht of juist met meer overzicht, diepgaande back vs mandekker, enz.

Wij moesten vaak al blij zijn als we één linksback en een rechtsbuiten op het formulier hadden staan. Dat lijkt voor even voorbij en nu kunnen we vooruit denken.
Als de huidige blessuregolf voorbij is hebben we een brede selectie, hopelijk worden we rond het wk niet helemaal leeggekocht. En kunnen we volgend seizoen 55 wedstrijden spelen met alleen maar topfitte, goede spelers die scherp zijn en concurrentie voelen.
0 0
Woodenshoe
Dat mag nie he Erik!
0 0
Champy
Haha jawel, daar is Labyad
1 0
Redrum
Dat Ajax-shirt staat je goed pik
2 0
Panama
Lijkt wel die van Spijkerman maar met andere initialen
2 0