[Update III] Ajax wil Witschge voltijd in staf

JipVR, 22-01-2018 om 20:35, 72115 views, Ten Hag, AT5, Algemeen Dagblad | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Richard Witschge gaat mee met Ajax 1 naar Portugal. De voormalig voetballer werkt doorgaans in de jeugd, maar completeert de staf van Erik ten Hag maandag. Dan reist de A-selectie af naar de Algarve voor een vijfdaags trainingskamp.

De nieuwe oefenmeester van Ajax sprak met FOX Sports over de invulling van zijn staf. Aron Winter blijft, in tegenstelling tot de ontslagen Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp, in de staf actief en wordt geflankeerd door Alfred Schreuder. Laatstgenoemde kwam over van 1899 Hoffenheim. Björn Rekelhof en Carlo L'Ami blijven ook aan boord, al zoekt Ajax een vervanger voor de keeperstrainer. 

Een verrassende toevoeging aan de staf is Witschge. 'Gister hebben we gevraagd of Richard mee wilde (naar Portugal, red)', vertelde Ten Hag. 'Hij zal de staf completeren.' In Portugal moet Ten Hag dealen met de situatie-Nouri, die weer is gaan opwaaien in de media. 'We zullen ons inleven en natuurlijk hebben wij zaken vanaf het verleden meegekregen', sprak hij.

Update - 10.40 uur (13 januari 2018)
Ajax-trainer Erik ten Hag sluit niet uit dat Richard Witschge nog langer verbonden blijft aan het eerste elftal. De individueel jeugdtrainer is vanwege de grote spelersgroep (28 spelers) mee naar het trainingskamp in Portugal, maar mogelijk blijft hij nu permanent in de technische staf. 'In eerste instantie is het voor het moment, maar het zou kunnen dat hij langer blijft', vertelt Ten Hag in gesprek met AT5. 'Wij namen veel spelers mee naar Portugal, drie trainers vond ik te weinig. Ik vond het belangrijk iemand vanuit de jeugd mee te nemen, die de jonge spelers goed kent. Richard vult dat uitstekend in, hij kan de jonge talenten goed trainen.'

Update II - 10.10 uur (17 januari 2018)
Ajax gaat na de Klassieker beslissen of Richard Witschge permanent op de bank zal blijven zitten als assistent-trainer. Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdagochtend. Witschge is sinds de aanstelling van Ten Hag opgenomen in de technische staf van Ajax 1.

Update III - 20.41 uur (22 januari 2018)
Ajax heeft zoals beloofd na de Klassieker een besluit genomen omtrent de rol van Richard Witschge. De Amsterdammers willen hem 'op vaste basis toevoegen aan de technische staf', zo meldt Voetbal InternationalZodoende wordt hem een fulltime contract aangeboden.

Erik ten Hag gaf eerder aan een extra assistent te willen en met het aanbieden van een fulltime contract aan Witschge, krijgt de coach van Ajax die dus ook. Tijdens de wedstrijden van Ajax 1 zal Witschge op de tribune plaatsnemen. Aron Winter en Alfred Schreuder zitten tijdens wedstrijden naast Ten Hag op de reservebank. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hammerzeit
Een goed besluit!

Doe trouwens Arontje maar naar de tribune en Witschge naast Ten Hag & Schreuder op de bank.
1 -3
Ozymandias
Ik vind dit altijd zulke rare opmerkingen. Wij hebben geen idee wat de kwaliteiten van Winter en Witschge zijn en hoe kom je dan bij zo'n opmerking?
5 0
Ajaxtrouw
Het mag allemaal wat kosten. Ajax was wel erg zuinig maar nu... Forse aankopen, nog afrekenen met 3 ex stafleden en een waarschijnlijke claim ivm Nouri....
0 -6
TheRiviera
Forse aankopen? je realiseert je eigen dat de club meer dan genoeg geld heeft om te spenderen. Geloof mij nou maar van deze aankopen , contracten aan assistent trainers etc etc is echt niet zo financieel een last dat de club ineens over hun schouders moet gaan kijken.
0 0
Ozymandias
Zelfs als die "waarschijnlijke claim ivm Nouri" daadwerkelijk zal komen zal het Ajax waarschijnlijk geen cent kosten aangezien bedrijven hier normaliter verzekerd voor zijn.
0 0
Ajaxtrouw
Nooit voor nalatigheid....dat moet natuurlijk nog aangetoond worden maar dat gaan die letselschade advocaten zeker proberen. Ik ken deze wereld, dit kan nog heel vervelend worden.
0 0
UltimateKaos
Wat is dit voor rare opmerking???
Wat heeft de eventuele "claim ivm Nouri" met de andere twee dingen te maken?
3 0
Ajaxtrouw
Gaat allemaal over de centen
0 0
CruyffFootball
Ik ben trouwens benieuwd wat de inbreng van Aron Winter eigenlijk is.
1 0
Jayq
Wat is volgens jou de inbreng van Witschge?
0 0
JesusZoonVanGod
Even binnen koppen. Pionnen neerzetten op de training, ballen oppompen, de waterzak en bidons vullen, hesjes uitdelen etc.
5 0
ST
Ik zit erover na te denken om mijn afbeelding van de juichende Kluivert sr. met de CL beker in te ruilen voor Marc Netto, maar weet het niet zeker. Wat vinden jullie?
1 -2
DavidFerr
Het is nu toch Marc Tovermars.

Gewoon doen, nieuwe tijden.
12 -1
3sterren
Lekkere woordspeling en bovendien ook nog eens van toepassing ...
0 0
Bensco
Ik vind dit een hele verbetering ten opzichte van Bergkamp. Ze lijken Witschge vooral als nieuwe verbindingsman te willen inzetten om de jeugd beter door te laten stromen. Bergkamp had naast zijn taak als cultuurbewaker ook de officiële taak om als verbindingsman te functioneren. De lange lijst aan mislukte talenten was iets wat mij al langere tijd dwars zat en aantoonde dat Dennis zijn werk niet goed deed. Ik hoop dat Richard het beter gaat doen en veel talenten klaar weet te stomen voor Ajax.
3 -1
michaellaudrup
Leg hem vast voor een periode en beslis dan of hij wat toevoegd en of hij goed in de groep ligt.
0 -2
Freddy Al
Is een prima aanvulling , snapt precies hoe er in Amsterdam gedacht wordt en heeft een behoorlijke ervaring als speler ook internationaal.
Een echte Ajacied,brug naar de jeugdopleiding ,spreekt ook Spaans en kan heel goed een bal hoog houden,wat wil je nog meer.
3 0
FrankRijkaard4
Witschge voegt wat branie toe en heeft haar.
6 0
ST
Dat laatste is wel belangrijk inderdaad.
0 0
Ozymandias
Ik begrijp dat Overmars voor een echte Ajacied wil gaan maar ik had graag gezien dat Moniz of Meulensteen er als veldtrainer en individueel begeleider bij was gekomen. Dat zijn mannen met veel ervaring in de technische ontwikkeling van spelers. In het verleden heeft onder andere Aissati (waar Moniz in de jeugdopleiding van PSV mee heeft gewerkt) zeer positief gesproken over de trainingen van Moniz en Ronaldo (waar Meulensteen bij United mee heeft gewerkt) heeft is het verleden gezegd dat Meulensteen een belangrijke persoon in zijn ontwikkeling is geweest.
0 -1
ST
Je hebt verschillende types in je staf nodig. Een type als Witschge is goed voor de sfeer en de Ajax cultuur. Denk aan Van der Lem bij Van Gaal. Met Ten Hag en Schreuder hebben we wel genoeg technische kennis.
0 0
Champy
Elke speler heeft zo'n trainer gehad die belangrijk is geweest voor zijn ontwikkeling, ook de mindere trainers hebben dat soort spelers.

Nogmaals zoals vele van mijn reacties op die twee namen. Die mannen ambieren totaal geen rol als assistent. Die willen hoofdtrainer/ hoofd opleidingen of 1ste assistent worden bij clubs in de topcompetities en zijn continu druk bezig om ontslagen te worden, terwijl ze eigenlijk oneerbiedig gezegd slechts techniektrainers zijn.
0 0
AjaxAruba
Hou hem op de bank haal l ami eraf beter voor een ieder.
0 -1
ram
Ik denk dat hij met zijn humor en 'jeugdigheid' wel een toegevoegde waarde is. Lijkt me prettig in de omgang.

Oordelen over zijn trainingscapaciteiten is lastiger.. Maar daar kan hij ook vast wat betekenen.

Misschien zou het wel goed zijn er ook een meer ervaren assistent bij te hebben? Ik dacht ook aan Meulensteen, dat schijnt echt een geweldige veldtrainer te zijn.
4 0
Champy
Dus 2 "oudere" assistenten en Richard Witschge?
0 0
ram
Weet niet. Ligt eraan. In principe is 2 in totaal voldoende, denk ik. En Winter en Schreuder zijn er natuurlijk ook nog dus met Witsche erbij zit je al op 3 assistenten. Ik heb geen idee hoe Winter is, om eerlijk te zijn.

Maar als Witsche blijft, zal er echt niets meer bijkomen. Misschien niet erg. Misschien mis je dan iets; om eerlijk te zijn weet ik het niet.
0 0
dirkreus
Meulensteen is inderdaad een geweldige veldtrainer met veel ervaring!!
0 0
Champy
Die man is vooral ervaren in het "in recordtempo ontslagen worden", en teert nu op z'n naam van bij United om carriere te maken. Alleen lukt hem dat nergens.

Misschien dat die wel een goede techniektrainer is...
1 0
geDaante
Witschge zou nogmaals die verbindingsman kunnen worden tussen jeugd en het eerste. Is iemand die de jeugd kent en daar graag actief is, en iemand die niet per se op de voorgrond wil treden en die niet een enorm ego heeft, of ambities om hogerop te komen. Die kan je dus voor de lange termijn in die rol gebruiken.
3 0
Champy
Niet op de voorgrond, geen enorm ego of ambities om hogerop te komen???

Ik heb geen idee of Witschge aan deze observaties van je voldoet, want hij heeft geen interviews of dergelijke afgelegd. En ik snap ook niet waarom deze eigenschappen dan goed zijn voor iemand in die rol voor de lange termijn.

Elke voetbaldier zou na enkele weken/maanden in de opleiding ook die rol kunnen opnemen om maar iets te zeggen.
0 0
vdvaart23
Lijkt me iig gewoon een hele joviale vent. Dat is ook belangrijk in een groep. Die heb je niet zoveel bij Ajax normaal gesproken. Hou m er lekker bij.
3 0
CruyffFootball
Witschge>Winter
1 0
vdvaart23
Zou kunnen maar feen idee. Waarom denk je dat?
1 0
geDaante
Winter snapt het spelletje in ieder geval niet, tactisch heel matig, en qua visie standaard verouderd KNVB.

Al zal diegene meer uitvoerend zijn en doen wat Ten Hag wil, dus in die zin is de persoonlijkheid en coachende kwaliteiten belangrijker. Winter lijkt me heel rustig en prettig, Witschge inderdaad meer joviaal en ook prettig ;).

Winter heeft in principe weinig bij Ajax te zoeken, qua visie, al kan hij bij Ajax wel dingen opsteken en overtuigd raken van een andere, beter visie.
2 0
RedFeather
Ja..
Bij exp Robinson zag je uit welk hout hij gesneden is
Dat is leuk voor de sfeer en herkenbaarheid club
Maar lijkt me geen geschikte jongen voor deze taak
4 -1
ajaxinho
We hebben veel middenvelders van dezelfde type die Witschge was.

Hij kan ze dus veel bijleren.
4 -4
Matts
Denk dat het een goede zet is, met name om de reden die jij noemt.

Daarnaast vind ik het altijd een grappige gast, dus ik denk dat het sowieso bijdraagt aan een goede sfeer in de groep.
2 -2
Genant
Is goed voor de uitstraling van Ajax naar de supporters toe als Richard erbij blijft. Met een tukker, een barnevelder en een Schiedamse keeperstrainer is er denk ik wel plaats voor een branievolle ex-speler.
4 -1
trainerdv
Tsja, 'op de bank' als assistent bij wedstrijden is misschien wel het minst belangrijk. Invlloed heb je daar niet echt. Als het een goede veldtrainer is voor de senioren, dan moet hij er bijblijven.
1 0
RichardWitschge8
Let op Cootje, Witschge komt er aan Witschge komt er aan Witschge komt er aan..... legendarisch :-)
0 0
Van Reenen
En over 2 1/2 jaar ook nog misschien John van 't Schip.
3 0
Ajacied33
Witsche lijkt me sowieso beter als Winter. Al was het alleen maar voor een beetje humor
5 -1
altijdwelwat
Wat maken ze het allemaal spannend en ingewikkeld , het is toch gewoon ja of nee ? En dat weet je dan nu toch ook wel ? Of verstoord dat het hele process rondom de klassieker ... zucht
1 0
Ozymandias
Misschien willen Overmars en Ten Hag eerst even aankijken hoe de chemie tussen Ten Hag, Schreuder, Winter en Witschge is en of Witschge daadwerkelijk iets toevoegt of dat er een ander type nodig is om Ten Hag, Schreuder en Winter te complementeren*.
2 0
trodat4030
Complementeren, nu staat er iets anders.. ;)
3 0
Ozymandias
Haha, woeps, bedankt. Mijn Nederlands wordt steeds slechter namate ik langer in het buitenland woon. Ik schrijf dan ook alleen in het Nederlands hier op AS. Voor de rest is Engels al vele jaren mijn eerste taal.
2 0
Keffie L
Wat is trouwens jouw favoriete Engelse club?
0 0
chrisjuhhh
welk land woon je dan ?
1 0
trodat4030
Hij woont in Engeland.
0 0
DannTheDon020
Denk dat ze hem als vervanging van Winter willen
3 0
DannTheDon020
Winter laten oprotten dan en Witschge erbij
4 -6
Michelinho
Waarom nou "oprotten"? Heeft die vijandigheid ook een reden?
11 -1
DannTheDon020
Omdat die man er nooit wat van heeft gebakken
3 -8
Ruff Rhythim
Winter heeft anders een prima bijdrage geleverd aan Oranje O19 en Ajax A1. Dus om nou te zeggen dat hij er nooit iets van heeft gebakken vind ik wel aardig kort door de bocht. .
Vind hem ondanks dat hij ook verdomd weinig van zich laat horen van al die assistenten onder Keizer nog degene met de meeste inhoud.
Maar mocht Winter vervangen worden door Witschge dan heb ik daar ook geen bezwaar tegen hoor.
3 -3
Michelinho
Bedankt, had het niet beter kunnen verwoorden :)
1 -1
geniusodd
Off-topic: Wordt er zondag, uit respect, ook geklapt voor de zieke Van Hanegem?
16 0
Ruff Rhythim
Hij had rugnummer 10, dus 10e minuut ofzo zou ik dan doen...
4 0
Gerard36
sta ik achter als er geklapt wordt in de 10e minuut, in de kuip reageerden ze ook heel positief op appie
0 0
Redrum
Lijkt me dat we hem best een hart onder de riem kunnen steken zondag ja.
9 0
Mart42
Weet ik niet maar wens hem wel sterkte toe en dat hij snel weer beter is. Het blijft een klote ziekte kanker en hoop dat het medicijn er snel voor gevonden is.
5 0
martin1234
Prostaatkanker heeft overigens een betere overlevingskans dan longkanker.
0 -1
AFC34
Mag toch hopen van wel, weet niet hoe oud de beste man is maar ik zou in de minuut van zijn leeftijd gaan klappen denk ik. Ik weet hoe fijn ik het vond dat andere clubs zulke mooie gebaren maakten voor cruijff, al gaat dat niet om mij natuurlijk.
6 0
grensjager
Hij is 95.Geintje natuurlijk
Prima initiatief
4 0
NouridolbergNeres34
Zou heel goed zijn om Witschge erbij te halen. Brengt ook wel sfeer in de groep denk ik.
1 0
Ozymandias
Waarom denk je dat Witschge sfeer in de groep brengt? Wat voor een soort persoonlijkheid heeft hij als trainer?
0 -1
Ruff Rhythim
Waarom denk je dat hij erbij is gehaald? Schijnbaar ziet Ajax er wat in.
1 0
Lazell
Staat in de tekst, omdat hij de jeugd kent. Ten Hag kent de jeugd niet en dus gaat hij mee. Verstandige keuze van Ten Hag.
0 0
BGB
Beetje Amsterdamse bravoure kan absoluut geen kwaad binnen zo’n selectie
2 0
BrandjeXL
Precies mijn idee. De laatste jaren zaten er louter van die dooie lullen bij de staf en een beetje humor erbij kan geen kwaad lijkt mij. Plus dat hij met zijn ervaring ook wat toe te voegen heeft
2 0
SjakieWolfs
Slimme zet want hij spreekt ook Spaans en kan dus goed communiceren mat de Spaanstalige spelers in de selectie. De staf van Keizer en Bosz bestond ook uit 4 veldtrainers en een keeperstrainer.
1 0
noahdepoah
Beter voor Richard ook. Blijft ie een beetje weg van de pokertafel.
0 -1
FissaDeGekste
Witschge is een mooie gozer en wb techniek was hij een fantastische voetballer. Als voorbeeld/trainer voor de jonkies zie ik een stuk meer in hem dan in Winter bijvoorbeeld. Veel meer het type trainer wat respect afdwingt door gewoon een betere voetballer te zijn dan die gastjes.
2 0
EenAjacied
Lijkt me een zeer goede en logische keuze!
0 0
Bil
Ten Hag is goed bezig!!
0 0
Ajaxvooraltijd
Leuk 100 keer liever Witsche dan Bergkamp de halve kakker.
2 0
Ruff Rhythim
Dit zou mij een zeer goede zaak lijken
0 0
Mart42
Witschge net voor de wedstrijd tegen de kakkerlakken een bal geven en laten zien aan de spelers wat hij ooit deed tegen dat ongedierte. De sfeer is meteen top in de Arena.
5 0
insectenverdelg
De jongens hebben nog war meer hooghoudles nodig dus. Met de klassieker in aantocht kan dat geen kwaad lijkt me. :)
0 0
Ozymandias
Witschge lijkt me een goede (tijdelijke) vervanger voor Bergkamp als techniek trainer voor de spelers van het eerste, Jong Ajax en de bovenbouw van de jeugdopleiding. Ik zou hem de leiding geven over een team van linietrainers, performance coaches en (misschien ook) een mental coach. Dit team moet zich dan puur en alleen richten op de individuele ontwikkeling van de grootste talenten door middel van zowel grote groeptrainingen (met de grootste talenten van 16 jaar en ouder die één keer per week samentrainen) als trainingen in kleine groepjes en individuele trainingen. Witschge wordt dan dus de nieuwe brug tussen de bovenbouw van de jeugdopleiding, via Jong Ajax naar het eerste. Persoon zou ik graag zien dat hij na dit seizoen dan wordt vervangen door Meulensteen of Moniz.
2 -5
Kikke
Waarom alleen de grootste talenten? Ik zou iedereen individuele training geven, in de zin van zwakke punten verbeteren, goede punten aanscherpen. Uiteindelijk ben je zo sterk als je zwakste schakel, dus iedereen moet alle basistechnieken goed kunnen.
1 0
Champy
De kunst voor Ajax is om de volgende lichting trainers te vinden en te behouden.

Meulensteen en Moniz hebben nu duidelijk andere ambities, namelijk hoofdtrainer zijn. Als je ze al kan binnen hengelen, zijn ze weer zo weg als je kijkt naar hun CV. Ze blijven nooit lang op 1 plek. Ze zijn opportunisten, geen ideale opleiders op het moment.

Ik ben trouwens benieuwd naar Pepijn Lijnders, nooit eerder van gehoord, maar wat een interessante CV heeft die. Zo zul je ook moeten kijken naar andere ambitieuze jonge trainers. We hadden er eentje met Weijs die nu een eigen elftal in de bovenbouw had moeten trainen.
3 0
talent020
zou het toejuichen als hij de plek van Winter inneemt! Witschge als trainer beoordelen is lastig maar alleen al in de omgang met spelers lijkt hij me al geschikter dan Winter, met name in het benaderen en coachen van jonge spelers zie ik in Witschge een goede kandidaat.
2 -1
AjaxRobEnschede
Richard kan spaans toch? Een belangrijke voertaal tegenwoordig bij ons
5 0
SnakeDoc
Richard Witschge, prima keus.
3 0
Roesie46
Nu justin nog vastleggen tot 2022 en in een paar jaartjes naar de top!!!! Welkom Witsche, komt wel goed met jou en die gasten. Ik zeg knallen de komende jaren. WOOp WOOP.
0 0
Heiko
Begrijp ik het nou goed dat Witche er alleen voor het trainingskamp in Portugal wordt bijgehaald?
1 0
RaynoFischer
Is me ook niet helemaal duidelijk, misschien wordt dat nog bekeken?
Want hij zit normaalgesproken bij 019
0 0
Red Devil
Hij kan ze meteen even leren hoe je een balletje hoog moeten houden tegen 010.
Top dat hij meegaat met zijn ervaring.
4 0
PeterVKV
Slimme zet. Witschge brengt alleen al de Amsterdamse humor net als van der Lem onder van Gaal. Want zowel ten Hag als van Gaal zijn natuurlijk geen lachebekkies. Toch is lachen belangrijk. De sombere bank is verleden tijd.
3 -1
Robinjo1988
Gewoon lekker erbij houden. HELD.
3 0
ST
Lijkt me een prima vent. Heeft in ieder geval een lekkere dochter. Denk dat Overmars Witschge heeft getipt en gevraagd.
0 -10
johnd
Prima beslissing lijkt me. Laat hem nog ff hooghouden bij de klassieker!
6 0
Labrador
Let op Co'tje Witsche komt er in :)
3 0
afcklaasf
goed om.te zien dat wöber weer sprintjes kan trekken
2 0
NouridolbergNeres34
Zeer goeie keuze om Witschge erbij te halen dit trainingskamp.
2 0
MankeNelis
Wel toepasselijk vlak voor de klassieker. Om juist deze man, die feyenooit vernederde in de JC Arena door de bal in de loop 10 x hoog te houden, aan te stellen. Een van de mooiste voetbalmomenten ooit.

Blijft genieten ook hoe die bal bij Witschge komt. Spelen met de rivaal:
https://youtu.be/SB4C9Ptf_AE
6 0
Roesie46
Volgens mij kreeg hij er toen voor op zijn kloten, maar ik vond het prachtig. Laat maar lekker die branie terug komen op het veld.
1 0
MankeNelis
Klopt, maar was toch een geweldige actie.
0 0
hallo1
Als L'Ami ook maar snel weggaat.

Ik erger me al jaren aan die man. Dat overdreven geschreeuw en op de voorgrond aanwezig willen zijn. Bah. Witschge lijkt me een prima keuze. Dat is een leuke man met humor en dat doet het vaak goed in een voetbalgroep. Daarbij een echte clubman. Ben ook benieuwd of Winter ook daadwerkelijk bij de definitieve staf blijft of toch vertrekt. En Rekelhof, dat was ook een van de boosdoeners onder Bosz...
5 -1
Ajax4ever86
Sluit me helemaal aan. Snap ook werkelijk niet dat zijn gedrag zo lang getolereerd werd binnen Ajax. Je bent een keeperstrainer man, maar gedraagt je als een veredelde hoofdtrainer. En dan nog een heel aanstellerige ook. Ook al blijft hij in de staf. Haal deze man heel snel van de bank af.
Heb nog nooit zoiets in mn leven bij een club gezien. Een keeperstrainer op de bank, die zich werkelijk met alles bemoeide. Van coachen tot zich als een werkelijke idioot gedragen bij scheidsrechter beslissingen. Totaal Ajax onwaardig.
Het is echt geen slechte keeperstrainer, maar laat m ook goed beseffen dat hij dat is en niks meer, niks minder.
2 -1
Roesie46
Haal Jeroen Verhoef als keeperstrainer!!! Die past wel bij die staf, humor is ook belangrijk. Daarnaast was hij een echte aanjager bij de trainingen en kent ten Hag hem ook goed. Opleiden die man. HOPPA.
0 -3
3*stars*3
Vooral tijdens periode Frank, was hij actief aanwezig.
Maar de keepers hebben onder hem toch wel stappen gemaakt.
Hij zit er 10 jaar en onder hem hebben; Steek, Vermeer, Cil en Onana, toch wel stappen gemaakt.

Lijkt mij trouwens beter om in de zomer dan afscheid te nemen van L'Ami en hem gewoon seizoen laten afmaken.
2 -1
hallo1
Ik vind het moeilijk in te schatten of L'Ami deze keepers echt beter heeft gemaakt. Waarschijnlijk is het een alleraardigste keeperstrainer anders had hij niet zo lang bij Ajax gezeten. Hij gaat echter al jaren zijn boekje te buiten met overdreven aanstellerij langs de lijn, dat hoort niet bij Ajax, zeker niet als je een keeperstrainer bent.
3 0
3*stars*3
Steek maakte vanaf 09/10 echt reuzenstappen.
Kan mij bijv nog heel goed CL kwalificatiepot tegen Kiev herinneren.
Zat toen in het stadion maar later zag je op TV pas hoe belangrijk hij in die pot was.
Hij maakte echt een stormachtige ontwikkeling door en speelde een prima WK 2010.

Vermeer werd 1e keep en later zelfs 1e keep van oranje, Cil idem en ook Onana heeft echt stappen gemaakt.

Snap jouw punt wel over L'Ami als druk persoon maar als keeperstrainer heeft hij imo wel prima werk geleverd.
1 0
GvanderK
Van der Sar hoort gewoon op de bank als keeperstrainer te zitten. En dan kan hij zijn huidige functie overdragen aan een betere algemeen directeur.
5 -1
hallo1
Ja maar dat gaat niet gebeuren natuurlijk. Ik vind Van der Sar, in tegenstelling tot Overmars, ook ongeschikt voor een rol in de directie. Hij heeft dat eigenlijk al aangetoond door eerst achter Bergkamp te gaan staan en na 4 maanden te switchen en achter Overmars te gaan staan. Ik ben blij dat hij geswitcht is maar het getuigt niet echt van kundig besturen.
5 -2
chrisjuhhh
Je was er niet bij dus speculeer je net als alle andere media en een zekere PdV .
Nu praat ik het niet schoon , maar dat geroep hier over andere mensen terwijl er niemand bij was of is .
1 -1
hallo1
Dat is een totaal andere situatie. Inzake conflict Bergkamp maakten verschillende betrouwbare media als het om Ajax gaat bekend dat Van der Sar geswitcht is. Inzake Nouri heeft NRC ergens een bron gevonden die een uitspraak heeft gedaan terwijl dit door andere tegengesproken wordt. Dat is wel even wat anders.
1 0
chrisjuhhh
Een bron vind je niet een bron word je aangereikt !

Als iemand switch en zijn fout toegeeft intern , dan is dat toch prima ?
Hij hoef niet voor de supporters dit toe te geven toch ?

Wat betreft kundigheid is er een spreuk voor namelijk "Je ben nooit te oud om te leren " en "wie geen fouten maakt is perfect , maar laat nou niemand perfect zijn " , verder doet hij gewoon goede zaken voor Ajax en is hij wel degelijk belangrijk internationaal gezien , maar ik zeg het vaker op een forum word veel gereageerd met onderbuik gevoel en kijken niet verder dan de muren om zich heen .
0 0
DannTheDon020
Ten Hag wilt Winter wss ook weg hebben en Witschge in zijn plaats?
2 -1
geDaante
Of Witschge als nieuwe verbindingsman tussen het eerste en de jeugd, dus als vervanger van Bergkamp?
14 0
NouridolbergNeres34
Zou een prima keuze zijn, man van de club.
1 0
Champy
wrs om hem bij te praten van de jeugdspelers. Lijkt me wel leuk zo'n jeugdtrainer die de jongere jongens kent.
1 0
Johnnie
Alleen voor Portugal?
0 0
Champy
zo lijkt het voorlopig.
0 0
3*stars*3
Prima gehandeld van Ten Hag.
Een Amsterdammer en een clubman als Witschge erbij.
Lijkt mij (net als Krüzen) zo'n type die 1 of the guys kan zijn en af en toe een dolletje en ontspanning moet kunnen.

Die Winter lijkt mij zo'n droogkloot...
4 0
trodat4030
En Winter heeft een aantal van die jongens als jeugdspeler onder z'n hoede gehad als hoofdtrainer van oranje u19 en Ajax u19, dan kun je nu niet opeens 'one of the guys' meer zijn. Richard is al jaren als techniek/assistent trainer in die rol actief, die moet dat in kunnen vullen idd. En op het trainingsveld kan hij de rol van Bergkamp als techniek trainer overnemen.
2 0
3*stars*3
Yup i know en daarom is het goed dat zo'n type erbij zit en kwam ik ook met vergelijking met Krüzen.
Zulke types worden vaak onderschat.
Daarom begreep ik bijv ook wel keus voor Gullit als assistent bij oranje.
0 0
FlyingDutchMan
Richard kan je er echt wel bij hebben, goede keuze! Geweldige vent met schitterende carrière.
2 0
CruyffFootball
Dat Winter ooit is aangesteld is gewoon hilarisch.
Die man heeft op de Toekomst nog nooit laten zien iets van het voetbal te snappen waar Ajax voor hoort te staan.
6 0
FlyingDutchMan
Inderdaad, heeft bij zijn vorige clubs als trainer en Ajax onder 19 aangetoond dat hij helemaal niet van het Ajax spelletje is, iets te lang als voetballer in Italië blijven hangen..
5 0
MosesD
Geheel eens. Winter heb ik paar keer over voetbal horen praten.... Echt tenenkrommend en hilarisch tegelijk. Onbegrijpelijk wat die man daar überhaupt doet. Witsche lijkt me vooral goed als individuele 'people manager'. Amsterdamse branie en humor, dat kan nooit kwaad.
3 0
insectenverdelg
Mooi nieuws. Ff op hooghouden oefenen dus:)
4 0
Bil
Tot nu toe maakt Ten Hag goede keuzes.
5 0