Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Schreuder vindt winnen het állerbelangrijkste

SJvanveen, 07-01-2018 om 09:42, 17852 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Alfred Schreuder, de nieuwe assistent-coach van Erik ten Hag bij Ajax, vindt winnen het állerbelangrijkste. De ex-trainer van FC Twente heeft in de kerstvakantie wedstrijden van Ajax bekeken en zag goede dingen. 

'Als je bij Ajax speelt, is het heel belangrijk dat je voor het kampioenschap gaat', begon Schreuder bij de NOS. 'We zijn nog in de race en daar gaan we voor. Ik heb in de kerstvakantie de laatste wedstrijden van Ajax gezien. Wat we gaan veranderen, is aan Erik. Dat moet hij met de groep bespreken en daar heb ik mijn rol in', stelde de voormalig speler van Feyenoord.

'Ajax is een ongelooflijk grote club. Natuurlijk wil je attractief voetbal, maar uiteindelijk gaat het om winnen', vervolgde Schreuder, die zin heeft in werken bij Ajax. 'Ik zie het als een prachtige uitdaging om het maximale uit het team te halen. Voor mij is het een enorm grote kans. Ajax is ontzettend groot in Europa, overal.' 

Schreuder is de opvolger van Hennie Spijkerman bij Ajax. De trainer komt over van 1899 Hoffenheim en tekent, net als Ten Hag een tweeënhalfjarig contract in Amsterdam. Marcel Keizer werd vlak voor de Kerst ontslagen door Ajax. Onder het bewind van twee nieuwe trainers gaan de Amsterdammers op zoek naar het eerste kampioenschap na drie seizoenen. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Dit soort koppen/opmerkingen kunnen alleen maar in het Nederlands voetbal hè.. Verder zie je het in niet één andere sport. Of in voetbal in andere landen.

Maar goed.. ergens ook wel mooi dat wij het ook belangrijk vinden om het publiek te vermaken.
0 0
jariafca020
Off: Ik zie nu het eerste interview met Ten Hag als Ajax trainer en die man moet snel even leren lullen. Klinkt nergens naar dit.
0 -3
ST
Ajax wordt met twee vingers in de neus kampioen.
1 -1
Panama
“Is de opvolger van Spijkerman” ik moet nog steeds af en toe even in mn oven wrijven.
3 0
Michelinho
Dan hoop ik voor jou dat je oven uit staat ;)
0 0
klompv
Gaat Younes wel mee naar Portugal?
1 -1
Gerbrand
Het belangrijkste blijft winnen Goeie uitspraak Schreuder!
3 -1
3*stars*3
Tuurlijk maar toch heb ik en met mij, vele Ajacieden toch een goed gevoel overgehouden aan vorig seizoen en vooral 2e seizoenshelft.

Als je mij vraagt, 2e worden en EL finale halen met spel van vorig seizoen of een titel zoals in 13/14 (Siggy op de linkerflank/Lasse rechts), doe mij dan maar seizoen als vorig jaar en zonder prijs.

Winnen is belangrijk maar voor mij ook manier waarop en daarom ben ik Ajacied geworden en het is natuurlijk met de paplepel ingegoten ;-)
3 0
mickey2602
Van dat goede gevoel vorig seizoen klopt,dat had ik ook. Maar momenteel draait het voor ons alleen nog om de competitie en daarin moet alles gewonnen worden en dan hopen op puntverlies van PSV.
Ik zal Erik er niet op afrekenen als hij dit seizoen geen kampioen wordt maar er moet in ieder geval de focus blijven op behouden van plek 2 en als het meezit plek 1.
En volgend seizoen gaat hopelijk dan mooi spel in combinatie met punten opleveren.
0 0
Gerbrand
Natuurlijk ben ik het met je eens maar ik leg liever de nadruk op het winnen dan blijft de winnaarsmentaliteit het best overeind! Psygologisch is het niet goed als je je bij voorbaat neerlegt bij het gegeven dat mooi spel het belangrijkste is !
0 0
3*stars*3
Uiteraard en dat ben ik met jou eens maar Ajax is en blijft een speciale club.
Als je nou kut speelt en wint van Fey/PSV is er zelfs gemor maar dat kan je nog door de vingers zien.
Maar rest van Eredivisie potjes moeten de jongens gewoon meeste teams oprollen en met klinkende cijfers van het veld stappen.

Daarom kwam ik ook met vergelijking van 2013/14 want dat was puur resultaatvoetbal en had niets te maken met entertainment.
Juist vorig seizoen zagen we entertainment.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Prima teksten, vaak als ik zoiets lees ben ik altijd bang dat ze ook gaan spelen naar t einddoel winnen en daarmee t romantische ideologische mooie voetbal onderschikt vinden. Maar bij zowel Ten Hag als Schreuder denk ik dat zei goed voetbal zien als de sleutel en simpelweg iets minder roekeloos zijn als je 1 goal voorstaat met nog 10 min te spelen.

Hierin was Bosz misschien te romantisch, bij Bosz leek het alleen om mooi voetbal te draaien. Overigens geen kritiek, ik vond Bosz geweldig en had hem graag gezien nu! Ik ben in elk geval content met de nieuwe daadkrachtige koers die is ingezet. Talenten aanvullen met gerichte aankopen en niet de twijfelgevalletjes van 2/3.
7 -1
geronimo
Attractief voetbal is mooi om te zien maar niet winnen is kloten
3 -1
DavidFerr
Hij zegt toch niets raars hier.

Hij wil attractief voetbal maar dat het belangrijkste winnen is. Iemand als Guardiola wil dat toch ook. Guardiola wint juist door zijn aanvallende strategie.

Met aanvallend voetbal en het domineren van wedstrijden win je ook de meeste wedstrijden. Mits de verdediging ook solide is.

Aangezien wij imo de beste selectie van Nederland hebben verwacht ik dat ten Hag en Schreuder de eredivisie willen domineren met aanvallend voetbal. Zoals wij PSV toen hebben weggespeeld. Het voetbal won die dag.
16 0
RaynoFischer
Idd, winnen is voor iedereen het belangrijkste van De Boer tot Guardiola.
Snap niet mensen dat meteen koppelen aan resultaatvoetbal..
En precies wat je zegt, wij hebben de spelers om attractief te kunnen spelen met resultaat ;)
4 -1
Ajax68
SUCCES Alfred en Erik, laat ons weer GENIETEN !
3 -1
Piejotter
Schreuder lijkt me wel een stuk fanatieker dan Spijkerman. Spijkerman maakte op mij steeds meer een indruk dat hij zich niet meer zo druk kon maken om alles.
1 -1
Michelinho
Ik ergerde me juist aan Spijkerman omdat hij zich bij Keizer werkelijk overal mee bemoeide; van het meekijken of Keizer het wel goed in zijn notitieblok schreef tot zelfs het terugroepen van Frenkie die tijdens de klassieker al klaarstond om Siem daarvoor in de plaats het veld in te sturen. Er zijn momenten geweest dat je (ok: ik) Keizer zag denken "man, hou eens je bek".
1 -1
3*stars*3
Haha het leek er idd op dat Keizer dat af en toe dacht.
In Venlo was er ook zo'n situatie want na de goal van Neres, stond Keizer aan de zijlijn te juichen en Spijkerman kwam van achter en fluisterde wat in zijn oor.
Je zag Keizer toen ook omdraaien en kijken alsof hij dacht;'wtf'!?
Waarschijnlijk kwam Spijkerman zijn gelijk halen omdat hij met idee kwam om Neres in te brengen ofzo.

Dat van Frenkie/Siem in de klassieker heb ik niet gezien maar wel gelezen en dat zegt toch wat over macht dat Spijkerman had.
2 -1
Michelinho
Dat was een van die momenten inderdaad :) De lach werd pardoes van Keizers smoel geslagen. En ja, met zo'n dikke vinger van Spijkerman in de pap, hoe kunnen de spelers de coach ooit serieus nemen?
0 0
FlyingDutchMan
Blijft genieten om elke keer weer te lezen dat iemand de opvolger is van Hennie Spijkerman. Dat klinkt als een hoofdstuk afsluiten en nu weer voorwaarts!!
4 -1
BobHaarms86
'wat ik we veranderen'.... Knap stukje tekst weer. 'Schreuder tekent voor 2 jaar'... Klopt ook al niet. Hij tekent voor 2,5 jaar, net als Ten Hag. Katertje?
2 -3
wt4ajax
Met dit elftal is het haast niet mogelijk om puur op resultaat te spelen door middel van heel verdedigend fysiek voetbal.
3 -3
ETM
Wil er geen conclusies aan verbinden hoor maar wel een beetje teleurstellende eerste stukkie tekst van Schreuder dat tot me komt. Bij alle grote clubs moet er gewonnen worden, maar juist bij Ajax hechten supporters er extreem veel waarde aan op welke manier er gewonnen wordt Hoop wel dat Alfred dat goed begrijpt!
4 -7
martin1234
Nee. Ik ben het wel met wt4ajax eens dat dit elftal niet op de nul kan spelen, en het daarom ook niet moet doen. Maar in principe mag van mij de bal in de 93' minuut het dak van de Arena op als we 1-0 voorstaan in een belangrijke wedstrijd.
1 -1
Saanchez
Snap wel wat je bedoelt ja. Al denk ik dat we hier en daar dit seizoen hebben nagelaten een wedstrijd op slot te gooien in de slotfase. In wedstrijden waarin we duidelijk de betere waren maar t toch weggaven omdat we niet meer goals maakten. Kijk bijvoorbeeld naar Nice, ADO en Twente (2x). Ik neem ook aan dat Ten Hag en Schreuder er alles aan zullen doen om met aantrekkelijk voetbal te winnen, maar ook te introduceren dat op het moment dat we nog 10 minuten een kleine voorsprong moeten verdedigen, we daar slim en sluw genoeg voor kunnen zijn. Dat kan ons nog dure punten schelen aan het einde van het seizoen!
2 0
martin1234
Wat dat weggeven betreft, ik vrees dat dat ook gewoon een tekort aan kwaliteit was. In de verdediging stonden het afgelopen jaar nu niet de sterkste spelers van Ajax.
0 0