'Het blijkt nergens uit dat hij is geïnformeerd'

JipVR, 06-01-2018 om 19:15, 17815 views, RTL Boulevard |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Peter R de Vries heeft in het programma RTL Boulevard uitleg gegeven over de situatie omtrent Abdelhak Nouri. De misdaadverslaggever heeft veel kennis van de zaak, omdat hij samen met de advocaat van de familie Nouri, het advocatenkantoor De Vries & Kasem runt. Volgens De Vries is er te weinig gedaan door zowel Ajax als de KNVB. 

De Vries begint met het uitleggen van de regelgeving, die bepaalt dat zestienjarige personen privacy genieten omtrent hun medische dossiers. 'De wet is op zichzelf niet zo verkeerd, want het beschermt bijvoorbeeld ook meisjes van zestien, die de pil slikken. Zo hoeven ouders die het daar niet mee eens zijn, niet te worden ingelicht door de huisarts', legt De Vries uit. 'Maar het is natuurlijk wel vreemd dat een speler mondeling wordt ingelicht over zo’n belangrijke boodschap op zijn zestiende, terwijl de ouders en zaakwaarnemers wel bij contractondertekeningen moeten zijn totdat de speler achttien is.'

'De familie Nouri zegt dat ze het zich niet kunnen voorstellen dat hij er ook maar iets van wist', vervolgt De Vries over de kwestie. 'Ze hadden een buitengewoon hechte familierelatie waarin alles werd gedeeld. Zijn moeder maakte ook alle post open en heeft nooit iets gezien. Het zou logisch zijn als de speler na het onderzoek is geïnformeerd, maar het blijkt nergens uit. Stel nou - puur theoretisch - dat hem dat is verteld, dan zou er toch een vervolgtraject worden gestart. Medische onderzoeken, tests, een plan van aanpak of extra controles. Daar is niets van gezien.'

'In het medisch dossier zit één brief zonder adres. Daar blijkt niet uit of die daadwerkelijk is verzonden of aangekomen. Vooralsnog blijkt nergens uit dat de KNVB de familie heeft ingelicht. Niet mondelijk en niet schriftelijk. Het staat in ieder geval vast dat de KNVB en Ajax ervan wisten. De familie wil in elk geval weten welke follow-up er aan gegeven is', aldus De Vries. Het lijkt de berichtgeving van de KNVB vooralsnog tegen te spreken. De bond meldt dat Nouri zowel mondelijk als schriftelijk op de hoogte is gesteld.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chrisjuhhh
Al die haat naar Ajax toe Peter en je weet donders goed waarom he ?
0 0
JanTa
Met Peter R. de Vries als supporter heb je geen vijanden meer nodig.
0 0
noahdepoah
Ik heb de wijsheid niet in pacht maar verwacht van Ajax dat zij juist en goed hebben gehandeld. Als dat niet zo mocht zijn dan zou mij dat zwaar teleurstellen. Ik kan mij nog het eval Kanu herinneren en recenter nog Evander Sno. Ik kan mij niet voorstellen dat Ajax een loopje neemt met zijn spelers op dit gebied. In juli werd het volgende nog gemeld:

"Nouri doorstond medische tests probleemloos: "Hij was 100 procent in orde"
Maandag 10 juli 2017 om 15:10
Abdelhak Nouri heeft anderhalve week geleden nog een volledige medische test doorlopen bij Ajax. Dat stelt trainer Marcel Keizer, twee dagen nadat de middenvelder (20) last kreeg van hartritmestoornissen.

De medische check verliep zonder problemen. "Hij was 100 procent in orde", zegt Keizer tegen AT5. Nouri ligt op dit moment nog in het ziekenhuis in Innsbrück, waar zijn familie ook aanwezig is. Zijn situatie blijft stabiel."
1 0
Babayaka
Uit niets blijkt ook dat ze nergens vanaf wisten, zeggen ja wij wisten nergens van is makkelijk.
3 0
AFCA-CBS
Als Peter R de Vries zich er mee gaat bemoeien, kan ik deze zaak al helemaal niet meer serieus nemen. Eerste klas gluiperd, die maar één ding wil: publiciteit voor zichzelf.

En waarom zouden er vervolgonderzoeken moeten worden gedaan als de hartafwijking niet ernstig was? Als dit wel ernstig genoeg was geweest, dan hadden de doktoren van zowel de knvb als Ajax dit toch wel beter laten onderzoeken? Denk je dat zij het op hun geweten willen hebben dat een talent iets als een hartaanval overkomt?
3 0
GeleenAjax
Ach mediageile Petertje heeft ook weer een mening hoor....
Natuurlijk een heel andere orde van belang, maar hoe vaak krijgt een kind brieven mee naar huis van school...? Deze worden ook niet verstuurd. In het dossier van Nouri zit een brief zonder adres, waarvan niet bekend is of ie aangekomen is. Maar mediageile Petertje weet ook wel dat deze dus 'overhandigd' kan zijn. Dat is ook niks waarvoor getekend hoeft te worden...
En dan zeggen ze dat ze het vreemd vinden dat er geen vervolgtraject is uitgevoerd. Waarom een vervolgtraject voor een aandoening die volgens het onderzoek destijds onschuldig is? Bovendien: dit bepaalt de patiënt en NIET de werkgever.
2 -1
koppendicht
Ik vind dat de advocaten en peter r de vries totaal geen schaamte kennen. Ze doen het bijna voorkomen alsof er mensen bewust nouri dood hebben laten gaan. Misschien zijn er fouten gemaakt, daar moet een rechter zich over uitspreken, maar ze gaan erin met gestrekt been, alsof er een oorlog gevoerd moet worden en mensen aan de schandpaal genageld moet worden. Peter r de vries richt een advocatenkantoor op en bij de eerste beste zaak moet de boel tot circusachtige taferelen worden opgeblazen?. Het is echt te gek voor woorden.
2 0
Afca85meer
De advocaten doen hun werk. Er is rook en zij zullen kijken of er vuur is. Ze hebben daar echter wel informatie voor nodig en de enige partij die dat heeft is Ajax. Als Ajax (en die hebben daar alle reden toe als er fouten zijn gemaakt) geen informatie wil verstrekken dan krijg je dit. Publiek de druk opvoeren. Ajax heeft hier namelijk vanalles te verliezen maar hebben ook de sleutel tot het complete verhaal. Die zullen echt niet staan te springen om alle informatie te delen die hun eventueel later aan de spreekwoordeljjke schandpaal kan nagelen. Ajax heeft namelijk ook advocaten en die zijn ook niet gek.
1 -2
PetrusKeizer
helemaal mee eens, niets aan toe te voegen. Je bent hier wel n uitzondering, op dit forum.
0 0
GeleenAjax
Advocaten doen hun werk door via de pers publiekelijk de druk op te voeren, zodat Ajax de gewenste informatie geeft....
Man, wat praat jij onzin!
Als die advocaten hun werk zouden doen, vroegen ze om een gerechtelijk bevel voor inzage van betreffende dossiers.
Dit geouwehoer in de pers heeft maar één doel en dat is niet de waarheid boven tafel krijgen....
0 -2
Afca85meer
Je krijgt niet zomaar een dwangbevel. Je moet daar valide punten voor aandragen. Op deze manier hoop je commotie/publieke druk te veroorzaken waardoor er vanzelf meer informatie naar buiten komt. Ajax heeft ook advocaten, die gaan echt niet uit zichzelf informatie delen die hun later in de problemen kan brengen zolang dat niet hoeft. Sterker nog de advocaat van Nouri heeft aal aangeven dat hij weinig informatie krijgt vanuit Ajax.
0 -1
PetrusKeizer
alweer: helemaal met je eens. Maar de meesten hier zijn naïevelingen die niet begrijpen wat er voor nodig is om Ajax 'aan de praat' te krijgen. Ajax zit in een spagaat als ze weten dat ze fout zitten, want het is niet in Ajax' belang om te dokken (persoonlijk denk ik dat het WEL in Ajax' belang is om dat te doen en dus snel fouten toe te geven als die gemaakt zijn)
0 -1
GeleenAjax
Nonsens. De media krijgt Ajax echt niet aan de praat. De rechter wel.
Je hebt het in elk topic over naïevelingen als ze anders denken dan jij, maar argumenten komen er niet. Is naïevelingen een nieuw woord wat je geleerd hebt? Hoe oud ben je eigenlijk?
0 0
GeleenAjax
En een 'bedrijfsongeval' met blijvende invaliditeit is geen 'valide punt' denk je? En via de pers en publieke opinie krijg je meer los? Volgens mij snap je het dan echt niet....
Met al het moddergooien jagen ze Ajax alleen maar tegen zich in het harnas.
0 0
koppendicht
Peter r de Vries duikt meteen als een aasgier op deze familie 'want de onderste steen moet bovenkomen', puur om zijn advocatenkantoor naamsbekendheid te geven (want dat staat waarschijnlijk in het contract - jij zorgt voor publiciteit en daar krijg je een bedrag voor). Ze hebben dit heel goed uitgedokterd en weten precies met welke informatie wanneer ze de media op moeten zoeken. Het is toch te gek voor woorden dat het advocatenkantoor inclusief john beer hier een mediashow van aan het maken zijn?
1 -1
koppendicht
Tja, als peter r de vries er zich mee gaat bemoeien, dan weet je dat het een grote sensationele bende wordt.
1 0
ETM
Wat er hier nu gebeurd is echt verschrikkelijk. Begonnen bij het zwaar tendentieuze stuk van de NRC. Het wordt nu een media-show die veel schade brengt aan alle partijen, incl de familie van Nouri waarvan er nu al geroepen wordt dat ze uit zijn op geld, en nu al zie ik hier reacties waarin ineens de integeriteit van die familie wordt betwist, zelfs hun geloofsoveruiging erbij gehaald wordt.
Als de media ermee aan de haal gaat dan krijg je hooivorken en moordenaars. Ajax, KNVB, Nouri's vader, De Winter.. wie o wie is het grote kwaad?
Echt heel pijnlijk dit.

Tuurlijk is het een hele goede zaak dat onderzocht wordt of er fouten zijn gemaakt, maar dat onderzoek moet met uitermate veel zorg plaats vinden. Maar je weet met zo'n Peter R de V dat het al helemaal mis zit. Ik vrees dat Ajax en familie Nouri tegen elkaar opgezet worden door 3rde partijen. Dat al voor dat verhaal van de NRC. Advocaten die uitspraken doen tegenover journalisten, ja dan is de zuiverheid al ver te zoeken.

Wat een klotezooi. Laat de betrokkenen van Ajax en de familie van Nouri in hemelsnaam bij elkaar komen om de boel samen onder ogen te komen.
5 0
Bocarra
“Zucht” RTL Boulevard ????
0 0
Babayaka
Ze willen de onderste cent boven hebben uhhhhh bedoel onderste steen. Wat is er gebeurd met gods wil enzo?

Ze geloven toch zo? Het is gods wil als iemand talent heeft en prof wordt. Maar het is een anders zijn schuld als die niet 100procent gezond blijkt te zijn.
God had blijkbaar toch een ander plan, en je maakt mij niet wijs dat de familie niks wist. Nouri is niet gemaakt door
8 -1
RusselWestbrook
Plusje. Doe'k niet vaak.
0 0
AFCA-CBS
Inderdaad een tegenstrijdig verhaal van de kant van familie Nouri. Als er centen zijn te halen, wordt hun geloof even op de tweede plaats gezet.
3 0
Jelephi
Waarom moet dit via de media. OF moet die vieze linkse glibber Peter R en zijn kantoor weer media fame hebben.

Zum kotsen. De familie is al erg genoeg gekwetst met het verliezen van hun kind. Zorg voor een passende oplossing. De media moet zich kapot schamen dat ze dit aangrijpen om artikelen over te schrijven. Over lijken noemen ze dit. Typisch telegraaf. Fout in de oorlog, nu nog steeds een tyfuskrant.
3 -2
shachalnur
Waarom gillen en gissen ?

Waarom geen normale vragen stellen over bijv:

Wie bij de KNVB heeft bepaald,en Nouri op de hoogte gesteld,dat zijn in 2014 en 2016 aangetroffen aandoening 'ongevaarlijk' is ?

Was dat de keuringsarts?

Was dat Don de Winter,wist Don de Winter van deze onderzoeken?

Een cardioloog?

Heeft de KNVB wel een eigen cardioloog in dienst ?

En Ajax?

Is er een second opinion geweest ?

Kortom ,wie precies heeft besloten dat Nouri kon worden verteld dat zijn aandoening 'ongevaarlijk 'is ,en op basis van wat ?

Nouri was 16 jaar oud en is geen medisch specialist,dus hij moest vertrouwen op wat de arts(en) hem vertelden.

Wie was/waren dat ?

Dan pas kom je aan de vraag hoe die informatie is overgebracht,en of Nouri zijn familie op de hoogte heeft gesteld.

En vragen zoals waarom Don de Winter zoveel tijd nodig had de juiste handelingen te verrichten op het veld,vooral als hij wist van de hartritmestoornissen van Nouri.
2 0
PetrusKeizer
he, gelukkig. nog iemand die zn kop erbij houdt. Net als Afca85Meer.
0 -1
MikeV1974
Vooral jouw laatste vraag is interessant. Als Ajax (Don de Winter) op de hoogte was dan had hij toch niet eerst 5 minuten gedacht dat Appie zijn tong had ingeslikt?
1 0
shachalnur
Frank de Boer zegt dat hij van niets wist.

KNVB heeft gezegd dat Ajax op de hoogte is gesteld van onderzoek Nouri in 2014.

Zou wel eens willen weten wie de 'medisch specialist 'was die volgens de KNVB aanwezig was bij gesprek met Nouri over de onderzoeken in 2014.

De betrokkenen beginnen elkaar nu al tegen te spreken.
1 0
GeleenAjax
Frank de Boer wist van niks....grappig.
Frank de Boer was volgens mij destijds trainer. Waarom zou die er dus vanaf moeten weten? Wanneer mijn direct leidinggevende van mijn medisch dossier op de hoogte is, heeft mijn werkgever met mij toch een groot probleem...
1 0
shachalnur
KNVB zegt Ajax ingelicht te hebben omtrent Nouri,maar Frank de Boer weet van niks.

Dat is vreemd.
0 0
GeleenAjax
Waarom vreemd? Ajax was Frank de Boer?
Medische staf? Ja
Directie? Ja
Trainer? Nee
0 0
Cello
Appie had ook niet de eerste minuten een hartstilstand, maar een hartritmestoornis, waardoor hij slechts deels aanspreekbaar was en dat zijn tong in zijn keel gegleden was. Pas toen de hulpverlening op gang was trad de hartstilstand op. Het is dus niet juist dat vanaf minuut 1 er sprake was van een hartstilstand. En dus wordt er ook niet gelijk gereanimeerd, omdat dat toen nog niet nodig was.
2 -1
AjaxPassion
Hoe kom je daar nou weer bij? Een normaal gezond persoon slikt niet tijdens een alerte toestand (een voetbalwedstrijd) zijn tong in. Het is helemaal mooi dat jij het inslikken van zijn tong als aanleiding voor zijn hartstilstand geeft.

Of zou hij wellicht (want dat is niet bewezen) zijn tong kunnen hebben ingeslikt n.a.v. zijn hartstilstand. En het kan ook nog altijd dat de arts een verkeerde diagnose heeft gesteld.
0 0
GeleenAjax
Klopt dat je in normale toestand je tong niet inslikt. Dit kan wel bij een epileptische aanval of iets simpels als een flauwte.
Als Nouri in het begin nog aanspreekbaar was of nog ademhaling leek te hebben, kan ik me best voorstellen dat men in eerste instantie daar vanuit is gegaan en niet van een hatstilstand. Zeker gezien de voorgaande dagen waarin Nouri het zwaar hadden omdat de Ramadan net voorbij was en het erg warm was in Oostenrijk.
0 0
Babayaka
Sterker nog als het hartslag is mag je niet eens reanimeren.
Het is natuurlijk een zeer trieste ongelukkige zaak. Snap dat het moeilijk is voor de betrokkenen, maar wat nu gebeurd is nog triester. Ze willen gewoon een zondeblok, omdat ze blijkbaar niet kunnen accepteren dat nouri blijkbaar niet kern gezond was. En waarbij geluk en fortuin gods wil erbij wordt gehaald, willen ze nu een derde laten dokken. de familie nog blij is ook dat het gebeurd is op het veld. Wie hadden ze de schuld moeten geven als het thuis of bij hun op straat was gebeurd. Maar ja tis makkelijk om tegenwoordig hulpverleners de schuld te geven als het mis gaat. Het is ook zeer makkelijk te zeggen ik weet nergens van mijn naam is haas.
2 0
shachalnur
je hebt wel een dagtaak aan wat je doet.
0 0
behangdelul
Zowel de KNVB als Ajax zeggen Appie te hebben ingelicht, maar de familie ontkent, sorry maar dan geloof ik toch echt Ajax en de KNVB in deze en niet die beunhaas van een Peter RRRRRR die zelf notabene aan het advocatenkantoor is verbonden....Peter kan gewoon eens beter zijn bek gaan houden. Hij zat er ook knetterhard naast met Patrica Paay die zelf die beelden de wereld in geslingerd had, maar nee het was de schuld van geenstijl aldus petertje....kutmoralist.
3 0
ram
Als dit klopt zou er best eens strafrechtelijk onderzoek kunnen komen. En terecht ook. Als dit bewust is achtergehouden én er niet goed is gehandeld na zijn inzakken, is dat zeer ernstig natuurlijk. Niet best...
1 -7
GeleenAjax
Ga er zelf op zo'n moment maar aan staan. Ik wens je veel succes!
0 0
fanforeffer
ik begin te twijfelen aan de oprechtheid van de bericht geven. Ik heb nu het idee dat de schuld vraag belangrijk is voor de schade vergoeding van de advocaten en de familie. en dat wat randfiguren hun mening mogen lanceren op AS.
2 0
Babayaka
O je dacht dat het echt ging om de oorzaak? Wel de oorzaak is een zwak hart.
De reden van dit alles is dat hun beoogde kostwinner niet de centen gaat binnen harken waar ze op gehoopt hadden.
Ze hebben ook tijdens de staatsloterij niet de 30miljoen gewonnen. Dus nu gaan ze nog op een andere manier wat centen bij elkaar proberen te harken, Dit moet dan maar ten kosten gaan van een hulpverlener of clubarts.

De volgende keer zou die en eigenlijk elke hulpverlener alleen 112 moeten bellen en zoek het verder maar uit.

Alles in het voetbal draait om poen, en ook dit draait om poen niks anders.
2 0
trooop
1 groot pisverhaal, het zoveelste. Wat is die peter r toch een schooier van een vent. Er kunnen 1001 redenen zijn waarom appie dit tegenover z'n familie heeft verzwegen. Ook het verhaal van de nrc staat nog recht overeind, ondanks al die kansloze bashing en napraterij hier op showtime.

Dat die ouders nu willen weten waarom er geen vervolg is gegeven aan de eerste constatering dat er een afwijking was, is begrijpelijk. Als blijkt dat de beslissing om daar 'risicotechnisch' gezien niks mee te doen een foute was, moet slechts geprobeerd worden ervoor te zorgen dat zoiets niet weer gebeurt. Hetzelfde geldt voor de acties van Ajax' teamarts. Niets meer, niets minder. Al het overige is vooralsnog hemeltergend gelul in de ruimte.
1 -1
VoorMokum
Peter de Vries is een lul, lekker je mond houden over deze zaak en dingen in de media gooien is niet nodig. Maarja wat wil je met een mediageile advocaat.
7 -1
koppendicht
peter r de vries ziet dit nu als een ultieme kans om zijn advocatenkantoor 'in de markt te zetten' natuulijk.
1 0
Red Devil
Er zal binnenkort wel meer naarbuiten komen en dan zien we wel wie er liegt en de waarheid spreekt.
En die arme Appie ken het ons niet vertellen of hij van zijn hartprobleem wist.
0 0
Joseph
Zo, Petertje is ook weer een paar duizend euro rijker..
7 -2
Henkstarr
Vind het jammer dat ik zelf nu begin te twijfelen aan de familie Nouri, wat ik eigenlijk helemaal niet wil...
8 -1
Mauroafca
Ik begrijp precies wat je zegt! Denk er alleen wel aan dat dit allemaal van de advocaat komt die zij in handen hebben genomen. Dat wil niet altijd zeggen dat ze het met alles eens zijn wat hij naar buiten brengt. Laten wij de Familie en Nouri zelf gewoon 1000% blijven steunen en zeker niet gaan twijfelen.
1 -3
Henkstarr
Idd tik ‘m aan ouwe :)
2 -3
Cello
Peter R. die geeft ook een gemakkelijke voorstelling van zaken. Uitslag van een medisch onderzoek hoeft namelijk helemaal niet rechstreeks naar het woonadres gestuurd te worden. Dit kan via de huisarts lopen òf in het geval van Ajax/KNVB via de clubarts. Deze artsen ontvangen dan de brief en nodigen je uit, je krijgt de brief overhandigd en te lezen en kan dan gelijk vragen stellen mocht je die hebben. In dat geval komt die brief dus nooit thuis tenzij de betrokkene, Appie in dit geval, zelf die brief meeneemt en dan thuis eventueel bespreekt.
Verder lees je ook, dat Appie bij de KNVB mondeling deze informatie ook al kreeg en dat daarbij naast de behandelend arts twee andere artsen aanwezig waren.

Al met al zou je dan zeggen, dat er iig genoeg verschillende getuigen zouden moeten zijn, die kunnen bevestigen, dat Appie volledig op de hoogte moet zijn geweest.
8 0
Juichtoon
Peter R de Vries. Wolf in schaapskleren.
7 -2
X-RaY
Tijdje terug plaatste iemand al een goed stuk en dito analyse hier. Ik kan me niet even zo voor me halen wie dat ook alweer was. Helaas zijn deze bevindingen toch uitgekomen dat dit nog wel eens een vervelende kwestie kon gaan worden.

Volkomen begrijpbaar dat de familie hier de onderste steen van boven wil hebben. Hoe het werkelijk zit moeten we maar afwachten, maar dat het een hele vervelende kwestie is mogen duidelijk zijn.

Niemand zit hierop te wachten en nogmaals volkomen begrijpbaar. Baal hier echt van pfff wat een hel... Die mediacircus is toch wel erg wrang gezien deze delicate kwestie, maar blijkbaar nodig?!

Wat een kutzooi en kent alleen maar verliezers.
3 0
Babayaka
Wat Ian er gebeurd met Gods wil? Het was Gods wil dat ie prof werd, nu die niet gezond bleek te zijn zoeken de gelovige naar andere schuldige.

Men geloofd ook alleen maar als het uitkomt.
Ze spelen stommetje nu het mis is gegaan maar ze wisten heus wel dat hij wat mankeerde.
12 -1
Cello
Ik zit een beetje met een andere vraag. Appie ging altijd met vrienden èn zijn Pa op vakantie. Maar nu hoorde ik deze week weer (was ook al eens eerder gemeld), dat Appie tijdens de vakantie ook al onderuit zou zijn gegaan. Flauwgevallen of iets dergelijks.

Wat ik dan niet begrijp is, waarom die vader dan destijds niet al doorgevraagd had bij Appie of beter nog, waarom is ie niet samen met hem naar het ziekenhuis gegaan??.
Waarom toen al niet de onderste steen boven willen hebben mbt wat zijn zoon overkwam?. Waarom toen al niet bezorgd (ongeacht of ie nu wel of niet op de hoogte was van Appie's hart)?.
7 0
Juichtoon
Appie schijnt dit voorval niet aan Ajax gemeld te hebben.
2 0
PJK54
gelukkig zit er veel "kennis" van zaken op dit forum ik steek er veel van op !!!
1 -1
Ajaxvooraltijd
Doe er je voordeel mee zou ik zeggen.
1 -2
Ajaxvooraltijd
De familie Nouri zegt dat ze het zich niet kunnen voorstellen dat hij er ook maar iets van wist', vervolgt De Vries over de kwestie. 'Ze hadden een buitengewoon hechte familierelatie waarin alles werd gedeeld. Zijn moeder maakte ook alle post open en heeft nooit iets gezien. Het zou logisch zijn als de speler na het onderzoek is geïnformeerd, maar het blijkt nergens uit. Stel nou - puur theoretisch - dat hem dat is verteld, dan zou er toch een vervolgtraject worden gestart. Medische onderzoeken, tests, een plan van aanpak of extra controles. Daar is niets van gezien.'

Zin 1: aanname van de familie
Zin 2: aanname van Peter
Zin 3: dat is bij wet verboden met vertrouwelijke info
Zin 4 en het slot: weer een aanname over causaal verband met het ongeval en de vermeende verwaarloosbare hartafwijking.
4 0
Juichtoon
Juist omdat Nouri de grote held van de familie was kan ik me voorstellen dat hij dit juist wel geheim hield. Ze zouden zich alleen maar zorgen maken over iets wat ws toch niet zou gebeuren.
2 0
martin1234
Ik denk dat die familie denkt dat ze 'nog in Marokko wonen', waar alles gedeeld wordt, maar dat Abdelhak daar wat anders over dacht. Zien we dit soort generatie conflict niet vaker bij eerste en tweede generatie migranten? Als alle ouders van Marokkaanse meisjes nu zouden weten wie er aan de pil is, dan breekt de hel los.
1 0
DavidFerr
Dat Nouri zowel mondeling en of schriftelijk is ingelicht is ook een aanname. Want dat kan niet aangetoond worden.

Laten wij met zijn allen nou rustig het verdere onderzoek afwachten en niet nu allerlei suggesties de wereld in slingeren.
1 0
Ajaxvooraltijd
Ik constateer het gewoon.
0 0
Cello
De familie kan zich niet voorstellen dat Appie niets zou zeggen, daar de familiebanden als heel hecht worden omschreven. Alles zou gedeeld worden.

Ja, dat zal best zo zijn geweest, maar dat betekent nog niet dat het onmogelijk is. Veel mensen, ook hier op AS, zullen kunnen beamen dat hun persoonlijke familiebanden heel hecht zijn en dat ze in principe alles delen met hun familie. Maar betekent dit dat je dan ook echt alles zegt?. Ook ik heb dat, hechte familieband en er kan over alles gesproken worden, alles. Maar er zijn toch echt dingen die ik misschien wel kan bespreken, echter niet wil bespreken met mijn familie. Om diverse redenen.

Dat kan ondanks alles ook bij Appie het geval zijn. Misschien niet omdat hij niemand ongerust wilde maken, maar misschien daar bovenop ook wel, dat wanneer hij het bekend zou maken, vanuit de familie er misschien druk komt om te stoppen met voetbal.
En iedereen heeft op filmpjes van Appie kunnen meekrijgen hoe belangrijk voetbal èn Ajax voor hem waren. Dat was alles voor hem!. Misschien was hij wel bang om het kwijt te raken en dat ten koste van alles wilde voorkomen.

En wbt post, die zijn moeder open maakt. En niks gezien of gelezen hebben. Die brief van de KNVB kan ook bij Nouri terecht gekomen zijn via Ajax. Dat de bond naar Ajax stuurt t.a.v. Abdelhak Nouri. En ja.... dan komt zo'n brief natuurlijk niet onder ogen van de familie. Tenzij Appie die brief mee naar huis neemt èn daar bespreekt met zijn ouders/familie. Maar óók dat is Appie zijn keuze. En dat heeft ie, zo lijkt het, niet gedaan.
7 0
PeterVKV
PRdV is toevalligerwijs net pas zijn advocatenkantoor begonnen.....en dan nu deze zaak. Stadionverbod dan maar.
3 -1
Ajaxvooraltijd
Buiten dat er iets ongevaarlijks aan het hart van Nouri was geconstateerd als we de hear say moeten geloven, dan nog hoeft dat niet te betekenen dat er tussen zijn ongeluk en die verwaarloosbare afwijking een causaal verband bestaat. Als ik Ajax was zou ik van iedere "nieuwsbron" rectificatie vragen en ze aanklagen wegens smaad en aantasten van de goede naam. En dan heeft dit kutland een grote bek over Korea en Rusland terwijl onze media nog veel erger is, ze verzinnen zelf de onzin.
5 0
Frevo
Ik heb nog nergens gelezen over wat voor afwijking het gaat en of dat iets met de oorzaak van het gebeuren te maken heeft.
Mijn vader had ook een ruisje op zijn hart. Dat werd terloops even medegedeeld, terwijl hij ergens anders voor onderzocht werd, en stelde totaal niets voor. Bij kinderen onder de 16 komt dit zelfs bij 75% voor en verdwijnt dat vanzelf als ze wat ouder worden.
2 0
AjaciedRK
Het begint een steeds verschikkelijker verhaal te worden. Ineens is de partner van prdv de advocaat van de nouris? Marokkanen zullen nooit bekennen? Nouri wilde graag spelen en wilde dit niet vertellen? Familie ruikt geld. Zielepoten.
6 -2
DavidFerr
#staystrongappie
0 -4
BrandjeXL
Nou nou dat is wel erg kort door de bocht kerel
1 0
Harrie Nak
Marokkanen ontkennen nooit.
4 -6
onderhetmaaiveld
Als Appie thuis iets gezegd had, zou hij misschien nooit meer op topniveau mogen voetballen van zijn familie. Dus begrijpelijk dat ie het verzweeg.
3 -2
Mivado
Peter R de Vries is gewoon een flikkertje. Bloedzuiger eerste klas.
11 -1
witchmaster11
jongens de vries en het nrc dat zeg toch wel genoeg he???
14 -1
Siemmie
Dus er wordt vanuit gegaan dat Nouri niet van de uitslag wist, omdat hij zo'n goeie band heeft met zijn ouders, die er niet van af wisten? Kom op zeg, beetje te kort door te bocht dit. Waarom zou hij zijn ouders onnodig ongerust maken met een ongevaarlijke hartafwijking? Als er uit die goeie band met zijn ouders conclusies worden getrokken, moet je ook bedenken dat Nouri het waarschijnlijk juist sneller verzweeg door die band om zijn ouders niet ongerust te maken..
13 -1
atalantanio
Sommige mensen zijn echt de schaamte voorbij. Zo een trieste situatie maar Peter R kan natuurlijk niet achterblijven met zijn insinuaties.
15 -2
Erik1966
Ajax moet dit gewoon netjes oplossen. Waarheid boven water halen. Communiceren met de fam. En zoveel mogelijk buiten de pers houden. Appie heeft alles verloren. Ajax zijn waardigheid als ze niet uitkijken.
1 -5
MikeV1974
Helemaal mee eens. Als Ajax (de clubarts) een fout heeft gemaakt dan moeten ze de verantwoordelijkheid accepteren.
De familie vraagt nu toch alleen om de waarheid? Ik lees nergens dat het ze om geld gaat. Ajax is overigens gewoon verzekerd (net als alle werkgevers in Nederland) dus het geld wat er uiteindelijk wel betaald gaat worden komt van de verzekeraar.
1 -1
Ajaxvooraltijd
Ajax moet ze lekker de tering laten krijgen na alle smaad.
5 -1
blueberry
Bij Peter R de Vries krijg ik al een nare smaak in mijn mond. Wilde voorzitter van Ajax worden is niet gelukt, en nu Ajax afbranden
14 -1
martin1234
Ja, natuurlijk. Er worden jaarlijks duizenden van dit soort brieven verzonden, en net die ene van Nouri komt niet aan, en dat weten we helemaal zeker omdat zijn moeder al zijn post open maakt. Sorry maar dat geloof ik niet.
9 -1
Ferd
Ik heb een uitgebreid onderzoek aan m’n hart gehad, alleen mondeling uitslag gekregen
6 0
martin1234
Zou ook kunnen. Maar in dat geval zegt het feit dat de moeder van Nouri niets in de post zag, eigenlijk nog minder.
3 -1
Ajaxvooraltijd
'Het blijkt nergens uit dat hij niet is geïnformeerd' maar dat is natuurlijk totaal van ondergeschikt belang als je een zondebok hebt gevonden die je advocatenkantoor van een welkome financiele impuls kan voorzien. Ga lekker vrouwen 's nachts in het geheim verrassen joh.
6 -2
MosesD
Menno Pot verwoorde het mooi: 'Hij volgt het met stille belangstelling'. Doe ik ook en zullen we met zijn allen afspreken af te wachten en niet te reageren en al zeker niet op Peter de Vries. Dank!
5 -1
Kale
Welk doel denken De Vries en Kasem hier nou te dienen? Hij is lekker een potje freestyle aan het associëren. Stel dat Ajax dit. Stel Nouri dat. Misschien dit, misschien dat. Niemand, maar dan ook niemand is hiermee geholpen.
6 -1
Suarez16_
Pfff daar heb je Peter De Vries ook weer. Dat die kerel hier nog tijd voor heeft. Je kan tegenwoordig niet zappen of hij zit weer ergens aan tafel en nu heeft hij ook nog geholpen met dit onderzoek. Maar goed nu even in op de "hechte familierelatie". Dat je een goede relatie hebt betekend niet per se dat je alles bespreekt. Niemand is een open boek die alles zomaar even verteld, dus wie zegt dat Nouri het niet wist. Ik geloof er niet in dat Ajax en de KNVB zoiets zouden verzwijgen.
9 -2
Ajaxvooraltijd
Peter R de pseudojurist. Ik heb behoorlijk wat mensen in mijn directe omgeving met juridische diploma's en die lachen zich een bult om dit zwakke betoog wat van aannames aan elkaar hangt.
8 -1
mgtow
Peter Rondneuk de Vries heeft z'n anderhalve rug weer binnen hoor. Sjeempie.
5 -1
3*stars*3
Iemand zei hier gister al, dat het wachten was op Peter.
Nou, daar hij je em toevallig...
13 -1
MankeNelis
SamW, za 6 januari 2018 om 08:43
Peter R voorop inderdaad.
Dit soort types maken het met hun meninkjes alleen nog maar wranger.
2 0
3*stars*3
Scherp, dat was em.
0 0
Puurvoetbal
Het gaat om de waarheid. Als PrdV daar een rol
In kan spelen; prima.

Als ik alle tegenstrijdige berichten op nb één dag op een rijtje zet, wordt ik er verdrietig van.
5 -1
3*stars*3
Tuurlijk gaat het om de waarheid maar ik zeg alleen dat iemand gister hier al zei, dat het wachten was op Peter.
Imo had het trouwens nooit zover moeten komen, dat media van alle kanten er nu opduikt en dat er van alles gespeculeerd gaat worden.

Dat jij en vele Ajacieden/vrienden/familie van Nouri, er verdrietig van worden, is logisch.
Het was een triest verhaal en het lijkt erger en erger te worden, als je alles zo leest.
0 0
RaynoFischer
Nu wachten op Driessen ....
Wat heeft die te vertellen?
0 0
3*stars*3
Die gore Verheijen zal ook wel weer beginnen.
Gewoon triest allemaal en dit heeft ook effect op jeugdspelers en ouders.
Natuurlijk ook voor Ajax1 want ellende begon op vorig trainingskamp en nu dit...
0 0
fanforeffer
en dan pier van hooidonck,wim kieft , studio voetbal etc.
1 0
BrandjeXL
Met als “hoogtepunt” Arno Vermeulen
1 0
fanforeffer
Zeer voorspelbaar dat prdv ook wat wil zeggen ,straks ook valentijn driessen,ruud gullit,nog meer ajax haters aan het woord. Ze lachen zich dood in Rotterdam 1
aanleiding en alle publiciteits geile mannen komen aan het woord op AS,sensatie site.
2 -1
Toon meer reacties