Ten Hag bij Bayern II: 'Veel contact met Pep'

BvdPloeg, 29-12-2017 om 16:05, 53521 views, Ajax Showtime | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Erik ten Hag is de nieuwe trainer van Ajax, maar wie is deze 47-jarige coach uit Haaksbergen? Waar voetballend Nederland in de afgelopen jaren kennis maakte met Ten Hag in de Eredivisie, daar was hij ook ooit eindverantwoordelijke bij twee andere clubs. Ajax Showtime sprak met betrokkenen uit die periodes, met vandaag: Bayern München II.

Na zijn succesvolle seizoen bij Go Ahead Eagles, met promotie naar de Eredivisie, besloot Ten Hag te gaan voor het buitenlandse avontuur in Duitsland. Met een talentvolle groep werd hij in zijn eerste seizoen meteen kampioen in de Regionalliga. Het seizoen erna werd hij tweede, waarna hij vertrok naar FC Utrecht. 'Hij is de meest succesvolle coach geweest bij Bayern II in de laatste zes tot acht jaar', vertelt Sport Bild-journalist Sven Westerschulze, die Bayern München in die periode op de voet volgde.

Westerschulze complimenteert Ten Hag met het feit dat hij jongere spelers beter maakte, waaronder Alessandro Schöpf. De rechter middenvelder was met elf goals en vier assists een belangrijke speler in Ten Hags eerste seizoen bij Bayern II en met zijn prestaties verdiende Schöpf een transfer naar de Bundesliga bij FC Nürnberg. Tegenwoordig speelt hij bij Schalke 04. 'Hij was de laatste speler die vanuit Bayern II de Bundesliga haalde, dankzij Ten Hag.'

Net als Marnix Kolder en Michel Boerebach stelt ook Westerschulze vast dat de kersverse Ajax-trainer een duidelijk plan en een visie heeft. 'Hij weet precies wat hij wil en soms leek het wel alsof hij 24 uur per dag werkte. Hij is communicatief vaardig, zocht alles uit -ook over de tegenstander- en daarbij houdt hij ervan om met jonge spelers te werken. Ajax staat daar ook voor. Ik weet nog dat Ten Hag graag spelers van Bayern O19 erbij wilde, om ze te laten wennen aan het niveau, maar Bayern wilde dat niet. Het was wel een teken dat Erik graag met talenten werkt.'

Pep Guardiola
Over de speelstijl kan Westerschulze niet eenduidig antwoord geven. Ten Hag speelde bij Bayern II namelijk niet altijd op dezelfde manier. 'Hij speelde bij Bayern meestal met drie aanvallers en vier mensen achterin, maar dat hing ook van de tegenstander af. En van de spelers die hij had, want hij moest vaak spelers afstaan aan het eerste elftal. Hij hield in ieder geval van aanvallen, dat was ook de reden dat Bayern hem haalde.'

Die aanvallende intenties kwamen mede voort uit de vele gesprekken met Pep Guardiola, die in Ten Hags periode in Duitsland het eerste elftal van Bayern München onder zijn hoede had. 'Hij heeft veel van Guardiola geleerd, want hij had veel contact met Pep. Ze spraken over hun elftallen, maar ook over hun ideeën over voetbal. De spelers van Bayern II werkten dan ook graag met Ten Hag. Hij lette op de details en snapte zijn spelersgroep. De spelers konden met ideeën en problemen naar hem toe komen. Hij is een goede coach voor jonge talenten.'

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Profiteer tot en met 31 december van korting in onze webshop!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Nou klinkt positief... hopen op het beste!
0 0
RobbertB
Kunnen ze Keizer niet als assistent van Ten Hag neerzetten? Of is dat nu onmogelijk geworden?
1 0
AFCAlways
Dat durft het bestuur niet meer.
0 0
Ellende
Altijd in de historie van AJAX heeft AJAX gestaan voor aanvallend voetbal. Altijd hebben ze dit gedaan met eigen spelers en invloeden van geweldig gescoute jonge enorm getalenteerde buitenlandse spelers. Waarbij ook altijd een geweldig belangrijke routinier aanwezig was.

Volgens mij is AJAX hier nog altijd mee bezig
1 -1
Ajaccus
In het geval van Pep is het begonnen met de invloed van Johan Cruijff. Maar hij heeft zelf die inmiddels herkenbare speelstijl met gebruik van die Cruijff invloed ontwikkeld. Barcelona was de basis en het bewijs dat zijn speelstijl werkte. Als je dan kijkt naar de voortzetting bij Bayern en nu bij City zie je ook dat het er bij Bayern niet helemaal uitkwam en dat hij er bij City ook een seizoen voor nodig had om ea neer te zetten. De 5 seconden regel toegepast in zones en het vinden en vrijmaken van de derde man in offensief opzicht vormen daarin de basis met een hoog gehalte Cruijff invloed.
Ik zie het zelf steeds meer als een breiwerk met een hoog zaalvoetbal gehalte en iedere keer dat ik het een tijdje aankijk zoals weer in de laatste wedstrijd van City zelfs een beetje saai.
Ik heb dan ook de hoop dat twee voetbal intelligente trainers zoals ten Hag en Schreuder hun ervaring met het Duitse voetbal en met het toch wel succesvolle systeem van Guardiola weten te vertalen naar een eigen dynamisch offensief systeem op basis van de Ajax achtergrond.
Nog mooier zou het zijn als ze Keizer een rol als assistent zouden kunnen geven want ik vind hem nog steeds veelbelovend en een optie voor continuiteit op de langere termijn. Helaas loert daar het spook van twee kapiteins op een schip. Goed communiceren en goede gesprekken kunnen daar misschien een mouw aanpassen voor het grotere goed.
5 -5
AgeM
Alsof Pep die bijna het Cruyff ideaal helemaal verwezenlijkt heeft ,en zweert bij diens aanpak , een goddelijke uitstraling heeft die ook op Ten Hag gestraald heeft .
Tjonge jonge ..
Waarom dan al die Cruyff invloeden er bij Ajax uitgebonjourd.
Zelfs het Stadion kan nog niet naar hem vernoemd worden !
Kan iemand mij dat uitleggen ?
6 -7
Toekomst1900
Welke invloeden zijn eruit gegooid? Bergkamp had hiervoor heel erg veel te vertellen en die knalde ze er allemaal 1 voor 1 uit! Die is nu weg, dus wellicht wordt er een herstel ingezet??? En dat stadion? Ajax heeft hier niet veel over te zeggen!
6 -1
geDaante
Wie is er nog over die pro-Cruijff is dan? Van der Sar die posters met Cruijff daarop op De Toekomst van de wanden rukte? Overmars die De Boer altijd is blijven steunen terwijl Cruijff en Jonk gesteund dienden te worden?

Naast dat al decennia duidelijk is dat het Ajaxbestuur niks van Cruijff moet weten vanuit plucheplakken en angst, is het duidelijk geworden dat de meeste oud-Ajaxspelers dusdanig een band met Van Gaal hebben, dat ook zij niks van Cruijff moeten weten, of meer de kansloze visie Van Gaal aanhangen.

Als je Bergkamp mocht geloven, in interviews, lijkt zijn visie in grote lijnen op die van Cruijff, alleen deed hij er niks aan deze te bewaken of werkelijk door te voeren. Had een veel meer versimpelde versie van de visie van Cruijff, ging niet in details, en liet zo trainers en jeugdtrainers hun eigen invulling daaraan geven, als het maar aanvallend was. Hij was dus of laks, of full of shit.

Naast Jonk heb ik niemand meer Cruijffiaanse uitspraken zien doen dan Keizer. Die is ook weg.

En nu ben je overgeleverd aan twee mensen van buitenaf (Ten Hag en Schreuder), en het moet maar blijken in hoeverre zij des Ajax zullen spelen, laat staan des Cruijffs. En daarnaast Winter, de verpersoonlijking van standaard achterhaald KNVB voetbal, en daaronder Ouaali die geen enkele rode lijn of duidelijke visie neerzet in de jeugd, en als die er al is, is die niet des Cruijffs.

Ik verwacht geen herstel, eerder nog verder afwijken van Plan Cruijff, met weer meer aankopen, en vooral ook weer passanten, en geen duidelijke lange termijnbeleid en visie.
3 -6
HZMKK
Cruijff die zelf geen verantwoordelijkheid wilde nemen vergeet je er gemakshalve bij te zetten.
2 -2
Champy
Over "meer aankopen" wil ik het volgende zeggen.

We zitten in zo'n lastige situatie met de opleiding van jeugdspelers.

Heb je toptalenten in de jeugd, wordt er al aan ze getrokken.
Heb je toptalenten die JONG doorbreken, dan gaan ze weer vroeg weg.
Je wordt er echt gek van.

Zo'n De Ligt is natuurlijk een toptalent als centrale verdediger en die zien we straks al vertrekken voor z'n 20ste. Veel te vroeg om er optimaal van te profiteren.

Nu kan je wel zeggen dat je dan "beter" moet opleiden en dat je het op die manier kan opvangen. Dat kan je natuurlijk niet doen zonder je positie te verzwakken. Je gaat dan toch moeten kijken met slimme aankopen. Gelukkig doen ze dat nu al met Schuurs en Bandé.
2 0
FlyingDutchMan
Het is ook zeker lastig, omdat de voetbalwereld niet te plannen is. Toch vind ik dat De Ligt te snel is gebracht doordat Ajax centraal achterin te mager was, waardoor men wel naar De Ligt moest grijpen. Dat had nooit zover mogen komen, balans achterin was gewoon slecht. De Ligt had nu Jong Ajax moeten dragen, in combinatie met invalbeurten en schorsingen of blessures bij het eerste zijn minuten moeten maken. Nu is Matthijs gelukkig geen domme jongen die zich aan het eind het seizoen te goed vind, maar tot zijn 23e blijven bij Ajax is door dit vroege doorbreken echt een no-go... Wat dat betreft vind ik de route van Frenkie, Donny en wat Nouri had moeten krijgen de ideale weg. Daar tussenin moeten aankopen of eventueel zelfs huurlingen die posities overbruggen
0 0
Champy
Nou, bij Kluivert ging het net wat te vroeg. De Ligt was er gewoon klaar voor ondanks die schoonheidsfoutjes. Hij is nu eenmaal een toptalent op zn positie. Hij speelt nu al met het nodige gemak in de Eredivisie.
1 0
FlyingDutchMan
Kluivert had inderdaad hetzelfde, Jong overgeslagen omdat hij de next in line was waar men wel toekomst in zag. Eerste jaar A en net voor het eerst een indrukwekkend jaar achter de rug bij B1. Gelijk al door naar het eerste en daarna pas debuut gemaakt bij Jong.. Slecht dat er tussenin zo'n groot gat zat van afgeschreven spelers in Jong en de oudere jongens van de A1. De Ligt heeft met zijn schoonheidsfoutjes wel een aantal belangrijke goals weggeven bij Ajax en Nederlands elftal, die pech heb je al snel als laatste man. Maar als Matthijs dit seizoen pas was gebracht was hij wellicht net zo ver qua ontwikkeling, maar wel wat stabieler qua fouten.
0 0
Champy
Dat is nog altijd maar afwachten of ie die fouten niet dit seizoen pas zou maken. Hij had vorig seizoen echt flaters gemaakt, maar het was niet zo dat die veel slechte wedstrijden had gespeeld. Zo speelde die tegen excelsior echt goed op die ene verkeerde bal na, maar iedereen herinnert zich die ene fout.

De enige echt slechte wedstrijd die hij speelde was die ene interland, maar voor de rest zie je dat die het niveau aankan bij Ajax zowel in de competitie als in Europa.

Kluiverts ontwikkeling kwam ook als een verrassing voor mij. Ik wist wel dat die een goed schot had, en dat hij superbeweeglijk is, en technisch ook gewoon wat je van een basisspeler mag verwachten, maar ik had niet verwacht dat die nu al zoveel zou gespeeld hebben. Beetje hetzelfde verhaal als zijn pa met het verhaal van een Braziliaan die niet kon komen, alleen had junior natuurlijk al z'n debuut gemaakt. Als Richarlison was gekomen, had Justin veel minder gespeeld.

Ook een probleem met zo twee talenten die snel doorbreken, is dat je enkele jaren later wel met een gat zit, waar jeugdspelers van het geboortejaar 1999 een plekje hadden. Nu moet je alsnog hopen dat die lichting nog eens 2 goede jeugdspelers voortbrengt.
0 0
Ozymandias
Het Plan Cruijff is met Cruijff gestorven. Dat neemt niet weg dat zowel Vd Sar als Overmars wel degelijk een deel van de visie van Cruijff delen. Ze willen attractief voetbal en een goede doorstroom van de jeugdopleiding naar het eerste. Ajax moet alleen verder want niemand heeft de visie van Cruijff ooit goed uit weten te voeren (ook Jonk zelf niet aangezien die performance coaches macht over voetbaltrainers gaf, iets wat niet binnen de visie van Cruijff paste) en nu Cruijff er niet meer is moeten ze toch op de een of andere manier door. Ik hoop dat Ten Hag de visie van Guardiola (die de visie van Cruijff verder heeft ontwikkeld) bij Ajax binnen zal voeren. De formaties en tactieken moeten ondergeschikt worden aan de uitvoering van de spelprincipes. Iets wat Cruijff begreep maar in Nederland sinds Van Gaal niet echt meer wordt uitgevoerd.
3 -2
Rentokill
Het tijdperk van de 3 kale trainers (Bosz-Keizer-Hag)... Hopelijk eentje om in te lijsten.
0 0
3sterren
”Wie van de drie”
Wil de echte kampioenenmaker opstaan ...
1 -1
Mr.P.
bosz finale el was om in te lijsten wat mij betreft, sinds 1996 geen europese finale meer gehad met ajax erin
6 0
Pheadrus
Ten Hag mag Ajax leiden in nog maar 16 wedstrijden. Hopelijk raken Kluivert en Neres niet geblesseerd en is Wober snel hersteld. Er zijn heel veel factoren die Ten Hag niet in de hand heeft. Gaat PSV nog een slechte periode krijgen en punten laten liggen? Glijdt Siem de Jong nog een keer uit waardoor de tegenstander net weer gelijk kan maken vlak voor tijd? Je weet het niet.

Het is heel moeilijk om voorspellingen te doen……..al helemaal over de toekomst!
4 -1
3sterren
Zeg dat wel, het verleden voorspellen is een stuk eenvoudiger ...
; )
1 0
Ajax4life16
We moeten nog tegen Pisv en ze gaan ook nog wel een paar keer gelijk spelen of/en verliezen. Deze seizoenshelft hadden ze veel geluk en nog zo'n seizoenshelft zie ik niet gebeuren. Wij hebben verreweg de beste selectie, dus normaal gesproken zouden we kampioen moeten worden. En als het kwartje de verkeerde kant op valt, zou dat echt heel erg balen zijn, maar wat ga je eraan doen he.
1 0
Pheadrus
Het is wel zo; met het vertrek van Keizer nemen we MENTAAL afscheid van de teleurstellingen van de eerste helft van het seizoen. Ten Hag start onbelast met deze groep. Dat kan een kick geven. Dat kan net de focus van de groep verbeteren.
3 -1
Rentokill
...de bal is rond
...het is 11 tegen 11
...
4 0
MaximilianRosse
Ze gaan in ieder geval naar dezelfde kapper.
2 -1
JCr14
Het verontrust mij dat (zoals Boymans zegt) spelers moeten wennen aan hem.
NEE we moeten er meteen staan. Ook dat je met 7-1 van PSV verliest. Waar op 2-3 spelers na (Ginkel, Lozano, Arias) niemand iets kan.
En 4-0 van Twente verliest. Dat zijn geen kinderachtige uitslagen.
Ik hoor ook bij ons in het stadion. “Ja hij heeft wel met Pep Guardiola gewerkt” dat zegt echt helemaal niks.
Ik had liever Jonk en Bosz of van ‘t Schip zien komen.
6 -9
gras
Zeker, maar AS supporters zijn als een soort junkies. Nieuwe producten om de honger te stillen zijn altijd goed: trainers, directieleden, nieuwe talenten, nieuwe spelers. Lekker, jummie.

En als die niet genoeg resultaten boekt: opdonderen en snel een nieuwe kopen. Pure consumentenmentaliteit.

Kritisch zijn naar wat er wordt gehaald mag niet. Je ziet het aan je minnetjes. De positiviteitsgestapo staat klaar om je aan te pakken.

Het is lachwekkend en geforceerd dat Ten Hag legitimiteit moet ontlenen aan contacten met Guardiola. Alsof Jonker ook maar een haar beter is geworden als trainer door omgang met Van Gaal en Wenger.

Ik vind Ten Hag een leuke, koppige, licht recalcitrante trainer. Prima dat hij tactisch een andere weg inslaat dan het gros. Alleen zie ik niet in waarom hij op dit moment geschikt zou zijn voor Ajax. Je kunt nu juist doorpakken met een aanvallende speelwijze. Zodra er met druk wordt gespeeld zie het spel met sprongen vooruit gaan.

En die 4 centraal was gewoon een uitstekende ingreep van Keizer. Ga er maar aan staan.

Keizer ontslaan doe je alleen om nog kampioen te willen worden. Anders had je Keizer net zo goed tot einde seizoen kunnen laten zitten om dan te evalueren. Zoals een redelijk bestuur ook zou doen. Het was niet zo dat hij pot na pot verloor zoals Bosz bij Dortmund. Dan wordt de situatie onhoudbaar.

Mission impossible voor TH tenzij hij wat behoudender gaat spelen. Zie PSV onder Cocu. Daarmee pak je ook titels. Of zie McClaren en Van Gaal met Twente en AZ, of de Boer de laatste 2 titels.

Niets Cruijffiaans aan verder.
4 -2
3sterren
Ben het met bijna alles eens, behalve met: ”Keizer ontslaan doe je alleen etc...”
Ik denk juist dat deze selectie met Keizer wél in staat zou zijn geweest om kampioen te worden. En dan de 34ste titel opdragen aan Nouri. Dat was het gemeenschappelijke doel, en hopelijk is dat het nog steeds, ook onder de nieuwe trainer.
Maar helaas zonder Marcel ...
3 -1
rodnet
Als je zonder Europese verplichtingen 10 punten achterop raakt bij PSV en (getuige de bekernederlaag en de zwakke pot tegen Excelsior) nog steeds wisselvallig presteert, getuigt het van een groot optimisme om een kampioenschap te verwachten onder Keizer, ook al had hij dan net wat puntjes ingehaald. Ik begrijp dat het ontslag van Keizer je niet bevalt maar met 14 overwinningen in 24 wedstrijden heeft hij het nou ook weer niet goed genoeg gedaan om je optimisme te rechtvaardigen.
2 -2
Godenzoon24
Ingreep. Door blessures gedwongen. Keizer gaf geen enkel blijk van tactisch vernuft. En geen enkele progressie daarin.
2 -3
Rentokill
Geen een trainer heeft de gave dat hij meteen de boel naar zn hand kan zetten.
1 -1
3sterren
Ik vind dat Verbeek anders aardig de boel naar zijn (ferme) hand heeft weten te zetten ...
0 -4
rodnet
Dat de spelers van Utrecht aan hem moesten wennen is logisch. Utrecht is geen topclub en Ten Hag kwam bij een van de meest professionele clubs van Europa vandaan. Hij wilde een topsportklimaat creëren wat er bij Utrecht niet was en bij Ajax (hopelijk en waarschijnlijk) wel. Spelers moeten altijd aan een nieuwe trainer wennen maar bij Ajax mag dat geen probleem zijn.
2 -3
Champy
Ja, maar het is toch van de zotte dat dat nog gecreëerd moet worden bij een club van het kaliber Utrecht. We hebben het over simpele dingen als geen GSMs wanneer er gewerkt moet worden, en over iets meer trainen.
We hebben het hier niet over vrijwilligers of semiprofs maar over gasten die toch een veelvoud van mijn jaarsalaris verdienen.

Het is dus helemaal niet logisch, maar een symbool van hoe serieus Nederlandse clubs zichzelf nemen.
Laatst zei die Leemans dat ze niet eens een hele kleine gym hadden bij VVV. Nou ja, ...hoe kan dat toch?
0 -1
Ozymandias
Tja, Boymans zij dat ze eerst aan hem moesten wennen omdat ze langer en harder moesten trainen, meer tactische analyses kregen en naast de trainingen om professioneler met hun vak bezig moesten zijn. Eigenlijk is het een schande dat de spelers daar eerst aan moesten wennen en het toont aan hoe ver het voetbal in Nederland achterloopt op landen om ons heen. Als de spelers van Ajax daar eerst aan moeten wennen ben ik blij dat Ten Hag is gehaald om ze daar toe te dwingen. Want in dat geval hebben Bosz en Keizer in dat opzicht enorm gefaald.
2 -3
Champy
Ja ongelooflijk

Ik begrijp dat ook niet. Nederlandse Olympiërs trainen tig uren per dag en hebben ernaast nog een baantje/studie. Voetballers die niet voetballen bij de Nederlandse top verdienen ook niet slecht tov de gemiddelde werknemer/Olympiër doen nooit wat extra's. Ook snap ik niet waarom sommige clubs zo weinig faciliteiten hebben en geen topsportklimaat nastreven. Zoveel vraagtekens...
2 0
witchmaster11
om deze ook af te fikken als het even niet loopt en wat moet je met een trainer die 10 wedstrijden verliest (dortmund)bij ajax!!!! denk wel na dat Bosz een zeer goed draaiend 11tal had en deze hele as is WEG
3 -1
geDaante
Dat elftal draaide zeer goed (in de meeste wedstrijden) door Bosz. Heeft zelf die as met Schöne op 6 neergezet. Schöne is er nog steeds. Van de Beek is veel beter dan Klaassen, Ziyech is er nog steeds. Frenkie, de beste van allemaal, is er bij. Sanchez is weg, maar Wöber erbij en De Ligt een jaartje verder, net als de andere talenten.
1 0
3sterren
Wöber is in de verste verte toch niet te vergelijken met Sanchez, of deel jij een andere mening?
En De Ligt oogt af en toe onzeker zonder de ’beul’ naast hem ...
In de aanval zie je wel duidelijk dat die een jaartje verder zijn in hun ontwikkeling, Neres en Kluivert zijn heel goed bezig de laatste weken. Met dank aan Keizer zou ik er nog aan toe willen voegen.
1 -1
ST
Wöber gaat als hij zich zo blijft ontwikkelen beter worden dan Sánchez was toen hij wegging. Ik denk echt dat Wöber binnen 3 jaar bij een club als Man City, Juventus of Chelsea zal spelen.
0 0
Ferd
Wat een lulkoek, dat Bosz een goed draaiend elftal had was zijn verdienste, toen hij kwam leek Ajax wel een tweetaktmotor van voor de tweede Wereldoorlog zonder olie.
1 -4
Frevo
En toen Bosz er eenmaal was kwamen Sanchez, Ziyech en Traore. Toch wel redelijk belangrijk of niet?
3 -1
Ferd
Toen die spelers kwamen draaide het team nog niet. Dat het team ging draaien is volledig de verdienste van Bosz. Net als de komst van Traore, die kwam dankzij en voor Bosz.
1 0
geDaante
Ook dankzij Bosz, die veel meer creativiteit op het middenveld wilde dan De Boer, die daar vooral fysiek, arbeid en 'gif' wilde zien. Daarom werd Ziyech gehaald, Traoré is uit de koker van Bosz zelf.

Dat De Boer nooit durfde te voetballen op het middenveld, balbezit om het balbezit wilde spelen, en later de lange bal wilde toevoegen aan het constante balletje breed en terug, was De Boers keuze. Net als zijn keuzes voor Van der Hoorn (Van Dijk?), Gudelj (Ziyech/Pröpper?), Sigthorsson, etc., als kansloze on-Ajax aankopen, en het posteren van Schöne op rechtsbuiten, een type Poulsen of Zimling op 6.

Tel daarbij op de angstige mentaliteit van De Boer in die spelers (geen balverlies! de nul houden!) en het is uiterst knap hoe snel Bosz had doorgeselecteerd en die mentaliteit transformeerde.
2 0
VoorMokum
Alsof Utrecht wel een top team heeft die iedereen kan verslaan. Je moet verder kijken. Bij Ajax krijgt hij betere spelers.
1 -1
ajax4ever01
Ik eis een kampioenschap nu
2 -8
PuurGeluk
Mochten we van psv winnen staan we 2 punten achter. Winnen zij verder alles en wij ook zijn we geen kampioen! Het is theoretisch maar mogelijk.
1 -2
ajax4ever01
Daarom is het zaak dat we nu geen misstappen meer maken
0 -2
Michelinho
Voetbalclichébingo?
0 0
Bobbaasje
Ben benieuwd hoe Pep ten Hag het gaat doen. Hij heeft het bij subtopper Utrecht natuurlijk goed gedaan, maar bij een club als Ajax komt natuurlijk altijd meer kijken.
1 -1
SjaakWolfs
Dit. Ajax en Utrecht zijn een wereld van verschil. Utrecht is werken in de luwte, zonder al te veel verwachtingen van de supporters en nauwelijks media-aandacht. Benieuwd hoe hij omgaat met de druk.
2 -1
BrandjeXL
Altijd dat slappe gelul over hoe men om gaat met de druk. Zelfs de beste voetballers die bij ons trainer zijn geweest hebben gefaald. Daarom is het zo fijn dat de kliekjes bij Ajax weg zijn en Ten Hag zijn werk kan doen en geen last zal hebben van de vijfde colonne.
1 -3
SjaakWolfs
Wat heeft een goede voetballer zijn te maken met mijn post?
2 -1
RusselWestbrook
Die hebben meestal een jaar of 10 onder de hoogste druk gepresteerd.
0 0
3*stars*3
Yup, kijk maar naar v Basten.
1 -2