'Tagliafico ideaal voor heden én toekomst'

SJvanveen, 03-01-2018 om 21:05, 53765 views, Ajax Showtime | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Matías Manna, coach en schrijver van het boek Paradigma Guardiola, is lyrisch over Ajax' aanstaande aankoop Nicolás Tagliafico. De Argentijn stelt in gesprek met Ajax Showtime dat de 25-jarige linksback ideaal is voor de Amsterdammers en haar defensie. 'Hij heeft iets weg van Michael Reiziger en Wim Suurbier.' 

Manna volgt Ajax sinds de hoogtijdagen van Johan Cruijff nauwlettend. Hij kijkt structureel naar de Amsterdamse club, kent alle eerste-elftalspelers en grote talenten bij naam, is fan van Frenkie de Jong en het 3-4-3-systeem dat Ajax in het tijdperk Louis van Gaal en de laatste wedstrijden onder Marcel Keizer speelde. 'Tagliafico kan er samen met Joël Veltman en Matthijs de Ligt voor zorgen dat Frenkie de Jong een linie door kan schuiven', legt Manna uit. 

De blogger, die door de jaren heen met Paradigma Guardiola naam maakte, doelt op de recente formatie van Ajax met drie échte verdedigers en De Jong als inschuivende libero. 'Tagliafico is sterk in de duels en kan zowel links als centraal in een drie- of viermansdefensie spelen. Hij is niet een échte verdediger, maar kan zich goed positioneren, herstellen en vervolgens simpel spelen. Misschien heeft hij wat weg van Peter Boeve, al scoort hij niet zo veel.' 

Manna noemt Tagliafico, momenteel nog met een eenjarig contract speler van Independiente in zijn vaderland, een Ajax-back voor heden en toekomst. 'Hoewel hij niet de techniek heeft van Maxwell of Sinkgraven, kan hij goed passen en het team verbeteren. Hij is een leider en misschien wel de ideale man om naast Veltman of De Ligt te hebben. Naar mijn mening is hij alles wat Dijks niet was toen hij in 2015 naar Ajax kwam. Hij is ook ideaal voor het heden én de toekomst, want in het kielzog van Tagliafico heeft Mitchel Bakker (17) de tijd om zichzelf te ontwikkelen.' (Foto: Instagram

Sjors van Veen (Twitter @SjorsvanVeen) | email: s.vanveen@ajaxshowtime.com 

Dit artikel is eerder gepubliceerd op 29 december 2017.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jim Wonk
Lang geleden dat ik iemand als De Nieuwe Peter Boeve omschreven heb gezien. Ik ben om. Goed stuk, deze blogger kent zijn pappenheimers.
0 0
Tscheu
Peter Boeve; heeft een keer tegen Feyenoord gescoord bij de 8-2. Verder dacht ik niet. Het is nu nog wachten op de nieuwe Kees Zwamborn en de nieuwe Wim Meutstege en we gaan Europa weer in.
0 0
geendagsvlieg
Ik heb me laten vertellen dat Peter Boeve 14 Eredivisie goals voor Ajax heeft gemaakt.
0 0
Ruff Rhythim
Ik lees talloze berichten over deze speler, maar nog geen een waarin staat dat hij zn krabbel heeft gezet....
0 0
GvanderK
Tagliafico heeft het zelf inmiddels al bevestigd
1 0
FlyingDutchMan
Gezien hij onderweg is zal hij ongetwijfeld morgen of overmorgen gekeurd / gepresenteerd worden.
0 0
Tinuz78
Goh, scherpe kop van het artikel. Zou wat zijn als het niet zo is.
0 0
jackwolf
Dit heb ik al gelezen...
0 0
afcas
goed van jou zeg.
0 0
ajax1forever
Jammer dat ze deze Argentijn pakken .Marc had beter vol voor Felipe Luiz moeten gaat aan het eind van het seizoen. Die heeft nog een verleden bij Ajax en nog maar een contract van anderhalf jaar bij Atletico. Heeft al vaker laten blijken dat hij zeer gecharmeerd is van de stad Amsterdam. Zou toch prachtig zijn als zo'n speler zijn carrière bij Ajax zou afsluiten.En het aanvoerder probleem is dan ook voor 2-3 jaar opgelost.
0 -10
ditisdebeslissing
hahahahaha
5 0
RaynoFischer
*Filipe Luis* zou behoorlijk beledigd zijn als je hem een Argentijn noemt :p
Is namelijk een Braziliaan
5 0
JesusZoonVanGod
En een Braziliaanse A-international komt voor een fooi in de Eredivisie spelen wil je zeggen? Deze zomer is hij net 33, dus daar zal nog meer dan genoeg interesse voor komen uit de zandbak en uit de verschillende top competities. Lijkt me niet dat hij dan voor Ajax kiest, omdat Amsterdam een fantastische stad is. En een blauwe maandag bij Ajax is ook te weinig om te zeggen dat hij een verleden bij onze club heeft.

Onze Argentijnse aanwinst is ook gewoon een aanvoerder, heeft inmiddels ervaring opgedaan, is nog aardig jong én kan nog verder groeien.
5 0
Labrador
het is werkelijk waar nooit goed.
3 0
RaynoFischer
Echt he, dit is gewoon een goeie aankoop :)
1 0
Dolberg25
Geloof je echt dat hij komt? Ik zie van onze ex-spelers op dit moment alleen Jantje en Luis terug komen.
0 0
Chesterson93
Goed geïnformeerde vent.
0 0
ST
Lekker bezig met al die mooie artikelen Sjors!
1 0
Ar
Het wordt nog druk achterin.
Viergever, Wöber, deze Tagliafico, drie man voor één plek (als je Frenkie laat staan).
En Sinkgraven ook nog als optie. Dat zou mijn ideaal zijn. Veltman, De Ligt, Frenkie, Sinkgraven.
0 0
Ajax#1900
Je vergeet iemand... ;)
0 0
Dexy
Sinkgraven naast Frenkie is verdedigend wel link, hoor. Frenkie trekt namelijk veel het middenveld in en Sinky doet dat ook. Waardoor je restverdediging nihil wordt.

Frenkie naast Wöber/Tagliafico kan wel prima. Maar bij Sinky als linksback zou ik een centrum Wöber-De Ligt neerzetten. Die blijven gewoon achterin.
1 0
Dexy
Het is op zich goed om met meerdere formaties te kunnen spelen, zonder daarbij de spelprincipes van Ajax (aanvallen, hoog druk zetten, linies dicht op elkaar) aan te tasten. Met de komst van Tagliafico denk ik dat we een verdediger hebben gehaald die zowel in een 4-mansdefensie (in dat geval als linksback) als in een 3-mansdefensie (dan als linker-verdediger) kan spelen.

In 3-4-3 kun je spelen zoals we dat nu eigenlijk al doen, met Frenkie als inschuivende 4:

---Kluivert--Dolberg--Neres---
----------------Ziyech----------------
-----Van de Beek---Schöne-----
---------------Frenkie---------------
--Tagliafico--De Ligt--Veltman--

Ik denk dat dit systeem ook voorlopig ons Plan A zal blijven de komende tijd. Maar je kunt vanuit dit systeem ook heel makkelijk schakelen naar 4-4-2 door een vleugelspeler eruit te halen voor Orejuela. Nadeel hiervan is wel dat je aanvallend inlevert, maar desalniettemin is 4-4-2 zeker het overwegen waard:

-------Dolberg------Neres--------
----------------Ziyech----------------
-----Van de Beek---Schöne-----
---------------Frenkie---------------
Tagliafico--Wöber--Veltman/Matthijs--Orejuela

4-3-3 met opkomende backs is echter ook mogelijk. Daarbij kun je op termijn voor de linksbackpositie kiezen tussen Tagliafico of Sinkgraven, maar omdat Sinkgraven de rest van dit seizoen wss geblesseerd is, heb ik hieronder Tagliafico op linksback gezet:

---Kluivert--Dolberg--Neres--
-----Van de Beek---Ziyech-----
---------------Frenkie-------------
Tagliafico--Wöber--Veltman/Matthijs--Orejuela

De laatste optie is om met 2 spitsen te gaan spelen ( in een soort 3-5-2 of 3-2-3-2). Dat is niet echt des Ajax, maar we hebben er wel een uitermate geschikte selectie voor:

-----Dolberg---Huntelaar------
--Kluivert----Ziyech----Neres--
----------Vd Beek---Frenkie------
--Tagliafico-De Ligt-Veltman--

Maak ervan wat je wilt! Nogmaals, je zou Tagliafico in een 3-mansdefensie ook kunnen vervangen door Wöber en in een 4-mansdefensie zou je Tagliafico kunnen vervangen door Sinkgraven (maar dat laatste zal gezien zijn revalidatie wss pas volgend seizoen zijn).
3 0
Tyronetjonaloi
Zie net dat hij op fifa een niveau van 79 behaald. Dat is wel lekker! Hopen dat hij het goed gaat doen bij de mooiste club van de wereld.
0 0
mgtow
Op PES trouwens ook
0 0
Pointer1
Ik zie veel die een opstelling met Magallan hebben. Volgens mij is die transfer nog steeds niet rond. Of heb ik wat gemist?
0 0
chuckie88
Als Overmars nu nog even Rodi Ferreira weet te strikken zijn we verdedigend aardig klaar voor volgend seizoen... zeer goede talentvolle aanvallende rechtsback uit Paraquay
1 0
fc Barcelona_ke
Die zit nu ergens in Argentinië... club uit laagvlieger ofzo
0 0
waayop
1.71 cm. Breedteaankoop dus.
1 -9
Mr.P.
eindelijk een keer een volwassen spelende linksback met meer techniek in voorzetten dan viergever en dijks
0 0
Ajaxbarcelona
Als ik het artikel lees dan is hij het dus net niet. Hij kan zich goed herstellen (na een foutje?), zou niet echt snel zijn (onhandig voor een back) en technisch is het ook geen hoogvlieger. Ik denk ruim voldoende voor in de e.d. maar Europees ?????? We zullen het wel zien. Ik wens hem alle succes.
0 -2
MankeNelis
Niemand kent de ze speler. Ik ga er vanuit dat wanneer Veldmate zijn goedkeuring geeft dat het een speler is die iets toevoegd. Anders kan je net zo goed je scouting opdoeken. In de jeugd zal niet direct een speler klaar staan, Sinky is leuk in de kleredivisie. Dijks kan gewoon niet. 4gever gaat waarschijnlijk elders kijken. Dan past hij in het plaatje. Hij is geen Maxwell, maar kennelijk wel een type Suurbier/Boeve op zich is dat okay.
1 0
Mr.P.
zijn veel clips van hem dan kan je zien hoe hij speelt
1 0
hallo1
Zo kan het wel weer.

Laten we eerst maar eens zien hoe het uitpakt. Dat blijft altijd onzeker. Sanchez en Neres hebben hun waarde bewezen, maar over Cassierra en Orejuela volgden ook lyrische berichten. Die vielen echter tegen. Ik heb er echter wel vertrouwen in dat Tagliafico een goede toevoeging kan zijn. Geen jeugdige jongen meer, naar verluidt iemand die voorop in de strijd gaat en ook al jong aanvoerder is bij Independiente.

Overmars is volop bezig voor volgend jaar. Bandé, Schuurs en nu Tagliafico (die wel direct inzetbaar is gelukkig) zijn al vastgelegd en het lijkt er niet op dat in dit elftal komende periode al bepalende spelers zullen vertrekken en er is vers bloed gekomen (in aantocht) voor spelers die mogen vertrekken zoals Younes en Dijks. Met één of twee extra versterkingen in aanvulling op de huidige selectie en vastgelegde spelers zou je een prima elftal hebben dat een duidelijke voorsprong heeft op de rest in Nederland.

Ik ben erg benieuwd hoe Ten Hag en Schreuder het gaan doen. Zijn geen Ajax-jongens, maar hebben ontegenzeggelijk ervaring en kwaliteit. Of ze passen in de Ajax-stijl zal moeten blijken, maar ik neem aan dat Overmars het hier uitvoerig over heeft gehad met beide heren. Op naar een kampioenschap in 2018 en voor volgend seizoen een selectie hebben staan vóór aanvang van Europese wedstrijden en de competitie. Het wordt eens tijd!
4 0
koppendicht
doet orejuela het slecht dan? ik zie er wel potentie in, is nog maar net in amsterdam. Cassiera heeft zijn kansen niet gekregen vanwege dolberg en huntelaar, maar is gewoon een goede speler.
0 0
Bensco
Cassiera ben ik nog steeds positief over. Maar hij heeft gewoon Dolberg en KJH voor zich. Als een van de 2 volgend jaar weg is gaat hij zijn kans wel grijpen bij Ajax 1.

Orejuela waren ze niet echt lovend over voor zover ik weet. Het enige positieve wat ze over hem wisten te melden was dat hij bij dezelfde club als Sanchez weg kwam. Vanaf toen hoorde ik alleen maar twijfels en dat zijn ontwikkeling het afgelopen seizoen was gestagneerd.
2 0
AFCAsphere
Orejuela komt niet bij dezelfde club als Sanchez vandaan. Hij speelde bij Deportivo Cali, ook de voormalige club van Cassierra.
1 0
Pinpanter
De geruchten over Kluivert en De Ligt maken het alerminst vanzelfsprekend dat er dit jaar geen uitstroom is. Ook Ziyech wordt regelmatig genoemd. Uitspraken over kansen voor het volgende seizoen zijn alleen daarom al voorbarig. Om over ontwikkeling van de concurrentie nog maar te zwijgen. Eerst maar de spelersbalans afwachten en meer punten pakken.
0 0
hallo1
Die zijn allebei 18 met langdurige contracten. Ik geloof niet dat die komende zomer al zullen vertrekken. Ziyech presteert nog te labiel om een toptransfer te maken. Het is altijd afwachten, maar ik verwacht het niet. We hebben daarnaast al heel aardig een dubbele bezetting voor volgend jaar. Ik denk overigens dat Labyad nog naar Ajax komt. Ten Hag is lovend over hem en hijzelf hintte al op een transfer naar de top 3 twee weken terug....Ben er zelf niet direct voorstander van maar het lijkt een beetje op 1 1=2.

Onana,Van Leer- Veltman, Orejuela- De Ligt, Schuurs- Wöber, Viergever- Tagliafico, Sinkgraven- Schöne, Frenkie de Jong- Van de Beek, Eiting- Ziyech, Siem de Jong- Neres, Labyad?- Dolberg, Huntelaar- Kluivert, Bandé.
0 0
Michelinho
Kluivert ligt nog maar tot medio 2019 vast en heeft geen haast om bij te tekenen en met Raiola die hem gouden bergen belooft zou het zomaar kunnen dat dat niet gaat gebeuren. Hopen dat Justin beseft dat zijn carrière meer gebaat is bij wat gezond geduld en uren maken bij Ajax dus.
1 0
Djabber
Justin heeft wel het geluk dat ie 'n vader heeft die het allemaal al meegemaakt heeft. Voor het geld hoeft ie het ook niet te doen. Ik hoop dat ie gewoon bijtekent.
0 0
AgeM
Loopt dit soort voetballers echt niet bij Ajax jeugd?
Is hij aantoonbaar beter als wat er al is ?
Of is het weer een groeidiamantje die meelift op Ajax (lees cruyff) naam ?
2 -4
Michelinho
Ervaring die er meteen staat is op dit moment gewoon hard nodig op die positie.
1 0
chuckie88
Jazeker wel... Mitchel Bakker is in potentie zelfs een veel betere back voor het spelletje dat Ajax graag wil spelen, nl met echte wingbacks. Alleen is hij nog wat je jong en onervaren. Daarbij zal men met Sinkie ook nog steeds rekening houden, alleen is men nu ook er welk van doordrongen dat hij best blessuregevoelig is.
Dat is denk ik ook de reden dat men bij Ajax niet teveel geld wil uitgeven.
Nu nog de rechterkant...
0 0
hallo1
We mogen toch hopen dat hij aantoonbaar beter is dan Dijks. Daarbij is Tagliafico een speler die al aanvoerder is bij een grote club als Independiente. Dat vind ik een zeer positief teken. Dat wijst er namelijk op dat je een stabiel presterende speler bent die het voortouw neemt. Dat soort spelers missen wij nog wel eens. Maar het blijft afwachten hoe het uitpakt, dat klopt.
1 0
Ajax#1900
Die vragen zou je zelf moeten kunnen beantwoorden.
1 0
fc Barcelona_ke
Wanneer is hij dan een officeel ajacied?
0 0
Cello
Ik lees hieronder heel wat meningen. Positieve en negatieve. Maar hoeveel mensen hebben nu werkelijk waar een goed beeld van deze speler?.
Wie kijkt er regelmatig, wekelijks, de Argentijnse competitie?. Wie heeft Tagliafico gevolgd bij Independiente?.
Ik niet kan ik je verzekeren. Ik weet dus weinig of niets van hem als speler. Laat me ook derhalve graag positief verrassen door hem, zodra hij bij ons speelt.

Hem nu al afschrijven omdat hij bepaalde kwaliteiten zou missen?. Dat vind ik nu al een stap te ver. Zo lees ik hieronder dat hij niet of nooit opkomt, dat zijn techniek niet goed genoeg zou kunnen zijn om bij Ajax als opkomende back te fungeren??. Echt??.
Dan denk ik gelijk, als dat dan zo zou zijn, waar is dan in godesnaam die Henk Veltmate mee bezig???. Die weet heel goed, wat voor type back Ajax (en dus Overmars) zoekt. Is onze top-scout in Zuid Amerika dan zo ontzettend de kluts kwijt?. Een man die zoveel wedstrijden eerst bekijkt alvorens hij met een advies en dergelijke komt.
Dan vraag ik me tegelijk af: wat voor systeem speelt Independiente?. Ik weet het niet. Maar als het een soort van catenaccio is, zoals we dat kennen uit Italie.... ja, dan heb je waarschijnlijk Tagliafico weinig tot nooit als back zien opkomen, zoals wij dat graag zien in Amsterdam. Maar dat is dan de tactiek van waaruit Independiente speelt. Dat betekent tegelijk niet, dat Tagliafico dat niet zou kunnen!. En dat gezegd hebbend, moet je daar wel doorheen kunnen kijken, iets wat je ook verwacht van een scout, die spelers elders dus gaat bekijken.

En van dat laatste ga ik dan maar vanuit, dat Henk Veltmate dat heeft ingezien tijdens de vele malen dat hij Independiente heeft zien spelen.
8 -3
Michelinho
Ben het grotendeels wel met je eens, maar Veldmate (en die heb ik erg hoog zitten) is hoofd scouting en niet onze topscout in Zuid-Amerika. Sterker nog:
https://www.vi.nl/nieuws/veldmate-ik-ben-niet-zo-ervaren-met-zuidamerika
1 0
Ajaxtrouw
Leuk hoor, maar lees nog nergens dat het echt rond is....
0 0
Dolberg25
Hopelijk is deze jongen beter dan onze vorige Nicolas op linksachter ;)
1 0
Mr.P.
nicolae mitea een linksvoor, nikolas lodeiro was een amv/ 10, niklas moisander was een lcv dus welke LB nicolas jij bedoelt?
1 -1
ajax4ever01
Ik hoop dat jij vanaf januari eens wekelijks gaat scoren.. word nu wel tijd he ;)
3 -1
3*stars*3
Nicolai bedoel je.
Onze laatste Nicolas was Lodeiro.

Maar ik snap jouw punt en hopen dat deze Nico wel slaagt ;-)
0 0
Mr.P.
lodeiro was geen lb
0 -4
AvBfafi
Mijn opstellingen voor het volgende seizoen, ervan uitgaande dat Viergever, Dijks, Younes en Ziyech vertrekken:

Onana; Veltman, De Ligt, Wober, Tagliafico; ..; Van de Beek, F. de Jong; Neres, Dolberg, Kluivert

Van Leer; Orejuela, Schuurs, .., Bakker; Schone/Eiting; S. de Jong, Sinkgraven; Johnsen, Huntelaar, Balde

Een extra centrale verdediger is met de optie van Tagliafico naar LCV en Sinkgraven naar de plek van linkerverdediger niet per se nodig. Wat betreft de #6 positie lijkt het me goed om volgend seizoen door te selecteren met een nieuwe aankoop die de defensieve tekortkomingen van Van de Beek en F. de Jong kan compenseren. In de Europese duels aan het begin van dit seizoen kwamen we dit regelmatig tekort.

Of is er wellicht een upcoming talent in de jeugd voor de #6? Kan Eiting goed genoeg worden?
0 -2
skinny hein
grappig om te zien dat mensen het beter weten dan deze man,die blijkbaar Ajax al 45 jaar volgt ,,Argentijn is en de competitie daar kent.`` Oh nee maar ik kijk youtube ....fuck off.
En kom al 10 jaar in de Arena.``
6 -3
AjaxPassion
Je legt echt goede tegenargumenten op tafel om 'die mensen' te overtuigen...

Nee houdt jij het maar bij dooddoeners en breng vooral geen tegenargumenten in op die speciefieke personen om ze te overtuigen...
3 -4
skinny hein
nee geen zin in....iedereen weet wel wat ik bedoel
0 0
de-Ajacied
Klinkt als de perfecte back voor 3-4-3.
Zet daarmee Frenkie en Ziyech in hun kracht en ontlast Neres en Kluivert
1 -2
Turbo
Met dit soort backs staan Kluivert en Neres continu tegenover 2 man. Met name Neres speelt zo maar op max 80% van zn kunnen aangezien die jongen graag naar binnen komt en een heerlijke steekbal heeft.
5 -2
Mr.P.
hij komt in de clips niet continue naar binnen maar gaat ook buitenom en geeft ook voorzetten, lijkt mij een complete back met wat verbeterpunten
0 0
AjaxPassion
Ontlast Neres en Kluivert? Met dubbele dekking ga je ze niet ontlasten...
1 -1
wt4ajax
Ik weet niet hoeveel spelers jij denkt dat een tegenstander mag opstellen, maar als Kluivert en Neres onder dubbele dekking staan dan geeft dit in een 3-4-3 juist de ruimt om door het centrum heen te combineren. Gaan de centrale verdedigers van de tegenstander weer meer naar het midden staan, dan spelen Kluivert en Neres weer 1-op-1. Het systeem van hoge backs is ondertussen juist al achterhaald en haalt de diepgang van buitenspelers juist weg. Zo zie je geregeld een back de buitenspeler in spelen en er vervolgens volkomen voorspelbaar overheen rennen, waarna de aanval stokt.
1 0
AjaxPassion
Je zag het bijv. tegen Willem II alweer, dubbele dekking. Zij speelden 532.

Het was dat Ziyech het op zijn heupen had, anders hadden we daar zomaar punten kunnen verspelen.
0 0
wt4ajax
Backs gaan dit niet oplossen. Een aantal keer zag je Veltman erover heen gaan en dit zorgde er alleen maar voor dat het vast kwam te staan. Backs die er overheen gaan zorgen er juist voor dat de ruimte dicht wordt gelopen. In een 3-4-3 heb je juist een veel dynamischere formatie.
0 0
MelleAfca
Frenkie moet juist zo snel mogelijk richting de 8/10. Daar ligt zijn kracht.
3 -1
FelixjeGassenlicht
Jezus, hij heeft wat weg van Peter Boeve. Laten wij maar hopen dat deze man er geen verstand van heeft.
2 -6
skinny hein
9 jaar Ajax..16 x NL, 4 x kampioen ,EC2 gewonnen. Bijna altijd in de basis.
4 -1
Turbo
Volgens mij gewoon een modale speler. En qua type niet echt wat we zoeken. De backposities zijn cruciaal, dus als dit inderdaad geen bijzondere speler blijkt is het een enorm probleem wat je de nieuwe trainer in de maag splitst. Op basis van wat ik heb gezien mist ie in ieder geval snelheid, is ie aan de bal weinig bijzonder, kan ie wel vrij aardig anticiperen maar mist ie helaas dynamiek. Een iets snellere versie van Veltman op het eerste oog.
6 -9
Chesterson93
Ik denk dat veel mensen zijn snelheid onderschatten, maar dat komt nog wel. En die jongen kan nóg veel beter onder een andere weerstand.
0 0
Ozymandias
Het is natuurlijk nog maar de vraag wat type we zoeken. Het kan zo zijn dat Ten Hag van plan is om met drie verdedigers en Frenkie daarvoor te blijven spelen. In dat geval heb je meer aan een fullback (zoals Tagliafico) dan aan een wingback. Aangezien het gerucht gaat dat Ajax ook interesse in Mallagán heeft (die qua type ook tussen een centrale verdediger en back inzit) lijkt het erop dat Ajax geen echte wingbacks zoekt.

Met Tagliafico, Magallán, Veltman, Wöber, De Ligt en Schuurs zou Ajax zes goede spelers voor een driemands verdediging hebben. Frenkie kan dan tussen de verdediging en het middenveld in spelen met Eiting als zijn back-up en concurrent.
3 -2
Turbo
Dan leg je jezelf veel te veel limitaties op. Kluivert en Neres zullen dan dus structureel blijven spelen zoals nu: aan de lijn geplakt, dubbele dekking en met 0 dynamiek om hen heen. Je moet echt spelers hebben die de flank kunnen bespelen anders kunnen we maar 1 systeem fatsoenlijk uitvoeren en dat systeem is nog redelijk verouderd en makkelijk te bespelen voor tegenstanders ook. 343 moeten een optie zijn, niet het enige waar we het materiaal voor hebben.
3 0
Ozymandias
Ik zou dan ook niet in een 3-4-3 formatie maar een 3-1-4-2 formatie spelen. Bandé zou dan als schaduwspits de opdracht krijgen om vaak de hoeken in te duiken zodat de buitenspelers meer vrijheid krijgen om naar binnen te trekken. Als Ten Hag een bepaalde wedstrijd in een 4-3-3 formatie wil spelen kan hij Tagliafico/Wöber en Veltman dan vervangen door Sinkgraven en Orejuela. Zo heeft hij dus de opties om Ajax meerdere systemen te laten spelen.

Trouwens wordt het spel zo juist veel dynamischer aangezien de buitenspelers (door de aanwezigheid van een schaduwspits die veelvuldig die hoeken induikt) veel meer vrijheid krijgen. Guardiola laat al jaren zien dat er meer dan één weg (de weg met opkomende backs) naar Barcelona (het Cruijff voetbal) leiden.

Ik hoop dat het Tan Hag lukt om Ajax duidelijk te maken dat het niet de formatie maar de spelprincipes zijn die centraal moeten staan. De formatie moet per wedstrijd worden bepaald door te kijken naar hoe de basisprincipes tegen deze tegenstander het verst kunnen worden doorgevoerd. Soms zal dat in een 4-3-3 formatie zijn en soms zal dat in een 3-4-3, 4-1-4-1 of zelfs 3-1-4-2 formatie zijn.
3 -2
Turbo
Dan ga je ervan uit dat Bande continu in beweging is, en dus met regelmaat beide flanken bespeeld, en dat is op basis van wat ik van hem heb gezien iets te makkelijk. Oogt imo een stuk dynamischer dan hij werkelijk is omdat Mechelen als veelal onderliggende partij ontzettend veel ruimte krijgt. Oogt tamelijk statisch en lomp, en ook meer van de loopacties richting goal en richting een kansrijke positie voor hemzelf ipv lopen voor een ander.

Wat betreft Guardiola moeten we mbt details die het systeem doen werken wel rekening houden met het verschil in niveau en het verschil qua leeftijd en mentaliteit om alle details continu uit te blijven voeren.
1 0
Ozymandias
Bandé is iemand die zonder de bal heel veel meters maakt en veelvuldig de hoeken indruk. Hij is geen gepolijste speler aan de bal (meer een rommelaar die er toch vaak langskomt) maar hij is zeker geen statische speler.

Natuurlijk is er een verschil in niveau tussen Ajax en Bayern maar er is ook een verschil in niveau tussen de tegenstanders van Ajax en de tegenstanders van Bayern.
0 0
FlyingDutchMan
Sinkie is toch juist de aanvallende linksback in de selectie, alleen 3/4 van een seizoen in de lappenmand. Oftewel men probeert het wel :p
0 0
Turbo
Maar die zien we dit seizoen niet meer terug als de berichten over zn blessure kloppen. Prima back, maar wel meer een type Blind of Maxwell ipv iemand die continu loopacties zonder bal maakt. Als Sinkgraven gewoon fit was geweest had je mij verder niet gehoord over de linksback positie, alleen is er nu al sinds Maart uit. Dus blijft problematisch.
0 0
AjaxPassion
Nee Daley was een noodverband, waar nog geen oplossing voor is gevonden. Sinkgraven is prima als variatie op LB, maar je moet als LB iemand hebben die de hele flank bestrijkt. En dat doet Daley niet...
0 -2
AjaxPassion
Met naar binnen trekkende buitenspelers loop je dan weer in een fuik en wordt het weer veel te druk in het centrum. Daarbij heb je dan weinig aan Dolberg
0 0
Ozymandias
Guardiola heeft bij Bayern laten zien dat een 3-1-4-2 formatie met een linkspoot (Robben) op rechts en een rechtspoot (Ribery) op rechts best kan. De middenvelders en schaduwspits moeten het veld dan breedhouden wanneer een buitenspeler (met de bal aan de voet) naar binnen trekt. Met Bandé heeft Ajax een speler aangetrokken die erg geschikt is voor een rol als schaduwspits die de hoeken induikt zodat de buitenspelers meer vrijheid krijgen om naar binnen te trekken.
0 0
AjaxPassion
Dat is een verkapte 3-3-4 opstelling. Kluivert en Neres zijn geen middenvelders en kunnen ook niet zo functioneren i.m.o.

Bandé die de hoeken induikt? Ik dacht dat hij voornamelijk een buitenspeler/spits was met de focus op de goal...

M.a.w. het centrum is en blijft dan veel te druk.
0 0
Ozymandias
Onder Guardiola speelden Robben en Ribery regelmatig in de die rol. Ik zie niet in waarom die twee het wel zouden kunnen maar Neres en Kluivert niet.

Bandé is een speler die met de bal de kortste weg richting het doel zoekt maar zonder de bal maakt hij veelvuldig loopacties de hoeken in.

In zie niet in waarom het centrum te druk blijft. Ten eerste heeft Guardiola met Bayern (en in mindere mate ook City) laten zien dat dit niet het geval is.

Ten tweede komt in een 4-3-3 formatie vaak één middenvelder in de buurt van de spits te staan wanneer de bal in het laatste 1/3 van het veld is. Qua formatie zal het dus niet anders zijn in die fase van het spel. Het is voornamelijk de formatie in de fase van de opbouw die anders is dan bij een 4-3-3 opstelling.
0 0
Dexy
Dat is mogelijk. Maar ja, als dat waar is, waarvoor hebben ze Orejuela gekocht? Dat is een opkomende back en juist totaal geen speler die thuishoort in een 3-mansdefensie. Dat suggereert dat Ajax toch van plan is om met wingbacks te gaan spelen.

Ik denk dat Tagliafico gewoon de vervanger wordt van Dijks en uitsluitend voor de linksbackpositie wordt gehaald. Magallan zal normaliter de vervanger worden van Viergever (tweede LCV dus). Schuurs is gehaald om de dunbezette RCV-positie (nu enkel De Ligt daar) op te vullen.

Ik denk juist wél dat de kans groot is dat Ten Hag op termijn (zeg volgend seizoen) naar een systeem met dynamische wingbacks toe gaat. Daar is hij zelf ook groot voorstander van.

Voor volgend seizoen verwacht ik dat Veltman zal vertrekken en dat dit de basiself wordt:

---Kluivert--Dolberg--Neres---
-----Van de Beek----Ziyech-----
---------Frenkie/Schöne---------
Sinkgraven-Wöber-De Ligt-Orejuela

Met als schaduwelf:

---Bandé/Johnsen--Huntelaar--Cerny---
----------Siem--------Mazraoui-----
-------------Frenkie/Schöne--------
Tagliafico-Magallan-Schuurs-Zeefuik

Voor dit seizoen verwacht ik dat Ten Hag met de huidige 3-4-3-opstelling blijft spelen, alleen met Wöber de rest van het seizoen op de plek van Dijks.
1 0
Ozymandias
Laat ik voorop stellen dat ik Tagliafico maar één wedstrijd heb zien spelen en dus voornamelijk af ga op de beschrijving van zijn type in dit AS artikel. Als Tagliafico daadwerkelijk geen wingback is en Ajax ook Magallán haalt lijkt het me vreemd als Ten Hag met echte wingbacks wil gaan spelen. Misschien wilde Keizer dat eerst wel en hebben ze daarom Orejuela gehaald.

Mocht Veltman vertrekken dan lijkt een basisopstelling met Onana; Magallán, De Ligt, Tagliafico/Wöber; Neres, Ziyech, Frenkie, Vd Beek, Kluivert; Dolberg en Bandé mij de meest voor de hand liggende. Met een schaduwelftal met Van Leer; Zeefuik, Schuurs, Tagliafico/Wöber; Cerny, Siem, Schöne, Sinkgraven, Johnsen; Huntelaar en Cassierra heeft Ajax dan ook in de breedte de beste selectie sinds lange tijd.

Ik zou in dat geval Eiting een seizoen verhuren aangezien hij goed genoeg is voor de Eredivisie en Ajax met Schöne, Siem en Sinkgraven dan drie prima back-ups en concurrenten van de basismiddenvelders hebben. Trouwens is dit allemaal natte vinger werk aangezien we uiteindelijk nog geen idee hebben met wat voor een soort formatie(s) Ajax onder Ten Hag gaat spelen.
0 0
Turbo
334 is toch niet iets voor de lange termijn? En Kluivert en Neres help je zo ook naar de kloten.
2 0
Ozymandias
Waarom is het niet iets voor de lange termijn? Ik vind dat Ajax niet in één systeem moet spelen maar in veel van de wedstrijden (30 van de 34 Eredivisie wedstrijden) kunnen ze gemakkelijk in een 3-1-4-2 formatie spelen.

Ik denk juist dat Neres en Kluivert zo goed tot hun recht kunnen komen. Bandé zal namelijk keer op keer de hoeken induiken en de buitenspelers krijgen dan meer vrijheid om naar binnen te trekken (dan nu met fullbacks achterin). Robben en Ribery/Costa werden toch ook niet naar de kloten geholpen in de wedstrijden dat Guardiola voor een 3-1-4-2 formatie koos zonder wingbacks en met Lahm als centrale middenvelder?
0 -1
Ajaxtrouw
Omdat goeie spelers er nooit zijn voor de lange termijn bij ons.....worden gelijk weggekocht.
0 0
Ozymandias
Maar dat heeft niets met de formatie te maken maar met de poppetjes binnen die formatie.
0 0
Turbo
Neres is een ander type. Veel centraler. Daarnaast kan ik me geen 3142 herinneren met buitenspelers op de flanken. Alleen het "vierkant" en de 3241 bij Bayern. Met Alonso en Vidal voor de verdediging, Douglas Costa en Muller als AMs, en Kingsley en Robben op de flanken. Lewandowski 9. Hoe zag het 3142 eruit bij Bayern? Volgens mij heeft ie dat systeem laten varen om 3241 en traditioneel 433 te gaan spelen? Bij City heeft ie het 1 x geprobeerd begin dit seizoen met Sane als halve back/buitenspeler maar dat was geen succes. En ook bij dat systeem heb je dynamische backs in je selectie nodig, want wat als de weerstand omhoog gaat en we het initiatief niet hebben? Gaan Kluivert en Neres dan als 352 backs spelen?
Want het 334 hierboven is in principe gewoon het ouderwetse 343 met de 10 naast de 9 in plaats van erachter.

Neres en Kluivert strak tegen de lijn is zonde van hun kwaliteiten. Niemand die er overheen komt, de doelgerichtheid van Kluivert die minder tot zn recht komt, Neres die zich niet centraal kan positioneren en niemand heeft op de flank om zn steekbal op los te laten. Dat hele systeem is eigenlijk gericht op het faciliteren van Bande en het verbloemen dat we geen backs hebben. Zonder dynamische backs in de selectie is 433, 442 en 352 eigenlijk al geen optie meer, en dat kan gewoon niet. Als Kluivert of Neres geblesseerd raakt in het systeem dat jij schetst zijn we ook al de lul aangezien we verder geen spelers voor die posities hebben.

Bande en Dolberg lijkt me ook geen overdreven complementair koppel. Kluivert of Neres naast Dolberg zie ik wel zitten, maar Bande met zn beperkte techniek en overzicht in die rol heb ik mn twijfels bij.
3 0
Ozymandias
1) Dan moet je toch wat wedstrijden van Bayern onder Guardiola terug kijken want ze speelde regelmatig in een 3-1-4-2 opstelling met Robben en Ribery/Costa op de flanken en Muller naast Lewandowski in de spits.

2) Nogmaals, Neres en Kluivert zouden juist meer vrijheid krijgen om naar binnen te trekken wanneer Bandé "hun" hoek induikt. Iets wat hij van nature veelvuldig doet wanneer hij zelf niet aan de bal is.

3) Ten Hag zal volgend seizoen de beschikking hebben over Sinkgraven en Orejuela. Mocht Neres geblesseerd raken dan kan Orejuela op zijn positie komen te staan zoals Guardiola bij City (vooral aan het begin van dit seizoen) regelmatig met Walker in die rol speelt als Jesus en Aguero samen in de spits staan. Hetzelfde geld met Kluivert en Sinkgraven op links.

Trouwens zou je alleen "de lul" zijn als je niet ook van formatie kan wisselen en ik hoop nou juist dat Ajax onder Ten Hag leert dat de formatie ondergeschikt moet zijn aan de spelprincipes.
0 0
Turbo
1) waar en wanneer? Volgens mij was het een kort probeersel wat vervolgens overboord is gegooid. 3241 heeft ie wel vaak gespeeld. 3142 is gewoon ouderwets 343 met de 10 naast de 9 ipv erachter.

2) Zo werkt het in de praktijk niet. Kluivert en Neres die af en toe van hun plek mogen komen als Bande een loopactie van de goal af maakt zonder bal? En meer vrijheid? Totaal niet. Hun vrijheid is compleet afhankelijk van wat Bande doet, en die is echt niet zo dynamisch als jij hem hier omschrijft. Neres en Kluivert zijn in een systeem zonder backs VERPLICHT aan de lijn te blijven. Dat hebben we de laatste weken ook kunnen zien. Komen alleen uit hun zone met bal aan de voet, verder hebben ze amper vrijheid in de as te komen. Met name Neres is veel te veel een 10 om hem strak aan de lijn te laten spelen.

3) volgend seizoen ja. Maar dit seizoen? En Orejuela is geen 352 back, Sinkgraven ook niet. Sinkgraven is meer een voetballende back, niet iemand van de loopacties zonder bal. Orejuela is met 4 verdedigers al vrij conservatief en valt pas aan als het "veilig" is. Is qua niveau ook nog allerminst zeker dat ie gaat aanhaken. En zoals jij het nu schetst gaat de nuance van je elftal bij één (!) wissel dus volledig de andere kant op. Van een pure aanvaller na een verdediger. Dat kan toch niet?

En ik geef aan dat Ajax op jouw manier en bijbehorend selectiebeleid slechts 1 systeem kan spelen. Jij bent degene die in 3142 iets voor de lange termijn ziet. Ik wíl juist dat Ajax meer systemen beheerst, maar 343/3241 is het enige systeem wat je kan spelen zonder backs met dynamiek en aanvallend vermogen. 433 of 442 met types als Veltman is waardeloos. Vast een systeem gaan spelen zonder backs en in je selectie ook geen backs hebben die de flank kunnen bestrijken gaat een drama worden.
0 0
AjaxPassion
1. Wie waren dan die 3 middenvelders achter Robben en Ribery in die formatie?

2. Wat gaat Bandé in die hoek doen? Heeft hij een goede (hoge/lage) voorzet? Is hij goed in de 1 op 1? Wat is Bandé zijn waarde als spits naast/met Dolberg? Faciliteren ze elkaar dan, of lopen ze elkaar in de weg?

3. In wat zie jij Orejuela Neres vervangen? Daarbij Dolberg en Bandé zijn alle behalve vergelijkbaar met Jesus en Aguero. Veel statischer en minder technisch, minder in de kleine ruimte.
0 0
AjaxPassion
Dus een verkapte 3-3-4 formatie? Dat gaat hem niet worden als je tegenstanders altijd de pot dichtgooien.

En wat heeft het Guardiola gebracht bij Bayern? Hij presteerde er naar behoren, maar niks speciaals als je kijkt naar zijn Barca en City. Bayern presteerde ook niet in de CL.
0 0
FlyingDutchMan
Wie wel? Dat grafvoetbal van een Mourinho of Benitez? City speelt dit seizoen het beste voetbal van de wereld. Al zijn ze ook poepgoed..
0 0
Pieter433
Ik mis Bande in je opstelingen
0 0
NouridolbergNeres34
Het is gewoon een type viergever heb ik hier al eerder gezegd ( techniek niet heel bijzonder, niet heel snel, weinig diepgang .zodra sinkie fit is word tagliafico gewoon een bankzitter. Want op de plek van lcv lijkt wober mij beter geschikt.
0 -3
3*stars*3
Jammer dat woordjes al moderne, dynamisch en drang naar voren ontbreken.

Maar we zullen zien, Wöber heeft ons ook positief verrast.
3 0
Joseph
Dit klinkt dan als een vervanger van Viergever, een goede zaak. Nu nog een rechtsback die kan concurreren met Orejuela en we zijn in de verdediging klaar voor volgend seizoen.. Kunnen we 3-4-3 en 4-3-3 spelen.
0 0
Bobbaasje
Lisandro Magallán er nog bij, dan is Ajax wel klaar op de markt lijkt me.
1 -2
BobaAjax
Een buitenspeler als younes weg gaat? Alleen johnson achter de hand lijkt me niet slim. Blessures , schorsingen in de 2 e seizoenshelft zijn niet uitgesloten.
Doet Ajax niks worden ze achteraf verweten er niet op ingespeeld te hebben.

Bande komt bovendien pas in de zomer en hij kan ook als spits uit de voeten.

Ik zou nog een topper op de buitenkant erbij willen hebben. Concurrentie kan geen kwaad, en we moeten kampioen worden.
2 0
Ajax4life16
Dan zit je volgend jaar in de problemen met Neres, Kluivert, Bandé, Johnsen én die extra buitenspeler. In de spits heb je dan Dolberg, Cassierra en Huntelaar (en eventueel Bandé. Dat zijn 8 goede spelers voor 3 posities, dat is vragen om problemen.
0 0
BobaAjax
Je hebt 5 buitenspelers nodig ! Bovendien lijkt het me beter om niet meer op cerny te gokken.
Ik hoop wel dat kluivert bijtekent .

Ik zou toch voor een extra buitenspeler gaan.

Volgend jaar weet je bovendien niet of Huntelaar , dolberg en cassiera er nog zijn. Bande lijkt een speler die afwijkt van de 3 spitsen die we nu hebben . Namelijk 1 met een individuele actie.
0 0
Raikkonen94
Slechter dan Dijks kan sowieso niet dus we gaan er hoe dan ook op vooruit.
0 0
Oliveira
Denk je? Er zijn zat spelers die onder contract staan bij clubs en systematisch ruk spelen. Het is maar te hopen dat Marc Overmars niet zo'n speler besluit om aan te trekken.
0 -2
DaishRedan
Wat denk je nou dat Jordi Alba kunnen aantrekken want alles daar een beetje onder is een twijfelgeval voor ajax natuurlijk..
0 0
Rujar
Eindelijk weer een echte linksback. Wanneer hebben we voor het laatst een ras linksback gehad (die ook minuten maakte). En dan bedoel ik niet de geïmproviseerde backs .

De laatste waren Boilissen en Dijks (weinig plezier van gehad)
Blind (was dat een echt linksback?)
Emanuelson (ook geen echte linkback)

Maxwell is de volgens mij laatste topper
2 0
AjaxPassion
Waar baseer je dat op?
0 0
Rujar
Dat deze aankoop een echte linksback is?
0 0
AjaxPassion
Ja.
0 0
Rujar
Dat lees je in Argentijnse media. Ze geven aan dat een van de beste LB van de competitie is. Die ook uit d evoten kan op de centrale positie. Niet dat hij een geweldenaar is maar voor Ajax zeker prima aankoop is. Heeft de Z-Amerikaanse UEFA Cup nog gewonnen. Hij is mooi op leeftijd intrenationael ervaring en door de transfer zal hij wellicht in toekomst ook meer voor zijn land gaan spelen. Enige waar ik mij zorgen om maak is zijn voorzet. Positioneel is hij goed en heeft goede acceleratie en zeker wat sneldheid.
1 0
AjaxPassion
Tja, hier in NL wordt ook zoveel onzin verkondigt door de media.

Als je op deze man en de filmpjes afgaat, kun je i.m.o. niet anders dan concluderen dan dat het een type Veltman/Viergever is (zowel back als CV). En daar willen we nou juist vanaf bij Ajax...

Ik lees hier van een aantal mensen dat hij juist niet snel is?
0 0
Turbo
Korte afstanden is ie redelijk met die korte pootjes van 'm. Grotere afstand dan een meter 10 mist ie snelheid. Staat een samenvatting van Argentinie - Brazil op YouTube en daar loopt Willian hem er over een meter of 20 op halve kracht uit terwijl hij met een achterstand van een paar meter begon.
0 0
AjaxPassion
Ah ok, Younes-achtig dus. Waarbij je als wingback natuurlijk wel die snelheid op de lange afstand nodig hebt, wat Viergever wel weer heeft en Veltman beide niet.

Het is afwachten, maar klinkt allemaal niet erg veelbelovend.
0 -1
FT`S
Ga niet negatief over deze jongen doen, geef hem een eerlijke kans, maar de conclusie is helaas wel dat er dus wederom geen dynamische vleugelverdediger is aangetrokken, maar weer een centrale verdediger, die ook op de vleugel kan spelen..
1 -1
JHM
Het is geen centrale verdediger, het is een linker vleugelverdediger (1.71 mtr) die ook centraal kan spelen.
5 -2
AjaxPassion
Zou Overmars met deze gozer de vervanger van Viergever aan hebben willen trekken? Iemand die zowel LB als LCV kan?
1 0
Michelinho
Hebben we al in Wöber.
0 0
AjaxPassion
Nee, die was de vervanger van Sánchez.
0 0
Michelinho
En de Ligt?
0 0
Erik87
Mochten we met een 4 mans verdediging blijven spelen, ben ik benieuwd wie op de bank terecht komt. De ligt speelt sowieso. Dan heb je wober, Schuurs en Tagliafico voor 2 posities naast hem. En dan hebben we ook nog Sinkgraven. Viergever zal vertrekken gok ik.
0 0
AjaxPassion
Ik mag hopen dat er naast Sinkgraven nog een aanvallend goede back komt. Hetzij Bakker die er klaar voor is volgend jaar (niet heel waarschijnlijk, maar het kan met ten Hag) of iemand van buitenaf...
0 0
AjaxPassion
Ik vind het niet echt veelbelovend klinken dat hij geen goede techniek (creativiteit?) heeft, goed in een 3 mans verdediging past en zowel links als centraal kan spelen... Want dat betekend dat hij meer een type Veltman is, dus niet echt een opkomende back.
2 -1
nap3000
Hij lijkt ook op een beetje op een Argentijnse Veltman in interviews.
Uit YouTube materiaal (voor wat daar uit te halen valt) kan ik wel zien dat t een back is die wel meer diepgang en drive heeft dan Veltman. Geen Maxwell qua techniek idd maar zeker beter en dynamischer aan de bal als onze Joël.
0 0
wolterx
Heeft ook een extra paar longen, je zal hem niet met bal aan de voet 2 man voorbij zien gaan maar hij gaat wel de achterlijn zoeken. Is opgenomen in team van het toernooi van de Zuid-Amerikaanse equivalent van de EL, verkozen door de fans als beste verdediger van de competitie, enkelvoudig international. Als hij zijn niveau van afgelopen anderhalf jaar haalt heb je gewoon de beste linksback van de Eredivisie. Kan dat beetje zekerheid, ervaring en die vechtlust achterin terug brengen. Sanchez was ook in niets een Ajax-verdediger en daar liepen we ook mee weg.
1 0
nap3000
Als je in Argentinië uitgeroepen wordt als beste verdediger, dan moet je specifiek in duelkracht wel iets in je mars hebben. Het is een keiharde competitie met voor Zuid-Amerikaanse begrippen een aardig hoog tempo en Argentijnen weten wel wat verdedigen is. Een verdediger met plakkaat als beste verdediger (als linksback) uit de Argentijnse Primera Division is in vele ogen dan op z'n minst geen lulletje rozenwater.
0 0
wolterx
Hij speelt wel met het mes tussen de tanden ja, trekt zijn been niet terug. Heeft een goede -harde maar faire- tackle in huis en is ondanks zijn geringe lengte sterk in de duels, zowel over de grond als in de lucht. Hij kan gigantisch hoog springen en goed timen maar zie hem liever niet als CV, imo gewoon als linksback gebruiken.
0 0
AFCA1510
Wat ik uit de filmpjes kan afleiden is het inderdaad niet veel bijzonder aan de bal, beetje onrustig oogt die ook. Echter kan ie z'n voorzetten itt Dijks wel laag houden, zo lijkt het. Is intensief gescout dus ben benieuwd.
0 -1
AJAIXIXIXI
Hij is ook geen opkomende back, daarom speelt hij regelmatig in het centrum.
1 -1
AjaxPassion
En dat is nou net wat Ajax wél mist met de naar binnen trekkende Neres en Kluivert...
2 -1
Juhaz02
Kijk uit met dat soort opmerkingen, ik ontketende een ware discussie over het feit dat ik hem op Veltman vond lijken. Maar ik ben het zeker met je eens en de tijd gaat het uitwijzen. Misschien is dit wel echt een versterking met het oog op een 3mans verdediging?
2 -2
AjaxPassion
Maar ik ben zelf niet echt een fan van een 3-mans verdediging, met naar binnen trekkende buitenspelers. Dat betekend namelijk onbezette flanken en een overvol centrum...
0 0
Budapest
Hoe goed is Mitchel Bakker eigenlijk? En wat zijn zijn kwaliteiten en verbeterpunten?
0 0
AjaxPassion
Hij is snel, aardig wendbaar voor zijn lengte en heeft veel diepgang. Heeft verder een goede basistechniek en is combinerend ook goed.

Hij moet het echter nog wel op niveau laten zien. Heb nog maar weinig van hem gezien in de JL bijv.
En ze zijn hem een tijdje op LCV gaan gebruiken, maar waarom weet ik niet echt. Ik heb het idee dat ze dat deden om zijn verdedigend inzicht te verbeteren, want daar kan hij nog wel in verbeteren volgens mij.
2 0
DavidFerr
Hij stond onlangs nog in het Jupiler League van de week elftal.
0 0
Budapest
Thanks!
0 0
Wiet1900
En toch vind ik Bakker een fijne speler om te zien, in de jeugd veel betrokken bij goals. Dit jaar kunnen wennen aan het kracht verschil in JL. Benieuwd hoe hij zich ontwikkeld de rest van het seizoen.
2 0
chrisjuhhh
Ajax schuift wel vaker met spelers in de jeugd , want insteek is zoveel mogelijk verschillende posities beheren .
4 0
AjaxPassion
Dat mag ik hopen van niet. Het is meer voor het ontwikkelen van vaardigheden en inzicht (wat nuttig kan zijn voor de originele positie) dan voor het ontwikkelen van multifunctionele (lees: net niet) spelers.
2 0
AFCA4L
Veel belovend dus ben echt benieuwd naar zijn spel.
1 0
Oliveira
"goede leider".. Wellicht zijn we binnenkort verlost van de blamerende analyses van Veltman, want ik zeik elke keer weer bijna in mijn broek van het lachen.
1 -4
chrisjuhhh
Tuvimos más posesión de la bola y dominaron todo el juego.

Klinkt niet gek
3 0
Oliveira
Er bestaat ook zo iets als Engels. Misschien ooit van gehoord?
0 -1
X-RaY
Goed om te lezen en klinkt veel belovend.
Erg benieuwd.
0 0
Justin4195
Zijn nog altijd de grootste club van Nederland! Mag ook gezegd worden.
1 0
MankeNelis
Dan moeten we ook weer eens een prijs pakken, om die status te behouden.
2 0
jaripettersson
Toch verwacht ik eerder Bakker voor de toekomst.
2 0
OKP-AFCA
Dat staat toch ook in de tekst?
1 0
jaripettersson
Ja klopt. Maar ik bedoel als directe opvolger van Sinkgraven. Maar wat weet ik er van.
0 0
BillSplate
Jeetje, die gast is wel erg goed op de hoogte. Dat hij Reiziger en Suurbier kent, is mooi, maar Boeve? Misschien heeft ie nog wel meer tips voor ons. Luisteren kan altijd.
8 0