BVeenstra, 04-01-2018 om 14:10, 214974 views, De Telegraaf, Voetbal International | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax lijkt binnen afzienbare tijd een akkoord te kunnen sluiten met Independiente inzake de transfer van de Argentijnse linksback Nicolás Tagliafico. Dat melden zowel De Telegraaf als Voetbal International donderdagmiddag.

Volgens De Telegraaf is het laatste bod dat Ajax op de linksback heeft gedaan vierenhalf miljoen euro. Waar Argentijnse media melden dat er al een akkoord is, is dat volgens de Nederlandse media nog wat voorbarig. De eenmalig Argentijns international zou volgens Voetbal International in de afgelopen maanden intensief gescout zijn, mede door hoofdscout Henk Veldmate.

Ajax is al lange tijd op zoek naar een nieuwe linksback. Afgelopen zomer lukte het niet om op die positie een nieuwe speler te strikken, waardoor Mitchell Dijks een nieuwe kans kreeg. Omdat Max Wöber, Nick Viergever en Daley Sinkgraven geblesseerd zijn, is de nood extra hoog. ook Borussia Dortmund, Freiburg en Real Betis zijn geïnteresseerd in de verdediger.

Update - 19.35 uur
Volgens Voetbal International tekent de 25-jarige Nicolás Tagliafico binnenkort voor vierenhalf jaar bij Ajax. Dat meldt het medium donderdagavond. De transfersom voor de linksback bedraagt ruim vier miljoen euro en zou door bonussen nog kunnen oplopen. Bovendien heeft Independiente, de club waar Tagliafico vandaan komt, een doorverkooppercentage bedongen.

Update II - 21.41 uur (2 januari 2018)
Bij Ajax verwacht men dat Nicolás Tagliafico binnenkort officieel Ajacied is, zo meldt Voetbal International-journalist Freek Jansen. 'Veel vragen over de Argentijnse linksback Nicolas Tagliafico en zijn transfer van Independiente naar Ajax. In Amsterdam rekent men erop dat alle formaliteiten op korte termijn worden afgerond. #Ajax #transferspel', tweette de verslaggever. 

Ook een Argentijnse journalist bevestigt dat de transfer aanstaande is. Tagliafico zou deze woensdag in Amsterdam arriveren om de transfer af te ronden. De verdediger tekent inderdaad een contract voor 4,5 jaar bij Ajax. 

Update III - 14.09 uur (3 januari 2018)
Ajax heeft goede hoop dat de Argentijnse linksback Nicolás Tagliafico deze week zijn handtekening zet onder een meerjarig contract bij Ajax. De Amsterdamse club wil de verdediger aankomende maandag graag meenemen naar het trainingskamp in Portugal, zo laat een woordvoerder van Ajax weten tegenover NU.nl. Het nog niet hebben van een werkvergunning zou nog wel (tijdelijke) problemen kunnen opleveren.

Update IV - 19.50 uur (3 januari 2018)
Nicolás Tagliafico lijkt vandaag het vliegtuig te pakken naar Amsterdam. Dat blijkt uit een Tweet van SportsCenter. Daarop valt op het vliegveld een foto te zien van de linksback met daarbij de tekst: 'Nicolás Tagliafico is op weg naar Nederland om te tekenen bij Ajax.'

Update V - 20.30 uur (3 januari 2018)
Independiente heeft de transfer van Nicolás Tagliafico officieel bevestigd. De linksback wordt deze week verwacht in Amsterdam voor de medische keuring. Via het Twitteraccount van Independiente neemt de Argentijn afscheid van zijn club.

Update VI - 14.11 uur (4 januari 2018)
Ajax' aanwinst Nicolas Tagliafico is zojuist geland op Schiphol, zo meldt onder meer Telegraaf-journalist Mike Verweij. De speler ondergaat snel een medische keuring en zal daarna zeer waarschijnlijk voor vierenhalf jaar gaan tekenen bij Ajax.

Daar is de aanwinst van #Ajax op @Schiphol ... @nico_taglia ... pic.twitter.com/tn5krttIBR

— Mike Verweij (@MikeVerweij) January 4, 2018

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer