De Ligt trots op strijdlust: 'We moesten door'

JesseTH, 17-12-2017 om 18:03, 8833 views, Ajax TV | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Matthijs de Ligt is blij met de manier waarop Ajax, ondanks een geïmproviseerde verdediging, het heeft gedaan door met 1-2 te winnen van AZ. Hij zag zijn ploeg achter komen, maar de juiste spirit tonen om toch aan het langste eind te trekken.

'Een hele belangrijke. PSV heeft gisteren natuurlijk gewonnen en AZ stond gelijk met ons', begint een blije De Ligt tegenover Ajax TV. Hij zag de wedstrijd nog wel vervelend beginnen voor de Amsterdammers. 'Er komt een corner, daaruit een kopbal en die komt toevallig tegen de hand van een speler van ons. Dan krijg je een penalty tegen. Daarna hebben we eigenlijk meteen de bal gepakt, want we moesten door. Je kunt erin blijven hangen of je kunt, zoals wij deden, doorgaan en toch de drie punten meenemen.'

De verdediger is blij met de manier waarop de 1-1 tot stand kwam. Het drukzetten in de opbouw van AZ is de afgelopen week uitvoerig getraind door Ajax, zo geeft hij aan. 'Dit was het perfecte moment om dat te zien. Zij speelden de bal in op het middenveld, wij zaten er bovenop, David Neres onderschept, geeft een uitstekende steekbal en Klaas-Jan (Huntelaar red.) schiet hem binnen.'

Er moest natuurlijk behoorlijk gerouleerd worden in de defensie van Ajax, maar De Ligt is blij met hoe het werd opgepakt. 'Deyovaisio Zeefuik ook, al werd hij natuurlijk in de rust gewisseld. Het is niet leuk voor hem. Mitchell (Dijks red.) heeft het goed gedaan, maar ook mijn complimenten naar Luis Orejuela. Hoe hij het de tweede helft oppakte en speelde alsof hij hier eigenlijk al jaren stond.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Wat een geweldige speler is dit toch, hield gisteren eigenhandig de defensie op orde. Ik vond het ook prachtig om te zien hoe blij hij was dag hij de bal van de lijn hield, alsof hij net een hattrick gescoord had in 3 minuten tijd.
Sanchez was een geweldige speler, maar de Ligt wordt gewoon beter. Als je bedenkt dat hij pas net 18 is, ongelofelijk!
1 0
Beretta
Toekomstige wereldtopper! Onwijs indrukwekkend wat hij op deze leeftijd al laat zien en hoe hij nu al 1 van de leiders van het elftal is. Hij moet bij Oranje gewoon het centrale blok vormen samen met de Vrij, 2 intelligente jongens die ook prima kunnen voetballen.

Ik hoop dat hij na dit seizoen nog minstens 2 jaar blijft maar als hij gaat denk ik dat we meer gaan vangen dan voor Sanchez.
4 0
AFCA1510
Van Dijk is ook niet mis hoor. Boom van een vent, De ligt - Van dijk dan durf je gewoon niet meer door het centrum heen te voetballen.
0 0
Turbo
In één week 3 keer uitblinker. Speelt met labiele back(s) en met een pure stylist naast zich en blijft alsnog fier overeind in topwedstrijden. Echt ontzettend knap. Dat "maakt elke week beslissende fouten" gebrabbel kan ook de prullenbak in. Europese topper in wording.
7 0
trooop
Hij maakte ook gewoon regelmatig een foutje hoor. En hij gaat er nog wel meer maken. Het gebrabbel zit hem erin dat foutjes iets afdoen aan talent of klasse.
1 -1
godenzonenssuper
Ach diezelfde mensen riepen ook nog niet zo lang geleden dat Kluivert er nog niet klaar voor was en dat frenkie alles schuld was tegen Vitesse.
0 -2
AmSTERdamzuid
Daar kan veltman een voorbeeld aan nemen.
0 0
Bocarra
Geen idee waarom die Orejuela niet vaker speelt. Het zag er allemaal heel relaxe uit. Vaker opstellen Keizer!
8 -1
Rene1990
Ja echt geweldig . orejuela speelde een prima helft goed verdedigend ook de lucht zat er goed op en dekte zelfs door op een aanval vanaf links Veldman binnenkort maar naar de bank denk ik de ligt speelde ook een dijk van een wedstrijd won veel duels
2 -1
Ozymandias
Kijk de wedstrijden van Orejuela bij Jong Ajax maar eens terug. Dan begrijp je direct waarom Orejuela niet vaker in het eerste speelt. Behalve de eerste wedstrijd hoorde hij elke keer bij de minste spelers van Jong Ajax.
5 -3
Pierre Heno
Onana speelde ook niet goed in Jong Ajax maar toen hij in de basi kwam verbaasde hij iedereen met zijn vakwerk. Waarom zou datzelfde Orejuela niet kunnen overkomen? Hij deed het prima tegen AZ en kan alleen maar groeien. Veltman hoopte waarschijnlijk stilletjes dat Ajax puntebn zou gaan verspelen in Alkmaar want dan kon dat mooi op hem afstralen: "Met Veltman erbij zou het Ajax beter zijn vergaan en hadden ze misschien wel gewonnen van AZ".
En nu winnen ze zònder Veltman. Laat hem maar banken tegen Willem 2. Op die slimmigheidjes als tegen Excelsior zit helemaal niemand te wachten.
0 -2
trodat4030
Onzin, Onana speelde prima in Jong, alleen had hij zo nu en dan rare fratsen, maar over het algemeen speelde hij gewoon goed. Orejuela speelde, op Jong PSV na, gewoon zeer zwak of helemaal niet. Totaal niet vergelijkbaar. En gisteren liet Orejuela ook Friday ff lekker doorlopen bij die kans die hij er op 1 of andere manier niet in kreeg. Dat heeft niemand gezien blijkbaar, maar hij stopte gewoon met lopen op 5 mtr vd goal.
0 0
Champy
Onana speelde tenminste nog...
0 0
Figo
Speelde opnieuw uitstekend. Zeefuik dramatisch dus hopelijk even een tijdje niet meer. Dijks sterk en Frenkie uitstekend.
2 -1
Onpartijdig
Het is waarschijnlijk net het moment, maar die rechter bovenbeen van De Ligt ziet er wel krankzinnig uit, haha. Wat een beest
5 0
RaynoFischer
Never skips legday ;)
1 0
Dexy
Wat speelt hij de laatste weken toch constant en foutloos (in een gemankeerde verdediging). En dat voor een 18 jarige!
8 0
AjaxBaggio
Na de winterstop speel je tegen Feyenoord en Utrecht. In beide wedstrijden gaan we Matthijs keihard nodig hebben.

Eigenlijk had hij dus vandaag geel moeten pakken. Tegen Willem II thuis win je wel; ook met een Zeefuik en Dijks.

Maar ja, als ik moet kiezen tussen Feyenoord of Utrecht. Dan maar geen Matthijs tegen Feyenoord. Utrecht uit is een stuk lastiger. Feyenoord wint toch (vrijwel) nooit in de Arena :)
2 0
insectenverdelg
Normaal gesproken zou ik je gelijk gevrn, maat met de huidige verdedigi g heb ik Mathijs er graag ook volgendecweel bij. Kortom gewoon pas bij Utrecht geel pakken.
2 0
Siemmie
Mooi dat een 18-jarige de verdediging moet leiden en dat vervolgens wonderbaarlijk goed doet, zonder ook maar 1 foutje te maken. Echt een klasbak die Matthijs.
8 0
Aeter
Als een baas gespeeld en zelfs leiding gegeven als een ervaren rot! Wat een held!
9 0
frisooooooo
Wat mij betreft de man van de wedstrijd!
10 0
RaynoFischer
Zou zeggen Schone, maar ook hij stond er weer als een beest :)
Heeft Weghorst ff opgegeten :p
11 0
Aeter
Samen met Frenkie, die ook bijna elk kopduel won van Weghorst. Geeft maar weer aan hoe matig Weghorst is en hoe goed Frenkie, zelfs verdedigend. Bij AZ is Jahanbaksh het gevaarlijkst, zonder hem is het voorin daar niks bijzonders.
5 0
AjaciedRK
Lekker dat die Weghorst bewust Frenkie ging zoeken omdat hij wist datie t van Mathijs zou verliezen en vervolgens kopduel na kopduel van Frenkie verliest. Genieten.
0 0
RaynoFischer
Zeker, had dat niet verwacht van Frenkie dat hij ook kopduels zou gaan winnen van Weghorst
0 0
FlyingDutchMan
Fijn dat je nog even geen geel hebt gepakt Matthijs, beetje dun gezaaid achterin :p
12 0
AjaciedRK
Had beter nu geel kunnen pakken. Orejuela en Veltman rechts en rechts centrale tegen Willem2 en dan iedereen beschikbaar tegen Feyenoord
0 0
aniel.rambharos
Denk het niet. Hij zou tegen Twent geel moeten pakken. Dan ben je tegen Willem 2 geschorst. En dan ben je tegen zowel Feyenoord en Utrecht erbij. En dan heb je ook zeer waarschijnlijk ook al weer de beschikking over Wober, Viergever.
0 0
Turbo
Twente is een bekerwedstrijd.
0 0
RaynoFischer
Zal je net zien dat hij tegen Willem 2 een lullige gele kaart pakt.
1ste wedstrijd 2de seizoenshelft is toch gelijk Feyenoord thuis?
3 0
aniel.rambharos
Klopt. Dus zou hij tegen Twente geel moeten pakken. Tegen Willem 2 kun je gerust met Orejuela, Veltman en Dijks spelen en daarvoor met Frenkie.
1 0
Siemmie
Ja, 20 januari volgens mij
0 0