Keizer: 'Het was tactisch hartstikke leuk'

SJvanveen, 17-12-2017 om 16:40, 16569 views, FOX Sports | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Marcel Keizer zag zondagmiddag een tactisch leuke wedstrijd bij AZ - Ajax. De Amsterdammers trokken in een vermakelijk duel uiteindelijk de overwinning over de streep: 1-2.

'Ik vond AZ goed starten en wij minder', begon Keizer bij FOX Sports. 'Maar als je de kansen bekijkt, hebben wij goede kansen gehad. Er waren twee teams en trainers die aangaven dat ze gingen aanvallen en dat deden ze', vervolgde Keizer, die overall een aantrekkelijk duel zag.

'Het was tactisch hartstikke leuk. Zij haalden Seuntjens naar binnen en daardoor zetten wij Hakim meer naar buiten. Daar kregen wij kansen uit', analyseerde Keizer, die wel zag dat Ajax op eigen kracht won. 'Wij hebben ons eigen spel gespeeld. De inzet en de passie waarmee wij speelden, ben ik het meest trots op.' 

Na lastige eerste maanden ziet Keizer het team groeien. Zowel in het voetbal als bij de prestaties. De druk op zijn persoon is er nog steeds, maar Keizer heeft het hartstikke naar zijn zin in Amsterdam. 'Het begint langzaam te komen. Ajax coachen is altijd leuk, maar na de eerste maanden die wij gehad hebben... Maar het is leuk. De spelers zijn fantastisch.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chuckie88
Toch wel lekker dat we 2 van die spitsen hebben lopen he?
2 0
PetrusKeizer
goed gedaan, trainer, en blijf jezelf. laat je niet gek maken.
1 0
kaashaas
Marcel heeft een 5 seconden regel.... wist het niet
0 -3
Ajax4life16
Voor de mensen die Keizer nu voor gek veklaren door Orejuela vs Zeefuik... Als je Jong Ajax kijkt zie je dat Zeefuik elke wedstrijd erg sterk speelt, terwijl Orejuela onzichtbaar is en eigenlijk niks speciaals doet. Orejuela speelde vandaag goed, maar prijs hem niet de hemel in want debuteren geeft vaak die extra energie die je goed laat spelen.
2 -1
echtgras
Die extra energie heb ik niet bij Zeefuik gezien haha...

Maar klopt, Orejuela is bij Jong Ajax niet goed maar dat zegt ook niet alles. Hier staat Neres voor hem, die wisselwerking is heel belangrijk en misschien maakt ie dan pas juist grote stappen omdat er betere spelers om hem heen staan.
2 0
Ozymandias
Pastoor is opgestapt bij Sparta en persoonlijk zou ik graag zien dat Ajax hem als assistent aan de technische staf van het eerste of Jong Ajax (zodat hij weer samen gaat werken met Reiziger) toevoegt.
2 -3
EVH
Dat ben ik 100% met jou eens.
0 0
PetrosQ
Ik vond Keizer vandaag niet slechts met zijn keuzes.

Ten eerste snap ik waarom hij Zeefuik eerst een kans geeft boven Orejuela. Zeefuik is namelijk zelf opgeleid, is een jongen van de club, spreekt de taal en heeft wel een bepaalde mate van talent. Orejuela daarentegen komt net bij Ajax kijken, spreekt de taal niet en had nog niet in een wedstrijd bewezen beter te zijn dan Zeefuik. Zeefuik stond al langer hoger in de pickorder. Dat is nu anders.

Ten tweede snap ik ook dat Siem de Jong erin kwam voor Neres. Neres leed namelijk aan het eind best veel balverlies, wat zo kan leiden tot de 2-2. Met Ziyech op rechts heb je meer zekerheid, want hij houdt de bal beter vast. En met S. de Jong op het middenveld heb je opeens een frisse kracht die de meters aan het eind kan dichtlopen. Het is jammer voor Neres, want hij speelde een aardige pot, met veel dreiging. Maar soms wordt dat niet meer gevraagd.
5 -1
echtgras
Ok, Zeefuik begon ongelukkig en Orejuela was ook niet foutloos maar toch minder cruciale fouten dan Zeefuik. Ondanks het feit dat hij niet kan communiceren....

Wat wel opvalt is dat Keizer dit elke keer zegt.
Neres was er niet klaar voor,
Wöber was er niet klaar voor en nu ook
Orejuela is er niet klaar voor.....

Uhm Neres is de MVP in de gehele Eredivisie met 7 goals en 9 assists en
Wöber speelt nagenoeg elke wedstrijd foutloos.
Toch mochten ze pas spelen toen er door blessures weinig andere keus was.
Ook Kluivert mocht pas op links sinds Younes geblesseerd is.

Ik vind dat Keizer het steeds beter doet maar op sommige vlakken slaat hij de plank finaal mis hoor. Ik denk dat een beetje zelfvertrouwen en speelminuten Orejuela goed zal doen.
1 -5
Wesl
Soms hebben spelers wat tijd nodig om tot goede prestaties te komen? Net als 'echt gras', dat moet ook eerst groeien voordat je er op kunt voetballen... En als je lang genoeg wacht, dan is het nog een mooie grasmat ook.. Moet je niet té vroeg op gaan spelen hé.. want dan vernagel je heel dat veld!
3 0
Ar
Mooi gesproken.
En ze doen het nu goed op het moment dat ze nu spelen.
Was anders wellicht anders gegaan.
Kluivert speelde ook ruk in september. Breng je zo iemand te vroeg en doet ie het niet best dan wordt ie afgebrand. En misschien is het kwartje bij Neres wel gevallen doordat hij een periode op de bank zat.
0 0
Ajax4life16
Waan van de dag weer
0 0
Barra
Volgens mij is Neres toch ook vaste basiskracht nu en liet Bosz hem helemaal links liggen. Keizer kan nu niks goed meer doen en hoewel hij nog geen sterke indruk heeft achtergelaten wordt hij nu op elke beslissing aangevallen.
6 0
Ozymandias
1) Bosz vond Neres er ook nog niet klaar voor.
2) Wober heeft zelf gezegd dat hij er nog niet klaar voor was doordat hij het mentaal erg zwaar had in zijn eerste maanden bij Ajax.
3) Orejuela is er nog niet klaar voor. Dat hij nu een halve wedstrijd aardig speelt zegt niets. Bij Jong Ajax was hij op één wedstrijd na steeds één van de minste spelers op van Jong Ajax.
6 0
echtgras
1) Bosz is geen coach meer van Ajax dus het heeft geen zin om hem daarop te beoordelen.
2) En bij Wöber had ik meer het idee dat hij dat ook maar zei omdat hij zn coach natuurlijk niet keihard wil laten vallen en er tegenin wilt gaan. Aan niks heb ik kunnen zien dat Wöber er niet klaar voor was. Hij speelde ook gewoon voor Oostenrijk he?
3) Het klopt dat hij bij Jong Ajax niet goed speelde, en het is nog te vroeg om te zeggen of hij er klaar voor is. Maar Keizer heeft vaker fout gezeten en ik vind het jammer dat hij die jongens geen vertrouwen geeft. Toen Neres zijn baan had gered en 2x achter elkaar scoorde, bleef Keizer ook zeggen: ach dat houdt hij nooit vol... Waarom zeg je zoiets in godsnaam? Los vh feit of hij het ook tegen de speler zelf zegt, snap ik niet waarom je die jonge jongens elke keer onderuit wilt halen.
1 -1
Labrador
Achteraf makkelijk lullen maar ik snapte de keuze van Keizer wel. Huntelaar is gewoon meer ervaren en ook slim en juist dat gene zag je vandaag terug op het veld.
3 0
3star
Neres was een publiekswissel? Man man man....
0 -6
Johnnie
Lijkt te gaan lopen met Ajax. Blij mee.
4 0
klompv
Komt Younes nog terug?
0 0
FlyingDutchMan
Wie? xD
7 0
RaynoFischer
Nee denk het niet ;)
5 0
klompv
Mooi!
0 -1
Robinjo1988
Hartstikke leuk ja. Ik heb liever dat we zo'n wedstrijd gewoon doodmaken dan altijd dat billenknijpen. Zeefuik is absoluut niet goed genoeg en het was fout om hem op te stellen. Dat zag iedereen behalve Keizer. Gelukkig herstelde hij dat door hem te wisselen. Maar de laatste 2 wissels sloegen ook weer nergens op. Nog genoeg te leren voor Keizer.

Maar ben uiteindelijk heel erg blij met de overwinning! Met 5 puntjes achterstand is alles nog mogelijk!
6 -3
Ozymandias
Ik zou graag zien dat Ajax deze winterstop Spijkerman vervangt door een ervaren assistent met een groot tactisch vermogen. Van mij mag Keizer dan tot het einde van het seizoen de kans krijgen om te laten zien dat hij geschikt is voor zijn huidige rol. Als daar aan het einde van het seizoen nog steeds twijfels over zijn (wat ik wel verwacht) zou ik een nieuwe hoofdtrainer aantrekken en Keizer diens assistent maken.
7 -1
Web
Ik weet dat Keizer graag Arne Slot wil al assistent, heb ik gehoord van mensen bij PEC. Slot is tactisch heel sterk.

Maar ik denk dat Ajax dat niet doet.
4 0
echtgras
Slot is geweldig bij AZ, denk niet dat hij tussentijds overstapt, maar zou wel geweldig zijn.
Siem erin deed ons bijna weer de das om.
Net als de vorige 4x dat we verdedigend wisselde terwijl er juist ruimte kwam om aan te vallen en de wedstrijd te beslissen.
Vandaag met billenknijpen is het gelukt al kon Friday die kans eigenlijk niet missen....
0 0
Siemmie
Keizer mag ook wel eens de complimenten krijgen! Tactisch staat Ajax de laatste wedstrijd goed, met als hoogtepunt natuurlijk Frenkie als cv. Hulde dat Keizer het aandurft om zo te spelen tegen PSV en een aanvallend AZ.
10 -3
RaynoFischer
Zeker al volg ik hem vandaag nog steeds niet helemaal in zijn wissels, je moet het beslissen en haal je je beste aanvaller eraf voor een middenvelder wat een probleem wordt stel de 2-2 valt wel....
Nouja Kluivert eruit was nog ff om tijd te winnen.
1 0
Siemmie
Die wissel Neres voor De Jong was inderdaad raar, maar Keizer begint het steeds meer te snappen.
3 -2
ST
Orejuela was veel beter dan Zeefuik.
3 -1
ST
Ajax wordt kampioen.
7 0
MankeNelis
Leen mij die glazen bol even, kan ik ook rustig zitten tijdens die zenuwslopende momenten ;-))
1 0
klompv
Daarna wil ik hem graag.
0 0
Freddy Al
Ik begrijp echt niet dat er nu mensen alsnog moeten zeiken op Keizer, hij heeft het heel goed gedaan ,staat nu met een punt meer als Sint Bosz op dit moment,wat een slap gelul zeg.
Hij heeft prima gewisseld , Zeefuik was een risico in de tweede helft met geel op zak.Na het wisselen van Neres ging Ziyech ,met een vrije rol op rechts, nog meer gevaar stichten.
Welke coach durft het aan met 3-4-3???
Juist, geen enkele!
Ik neem mijn petje af dat hij het niet zoekt in het inbouwen van meer verdedigende zekerheid, ik dacht dat we dat allemaal willen zien !
Maar toch wordt die gozer afgezeken door mensen die in mijn ogen er echt helemaal niets van begrijpen.
9 -5
10Sneijder10
"Orejuela is verdedigend niet zo sterk."
"Orejuela is communicatief niet zo sterk"

Uiteindelijk gooit hij hem de tweede helft erin en doet hij het in alle opzichten veel beter dan Zeefuik.
De vraag is: waarom zien ze bij Ajax altijd pas na minimaal 6 maanden met wat voor kwaliteiten ze te maken hebben?
Ik blijf het opmerkelijk vinden dat ze het niet al zien na een paar weken.
Blijkbaar hebben ze er niet zoveel kijk op.

2e en 3e wissel waren vanmiddag trouwens ook weer bedroevend slecht.
8 -5
Ozymandias
Orejuela heeft tot nu toe geen moment laten zien klaar te zijn voor een basisplaats. In de wedstrijden die hij met Jong Ajax meedeed liet hij zien het zelfs met het niveau van de Jupiler League moeilijk te hebben. Misschien komt het omdat hij nog moet wennen aan Nederland en Ajax maar hij is zeker niet in alle opzichten beter dan Zeefuik. Trouwens vind ik Zeefuik ook nog niet klaar voor een basisplaats. Ik denk dat Ajax na dit seizoen een vervanger van Veltman moet kopen en Zeefuik verhuren. Orejuela kan dan met de nieuwe rechtsback de concurrentie aangaan.
4 -4
10Sneijder10
Je kan gewoon direct zien dat Orejuela meer rust heeft met én zonder bal.
Daarbij anticipeert hij imo beter op passes richting zijn zone/directe tegenstander.
Fysiek scheelt het ook wel.

Ik zeg niet dat hij koste wat kost een basisplaats moet hebben maar ik vind het vreemd dat hij voor de tweede helft wel ineens 'goed genoeg' is volgens de staf.
1 -1
RaynoFischer
Ze moesten wel, aangezien Zeefuik door de mand viel en al geel had, laat hem het maar proberen ;)
0 0
Ozymandias
Kijk de wedstrijden van Orejuela bij Jong Ajax nog maar eens terug. Zijn aanname is slecht, zijn voorzet is matig en positioneel is hij slecht. Zeefuik is ook niet goed genoeg maar Orejuela goed genoeg vinden slaat echt nergens op.

"maar ik vind het vreemd dat hij voor de tweede helft wel ineens 'goed genoeg' is volgens de staf."
Zeefuik had geel, wie hadden ze dan erin moeten zetten?
5 -3
Van Reenen
Jij hebt voor 100% gelijk. Maar e.e.a. heeft volgens mij te maken met geld. Younes brengt lang niet zoveel meer op als de 15 miljoen die Ajax afgelopen zomer kon vangen. Hetzelfde geldt voor Dolberg en ook voor Veltman. Veltman op de bank houden, betekent voor AJAX weer een financiële tegenvaller, dus wat roep je dan maar als een blinde in de woestijn? Zoiets van wat jij precies beschrijft, want dat begrijpen de supporters toch niet, denken Slop c.s.
0 -4
Multi
Enorm blij met de overwinning, zeker als je kijkt met wat voor verdediging we gestart zijn. Maar het moge wel duidelijk zijn dat die Keizer nooit meer met Zeefuik hoeft aan te zetten, zeker niet ten nadele van Orejuela. Orejuela heeft heeft het gewoon prima gedaan en ik geloof er niks van dat Zeefuik verder is in zijn ontwikkeling.

Keizer is wat dat betreft een angsthaas, want het ging met Neres precies hetzelfde. Geef die jongens eerst eens een kans voordat je ze al zwakker verklaart als de andere op die positie. En de onzin van taalbarrière ben ik ook wel klaar mee er zijn genoeg manieren of een speler iets duidelijk te maken en als ze echt goed zijn zal dat geen obstakel zijn.
4 -4
Van Reenen
Misschien moeten de ondeskundigen in de technische staf eens een paar buitenlandse talen gaan leren. Engels en Spaans zijn de wereldtalen en als je dat als coach niet beheerst, loop je een paar decennia achter.
3 -1
Freddy Al
Bullshit!
Keizer heeft met lef gespeeld, wissel was logisch omdat Zeefuik geel had gepakt,wat had je dan gewild????
3 -2
CruyffFootball
*Neres eraf voor Siem*

“Keizer heeft met lef gespeeld”

Hoehaha.
4 -2
Redrum
Want Siem is een verdediger?
1 -3
Multi
Nee maar je beste aanvaller wisselen voor een middenvelder om daar een sterker blok te vormen is ook geen lef tonen.

En kom ook niet met de reden dat hij 3-4-3 speelt, want die situatie is ook noodgedwongen ontstaan.
3 -2
Caparzo
Het middenveld was vandaag zeer goed, Ziyech lijkt weer op te staan, en Schöne is ook een fantastische speler. We weten dat hij dat niet een compleet seizoen volhoudt en dat zo op 3/4 het kaarsje wel is opgebrand, maar dat zien we dan wel weer. Voor dit jonge Ajax is hij van onschatbare waarde.
5 0
Mart42
Ben trots op Ajax dat we 9 punten hebben gehaald in een week met aantrekkelijk voetbal.
10 0
Patrick78
Ik ook. Nu 3 punten tegen Willem.
2 0
mickey2602
Eerst nog van Twente winnen,dat wordt ook geen makkie. Revanche voor die verloren punten paar weken geleden.
3 0
Dwergje48
Ik was helemaal vergeten dat wij in de beker zaten.
0 0
Lane 8
Ziyech was vandaag fantastisch, maar Schöne was mijns inziens Motm, zoveel verdedigend werk opgelost en geweldige passing.
6 -1
FlyingDutchMan
Lasse lijkt elke keer zijn plafond te bereiken, of al langzaam aan het afbouwen. Respect hoe hij weer Ajax dirigeert, zo'n winnaar!
1 0
Dastaan
Man wat was Zeefuik slecht. Orejuela deed het veel beter. Dan komt meneer Keizer praten over tactisch leuk. Dan die wissel van Neres ook onbegrijpelijk. Je wist dat az zou komen dan krijg je meer ruimte. Met Neres had je meer mogelijkheden gehad. Voor mij mag keizer nog steeds vertrekken. Als je iemand als Zeefuik basisplaats geeft wat gewoon een beperkte speler is terwijl je een rechtsback haalt voor 4 miljoen die je geen kans geeft dan heb je weinig kennis van zaken. Dit overkwam Neres en nu Orejuela. Triest! KeizerOut!!
3 -4
Freddy Al
Zeker niet mee eens, de handsbal was lullig maar ik heb hem verder geen rare dingen zien doen,sterker ik vond hem goed spelen!
2 -7
Noxin
Gekkenhuis, zelfs Veltman zie ik nog liever op de rechtsback dan deze clown. Die jongen deed maar gewoon wat.
0 -1
PeterVKV
Geen domme dingen? Wat hij deed bij die kans van Weghorst in de eerste helft was op zijn minst kortsluiting in zijn hoofd. Daar heeft hij vaker last van en dat is jammer want fysiek is hij heel sterk. Maar wat ik gezien heb van Orejuela maakt Zeefuik weinig kans als opvolger van Veltman.
3 0
trodat4030
Moet je mij toch eens vertellen wat jij allemaal hebt gezien van Orejuela. Die heb ik ook amper iets goed zien doen namelijk. En dan doel ik op al zijn wedstrijden bij Ajax, niet alleen op gisteren (waar hij overigens gewoon 5 mtr voor de eigen goal stopte met lopen en zijn man, Friday, onbegrijperlijkerwijs een gigakans miste). Speelde alleen goed tegen Jong PSV.
1 0
P.Russo
Vooral het laatste ben ik met je eens. Geef die jongens een keer een serieuze kans. 4 maanden geleden zat Neres op de tribune bij een extreem belangrijke wedstrijd (Rosenborg-uit) en nu is hij zo belangrijk voor dit team met zijn goals en assists. Orejuela deed het in mijn beleving gewoon goed
5 0
trooop
En het was technisch bedroevend. 1x raden waarom voetbal en niet schaken de populairste sport ter wereld is.
0 -10
Freddy Al
Naar welke wedstrijd heb jij in godvredesnaam zitten kijken dan?
4 0
Bensco
Ik denk dat naast de 3 punten het ook wel goed was om te zien dat het spel duidelijk beter aan het worden is. Ajax wist met vlagen dominant voetbal te spelen en dat met zo’n kwetsbare verdediging. Hopelijk trekt de directie de portemonnee en gaan we deze winter de verdediging versterken en verzekeren wij ons van kampioenschap 34.
8 0
Bjorn
Ik denk dat Keizer tactisch een aantal dingen niet goed heeft gedaan. Weghorst werd totaal niet opgepakt bijvoorbeeld. 90 minuten lang alle vrijheid gehad.

De wissel Neres / Siem de Jong was vloeken in de kerk. Dit is Ajax.

Zeefuik wisselen was een goede zet.
4 -5
Freddy Al
De wissel was terecht!
Neres speelde heel goed maar zat er doorheen ,daarom Ziyech in vrije rol op rechts.
2 0
echtgras
En hoe weet jij dat Neres er doorheen zat? Uit niets bleek dat namelijk
0 0
Freddy Al
Uit het feit dat hij slordiger werd en een paar ballen ongelukkig verspeelde, hij had het tot dan toe prima gedaan en het leek een beetje op.
0 0
Habalaski
Ziyech was inderdaad wil fenomenaal. Knap dat hij zich zo uit zijn vormdip gevoetbald heeft.
3 -1
CruyffFootball
De Jong voor Neres.
1 -2
AFCA.
Zeik eens niet zo joh. Dat Keizer Ziyech als RAM nu opstelt zie je zeker niet? Nee, want dat is een uitstekende zet van Keizer en jij wil alleen maar zeiken.
5 -2
CruyffFootball
Opportunistisch lulletje.
Zag je hoe we weer achteruit liepen na die wissel.
0 -7
Dwergje48
Oke.
0 0
AFC34
Kwam omdat friday er bij hun in kwam, die kwam half op het middenveld/spits erbij. Daardoor moest schone meezakken en moest siem er bij om het overwicht te houden op het middenveld. Niet geheel onlogisch!
4 -1
DavidFerr
He he, jij snapt het tenminste.
1 0