Keizer vond opstelling AZ-uit geen puzzel

SJvanveen, 17-12-2017 om 14:15, 4939 views, Ajax TV | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Marcel Keizer vond de defensieve puzzel in Ajax' opstelling niet zozeer een puzzel. Dit stelde de oefenmeester zondagmiddag voorafgaand aan AZ - Ajax voor de camera's van Ajax TV.

Ajax mist in Alkmaar Joël Veltman, Maximilian Wöber en Nick Viergever. Hierdoor starten Deyovaisio Zeefuik en Mitchell Dijks in de basis. Dat het duo op de backposities zou gaan fungeren, was snel duidelijk voor Keizer. 'We weten hoe de selectie in elkaar steekt', legt de oefenmeester uit.

Klaas-Jan Huntelaar krijgt de voorkeur boven Kasper Dolberg in de punt van de aanval. Deze keuze heeft met de vele wedstrijden van Ajax in de komende tijd te maken. 'We spelen vijf wedstrijden in veertien dagen', vertelt Keizer. 'Dus heb ik voor Huntelaar in deze wedstrijd gekozen.' 

FOX Sports
Bij FOX Sports ging Keizer in op de keuze voor Deyovaisio Zeefuik. De coach gaf vrijdag op de persconferentie al aan waarom voor Zeefuik in plaats van Luis Orejuela te kiezen en zondag bevestigde hij nogmaals die woorden. 'Hij (Orejuela) is wel een optie, maar ik vind Deyovaisio verdedigend beter. Orejuela is meer opkomend. Aangezien wij met Frenkie willen inschuiven, hebben we geen opkomende back nodig.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geronimo
Keizer heeft dit prima opgelost
0 0
Joseph
Als je geen verstand hebt van voetbal, begrijp ik dat je het niet heel moeilijk vond. Maar dit sloeg natuurlijk nergens op. Dijks had het al moeilijk tegen Excelsior, dan moet je iets anders bedenken.

Dat Eiting niet speelde, vond ik veel zeggend, deze staff heeft geen flauw benul van de kwaliteiten die ze in de selectie hebben, dat zag je al tegen excelsior, Donny heeft niks te zoeken op 6.
0 -1
Lagasj
Zit ie er nu nog ???
0 -1
ajaxinho
Haha!! Wie out??
0 0
unis
Die zeefuik man man man
0 -2
Ajaxvooraltijd
Speelde solide maar die handsbal was dom en die actie waaruit Wegworst bijna scoorde was niet erg slim.
1 -1
Mart42
Misschien toch een verdediger er bij halen misschien
1 -1
zwollie
Geen wonder dat hij het geen puzzel vind, hij doet maar wat
1 -2
Ferd
De opstelling was de meest logische, loop toch niet zo te zeiken.
1 -1
didierajax020
Huntelaar had ook a.s. woensdag gekund, maar goed. We gaan het zien.
1 -1
gi0vanni
Gelukkig niet.
0 0