'Huntelaar krijgt basisplaats in Alkmaar'

SJvanveen, 17-12-2017 om 12:34, 18014 views, Voetbal International | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Klaas-Jan Huntelaar begint in de basis van Ajax zondagmiddag als de Amsterdammers het opnemen tegen AZ. Dit betekent dat Kasper Dolberg op de bank begint. Mitchell Dijks en Deyovaisio Zeefuik zijn de vleugelverdedigers.

Ajax mist in Alkmaar Joël Veltman, Nick Viergever en Maximilian Wöber achterin. Hierdoor krijgen Zeefuik en Dijks kans om zich te bewijzen vanaf de start. Dat Huntelaar speelt, is verrassend. Dolberg stond de laatste weken steevast in de basis en scoorde midweeks nog tegen Excelsior de bevrijdende 2-1, waarna het in de slotfase nog 3-1 werd. 

Alle wijzigingen meldt Freek Jansen van Voetbal International. De wedstrijd AZ - Ajax begint om 14.30 uur. Beide ploegen hebben evenveel punten op de Eredivisie-ranglijst en staan gezamenlijk tweede. Wint Ajax, dan verkleint de Amsterdamse club weer het gat tot PSV naar vijf punten. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de-Ajacied
Fox commentator weer met overslaande stem juichen voor doelpunt tegen Ajax
2 0
hakkietjakkie
Jammer maar wedstrijd is nog lang niet gestreden
1 0
de-Ajacied
Kut kakkerlak Makkelie
0 0
johnd
Pfoe, wat een kans, slecht verdedigd..
0 0
opsspo
Dijks gaat de wedstrijd van zijn leven spelen en scoort met een pooier van 30 meter.
0 -1
johnd
Zou leuk zijn, maar ben allang blij als hij geen beslissende fouten maakt.
0 0
A-west
Terecht dat den Hunt erin staat. Dolberg brengt te weinig.
0 0
trooop
Begon het net wat beter te gaan, maakt ie weer zo’n achterlijke beslissing. Een spits is daarbij wel de laatste positie die je steeds wisselt als je hem naar z’n beste vorm wil laten groeien.
Huntelaar wordt met deze trainer een sta in de weg zonder dat hij er zelf iets aan kan doen.
1 -2
Wereld
Begrijp deze keuze wel, ondanks dat ik een fan ben van Kasper.
Huntelaar kan vandaag misschien voor de pit zorgen en de boel een beetje oppeppen.
Het nadeel is wel dat hij erg langzaam is (geworden). Met Kasper spelen we misschien wel beter, maar KJH wint makkelijker duels en als hij neergehaald wordt, krijgt hij vaker een vrije trap mee dan Kasper, omdat KJH hier slimmer mee omgaat. In kopduels is KJH beter en dat hebben we vandaag waarschijnlijk nodig.

Hopelijk laat KJH nu wel zijn dodelijkheid in de 16 zien, want dat viel soms een beetje tegen en dat is toch waarom hij erin staat.
4 0
waayop
Huntelaar is gewoon slimmer in de duels, Dolberg moet dat nog leren.
0 0
AFCACBS1900
Keizer geeft net op Fox aan dat ie met een uitgeruste basis aan de wedstrijd wil beginnen. Dolberg is wat vermoeid nog van donderdag en als je dan nog zo'n topper achter de hand heb, dan is rouleren logisch, aldus Keizer.

Ook Orejuela is niet afgeschreven maar omdat Frenkie al inschuift is er gekozen voor Zeefuik omdat die meer verdedigend ingesteld is. Zit wel bij de selectie en kan invallen.
2 0
MosesD
Begrijp de keuze wel. Huntelaar brengt wat meer agressie en ik heb tegen Excelsior extra op Dolberg gelet, was echt heel matig. Niet goed in de kaats (bood zich veel te weinig aan) en was paar keer te laat in de 16. Dolberg moet echt eens een paar tandjes bij gaan zetten.
4 -4
megaonion
Mee eens, Dolberg speelt laatste tijd als een oud wijf.
1 -2
MosesD
Iemand met zijn talent moet het veel meer laten zien dan hij nu doet. Keizer zag ik net in interview. Komt erg relaxed over. Heb er zin in.
1 -1
Mokum_32
Maakt er weer een potje van. Laat die dolberg is een keer staan man
2 -3
Piejotter
Heb Dolberg nauwlettend in de gaten gehouden in de wedstrijd tegen Excelsior ook als er geen bal in zijn directe omgeving was. Soms waren zijn loopacties goed, maar te vaak ook niet. Wat me het meest opviel was dat hij zich teveel liet piepelen door zijn directe tegenstander. Hij zou wat meer brutaliteit in zich moeten hebben, meer gif zoals dat heet. Ook wat minder voorspelbaar moeten zijn in zijn posities kiezen om zijn directe tegenstander op het verkeerde spoor te zetten. Zeker is hij nog niet toe aan een transfer naar een Barcelona of Madrid. Veel te leren nog.
3 0
MosesD
Eens.
0 0
Johan1
En weer weet Keizer door een onlogische beslissing onrust in het spel te brengen. Die man is totaal ongeschikt als trainer.
5 -3
johnd
Rare beslissing.
4 -1
Piejotter
Kan best zijn dat Dolberg niet 100 percent fit is, je weet het niet, iedereen gaat hier nu meteen conclusies te trekken zonder te weten hoe of wat. (zoals altijd)
2 -1
Jelephi
Goedenmiddag en welkom bij weer een aflevering Goochelen met Marcel.
6 -1
rodnet
De enige reden die ik kan bedenken is dat Keizer het Heerenveen-uit scenario in zijn hoofd heeft toen het koppel Huntelaar Neres prima functioneerde. De hoop lijkt me de vader van de gedachte en dat is waanzin. En daarbij, als Dolberg je eerste spits is haal je hem er in een topwedstrijd natuurlijk niet uit. Wat voor signaal geeft dat af?
6 0
waayop
Neres assist, Huntelaar scoort 1-1. Was dus meer dan hoop :) .
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
ik vond dolberg erg goed spelen de laatste wedstrijden, de manier waarop hij in een keer de bal kan kaatsen is bewonderenswaardig.
Ik denk dat het spel van Ajax versneld wordt met dolberg in de spits.
Tegen az denk ik ook dat er meer ruimte hebt en je meer hebt aan een spits met snelheid en beweging, dan aan iemand die beter is in de kleine ruimte met zijn rug naar het doel.
6 -1
NotForSale
Welke wedstrijden heb jij gezien?
2 -1
afca87
Waarom weer veranderen als het goed gaat
3 0
fanforeffer
kan me voorstellen ,defensief zwakker met die nieuwelingen daarom meer druk op achterhoede AZ. vandaar keuze voor Huntelaar .Is grotere handenbinder dan Dolberg.
5 -1
X-RaY
Eens
0 0
FUBAR
Huntelaar laat de Ajax aanval beter spelen, dat is gewoon een feit. Ook als je het aantal assists vergelijkt is dat overduidelijk.

Dolberg, 950 minuten. 4 doelpunten, 0 assists.
Huntelaar, 770 minuten. 5 doelpunten, 4 assists.

Het verschil in gewonnen luchtduels is ook enorm in het voordeel van Huntelaar.
4 -3
waayop
Eindelijk iemand die er ook eens de feiten bij pakt. Op Suarez werd bijvoorbeeld altijd gemopperd door de 'analisten' dat hij zelfzuchtig was. Tsja ,maar wel drie seizoenen achter elkaar de speler met de meeste assists in de eredivisie. In zijn laatste seizoen zelfs 17!
0 0
Turbo
Ajax scoort meer met Dolberg op 9 dan met Huntelaar op 9, dus je eerste punt klopt niet.

Verder heeft Dolberg dit seizoen 2x op linksbuiten danwel 10 gespeeld. Huntelaar op 10 of linksbuiten zou ook een fiasco zijn geworden dus wat betreft de minuten is dat geen eerlijke statistiek. Daarbij heeft Huntelaar begin dit seizoen de "eenvoudige" thuiswedstrijden (Groningen, Sparta, Pec oa) mogen spelen terwijl Dolberg op dat klittenband in Venlo en Almelo mocht ploeteren. Huntelaar heeft ook veel meer grote kansen om zeep geholpen dan Dolberg en heeft slechts 1 goal gemaakt in de zn laatste 6 basisplekken in de Eredivisie.

Daarnaast is Dolberg technisch veel beter, én sneller en handiger in de omschakeling. Creeert verder ook makkelijker kansen en heeft een individuele actie.

Qua gewonnen duels ontlopen ze elkaar bijna niks (beide iets onder 50 %), alleen maakt Huntelaar er meer spektakel bij wat ook regelmatig het einde van een veelbelovende aanval betekent bij een domme overtreding.
3 -2
waayop
En het omgekeerde een vrije trap versieren door slim het duel aan te gaan. Ook brengt Huntelaar meer strijdlust en spirit in het team. Kunnen we niet gewoon blij zijn dat we Huntelaar en Dolberg hebben? Ik ben er wel blij mee.
0 0
31xAjax
Een aantal vd kwaliteiten die jij Dolberg toedicht heeft hij in potentie ook, niet allemaal. Maar het komt er de laatste 8 maanden te sporadisch uit. Op de 1 of andere manier is het allemaal net niet. Ik hoop dat ik t mis heb maar ben ban dat Dolberg een Fischer 2.0 wordt.....

De reden voor de wissel die Keizer aanvoert is natuurlijk niet de echte reden, dat weten jij en ik allebei.....
0 -1
JesseMKB33
Natuurlijk is dat wel de echte reden... Waarom zou het dat niet zijn?
1 0
31xAjax
Dan had ie Dolberg tegen Excelsior wel rust gegeven ipv tegen AZ....
0 0
RaynoFischer
Persoonlijke statistieken ja, maar er wordt beter gevoetbald en er vallen meer goals sinds Dolberg er weer in staat
6 0
RusselWestbrook
De statistieken die je hier neerkwakt hebben niets te maken met de uitspraak die je er boven doet.

Daarvoor zou je moeten kijken hoeveel goals Ajax maakt met Huntelaar in het veld en hoeveel met Dolberg in het veld.
Of hoeveel de vleugelspelers en middenvelders scoren met Huntelaar in het veld of met Dolberg.

Individuele statistieken van spelers neerzetten en daaruit concluderen dat de rest beter gaat spelen slaat helemaal nergens op.
4 -4
NouridolbergNeres34
Wtf waarom huntelaar wat een bullsh*t. Je gaat achterin al weer veel wijzigen gedwongen blessures, en schorsingen. Laat de rest dan staan man.

Dolberg draait prima, en dan doet hij dit weer keizer wil huntelaar weer even tevreden houden ofzo
4 -2
zivkabrimovic
Ben kapot erg fan van Dolberg, maar begin met echt zorgen te maken.. het is gewoon totaal niet meer zoals het was. Het lijkt er wel op dat het hem niets meer boeit.

Ik hoop op het beste.
3 -6
Raydo
Vorig seizoen: 'Wat een koele kikker!'
Dit seizoen: 'Het boeit hem niets!'

Laten we eens stoppen te doen alsof we vanaf onze bank aan een speler zijn 'houding' kunnen zien wat er in zijn hoofd omgaat. Het is psychologie van de koude grond.
0 0
Turbo
Speelde behoorlijk energiek en fysiek tegen Excelsior, en qua veld spel was het ook prima imo.
2 -3
Michelinho
Viel mij ook op dat ie meer gif toonde dan voorheen, fel de duels in gaan e.d, maar qua positionering in de zestien viel het me bar tegen.
0 0
Middenweg401
Kapot erg? Wat is dat?
1 -1
RusselWestbrook
Hij zag er altijd al uit alsof niks hem boeide.
2 -2
Ajax4life16
Zijn gezichtsuitdrukking ja, maar laatste tijd sjokt hij een beetje door het veld alsof het hem niks boeit, terwijl dat vorig jaar helemaal niet was.
2 -2
RusselWestbrook
Siem de Jong er ook nog maar bij, fuck goed voetbal.
1 -5
Mokum_32
SIem staat er vooral voorde goals niet zozeer voor het goede voetbal
1 0
Mart42
Als de punten maar mee naar Amsterdam gaan
0 0
ajax_janneman
Had me toch beter geleken om met Dolberg te starten. Een Dolberg met ruimtes achterin, wat ik wel verwacht aangezien Az ook aanvallend speelt, kan dodelijk zijn. Tegen Excelsior in de 1 op 1 situatie hadden zij ook waanzinnig veel geluk dat die keeper er nog net een handje tegenaan krijgt. Met de snelheid van Huntelaar lukt dit niet.
1 0
gi0vanni
Huntelaar heeft dit jaar verschillende malen gefaald in de afwerking maar hij heeft toch echt laten zien dat zijn snelheid er niet toe doet. Omdat hij zeer goede loopacties maakt op het juiste moment heeft hij daardoor al een paar x 1 op 1 met de de keeper gestaan.
0 0
skinny hein
Huntelaar geeft tenminste wat meer gif in de ploeg...trekken duwen zuigen en irriteren ipv wachten op n bal
3 -6
RusselWestbrook
Je zit op de verkeerde site. Deze is voor Ajax, waar we van mooi voetbal houden, met spelers met een goede techniek, en individuele actie en overzicht.
1 -4
Michelinho
Je bedoelt Ajax Pyongyang zeker, of mag iemand voor zichzelf uitmaken aan welke spelers/speelwijze ze de voorkeur geven?
0 0
RobinV
Wat is Sparta aan het doen joh?
0 0
..::Rootje::..
Wat heb je hieraan? Geef dan de hele opstelling.
0 0
echtgras
Die kan je toch wel invullen?
1 0
coachyscheidsie
Onana; Zeefuik, de Ligt, de Jong, Dijks; van de Beek, Ziyech, Schöne; Neres, Huntelaar, Kluivert. Aub!
2 0
Ar
Dolberg levert te weinig. Maakt te weinig oorlog. Zet niet of nauwelijks druk op de bal of de tegenstander. Beetje een luie spits. Dat geeft niet als je er dertig inlegt zoals Romario, maar dat is niet het geval.
5 -5
gi0vanni
Romario was wel al wat ouder maar als je goed presteert mag je vaak meer. Zo mocht Janssen roken en zat deze meneer op mijn profielplaatje aan de drank en drugs op jonge leeftijd. En sloeg hij zo nu en dan een training over.
0 0
Panama
Dat word weer lange ballen pompen
2 0
Ajacied33
Heerlijk dat Hunter in de basis start. Dolberg heeft het gewoon even niet op dit moment. Met Huntelaar win je ook sneller de oorlog dan met Dolberg op het veld
2 -2
Web
Lastig is dit, toch had ik Dolberg laten staan.
Maar Dolberg moet meer brengen, ik kan het begrijpen.
1 -1
gras
Achter onze computers is dit idd niet te beoordelen, behalve dat ik veel liever Dolberg zie. En al helemaal in een uitwedstrijd waarin meer ruimtes ontstaan. Maar misschien heeft Hunter de ballen van het dak getraind, of is Dolberg niet 100% fit.

Afwachten.
0 0
HarryHarHar
Goede zaak, Dolberg heeft het gewoon ff niet, buiten de penaltie donderdag heb je hem eigenlijk totaal niet gezien, Klaas Jan kopt beter en staat ook net wat dieper op het doel gericht! en uiteraard is Klaas veel harder en dat kan best een voordeel zijn tegen die lange gasten achterin bij Az
3 -4
Sampaoli
AZ heeft juist helemaal geen lange verdedigers, allemaal klein.
1 -1
Bjorn
Laten we hopen dat het gif en de drang van Huntelaar het verschil gaan maken. Hebben we nodig vanmiddag.
3 -2
Suarez16_
Logisch. Huntelaar is in dit soort wedstrijd zeer bruikbaar. Hij coacht, maakt oorlog, werkt hard terwijl Dolberg vaak in een looppasje sjokt. Tegen excelsior kan het maar niet uit bij heereveen, az en feyenoord.
5 -3
3*stars*3
Tegen zo'n voetballende ploeg, lijkt het mij juist handig om een snelle spits te hebben, die ook kan passeren.

Klaas begon in de kuip ook in de basis en tot die goal, was zijn spel om te janken.
Ben fan van Klaas als de dodelijke 16 meter spits maar Dolberg is completer.
2 -1
Suarez16_
Ben ook Dolberg fan, maar dit jaar is hij een beetje apathisch in het veld. Huntelaar lijkt vaker op de goede plek te staan en wint veel duels. Vandaag is winnen het enigste wat telt en die kans is waarschijnlijk groter met Klaas-Jan. Daarnaast is Dolberg ook een lekkere supersub.
0 -2
RusselWestbrook
In de wedstrijden waar het om gaat (bijvoorbeeld Feyenoord) verliest Huntelaar bijna al zijn duels en is ie zo druk bezig met oorlog maken dat ie tegen een rode kaart aanzit met compleet onnodige overtredingen met soms niet eens een bal in de buurt.

edit:

Huntelaar heeft 45% van zijn duels gewonnen. Dat is 1% meer dan Dolberg.

Beide is best wel slecht
1 -3
3*stars*3
Over apatisch ben ik het mee eens maar dat zagen we vorig seizoen al maar hij maakte zijn kansen af.

Je zou denken dat er nu vastigheid is op middenveld en voorin.
Maar ok, ik laat me verrassen.
0 0
Suarez16_
Ja we zullen zien. Hopelijk geeft Huntelaar Keizer gelijk.
0 0
ajax4ever01
Extra leiders voor de jonkies in het veld is in dit soort wedstrijden welkom
2 -1
witchmaster11
denk dat er niet veel over de backs gaat vandaag veel door het midden ,met deze backs die we nu hebben staan kan je niet veel , ik denk dat neres wel eens de man of the match gaat worden mijn gevoel zegt het me
1 0
Bobbaasje
Dolberg deed het uitstekend de laatste wedstrijd..
3 -7
DavidFerr
Zijn rendement is dit seizoen nog veels te laag. Het rendement van Huntelaar is veel beter.
4 -3
RusselWestbrook
Laatste 6 basisplekken 1 doelpunt., Dolberg 2.
1 -1
AjaxPassion
Tegen de kleintjes idd
0 -2
ProfZonnebloem
Heb Dolberg niet gezien tegen NAC....de makkelijkste wedstrijd vh jaar....
0 0
Turbo
Dan heb je stront in je ogen want hij speelde toen prima.
1 0
RusselWestbrook
Hij zag em niet in de samenvatting.
0 -1
0romis
ik heb hem anders niet gezien buiten de penalty
5 -3
3*stars*3
Nou, ik zag Dolberg wel actief bezig en een aantal keer zijn man passeren en hij werd daarom ook aantal keer hard aangepakt.

Maar ok, Huntelaar werd afgelopen weken, paar x ook belachelijk behandeld toen hij moest warmlopen maar er niet inkwam.
Misschien willen ze hem nu zo tevreden houden maar ik had liever Dolberg gezien.
2 -2
CruyffFootball
Ik zag hem anders op de middelijn een bal veroveren en 2 man passeren.
Als huntelaar dat probeert liggen zijn knieschijven bij Henrichs op het ereterras.
3 -4
ProfZonnebloem
Dolberg is al maanden uit vorm, invalbeurt bij fnoort daargelaten.
3 -2
Robinjo1988
Waarom?? Dolberg is de betere voetballer. Had Huntelaar dan tegen Excelsior laten spelen. Nu heb je veel meer aan Dolberg!
2 -4
ajax4ever01
Maar hij laat het nu niet zien dus Huntelaar er nu in is prima
4 -2
aanval86
man man man laat dolberg nou eens staan. goed voor het vertrouwen is het niet.
2 -5
ajax4ever01
Neem een voorbeeld aan Schöne.. tijdje op de bank en heeft hij zich teruggeknokt. Dat moet Dolberg ook eens gaan doen
4 -1
aanval86
misschien heb je ook wel gelijk.
0 0
AjaxPassion
???

Hij stond de afgelopen weken basis en laat het steeds meer zien, totaal onvergelijkbaar met Schøne.
0 0
witchmaster11
Dijks ff me zakdoek zoeken de tranen bengelen nu al over me wangen wat een armoede zeg
0 0
AjaxPassion
Wie moet er dan staan vandaag?
1 0
HarryHarHar
je vraag bevestigd de armoede achterin!.............
0 0
Labrador
Dijks is dan wel geen Ajax materiaal maar staat er wel weer zonder te zeiken. Als je ziet hoe er met deze jongen wordt omgegaan vind ik dat erg knap van Dijks
3 -2
AjaxPassion
Ook dat, maar het is wel begrijpelijk. Die kritiek kun je echter het TH voor 100% aanrekenen, want hij wordt dadelijk door datzelfde Ajax al voor de 4e x te licht bevonden.
0 0
talent020
misschien dat Dolberg last heeft of niet 100 fit is, Huntelaar is wel meer een knokker en dat heb je wel nodig vandaag tegen AZ,
1 -2
Hammerzeit
Heel mooi!
Laat het zien Klaas. Jij sleept ons er doorheen vandaag.
3 -2
Turbo
Laat Huntelaar gewoon spelen tegen Twente. Dolberg deed het prima afgelopen donderdag.
2 -1
insectenverdelg
Exact. Speelde 1 van zn beste potten dit jaar. En m dan wisselen is echt niet re begrijpen.
1 0
AFCA-CBS
Die noodgedwongen wissels begrijp ik nog gedeeltelijk, maar waarom moet Dolberg nou zo nodig op de bank? Die jongen leek net weer wat meer vertrouwen te krijgen.
1 -1
TOOL
Je kan Huntelaar niet op de bank houden zolang Dolberg er weinig van bakt! Dolberg krijgt genoeg kansen maar laat simpelweg te weinig zien om een vaste plek te hebben. Ik vind het helemaal niet vreemd.
3 -1
AppieNouri34
ik hoop dat hij 2x scoort
1 -3
jollie18
Dat zou mooi zijn Dolberg kan er dit seizoen nog niet veel van.
0 -3
RaynoFischer
Zoveel heeft Klaas ook niet laten zien, ook veel grote kansen gemist tegen 0.a Willem 2 en ADO
In de Klassieker stonden ze er allebei
Dolberg deed het eindelijk beter tegen Excelsior.
1 0
jollie18
Vind wel dat hij meer heeft laten zien dan Dolberg.
1 -1
talent020
Huntelaar liet andere ook vaak scoren, (Van De Beek uit bij VVV bijv)
1 -1