Frenkie de Jong: 'Het middenveld is leuker'

BvdPloeg, 15-12-2017 om 15:00, 8358 views, FOX Sports | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Frenkie de Jong kan het nog niet bevestigen, maar de middenvelder verwacht dat een contractverlenging wel goed komt. Dat vertelt de Ajacied in gesprek met FOX Sports. De Jong speelt de laatste tijd weer, maar wel op een positie waar hij voor zichzelf geen toekomst ziet.

'Als het aan mij ligt komt het zeker goed', glimlacht De Jong over zijn contract. Hij is blij dat hij weer meer speeltijd krijgt. 'Op dit moment speel ik en er is perspectief dat ik blijf spelen of in de toekomst in ieder geval veel ga spelen. Als dat zo is, dan zijn er voor een jonge speler niet veel betere clubs dan Ajax. Ik vind het nu wel tijd worden dat ik veel ga spelen en bij een buitenlandse club maak je misschien wel minuten, maar sta je niet vast in de basis.'

De Jong speelt momenteel in het centrum naast Matthijs de Ligt, maar hij heeft het liever over een rol als inschuivende man. 'Mensen maken er wel van dat ik nu een centrale verdediger ben, maar het is een soort 3-4-3, dus dat ga ik niet worden. Het is een noodoplossing, waarin we in balbezit met vier middenvelders spelen en bij balverlies speel ik iets meer centraal. Ik speel, dus ik vind het niet erg. Ik denk niet dat ik structureel een centrale verdediger ben en ik denk ook niet dat je mij dan het beste gebruikt. Ik kom uiteindelijk op het middenveld terecht, maar vind het nu wel prima.'

Hoewel hij achterin veel complimenten krijgt, speelt De Jong liever ergens anders. 'Ik vind het wel leuk, want je komt veel aan de bal en je moet de opbouw verzorgen, maar het middenveld is leuker. Daar kom je meer op goede posities aan de bal en kun je steekpasses geven en acties maken. Dat ligt mij meer dan centraal achterin. De trainer weet ook wel dat ik een middenvelder ben en dat ik uiteindelijk op zes, acht of tien terechtkom. Het is leuk om de lovende kritieken te lezen, al gaat dat wel over dat ik de beste aan de bal ben en op het middenveld kun je dan nog meer goede dingen doen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Ik hoop dat hij na de winterstop naar voren word geschoven. Dit is echt uit pure ellende.
Toch heeft het voor de ontwikkeling van frenkie alleen maar voordelen om op deze positie te hebben gespeeld.(centraal al helemaal)
Verdedigen is nou eenmaal vele malen moeilijker dan aanvallen, en maakt je creatiever om om te gaan met ruimtes voor je. Er staan namelijk veel meer mensen voor je neus, waardoor je gevoel krijgt voor scenarios en positiespel.

Hij moet er op dit moment gewoon positief mee omgaan, hij word er uiteindelijk een completere voetballer door.

Maar marc moet wel actie gaan ondernemen,
Je mag nooit zo omgaan met zon groot talent die zoveel assists geeft. die hoort gewoon op de beste positie te staan waar hij zoveel mogelijk aanvallers kan bedienen.
0 0
Leprechaun
ik denk ook niet dat je daar staat om omgetraind te worden om de Lukaku’s van deze wereld af te stoppen Frenk!
1 0
ST
Zie je Frenkie al een kopduel aangaan met Weghorst?
0 0
ST
Omdraaien met Donny lijkt me beter.
0 -1
Turbo
Op basis van? Frenkie is véél sneller en wendbaarder dan vdBeek, wat als CV een enorm verschil maakt. Verder staat Frenkie er om op te bouwen, continu aanspeelbaar te zijn en vorm te geven aan het spel. Dat ligt vdBeek totaal niet. Is veel minder dominant, veel lagere handelingssnelheid, en simpelweg 3 klassen minder aan de bal.
0 -1
godenzonenssuper
Zie jij vd beek volgend jaar (bjj waarschijnlijk vertrek ziyech/Schone) liever als half of op 6?
0 0
Turbo
Voor de 6 mist ie wat mij betreft handelingssnelheid en wendbaarheid om écht dominant te zijn. Gaat allemaal iets te traag. Als half vind ik hem niet heel speciaal, maar bruikbaar. Zie als halven liever spelers als Frenkie, Nouri, Eriksen, misschien een Odegaard als vervanger van Ziyech etc. Maar zou in eerste instantie investeren in een topper voor de 6 en vdBeek als half gebruiken. Naast Frenkie.
0 -1
SIRAFCA
De knieblessure die Ajax-verdediger Maximilian Wöber donderdag tegen Excelsior opliep, valt mee. Ajax heeft bekendgemaakt dat er 'beperkte schade' aan de binnenband van zijn rechterknie is. De Oostenrijker is in ieder geval tot de winterstop utigeschakeld, maar van schade aan de kruisband is geen sprake.

Godzijdank zeg
2 0
NouridolbergNeres34
Heel goed nieuws! Kan wober niet meer wegdenken achterin, topper.
1 0
AJAIXIXIXI
wöber valt gelukkig mee!
2 0
AJAIXIXIXI
wöber valt gelukkig mee!
0 0
Panama
Eiting centraal zondag en frenkie naar t middenveld.
0 -1
nightgoat
Dan ga jij toch lekker op het middenveld spelen jongen.
0 0
EKS
De kritieken zijn helemaal niet meer zo lovend ook, het AD vond hem b.v. op Veltman na zo ongeveer de slechtste man van Ajax gisteren...VI vond hem dan nog een van de iets minder slechten.

Zou Keizerout dan toch gelijk hebben met dat spelers de boel saboteren om van Keizer af te komen?
0 -1
geDaante
Ach die snappen er helemaal niks van, zeker omdat ie één keer balverlies leed, want dan kan je er ineens niet meer zo veel van.

Frenkie speelde net als daarvoor prima, met wederom mooie strakke ballen direct naar voren, even aan de bal blijven om te wachten op die opening en dan meteen geven, linies overslaan, etc. Deze man maakt het verschil, maar hij heeft teveel voetballend vermogen, techniek en creativiteit voor deze positie, moet op termijn switchen met Van de Beek.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Ik heb frenkie nog geen een slechte wedstrijd zien spelen. Dan zou je hem moeten afrekenen op een invalbeurtje de laatste 15 min in een wedstrijd dat ajax slecht speelde.
De mensen die daarom kritiek op hem hebben zijn niet goed snik.
0 0
afcas
hahahahha, je neemt die man serieus?
0 0
jollie18
Ben bang als straks Sinkgraven en Viergever weer fit zijn dat hij op de bank zit. Hopelijk verlengt hij zijn contract.
0 -2
EKS
Bang? Ik drink een krat bier leeg van geluk als die twee weer fit zijn.
1 0
jollie18
Ik ben ook blij als ze straks weer fit zijn maar dan is de Jong wel zijn basisplaats kwijt.
0 0
AFCA1510
Dat durft keizer echt niet meer aan hoor. Die kan gewoon niet meer om die jongen heen. Dan zie ik eerder Schöne gaan fungeren als 12de man.
1 0
Ajax4life16
Eerder nog vd Beek. Schone, Ziyech en de Jong zijn de laatste maanden de beste middenvelders.
0 0
RaynoFischer
Yup, wel lullig voor Lasse dan, want ook hij verdiend het niet om op de bank te komen op 't moment.
0 0
mickey2602
Sinkgraven wordt volgend seizoen denk ik. Viergever,tsja,misschien in de winterstop verkocht en anders in de zomer. Maar ik denk dat ze Viergever zijn contract uit laten dienen en dan in de zomer transfervrij laten vertrekken.
0 0
Rsv
Niet zo zeiken iedere keer
3 -14
Remark
Prima advies, ik zou zeggen, neem het ter harte, Rsv!
Ongelooflijk, is er eindelijk een talentvolle voetballer die eerlijk, duidelijk formulerend en genuanceerd z'n mening geeft, komt er weer zo'n zure zeikerd om de hoek.
1 0
LezDeBoer
Eerst lezen, dan reageren.
0 0
CruyffFootball
Wat zeikt hij dan?
0 0
RaynoFischer
Wat zeikt hij hier dan?, hij geeft toch gewoon zijn mening en terecht want hij is een middenvelder en zegt zelfs dat hij het nu ook prima vindt in deze invulling
Het is de journalist die er over begint en dat doen ze steeds ...
0 0
Ruff Rhythim
Volgend seizoen is er weer plek op het middenveld, dat zal hij ook weten.
Anders zou hij niet bijtekenen. Komt allemaal goed.
Maar als noodverband vind ik zijn huidige positie helemaal geen ramp.
2 0