Keizer kiest Zeefuik, Orejuela in wachtkamer

BvdPloeg, 15-12-2017 om 14:29, 15079 views, Ajax | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Marcel Keizer lijkt al wel een beetje te weten hoe hij het verdedigend gaat neerzetten tegen AZ. De coach kan niet beschikken over de geschorste Joël Veltman en verder zijn Max Wöber, Nick Viergever en Daley Sinkgraven geblesseerd.

Rechts achterin heeft Keizer de keuze uit Luis Manuel Orejuela en Deyovaisio Zeefuik en laatstgenoemde lijkt af te stevenen op een basisplaats. 'Deyo heeft het verdedigen bij Ajax onder de knie, dat is bij Orejuela nog een puntje. Deyo is voor ons op dit moment dan ook verder. Orejuela heeft moeite met de taal, dat is vervelend in de coaching in en buiten het veld. Ja, hij gaat naar Engelse les, net zo vaak als David (Neres, red.) en Mateo (Cassierra, red.).'

In het centrum lijkt Keizer te kiezen voor Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, maar op de bank komen spelers uit Jong Ajax in beeld. Zo doet Léon Bergsma het goed als aanvoerder bij de beloften. 'Hij heeft bij mij vorig seizoen alles gespeeld. Hij is voetballend heel sterk, maar het is geen keiharde verdediger. Daarin kan hij nog wel wat stappen maken. Het kan zijn dat hij bij de selectie zit, maar hij gaat vandaag (vrijdag, red.) met Jong mee.'

Dijks en versterkingen
De beloften spelen vrijdagavond een wedstrijd tegen FC Emmen, een duel in het hoge noorden waar Mitchell Dijks zich vermoedelijk voor had moeten melden als iedereen fit was geweest. De linksback is echter weer nodig, nu hij de enige overgebleven linkspoot achterin is. 'Het lijkt me moeilijk voor hem', beaamt Keizer. 'Ik vond het mooi dat hij er tegen Excelsior weer stond. Hij is fit en dat is precies op tijd.'

Door de personele problemen achterin is de vraag gerechtvaardigd of Ajax in de winter nog op zoek gaat naar versterkingen, helemaal omdat bijvoorbeeld Matthijs de Ligt ook al op scherp staat. 'Hij is slim genoeg om uit de duels te blijven, maar tegen AZ moet hij voluit spelen. Als je dan een kaart krijgt, dan is dat zo. Ik wil nog niet denken aan de transferperiode. Nick (Viergever, red.) is na de winterstop ook weer terug, daar moeten we ook rekening mee houden.'

 

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Catenaccio
Met viergever moeten we rekening houden dat hij ook weer terug is ma de winterstop?
Keizer blaat niet zo. Hij is na dit seizoen weg dus verdediger aantrekken in de wintwrstop
0 0
JCr14
Orejuela speelde zijn eerste 2 wedstrijden prima. Daarna wat minder omdat hij de opdracht kreeg om te veranderen. Hij moest meer verdedigen.
Hij raakte geblesseerd.

En hij wordt hier al meteen afgeschreven. Net als Neres, Zlatan enz. Heeft hij gewoon tijd nodig voordat je kunt zeggen dat het niets gaat worden.
Andere cultuur, land, eten, speelwijze, temperatuur en taal. En dan zit je hier zonder familie en vrienden.
Geef hem gewoon tijd.
2 0
RaynoFischer
Neres werd nooit afgeschreven door de meeste supporters, zagen vaak wel dat hij wat kon ;)
Hij werd vooral door de media gelijk beoordeeld op zijn transfersom en verwachtte kennelijk gelijk wonderen van hem ofzo.

Maar idd moeten hem nog wat tijd gunnen
0 0
DJMokum
Dit is zijn kans, zeefuik weet dat hij het zondag moet laten zien. Hoop dat ie ook die druk aankan.
1 0
unis
zeefuik, sorry, bij gebrek aan beter moet het maar... ik ben er niet kapot van, zie ook niet echt potentie/groei!

Zijn invalbeurt tegen EXC was ook niet top, stond vaak het lucht ledige te verdedigen of aan de verkeerde kant te verdedigen. Tja sorry maar als je tegen EXC het al niet echt weet... hoe dan tegen een subtopper?

We zien t wel... het moet maar...
1 0
witchmaster11
Vergis je niet in zeefuik , deze back heeft body en als aanvaller komt je er echt niet zomaar voorbij en denk maar niet dat je deze gozer ff om duwt no change . ik verwacht dat hij op kort termijn veltman vervangt als hij de laatste stap kan maken dan heb je in hem een wereld back en hij spreekt nederlands in een verdediging is de taal van belang daar gaat het vaak fout door mis begrip
0 0
Catenaccio
Pakt veel te snel kaarten. Wordt te vroeg gebracht
0 0
Lekiam
Tegen AZ laat dijks en zeefuik maar alleen met verdedigen bezig houden, die hoeve wat mij betreft de middellijn niet over. Als ze hun man kunnen afstoppen ben ik al tevreden. Rest van het team moet het aanvallende deel maar oppakken. Mag toch hopen dat er in de winterstop 1a2 directe versterkingen voor de verdediging bijkomen. Op het moment heb je maar 4 verdedigers waarvan er nu 2 geblesseerd en 1 geschorst is.
2 0
Harrie Nak
Dus je koopt een back die niet kan verdedigen?
1 -3
Redrum
Nee, die moeite heeft met de taal.
1 -1
Duif63
Sánchez sprak ook geen woord Amsterdams maar stond er wel meteen omdat hij kwaliteit en klasse had. Dat heeft Orejuela niet en daarom staat hij er niet in.
4 -1
Bensco
Hier moet ik me bij aansluiten. Je ziet bij de meeste spelers wel of ze talentvol zijn of niet. Orejuela heb ik nog niet betrapt op geniale acties of sporen van uitzonderlijk talent. Bovendien wordt hij door Reiziger bij jong Ajax ook gepasseerd en Reiziger spreekt wel gewoon Spaans.
2 0
dan300491
Terecht en logisch. Orejuela heeft in Jon Ajax nog geen wedstrijd goed gespeeld. Zou mij extreem verbazen als hij het gaat redden bij Ajax.

Ik heb tot op heden niet kunnen zien wat zijn sterke punten zijn. Hij is snel, dat wel maar mist de techniek om de bal op snelheid onder controle te houden.
1 -1
NouridolbergNeres34
“Viergever is terug na de winterstop daar moeten we rekening mee houden”... en ja in de zomer is hij transfervrij en pleite. Er moet gewoon wat bij dit kan niet bij een topclub linksback is al 3 jaar onvoldoende/matig bezet bij Ajax.
3 0
fanforeffer
Zeefuik heeft het Ajax verdedigen onder de knie ? dan is hij verder dan Veltman.
1 -2
jaripettersson
Dat is ie op termijn ook zeker.
0 -1
AFCA-CBS
Zowel Dijks als Zeefuik hebben al meerdere malen bewezen te licht te zijn voor het niveau dat Ajax nastreeft. Het zijn twee enorm zwakke plekken voor zondag. Ik zou persoonlijk toch eerder voor iemand kiezen die écht kan voetballen op de positie van Dijks. Bijvoorbeeld Eiting, Mazraoui of desnoods Bergsma. Dijks is nog te slecht voor de jupiler league, hij had laatst al veel moeite met jong Az.
3 0
insectenverdelg
Zeefuik speelde niet altijd even gelukkig. Toch zie ik daar meer in dan Dijks persoonlijk. Wil die jongen nog niet geheel afschrijven. Vond m gisteren ook niet slecht invallen. Zat iig scherper op zn man dan Dijks.
0 0
..::Rootje::..
Goede beslissing van meneer Keizer inzake Orejuela en Zeefuik. Jeugd gaat altijd voor, anders koop je maar een seizoenskaart bij de gemeente van Eindhoven.

Centrum moet gewoon bestaan uit F. de Jong en De Ligt. Bergsma mag best invallen, mocht hij daadwerkelijk bij de selectie zitten van zondag.

Dijks, ja.. er is al zoveel gezegd en geschreven over hem. Is gewoon een topspeler! Komt zo symphatiek over, is erg lief en heeft een postuur om u te zeggen. En een goede persoonlijkheid en kracht, gaan altijd voor talent. Dijks dus altijd in de basis.

Dat laatste was sarcastisch.
0 -3
Wesl
Het punt bij Zeefuik en dat zie je vaak bij jonge verdedigers, zoals ook De Ligt. Tegenstanders weten dat je jong en onervaren bent en onder veel druk staat. Dus ze gaan je expres zoeken. en dat doen ze al helemaal als je de week daarvoor al een fout hebt gemaakt. Kijk de 3-3 tegen Twente, 100% dat ze dit van te voren hebben afgesproken!

Ik heb het idee dat zeefuik veel power heeft, man tegen man snel en sterk is, ook voetballend potentie heeft. Maar met zijn lengte.. Die gaat gewoon fouten maken waardoor hij beter wordt.. De vraag is hoeveel en hoelang...
1 0
koppendicht
zeefuik kan er niks van, kan me niet voorstellen dat orejuela slechter is.
4 -5
RaynoFischer
Als je zelfs bij jong niet zeker bent van een basisplaats zegt dat wel wat....
Van Cassierra kan je bijvoorbeeld nog zeggen hij presteert in jong Ajax (En deed dat in zijn 1ste seizoen daar ook niet slecht)
3 0
Ozymandias
Persoonlijk blijf ik erbij dat Zeefuik genoeg potentieel heeft om een vaste basisspeler bij Ajax te worden. Hij is verdedigend goed en kan de gehele flank bespelen maar hij heeft dit seizoen weinig gespeeld (omdat hij regelmatig op de bank van het eerste zat en dan niet met Jong Ajax mee kon spelen) en lijkt daardoor minder goed in vorm dan eind vorig seizoen. Ik hoop dat hij zich in de loop van dit seizoen ontwikkeld tot een basiswaardige speler zodat Ajax na dit seizoen geen vervanger van Veltman hoeft te kopen. Als hij aan het einde van dit seizoen nog niet goed genoeg is voor een basisplaats moet Ajax hem verhuren en een nieuwe rechtsback kopen. Orejuela zou ik nog niet geheel afschrijven maar tot nu toe heeft hij totaal geen indruk op mij gemaakt.
2 -4
AFCA-CBS
Zeefuik mist het inzicht om situaties goed te kunnen inschatten. Hij staat heel vaak verkeerd gepositioneerd in de verdediging. Met zijn snelheid en felheid kan hij wel het een en ander compenseren, maar toch denk ik dat hij nooit Ajax 1-materiaal zal worden.
2 0
Raikkonen94
Heb het idee dat Keizer liever mensen opstelt die keurig naar hem luisteren. Neres had er ook niet ingestaan als er geen blessuregevallen waren maar gelukkig was zijn rendement zo hoog.
2 -3
RaynoFischer
Onzin, Neres presteerde en daar kon Keizer uiteindelijk niet omheen dus speelt hij gewoon, nog voordat Cerny en Younes geblesserd raakten.
Was Sanchez hier nog geweest speelde hij ook.
2 -1
10Sneijder10
Ik heb al sinds het duel met scheveningen waar Orejuela in de basis stond het idee dat Keizer niks in hem ziet.
Hij begon na dat duel al allerlei minpunten op te noemen mbt Orejuela.
Wel ook weer merkwaardig om te lezen dat de taalbarriere weer als reden word aangekaart om hem niet te gebruiken.
Net zoals bij Neres begin dit seizoen ook maar sinds dat die zichzelf de basis in heeft gespeeld is dat ineens niet meer van toepassing.
Hij lult gewoon stom uit zijn nek.
Zelfde met Younes, Kluivert en Neres. Younes zou het zogenaamd langer vol kunnen houden en met Kluivert en Neres zou hij sowieso al van te voren een wissel kwijt zijn als ze beiden in de basis zouden beginnen.
Je ziet het, ze spelen beiden en hoe vaak zijn ze gewisseld de afgelopen tijd.

Trainer van lik me lul.
9 -8
RaynoFischer
Alleen Neres had misschien wat eerder het vertrouwen moeten krijgen, maar kwam ook pas later constant op gang en dan speelt hij gewoon altijd.
Kluivert presteert de afgelopen maand pas weer
1 0
Afstandsschot
Wat moet hij dan zeggen? Dat hij nooit speelt omdat hij er geen ruk van kan? Hij wil die jongen gewoon niet openlijk en bovendien voorbarig afschrijven.
2 -1
RaynoFischer
Idd, dan zou het pas echt een "trainer van lik me lul" zijn en ook nog erg onproffesioneel.
1 0
Barra
Zo heeft elke trainer wel zijn lulverhalen, kom op zeg. Bosz zei vorig jaar dat Riedewald zijn enige nummer 6 was om hem daar vervolgens nooit meer op te stellen. Hij ziet het idd nog niet zitten om Orejuela op te stellen en of dat terecht is, kunnen we niet zeggen. In JA is hij mij nog niet echt positief opgevallen iig
2 0
Henning
Orejuela is net terug van een blessure. Het duurt waarschijnlijk weer een wedstrijd of 10 voordat Keizer doorheeft dat hij een hele goeie back in huis heeft die gewoon elke wedstrijd hoort te spelen.
Keizer is een tobber.
0 -12
ajax2004
Hoe heeft Orejuela jou dan overtuigt?
3 0
Barra
Dus het zou wel logisch zijn om hem direct voor de leeuwen te gooien?? Om dan wanneer hij er niks van bakt, te zeggen dat hij voor Zeefuik had moeten kiezen. Keizer heeft mij ook niet overtuigd maar hij wordt nu op alles aangevallen
1 0
MosesD
Goeie naam, 'Henning'. Naar Henning Jensen? Wat maakt Orejuela tot een hele goede back. Ik heb geen oordeel over hem, heb hem nog nooit zien spelen. Maar Veltman is gewoon erg matig (zeker opbouwend/aanvallend) en Zeefuik heeft me ook nog niet weten te overtuigen. Vooral erg onstuimig.
1 0
Sulejmanibesteaankoopooit
als zeefuik verder is dan orejuela weet ik niet waarom laatstgenoemde überhaupt gehaald is. Zeefuik is echt nog lang niet goed genoeg voor Ajax 1.


Cassierra lijkt me daarentegen wel een keer klaar voor een plekje in Ajax 1. Dolberg is beter, maar onze Colombiaanse spits kan echt niet nog een jaar in dr Jupiler league blijven. Als hij volgend jaar niet in het eerste komt moet Ajax hem verhuren.
6 -1
BobaAjax
Arias was het eerste halve jaar ook nog geen vaste waarde bij psv, en als hij speelde was hij nog niet zo goed.

Laten we maar afwachten of het een goede of slechte investering is geweest .

Ps: nu zou ik ook kiezen voor zeefuik aangezien hij wedstrijdritme heeft en weet wat er gevraagd wordt. Orejuela lekker mee laten doen vanavond bij jong.
3 0
migilo
Ik snap nooit zo goed waarom Keizer telkens weer die drang voelt om zijn volledige opstelling op tafel te gooien een paar dagen voor de wedstrijd.
4 -3
EuforischeRealist
Iedere blinde kan die opstelling volledig invullen dus of hij m nu wel of niet deelt maakt weinig uit. Enige keuze die hij moest maken is Zeefuik of Orejuela, gezien de laatste weken steevast Zeefuik invalt of speelt is het wel duidelijk.
3 0
mgtow
Snap sowieso niet zoveel van die man. Als ie geen kampioen wordt dan eruit schoppen die vent.
1 -7
Middenweg401
Ik snap niet zo veel van zo'n "supporter" als jij.
4 -1
mgtow
Snap ik. Ben al de hele dag vreselijk chagrijnig.
0 0
De Stift
Dijks begint wel een cultheld te worden. Afgeserveerd, naar Willem II, teruggehaald, tijdje aardig gedaan, toch te licht bevonden, afgeserveerd, teruggehaald, te licht bevonden, afgeserveerd en nu weer nodig. Zolang hij achterin blijft en zich puur en alleen op verdedigen richt, kan hij ermee door. Hopelijk richt hij zich helemaal op, het is hem inmiddels gegund. Aan doorzettingsvermogen geen gebrek.
2 -1
funnymountain
Mee eens. Zijn reactie na de wedstrijd is tekenend. Hij zit goed in z'n vel.
0 0
MosesD
Sympathieke gast. En ik vind hem zeker niet zo slecht als sommigen hem afschilderen. Hoop dat hij na Ajax bij een mooie club terecht komt, is hem gegund.
2 -1
Professor
Dat er een linksback bij moet komen is wel logisch. Sinkgraven lang geblesseerd, Viergever einde contract en Wober lijkt me beter als CV. Dan hebben we Dijks nog en echt dat kan niet meer die jongen is tactisch zo slecht dat mag niet in Ajax 1 spelen. Je zou nu ook kunnen overwegen om Orejuela linksback te zetten maar helaas die is hier "pas'' 6 maanden en spreekt nog geen Engels en kan niet op de manier van Ajax verdedigen. Hij is zelf een opkomende back van nature dus hoe moeilijk kan het zijn dat je in 6 maanden tijd nog niet op de ''zeer speciale manier" van Ajax kan verdedigen. Kom op zeg dat kan de reden toch niet zijn.
0 -1
Bobbaasje
Heeft Orejuala soms aanpassing problemen bij Ajax?

Ik vindt Zeefuik vooral tegen vallen, dus geef die jongen gewoon de kans, zet hem erin.
0 0
Bjorn2321
Als je als miljoenenaankoop Zeefuik nog voor je moet dulden is er iets goed mis. Alle invalsbeaurten van Zeefuik tot nu toe waren dramatisch.
2 0
RaynoFischer
Idd.
Gister gewoon prima eigenlijk
0 0
DeKenner
Lijkt er wel op inderdaad. En daarnaast is hij ook even geblesseerd geweest, dat werkt niet echt mee.

Zeefuik oogt vooral onstuimig. Hij wil er ieder duel kei hard inklappen. De intentie is goed, maar hij zou wat rustiger moeten worden. Uiteindelijk heeft hij daar gewoon meer ervaring voor nodig. Goed dat Keizer hem nu het vertrouwen geeft. Laten wij dat als supporters ook doen.
3 0
MosesD
Eens. Wij zijn heel goed in het afbranden van de eigen spelers. En andere spelers zijn weer supertalenten, wat vaak nergens op gebaseerd is.
3 0