Keizer: 'Combinatie De Ligt-De Jong is prima'

BvdPloeg, 15-12-2017 om 07:48, 7315 views, NOS | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Marcel Keizer is heel tevreden over de wisselwerking tussen Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong achterin. De coach, die tegen AZ ook niet heel veel andere opties heeft, verklapt bij de NOS dan ook dat De Ligt en De Jong in Alkmaar ook zullen starten.

'We eisen veel van Frenkie en dat doet hijzelf ook. De combinatie met Matthijs is prima, dus dat zal zo blijven staan', aldus Keizer. 'Ik zie heel veel voetballend vermogen, ik zie dat we lekker in kunnen schuiven, iets wat we altijd al wilden. Het zijn technisch vaardige spelers die kunnen passen, zich niet onder druk laten zetten en goede ballen geven naar de juiste ruimtes.'

Toch zal ook Keizer zich wel achter de oren krabben nu Joël Veltman geschorst is en Max Wöber, Nick Viergever en Daley Sinkgraven geblesseerd zijn. 'We hebben bij Ajax zat spelers, dus er zullen er echt wel vier achterin staan', lacht hij het weg, om daarna vast te stellen dat Ajax met risico speelt. 'We spelen met drie man achterop, met continu inschuivende mensen, dus is een lange bal gevaarlijk. Het is het moeilijkste spel dat je kan spelen in de voetballerij, maar wij willen dat graag aan de mensen laten zien en ook nog winnen. Ik ben tevreden, maar wel met een kanttekening.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Dat mag dan misschien zo zijn in de ogen van coach Keizer c.s. maar de vraag of Keizer en Ajax wel zo'n goede combinatie vormen valt ook nog maar te bezien.
0 0
geronimo
Waar blijft Urejuela in dit verhaal?
0 0
Sampaoli
Echt doodzonde dat er geen gebruik van gemaakt wordt, hij en Cassierra krijgen totaal geen kans. Dan kun je ze maar beter verkopen nu ze nog waarde hebben.
1 -1
Ajax27
Tjah waarschijnlijk laten ze dan gewoon niet genoeg zien. Andere jonge talenten worden volop gebruikt. En ja je hebt gewoon achter Dolberg Huntelaar staan. Moet je dan een 3e spits op de bank gaan zetten? Hij moet gewoon hopen dat Dolberg na dit jaar vertrekt en hij me5 de Hunter mag gaan strijden om zn plekje.
0 0
RaynoFischer
Er zou echt wel een goeie reden zijn dat Orejuela geen kans krijgt vrees ik en Zeefuik zelfs hoger in de pikorde staat, was ook ff geblesseerd
0 0
Bensco
Orejuela wordt ook bij jong Ajax gepasseerd dus het zijn 2 trainers die het niet zien zitten in hem. Ik vrees dat we hier toch echt een miskoop hebben gedaan.
5 0
RaynoFischer
Geef het nog ff de tijd, maar ben er ook bang voor idd.
0 0
Ruudje74
En Zeefuik Kun je prima opstellen tegen AZ, een vechter. Met deze verdediging: Zeefuik-de Ligt-de Jong-Dijks, Kun je prima AZ verslaan. Het gaat erom wat ervoor gebeurt met Donny, Lasse en Hakim en of de aanval in vorm is, dat verschilt ook per wedstrijd namelijk.
Gewoon weer hoog druk zetten en knallen.
0 0
Sampaoli
Inderdaad, we moeten niet doen alsof AZ een wonderploeg heeft hoor. Ze zijn beter dan gemiddeld, meer niet. Als wij een goede pot spelen rollen we ze gewoon op, want AZ geeft wel veel ruimte weg.
0 0
Ruudje74
Dijks heeft het gisteren prima gedaan, heeft soms een ‘overtreding’ nodig, maar dat komt ook mede doordat hij veel sterker is (fysiek) dan zijn tegenstanders. Snelheid heeft hij ook, daarnaast kan hij prima voetballen.
Hij is misschien niet de ideale back voor Ajax, te weinig flegmatiek, maar hij is een reserve en we moeten blij zijn dat hij er nog staat na al die blessures. Die jongen stelt zich, gezien zijn positie binnen Ajax, uitstekend op. Hij staat lachend voor de camera zijn interview te doen, weliswaar met enig cynisme, maar overduidelijk blij dat hij weer even mocht spelen en aankomend weekend ook weer opgesteld wordt. Je gaat geen jeugdspeler zonder ervaring tegen AZ opstellen, Dijks is een meer veilige keuze.

Siem/ Hakim, ik geloof in dit koppel, mits een goede controleur erachter. Dat is Donny niet, dus liep het de eerste helft niet. Donny heeft ook te veel de drang naar voren waardoor de ruimtes voor Ajax klein werden en er geen openingen kwamen. Toen Siem eruit ging en Frenkie en Donny een linie naar voren gingen begon het beter te lopen.
3 -1
Joseph
Gelukkig is Schone er zondag weer ipv Siem, dan kun je in ieder geval met 11 man iets opbouwen. Blijf het zonde vinden dat Eiting er niet stond, je zag hoe makkelijk hij wel mee kon in het voetbal. Onbegrijpelijke keuze weer van Keizer, die niks leert. Frenkie en Donny in de opbouw werkte weken geleden ook al niet.
Het is alsof je een zak katoen van de hoogste kwaliteit hebt (want ze hebben echt met afstand de sterkste selectie in de ED), waar de trainer een mooie trui van zou kunnen maken, waar Keizer er gewoon zijn reet mee afveegt.
1 -11
Schöne82
Ik was erg blij met de solide inbreng van Siem. Een jongen met ervaring, fijn om erbij te hebben op deze momenten. Was een taaie tegenstander gister. Stonden 8 punten achter op koploper. Geen moment voor een stagewedstrijd. Dat kan een keer als je 8 punten voor staat in de competitie. Nu gaat het om punten.
2 -1
Rentokill
Ik maak me meer zorgen over de combinatie Siem/Ziyech, met name voor Hakim. Hij kon pas weer schijnen toen Siem ervanaf moest. Laten we hopen dat Schone zoveel mogelijk speelt want dat is toch wel echt het cement van het 11tal momenteel. Als hij niet speelt moet je je in allerlei bochten gaan wringen om de balans een beetje te behouden.
3 -2
Sampaoli
Het is echt verschrikkelijk dat Maximilian Wöber zo ernstig geblesseerd uitvalt. Vulde deze twee perfect aan en is ook nog eens een echte leider, net als De Ligt.
2 0
DoorenAFCA
Ben ik gek als ik eraan denk om Mazraoui als back neer te zetten? Heeft hij bij Jong Ajax ook vaker gespeeld toch? Ik vind het een technische fijne voetballer, kan in ieder geval beter de vrije man vinden en onder druk uit spelen dan Dijks.
1 0
Joseph
Ik denk oprecht dat bijna alles beter is dan Dijks, zoals hij weer verdedigde gisteren, het is alsof je bij de zaterdagamateurs zit te kijken..
1 -1
Bil
Zondag zie ik ons niet van AZ winnen.

Zeefuik, de Ligt, F. de Jong , Dijks

Zullen het behoorlijk lastig krijgen tegen de snelle spelers van AZ.
0 -1
Duif63
Inderdaad. Durf het bijna niet te zeggen maar denk dat een gelijkspelletje al een goed resultaat zou zijn met zo'n verdediging. Hopen maar dat er in januari een linksback en lcv worden aangetrokken.
0 0
Ajaxvooraltijd
Als Dijks ergens geen moeite mee heeft dan zijn het wel snelle spelers. Hij heeft vooral moeite met technisch vaardige spelers met de bal aan de voet. Zeefuik zie ik eigenlijk steeds beter gaan spelen lijkt in veel op Tete toen hij begon.
0 -4
Schöne82
Zag voor het eerst dat Zeefuik wel enige potentie heeft. Viel aardig in. Maar is wel echt de eerste keer.
0 0
RaynoFischer
Zeefuik viel aardig in hoor, maar viel tegen Twente door de mand en was tegen PSV ook niet best.
Az is ook wel ff andere koek dan Excelsior
1 0
Bil
Je maakt hopelijk een grap?
2 0
Robinjo1988
Hield gisteren mn hart vast bij iedere counter..
0 0