Keizer tevreden: 'Maar moeten dodelijker zijn'

BVeenstra, 14-12-2017 om 23:15, 6000 views, FOX Sports | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax-trainer Marcel Keizer is na afloop van het gewonnen thuisduel met Excelsior (3-1) te spreken over het vertoonde spel van zijn ploeg. Desondanks is de oefenmeester ook kritisch op bepaalde slordigheden en baalt hij van de tegengoal.

'We zijn veel aan de bal geweest, maar waren af en toe wel wat slordig', begint Keizer bij FOX Sports. 'We hebben veel mogelijkheden gehad, vaak gevaarlijk voor de goal geweest en ook uit standaardsituaties creëerden we gevaar. Het is dan ook stom dat je zo'n tegengoal incasseert. Daardoor lijkt het alsof de tegenstander in de wedstrijd zit en dat zitten ze ook. Dan is het lang billenknijpen tot het einde.'

Keizer zag Excelsior bovendien bijna op 2-2 komen, maar Veltman zorgde met een goed blok dat de gelijkmaker werd voorkomen. Dergelijke situaties wil de trainer liever voorkomen. 'We moeten daarom ook dodelijker zijn. Een paar ballen gingen voorlangs, Dolberg had een goede kans. Er zijn wel wat dingen die we kunnen verbeteren. Maar ik zie ook leuke dingen, een team dat met lef speelt. We hebben gedaan wat we moesten doen. Het verschil is nu vijf punten, terwijl sommigen vorige week nog dachten aan dertien punten.'

Tenslotte gaat Keizer in op het vele uitglijden van spelers. 'Iedereen speelt met pinnen. Misschien dat als het dak dicht zit het warmer is en de spelers daardoor sneller uitglijden...Als je een team bent dat het spel maakt, heb je baat bij een goed veld.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Wat me gisteren opviel is hoe vaak de ballen van Ziyech niet op het doel zijn.
Die moet eens heel hard gaan trainen met Dennis want als dat soort ballen wel op het doel zijn is het een heel gevaarlijke speler. Anders blijft het subtop. Net niet.
0 0
ajaxiscruijff
Ik vond het niet best gisteren. Slordig, onnauwkeurig en met name in de afwerking niet scherp genoeg. Als je de juiste scherpte hebt, zoals tegen PSV, speel je die mogelijkheden goed uit, sta je in de eerste helft al op 3-1. Dolberg heeft het al vrijwel het gehele seizoen niet. Ik vind het onzin dat hij hem maar steeds laat staan, Huntelaar mag er best een keer in. Verder van Kluivert weinig gezien, Neres had af en toe een goeie actie, maar symbolisch voor het gemis aan scherpte was dat die elke keer de bal op een paar centimeter na net niet kon bereiken. Siem de Jong viel tegen, Frenkie was ook minder. Alleen Ziyech was m.n. tweede helft aardig op dreef. En ik vond Zeefuik redelijk invallen, maar dat kan ook te maken hebben met mijn lage verwachtingspatroon van hem.
1 0
Rentokill
Wen er maar aan. En wijt het niet alleen aan Ajax. Er zullen steeds meer clubs zijn die als wapen tegen Ajax antivoetbal hanteren. Dan heb ik het over vertragen, storen, niet op balbezit spelen. Reactievoetbal tegenover het actievoetbal.
1 0
Stibba020
Leek nergens op, ze hadden weer alle moet met Excelsior. Naja de 3 punten zijn binnen en daar is ook alles meegezegt..
1 -2
Leviathan
Excelsior had de bal amper zeker de 1e helft niet. Ajax probeerde bij bal verlies weer gelijk druk te zetten het was soms alleen een tikkeltje te langzaam of te slordig. En de afronding was niet scherp genoeg want er zijn enorm veel kansen geweest. 3-1 is een vertekend beeld 5-0 paste beter bij t spelbeeld.

Maar het is hier populair om Ajax af te zeiken.. Er is zondag natuurlijk ook een zware pot gespeeld en je raakt vroeg 1 van je beste spelers kwijt waarvoor geen goed alternatief is.
2 0
..::Rootje::..
Het hoeft niet meteen gezeik te zijn.

Ik en met mij paar anderen, hadden een ontevreden gevoel na de wedstrijd. Misschien speelde de blessure van Wöber daarin ook een rol, wetende dat Wöber er lang uit zal liggen, en dat Dijks komende zondag vast in de basis zal staan. Daarbij is Veltman ook nog geschorst, wat meneer Keizer nog meer koppijn bezorgt, want er zijn al zo weinig (goede) verdedigers.
Ik kan me dus wel in zijn/haar reactie vinden.

Daarbij komen de doelpunten uit een penalty en een vrije trap. Sorry, het zijn wel drie punten natuurlijk, maar verder ben ik niet tevreden. En dan heb ik het nog niet gehad over het spelbeeld.
2 0
Bil
Zondag zie ik ons niet van AZ winnen.

Zeefuik, de Ligt, F. de Jong , Dijks

Zullen het behoorlijk lastig krijgen tegen de snelle spelers van AZ.
0 -1
JanTa
Is er binnen de jeugd van Ajax nou geen enkele alternatief te vinden voor Dijks, hij was het die voor paniek in de verdediging zorgde met zijn verkeerde passing, zijn verkeerd opstellen en rennen als een blind paard dat nergens toe leidde. Als je met een 3 mans verdediging speelt dan is het ook de bedoeling dat je als back niet te ver naar voren gaat spelen omdat de ruimtes achter dan te groot worden dat dan niet meer te belopen is voor hem en voor de anderen. Hij deed daarin werkelijk alles fout.
0 0
Leviathan
Al lopen ze 200kmu AZ heeft slechts 30 keer gescoord in 16 wedstrijden.. En daarbij 16 goals tegen Ajax 49 voor 15 tegen. Net als tegen PSV kwam PSV niet eens tot kansen omdat ajax hoog druk zette en de beste verdediging is aanvallen. Ik ben niet zo bang voor AZ hoor gewoon er voor op klappen en snel een goal maken
1 0
noahdepoah
Had gewoon schone-eiting moeten wisselen en miet zijn hele middenveld om moeten gooien. Waardeloze takticus. Nu maar hopen op de nul zondag met een uitblinkende revhtsback die ook nog eens drie doelpunten maakt zodat we eeuwig en altijd van die waardeloze Veltman af zijn.
0 0
Joseph
Dit was weer het vooraf voorspelde drama, Donny op de verkeerde positie, Frenkie die iemand minder heeft om te bedienen in de aanval, Siem die in geen enkele aanval mee kan. Keizer begrijpt er werkelijk niks van, PSV was een Lucky shot zoals ik eienlijk al verwacht had, hij heeft niet begrepen waarom het werkte tegen PSV.

Had gewoon Eiting op de plek van Schone moeten zetten, liet het in 5 minuten tijd ook direct zien, wordt zwaar onderschat hier. Is nog niet klaar, maar had het tegen Excelsior makkelijk gekund.
0 -7
Leviathan
Psv een lucky shot? Ze gingen op precies dezelfde voet verder alleen soms was het tempo iets lager 5-0 was een logischere stand geweest hoor met het aantal kansen. En Siem scoorde en was nog een paar keer in de buurt van een goal.
2 0
EKS
Je zet toch niet zonder noodzaak een debutant op je belangrijkste positie. Ik heb wel begrip voor de gemaakte keuze.
3 0
Jos1983
Ach zo slecht was het nou ook weer niet, beginfase was prima, penalty onthouden, goede kans gehad. Eigelijk tot het Veltmannetje niks aan de hand. Fantastische save Onana, maar helaas een slapende Neres, misschien moet Wamberto de volgende keer even de afspraken doornemen met hem, ipv L'Ami
Na de rust prima uit de kleedkamer en door een black out van Faik op 2-1. Lieten teveel kansen/mogelijkheden onbenut, maar werd wel wat gecreerd. Met deze speelstijl krijgt de tegenstander altijd een momentje, maar om daar nou negatief over te doen. We hadden hem ook met 5-1 kunnen winnen vandaag en dan was het hosanna geweest
1 0
..::Rootje::..
Het enige waar ik tevreden om kan zijn, dat zijn de drie punten. De rest was zeer dramatisch en superfrustrerend.
0 -3
Bjorn
Voorafgaand aan PSV had niemand gedacht dat het nu, tien dagen later, een gat van 5 punten zou zijn. Eerder 13 of 10.

We zitten in de titelstrijd en moeten het goede gevoel vasthouden. AZ-uit wordt daarin een hele belangrijke stap.
1 0
Fredschuit1
Zondag Zeefuik, De Jong, De ligt, Dijks?

Bergsma en Botman zullen wel bij de selectie toegevoegt worden denk ik.
0 0
NouriVandeBeek
Botman?
0 0
Fredschuit1
Ja?
0 -1
Kesjax
Opmerkelijke woorden van keizer tijdens de persconferentie: in juni zou hij getekend hebben voor 5 punten achterstand op de koploper.
2 -2
afcas
ben je daadwerkelijk achterlijk of wil je alleen zo over komen?
1 -1
3*stars*3
Hoorde je het misschien niet verkeerd en was het geen juli ipv juni? Als hij dat in juni had gezegd was het idd opmerkelijk.
In juli niet want juli was drama met Nouri.

@Rayno, idd.
2 0
RaynoFischer
Stuk van de NOS, hij zei Juli idd.

Acceptabel verschil
Op de persconferentie liet Keizer weten dat het huidige verschil met PSV acceptabel is. "Als het gat tot de winterstop vijf punten blijft, dan ben ik heel tevreden. Daar had ik in juli voor getekend."

"Ik weet hoe onze ploeg ervoor stond in juli", doelde Keizer op de tragische gebeurtenis met Abdelhak Nouri.
3 0
RaynoFischer
Omdat iedereen vooral mentaal erdoorheen zat met de situatie van Appie?, misschien dat hij het zo bedoeld lijkt me
5 0
Pauw
Met name Donny viel mij tegen. Als hij de 'controleursrol' toebedeeld gaat ie zich er ook naar gedragen. Te veel breed en terug, ook als dat niet nodig was. Verder opvallend dat Ziyech meer vanaf rechts speelt. Heeft gelukkig ook weer iets meer geduld aan de bal. Beviel me vandaag wel!

Zondag zou ik voor Zeefuik de Ligt de Jong en Bergsma kiezen.
Bergsma heeft vanwege zijn voorkomen de schijn tegen, maar is aan de bal écht goed.
Het alternatief Dijks vind ik geen optie.
2 -5
BRAMHOUTEN
Donny maar ook frenkie waren minder scherp als zondag. Hopelijk staan ze zondag er gewoon weer. De ligt speelt al weken voortreffelijk, wint echt bijna alle duels, kan zondag mooi worden met weghorst. 6 punten voor de kerst en je bent weer helemaal back in town. Leuk voor keizer. Ajax speelt weer met plezier
1 -1
godenzonenssuper
Bergsma linksback?
0 -1
Pauw
Ach dat staat Wöber ook op papier. Gewoon in de linkerzone
1 0