Keizer hoopt op Wöber en op Ajax in 4-3-3

BvdPloeg, 05-12-2017 om 17:30, 12962 views, Ajax TV | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Marcel Keizer weet nog niet of hij zondag tegen PSV over Max Wöber kan beschikken. De Oostenrijker viel tegen FC Twente uit met een nekblessure en daar had hij na het weekend nog flink veel last van.

Keizer, die op maandag zijn verhaal deed bij Ajax TV, hoopt dat hij Wöber zondag kan opstellen. 'Het zal moeten blijken of PSV in gevaar is. Hij heeft een tik op de nek gehad en loopt er nu nog niet echt florissant bij. Maar die jongens kunnen snel herstellen. We hebben er een paar langdurig geblesseerden bij, dus het is te hopen dat hij er weer bij is.' Want ook voetballend is Wöber belangrijk. 'Max is groot, kopsterk, fysiek sterk en we staan maar met drie man achterin, dus als er dan eentje uit moet, is dat even zoeken. Al vind ik dat we dan nog steeds die wedstrijd moeten winnen.'

Dat Keizer tegen Twente koos voor 3-4-3 is volgens hem uit nood geboren door de vele defensie blessures. 'Want ik vind dat Ajax vanuit 4-3-3 moet starten en naar oplossingen moet zoeken. Frenkie de Jong stond vaak naast Matthijs en zo zie je hoe snel formaties in wedstrijden kunnen veranderen. Een formatie is alleen iets waarbij je aangeeft waaruit je start, maar spelers lopen door elkaar heen en taken en functies zijn daarin hartstikke belangrijk. Het gaat meer om de uitvoering, dan of het 4-3-3 of 3-4-3 is. De eerste optie voor Ajax is 4-3-3 en dan met veel beweging en variatie. Is die optie er niet, dan gaan we naar een andere optie kijken.'

De coach gaat verder nog in op de 3-3 puntendeling tegen FC Twente. Volgens de trainer had zijn ploeg nooit twee keer een voorsprong weg moeten geven, maar dit wijdt hij niet aan het ontbreken van een type als Davy Klaassen of Davinson Sanchez. Hij vindt bijvoorbeeld eerder dat Ajax eerder op balbezit had moeten spelen. 'Je staat met 2-0 voor en zij moeten komen. Dan moet je de bal in de ploeg houden en hoe meer zij naar voren komen, hoe meer wij naar voren gaan spelen. Het was slap, het mag wel wat grimmiger zijn. Je trapt een keer een bal de tribune in, maar wij lossen alles voetballend op.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DJMokum
Zondag wordt het keerpunt, 3-1 overwinning op psv. En dat komt niet door Keizer (die is gewoon veel te licht voor Ajax). Maar laat ik is gek doen en gewoon positief denken....

Wat Keizer en het TH betreft, die moeten het dit seizoen recht breien en op de rit krijgen, anders is het komend seizoen voorbij... Een hele goede 2e seizoenshelft is het enige wat ze kan redden...
1 0
Mart42
Gaan we weer eens veranderen. Wel prachtig als je zondag verliest en van AZ ook klop krijg dat het th nog steeds de lijn Cruijff volgt. Zal mij verbazen als Keizer ontslagen wordt door het corrupte zooitje binnen onze club. Zoveel poen en weer geen kampioen maar verder gaat het allemaal perfect
0 0
Pierre Heno
Dat wordt me straks een mooie carnavalskraker daar in Eindhoven: "Zoveel poen...maar wéér geen kampioen!!"
0 0
ajaxinho
Wat een gejank hier!!!
Zien jullie dan helemaal geen lichtpunten??

Ik heb genoeg wedstrijden onder Frank gezien,
waar we slechts 2-3 kansjes kregen.
En dat terwijl hij de kans kreeg om iets op te bouwen.

Voor de wedstrijden die we dit seizoen slecht speelden,
kun je duidelijke oorzaken zien.

Van zaterdag was duidelijk de 3-mansverdediging.
Het was dapper om daarmee te beginnen.
Maar te naief om daar 90min aan vast te houden.
De noodrem moest erop.
0 -2
Bil
Hahahah jij maakt met jouw humor mijn dag weer helemaal goed.
1 -1
ajaxinho
Maak het leven leuk en spannend.
Niet zo somber en saai als het voetbal van Frank.
0 0
Gijsje
Wie moeten die 4 zijn van zondag achterin?.
Suggestie: Donny
0 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Met de troep die overblijft, maakt het eigenlijk niet zo heel veel meer uit, dat je alles haalt uit jong ajax. Je hebt iig genoeg troep om te verdedigen.

Iig 4 etalegepoppen ipv 3.

Wat een hoop gezeik heeft het ajax bestuur overzichzelf afgeroepen.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
De ajax selectie wint nooit prijzen zolang het geen respect naar een trainer toont.(zo zonde met deze generatie)
Incapabel of niet, de oudere spelers hebben gewoon niet door dat dit een negatieve werking heeft op de jonge spelers in het team. Iedereen doet maar wat en neemt keizer in de maling.
Misschien klaasjan een keer moet opstaan als leider, en iig hun leider speelt. Als er geen leider langs het veld staat, dan vind ik dat degene die het beter weten de leiding moeten pakken in de naam van ajax.

Maar blijkbaar hebben degene met de grootste mond, de kleinste balletjes in hun onderbroek.
0 0
Ajaxbrl
Maakt niets meer uit..
0 0
grannig mokum1
Eerst Ziyech 2a3 westrijden banken, want als je zo minachting over je medespelers doet dan behoort je niet in de basis of zelf spelen....
5 -1
Rudolph J
"hoopt"...

klinkt als een plan #kkh
0 -1
Wereld
Wat ik schandalig vind, is hoe het spel van Veltman ontregeld is door de staf van Ajax zelf.
Hij was dé man in vorm.
Een rcv die lang rb gespeeld heeft en het steeds beter deed (behalve dan qua opkomen, maar je hebt ook lichamelijke beperkingen).

Vervolgens moet hij min of meer noodgedwongen rcv spelen, oké, dat snap ik nog. Je ziet helaas al meteen dat ie niet sterk was tegen Roda thuis.

De druppel daarentegen is dat je hem als LB en LCV tegelijk laat spelen! En dat in combinatie met Zeefuik die nog wel te accepteren is voor noodgevallen als rb, maar die moest in zijn tweede wedstrijd ook als RB en RCV tegelijk spelen..
Dat met een onzekere, jonge De Ligt er tussen, maakt dit toch wel een grove fout.


Had dan Bergsma/Savastano/Dankerlui of 2 van hen erin gezet op hun eigen(!) positie.
3 -5
AFCA1510
Haha ja, laten we net gaan doen alsof Veltman het verschil maakte vorige wedstrijden.
1 0
Leviathan
Veltman is gewoon pure middelmaat
1 -1
MosesD
Die Allesandro Ciranni, dat is best een aardige back. Ik ben benieuwd!
2 -2
NouriVandeBeek
Eerlijk, ik heb mijzelf lelijk verkeken. Ik dacht dat hij deze job aankon. Niets in minder waar. Er is geen enkel aanknopingspunt onder Keizer. Hij kan zijn eigen principes niet vasthouden zoals Bosz. Dat is heel teleurstellend.
6 -1
Boer Gijs
Huh? Zijn Dennis en zijn vriendje nog niet weg?
1 0
blessure
Nogmaals, als je Lcv uitvalt, dan zet je, als de vervanger ook geblesseerd is, de lcv van Jong AJAX er in.
En dat is ook van toepassing, voor de links back.
De competitie is toch gespeeld, dus waarom niet?
2 0
Lazell
Het liefst zou ik dat ook zien, maar dat kan alleen als je elke positie dubbel bezet hebt en in Jong Ajax op elke positie een talentvolle speler hebt. Dat heeft geen zin als de speler van de jeugd het niveau niet aankan en ook nooit aan zal kunnen.
0 0
PeterVKV
Met de zin "we hadden eerder op balbezit moeten spelen" geeft hij zelf aan waardoor het na rust fout ging. Dit is wat er dus in de rust gezegd is waardoor het na rust een slappe zooi werd. Ik hoor het Hennie S. zeggen: rustig rondspelen die bal jongens, niet teveel diep, geen balverlies. Hennie heeft namelijk vorig seizoen onder Bosz meerdere hartverzakkingen gehad en wil dit nooit meer meemaken. Daar is hij te oud voor. Hakim Ziyech intussen zucht, kijkt naar de grond, denkt er het zijne van, mist Bosz en heeft er schijt aan. Het is duidelijk dat dit nooit meer goed komt.
4 0
Toekomst1900
Ah! Gisteren waren ze vrij natuurlijk, logisch was het even vergeten!

Och, en we missen een Klaassen? Klaassen voetbalde vorig jaar juist weer eens een beetje, ipv dat continue werken wat hij daarvoor moest doen. En waarom blijf je excuses zoeken Keizer? Donny, Frenkie, Ziyech, Schone.. bij elke Eredivisieploeg zouden ze starten en Keizer? Die krijgt ze niet aant voetballen onderling en zoekt naar excuses. Bah!

Na Twente ook al spelers afvallen.. nee Keizer heeft het niet. Leuk voor een tweede of als assistent!
3 -2
Lagasj
Zit ie er nog ?
3 -2
Gijsje
IK zou zondag van de Beek rechtsback zetten. Zeefuik is nog niet toe aan het grote werk.

Donny, Joël, Matthijs en Max....

Of Donny en Joël wisselen van plaats.
1 -5
SjaakWolfs
Ajax heeft stabiliteit en ervaring nodig op technisch vlak. Heren met bewezen voetbalvisie én bestuurlijke kwaliteit, die zich voor langere tijd aan de club willen binden. Wat mij betreft trappen ze Bergkamp, Spijkerman, Keizer, l´Ami en Van der Sar er allemaal uit. Ajax kan prima bij andere clubs kwaliteit weghalen om dit zooitje ongeregeld te vervangen. Capabele mensen die zich bewezen hebben op hun positie i.p.v. een kaartclubje dat bij de grootste club van Nederland denkt te kunnen uitvogelen of ze geschikt zijn voor zo´n functie.

Ook de structuur van de technische leiding moet op de schop. Zo´n technisch hart functioneert niet en moet ongedaan gemaakt worden. Met de klassieke constructie van een technisch directeur boven de trainer. De trainer beslist met de technisch directeur over aankopen en de grote lijn van het voetbalgedeelte. Werkt ook prima bij andere Eredivisieclubs. Weg met allle assistenten, cultuurbewakers en andere verzonnen functies, die alleen maar de besluitvorming bemoeilijken. Een schip heeft één onomstreden kapitein nodig. En waarom zit in godsnaam een keeperstrainer al tijden op de bank, en bemoeit hij zich het tactisch instrueren van de wissels? Wat een bende...
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Welja joh, trap ajax icoon en legende bergkamp eruit.
Hoeveel ajax legendes moeten er nog sneuvelen, doordat jan met de korte achternaam met zijn witte zakdoekje op de tribune zwaait.
Als je bergkamp terug wilt zetten moet dat met beleid en respect, door mijn ajaxglazen, is bergkamp nog steeds meer waard dan passantje bosz.
Ik denk sowieso niet dat van der sar of overmars bergkamp als oud vuil aan de kant zet, het is een speler waar zij heel erg tegenop keken.
Dat maakt het extra lastig, kan min dat wel voorstellen.


Vond het al erg dat danny blind ajax zo heeft verlaten, gvd een van de weinige spelers in de wereld die zijn club alle bekers heeft bezorgd. Typisch iets voor een jongere generatie om zo te redeneren.
Ok als men niet functioneert ga dan iig met elkaar zitten, maar zo bot bij oud vuil zetten? Kom op!

Ken je ajax legendes.
1 0
echtgras
Ajax wint uiteraard van PSV en Keizer en co blijven gewoon zitten...
Daarna verliezen we van AZ en zijn we niks opgeschoten.
Ik hoop dat het anders is maar ik zie echt niks waarvan ik denk ja Keizer heeft het begrepen en de ommekeer komt eraan.
Ajax gaat met de week slechter spelen en Keizer probeert nog steeds elk greintje zelfvertrouwen van de jongere spelers weg te halen. Doet ie niet expres maar dat is wel helaas de uitkomst omdat hij niet doorheeft dat Neres, Kluivert, Wöber, Donny, Ziyech en Frenkie gewoon een beetje vertrouwen nodig hebben en dan komt dat goede voetbal vanzelf...
2 -2
FlyingDutchMan
Echt he, zo gaat het meestal de afgelopen jaren..
1 0
Boer Gijs
Je 1e zin. Dat denk ik nou ook. Het Technisch hart staat zo hard voor lul.
0 0
talent020
is slechts een kwestie van tijd voordat hij weg is, de hoop dat hij het nog aan de praat krijgt heb ik al lang niet meer,
1 0
Heiko
Is keizertje nog niet weg?
3 0
Patrick78
Zondag...na de westrijd.
1 0
Heiko
Verwacht jij dat echt?
0 0
jollie18
De geruchten gaan als Ajax zondag verliest dat Keizer ontslagen word maar ik weet niet in hoeverre dit waar is.
0 0
LS16
Dat zou volkomen terecht zijn overigens! Wat een dramatisch Ajax is dit..
1 0
Labrador
Dan moeten vd sar en Bergkamp ook solidair zijn en opstappen .
4 0
Patrick78
Natuurlijk ik wil drie punten tegen PSV. Ik ben ajacied maar ik heb een slecht gevoel...
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Word gewoon 1-4 voor psv. We hebben gewoon niemand acterin die zich kan wapenen tegen locadia en lozano, en dan ook nog die schijt kopballen van luuk de jong.
Als ziyech een slechte dag heeft en veel balverlies lijdt waardoor ajax de druk op psv verliest, word de arena counterparadijs voor psv.

Ajax moet psv zolang mogelijk onder druk houden, om de druk van de verdediging van ajax te ontzien. De beuk erin desnoods in de omschakelink van psv een overtreding maken om te kunnen hergroeperen.

Is dat mogelijk denk ik dat ajax 3-1 of 2-1 kan winnen, maar ik denk dat ziyech gaat choken.
0 0
ambtenaar
Hadden we Westerman nog maar.
1 0
Joseph
Hoe onnozel is deze vent, waarom is 4-3-3 zijn basis, als hij maar 1 back heeft die het spelletje uit kan voeren zoals hij dat zelf zegt te willen?! En die back is slechts 1 wedstrijd fit geweest en daarna heeft hij hem overbelast..

Dan kan hij wel zeggen dat 4-3-3 of 3-4-3 niet uit maakt, maar hij zet niet Frenkie de Jong op links back om zo zijn beste mensen op te stellen. Hij stelt in bijna al zijn wedstrijden 4 centrale verdedigers op. Goed, hij begon met 3 centrale verdedigers, met Dijks, maar die is geen centrale verdediger en geen back voor het niveau van Ajax.

Natuurlijk moet hij nu 4-3-3 spelen, zonder Wober of zelfs Viergever, kun je geen 3-4-3 spelen, dat kun je Zeefuik niet nog een keer aan doen. Veltman kan natuurlijk ook nooit op links staan, die heeft al moeite genoeg op rechts..
2 0
joodforeverever
wie wil je dan achterin als wober er niet bij is? ik tel dan Zeefuik Veltman en de Ligt. Hou me hart vast met Zeefuik en Veltman
1 0
MankeNelis
Keizertje gaat nat tegen die pisvlekken en hij voelt het. Of een klote gelijkspel of hij wordt afgedroogd. Hulde aan de directie om deze man de verantwoording te geven.
1 0
Labrador
En het mooiste is. Hij wilde het niet eens. Hij zou de assistent van Bosz worden.
3 0
kaashaas
Marcel please verlos ons van jouzelf!! Ik wil weer aanvallend voetbal zien! Ga aub weg door de voordeur en niet door de achterdeur dat duurt te lang!!
5 0
Ruff Rhythim
En jij bent degene die er in faalt om ze alles wat ik hier lees duidelijk te maken !
2 0