De Ligt: 'Liefst iedere week met zelfde elftal'

JesseTH, 03-12-2017 om 09:10, 17107 views, NUSport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt gelooft, ondanks het 3-3 gelijkspel tegen FC Twente van zaterdagavond en het feit dat PSV zondagmiddag op tien punten afstand kan komen, nog steeds in de titelkansen van Ajax. De jongeling erkent wel dat het beter moet.

'Dit seizoen is nog helemaal niet wat we gehoopt hadden', begint De Ligt eerlijk tegenover NUSport. 'Het is niet goed, maar ik geloof nog steeds in de titel. Er zit weinig regelmaat in, we halen niet iedere week een goed niveau. Wat we daar aan kunnen doen? Daar heb ik niet echt een antwoord op. Maar als je de wedstrijd in de eerste helft zo onder controle hebt als tegen Twente, moet je gewoon winnen.'

Het beginnen in een 3-4-3 formatie ervoer de verdediger als anders, al beseft hij ook dat het wisselen van systeem en samenstelling bij het voetbal hoort. 'Met drie verdedigers ben ik de enige centrale man en kan ik niet indribbelen, al deed ik dat in de eerste helft wel een paar keer. Natuurlijk spelen we het liefst iedere week met hetzelfde elftal, maar we hebben goede spelers op de bank die het de trainer moeilijk maken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAlways
De Ligt.. bij iedere topclub zou hij allang op de bank zitten met zulke grote blunders keer op keer. Ajax is de club om lekker aan te blijven modderen, al moet ik zeggen dat zijn concurrenten ook niet fantastisch zijn.
0 -1
RoodWit
'Ajax troeft Europese topclubs af en betaalt 9,5 miljoen euro voor Bandé'

Blijkbaar hebben we een linksbuiten gekocht?

Achterhoede spelers hebben wij harder nodig.
1 -1
echtgras
Ja wij hebben eerder achterhoede spelers nodig maar moeten we kiezen dan? Kunnen we nu geen andere spelers meer kopen?
Of hebben we genoeg geld om deze speler te kopen en ook bezig te zijn met andere spelers?
As je wacht is deze speler weg en het lijkt een speler die er gelijk kan staan en dat hebben we nodig.
3 topspelers Kluivert, Neres en Bandé voor 2 plekken is toch niet gek voor een club als Ajax?
En daarnaast weet je nooit hoe lang Kluivert blijft met Raiola als zaakwaarnemer....
Johnsen komt op zn vroegst pas volgend jaar voor minuten in aanmerking maar die krijgt heus wel zijn kansen hoor.
Alleen hopelijk komen er wel wingbacks in de winter al is het bij verlies tegen PSV eigenlijk ook niet meer nodig helaas. Wel moet je vol voor de 2de plaats gaan en de selectie snel op orde zodat je deze keer voorronde CL niet weer verknalt. Al moet de kampioen die ook spelen (en veel makkelijkere tegenstanders)
0 -1
Stibba020
Lekker Kluivert in de weglopen, begin is met wat verdedigers halen....
2 -1
Siemmie
Die gozer lijkt nogal goed te zijn. Dan gaat onze clown Kluivert zeker weer op rechts zetten?
2 -2
Leviathan
Clown??
0 -1
Rhythim
Inderdaad, in tegenstelling tot de gemiddelde clown kan je om Keizer niet echt lachen ;-)
2 -1
gras
Liever Bosz terug. En speelt Moreno bij Roma? Anders halen als hij wil, wober is een prima gast, maar ik zie liever een echte verdediger met gif en ervaring naast de Ligt. VdB of Anita op 6, De Ligt laten inschuiven zodat je soms met 3-4-3 speelt. Frenkie en Ziyech middenveld, voorhoede zoals nu, nieuwe backs.
0 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Volgendeweek de beuk erin, en hopen dat ajax in de winterstop de verdediging gaat versterken. Voor deze selectie met zulke mooie middenvelders en aanvallers, hoor je gewoon de knip te trekken voor super verdedigers, anders zit je alleen maar naar leuk maar wisselvallig voetbal te kijken zonder resultaat.

Keizer eruit, van het schip halen, 4-tal verdedigers erbij, koppen bij elkaar, opstaan en met een teringtrap die kleedkamer deur opentrappen en het veld opstappen.
4 -2
Intec
Jouw wens gaat deels in vervulling Magallan gaat voor 5 miljoen naar Ajax
https://mobile.twitter.com/LaMitadMas1Cba/status/937418184184954881
Edit:
0 -1
Flarkow
Dude ik heb nog nooit iemand in zon klein stukje zoveel onzin zien typen ..4 verdedigers ? Van t Schip ? Er moet 1linksback bij, 1 linksbuiten en Laudrup als trainer
0 -2
hakkietjakkie
Hoeveel verdedigers tel jij nu dan die geschikt zijn????
0 -1
klompv
Laudrup komt niet. Iets met de belastingdienst en een naheffing............
0 0
ambtenaar
Op zich zie ik veel goeie dingen in dit stukje tekst, maar wel heel onrealistisch.
0 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Dude, jij begrijpt er niks van.
Viergever heeft ook backup nodig net als wober. Dat maakt 4. De ligt vind ik geen basisspeler, de norm moet hoger liggen een speler met ervaring en een speler die tenminste fatsoenlijk een bal voor de goal kan wegkoppen gvd.

Van het schip is niet onhaalbaar, olsen is een trainer die liever niet met nederlandse jeugd werkt, maar liever de deur open zet voor denen en buitenlanders. Hoe oud was je dat ajax onder olsen kampioen werd? Dat kan je met deze talentvolle generatie echt niet doen, tenzij de man is veranderd.
0 -1
Ajaxhart
Ajax heeft altijd met meer weerstand te maken dan de concurrentie (opgefokte tegenstanders/publiek, geïmponeerde scheidsrechters, spelers bij de tegenstander die boven zichzelf uitstijgen: de keeper van de tegenpartij is regelmatig MOTM).
De enige manier om je daartegen te verweren, is te zorgen voor een surplus aan kwaliteit, incl. veel meer ervaring en functionele hardheid in met name de laatste linie.
Het is gewoonweg belachelijk dat Ajax afhankelijk is van een jochie als Zeefuik, die nu al 2 x op cruciale momenten de verdediging moest "versterken". Daar horen ervaren spelers te staan, die weten wat het is om een kleine voorsprong over de streep te trekken.
Jeugdige talenten kunnen zeker een meerwaarde hebben, en horen bij de clubcultuur, maar je moet nooit in een positie komen dat je ze op cruciale momenten nodig hebt.
0 -1
AFCAlways
Dat gedeelte tussen haakjes doet mij denken dat jij fan bent van Calimero.
0 0
grannig mokum1
ach ja, ik had wel verwacht met dit kut staf en een miet van een trainer dat we de kampioenschap kunnen vergeten, en gelooft me de kut lampjes geeft dat niet meer weg...en allemaal de schuld van keizer en co die van begin van de seizoen geen vastigheid en geen vertrouwen aan de spelers geven.....
1 0
JanTa
wat de Ligt zegt is waar en zie het maar als een verkapte kritiek naar Keizer.
1 0
JanTa
wat de Ligt zegt is waar en zie het maar als een verkapte kritiek naar Keizer.
1 0
Arie Vink
Hoelang moeten we hier nog naar kijken? Wat een ongelooflijke schande. In mei nog uitstekend voetbal. Echt genieten. Eindelijk kwam dat “aanhaken bij de subtop van Europa” dichtbij. Hoe krijg je het in godsnaam voor elkaar om dan binnen een paar maanden ALLES weg te gooien!? Ze spelen nog slechter dan onder de Boer. Het is niet om aan te gluren en er is niemand die er iets aan gaat doen. Ajax kijken is weer afzien. Als vanouds. Bah..
7 0
Murph
Voor verdedigers voortaan niet meer shoppen in madurodam.
2 0
charis
explosiviteit is gewoon trainbaar tot een bepaald punt, maar bij de voetballers van deze tijd heb ik het idee dat ze daar niet echt op trainen.
misschien kunnen ze even meekijken bij nfl atleten of gewichtheffers die dit van jongs af aan doen.
0 0
ST
Veltman mag nooit meer in het centrum spelen (verliest teveel cruciale kopduels). Zeefuik mag uberhaupt voor lange tijd niet meer in Ajax 1 spelen (komt verdedigend in alle opzichten tekort, behalve in het plaatsen van tackles). Ajax moet zo snel mogelijk 3 goede verdedigers kopen:

1. Linksback als vervanging van Sinkgraven en de uiteindelijk vertrekkende Viergever
2. Centrale verdediger als stand-in van De Ligt en Wober (in de jeugd loopt te weinig talent)
3. Rechtsback als vervanging voor Veltman (z.s.m. verkopen) en Zeefuik (z.s.m. verhuren). Deze mag dan concurreren met Orejuela.

------------------- Onana ---------------------
Aankoop - De Ligt - Wober - Aankoop
----- F. De Jong - Vd Beek - Ziyech -----
----- Neres - Dolberg - Kluivertje -----
9 0
JanTa
Word nog heel hard werken om de 2e plek te behouden. Ik reken weer op helemaal niets dit jaar.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
denk dat ajax niet eens 2e word, met dit spel en deze trainer.
vind de situatie een beetje vergelijkbaar met oranje onder danny blind, gewoon geen duidelijkheid en telkens in een andere formatie.
daarnaast vind ik de reserve verdedigers gewoon ongelofelijk zwak, en er spelen al 2 zwakke broeders in de basis.
beste wat je kan opstellen is veltman (zwak) wober(goed) Viegerver(degelijk) sinkgrave (goed)
zet daar dan de troep op de bank tegenover, je kan de enige 2 goede spelers alleen maar met shit vervangen.
2 0
echtgras
Volgende week mogen Frenkie, Donny en Ziyech het laten zien want Schone is geschorst. Vond hem gisteren ook slecht spelen maar zijn 2 goals door een vrije trap zijn wel een wapen. Die mis je nu gewoon. Al heb ik zo een gevoel dat Ziyech hem er tegen PSV in gaat schieten. Juist als niemand het verwacht...
De verdediging blijft ons zwakke punt. Doe dan maar Veltman, De Ligt, Wöber en Dankerlui. Zeefuik op Lozano is zelfmoord
0 -2
Ajacied33
Hoe kom je erop dat Schone geschorst is?
5 0
echtgras
Door de gele kaart die hij gisteren pakte, het feit dat hij op scherp stond en dat het in beeld stond dat hij de volgende wedstrijd mist...
0 -1
Ajacied33
Nee hoor. Schone heeft gisteren echt geen gele kaart gepakt
3 0
echtgras
73ste minuut

Ik had liever dat hij kon spelen hoor maar hij is echt geschorst
0 -3
BobaAjax
Hij heeft idd een overtreding gemaakt, maar hij werd gespaard !

Dus geen geel
4 0
Rhythim
Hou op met die laatste zin hoor!

Alsof we aan de wereldtop en op eenzame hoogte in de competitie staan...
1 0
Boer Gijs
Vorige week maakte het nog niet uit welke opstelling we spelen. Nu weer dit. Symptomatisch voor het gezwabber van Ajax
2 0
MankeNelis
Het regent excuses omdat vanaf het gedonder met Bosz niet meer klopt. Het bleef veel te lang stil wie de trainer zou worden. Dan gekloot met transfers. Vervolgens de ene na de andere blunder van de trainerstaf. Je zit naar een hopeloos zooitje te kijken.
5 0
ajaxinho
Smoesjes, jongen.

In welke opstelling je ook speelt.
De spelers moeten zich niet zo laten kennen.

Ik hoop dat Matthijs het heeft over de blessuregevallen.
Anders redt hij het nooit in de top.
1 -1
jollie18
Nu maar hopen dat AZ het goed blijft doen dan kunnen die PSV het misschien moeilijk maken. Liever hun kampioen dan PSV. Dus over 2 weken maar verliezen van ze :-)
1 -9
martin1234
Ik hoop ook dat AZ het PSV nog lastig kan maken, maar hoop toch echt niet dat Ajax verliest.
2 0
Tecmessa
Als je de eerste helft zo onder controle hebt?? Heb ik een andere wedstrijd gezien? Als Lieder in minuut zeven die bal er gewoon inschiet sta je gelijk al 0-1 achter. En dat was niet het enige gevaarmoment. Controle is er geen moment geweest.
1 -3
Ajacied33
Nou jawel hoor. Ajax was heer en meester in de 1e helft. Twente kreeg de eerste minuut die grote kans,daarna op slag van rust met die Veltman actie nog een. Voor de rest heerste Ajax wel
4 0
4xEC1
Als je tussen de regels door leest, weer een speler die gek wordt dat Ajax elke week weer in een andere samenstelling / systeem speelt. Continuiteit heeft Ajax nodig! Ik weet ook wel dat het dun zit in verdedigers nu maar voor de blessures bleef hij ook maar wisselen en veranderen. Bosz bleef grotendeels vasthouden aan dezelfde 11 na Willem II, of je nou vond dat er bepaalde bankzitters erin moesten of niet, er kwam tenminste wel duidelijkheid, spelers wisten waar ze aan toe waren. Ik ben zoooo benieuwd als Younes weer helemaal fit is wat Keizer gaat doen. Hij kan het niet maken om Kluivert er naast te zetten, aan hem heeft het gisteren wéér niet gelegen. En de volgende wedstrijd? Gaat Frenkie de Jong weer plaatsmaken op de bank? Zo creër je ontevreden spelers in je selectie Keizer! Make up your mind!
1 -1
Duif63
Hij gelooft zeker ook nog in Sinterklaas.
2 0
KlasseLasse
ja de ligt is nog jong die mag dromen!! dit elftal ia gwm waardeloos even als de coach! laat sinkgraven gwn op kantoor werken altijd geblesseerd! ivermars doet zn werk ook waardeloos
2 -1
jollie18
Helaas de Ligt dit Ajax word geen kampioen. Volgende week haken we misschien aan maar die week erop staan gewoon weer op tien door een nederlaag bij AZ.
1 0
Labrador
Psv heeft voor de winter een simpel programma. Die staan op 24 december gewoon 12 punten voor. We kunnen wel roepen dat psv nog wel punten laat liggen maar gaan we er dan blind vanuit dat wij de resterende 20 wedstrijden winnen?
2 0
jollie18
De achterstand is idd de groot maar dat zeg ik ook. PSV heeft niet alleen voor de winterstop maar ook naar de winterstop een makkelijk programma dus PSV kampioen 2017-2018
1 0
Labrador
Aan de andere kant.. Wij kunnen door alles te winnen op 89 punten komen. Stel dat je nog 2x verliest en 1x gelijk speelt kom je op 82. Dat zou toch voldoende moeten zijn... Ach. wat zit ik te lullen. Laten we het lekker van wedstrijd tot wedstrijd bekijken.
1 -1
Ajacied33
Haha zie je het voor je,dit Ajax dat alles wint? Ik ben altijd heel optimistisch gestemd,geef nooit op,maar we zien allemaal dat dit Ajax gewoon zwak is. Kampioen worden kan echt niet. Daarom hoop ik gewoon 2e te worden en de beker te pakken. Wat een ambitie....
1 0
Labrador
Haha dat bedoel ik ook kerel. Lekker de beker pakken en dit seizoen uitzitten.
0 0
jollie18
De achterstand is idd de groot maar dat zeg ik ook. PSV heeft niet alleen voor de winterstop maar ook naar de winterstop een makkelijk programma dus PSV kampioen 2017-2018
0 0
martin1234
Zowel voor de winterstop als daarna een makkelijk programma? Hoe bedoel je dat? Ik snap je niet helemaal. Ik neem toch aan dat PSV de tweede seizoenshelft ook tegen alle zeventien clubs speelt. Of mogen zij zeventien keer thuis tegen Roda JC spelen? Nee natuurlijk niet! ;-)
0 0
ajax4ever01
psv kan punten verspelen maar niet in die huidige fase waarin ze continu zwijnen
0 0
altijdwelwat
PSV gaat echt nog wel punten verspelen , maar dat blijven wij ook doen. De Ligt is toch wel 40% minder zonder Sanchez naast zich, gaat met regelmaat de fout in. Natuurlijk heeft hij enorm veel potentie , maar voorlopig heeft hij niks te zoeken bij een topclub, zelfde geldt voot Frenkie de Jong met zijn postbode voetbal. Als hij dat in Engeland doet word hij geslacht waar hij bij staat.
1 -3
BobaAjax
Frenkie de jong is juist geniaal door dat postbode voetbal. Hij creëert continue een man meer situatie, met alleen rondtikken kom je er niet doorheen.
De ligt is de sterkste achterin !

Veltman , Ziyech , younes, schone ( op vrije trappen na) dolberg zijn degene die hun niveau niet halen. Onana gisteren ook niet!

Daarbij komen de blessures, en het probleem dat er geen linksback gehaald is/ en een rechtsback die er niet meteen staat.

Wober, de ligt , kluivert , de jong , neres en Vd beek( mindere mate) zijn de lichtpunten van het seizoen.
1 -1
Labrador
Tuurlijk .. Psv verliest vandaag van Sparta en volgende week. Zie je het gebeuren Matthijs? Het seizoen is gewoon klaar . Mislukt.
4 0
marco1972mb
En dat alles met dank aan lamzak SAr en Bergkamp.
ALs Bosz door had gemogen was sanchezs mischien ook gebleven.

En ik weet zeker dat we dan nu bovenaan hadden gestaan
3 -2
martin1234
Denk je dat nou echt? Sanchez ging gewoon na een goed jaar cachen. Net als Bosz.
0 0
Siemmie
Politiek correct antwoord van hem, hij kan moeilijk zeggen we worden geen kampioen meer. Zou raar zijn als hij de hoop in december al opgeeft.
4 0
Boer Gijs
Zou tenminste nog van enige realiteitszin getuigen.
0 0
pettuh
Maar wel heel reëel dat als PSV vandaag wint, het seizoen klaar is.
2 0
Ajacied33
Denk je nou echt dat PSV vandaag punten laat liggen? Ik hou het op een zeer makkelijke middag voor ze,4-0 of zo. Schandalig dat we 10 punten achter ze staan,echt bizar
0 0
iammike
Het seizoen was al klaar
3 0