Dramatisch O19 wel verder in Youth League

JipVR, 21-11-2017 om 17:50, 23816 views, AS | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax O19 heeft een dramatische wedstrijd gespeeld in de Youth League. Tegenstander Legia Warschau werd overtuigend met 1-4 verslagen in Polen, maar in Nederland werd er geen goed vervolg gegeven aan het tweeluik. De bezoekers wonnen de wedstrijd met 0-2, daar waar de uitslag veel hoger had kunnen uitvallen voor de Polen.

Het werd al aan het begin meteen duidelijk dat Ajax O19 totaal niet in de wedstrijd zat. Legia kreeg in de beginfase van de wedstrijd de meeste kansen en de Amsterdammers konden de bal niet twee keer achter elkaar rondspelen. Toen goalie Nick Plomper even niet goed oplette, stond het 0-1 in het voordeel voor de bezoekers. Een vrije trap werd tegen de touwen geschoten door Zyro. 

Vervolgens kreeg Ajax in de persoon van Kaj Sierhuis nog een mogelijkheid op de gelijkmaker, na een mooie pass van Jurgen Ekkelenkamp. De counter werd er echter vakkundig uitgehaald door de verdediging van Legia. Voor rust kwam Ajax eigenlijk niet meer tot kansen en was het wederom Legia dat het meeste gevaar veroorzaakte. 

Na rust veranderde er vrijwel niets. De Polen bleven aandringen, daar waar Ajax totaal geen voet aan de grond kreeg. Binnen een oogwenk na de thee stond het al 0-2, nadat de organisatie achterin bij Ajax heel ver te zoeken was. Maduro werd makkelijk uitgespeeld, waarna Cichocki het af kon maken.

Bakker kreeg namens Ajax nog een grote kans op de aansluitingstreffer, maar zijn inzet werd gekeerd. Vervolgens moest Ajax nog blij zijn dat het geen 0-3 werd in het restant van de wedstrijd. Legia bleef de meeste kansen krijgen, maar de bal ging er aan beide kanten niet meer in. De 1-4 overwinning in Warschau bleek daardoor voldoende voor de volgende ronde van het toernooi.

Opstelling Ajax: Plomper; Dest, Q. Maduro (Bakboord 54'), Botman, Bakker; Ekkelenkamp, Ter Heide, Pasquali (Gravenberch 74'); Schön, Sierhuis, Ylätupa (Jensen 35').
Wissels: El Maach, Bakboord, Kemper, Gravenberch, Jensen, Kaars, J. Maduro.

Opstelling Legia: Kochalski; Król, Bondarenko, Zyro, Matuszewski; Praszelik, Szczepański, Szymański; Cichocki, Zjawiński, Orlik.
Wissels: Łakota, Góral, Pietrzyk, Karbownik, Olejarka, Wojtysiak, Rosołek.

Doelpunten:
0-1 Zyro (14')
0-2 Cichocki (47')

Kaarten:
Geel voor Maduro (13')
Geel voor Cichoki (29')
Geel voor Zyro (54')

Bijzonderheden:
- De wedstrijd wordt live uitgezonden op Ziggo Sport.

Volg de wedstrijd via Twitter:

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
10Pele10
Heel wat dramatische uitspraken hier, maar het kan toch voor komen dat je een OFF day hebt als (jeugd)team? Ik denk dat het probleem meer ligt aan het systeem dat gespeeld wordt waarbij spelers denk ik niet allemaal evengoed in hun kracht gezet worden. Ook is er, als Nunnely niet speelt, weinig tot geen diepte in het spel bij Ajax. Ylatupa wil de bal in de voet, Schon bal in de voet, Jensen bal in de voet....ja dat waren de vleugels gisteren en in mijn ogen heel erg voorspelbaar. Als er geen diepte in het spel zit vanaf de vleugels dan ben je als middenveld sneller geneigd breed te spelen. Ook vind ik dat Pasquali en Ter Heide beide dezelfde types zijn QUA SPEL, uiteraard is Pasquali vaardiger, maar puur gekeken naar zijn spel blijkt hij zich lekkerder te voelen in een controlerende rol. De derde middenvelder in de persoon van Ekkelenkamp, waarbij zijn kwaliteiten meer liggen in het diepgaan en niet in de creatieve oplossingen of in de kleine ruimte maakt het middenveld in-complementair aan elkaar....dus moeten er gewoon keuzes gemaakt worden.
Jensen of Gravenberch zouden mijn inziens als 3e middenvelder opgesteld moeten worden, daar ze die creativiteit wel hebben. Althans daar ga ik gemakshalve bij Jensen vanuit dan, want ik heb hem nog niet echt geweldige dingen zien doen (voor drieeneenhalfmiljoen :-) Nu is het vooral "degelijk".
0 -1
Red Devil
Waardeloze instelling van dit Ajax -19. dachten dat de buit al binnen was na die 1-4 in Polen.
En wat een stomme overtredingen in het begin van die keeper en Q.Maduro.
Fysiek waren die Polen veel sterker want die zijn niet te lui om het krachthonk in te gaan maar Nederlandse spelertjes vinden dat te zwaar dus doen de meesten het maar niet.
Je zal in jezelf moeten investeren als je de top wil halen maar hier zijn ze liever lui dan moe in Nederland.
1 -2
Marcao
Kennelijk vond onze trainer het wel een prima wedstrijd. Hij zat tijdens de laatste 10 minuten lachend met Witsche op de bank. Maar wie ben ik nou, hij heeft er voor doorgeleerd ;op
2 -2
altijdwelwat
Al met al is het allemaal iets minder rooskleurig als veel mensen denken. Hoe is het mogelijk dat iemand goedkeuring heeft gegeven om 3,5 miljoen te betalen Viktor Jensen , is echt lachwekkend. Deze ploeg heeft bij elkaar rond de 9 miljoen gekost, er is nog nooit zoveel geld uitgegeven aan zoveel buitenlandse middelmaat. Ter vergelijking de clubs uit de Eredivisie ( exclusief Ajax , Feyenoord en PSV) gaven de volgende bedragen uit :
AZ 2,2 miljoen, Utrecht 1,3 , Heerenveen 3,6 miljoen de 11 overige clubs bij elkaar 3,6 miljoen.
4 -2
Veliborvasovic
Is ook niet normaal om zoveel geld uit te geven. Geld voor de hele selectie. Volgens mij een miljoen of 13 14 uitgegeven voor een A1 team. Pfffgg en dan zo matig
3 0
Champy
Er heeft dan ook een Monaco 3 miljoen betaald voor een vergelijkbare spelers van ons.
0 0
altijdwelwat
Antonucci was echt 3 klasse beter hoor dan deze jongen.
0 0
Champy
Die jongen presteerde nooit, en dat heeft ie 1,5 jaar lang mogen aantonen.
0 0
altijdwelwat
Onzin Antonucci was niet altijd even goed en constant , maar liet met regelmaat mooie dingen zien en zijn rendement was heel behoorlijk. Ik heb Jensen nog nergens op kunnen betrappen , behalve gebrek aan fysiek en dan de Boer daarop afrekenen. Ook die was 3 klasse beter.
0 0
Champy
Volgens mij trad Antonucci ook aan met een blessure in de B1. Je mag wel eens wat eerlijker zijn.
1 0
Mace0107
Jij wilt Jensen nu al beoordelen vanwege dat bedrag? Laat die jongen lekker rustig wennen in Amsterdam.
2 -4
altijdwelwat
We zijn inmiddels bijna een half jaar en 14 wedstrijden verder en hij heeft nog geen 30 minuten niveau gehaald. Als je zo een bedrag neer legt voor een jeugdspeler moet hij een directe versterking zijn in mijn optiek ( ter vergelijking wij verkochten Tete voor 3 miljoen) maar laten we vooral niet kritisch zijn... zucht
4 -2
Champy
Hij was trouwens de man van de voorbereiding totdat een blessure zijn start vh seizoen verpestte.

Pin me er niet aan vast, maar dit is pas de 5de of 6de wedstrijd sinds zijn terugkeer (inclusief beker en YL).
0 -1
10Pele10
man vd voorbereiding???
1 0
AjaxPassion
Nederland zou tactisch ooit leading zijn geweest in het voetbal? Daar is dan echt helemaal niks meer van over...
5 0
Champy
In die tijd blonken Nederlandse ploegen ook nooit uit op jeugdtoernooien.
0 0
Oeroeboeroe
kan gebeuren. ik herinner me nog de clash tussen ajax en benfica in 1969. thuis met 1-3 verliezen, een week later uit met 3-1 winnen. in Parijs was de beslissingswedstrijd 3-0 voor ajax. Sindsdien ben ik Ajax supporter. ik was vanwege eusebio voor benfica
1 0
Fredschuit1
Wat een verschil met verleden week zeg. Deze wedstrijd veel te licht opgenomen. Die arrogantie had je vandaag zomaar de kop kunnen kosten. Zou als Ajax zijnde toch ook eens serieus opzoek gaan naar typische Ajax vleugelspitsen voor in de jeugd. Kan er niet 1 opnoemen die kans heeft om Ajax 1 te halen.
6 0
cruijff71
zamani
0 0
Champy
Dat zou ik anderhalf jaar geleden ook gezegd hebben, alleen speelt Zamani in die periode echt heel matig.
0 0
NouriVandeBeek
Tweede keer al dat dit team zwaar door de ondergrens gaat. Positioneel leek het nergens op. Heitinga had beter en eerder moeten ingrijpen.
2 0
Champy
Tja ingrijpen... Moesten we met de "ideale" opstelling ook zo spelen, had ie met ingrijpen weer de volle lading gekregen van de idealisten.
Misschien moet je juist niet ingrijpen in de jeugd? Het is en blijft eigenlijk ook maar een jeugdtoernooi waar te zwaar aan getild wordt door de jeugdvolgers.
Ik zie ze ook graag ver gaan in het toernooi, maar dan denk ik: what's the point met dit elftal.
0 0
Mr.P.
stonden stijf van de zenuwen, opstelling was weer helemaal anders met aantal te jonge spelers erin die zo omver werden gelopen, tactiek was weer anders dus ze moest zich aan de tegenstander aanpassen en daardoor viel alles goed voor hen, lef was er niet maar wel veel angst waardoor ze niets goed deden niet durfden en het contact tussen elkaar verstomd..

slecht gecoacht want die moet dit kunnen omkeren door slimme omzettingen en spelers die het moeilijk hebben positief motiveren dan alleen sip aan de kant staan kijken en peerboom met zn armen over elkaar en witschge ernaast alsof hij er geen zin meer in heeft.. straalde armoede uit, zo winnen ze de finale niet..
0 0
chuckie88
Zo ook weer eventjes met de voetjes op de grond... internationaal nog heel veel te leren zoals ze kunnen ervaren...... dit team kan geweldig voetballen maar zijn ook erg kwetsbaar als het een keertje niet lukt ... dan gaat het ook echt helemaal mis, zoals tegen PSV ... je mist dan echt een leider in het veld.. Pasquali viel voor het eerst enorm door de mand als rustpunt en balvastheid. deze achterhoede was te onervaren en onrustig
2 0
jaripettersson
Ekkelenkamp kan niet voetballen.
1 -6
Duif63
Die zijn er wel meer in dit elftal.
1 0
jaripettersson
Klopt. Weinig ajax1 materiaal.
2 -3
AIR-S
Het Ajax1 materiaal zit al grotendeels in Ajax1. Verder zie ik Gravenberg , pasquali en Ylatupa wel een kans maken. Bakboord twijfel geval. Maar iedereen speelt wel eens een mindere wedstrijd.
1 -4
BobaAjax
Jensen bakker el maach Kemper en. Botman hebben ook de mogelijkheid het te halen!! Vergeet niet dat de meeste jong zijn en nog stappen kunnen maken.
0 -3
Veliborvasovic
Pfff weet niet hoor. Botman erg traag. Bakker mmmm. Denk het niet en Maach is wel een hele matige keeper.
1 0
Champy
El Maach is inderdaad niet zo goed als hier wordt aangenomen.
0 0
MennoJerry
Ah joh het is een leerschool. Als je met 1-4 uit wint dan vind ik het niet zo gek dat er geen concentratie is bij deze jonkies. Hier leren ze van :-)
0 -7
chuckie88
je kan zo trainer worden bij Ajax... die zien ook altijd genoeg aanknopingspunten na zo n wanprestatie... misschien dat we daarom al 3 a 4 jaar geen kampioen zijn geworden
2 0
MennoJerry
Het zijn jonge jongens. Laat het ze liever hier leren dan in Ajax 1. En ja hoor ik zou trainer worden. Ff jaartje cashen en dan een sabbatical van een jaar of 5 :-D
0 0
Thymo10
Haha die commentator laat ook wel blijken dat hij liever naar 3 crematies kijkt dan naar dit Ajax
4 0
Vlieske
Had die 3.5 miljoen die je voor jensen hebt betaald aan richarlison gegeven. Hadden we nu Europees gespeeld en geen acht punten achter gestaan.
5 -1
chuckie88
en aan het einde van het seizoen de schaal gehad en diezelfde speler kunnen verkopen voor een veelvoud... maar wees gerust... ze zijn weer druk bezig spelers te kopen voor bedragen van 4 tot 6 miljoen die zich eerst 1,5 jaar mogen wennen aan ons systeem in jong
1 0
Champy
Je weet zelf dat er nog het 40voudige in de schatkist zit.
1 -1
wolterx
Waarom staat Gravenberch eigenlijk zo diep nu, je hebt juist iemand extra op middenveld nodig en haalt Jensen naar middenveld en Gravenberch naar aanval? Ryan is lang en nog fit, kan beter gaan bufferen op middenveld.
0 0
AIR-S
Ter Heide beste man op het veld, bewaard goed het overzicht en is als enige rustig aan de bal. Bakboord een paar goede verdedigende acties, wel enorm slordig.

Schon heeft t duidelijk even niet.....
1 -1
Restored
Schon drama vandaag idd, ik vond verder Bakker ook best wel lekker spelen
0 0
chuckie88
Doetjes leiden wij op.. mooiweervoetballers... zowel bij 1 Jong en onder 19... allemaar net niet mentaliteit... bij geen van de teams worden spelers opgeleid die als het nodig is de beuk erin gooien
Deze wedstrijd is nog slechter dan tegen PSV voor de supercup. En maar blijven opbouwen met deze drama keeper...... is er nou echt niemand in het veld of vooral langs de kant die aangeeft dat er even geen opbouw van achteruit moet gebeuren?????????????? Of is opleiden zelfs belangrijker dan nu even een ronde verder komen. Komt Heitinga straks ook aan met : ' ik heb toch positieve aanknoopingspunten gezien......" ben een beetje Ajax moe na de zoveelste drama voorstelling ... wordt schijtziek van dat te ver doorgevoerde tiki taka zaalvoetbal.... Wanneer hebben eindelijk eens een mix van mooie creatieve voetballers en bikkelaars...winnaars.... spelers die daar waar nodig de toon zetten, organisatie neerzetten... tis toch niet te geloven hoe alleen al gisteren Jong Ajax en nui de onder 19 hun wedstrijden vergooien... En Bergkamp maar cultuur bewaken.... pffff
5 -4
Boer
Wat wij en trouwens ook PSV en Feyenoord doen is het stelselmatig afromen van andere opleidingen. Bij AZ lukt dat al niet meer maar vooral ADO en Sparta, Heerenveen, Twente, Utrecht, Willem II, FC Groningen en Vitesse worden telkens leeggeroofd. We voegen en nog wat buitenlandse jeugdinternationals aan toe en winnen met groot gemak van de afgeroomde o19-elftallen van genoemde clubs. Zo kweek je geen weerstand. Als we bij Ajax en Feyenoord echt goed opleiden heb je al die provinciale talenten niet nodig. Nu kweken we jongens die niks gewend zijn, doordat ze toch alles wel winnen.
0 0
AjaxPassion
Flikker op met je simpele zielen conclusie. Dit ligt niet aan mentaliteit, puur onkunde dit. Ten eerste van de leiding.
1 0
Champy
Met de ploeg die je hebt, ligt deze prestatie ook voor een deel aan het mentale.
Ze zijn een 6 maar spelen als een 4.
De onkunde is hetgene wat ze belet hoger dan bv een 7 te scoren.

De onkunde ligt dan ook voor een deel aan de TS, scouting, opleiding en de vijver waarin je vist.
0 0
AjaxPassion
Zie reactie op chuckie88.

Ligt compleet aan de staf dit.
0 0
Champy
Ik zie het vooral als een 'combinatie' van. Er is geen één oorzaak.

De gebouwen van tegenwoordig zakken ook niet in elkaar door 1 fout, maar door een combinatie van. Zo is dat ook met het voetbal dat ze vandaag/hele seizoen lieten zien.
0 0
chuckie88
Weer zo.n eentje die alles vanuit het voetballen wil oplossen... blindevinken... kijk verdomme eens na de duelkracht in een wedstrijd als deze.... en dat gold gisteren ook voor Jong Ajax... 2 - 0 voorstaan wat eigenlijk 4 of 5 = 0 had moeten zijn en dan gewoon een een half uurtje de wedstrijd weggeven met 4 - 2.... hoezo geen kwaliteit? probleem bij Ajax is dat we genoeg kwaliteit hebben maar te weinig jongens die ook eens een wedstrijd kunnen killen.... wordt moe van figuren zoals jij....
1 0
AjaxPassion
Nee je moet niet gaan genezen, je moet voorkomen. Je moet ze in eerste instantie al geen kans geven om er een fysiek duel van te maken.

De staf stuurt het team al met een compleet verkeerde instelling en totaal uit balans het veld in. Reservespelers erin, want het was al binnen dachten ze. De keeper die niet meer bij Ajax had mogen zitten (is volgens mij ook al een x bijna? weggestuurd), was nieuw en bakte er niks van. De verdediging was compleet nieuw en hebben nooit samengespeeld. Middenveld en voorin slechts 2 van de 6 met creativiteit. Later gaat Johnny een middenvelder voor een LB brengen.

Maar jij denkt dat het aan te weinig Botmans ligt? (De enige die fysiek mee kon)
0 0
chuckie88
Nee, dat bedoel ik niet... jij hebt helemaal gelijk waar het gaat om de keuzes van Heitinga... maar wie bleef deze wedstrijd als een van de weinigen overeind... ter Heide... doorgaans niet eens de meest getalenteerde speler... maar wel eentje die zijn duels won....jongens als jantje Wouters, zelfs Klaassen vorig jaar veel wedstrijden... Nigel de Jong, Davids... dat soort spelers hebben we binnen Ajax bijna niet meer... die balans bedoel ik... een jongen als Poulsen die uit bij PSV meteen even de toon zet...
1 0
Champy
Dat zijn dingen die je ontwikkelt in het profvoetbal. Davids was een linksbuiten. De Jong was een brave middenvelder, enz.
Ik wil spelers zich technisch en tactisch zien ontwikkelen in de jeugd. Laat ze dat eerst onder de knie hebben.
Dat mentale moet juist doorgegeven worden op het trainingsveld van het eerste, en door ervaring in belangrijke wedstrijden.
Je creëert zoiets door een gezonde selectiesamenstelling in het "eerste" elftal.
0 0
echtgras
Dit is gewoon geen geweldig elftal maar dan nog mag dit nooit meer spannend worden....
Ik ben een beetje klaar met al die verdedigers die allemaal coach willen worden. De Boer, Stam, Heitinga maar ook Koeman enz denken allemaal vanuit balbezit, geen risico en kiezen altijd voor de betrouwbare spelers ipv voor de creatieve. Dat hoort niet bij Ajax.
Kies voor coaches als Jonk, vh Schip en Laudrup ipv Stam, Heitinga of De Boer. Al zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen.
1 -2
Champy
Dit is natuurlijk onzin.

Van Marwijk was bijvoorbeeld een buitenspeler, en die noemen ze niet voor niets bange Bert. Guardiola was een centrale verdediger, en is nu de beste coach ter wereld.

Van t' Schip wordt nu geroemd voor 12 potjes maar wat heeft die man in de 10 jaar ervoor gedaan? Zijn we dat al vergeten?
2 0
wolterx
Hoe mis je die?
0 0
Champy
Als je een heel getalenteerde ploeg hebt, kan je 10% verslappen en de klus klaren. Dat kan deze matige ploeg natuurlijk niet en dan krijg je dit soort taferelen.
2 -2
witchmaster11
de matige ploeg staat wel ff ver boven aan en die 1-4 uit tel ook wel mee
0 -2
Champy
Ja, als ze dat niveau niet halen, krijg je dus dit.
0 0
wolterx
Legia heeft ook geen slechte ploeg, dat maakt verslappen niet mogelijk. Paar leuke spelers, duidelijk systeem en spelen naar kunnen. Verbaasde met dat we 1-4 wonnen in Polen, al was dat team wel stuk completer dan dit team met veel jongere spelers en spelers met minder wedstrijdritme.
0 0
talent020
Grensrechter mag ff door naar Specsavers
3 0
wolterx
Eerlijk, Plomper is sinds minuut 1 al bron van onrust.
3 0
AjaxPassion
Dit. En Maduro en Dest nieuw in de verdediging en Botman i.p.v. Kemper is ook pure onderschatting. Voorin ook te weinig creativiteit.
0 0
wolterx
Had altijd of El Maach of Kemper laten spelen, puur voor de coaching alleen al.
1 0
AjaxPassion
Ongelofelijk hoe weinig kaas ze van balans hebben gegeten bij de vriendenkliek van Ajax. Dit zie je OVERAL in terug.
0 0
AjaxPassion
Scheids laat ook enorm veel toe, met een 0-2 achterstand en matige wedstrijd is dit natuurlijk ook een kluifje naar de hand van Legia.
1 -1
FT`S
Noooohhh...
0 0
Jaridebeste
Waar zitten we naar te kijken zeg. Gisteravond jong Ajax en nu dit. Dramatisch gewoon. Als dit onze toekomst is oei...daar word je niet vrolijk van.
3 0
Boer
Ach jongens, dit zijn de lichtingen 1999 en 2000. Lichting 99 heeft met De Ligt en Kluivert al twee spelers opgeleverd. Van lichting 2000 hoeft er maar eentje door te breken. Zal toch wel? Dan zit Ajax al op target.

Dus niet zo zuur met zijn allen. Het merendeel van deze spelers speelt straks in middenmoot eredivisie of eerste divisie. De Sandlers, Warmerdammen van deze wereld. Ambassadeurs van de Ajax-opleiding.
0 0
sdjt01
Die Plomper heeft de hele wedstrijd al van die gevaarlijke ballen. Brengt de rest constant in de problemen.
0 0
AjaxPassion
Die commentator is ook echt een toonbeeld van eat er mis is met het NL voetbal.

Pasquaali mag geen risico nemen, Ajax en NL komt fysiek te kort enz enz.
0 0
Duif63
Dit heet het vlaggenschip van de jeugdopleiding te zijn, maar wat staan we er dan hopeloos voor. Triest echt diep triest.
2 0
Champy
Je kan er ook voor kiezen om alle 2dej A en de beste spelers op te trommelen puur om te presteren zoals wat ze met de A1 van Klaassen hadden gedaan. Toen speelden ze louter met 2dejaars.

Kluivertje en De Ligt hebben door de week ook niks te doen. Die kan je in principe ook oproepen.
0 -2
mgtow
Moet wel leuk blijven natuurlijk, met de Ligt in de verdediging durven die Polen niet eens van hun eigen helft te komen.
0 -1
Marcao
Nederlands voetbal anno 2017. Totaal kapot. Had 0-6 moeten staan.
3 0
sdjt01
Aan de andere kant waren ze in de uitwedstrijd wel heer en meester. Dus "totaal kapot" lijkt me niet helemaal van toepassing.
0 0
Sampaoli
0-6 was niet eens geflatteerd geweest.
4 0
Champy
Schon is trouwens van hetzelfde niveau als Lazic die hier een aantal jaar geleden rondliep. Niet heel veel bijzonders.
3 0
Sampaoli
Sierhuis speelt echt een dramatische pot; niet te geloven.
0 0
amthree
Dit is nog maar legia he!!??!! kun je na gaan als ze tegen een veel betere tegenstander spelen...
2 -1
Champy
Ajax worstelt vooral met zichzelf.
1 0
Restored
Ze zijn het echt helemaal kwijt
0 0
talent020
op basis waarvan word Botman zo goed gevonden? vind hem verdedigend er vaak naast zitten
0 -1
Turbo
Niemand met verstand van voetbal ziet in Botman een goede speler. Pure houthakker.
1 -1
iammike
Nouja dit is gewoon pure onderschatting van het hele team. Hopelijk loopt het goed af en krijgen de jongens goed op hun flikker en straftraining, dat is ook een leerproces. Maar Botman heeft tot deze wedstrijd gewoon wekelijks goed gespeeld.
1 0
Marcao
Schandelijke vertoning. Ons shirt onwaardig.
2 0
amthree
Waarom gewoon niet een keer de bal naar voren pompen inplaats van het opbouwen???!! vaak draaien ze zich vast en dan kom je in de problemen!
0 0
rickyboy1444
Ik hoorde de commentator in de eerste helft iets zeggen dat Legia maar 3 doelpunten hoeft te maken. Tellen uitdoelpunten niet dubbel in het geval van gelijke stand over 2 wedstrijden?
0 0
talent020
als ze de UEFA regels hanteren die Europees gelden zou Legia er nog 2 moeten maken om door te gaan
0 0
wolterx
Jawel, moeten er 4 maken om door te gaan.
2 0
rickyboy1444
Oke, gelukkig maar want ik voelde de bui anders al helemaal hangen. Nu is er nog een soort van buffer.
0 0
Johan1
Wat is dit slecht zeg. Ik schrik gewoon van het gebrek aan kwaliteit.
0 0
koenos1
Wat is die Plomper toch onzeker
0 0
EuforischeRealist
Typisch Nederlands en iedereen doet er aan mee. Vooraf alleen maar praten over hoe goed de jongens het doen en dat alle teams met ontzag naar De Toekomst komen en vervolgens er af gaan tegen een onbeduidend ploegje als Legia. Het is gewoon wachten op 0-3 en dan kunnen die Polen laten zien hoe je moet verdedigen.

Leuk hoor Sierhuis die bijna topscoorder is van de Youth league, je koopt er alleen niks voor.
1 0
Champy
Je mag het hier niet zeggen, maar AS is dan ook niet objectief.
1 0
AjaxPassion
Onzin, dit wordt door genoeg mensen benoemd.
0 0
Champy
Kreeg ooit een rode kaart omdat een auteur zich op z'n pik getrapt voelde.
0 0
AjaxPassion
Op AS of op AN?

Ben het met je eens dat de auteurs vaak een te roze gekleurde bril op hebben, maar er zitten genoeg gebruikers hier die de pijnpunten benoemen.
0 0
Champy
Showtime natuurlijk.
0 0
AjaxPassion
Ok duidelijk, verwarring vanwege 'rode kaart'. Maar dat is wel triest dan, waar ging het om?
0 0
Champy
Het was een optelsom van verschillende dingen.

- Rapporteren van jeugdwedstrijden waar ze niet bij zijn. (heb ik getoetst door zelf op Twitter verkeerde dingen te posten. Het werd letterlijk gekopieerd).
- Het flirten met jeugdspelers op social media.
- rozebril
- de vele verkeerde feiten die ze aanhalen.
0 0
AjaxPassion
Haha ok. Is dat al lang geleden? Tja ze moeten iets als ze niet als serieus medium worden aangezien door Ajax.

Maar moet zeggen dat ze wel steeds meer goede dingen doen. Alleen die roze bril mag idd wat minder af en toe.
0 0
Champy
Ze hebben zich wel verbeterd de laatste jaren. Alleen mag die roze bril wel minder. Mja ze willen spelers ook niet gaan beledigen. Uiteindelijk moet ik ook niet te streng zijn. Ze zijn ook een supporterswebsite.
0 0
Geoffajax06
Vind commentaar wel erg negatief, het is niet best maar hij doet het voordoel alsof ze tegen de plaatselijke FC spelen waar ze minstens 4-0 overheen moet gaan.
0 -1
AjaxPassion
Ik hoop dat dit een wake-up call is voor Johnny.
0 0
Marcao
Wat de fok doet dit team? Hebben ze vandaag geen zin ofzo?
0 0
AjaxPassion
Duidelijk dat het elftal niet in balans is. Begint al bij de keeper. Hele nieuwe verdediging die ook nooit samenspeelt. Middenveld is vrij kleurloos en daar durft Johnny niet voor voetbal te kiezen. Spits is een egoïst die alleen kan afmaken. Schön ben ik nog niet zo van omder de indruk en Jensen is een middenvelder.
0 0
Marcao
Toedeledoki Maduro. Pannenkoek.
1 -1
witchmaster11
trainerT doe er eens iets aan ,dit kan niet hoor totale overschatting ook van de trainer
0 0
Sampaoli
Van zowel team als trainer. Dit is echt een wanprestatie hoor.
0 0
3*stars*3
Wij vergeten in NL 1 ding, mentaliteit is ook kwaliteit...
4 0
Sampaoli
Wat een drama, niet om aan te gluren.
1 0
EKS
Waar is Bakboord!!
0 -1
talent020
Defensief staat Ajax ook niet best vandaag zeg,
1 0
RaynoFischer
Jezus Maduro .....
0 0
amthree
Jesus....
0 0
koenos1
Ter Heide speelt nog aardig goed, verbaasd mij alles! Dest is erg matig, verder speelt Sierhuis aardig kak. Bakker is weer zoals altijd, erg goed!
1 0
Sampaoli
Spelen echt heel matig, vind een middenveld met Ekkelenkamp en Pasquali en Ter Heide te weinig creativiteit brengen. Druk zetten gebeurd niet als team waardoor Legia er constant goed uit komt. Jammer dat hij niet Ylatupa en Jensen op het veld wilt hebben, dat had veel gescheeld.
4 0
AjaxPassion
Ja zowel ter Heide als Ekkelenkamp is idd teveel
0 0
talent020
vind overigens die Dest wel een leuke back, aanvallend ingesteld, snel, beetje een type Ligeon
0 -1
Champy
Haalt het normaal niet. Veel betere rbs gezien de laatste jaren in de A1 die het in Jong Ajax volledig kwijt zijn.
2 0
Keffie L
Zoals Lartey
0 -1
Sampaoli
Verdedigend wel zwak hoor. Heeft snelheid en techniek maar heeft totaal geen grip op de linksbuiten van Legia.
1 0
witchmaster11
Nogmaals ze moeten hun eigen spel spelen dan komt het goed , nooit tegen ploegen als legia mee gaan ,dan trek je aan het korstte eind maar ik zie ajax nog wel winnen hoor
0 0
Sampaoli
Dat viel echt niet mee, pff.
0 0
Thymo10
Weet iemand waarom Botman al heel lang met hand braces speelt?
0 0
Marcao
Dat is schrikken! Een paar spelers missen simpelweg techniek. Au.
3 0
Onpartijdig
Matige eerste helft zeg, poeh
1 0
AJAIXIXIXI
Waar is Noa Lang? zat gisteren ook niet bij jong volgens mij.
0 0
lf87
Blessure? Was er gister idd niet bij
0 0
Johan1
Erg matig hoor. Wat me opvalt is de slechte balbehandeling en de trage handelingssnelheid.
3 0
Suarez16_
Wat een slechte 1ste helft. Ik ga de 2de niet meer kijken.
0 -1
witchmaster11
als ajacied zie ik ook de 2de helft forca ajax
1 0
Suarez16_
Veel succes hahahaha. Heb net 45 minuten van mij leven verspild.
0 0
witchmaster11
dan zal je nog heel wat minuten in je leven nog verspillen (lolzzz)
0 0
Suarez16_
Bij Ajax 1 vind ik het niet erg, omdat ik dat al mijn hele leven volg. Bij de o19, o17 en Jong kijk ik vooral voor leuk voetbal, maar dat gaat niet meer gebeuren ben ik bang.
2 0
Duif63
Hele matige wedstrijd. Weinig of geen Ajax 1 materiaal in deze ploeg. Veel spelers met zeer weinig techniek.
2 -1
wolterx
Ajax hoeft niet, Legia kan niet. Denk dat die 90 minuten tegen PSV ook meespelen en icm 1-4 van in Polen lijken sommige dat stapje extra niet te zetten. Is vervelend om te zien maar was beetje te verwachten.
1 0
Fredschuit1
Pasquali, Jenssen, Ylatupa, Botman, Sierhuis allemaal jongens met potentie om Ajax 1 te halen. Ze zijn vandaag alleen erg vleugellam..
3 0
kevinyounes11
4-1 he.. verwacht je dat die lui zich kapot lopen?
0 0
Duif63
Ja dat is wel het minste wat je van toekomstige profs mag verwachten als ze ooit Ajax 1 willen halen
0 -1
kevinyounes11
daar heb je een punt
0 0
Champy
Klopt! Op die leeftijd moet je de honger om te presteren zeker hebben.
0 0
AFCA.
Ah fijn om te zien dat we weer voor de harde werkers kiezen boven de voetballende kwaliteiten! Speel lekker met dit middenveld:
Jensen - Gravenberch
Pasquali
Dat is toch puur voetbal waar je later in het 1e ook nog wat aan hebt?
2 0
Fredschuit1
Waarom haalt ie ylatupa eruit?
1 0
Thymo10
Waarom zet hij Jensen op de bank?
0 0
Fredschuit1
Dat is een keuze maar om hem dan al na 30 minuten te wissellen? Jensen komt ook terug vanuit een blessure..
1 0
witchmaster11
je moet nooit met een ploeg als legio mee gaan in het spelletje het is techniek tegen fysiek en als de lang spits van hun in de 16 staat dan moet je gewoon tegen hem aan leunen zorg dat hij niet om hoog komt
0 0
Redrum
Mocht Alblas ooit weg gaan bij Ajax, dan hebben we in ieder geval vast een vervanger klaar staan.
0 0
Champy
Er wordt liever speeltijd gegund aan de vaste defensieve reserves.
1 0
NouriVandeBeek
Plomper zorgt voor heel wat onrust achterin
1 0
AjaxPassion
Inderdaad, ze vertrouwen niet op hem. Meteen in de 1e minuut geel. Ajax lijkt hierdoor echt slordig te voetballen.
1 0
geDaante
En weer geen Jensen... Het zou om die individuele ontwikkeling van spelers gaan, maar ik zie vooral een resultaatgericht middenveld gericht op zekerheid en een effectief tactiekje met de lopende Ekkelenkamp. Ajax blijkt steeds minder fan van creatieve, technische pure voetballers, en steeds meer van lopende werkers die matig aan de bal zijn, maar zo goed voor de goal komen...

Jensen is Ajax 1 materiaal, Dani de Wit, Ekkelenkamp en dat soort types niet. Althans, dat zouden ze niet moeten mogen zijn, Ekkelenkamp niet als half in ieder geval. Steek je energie dan vooral in Jensen! Maar nee, hij lijdt nog wat balverlies en het resultaat gaat voorop. En maar roepen dat het individu voorop staat.

Jensen wordt echt niet beter als hij niet kan leren in het veld.
4 -1
AjaxPassion
Eens, maar ik moet zeggen dat Ekkelenkamp er voetballend beter uitziet dan Siem, Davy en Dani. Lijkt meer op een Donny, met een iets betere souplesse en snelheid.

Al beoordeel ik hem op wat ik nu tegen een matig Legia zie.
1 -2
Champy
Ekkelenkamp met meer souplesse en snelheid dan Van De Beek?
1 0
AjaxPassion
Ja zijn balbehandeling oogt beter dan vd beek, sneller in handelen aannemen, meenemen, bal afschermen. Maar dat is op basis van nu tegen Legia moet ik zeggen. En hij oogt i.m.o. ook iets sneller dan vd Beek ja.
0 -1
geDaante
Ja dat klopt, maar het is een trend bij Ajax, een half die vooral die gaat en vaak ook al staat, en bediend wordt, in plaats van dat de halven de voorwaartsen bedienen. Het gaat veelal ook ten koste van de opbouw, het combinatiespel, van creativiteit, etc.

Ekkelenkamp heeft wel iets, een bepaald soort voetbalintelligentie aan de bal ook, en soms best verrassend in zijn spel, maar het is het type Jensen dat je op de half moet hebben. Ekkelenkamp is in mijn ogen meer een inschuivende CV, of een 6.
3 -1
AjaxPassion
Ja eens, maar een type Jensen moet ook iemand weg kunnen steken die loopacties maakt (geen 2e spits zoals Davy en Siem), een Frenkie had die rol bijv toen hij samen met Nouri en Eiting speelde. Ik heb dan Liever een intelligente 6 erbij dan 2 voetballende AM's zonder diepgang.

En Ekkelenkamp valt me voetballend niet tegen deze wedstrijd, maar moet bekennen dat ik hem nog niet heel veel als 10 heb gezien.
0 0
talent020
denk dat Ekkelenkamp op basis van wat ik nu van hem zie meer een half is dan een nr 10, hij is een harde werker en technisch niet eens zo verkeerd maar of hij het inzicht van een 10 heeft betwijfel ik
0 0
AjaxPassion
Sorry, ik maak het een beetje verwarrend. Een 10 is geen 10 meer bij Ajax, een 10 is voortaan een RAM. Dus ik denk dat we hetzelfde bedoelen.
0 0
MosesD
Geheel eens. Zou Ajax met een 10 spelen dan kan hij dat ook prima. Zou me niets verbazen als Litmanen ook kijkt en gecharmeerd is van deze jongen. Tweede helft hoop ik te kunnen zien.
0 0
talent020
matig verdedigd hoor, ook domme overtredingen van eerst Plomper en Maduro volgens mij
2 0
mgtow
Wakker worden boys.
0 0
talent020
ik vind die rechtsback Dest wel lekker aanvallend ingesteld, beetje Ligeon achtig type
0 -1
talent020
wtf doet die Plomper nou?
0 0
wolterx
Waardeloos gedaan dit, holy fuck.
0 0
RaynoFischer
Pffff met een 1-4 voorsprong kan je toch makkelijk Jensen laten spelen.
0 0
Red Devil
Laat ze er maar een leuke pot van maken met veel goals.
0 0
rickyboy1444
Het is maar waar je je druk om maakt maar wie is er aanvoerder nu Kemper op de bank zit?
0 0
3*stars*3
Mooi zo, dalijk ff voor zitten.

By the way, foto hierboven doet mij denken aan te grote voetbalshirtjes van 14/15 jaar geleden.
0 0
didierajax020
Jammer van El Maach en Jensen.
0 0
koenos1
Laat Plomper maar even vlammen!
0 -1
Sampaoli
El Maach, Kemper en Bakboord krijgen rust, jammer dat Jensen en Gravenberch niet mogen starten. Benieuwd naar Dest.
1 0
Keffie L
Haha Johnny weer met z’n vastigheid en zekerheid op het middenveld.. Je verdedigd verdomme een 1-4 voorsprong, gooi dan gewoon een echte voetballer als Jensen erin.
1 0
NouriVandeBeek
Pffff... gun Jensen ook speeltijd.
0 0
Piethein
Waarom ook in deze wedstrijd geen Jensen?
0 0