Dijks maakt rentree bij Jong, geen Sierhuis

BvdPloeg, 20-11-2017 om 14:30, 7768 views, Ajax Showtime | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Mitchell Dijks maakt maandagavond weer deel uit van de selectie van Jong Ajax. De linksback lag er enkele weken uit met een hamstringblessure, maar daar is hij volledig van hersteld. Kaj Sierhuis ontbreekt in de wedstrijd tegen Jong AZ.

De spits speelt dinsdagmiddag mee met Ajax O19, dat na een 1-4 zege op Legia Warschau O19 de klus op De Toekomst moet klaren in de Youth League. Sierhuis zal de spits zijn van de ploeg van John Heitinga, helemaal nu Danilo Pereira nog geblesseerd is. Noa Lang en Darren Sidoel, die beiden ook als dispensatiespelers zijn ingeschreven voor de Youth League, spelen normaal gesproken alleen maandag met Jong Ajax.

Dijks zit zoals reeds bekend in een andere situatie. De verdediger begon het seizoen als basisspeler in het eerste elftal, na zijn tweede comeback in de selectie. Toen Daley Sinkgraven weer fit was en Max Wöber klaar was voor minuten, verdween Dijks echter weer naar de achtergrond. Hij speelde op 20 oktober zijn laatste wedstrijd, uit bij Go Ahead Eagles. Sporting Portugal en Galatasaray werden recent nog gelinkt aan Dijks.

De selectie van Jong Ajax kent verder waarschijnlijk weinig verrassingen. Zo is de verwachting dat spelers als Carel Eiting, Mateo Cassierra en Dennis Johnsen op het wedstrijdformulier staan. Deyovaisio Zeefuik en Johnsen maakten zaterdag nog deel uit van de selectie van Ajax tegen NAC Breda, maar speelden allebei niet. Zeefuik is er maandag niet bij, hij speelt dinsdag met Ajax tegen Mönchengladbach. Jong AZ - Jong Ajax wordt maandag om 20.00 uur gespeeld. Het duel is live te zien bij FOX Sports.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Piethein
Waar blijven de opstellingen?
2 0
Onpartijdig
Goal: Alblas
Verdediging: Dijks, Doekhi en Bergsma, Dankerlui
Middenveld: Eiting, Bijleveld, De Wit
Voorhoede: Nunnely, Cassiera, Mazraoui.

Zeer matige opstelling als je het mij vraagt.

(Bron: Voetbalzone)
0 0
Piethein
Tnx. Dijks em Dankerlui omruilen hoop ik. Indd niet de meest geweldige opstelling. Hopelijk speelt Bijleveld een goeie pot, aardig spelertje
0 0
Tomido
Lijkt mij eerder ook een goede reden dat Sierhuis ontbreekt bij Jong Ajax, dat hij vorige wedstrijd tegen de Graafschap met een rode kaart van het veld af moest
3 0
Jayq
Plausibel, haha.

En Noa Lang als dispensatiespeler in de Youth League? Die is nog jong genoeg om gewoon speelgerechtigd te zijn.

Naast Sierhuis en Sidoel is Dani de Wit als dispensatiespeler ingeschreven.
1 0
Keffie L
Hopelijk geen Dani de Wit en Dankerlui in de basis
0 0