'Van de Beek vervangt Klaassen vrij aardig'

BVeenstra, 20-11-2017 om 07:20, 6158 views, De Telegraaf | Hooghouden in een volle ArenA?.

Ajax-aanvoerder Joël Veltman is blij dat zijn teamgenoot Donny van de Beek zich afgelopen zaterdagavond tegen NAC Breda (0-8) op een geweldige manier wist te revancheren. De middenvelder, die tegen FC Utrecht plots op de bank zat, scoorde drie keer.

'Voor Donny was het vervelend dat hij tegen FC Utrecht niet speelde. Maar dat maakte zijn debuut in Oranje en de hattrick tegen NAC extra lekker', vertelt Veltman in gesprek met De Telegraaf. 'Kijk naar zijn lachende gezicht. Ik las een interview met Wesley Sneijder, die aangaf dat Donny mentaal sterk is. Dat heeft hij hier wel bewezen. Dat hij zich zo revancheert, wil je als trainer ook. Hij is goed op scherp gezet', knipoogt de Ajax-aanvoerder.

Veltman is sowieso erg tevreden over de ontwikkeling van Van de Beek. 'Donny is een speler die keihard werkt en goed tussen de linies kan spelen. Hij knapt veel vuil werk op. Mensen zien niet altijd dat hij bijvoorbeeld ook veel loopacties maakt om David Neres vrij te krijgen. Maar dat is wel belangrijk. Donny moest Davy Klaassen vervangen en volgens mij doet hij dat aardig', geeft de IJmuidenaar de jonge middenvelder complimenten.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Waarom niet een middenveld van Frenkie - Donny - Hakim? Dit seizoen is toch al mislukt, dus moeten we nu bouwen voor volgend jaar.
1 0
Ajaxsupzuidned
Gewoon vd Beek op het middenveld en met Frenkie want beiden zijn veel beter dan Schone!
Schone is een goede voetballer met techniek en een goed schot maar komt simpelweg snelheid tekort waardoor hij vaak overlopen wordt!
Ziyech is een geweldige speler en absoluut 1 vd beste vd eredivisie maar ik denk dat het team er niet slechter van wordt als hij Ajax deze zomer gaat verlaten.
1 0
ajaxinho
Dat heeft Keizer goed gedaan.
Maar niemand die het erover heeft.... er wordt alleen maar naar de uitslag/stand gekeken.

Klasse van Donny!
Hij bewijst meteen dat hij de beste is op zijn positie.
3 -1
svenafca1995
Donny heeft vind ik meer potentie dan Klaassen, alleen Klaassen heeft dat dingetje met belangrijke goals. Als Donny dat ook gaat krijgen wordt Donny 3x beter.

Hij is goed op weg. Klaassen was op z'n 20ste ook nog niet beslissend, dat kwam pas later.
3 0
geDaante
'Belangrijke goals'? Je bedoelt gewoon goals die toevallig op een belangrijk moment vallen? Alsof een speler kan kiezen van nu moet er gescoord worden, en doe ik dat even. Klaassen is volledig afhankelijk van het team.

Donny is nu al een betere optie dan Klaassen, veel completer. Klaassen was een one-trick-pony, Van de Beek doet wél mee in de opbouw, is aanspeelbaar, kan wél wegdraaien (zie goal, kan Klaassen al niet), kan wél van afstand schieten, combineert makkelijker, kaatst en tikt zuiverder, etc.

Donny kan op meer manieren dan Klaassen scoren (goede traptechniek) en scoort ook, en voegt daarbij wat toe aan de opbouw en het combinatiespel, waar Klaassen zich vaak aan onttrok, omdat hij niet goed is in de kleine ruimte en aan de bal vrijwel niks kan, behalve kaatsen en snel doorspelen, wat een gevolg is van niet goed zijn aan de bal in de kleine ruimte.

Wat goed is van Klaassen is dat hij zijn zwaktes en sterktes goed kent, en daar naar is gaan spelen. Binnen een bepaald type spel met relatief veel ruimte, kan hij van veel waarde zijn, maar niet binnen het Ajaxspel, niet constant.
2 -2
Dexy
Ben het hier volledig mee eens
1 0
Web
Donny is een betere speler dan Klaassen, maar Klaassen was heel belangrijk in het druk zetten, en goals inderdaad, maar dat gaat Donny ook wel onder de knie krijgen.
3 -1
geDaante
Dat drukzetten kan je niet meer vergelijken, Bosz zette druk, Keizer nauwelijks tot niet.
1 0
insectenverdelg
Hoe oud was Klaassen in de pot tegen Barça? want dat was voetballend gezien mss wel zn beste periode bij Ajax.
1 -1
svenafca1995
Denk 22, maar het gaat me niet om het voetballende gedeelte dat heeft Donny al vaak laten zien, meer om de belangrijke doelpunten als het niet loopt. Denk aan de 0-1 bij bijvoorbeeld Roda, Groningen of Heerenveen uit.
Als Donny dat ook nog krijgt.
1 -1
insectenverdelg
Donny maakte dit jaar steeds belangrijke doelpunten in europa.Alleen alles de rest van t team je dan in de steek laat...
1 -1
JanTa
Die meerwaarde t.o.v. Klaassen zal hij toch eerst waar moeten maken.
1 -2
rodnet
Het was een volkomen idiote actie om van de Beek door Siem te vervangen tegen Utrecht. Van de Beek is in potentie beter dan Klaassen die op zijn beurt voetballend veel beter was dan Siem. Met Donny komt Ajax aan voetballen toe terwijl Siem de spits voornamelijk in de weg loopt.
4 -2
3*stars*3
Belachelijk idd maar zegt genoeg dat Siem na die basisplek, weer bank moest.
Met Donny op middenveld hadden we een reeks neergezet en wonnen we met ruime cijfers.
Nu weer en ben het met Sampaoli eens, Siem is een prima super sub.
1 -2
Sampaoli
Siem is een prima super sub als je iets wilt forceren, verder niets.
4 -3
AFCA1510
Ach, doen net alsof VdB, Messi moet vervangen. Donny wordt minstens 3 klassen beter.
2 -1
Schöne82
Speelt op vrij ondankbare positie. Als ie niet scoort valt ie niet op. Maar doet het goed en heeft flinke groeipotentie. Laten spelen, zoveel mogelijk minuten maken. Goed inzicht, goede mentaliteit, goede prof.
4 0
johnd
Is een schande dat hij vorige week op de bank gezet werd...
3 0