'Wil dat spelers zóveel lef tonen als op training'

SJvanveen, 19-11-2017 om 09:17, 11802 views, NOS | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Marcel Keizer zag eindelijk een Ajax dat hij wil zien spelen. De wijzigingen van de trainer pakten goed uit en dat zag de oefenmeester aan de manier van spelen, zo stelde Keizer na afloop voor de camera's van de NOS

'Beweging, spelvreugde en gescoord uit een standaardsituatie; ik ben er blij mee. Het was overall gezien een lekkere eerste helft', begint Keizer. 'Wat je voornamelijk wil is dat de spelers zóveel lef tonen, zoals ze ook op trainingen doen', vervolgt de coach.

'Dus dat ze de bal naar de binnenkant spelen en daar door combineren en dat ze snel de andere kant zoeken. Dat heb ik zaterdag genoeg gezien. Overlap van backs, met name aan de linkerkant, overigens ook. Dat geeft ons meer beweging en meer variatie', aldus een lovende Keizer, die een goed middenveld zag met Donny van de Beek die zelfs een hattrick maakte. 'De drie hebben het goed opgelost. Ze zijn creatief geweest en hebben doelpunten gemaakt.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
masterrr
Keizer doet er verstandig aan dit team te laten staan tegen Twente

Maar mijn gevoel is dat hij volgende week Younes weer opstelt en Huntelaar
0 0
VanDerHoornLegend
Gvd die lampen..
1 0
reaguurder
Echt hè... Hendrikx die aan rood ontsnapt en een laatste minuut winnende goal. Dit begint wel op t geluk van een kampioen te lijken jammer genoeg, hoop dat t tij nog gekeerd kan worden
1 0
JanTa
Dat is momenteel het verschil tussen Ajax en PSV, Ajax heeft een betere selectie maar krijgen vanuit het niets tegendoelpunten en PSV maakt ze.
0 0
geronimo
Hoop dat nu eindelijk beter gaat met Ajax, deze 0-8 staat in de boeken
2 0
jollie18
Dus Keizer wat doe je volgende week? met dezelfde spelers beginnen.
3 -1
MankeNelis
Grootste uit overwinning ooit, dan moet Keizer de beste trainer ooit zijn, of, wacht eens...
0 -1
MoIukker
Alsjeblieft, Ajax heeft 0-8 gewonnen en Keizer praat weer nonchalant. Ik heb nog steeds veel fouten gezien. Laat deze man even de counters van Ajax trainen van 9 van de 10 keer zijn ze ongevaarlijk. Het kon makkelijk 0-10 worden! Door slordige paasjes is dit er niet geworden. Ik ben dolgelukkig met de stand, op papier is dit mooi. Maar Ajax is er nog lang niet, dit is een leuk begin. Hopen dat de lijn van het zelfvertrouwen en teamwork net zo hoog stijgt als de BTW.
2 -1
31xAjax
Vrijlopen aan de binnenkant, hoog staan aan de buitenkant bla bla bla!!! Wat een trainersretoriek....

Als Keizer zelf het lef had wat hij gisteren bij sommige spelers zag, dan had hij de (opnieuw) falende Ziyech gewisseld......
3 -4
EKS
Ziyech krijgt toch gewoon weer een 7,5 van het AD.
Voor mij was het toch maximaal een 6.

Misschien laat hij kwaliteiten zien die alleen professionele volgers op waarde kunnen schatten?

Volgens AD Kluivert (6) en Dolberg (6,5) de slechtsten van het veld. Bij Ajax dan , want bij NAC kreeg iedereen een 3.
0 0
LANS
Jij hebt er echt geen kijk op, of gewoon een hekel aan Macro’s.
Ik denk beiden !
0 -7
Ferd
En jij bent of een mocro die niet tegen kritiek kan, of een doorgeslagen antifa gast die alle kritiek op alles wat niet blank is gelijk racisme vind.

Ziyech speelde slordig, was veel te egoïstisch bezig. De blanke blonde Dolberg was ook niet goed, haat ik nu gelijk alle Denen?
2 0
Ellende
Aparte reactie. Heb jij de wedstrijd gezien? Ziyech had vandaag echt zijn dag niet. Passing was gewoon erg slecht. Dat moet gewoon gezegd kunnen worden.
Aan de andere kant hoefde Ziyech deze wedstrijd niet daarin gewisseld te worden.
1 0
godenzonenssuper
Hahaha wtf.
2 0
31xAjax
Oh dus als iemand vindt dat Ziyech slecht speelt dan denk jij dat diegene dat denkt omdat Ziyech een Mocro is???

Dan denk ik dat je er waarschijnlijk zelf 1 bent en nu de racisme kaart speelt....
1 0
ST
Kun je iemand falend noemen die meerdere assists in één wedstrijd geeft?
2 -1
31xAjax
Alleen gisteren meer dan 30x balverlies en inmiddels 121 doelpogingen van buiten de 16 zonder 1 enkele goal.

Mag hij dan ook 2 assists hebben tegen een dramatisch slechte tegenstander????
4 -1
godenzonenssuper
Waarvan 2 standaard situaties.
Ziyech was qua veldspel niet best.
2 0
godenzonenssuper
Mag niet. Ziyech is heilig verklaard.
Ziyech mag rustig ballen inleveren bij de tegenstander.

Maar owee als het hele elftal faalt tegen Vitesse, dan wordt Frenkie daarop afgerekend.
4 -1
LANS
Frenkie is er nog niet. . .
( te geforceerd en teveel met zich zelf bezig)
1 -3
godenzonenssuper
Gek he als hij zich steeds moet bewijzen met invalbeurten.
2 0
BRAMHOUTEN
Zo werk dat nou eenmaal vriend. Op trainingen je stinkende best doen en je laten zien in de minuten die je mag spelen. Welkom in de grote mensen wereld
0 0
godenzonenssuper
Precies, welkom in die wereld waar we kritiek hebben op beleidsbepalers he Brammetje.
0 0
Pauw
Ziyech wordt ook amper opzichtig door medespelers op zijn fouten gewezen. Toch een beetje de Godfather binnen deze groep. 'Broeders' vallen elkaar niet af he.

Heb daarom het idee dat de TS bang is voor de gevolgen wanneer Ziyech op de bank beland. Denk dat ze vrezen voor zijn invloed op het teamproces.
2 0
MisterRavish
Met alle respect, we moeten nu niet te vroeg gaan juichen na een 0-8 tegen een tegenstander dat zo achterlijk veel ruimte weggaf! Natuurlijk, Ajax speelde een aardige pot, maar dit moet je ook kunnen opbrengen tegen ploegen die ook willen voetballen. Want tegen FC Utrecht was het drie keer niks! De hoop is nu dat Keizer dit team voorlopig laat spelen in deze samenstelling, want dit leek wel op een opstelling waar veel perspectief in zit.
7 0
ajaxmania
Kunnen wij Nelon niet halen voor LB positie
Of van Peppen??Dan is probleem van LB positie opgelost
Younes verkopen voor een prikkie en Justin daar plaats
Wat vinden jullie ervan mede fans?
0 -8
LANS
Jij valt dus niet serieus te nemen : waste of time
2 0
Ajaxbrl
Nelom! Peppen! ff serieus???
4 0
Ajaxbrl
Ajax moet eens geld durven uitgeven voor een topper , haal Blind terug geef hem een bazensalaris en je bent uit de brand de komende jaren..
1 0
GvanAchteren
Als je Blind haalt heb je met deze selectie en aankomend talent voorlopig niemand extra nodig. Blind is missing link.
2 0
Afc22
Ik wil niet als een zeikerd over komen, maar stiekem baal ik ervan dat nac het zo makkelijk heeft weg gegeven. Het TH zal nu weer denken dat alles goed is na een 8-0 overwinning, en dat Keizer de juiste man op deze plek is.
8 -12
DonAdam
Je wilt het niet, maar zo kom je wel over.

Balen dat Ajax een monsterzege boekt en invullen wat anderen denken... Misschien moet je eens overwegen om iets anders te gaan doen met je vrije tijd dan Ajacied te acteren?
3 -2
DannTheDon020
Als je gister de wedstrijd hebt gezien lag het niet alleen aan NAC. Ajax veroverde de tweede bal telkens snel terug en het middenveld stond iets compacter (van de Beek weer voor de Jong). Ook was de dekking beter en stonden ze op een betere plek. Ook zagen we veel mooie technische hoogstandjes. Gewoon een puike wedstrijd. Niet doen alsof het alleen aan NAC ligt.
2 0
Babayaka
Ik heb het ook niet op keizer, en baal dat dolberg nauwelijks speelt. Maar ik ben Ajacied, en niet voor of tegen bepaalde spelers, daarom is elke overwinning lekker, en elke nederlaag kut.
2 -1
EKS
Ondanks je langetermijn bedenkingen mag je als Ajax supporter nu ook gewoon even blij zijn hoor, en nagenieten. Fijne zondag verder.
5 0
Afc22
Geniet er ook wel van hoor :)
2 -1
aanval86
ik zag een linksbuiten die in de diepte duikt
10 0
NouridolbergNeres34
Echt een verademing inderdaad kluivert op links.
8 0
De Stift
Deze opstelling lekker zo even laten staan. Kluivert tot en met de winterstop gewoon het vertrouwen geven op linksbuiten. Zelfs als hij wat minder speelt. Kleine Kluivert is toch een van de mooiste groeibriljanten uit onze opleiding de afgelopen jaren. Ook Dolberg weer wat wedstrijden vertrouwen geven. En Neres verdient met zijn rendement die basisplaats.
Ziyech moet je gewoon laten staan, al mag je hem natuurlijk wel wisselen als hij niet lekker in de wedstrijd zit. Maar Ziyech is met zijn steekpasses en spelinzicht simpelweg onmisbaar voor dit Ajax. Dat Donny een keer moest banken, vond ik eigenlijk prima. Hij speelde een reeks matige wedstrijden en moet die concurrentie voelen. Maar in principe zijn Hakim en Donny een mooi koppel op het middenveld. De enige positie waar ik als Keizer zijnde echt zou rouleren, is die van controleur. Schone doet het gewoon goed en om het talent van De Jong kan je niet heen. Achterin nu lekker mechanismen inbouwen met Sinkgraven, Viergever, De Ligt en Veltman. Wober heeft het goed gedaan, maar kan rustig worden gebracht.
1 0
Rujar
Keizer wil zsm van Donny af. Hij baalt dat hij Siem nu op de bankt moet houden.
2 -5
DHNC
Quizvraag: een lang geblesseerde maar je beste linksback is terug. Je wilt hem graag opstellen. Dit gaat ten koste van: of een lcv in zijn laatste contractjaar (Viergever) die nooit een onuitwisbare indruk heeft kunnen maken maar degelijk presteert, of een veelbelovende lcv (Wöber) die net voor lange tijd is vast gelegd en in zijn eerste wedstrijden zeer veelbelovend presteerde?

We weten waar Keizer voor koos. De veilige weg, de middenweg. En laat dit nu juist het probleem zijn. Er worden continu geen keuzes gemaakt (Younes mag blijven aanmodderen, Dolberg op links, F. De Jong niet in basis) of ze worden niet langer doorgevoerd totdat zelfs een blinde ziet dat je er niet meer omheen kan (Neres op rechts, Wöber weer uit basis, VD Beek op zes, enz).

Ik ben erg benieuwd hoe de rest van dit seizoen uitpakt, maar vrees dat gisteren meer een samenkost van omstandigheden was dan dat het lag aan de staf van Ajax.
4 0
afcas
tuurlijk. alleen als het slecht gaat ligt het aan de staf. ondanks dat spelers tientallen persoonlijke fouten maken in wedstrijden.en win je dik hebben die spelers het voor elkaar gekregen ondanks de staf...
0 0
JanTa
Niet dankzij maar ondanks Keizer heeft Ajax een ruime overwinning kunnen halen tegen een uitermate zwak NAC.
4 -3
Dastaan
Ookal hebben we 0-8 gewonnen, alsnog is keizer niet de man om Ajax te leiden. Want we moeten nu niet doen alsof het lek boven is. Het is nog steeds 1 grote chaos bij Ajax.
6 -2
voorkennis
Tja 0-8 en ajax speelde wel aardig, maar ik vond het niet bijzonder moet ik zeggen.
NAC was onthutsend zwak en verdoezeld wel degelijk ook de mindere aspecten van ajax.
Ik vond Ziyech ronduit slecht spelen, en vond Veltman, Dolberg en Viergever zeer matig.
Daarnaast vond ik de wissel van Kluivert voor de Jong wederom een vreemde.
Hetgeen mij nog het meest irriteerde was dat ajax de laatste 12 minuten geen druk meer zette en vol gas ging voor de 0-10 wat zeker mogelijk was.
Geen europees voetbal dus waarom niet vol de druk erop? Mij een raadsel, maar goed 0-8 staat natuurlijk wel , maar om nou de polonaise in te zetten gaat me veels te ver, omdat je bij dit ajax geen garantie hebt dat volgende week de lijn wordt doorgezet
3 -2
Siemmie
Toon jij maar eens lef
5 -1
GinoAFCA
laat dan eens een opstelling staan en aub wober erin voor viergever
3 -1
LANS
Goede wedstrijd van Viergever, by the way.
0 0
RoodWit
Inkoppertje: Younes fit? Die zal dus gaan spelen.
0 0
Lekiam
Dat vrees ik ook
1 0